Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 19:30   #391
kahoko hino
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

te komentarze na fejsbuku zostały usunięte.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:31   #392
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Weronika__ Pokaż wiadomość
To ze ktos dokonuje aborcji nie oznacza że nie planuje wgl dzieci. Tak więcna twoje nieszczęście się rozmnażą.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Powikłania, niektórzy w ogóle nie chcą mieć dzieci. Ale nie będę się zagłębiał temat, według mnie powinna być zakazana oprócz wyjątków typu zagrożenie życia matki czy duże wady płodu.

Natomiast wracając do aktualnego tematu, to z tymi badaniami to totalna głupota według mnie. I w sumie mógłbym iść na taką manifestację, jakoś bym wytrzymał w towarzystwie podobnych tej zezowatej z farbowanym sercem.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-04-12 o 19:36
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:33   #393
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Na szczęście nie, spory wydatek ale mniejszy niż aborcja.

Niedawno pożyczyłem kumplowi 5 dych bo mu brakowało i tak.

Złemu człowiekowi a i owszem. Natomiast dziecko które absolutnie nic w życiu nie zrobiło nie potrafię Sobie wyobrazić zrobienia krzywdy.

Może wcześniej pisałem, może nie. Żyjąc w idealnym państwie byłoby mi raczej obojętne czy jest wolna amerykanka czy zabroniona (za wyjątkiem zagrożenia życia matki czy dużych wad), gdyby ktoś mnie spytał wyraziłbym swoją opinię.
Natomiast z jednej strony uważam aborcje za złą bo wychodzi na to, że wyskrobano tych co nie potrzeba, z drugiej może tacy ludzie zdolni do aborcji dobrze, że ją popełniają i może będzie lepsze dla społeczeństwa jeżeli się nie rozmnożą.
Jak możesz proponować zgwalconej kobiecie rozwiązanie, o którym sam nie masz zielonego pojęcia?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:34   #394
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Może nie, podobno po aborcji mogą wystąpić jakieś powikłania uniemożliwiające zajście w ciążę.

Zresztą są ludzie którzy w ogóle nie chcą mieć dzieci i dlatego decydują się na aborcję.

Nie mój cyrk, nie moje małpy.
Podobno

Ciążę usuwają nie tylko ludzie którzy nie chcą nigdy miec dzieci. Tak więc gdybym zaszła w ciążę dzis to może rozwazalabym aborcję, ale za pięć lat może już nie.

Weronika__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:38   #395
stewardesa
BAN stały

Cytat:
To co wkleiłem przeczytałem.
A projekt?
Cytat:
O ile wiem tabletka po zapobiega zapłodnieniu, nie przerywa ciąży więc nie wiem czemu miałaby być zakazana a zakazując tabletki po idioci co najwyżej mogą powiększyć podziemie skrobankowe a to jak strzał w stope.
Tak samo jak projektem.
Cytat:
To z tymi badaniami było pytaniem retorycznym.
Nie wyglądało.
Cytat:
Może nie, podobno po aborcji mogą wystąpić jakieś powikłania uniemożliwiające zajście w ciążę.
PODOBNO. Weeeź.
Cytat:
Zresztą są ludzie którzy w ogóle nie chcą mieć dzieci i dlatego decydują się na aborcję.
Również. Nie Ty decydujesz, kto się będzie rozmnażał.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 19:40   #396
zakonna
Naczelna Nastolatka

https://www.facebook.com/ceilingsejm...02680133205351

poczytaj se dopelganger, może ci się rozjaśni w głowie.
Stary 2016-04-12, 19:42   #397
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
te komentarze na fejsbuku zostały usunięte.
Tak, zostały tylko screeny jako dowód na to, że będą sobie tę ustawę interpretowali jak im się żywnie podoba.
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 19:48   #398
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/ceilingsejm...02680133205351

poczytaj se dopelganger, może ci się rozjaśni w głowie.
Nie muszę, ustawa jest do dupy. Za wiele nieścisłości. Po prostu musiałem zasięgnąć kilku źródeł.
Stary 2016-04-12, 19:49   #399
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Tak, zostały tylko screeny jako dowód na to, że będą sobie tę ustawę interpretowali jak im się żywnie podoba.
wrzuciłam je (screeny) na swojego walla. dobra, k*rwa mać, zmiana.
Stary 2016-04-12, 19:51   #400
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
A projekt?
Tak samo jak projektem.
Nie wyglądało.
PODOBNO. Weeeź.
Również. Nie Ty decydujesz, kto się będzie rozmnażał.
Tak kiedyś czytałem, ale są ludzie którzy podejmują w znak zapytania to co przeczytają a nie idą w zaparte.

Gdzieś napisałem, że decyduje ?

Czas edycji: 2016-04-12 o 19:53
Stary 2016-04-12, 20:00   #401
Shar14
Zadomowienie

DopplegangerEddarda wiesz, że ryzyko powikłań po aborcji jest dużo mniejsze niż po porodzie? Nawet w wywiadzie ten lekarz z Niemiec o tym mówił. Jakoś kobiet się na każdym kroku nie informuje, że będą mieć nietrzymanie moczu oraz rozciętą, rozciągniętą pochwę i mogą nosić pieluchę do końca życia, gdy mówią, że chcą być w ciąży. Prawda?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-12, 20:02   #402
201607111003
Konto usunięte

Czy masz świadomość że twoja babcia i matka mogą być po skrobance? Jest to wielce prawdopodobne, wiesz o tym?
201607111003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:07   #403
201607040950
Konto usunięte

Dziewczyny, macie jakieś uzasadnienie na to, dlaczego podejmujecie rzeczową rozmowę z osobnikiem, który m.in.:
- reaguje entuzjastycznie na wizje przerzucenia całej odpowiedzialności za wychowanie dziecka na kobietę - gdyby ta zechciała urodzić dziecko z wpadki, którego nie życzy sobie facet,
- tłumaczy wam na czym powinien polegać feminizm i jakie istotne korzyści niesie akceptacja tego, że pozwolicie się nazywać "puszczalskimi szmatami",
- przyznaje się do fantazji o mordowaniu ludzi,
- jest pozytywnie nastawiony do skrobania płodów znajdujących się w niewłaściwych z jego punktu widzenia macicach,
- obraża kogoś w każdym poście,
- obraża was w co trzecim poście,
- stwierdza, że pierwsza pomoc w razie gwałtu to pędzenie do apteki po tabletkę po,
- zawsze unika odnoszenia się do tych fragmentów wypowiedzi, które są dla niego niewygodne,
- łże (bo nie da się pogodzić sprzeciwu wobec krzywdy "niewinnych dzieci" i chęci decydowania o tym, kogo należałoby wyskrobać).
- pisze wam (za błogosławieństwem moderacji nie wprost, ale z wcześniejszych wypowiedzi wynika, co ma na myśli), że żałuje, że was nie wyskrobano.

Tak z czystej ciekawości - pasuje wam to, co on postuluje i chciałybyście, żeby się składniej wyraził? pasuje wam część z tego? czy przymykacie na to oko i czekacie wesoło aż ktoś wam je podbije?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:11   #404
201607111003
Konto usunięte

Mnie poniosły emocję, już mi lepiej i wracam do milczenia.
Stary 2016-04-12, 20:20   #405
cud nie kobieta
Ante Pante

a ja zauważyłam, że im więcej w ignorach mam prawdziwych menszczyzn wizażu, tym lepiej korzysta mi się z forum, szkoda czasu na czytanie głupot wyplutych przez wojowników z próżnią między uszami
cud nie kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:25   #406
Shar14
Zadomowienie

Może i to dobry pomysł, tak więc też już zamilknę.

Stary 2016-04-12, 20:36   #407
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
DopplegangerEddarda wiesz, że ryzyko powikłań po aborcji jest dużo mniejsze niż po porodzie? Nawet w wywiadzie ten lekarz z Niemiec o tym mówił. Jakoś kobiet się na każdym kroku nie informuje, że będą mieć nietrzymanie moczu oraz rozciętą, rozciągniętą pochwę i mogą nosić pieluchę do końca życia, gdy mówią, że chcą być w ciąży. Prawda?

O jednym i o drugim gdzieś się dowiedziałem na własną rękę przy okazji. Na wizażu chyba nawet.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Czy masz świadomość że twoja babcia i matka mogą być po skrobance? Jest to wielce prawdopodobne, wiesz o tym?
Nie sądzę
Stary 2016-04-12, 20:39   #408
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:

Nie sądzę
Jakbym znała teoje poglądy tez bym ci sie nie pochwaliła

Stary 2016-04-12, 20:52   #409
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś uzasadnienie na to, dlaczego podejmujecie rzeczową rozmowę z osobnikiem, który m.in.:
- reaguje entuzjastycznie na wizje przerzucenia całej odpowiedzialności za wychowanie dziecka na kobietę - gdyby ta zechciała urodzić dziecko z wpadki, którego nie życzy sobie facet,
- tłumaczy wam na czym powinien polegać feminizm i jakie istotne korzyści niesie akceptacja tego, że pozwolicie się nazywać "puszczalskimi szmatami",
- przyznaje się do fantazji o mordowaniu ludzi,
- jest pozytywnie nastawiony do skrobania płodów znajdujących się w niewłaściwych z jego punktu widzenia macicach,
- obraża kogoś w każdym poście,
- obraża was w co trzecim poście,
- stwierdza, że pierwsza pomoc w razie gwałtu to pędzenie do apteki po tabletkę po,
- zawsze unika odnoszenia się do tych fragmentów wypowiedzi, które są dla niego niewygodne,
- łże (bo nie da się pogodzić sprzeciwu wobec krzywdy "niewinnych dzieci" i chęci decydowania o tym, kogo należałoby wyskrobać).
- pisze wam (za błogosławieństwem moderacji nie wprost, ale z wcześniejszych wypowiedzi wynika, co ma na myśli), że żałuje, że was nie wyskrobano.

Tak z czystej ciekawości - pasuje wam to, co on postuluje i chciałybyście, żeby się składniej wyraził? pasuje wam część z tego? czy przymykacie na to oko i czekacie wesoło aż ktoś wam je podbije?

A Ty co ? Uczęszczałaś na zajęcia z nadinterpretacji i manipulacji prowadzonej przez TVN ?

Ale dobra. Stracę te 5 minut.

1. Reaguje entuzjastycznie. Nadinterpretacja. Uważam, że takie kobiety mają przewalone. Ale cóż. Mężczyzn nikt o zdanie nie pyta kiedy kobieta robi aborcję.
2. Nie na czym powinien polegać tylko na czym się skupiać by przeciętny Kowalski nie kojarzył feminizmu z taką Szczuką.
3. Co ? XD
4. Przykład ?
5. Przykład ?
6. Iż tabletka PO może skutecznie zastąpić aborcję oszczędzając kobiecie cierpień fizycznych i psychicznych.
7. Przykład ?
8. To było "filozoficzne" porównanie dwóch opcji.
9. Z Twoich wypowiedzi wynika, że przydałby się kurs czytania ze zrozumieniem oraz nauka kultury i zaprzestania nadinterpetacji. Może ty masz jakieś fantazje, że tak nadinterpetujesz, mania prześladowcza, białe myszki ?

Oczywiście wolisz pisać te wypociny, trollować oraz wykazywać się swoją inteligencją i kulturą. niż zgłosić do moderatorki żeby oceniła to na własną rękę. Ale cóż...to nie pierwszy raz. Chyba nie którzy ludzie po prostu nie chcą się nauczyć. Dałbym Ci ignora ale za parę lat wylądujesz w podręczniku do trolowania i manipulacji, wtedy pokażę potomkowi. Patrz, kiedyś miałem do czynienia z człowiekiem od którego uczą się teraz komunistyczni dziennikarze.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronika__ Pokaż wiadomość
Jakbym znała teoje poglądy tez bym ci sie nie pochwaliła

A to jest coś czym można się chwalić ?

Czas edycji: 2016-04-12 o 20:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 20:54   #410
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
A Ty co ? Uczęszczałaś na zajęcia z nadinterpretacji i manipulacji prowadzonej przez TVN ?

Ale dobra. Stracę te 5 minut.

1. Reaguje entuzjastycznie. Nadinterpretacja. Uważam, że takie kobiety mają przewalone. Ale cóż. Mężczyzn nikt o zdanie nie pyta kiedy kobieta robi aborcję.
2. Nie na czym powinien polegać tylko na czym się skupiać by przeciętny Kowalski nie kojarzył feminizmu z taką Szczuką.
3. Co ? XD
4. Przykład ?
5. Przykład ?
6. Iż tabletka PO może skutecznie zastąpić aborcję oszczędzając kobiecie cierpień fizycznych i psychicznych.
7. Przykład ?
8. To było "filozoficzne" porównanie dwóch opcji.
9. Z Twoich wypowiedzi wynika, że przydałby się kurs czytania ze zrozumieniem oraz nauka kultury i zaprzestania nadinterpetacji. Może ty masz jakieś fantazje, że tak nadinterpetujesz, mania prześladowcza, białe myszki ?

Oczywiście wolisz pisać te wypociny, trollować oraz wykazywać się swoją inteligencją i kulturą. niż zgłosić do moderatorki żeby oceniła to na własną rękę

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

A nie chcesz skomentować mojego posta? Co wiesz właściwie o ofiarach gwałtu i o tabletkach po? Poza tym, ze tych drugich nawet nie mi ale okazji organizować...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 20:56   #411
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:

A to jest cos czego nalezy sie wstydzić?

Jesli nie powiedziały ci o ewentualnej aborcji:
a) nie było jej
b) swoją postawą pokazujesz ze nie spotkalyby sie ze zrozumieniem z twojej strony, więc po co ci cokolwiek mówić

Stary 2016-04-12, 21:13   #412
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
A nie chcesz skomentować mojego posta? Co wiesz właściwie o ofiarach gwałtu i o tabletkach po? Poza tym, ze tych drugich nawet nie mi ale okazji organizować...
Odpisałem. Powtórzę, moją przyjaciółkę. Tabletka po, kumpel płacił jakoś niecałe 140 zł (pożyczyłem mu trochę), ogromna dawka hormonów zapobiegająca zapłodnieniu.
Stary 2016-04-12, 21:38   #413
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam, że im więcej w ignorach mam prawdziwych menszczyzn wizażu, tym lepiej korzysta mi się z forum, szkoda czasu na czytanie głupot wyplutych przez wojowników z próżnią między uszami
bardzo dobra taktyka
Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
nie, on nigdy nie chce. on Cię zwyzywa od lewaków, ale że nie jest przedstawicielem o IQ naleśnik i używa polskich znaków, przecinków oraz zwykle nie przeklina wprost, to mu wszystko uchodzi płazem.
Stary 2016-04-12, 22:03   #414
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cud nie kobieta Pokaż wiadomość

Mnie też masz zablokowanego?

Cytat:
Odpisałem. Powtórzę, moją przyjaciółkę. Tabletka po, kumpel płacił jakoś niecałe 140 zł (pożyczyłem mu trochę), ogromna dawka hormonów zapobiegająca zapłodnieniu.
Sprawdź jak działa progesteron. Sprawdź również jak działa tabletka po, gdy dojdzie do zapłodnienia, ale nie zagnieżdżenia się zarodka. Pamiętaj, że w projekcie jest mowa, że ochrona jest od momentu poczęcia, nie zagnieżdżenia.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:29   #415
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Mnie też masz zablokowanego?
a uważasz się za prawdziwego menszczyznę ktory tłumaczy durnym babom, że nie rozumieją samych siebie?
Stary 2016-04-12, 22:31   #416
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
a uważasz się za prawdziwego menszczyznę ktory tłumaczy durnym babom, że nie rozumieją samych siebie?
Nie, ale podejrzewam, że mogę tak być odbierany

Stary 2016-04-12, 22:33   #417
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
w mojej ocenie to się przeceniasz
Stary 2016-04-12, 23:11   #418
201607111003
Konto usunięte

Cytat:
Attention seeker i jerk. Zasadniczo to są dobrymi kolegami po jednych pieniądzach, czym się tak zachwycasz?
Stary 2016-04-12, 23:45   #419
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzenia bazują na rozmowach z modkami sprzed kilku miesięcy

Cytat:
Napisane przez Elion Pokaż wiadomość
Attention seeker i jerk. Zasadniczo to są dobrymi kolegami po jednych pieniądzach, czym się tak zachwycasz?
A do tego mizogin, katonaziol, antyaborcjonista i w ogóle ch**!

Stary 2016-04-13, 00:18   #420
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Od kilkudziesięciu stron nie dyskutujesz, tylko zajmujesz się animowaniem tej dyskusji, stawiając pytania jak sędzia na debacie, skłaniając się raz w jedną, raz w drugą stronę. Co jakiś czas odstawiasz kilkupostowe cyrki, niby to zgorszony tym, że jakaś wizażanka wzięła Cię za przeciwnika aborcji jakiejkolwiek. Wszystko to przeplatając okazyjną kokieterią w nieadekwatnym do tego temacie.
Cytat:
A do tego mizogin, katonaziol, antyaborcjonista i w ogóle ch**!
A Twoim zdaniem wystarczy nie być mizoginem, oszalałym katolem, nazistą i ch**em, aspirującym do decydowania za kobiety, czy muszą/mogą robić, żeby być pozytywnie odbieranym?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości