|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Pierwszy" raz a tabletki na libido
Dziewczyny, mam dylemat. W wieku 16 lat zostałam dość mocno wykorzystana seksualnie i przez to mam problemy z uprawianiem seksu. Mam już 24 lata i zwlekam z rozpoczęciem współżycia, bo każda próba kończy się kiepsko- bardzo się spinam i mnie wszystko strasznie boli. Jak jestem sama to oczywiscie mam już ogromną ochotę na seks, ale przy mężczyźnie wiadomo- działa stres i nic nie wychodzi. Próbowałam oczywiście już na różne sposoby się rozluźnić- wino, masaże, dobra gra wstępna, nawet zabawy sama ze sobą przed randką- nic nie pomaga. Pomyslałam sobie, że może dobrze byłoby przed kolejną próbą zacząć brać coś co znacznie podniesie mi libido. Jak będę "napalona" to myślę, że łatwiej pójdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Pierwszy" raz a tabletki na libido
Wiesz co, nie wiem czy tabletki na libido coś Ci pomogą w takiej sytuacji.
Bo jak się sama domyślasz takie tabletki podwyższają libido, a nie pomagają w problemach natury psychicznej. Skoro w sytuacji nieintymnej czujesz podniecenie, to Twoje libido jest w porządku. Za to zdecydowanie zamiast tabletek polecam wizytę i seksuologa. No i ważna sprawa - jak długo jesteś w związku z partnerem? Może jeszcze nie znacie się na tyle długo i co za tym idzie brakuje Ci jeszcze takiego zaufania w sprawach seksualnych? Może po prostu nie jesteście jeszcze gotowi? A jak z grą wstępną? Czujesz wtedy przyjemność? Moja TŻ ma podobne problemy co Ty. Teraz zmieniła dietę, dużo się rusza, spędzamy aktywniej czas. Nie myślimy o seksie, w ogóle Jej nie naciskam i... Są efekty już po kilku tygodniach ![]() Poukładaj sobie szufladki w głowie, a nie od razu tabletki. Wizyta u seksuologa + praca nad sobą + wsparcie TŻ i zobaczysz, że będzie lepiej. Pozdrawiam Cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Powoli i do celu, zamiast od razu penetracja to może zacznijcie od seksu oralnego i na tym poprzestać do czasu aż się nie przyzwyczaisz i nie będziesz taka spięta, potem dorzucić do tego placówkę i nieco rozciągnąć wejscie. Partner na pewno będzie zadowolony jak mu się tak samo odwdzięczysz lodzikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Źle się do tego zabierasz. Nie tabletki, tylko psychoterapeuta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moi drodzy, dziękuję za odpowiedzi. Problem w tym, że wszystkie kroki już mam spokojnie za sobą. Seks oralny, palcówki i inne zabawy- to nie sprawia mi problemu. Jeśli o to chodzi, nawet mój partner mówi, że jestem niesamowita w łóżku
![]() ![]() Jeśli chodzi o partnera- znamy się bardzo długo i ufam mu na milion procent. Czuję tylko, że cały czas go zawodzę (i siebie), bo psuję na końcu każde zbliżenie ![]() Edytowane przez bellya Czas edycji: 2016-04-08 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Może idź do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne. Wtedy unikniesz tego stresującego przygotowania do stosunku (przerwa na zakładanie prezerwatywy itd).
No i wizyta u seksuologa/psychologa wskazana tak czy siak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hmm jestem typowym przykładem, który totalnie nie wierzy w super moce psychologów i seksuologów.. Wiem, że mój problem leży w głowie, dla mnie wystarczy żeby udało się raz i będzie ze mną OK. Tylko nawet ten raz nie chce się udać, bo boli mnie jak ja pier...** Mamy nawet wibrator, taki mały rozmiar, i tym się przygotowujemy- wszystko jest bez problemu. A jego penis mnie stresuje tak, że nie wiem co zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
No to jeszcze jeden pomysł, zakrywasz mu oczy, przywiązujesz do łóżka i sama go dosiadasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Spróbuję w tej pozycji, może faktycznie będę mniej spięta wtedy i się uda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Oprócz tabletek na libido są inne dobre specyfiki poprawiające libido, kiedyś zamówiłam coś w rodzaju afrodyzjaku, w takiej małej buteleczce 20ml. Intensyfikuje on podniecenie erotyczne oraz zwiększa doznania seksualne, wystarczy dodać kilka kropel do napoju. W sex shopie jakimś powinnaś coś takiego znaleźć, trafiłam na to kiedyś przypadkiem w sklepie xxx i zamówiłam na próbę. Było skuteczne i w dużym stopniu poprawiało pociąg erotyczny, tylko z tego co pamiętam było zalecane osobą powyżej 18 roku życia.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-05-20 o 16:58 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mnie też na początku bardzo bolało. Po prostu myślalam w ten sposób: wytrzymam ból na początku, a potem już jakoś pójdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
To może powiem jak to u mnie wygląda. Wprawdzie nie zostałam wykorzystana, ale z libido też u mnie kiepsko bywa. W sensie, nie mogę się wczuć, nie czuję tej namiętności - mimo, że jestem w związku z mężczyzną którego kocham. No takich mój charakter.
Zażywam tabletki libido therapy. Muszę powiedzieć, że bardzo mi pomogły. W sensie pojawił się apetyt na seks. Podczas samego seksu wyciągam większą przyjemność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.