Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 12:16   #1831
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Jedni ludzie widzą inni udają że nie widza że jest kobieta w ciąży.
Mnie bardzo irytują stare baby jak się patrzą na mnie i na mój brzusiu :/ czasami aż mam ochotę coś powiedzieć ale się powstrzymuję.

Dziewczyny coś jest z ciśnieniem nie tak bo oczy mi się zamykają aaa Tż chce do mamy podjechać a potem na zakupy...
Codziennie wieczorem smaruje nogi ta maścią z kasztanowca bo na wieczór mam mega pajączki jak patrze na nie to czasami płakać mi się chce oby tylko mi nie zostały... Rano jak się budzę ledwo co je widać aaa na wieczór znowu to samo.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

ludzie to nie maja wyobraźni.... nie rozumieją że sa tez inne Matki które potrzebują prywatności i spokoju. Mam nadzieje że nie będę musiała nikomu zwrócić uwagi będąc w szpitalu.
Dlatego teraz chcę mieć pojedynczy pokój wtedy wszystkie 1 były zajęte.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 12:16   #1832
Honcia
Zakorzenienie

MamaNiny moj maz w ogole nie planuje brac wolnego po narodzinach... No chyba ze pepkowe sie przeciagnie. Co do odwiedzin to niestety na nowym oddziale juz beda na salach ale pani oddzialowa powiedziala ze jesli bedzie nm to przeszkadzac to one beda wypraszac

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 12:20   #1833
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
rowniez tylko uznaję świeże i doniczkowe kwiaty zresztą ja kocham kwiaty nie mogę się doczekać aż zakwitnie moich 80 mieczyków
wow, sporo Jakie kolory?
Też lubię mieczyki. W tamtym roku kupiłam łososiowe i fioletowe, 20 sztuk. Posadziłam w ogrodzie u rodziców męża. Pięknie wyrosły

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 12:23   #1834
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dlatego teraz chcę mieć pojedynczy pokój wtedy wszystkie 1 były zajęte.

a będziesz miała możliwość wyboru ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
MamaNiny moj maz w ogole nie planuje brac wolnego po narodzinach... No chyba ze pepkowe sie przeciagnie. Co do odwiedzin to niestety na nowym oddziale juz beda na salach ale pani oddzialowa powiedziala ze jesli bedzie nm to przeszkadzac to one beda wypraszac
a mój to o pępkowym nie myśli... mówi że szkoda czasu tracić na picie wódki lepiej wykorzystać go dla Małej

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
wow, sporo Jakie kolory?
Też lubię mieczyki. W tamtym roku kupiłam łososiowe i fioletowe, 20 sztuk. Posadziłam w ogrodzie u rodziców męża. Pięknie wyrosły
W tym roku kupowałam białe, fioletowe, różowe, pomarańczowe, czerwone mam nadzieje że wszystkie wyrosną

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 12:29   #1835
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Soffinka nie strasz 😢
Ale Soffinka z tego co kojarzę jest w 33 tc, więc w ciąży bliźniaczej to już bez tragedii. Też chcę karmić jednocześnie jak się da, ale te fasolki diabelsko drogie.
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello
Majkela i Dzanet,powodzenia na wizytach:-*
Mąż właśnie pojechał do pracy,wczoraj oczywiście wrócił w stanie nie do życia wiec tylko latalam i mu przynosilam jedzenie i leki. Praktycznie potem ciągle spał i ledwo go wygonilam do mycia,okropna żona ze mnie
Ale dziś rano poruszylismy temat tego,kto mnie zawiezie do szpitala jak zacznę rodzić no i może się okazać,że nie będzie nikogo. A pogotowie to mnie pewnie tam zawiezie gdzie najwięcej miejsc będzie...
Dziewczyny,wasi TŻ-ci będą brać jakiś urlop przed terminem porodu żeby w razie co Was zawieźć do szpitala?
Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
W sumie kilka kilometrów taksówki jeszcze dojeżdżają
Też w razie W rozważałam burżujską wersję z taksówką ( jeśli mnie wypuszczą wcześniej).

Cytat:
Jedni ludzie widzą inni udają że nie widza że jest kobieta w ciąży.
Mnie bardzo irytują stare baby jak się patrzą na mnie i na mój brzusiu :/ czasami aż mam ochotę coś powiedzieć ale się powstrzymuję.

Dziewczyny coś jest z ciśnieniem nie tak bo oczy mi się zamykają aaa Tż chce do mamy podjechać a potem na zakupy...
Codziennie wieczorem smaruje nogi ta maścią z kasztanowca bo na wieczór mam mega pajączki jak patrze na nie to czasami płakać mi się chce oby tylko mi nie zostały... Rano jak się budzę ledwo co je widać aaa na wieczór znowu to samo.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

ludzie to nie maja wyobraźni.... nie rozumieją że sa tez inne Matki które potrzebują prywatności i spokoju. Mam nadzieje że nie będę musiała nikomu zwrócić uwagi będąc w szpitalu.
Mi też się żylaki na nogach powiększyły i żyłki na twarzy, które mam od dziecka wyszły na wierzch. Jak po porodzie nie zmaleje to z nogami idę do lekarza, a na twarz rozważam trzasnąć sobie laser, a co, kto bogatemu zabroni .

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 12:34   #1836
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
a będziesz miała możliwość wyboru ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

a mój to o pępkowym nie myśli... mówi że szkoda czasu tracić na picie wódki lepiej wykorzystać go dla Małej

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

W tym roku kupowałam białe, fioletowe, różowe, pomarańczowe, czerwone mam nadzieje że wszystkie wyrosną
W szpitalu, w którym rodze są tylko pojedyncze sale. W innych trzeba zapłacić.

Mikołaj <3
Stary 2016-04-12, 12:45   #1837
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

a to super

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

W tesco dzisiaj zakupie ten olejek kokosowy nierafinowany i zacznę go stosować... zobaczę czy mi coś pomoże.

wymalowana idę włosy suszyć... koniecznie muszę się przejść na hennę do kosmetyczki.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 12:58   #1838
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

No to ja znowu w biedrze miałam dzisiaj taką syt że wykładam rzeczy z wózka na taśmę a za mną przepycha się babka na oko 55lat i mówi 'czy mogę przeprosić?' myślałam że chce przejść, więc mówię bardzo proszę! A ona wyciąga reklamowke i mówi- Ja mam tylko bułeczki... Po czym przy kasie już wyciągnela drugą reklamowke z jogurtami, serami i innymi dupsami. Nie dało się nie zauważyć że jestem w ciąży bo kurtkę miałam rozpieta. Podniosła mi baba ciśnienie i po raz kolejny przekonała o tym ze totalna znieczulica panuje jesZcze nikt mnie w ciąży pozytywnie nie zaskoczył. W rosmanie też stałam. Dobrze się czułam więc looZ, ale przykre to

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Pojedyncze sale- super! A dużo porodów przyjmują? Oddział musi być ogromny!
W moim są podwójne z łazienką i to mnie już satysfakcjonuje.

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:01   #1839
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pierwszego rozstepa na brzuchu:-( w dodatku jest już biały:-( tak na podbrzuszu,dopiero z lusterkiem go przyuwazylam...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:11   #1840
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, mam pierwszego rozstepa na brzuchu:-( w dodatku jest już biały:-( tak na podbrzuszu,dopiero z lusterkiem go przyuwazylam...
będzie pamiątka, głowa do góry

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 13:12   #1841
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Hello

Dziewczyny,wasi TŻ-ci będą brać jakiś urlop przed terminem porodu żeby w razie co Was zawieźć do szpitala?
ja chcę, zeby calutki urlop wykorzystał po narodzinach dziecka, bedzie mi wtedy bardzo, bardzo potrzebny, bo cała rodzina daleko (i dobrze )
natomiast jak zacznę rodzić to TŻ ma do przejechania z pracy 65 km, więc mam nadzieję, że wody będą czyste i będę mogła spokojnie czekać. A jeśli cos by było nie tak, to chyba wezme taksowkę. Karetki nie chcę, bo wtedy raczej nie można sobie wybrac szpitala

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58813381]No to ja znowu w biedrze miałam dzisiaj taką syt że wykładam rzeczy z wózka na taśmę a za mną przepycha się babka na oko 55lat i mówi 'czy mogę przeprosić?' myślałam że chce przejść, więc mówię bardzo proszę! A ona wyciąga reklamowke i mówi- Ja mam tylko bułeczki... Po czym przy kasie już wyciągnela drugą reklamowke z jogurtami, serami i innymi dupsami. [/QUOTE]
o masakra, jak chamsko. Nawet w stosunku do ludzi nie w ciąży strasznie chamsko !!! kazdy sie śpieszy i każdy ma tylko "bułeczki, serek i pare drobiazgów..."

