|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
Krzysiu słodki, a na tej "spacerowej" fotce to rzeczywiście istny strongmen.
![]() Olivka tradycyjnie pionierka, tym razem w pływaniu. Nasz Maks uwielbia aparat fotograficzny, już po pierwszym pstryknięciu cieszy się i strzela uśmiechy od ucha do ucha. Xantia, my dorośli tez miewamy gorsze dni, więc i dziecku może się zdarzyć, oby jej szybko minęło, bo to szkoda dzieciątka, jak się stresuje , jest marudne, a rodzice w żaden sposób nie potrafią ukoić. kropka, więc wizytacja wypada ok, póki co... i pewnie będzie tak do końca, bo Adi i Ty nie możecie nie przypaść do gustu. Buziaki dla Was. Nie stresuj się, po prostu bądź sobą, a angielska babcia pokocha Cię od razu. Masz tak łagodne uosobienie, jesteś otwarta na ludzi, .. więc nie ma innej opcji.
|
|
|
|
#4922 |
|
Zadomowienie
|
no faktycznie jak nowości to moja Olivka pierwsza![]() I jeszcze się nie pochwaliłam, że Olivka wcina aż jej się uszy trzęsą zupki, które nie są już taką całkowitą papką, ostatnio kupiłam jej ragout z indykiem i był płacz bo nie nadążyłam jej karmić, tak szybko jak ona chciała
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
miniu wygląda na to, że Olivka czuje się w wodzie jak rybka
dziewczyny od kiedy zaczęłyście dodawać do mleczka kaszkę i od jakiej zaczynałyście, mam wrażenie, że samo mleczko staję się dla Oliwci za "puste".
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam Ali na noc Viburcol. Jutro kupię żel na dziąsełka.
Minia, super fotki z basenu. Jak ja bym chciała żeby i u nas ruszyło! Kropka - jesteś najlepszą mamą dla swojego synka i koniec. Teściowa też człowiek i może czasami pozmywać Ala też już długo jeździ w spacerówce. Jak byliśmy w Poznaniu to po targach i po hotelu jeździła na siedząco bo było tyyyyle różnych ciekawych rzeczy do obejrzenia!! Niestety, na widok aparatu od razu robi grobową minę . Chyba zacznę robić jej zdjęcia w trybie sport, kilkanaście strzałów w ciągu sekundy to może uda się złapać uśmieszek
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
miniu ale mam przecudnej urody synowa
nie moge pokazac zdjec z basenu Adriankowi bo nie bedzie mogl spac z milosci ![]() a apropos milosci to moj Adi lubi sie chwycic za siusiaka i ciagnie ciagnie ciagnie jakby chcial urwac.. juz odnalazl co ma w spodenkach.. hihi..
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Lea, wiem że może mieć gorszy dzień, ale i tak mi jej szkoda... Może marudziła też, bo nie była na dworzu? Ale dziś tak wiało że nie miałam sumienia jej wywlekać
. evemamaoliwki - nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęłam dawać Ali kaszkę do mleka, ale to już trochę czasu minęło. Ale też właśnie był moment, kiedy wydawało mi się, że dla Ali samo mleczko jest zbyt mało treściwe. Zaczęłam od 2 miarek, teraz na 210 ml wody z mlekiem modyfikowanym (7 miarek) dodaję 6 miarek kleiku ryżowego.
|
#4927 |
|
Rozeznanie
|
xantia dzięki, tak mi się właśnie wydawało, chyba czas kupić kaszkę
zmykam spać bo ledwo na oczy już widzę przez ten katar ![]() słodkich snów wszystkim życzę
|
#4928 |
|
Zadomowienie
|
kasia, ewa, katia, dziękuję za odpowiedzi
Kasiu, Krzyś wygląda słodziutko Kropeczko, super, że Adi zauroczył babcię angielską i jestem pewna że Ty też .Hehe, co do ciągnięcia za siusiaka to normalnie mnie powaliłaś na kolana . Mało dziecka śmiechem nie obudziłam.Xantiu, ucałuj Alusię, żeby jej szybciutko przeszło miniu, cóż mogę powiedzieć ... To było pewne, że Olivka wspaniale będzie się bawić na basenie. Ona jest po prostu cudowna .I jeszcze jedno mam pytanko: czy dajecie kleik do każdego mleczka, czy tylko o wybranych porach? Zastanawiam się, czy nie przeładowuję Matiego kleikami, choć i tak daję mu mniej niż połowę porcji do mleczka.