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
My wczoraj kupiliśmy fotelik w końcu. Zdecydowaliśmy się na Recaro fix i wyszło koło 1200 zł z bazą i z adapterami do wózka. Wzięliśmy właśnie wózek żeby przymierzyć bo wcześniej sprzedawca mówił że czasem nie pasują te foteliki do wózków pomimo adapterów i tak się przechylają ale u nas idealnie się trzyma. Tylko mamy trochę problem bo wróciliśmy do domu i wpięliśmy bazę i chyba coś nie gra... tzn jakaś niestabilna jest i nie wiemy czy coś źle wyregulowaliśmy czy nie pasuje do samochodu ale raczej nie powinna ta "noga" tak chodzić i chyba podjedziemy do sklepu jeszcze raz zapytać czy dobrze zamontowaliśmy. Jak to u was jest z tymi bazami? Ta noga powinna się zablokować? bo u nas jak się wepnie fotelik i pociągnie do góry to ta noga się też podnosi do góry...
a jaki macie samochód? też myslimy o tym foteliku tylko ja bym chciala, żeby zanim zapłacimy i kupimy to chciałabym zeby sprzedawca wziął swój egzemplarz z pólki i sprawdzil czy ten fotelik w ogóle pasuje do naszego samochodu, bo czytałam, że to ważne, a nie wiem, czy sami potrafimy to sprawdzić
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:12   #1842
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny ubranka prać w samym proszku czy w samym płynie lovely czy to i to

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 13:16   #1843
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię sztucznych kwiatów.
U mnie tylko doniczkowe albo świeże, uwielbiam Teraz sezon na tulipanki, to mąż albo ja kupujemy, jak tylko zaczną więdnąć.

Kasia, fajne te krzesła.
Ale to nie są takie kwiaty do wazonu jak na cmentarz jakby co Takie malutkie doniczkowe, wyglądają jak żywe, już parę osób mnie odwiedzających się nabrało Ja też wolę świeże, no ale poradzę, że one mnie nie lubią

Cytat:
Ja też jakaś taka senna jestem Nie wiem czy to po tym pobraniu krwi, czy rzeczywiście coś z ciśnieniem jest na rzeczy... Z trudem się zmobilizowałam żeby wstawić pranie, obrać ziemniaki i ogórki na mizerię

Cytat:
E tam, walić rozstępy! Ja ich mam już trochę, zwłaszcza na piersiach, ale jakoś mi to nie spędza snu z powiek

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-12 o 13:18
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:31   #1844
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość

a jaki macie samochód? też myslimy o tym foteliku tylko ja bym chciala, żeby zanim zapłacimy i kupimy to chciałabym zeby sprzedawca wziął swój egzemplarz z pólki i sprawdzil czy ten fotelik w ogóle pasuje do naszego samochodu, bo czytałam, że to ważne, a nie wiem, czy sami potrafimy to sprawdzić
Mamy Renault Lagune w kombii. Ja właśnie chciałam żeby nam to zamontowali w sklepie ale jakoś tak się zakręciliśmy że zapomnieliśmy o tym i teraz nie wiemy czy dobrze założone jest. Tam do tej bazy jest dołączona taka książeczka i są wypisane modele samochodów w których będzie pasowała i nasz jest tam więc niby powinno być ok a jednak coś nie pasuje.
Stary 2016-04-12, 13:41   #1845
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Mamy Renault Lagune w kombii. Ja właśnie chciałam żeby nam to zamontowali w sklepie ale jakoś tak się zakręciliśmy że zapomnieliśmy o tym i teraz nie wiemy czy dobrze założone jest. Tam do tej bazy jest dołączona taka książeczka i są wypisane modele samochodów w których będzie pasowała i nasz jest tam więc niby powinno być ok a jednak coś nie pasuje.
taka tabelka: ?
http://www.recaro-polska.pl/images/s...ste_recaro.pdf
nasz samochód też tu jest (Skoda Rapid) ciekawe jak to będzie ... wstępnie chcieliśmy Maxi Cosi z bazą 2way (to taka baza do krotej pasuje 0-13 i 9-18 montowany tyłem) ale na stronie maxi cosi szukaliśmy i nie mozna na naszym samochodzie
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:52   #1846
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
taka tabelka: ?
http://www.recaro-polska.pl/images/s...ste_recaro.pdf
nasz samochód też tu jest (Skoda Rapid) ciekawe jak to będzie ... wstępnie chcieliśmy Maxi Cosi z bazą 2way (to taka baza do krotej pasuje 0-13 i 9-18 montowany tyłem) ale na stronie maxi cosi szukaliśmy i nie mozna na naszym samochodzie
Tak dokładnie ta tabelka. Z tego co nam w sklepie mówili to do bazy Recaro też można wpiąć następny fotelik tak jak w Maxi Cosi. Jak będziecie kupować to przymierzcie sobie tą bazę żeby nie było zaskoczenia później.

A tak w temacie rozstępów to ja mam pytanie. Akurat u mnie się nie pojawiły narazie ale za z jednej strony brzucha bardzo popękały mi naczynka. Wygląda to jak wielki siniak taki wielkości dłoni. Da się coś z tym robić poza braniem rutinoskorbinu na naczynka ogólnie?
Stary 2016-04-12, 13:57   #1847
Asiek121
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58801731]Hania pozdrawia ciocie i przesyła uśmieszek ;-) waży 1630g, ma mnóstwo wloskow czyli będzie drugi kudlacz przepływy w normie, łożysko pracuje, ułożona główką w dół. Wszystko ok
Wieczorem badanie szyjki
Załącznik 6351326

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

o jaka śliczniutka
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 13:59   #1848
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w temacie rozstępów to ja mam pytanie. Akurat u mnie się nie pojawiły narazie ale za z jednej strony brzucha bardzo popękały mi naczynka. Wygląda to jak wielki siniak taki wielkości dłoni. Da się coś z tym robić poza braniem rutinoskorbinu na naczynka ogólnie?
ja mam popękane naczynka na udach i koło kolan i smaruję maścia z dodatkiem kasztanowca, ale nie mam pojęcia czy brzuszek można smarować :/

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Mamuśki zbieram się może jeszcze podejdę do sh. Wieczorem się odezwę.
Spokojnego dnia życzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 14:00   #1849
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

A Rutinoscorbin można? Ja.mam pajączki na dekolcie :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-04-12, 14:04   #1850
soffinka
Zadomowienie

Byłam w aptece bo mega mi sie brzuch stawia i kupiłam nospe max - jak to dawkować??
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:07   #1851
Asiek121
Zakorzenienie

Mój tż nie będzie brał urlopu koło terminu bo wydaje mi sie, że równie dobrze mógłby siedzieć od 38 do 41 tygodnia bo może to sie wydarzyc w kazdej chwili

dzisiaj mam gości, mój kuzyn z Anglii który ma być chrzestnym, a ja juz siedze jak na szpilkach
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:12   #1852
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Haha,ale nie poddawaj się! Ja dostałam w zeszłym roku pelargonie,zamierzalam je uśmiercić,czyt.nie podlewać,ale w końcu podlewalam i właśnie kwitną skurczybyki Ale wyczytałam ze one z każdym rokiem gorzej kwitną.bez sensu
Radena- zobacz sobie na necie jak zrobić naszczepkę z pelargonii, wsadź do wody i za 10 dni powinny być korzenie. Potem zasadź w ziemi. Takie młode roślinki kwitną tak samo jak w 1 roku "matka" i są dużo ładniejsze niż pelargonia macierzysta właśnie. Ja tak od 2 lat mam swoje pelargonie. No i kasa do przodu ;-) Ja mam różowe pełne i niepełne zwisające.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58813381]No to ja znowu w biedrze miałam dzisiaj taką syt że wykładam rzeczy z wózka na taśmę a za mną przepycha się babka na oko 55lat i mówi 'czy mogę przeprosić?' myślałam że chce przejść, więc mówię bardzo proszę! A ona wyciąga reklamowke i mówi- Ja mam tylko bułeczki... Po czym przy kasie już wyciągnela drugą reklamowke z jogurtami, serami i innymi dupsami. Nie dało się nie zauważyć że jestem w ciąży bo kurtkę miałam rozpieta. Podniosła mi baba ciśnienie i po raz kolejny przekonała o tym ze totalna znieczulica panuje jesZcze nikt mnie w ciąży pozytywnie nie zaskoczył. W rosmanie też stałam. Dobrze się czułam więc looZ, ale przykre to[/QUOTE]