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
evemamaoliwki - musisz popróbować, spokojnie już przyszła pora na kaszki
juleczka1980 - wycałuję Ale, dziękuję. Ja kaszkę daję raz dziennie. Wieczorem. Ale zastanawiam się, czy nie dawać jej też rano... Też idę już spać. Rano do pracy... Heh... Wyściskajcie dzieciory od nas
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
Xantiu ja dalam oststnio Adrianowi kaszke dobry sen na noc.. ale robie tak zeby lecila z butelki
jesli chodzi o kleik to daje do kazdego mleka. kukurydziany.. mysle juleczko ze nie musisz ograniczac dopoki nie zauwazysz ze nie robi sie jakies zatwardzenie czy inne sensacje zoladkowe.. moj maly nie lubi slodkiego zadkiego wiec kleik jest poprostu super.. a jesli chodzi o siusiaka to ja sie boje ze on go wyrwie
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Olivka (przez sen) napewno dziękuje za komplementy
Kropka no pilnuj dobrze żeby go przypadkiem nie urwał, bo co potem Olivce powiemy ![]() Xantia 210 ml kaszki jednorazowo Ala wypije??? Moja Olivka maxem to 150 mleczka albo kaszki, więcej nie daje rady ![]() Juleczko ja daję Olivce przed snem taką rzadziudką kaszkę, wypija ok 150 ml i rano dostaje taką gęstszą bananową, to ok. 100 ml wypija, więcej jej nie daję bo jak powiedział mój TŻ dziecko to nie tucznik i nie będziemy jej kaszkami faszerować, wogóle to jak czytam o tym ile wasze dzieci jedzą to zaczynam się martwić, że Olivka je mało .o 7.30-8 - 120 mleczka 9 - pół małego słoiczka owoców 11-100 ml kaszki 15 - mały słoiczek zupki 16,30- ok 100 ml mleczka 19- ok. 90 mleka 21- ok 120 kaszki Już sama nie wiem czy to dużo czy mało . Pyzunia na buzi to jest niezła, buźkę to ma prawie kwadratową, ale nogi to dwa patyki i brzuszka zero
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
miniu Adi tez sie jakos specjalnie nie objada.. nie martw sie.. ja sie bardzo przejmowalam ale juz przywyklam ze on poprostu taki jest.. wazne ze przybiera modelowo i ze jest szczesliwy..
mamuski co polecicie dzieciom ktorym nie smakuja jablka?? ![]() miniu pilnuje go.. a moj tz ma powiedzonko ktore sie przyjelo.. jak Adi zaczyna cos kombinowac to tz mu mowi : save it for the ladies z takim zadziornym akcentem.. no wiec dbamy o przyszlosc rodziny i jego sczescie malzenskie
|
#4933 |
|
Zadomowienie
|
kropka już się chłopakowi zabawy podobają
, ale aparat z niego będzie.Krzyś to tylko dużo zupki zjada, ale muszę ostatnio go skarcić, bo się strasznie przy tym kręci, jak mnie zdenerwuje to go przegłodzę . Ale mleczko to fuj, szczególnie to z puszki. Podobno mój brat tylko do roczku pił mleko, później siłą mu nie dało się wlać (wdał się w chrzestnego)
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka: napisz proszę nazwę tego żelu z herbapolu, bo ja pytałam w aptece o coś bez lidokainy i nie mieli
mój Olafek też czasem męczy siusiaka w kąpieli, ale mu nie dajemy, bo brak mu wyczucia. a dziś pociągnął się za uch tak mocno, że aż się popłakał ![]() Minia: fajnie masz z tym basenem i TZ. mój małżonek namawia mnie coraz częściej na ten basen, ale ja basenu nie znoszę, a zimą to w ogóle brrr. może uda mi się córkę namówić, żeby z nimi chodziła, a ja robiłabym tylko za kierowcę, ew. stała na brzegu. a propos - czy ta osoba na brzegu musi się przebierać w kostium? między nami mówiąc, to wyrodna matka jestem, ale najchętniej wysłałabym ich wszystkich na basen i została SAMA w domu. to takie moje marzenie, bo ja 24h na dobę jestem z dziećmi, no chyba, że wyjdę do sklepu 5 min od domu
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
hej ale napłodziłyście drogie mamy
![]() u nas braku rutyny ciąg dalszy zaczynamy sie do tego przyzwyczajać ![]() za oknem "wali" śnieg Pola zaniedbała sie z fotkami a jako ze Święta za pasem ...
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna zel to baikadent.
my wciaz nie mamy wynikow usg biderek.. mialy byc przeslane do naszej ortopedy 2 tyg temu i wciaz nie ma
|
#4937 |
|
Zadomowienie
|
Xantia, Kropka, Minia, dziękuję za odpowiedzi
ajanna, oj przydałoby Ci się właśnie takie popołudnie przynajmniej raz w tygodniu sam na sam ze sobą, namawiaj TŻ i córę na ten basen Patrilko, Pola przepięknie wygląda w "łosiowym" stroju ![]() kropeczko, na pewno wszystko ok z bioderkami
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ale wczoraj wieczorem napłodziłyście. Ja nie miałam jak. Od 18 Klaudia prawie cały czas płakała. W końcu poszła spać już przed 21. Chcieliśmy z mężem miło spedzic ostatni wieczór jego urlopu ale mała obudziła się o 22 i przez godzinę był niesamowity płacz. W końcu padła o 23 i my też. Ale później noc już przespała całą. Na jedzenie wstała o 4.30 a potem o 7.30. Kiedy te zęby wyjdą? Jeszcze zostały 4. Miniu Oliwka wygląda super w tym basenie Patrilla ubranko fajniutkie a Pola jeszcze fajniejsza Kasiu, ajanna dzięki za rady. Mam nadzieję ze to tylko ten seler. BUZIACZKI DLA TRÓJKI DZIECIACZKÓW: KONRADKA, WIKTORII I MARCELKA Z OKAZJI ICH ROCZNIC
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
marne pocieszenie, ale wczoraj Pola całe dopołudnie nie spała a na spacerze anioł ![]() zobaczymy jak dziś będzie, ale pogoda do spacerów nie zachęca ...
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Minia, z 210 ml wody jak dodam mleko i kaszkę to wychodzi 260 ml i są wieczory, że Ala prawie całą taką butlę obali
. Zostawi troszkę na dnie tylko. Ale ostatnio też nie chce jeść, czym wcale się nie martwię bo wygląda aż za dobrze . Wczoraj wieczorem nie wypiła prawie nic, no może z 30 ml i budziła sie w nocy o 0.30 a potem o 4. Jestem wykończona i padam na pysk .
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2007-11-26 o 11:04 Powód: literówka ;) |
|
|
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dzięki dziewczyny na namiary do naszej klasy,zaproszenia juz wysłałam. Zdjęcia jak zwykle- wszystkie dzieciaczki słodkie i coraz ładniejsze. Oliwka jak zasypia to wierci się strasznie w lewo i w prawo i się denerwuje, macha nogami. Jak wygląda zasypianie waszych pociech po odłożeniu do łóżeczka? Oczywiście dołączam się do życzeń- Wszystkiego Najlepszego. |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Ale macie tempo ![]() miniu daję Hani pół ugotowanego żółtka co 2 dni do zupkilub obiadku ![]() No, a na basenie Olivka prezentuje się jak mała syrenka ![]() Też nie mogę się doczekać już grudnia i basenu kropka no proszę jaki Adi kumaty co i jak od małego - nonono ![]() Xantia ja myję Hanie od urodzenia mydełkiem Bambino i potem oliwkuje oliwką Bambino, ale chcę kupić w Rossmanie jest podobno super płyn do kąpieli dla dzieci, że nie trzeba potem niczym smarować, bo on cos w sobie ma. Powiedz mi, bo wiem, że kupujesz DADY z Bierdonki - czy u Ciebie one też są po 15,99 Bo u mnie od dłuższego czasu i to nie jest żadna promocja - czyżby obniżyli ceny ![]() izuniak wysłałam ci PW z danymi do naszej klasy - dostałaś ![]() Buźki dla solenizantów Wczoraj byliśmy u tych znajimych, którzy na 9 grudnia mają wyznaczony termin porodu i kurczę jak tak patrzyłam na Ewę to chyba nie chciałabym się wrócić do tego okresu z końca ciąży ![]() Wróciliśmy o 22:00 i kąpiel była po 22:00, ale Hania była grzeczniutka. O 19:30 ucięła sobie pół godzinną drzemkę na regeneracje sił i znów siedziała z leżaczku i rozmawiała ze swoimi zabawkami i rzucała uśmiechami dookoła ![]() Ale pogoda do bani, a ja i tak musze wyjsc cos kupic na obiad i na poczte
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hello!
Dzisiaj byłśmy na wizycie kontrolnej w poradni ryzyka okołoporodowego/ przez moja toxo i cukrzycę w ciąży / i wszystko ok![]() . Wercia waży 6030g i mierzy 62cm, w siatce centylowej mieści się idealnie w środeczku Poprosiłam o skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, bo mi Wercia tak na prawo ucieka.Doktor stwierdziła,że symetria jest prawidłowa, ale skierowanie dla spokojności dała.No i o audiologa kontrolnie zahaczymy- badanie przesiewowe w szpitalu było w normie, ale przez tą toxo wypada zrobic ponownie.Tak więc jeszcze po poradniach polatam, bardziej na własne życzenie,ale chcę miec czyste sumienie i pewnośc. Krzyś i Polcia wysmienici. patrillko- pytałam o to ciemiączko,że moim zdaniem się nie zrasta to mi powiedziała,że to potrwa do ukończenia 1.5 roku i jest to proces raczej niezauważalny.No i nie mam się tym martwic. miniu - jakaś wrazliwa chyba jestem, bo zdjęcia Olivki w basenie mnie wzruszyły. Jak nam te dzieciaczki rosną... minisiu- u mnie tez dady po 15.99, nawet chciałam jakis zapasik zrobic Cytat:
Ach i jeszcze o naszej nocce. Najgorsza do tej pory: 20.00 karmienie po kapieli 22.00 pobudka i karmienie 1.00 - marudzenie i karmienie przez sen 3.20- popłakiwanie, marudzenie i karmienie przez sen 5.20- popłakiwanie i gazy.Dałam Sab simplex, wpuściłam soli fizjologicznej do noska, dałam smoka i głaskałam aż zasnęłą bidulka. Stwierdziłam że to nie o cycucha jednak chodzi. Spała do 7.30. Dziewczyny dzięki za odzew w sprawie środków do kąpieli. KONRADKU,WIKTORIO, MARCELKU SERDECZNOŚCI ROCZNICOWE!!!! ZIMA, ZIMA, ZIMA PADA,PADA ŚNIEG... ps. dzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej- na ten rok już nie rejestrują
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
minisia - u mnie były Dady po 15,99 zł a w tej chwili są megapaczki (chyba 54 sztuki) po 26 z groszami czy 27. W Rossmanie mówisz? Podaj nazwę tego płynu, bo u nas otwierają nowego Rossmana to może kupię.
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4946 |
|
Zadomowienie
|
WIELKIE BUZIAKI DLA WIKTORII, KONRADA I MARCELKA
|
#4947 | |||||||
|
Rozeznanie
|
buziaczki dla marudnej Ali i dzielnej mamusi
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja daje kleik tylko wieczorem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kacper sie tez wierci i dlatego go uspokajam kolysaniem na rekach, a potem sobie fajnie zasypia w lozeczku. Cytat:
u mnie tez zima. jak ja nie znosze takiej pogody.wczoraj Kacpra przetrzymalam od 16:20 do 20. dwa razy zasypial, ale go budzilismy. niestety niewiele to dalo. obudzil sie przed 3. godzina to zawsze cos, ale chyba nie warto dla niej tak malego brzdaca meczyc. ale zdziwilam sie wczoraj jego spustem. wypil 120 kaszki i po poltorej godz jeszcze wypil z 2 cycow wszystko. myslalam ze mu brzuszek rozsadzi a tu nic. rano po 6 zrobil "marchewkowe pole" to pieluszki i jestem szczesliwa ze oproznil jelitka. Potem jak bede miala wiecej czasu to wkleje zdjecia dzisiejsze. te pieluszki DADA sa po 25,99 zl, a od 6.12 sa akcesoria dla niemowlat: butelki, kubki-niekapki, grzechotki, gryzaczki, smoczki, śliniaczki po 3,99 zl |
|||||||
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia zapytam znajomej o dokładna nazwę i jak mi odpisze to dam ci znać. Wiem, ze jest w fioletowym opakowaniu
![]() A te DADy z Biedronki to u was sa cały czas w tych magapakach czy tylko jakaś promocja Ja musze dziś iść kupić, bo mi sie kończą pieluchy to obadam. Miałam iść na poicztę, ale pipce to w taką pogodę nie chcę tachać Hani. Jak mąż wróci z pracy to się przejadę ![]() A co do zdjęć to my mamy małą modelkę, bo jak widzi aparat to takie monki robi, że hej ![]() Jeśli chodzi o spanie to wieczorem po kąpieli i karmieniu jak widzę, że Hania już przysypia i nie idize zabardzo jej ssanie to odkładam ją do łóżeczka i przeważnie momentalnie zasypia, jak nie to dostaje smoka i śpi, potem go wypluwa sama. A w dzień jak widzę, że trze oczka i jest marudna to odkładam ją, przykrywam, dostaje smoka i albo zaśnie odrazu albo troszkę pogada i zasypia. Teraz właśnie śpi 2 godziny
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki dla jubilatów.
Krzyś zasnął wczoraj późno, bo po 22, ale za to obudził się 7.20. Może by jeszcze podrzemał, ale rozkrył się i chciałam go okryć, a on otworzył oczka, a tu mamusia, to po co spać ![]() Dziewczyny a czy te Dady wam nie przepuszczają? Chodzi mi o to, że jak Krzyś sikał to najczęściej w jedno miejsce i później to się rozchodziło na boki, a to miejsce pękało i wypływał żel. Ja lubię Pampersy, najlepiej otulają brzuszek Krzysia, Huggisy są trochę za wąskie i rzep obciera ciałko, a większych nie próbowałam.
|
#4950 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Dady nie przepuszczają, jestem z nich zadowolona bo są mięciutkie, chłonne i w ogóle fajne
Buziaczki dla jubilatów!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Buziaki dla Was. Nie stresuj się, po prostu bądź sobą, a angielska babcia pokocha Cię od razu. Masz tak łagodne uosobienie, jesteś otwarta na ludzi, .. więc nie ma innej opcji.

. Chyba zacznę robić jej zdjęcia w trybie sport, kilkanaście strzałów w ciągu sekundy to może uda się złapać uśmieszek

. Mało dziecka śmiechem nie obudziłam.
.