SZCZYT CHAMSTWA ze strony tej baby!

Cytat:
Radena masz order matki polki na brzuchu

Cytat:
Ania albo w tym albo w tym. Ja piorę w 40 stopniach Rafka ubrania, ale zastanawiam się czy dzidzi nie puścić w 60 i osobno. Jak Ty pierzesz?

U nas wyszło słonko hurra Pozamiatałam taras i nastawiłam pralkę (i leżę teraz bo się zmęczyłam )

Wyszło mi TSH teraz 2,6- we czwartek endokrynolog. Mam nadzieję że mi nie każe wracać do tej dawki 150 euthyroxu co mnie tak wykańczała. Na 137 czuję się optymalnie.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Byłam w aptece bo mega mi sie brzuch stawia i kupiłam nospe max - jak to dawkować??
Soffinka mi kazał brać lekarz na twardnienie takie stałe 3x dziennie po 2 tabletki ale zwykłej nospy, a jak jednorazowo się spina to wziąć 2 tabletki i tyle.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:15   #1853
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry Mamusie!
Nadrobiłam wreszcie! Po pierwsze gratuluję dobrych wieści z wizyt i nowych tygodni! Elaine, lecisz jak burza- już 34...
Dzanet, ale się pięknie Hania uśmiechnąła Czadowa pamiątka!

Ja też miałam dzisiaj wizytę ale taką bez usg. Sprawdzane było tylko tętno i szyjka. Tetno w porządku, szyjka taka jak ostatnio czyli już się bardziej nie skróciła i nie ma rozwarcia. Mam dalej kontynuować obijanie się w domu Lekarz sprawdza palpacyjnie, więc nie wiem ile dokładnie ma ale jak go zapytałam to powiedział, że około 1,5 cm. To chyba mało.... No ale najważniejsze, że nie muszę do szpitala

Jako że obok przychodni jest nieduży sh to wstąpiłam na dosłownie 10 minut Poszłam od razu na dział dziecięcy ale było marnie z wyposażeniem... Żadnych małych ubranek nie kupiłam, wpadły mi w ręce za to dwa letnie śpiworki do spania to wzięłam

Dzisiaj przyszły mi też pocztą koszule nocne, szlafrok i dwa biustonosze do karmienia- takie szmacianki zwykłe.

Mnie dzieci w szpitalu raczej odwiedzą po porodzie ale oni już są duzi, więc nie powinno być problemu.

No i nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś się Wam żaliłam, że mój TZ nie ma prawa jazdy... Od początku ciąży mu suszyłam głowę żeby się za to wziął wreszcie i wczoraj poszedł się zapisać No szans żadnych nie ma że to on zawiezie mnie do szpitala ale już mi to wali generalnie. Kogoś się znajdzie... Najwyżej zadzwonię po karetkę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:15   #1854
Honcia
Zakorzenienie

MamaNiny na temat Rutinoskorbinu zdania sa podzielone... Ja biore caly czas 1dziennie ze wzgledu na zylaki i krew puszczajca sie z nosa.

Soffinka moja kolezanka brala Nospe max 2razy dziennie rano i wieczorem ale nie wiem jak dawkowac w takich przypadkach jak Twoj...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:17   #1855
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Ja biorę nospe max. Gin mi kazała brać 3 razy dziennie po tabletce. I tak brałam przez ostatni miesiąc ale że mnie nie bolał brzuch ostatnio jakoś to stwierdziłam że nie będę już brała i od soboty nie brałam ale od wczoraj znowu mi zaczął bardziej twardnieć brzuch i nie pomaga zmiana pozycji ani nic więc wracam do dawkowania wcześniejszego czyli 3 x 1 tab.

Cytat:
A Rutinoscorbin można? Ja.mam pajączki na dekolcie :-(

Można chyba. Tak mi gin mówiła żeby brać i powinno wzmocnić naczynia krwionośne. Ale u mnie na tym brzuchu to tragiczne to jest i nie wiem co z tym robić.
Stary 2016-04-12, 14:18   #1856
201711281320
Konto usunięte

Aaa, miałam jeszcze pisać, że ja póki co nie mam żadnych rozstępów. Po poprzednich ciążach też. To pewnie kwestia indywidualna jest- geny Smaruję się codziennie wieczorem, bo inaczej mnie strasznie swędzi i jakos raz w tygodniu robię sobie peeling.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:26   #1857
anuszka1984
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58801731]Hania pozdrawia ciocie i przesyła uśmieszek ;-) waży 1630g, ma mnóstwo wloskow czyli będzie drugi kudlacz przepływy w normie, łożysko pracuje, ułożona główką w dół. Wszystko ok
Wieczorem badanie szyjki [/QUOTE]

Witaj Haneczko

Trzymam mocno kciuki za szyjkę!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzien dobry w 34tc!
Cz tylko ja sie jeszcze za wyprawkę nie wzięłam? Zaczynam czuc zdenerwowanie i chyba zaczne pakowac torbe w tym tc
Wow! Już 34
Ja też się za wyprawkę nie wzięłam a jutro zaczynam 33, także nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja też miałam dzisiaj wizytę ale taką bez usg. Sprawdzane było tylko tętno i szyjka. Tetno w porządku, szyjka taka jak ostatnio czyli już się bardziej nie skróciła i nie ma rozwarcia. Mam dalej kontynuować obijanie się w domu Lekarz sprawdza palpacyjnie, więc nie wiem ile dokładnie ma ale jak go zapytałam to powiedział, że około 1,5 cm. To chyba mało.... No ale najważniejsze, że nie muszę do szpitala

No i nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś się Wam żaliłam, że mój TZ nie ma prawa jazdy... Od początku ciąży mu suszyłam głowę żeby się za to wziął wreszcie i wczoraj poszedł się zapisać No szans żadnych nie ma że to on zawiezie mnie do szpitala ale już mi to wali generalnie. Kogoś się znajdzie... Najwyżej zadzwonię po karetkę
Sliweczko dobrze, że wszystko pod kontrolą i nie skróciła się od ostatniej wizyty.
Brawa dla TŻ- ta

Cytat:
Ja piorę w samym płynie. Oczywiście w płynie do prania

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:27   #1858
Radena
Zadomowienie

Dziękuję za pocieszenie Dziewczynki:-*
Mam nadzieję,że nic więcej mi nie wyskoczy, 1 order w zupełności wystarczy;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:30   #1859
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Aaa, miałam jeszcze pisać, że ja póki co nie mam żadnych rozstępów. Po poprzednich ciążach też. To pewnie kwestia indywidualna jest- geny Smaruję się codziennie wieczorem, bo inaczej mnie strasznie swędzi i jakos raz w tygodniu robię sobie peeling.
U mnie też na razie rozstępów brak i mam nadzieję, że tak zostanie Choć brzuch u mnie tak wielki jak do porodu już
Po Zuzi też gładziutka skóra została a brzuch miałam wielgachny (teraz jest większy!!!) także to na pewno sprawa indywidualna

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 14:38   #1860
madzius90
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
My wysłaliśmy 28 lutego i do tej pory cisza. Oni mają 3 miesiące na zwrot.... kurde, to nie znaczy, że mają czekać do samego końca , wkurzające to jest.
my tak samo.
w tamtym roku czekaliśmy 1,5 m-ca na zwrot.
ale wiadomo ze urzędy w te stronę się nie spieszą
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości