Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 20:49   #1921
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja używałam revitalashu regularnie i nie narzekam na stan rzęs po zdjęciu. Ważne, żeby nie oszczędzać i u dobrej certyfikowanej kosmetyczki zakładać. Moja koleżanka ma super rzęsy po 4longlashes. Może najpierw spróbuj odżywek na własne?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Potwierdzam super ta odżywka! Pierwsza kuracja trwa chyba 3 mc codziennie i na prawdę jest efekt! Potem już powtarza się kilka razy w tyg, potem raz... Jak się przestanie efekt znika

Ja na swój panieński miałam diczepiane rzęsy ale strasznie meczyly mi się oczy. Dobrze ze spróbowałam na panieński to na wesele już odpuscilam
Jak na sesję to może te zwykłe doklejane na powieke? Jeden dzień i sciagniesz. Nie znam się ale tak sobie pomyślałam

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Veronique na Aliexpres dużo tych miarek jest

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:03   #1922
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
tylko ja bym chciala, żeby zanim zapłacimy i kupimy to chciałabym zeby sprzedawca wziął swój egzemplarz z pólki i sprawdzil czy ten fotelik w ogóle pasuje do naszego samochodu, bo czytałam, że to ważne, a nie wiem, czy sami potrafimy to sprawdzić
tak naprawdę to w każdym porządniejszym sklepie powinien sprzedawca bez problemu z Wami pójść do samochodu i sprawdzić czy fotelik pasuje i pokazać Wam, jak go wpiąć.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58833001]
Co do zwrotów to my pierwszy raz w tym roku rozliczaliśmy się przez neta i na zwrot czekaliśmy 3 tygodnie Przez ulge na dziecko troszkę tego mieliśmy Tylko gdzie są te pieniądze...?[/QUOTE]
Właśnie dlatego my tak robimy, że zwrot za dziecko idzie na konto "dzieciowe". Bo tak to przynajmniej tam pieniądze zbieram, a tak to by zniknęły nie wiadomo gdzie.

Jejku jak tak myślę, że za 2 miesiące mogę już mieć małego przy sobie to nie mogę w to uwierzyć, że to tak szybko zleciało. A dopiero co się staraliśmy z mężem i się wkurzałam jak okres dostawałam....
Stary 2016-04-12, 21:17   #1923
ania230
Zakorzenienie

Jestem
W piekarniku już się robią zapiekanki na kolację

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ania albo w tym albo w tym. Ja piorę w 40 stopniach Rafka ubrania, ale zastanawiam się czy dzidzi nie puścić w 60 i osobno. Jak Ty pierzesz?
Dotychczas prałam w proszku i dodawałam płynu do płukania... a teraz własnie zastanawiałam się czy razem czy własnie tylko jedno wystarczy. Ale teraz już wiem że jedno Piorę w 40 stopniach.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:17   #1924
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz

Następna wizyta 26.04

Dzięki kochane za kciuki!!!!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:24   #1925
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Jejku jak tak myślę, że za 2 miesiące mogę już mieć małego przy sobie to nie mogę w to uwierzyć, że to tak szybko zleciało. A dopiero co się staraliśmy z mężem i się wkurzałam jak okres dostawałam....
Długo się staraliście?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58843131]Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz

Następna wizyta 26.04

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Infekcję się wyleczy, a najważniejsze, że z szyjką ok
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:29   #1926
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Ja też miałam dzisiaj wizytę ale taką bez usg. Sprawdzane było tylko tętno i szyjka. Tetno w porządku, szyjka taka jak ostatnio czyli już się bardziej nie skróciła i nie ma rozwarcia. Mam dalej kontynuować obijanie się w domu Lekarz sprawdza palpacyjnie, więc nie wiem ile dokładnie ma ale jak go zapytałam to powiedział, że około 1,5 cm. To chyba mało.... No ale najważniejsze, że nie muszę do szpitala

Jako że obok przychodni jest nieduży sh to wstąpiłam na dosłownie 10 minut Poszłam od razu na dział dziecięcy ale było marnie z wyposażeniem... Żadnych małych ubranek nie kupiłam, wpadły mi w ręce za to dwa letnie śpiworki do spania to wzięłam

Dzisiaj przyszły mi też pocztą koszule nocne, szlafrok i dwa biustonosze do karmienia- takie szmacianki zwykłe.
Bardzo fajnie że u Was wszystko w porządku oby tak dalej.

Pochwal się śpiworkami , zawsze to można nacieszyć oczy co zakupiłaś i za jakie pieniążki.

U jednego sprzedającego kupowałaś koszule, biustonosze i szlafrok ? jak możesz linki podesłać

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
A Rutinoscorbin można? Ja.mam pajączki na dekolcie :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
ja rutinoscorbin biorę codziennie po dwie tabletki

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58822256]Ja też nie mam nowych rozstępów mimo ogromnego brzucha, po pierwszej ciąży też pamiątki nie mam. Za to zostały mi właśnie z okresu dojrzewania-na biodrach i piersiach. Ale pokochałam je ;-)
[/QUOTE]

ja się z nimi pogodziłam dojrzewania chudniecie i tycie zrobiło swoje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 21:30   #1927
majkela12
Zadomowienie

Helloł

Z tego co pamiętam:
- siara- u mnie nic nie leci, z resztą w żadnej ciąży nie miałam wycieków
-gratuluję nowych tygodni, pędzimy jak burza
- Dziecko to nie koniec świata dziewczyny, to dopiero początek owszem początki nie są łatwe, ale później śmiało możecie wszystko robić we trójke np. zamiast koncertu B.Adamsa koncert Majki Jeżowskiej

Cytat:
Miałam trochę zawirowań w domku, mąż sobie ubzdurał, że po 7 latach nie ma potrzeby odmalowania pokoju dla młodego.. Doprowadził mnie tym do nerwicy i kilku wybuchów w LM.. Na szczęście kupił sobie zabawkę w postaci agregatu do malowania i myślę, że swoim żółwim tępem doprowadzi do końca remont.. Na razie zagruntował ściany w naszej sypialni.
Współczuję spięć i niepotrzebnych nerwów przerabiałam to całkiem niedawno całe szczęście się nie zagryźliśmy i już jesteśmy po, ale jak to mój tż powiedział ma to starczyć na co najmniej kolejne 5 lat ach te chłopy

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja właśnie policzyłam ile sztuk 56-68 nakupowałam i aż się za głowę złapałam 170 !! ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że mam po 5-6 sztuk z każdego rozmiaru body, pajacyki, śpiochy, półśpiochy, sukienki, kaftaniki, bluzeczki Matka zaszalała Dobrze, że to wszystko tanio kupione
OMG szalona

Cytat:
Nie kupuję dużo, jak coś czego nie mam okaże się niezbędne to będzie można dokupić na szybko.
Najważniejsze żeby mieć fotelik do auta co by jakoś wrócić ze szpitala do domu, pieluszki, ubranka i pokarm w piersiach
Dokładnie ja przy trzeciej ciąży też zmądrzałam i kupuję absolutne minimum
Stary 2016-04-12, 21:38   #1928
zebrah
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58843131]Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz[/QUOTE]

Dzanet brawo za szyjkę A infekcję się wyleczy- całe szczęście mamy jeszcze parę tygodni.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 21:46   #1929
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
- Dziecko to nie koniec świata dziewczyny, to dopiero początek owszem początki nie są łatwe, ale później śmiało możecie wszystko robić we trójke np. zamiast koncertu B.Adamsa koncert Majki Jeżowskiej
Stary 2016-04-12, 21:56   #1930
majkela12
Zadomowienie

Wy wijecie gniazda, remonty, porządki w szafach a ja mam lenia, czyli daleko do porodu pewnie w tym tempie pracy -wyprawki itp to ja mogę rodzić w sierpniu

QUOTE=paula7672;58753916]Hej dziewczyny czytam Was regularnie od samego początku, jesteście moją skarbnicą wiedzy[/QUOTE]
Hej

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
A wy co macie na obiadek?
Smakowicie wyglada mi by się przydała taka dieta, bo kg lecą jak szalone, ale nie umiem się zmotywować

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
No u mnie to samo

Dziewczyny, jakie smoczki do ciumkania są najlepsze?
Cycuś mamusi
Serio u nas ani syn ani córka nie chcieli po córce mam cały pojemnik smoczków, avent, tt, lovi, rossman, wszystkich próbowaliśmy i nic nie podpasowało. Przynajmniej nie było problemu z odsmoczkowaniem
Nie zacytowało mi-komplecik z mini ale masz zdolną babcie moja to już nie dowidzi a kiedyś robiła cuda

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Więc biore kredyt studencki (dla niewstajemniczonych, co miesiąc dostaje transze 600zł, a 2 lata po skończeniu studiów mogę zacząć spłacać, oprocentowanie jest prawie 0%)
I to jest mój jedyny dochód, robie ostatni semestr, nie mam żadnego zasiłku etc.
Przykro mi, szkoda tej kasy nie można jakoś się odwołać, zareklamować chory regulamin

Cytat:
Zmieniam lekarza na prywatnego- we środę mam wizytę. Postanowiłam rodzić w moim mieście i nie kombinować z jazdami 60km dalej, tym bardziej że możliwe że poleżę ze 2,3 tyg przed porodem w szpitalu ze względu na różne sprawy zdrowotne. A tu szpital mam pod domem właściwie i jakby Rafek usychał bez mamy, to się wyrwę na godzinkę...
Dobry pomysł
Ja chciałam drugi poród też dalej od domu, ale ze względu na starszaka, a bardziej na tż, który nie tracił czasu na dojazdy, wybrałam szpital bliżej domu to i tak ok 20min drogi bez korków

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
:
Byłam dziś zarejestrować się do diabetologa i pierwszą wizytę mam za 2 dni szkoda tylko, że tak późno z tym idę

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie mały odwrócił się główką w dół i oby tak zostało do konća moja waga od początku to +14,5 kg chyba najwięcej na tym forum ! oczywiście nie wchodzę w żadne ubrania ale no cóż potem mam plan wielkiego zrzucania kg i ćwiczeń ale jak wyjdzie w praniu to się okaże
na dniach zacznę się już powoli pakować do szpitala bo w czwartek zaczynam 33 tc Tylko co tu kupić jeszcze z takich przydatnych rzeczy....kupujecie specjalny ręcznik z kapturkiem do dziecka ? czy lepiej postawić na zwykły ? Poduszka do karmienia potrzeba czy zbędna ?
gratuluję wizyty.
Ręcznik z kapturem super sprawa i syn i córka używa, młodszy też będzie miał.
Poduszkę do karmienia dostałam używaną od koleżanki jak karmiłam córkę, ale jej nie używałam zbędny klamot moim zdaniem

Cytat:
Dziewczyny czy na kocyk minky nie będzie za gorąco latem? Hmm tak się zastanawiam czy jest w ogóle sens kupować
W ciągu dnia za gorąco, ale wieczorne spacery, albo do spania (bo u nas w lato naturalna klimatyzacja jest) ja miałam dla córki dwa la millou, teraz synkowi chcę dokupić wersję light

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Byłam dziś w końcu po L4. Odpocznę sobie. Położna mnie ważyła i w tydzień przybralam 1,5kg.. Gin kazał brać magnez na spinanie brzucha.
Odpoczywaj zatem należy Ci się w końcu odpoczynek

Cytat:
Pytanie do mam podwójnych/potrójnych:
Czy Wasze starsze dzieci odwiedzą Was w szpitalu po porodzie? Czy zobaczycie się dopiero w domu?
U mnie chyba zakaz dzieci ale ja nawet nie chciałam żeby mnie starszak odwiedzał, wiem żeby skończyło się to płaczem -bo chciałby żebym wróciła z nim do domu-więc odpuściliśmy. Telefonowaliśmy do siebie Z resztą na szczęście byliśmy w szpitalu tylko 2 dni, teraz też na to liczę jeśli miałabym być tydzień lub dłużej kto wie może byśmy kombinowali odwiedziny
Stary 2016-04-12, 21:56   #1931
201711281320
Konto usunięte

Aniu, kupiłam dwie koszule z tej oferty w rozmiarze L. Wydaje mi się że rozmiarówka jest nieco zaniżona, bo nie są jakieś duże na mnie ( obwód brzucha aktualnie 92 cm i 61 kg- przed ciążą rozmiar S ). Koszule są ok, bawełniane, bez żadnych wad. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...109632268.html

Szlafrok kupiłam od tego samego sprzedawcy taki jak ten ale trochę inny wzór http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...112249707.html
Wzięłam rozmiar M żeby móc używać też po ciąży i jest ok. Nawet jeszcze obejmuje brzuszek

Biustonosze do karmienia też wzięłam u niego ale widzę że już nie ma. Póki co za duże są ale myślę, że jak produkcja ruszy to się wpasuję

Zdjęcia śpiworków mogę zrobić jutro jak nie zapomnę. Zapłaciłam kilka złotych, bo były z odzieży na wagę Aaa jeszcze wzięłam ręczniczek z kapturkiem!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:03   #1932
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Ta odżywka faktycznie wydłuża? I ile czasu to zajmuje?
long4 lash polecam bardzo! ja zaczęłam używać 4 miesiące przed ślubem i na slubie miałam mega długie - miałam też kępki, to makijazystka mówiła że moje własne są tak długie albo nawet ciut dłuższe niż jej najdłuższe kępki, ale i tak miałam kilka kępek doklejone, żeby było gęściej
w ciąży się trochę boję używać, ale jak urodzę to wracam do tej odżywki, bo miałam cudne rzęsy, teraz mam chyba połowę tej dlugości co wtedy zdjęcia z sesji są bez kępek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P_i_M_171.jpg (35,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P_i_M_477.jpg (90,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P_i_M_498.jpg (77,7 KB, 20 załadowań)
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:04   #1933
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Homen&you i są mega rabaty i kupiłam dla mojej Hani pojemnik na kolkach z 120zl na 35zl była przeceniona
Jakie sweetaśne

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 22:04   #1934
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58843131]Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz

Następna wizyta 26.04

Świetne wieści nie licząc infekcji ale szybko ja pokonasz
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:16   #1935
ania230
Zakorzenienie

Na infekcje sa sposoby dobrze że reszta ok

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Aniu, kupiłam dwie koszule z tej oferty w rozmiarze L. Wydaje mi się że rozmiarówka jest nieco zaniżona, bo nie są jakieś duże na mnie ( obwód brzucha aktualnie 92 cm i 61 kg- przed ciążą rozmiar S ). Koszule są ok, bawełniane, bez żadnych wad. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...109632268.html

Szlafrok kupiłam od tego samego sprzedawcy taki jak ten ale trochę inny wzór http://allegro.pl/m-lekki-szlafrok-s...112249707.html
Wzięłam rozmiar M żeby móc używać też po ciąży i jest ok. Nawet jeszcze obejmuje brzuszek

Biustonosze do karmienia też wzięłam u niego ale widzę że już nie ma. Póki co za duże są ale myślę, że jak produkcja ruszy to się wpasuję

Zdjęcia śpiworków mogę zrobić jutro jak nie zapomnę. Zapłaciłam kilka złotych, bo były z odzieży na wagę Aaa jeszcze wzięłam ręczniczek z kapturkiem!
Super dziękuje ślicznie, jutro sobie wszystko na spokojnie przeglądnę aaa teraz idziemy robić e-zakupy w tesco bo niestety czasu nam zabrakło żeby pojechać i normalnie zrobić.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
long4 lash polecam bardzo! ja zaczęłam używać 4 miesiące przed ślubem i na slubie miałam mega długie - miałam też kępki, to makijazystka mówiła że moje własne są tak długie albo nawet ciut dłuższe niż jej najdłuższe kępki, ale i tak miałam kilka kępek doklejone, żeby było gęściej
w ciąży się trochę boję używać, ale jak urodzę to wracam do tej odżywki, bo miałam cudne rzęsy, teraz mam chyba połowę tej dlugości co wtedy zdjęcia z sesji są bez kępek
no faktycznie długie ja używałam z tej serii odżywki do brwi ale nic nie pomogła :/ więc jestem nie zadowolona z jej działania.

Dobranoc dziewczyny, do jutra!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-12, 22:18   #1936
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello
Majkela i Dzanet,powodzenia na wizytach:-*
Mąż właśnie pojechał do pracy,wczoraj oczywiście wrócił w stanie nie do życia wiec tylko latalam i mu przynosilam jedzenie i leki. Praktycznie potem ciągle spał i ledwo go wygonilam do mycia,okropna żona ze mnie
Ale dziś rano poruszylismy temat tego,kto mnie zawiezie do szpitala jak zacznę rodzić no i może się okazać,że nie będzie nikogo. A pogotowie to mnie pewnie tam zawiezie gdzie najwięcej miejsc będzie...
Dziewczyny,wasi TŻ-ci będą brać jakiś urlop przed terminem porodu żeby w razie co Was zawieźć do szpitala?

U mnie przy drugim porodzie o mało nie brakowało,a sama bym się zawiozła do porodu
Urlop tż będzie brał dopiero po porodzie, ewentualnie w dniu porodu w zależności o jakiej porze dnia się zacznie poród z pracy teoretycznie może wyjść kiedy chce

Cytat:
Zaczynam dzisiaj 8 miesiąc!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58799591]Witam się i ja w 8 mc [/QUOTE]

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58801731]Hania pozdrawia ciocie i przesyła uśmieszek ;-) waży 1630g, ma mnóstwo wloskow czyli będzie drugi kudlacz przepływy w normie, łożysko pracuje, ułożona główką w dół. Wszystko ok [/QUOTE]
Super a zdjęcie piękny uśmiech

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
u mnie aż 15 zł zwrotu zaszaleje będzie na 5 pieluch tetrowych
Szaleństwo ale przynajmniej nie musisz płacić
My dopiero teraz złożyliśmy pit i kasa będzie jak znalazł na wakacje

Cytat:
Witamy się w 31 tygodniu

Pojechałam dzisiaj do przychodni. Stanęłam grzecznie w kolejce, a pan do mnie mówi:"Może pani wejdzie bez kolejki?" i patrzy mi znacząco na brzuszek. Odpowiedziałam, że nie, że dziękuję, że sobie poczekam. Na to inna pani z kolejki: "Ależ niech pani idzie pierwsza!" No to poszłam
Ale miło mi się zrobiło, naprawdę.
Coraz częściej trafiam na życzliwych ludzi

O jak miło, zaczynam wierzyć w ludzi

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58813381]No to ja znowu w biedrze miałam dzisiaj taką syt że wykładam rzeczy z wózka na taśmę a za mną przepycha się babka na oko 55lat i mówi 'czy mogę przeprosić?' myślałam że chce przejść, więc mówię bardzo proszę! A ona wyciąga reklamowke i mówi- Ja mam tylko bułeczki... Po czym przy kasie już wyciągnela drugą reklamowke z jogurtami, serami i innymi dupsami. Nie dało się nie zauważyć że jestem w ciąży bo kurtkę miałam rozpieta. Podniosła mi baba ciśnienie i po raz kolejny przekonała o tym ze totalna znieczulica panuje jesZcze nikt mnie w ciąży pozytywnie nie zaskoczył. W rosmanie też stałam. Dobrze się czułam więc looZ, ale przykre to[/QUOTE]
Cofam co napisałam wyżej Miqesi

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pierwszego rozstepa na brzuchu:-( w dodatku jest już biały:-( tak na podbrzuszu,dopiero z lusterkiem go przyuwazylam...
Jak już któraś Ci napisała, jak nic tylko się cieszyć z orderów macierzyństwa

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ubranka prać w samym proszku czy w samym płynie lovely czy to i to
Ja piorę w proszku i płynie do płukania "dzidziuś"
Stary 2016-04-12, 22:27   #1937
madzius90
Zakorzenienie

Następna wizyta 26.04

Super
A infekcje żebyszybko ssię udało wyleczyć !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:29   #1938
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Olinka ja też mam na dzisiaj dosyć. Cały dzień z małym, który przez zmianę pogody jest trudny (rano kropiło, potem piękne słońce, a od 4 ulewa). Psoci na całego i nawet moja mama nie wytrzymała na zakupach z nim a wychowała nas piątkę Dobrze, że mąż przejął młodego, bo już nie mam siły, a nie lubię się na niego złościć.Tak to już jest jak ma się starszaka w domu. Damy radę!

Ciekawe co mi jutro ten nowy lekarz powie. Wizytę mam dopiero wieczorem, to chyba jajo zniosę przez cały dzień

Veronique- u nas nic co jest przyklejone na wysokości R się nie ostoi. A takie śliczne te miarki, naklejki

Zebrah ja tylko się boje czy szyjka da rade. Bo fizjologia to fizjologia :/

A tak to wcale nie czuję się jak na 8mc ciąży aż sama w szoku jestem

Trzymam kciuki za nowego lekarza i za jutrzejsze wizyty. Idę spać bo padam..
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:40   #1939
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Powiem wam ze ta diabetolog jest dziwna ma obsesje na punkcie wagi. Zle zapisala w kartotece moja wagę i niby przez mc PRZYTYLAM 5KG! A tak naprawdę schudłam 2 - nie wiem czy się śmiać czy płakać

Cukry mam książkowe ale skierowania na hemoglobinę glikowana mi nie da bo przy cukrzycy ciążowej sie nie robi bo przy dobrych cukrach wyjdzie w normie i bezsensu

Aha UWAGA mam przyjść za mc i wtedyda mi insulinę bo na pewno cukry będą zle w tak zaawansowanej ciąży...

Rozumiecie cos z tego? Jest zle bo jest dobrze
Olej to babsko i rozejrzyj się za innym lekarzem, to jest jedyny w Twoim mieście nie ma co się nim katować i denerwować

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jutro śmigam na ktg oby żadne skurcze nie wyszły...
Trzymamy kciuki

Cytat:
Witam was Kobitki ja dzisiaj pomykam z holterem od 14:00 strasznie to nie wygodne narazie mam pomiary co 30min ale w nocy na szczęście co 60min. Byłam dzisiaj w Homen&you i są mega rabaty i kupiłam dla mojej Hani pojemnik na kolkach z 120zl na 35zl była przeceniona
Jakie to ładne

Cytat:
U mnie ktg po 35 tyg jak wszystko ok
U mnie chyba też, aż wstyd się przyznać nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja też sie nasprzątałam dzisiaj, nie potrafie leżeć jak wiem że jest bałagan tymbardziej , że kot tak syfi
Ja też nie umiem odpoczywać w syfie, muszę chociaż trochę ogarnąć, tym bardziej, że u nas pies i dwójka małych dzieci

Cytat:
Laski, pytanie niedzieciowe.

Nigdy nie przedłużałam rzęs, wyjaśnijcie mi co to znaczy rzęsy 1:1, 1:2 i tak dalej? I które lepsze?? Jak długo toto się trzyma??
I nie śmiać mi się tu!
Ja się nie śmieję, bo sama nie wiedziałam, z chęcią poczytałam odp dziewczyn

Cytat:
czas pędzi jak szalony

O i przypomniało mi się:
elaine-blath nie zacytowało mi, gratki za 34tc

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58843131]Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz[/QUOTE]
Super a z infekcją szybko się uporasz

Cytat:
Ale to co w ciąży nie można tej odżywki a gdzie ją kupujesz? bo już się napaliłam jak ją tak zachwalacie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Tak się skupiłam na nadrabianiu Was, że zapomniałam się zameldować po wizycie
U nas wsio ok i możemy jechać w góry
Pan dr stwierdził, że najwyżej urodzę małego górala-żartowniś z niego

Anuszka1984 proszę wpisz mi wizytę na 5 maja

Dobrej nocy
Stary 2016-04-12, 22:51   #1940
miszkaaa
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni/miesięcy

oraz oczywiście dobrych wieści z wizyt

Co do odwiedzin w szpitalu to ja bym chyba nie chciała choć mąż przebąkuje i nie widzi problemu. Ja myślę, że synek 2,7l za bardzo by przeżywał, że On wraca do domu a ja zostaję w szpitalu.
Ale zobaczymy jeszcze w czerwcu.

Znieśliśmy w końcu ze strychu kartony z ciuszkami, przeglądam i piorę na razie w normalnym proszku żeby je odświeżyć.
Mam parę sztuk rozm.56 i jestem w szoku jakie to maleńkie.
(tak jak już wspominałam, mój synek od razu wskoczył w rozm.62)
Tak więc już jakiś krok do przodu
I zgadzam sie, że przy drugim (i kolejnym) dziecku już się tak nie szaleje z kupowaniem. A przynajmniej ja nie szaleję

Ale najgorsze jest to, że mi się nawet nie chce spisać rzeczy dla mnie- nie mam koszul, szlafroka itp. Mam tylko wielkie podpachy i siatkowe majty
Tak wiec Elaine przybij piątkę!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 22:56   #1941
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki witam się w 33tygodniu
Ja na ktg chodzę raz w tygodniu od 27tyg.
Dziś miałam na SR zwiedzanie szpitala który jest tuż przy SR i w sumie salę porodowe ładne/nowe tylko sale dla rodzących z dzieckiem malutkie klitki
Położna tłumaczyła co zabrać do szpitala i jak sie spakować tak ze bardzo mi się podobały dzisiejsze zajęcia

U mnie gorzej co wieczór boli mnie nerka jak tak dalej pójdzie to codziennie będę brała nospe. Brzuch przy bólu twardnieje, bezsilna na to jestem. Pocieszam się, że jeszcze 6-7 tyg i malar bedzie na świecie wynagrodzi mi to cały ból!
Olinka baty za martwienie się na zapas o szyjke. Ty sobie w końcu sama coś złego myślami przywolasz. Pozytywne myślenie musisz wcielić w życie!

Widzę same dobre wiesci z wizyt oby tak dalej!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 23:43   #1942
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Ale to co w ciąży nie można tej odżywki a gdzie ją kupujesz? bo już się napaliłam jak ją tak zachwalacie
ja ją kupowałam w Superpharmie czasem z kartą jest w promocji za 40 zł.
Nie wiem czy nie można, ona działa na zasadzie takiej, że sa tam prostaglandyny które stymuluja wzrost rzęs. I myślę, że te prostaglandyny prawodopodobnie nie przenikają albo bardzo malutko ich przenika do krwioobiegu, ale ja sobie nawkręcałam ze lepiej nie eksperymentować i na czas ciąży dałam sobie spokój.
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 23:45   #1943
Weronia93
Rozeznanie

Zmykam spać bo wkurza mnie ten holter jutro pobotka o 6:00 :/ bo do lekarza a auto męża sie zepsolo i jeździ moim i musi mnie zawieść do rodziców abym mogła iść do lekarza na 8:00 ciekawe co z moja szyjka jutro zwariowany dzień rano ginekolog pózniej kardiolog a na koniec dnia szkoła rodzenia jak ja to ogarnę buziaczki dobranoc
Stary 2016-04-13, 08:39   #1944
madzius90
Zakorzenienie

Chyba rozstawie sobie namiot w ogrodzie i siętam przeprowadze
W domu jest mi tak gorąco, duszno ze wytrzymać nie mogę. Co wstanę, chwile pochodzę to zaraz mi słabo i musze usiąść albo się położyć. No masakra jakaś.
Mam nadzieje ze czerwiec będzie łaskawy bo aż się boje co to będzie jak przyjdą upały.

Jak szłam dziś do auta, na podwórku 10 st, powietrze rzeskie, po deszczu to było mi tak cudownie

Jeszcze po sobotnim trzykrotnym pobieraniu krwi wyglądam jakbym dawała w zyle

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Zmykam spać bo wkurza mnie ten holter jutro pobotka o 6:00 :/ bo do lekarza a auto męża sie zepsolo i jeździ moim i musi mnie zawieść do rodziców abym mogła iść do lekarza na 8:00 ciekawe co z moja szyjka jutro zwariowany dzień rano ginekolog pózniej kardiolog a na koniec dnia szkoła rodzenia jak ja to ogarnę buziaczki dobranoc
Trzymam !
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 08:55   #1945
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
:
Ja piorę w proszku i płynie do płukania "dzidziuś"
Ja piorę w Loveli i do pojemniczka na płyn do płukania dodaję troszkę octu. W ogóle go nie czuć po praniu tego octu, a ubrania są mięciutkie. Taki myk

Weronia- kciuki!

Madziuś przyznaj się co bierzesz :p

Co tu dzisiaj taka cisza?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 09:08   #1946
australia87
Zakorzenienie

Hej hej!
Wizaż mi nie działał... Jestem w pociągu, jadę na parę dni do rodziców. To raczej moja ostatnia podróż pociągiem, w maju to już bym się bała jechać, jednak jakby co, to wolę urodzić w szpitalu, a nie w pociągu
Stary 2016-04-13, 09:11   #1947
agusiia69
Zakorzenienie

Witam się w 8 mc

Na 11:10 mam diabetologa także zobaczymy, co ciekawego Pani mi powie. Dam Wam znać jak wrócę
Stary 2016-04-13, 09:14   #1948
anuszka1984
Zadomowienie

Witam się w 33 tygodniu
Czyli skończyłam 32 tydzień, a przy okazji dziś kończę 32 lata! Ale żeśmy się idealnie liczbowo zgrali z synem

Cytat:
Powiem wam ze ta diabetolog jest dziwna ma obsesje na punkcie wagi. Zle zapisala w kartotece moja wagę i niby przez mc PRZYTYLAM 5KG! A tak naprawdę schudłam 2 - nie wiem czy się śmiać czy płakać

Cukry mam książkowe ale skierowania na hemoglobinę glikowana mi nie da bo przy cukrzycy ciążowej sie nie robi bo przy dobrych cukrach wyjdzie w normie i bezsensu

Aha UWAGA mam przyjść za mc i wtedyda mi insulinę bo na pewno cukry będą zle w tak zaawansowanej ciąży...

Rozumiecie cos z tego? Jest zle bo jest dobrze
Olinko ja bym tę babę olała Tylko Cię denerwuje. Masz cukry w normie i super, tak trzymaj

Cytat:
No Olek już duży to musi mieć duży domek Ile cm. już Ci przybyło w obwodzie?
Nie wiem ile miałam przed ciążą, ale na dzień dzisiejszy mam 99 cm, a jeszcze jakieś 3 tyg. temu miałam 91 cm Najlepsze jest to, że od tego czasu waga ani drgnęła, a brzuch wywaliło ostro

dzanet, majkela gratuluje udanych wizyt

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 09:17   #1949
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam się w 33tygodniu
Olinka baty za martwienie się na zapas o szyjke. Ty sobie w końcu sama coś złego myślami przywolasz. Pozytywne myślenie musisz wcielić w życie!

Nie nie zamartwiam sie. Wierze ze będzie dobrze. Chodzilo mi o to ze cala ciaze mam takie samo tempo jak przed i zauwazylam ze to juz 8 mc a zero oddechu.

Dopiero sie obudziłam aż Glowa mnie boli

Gratulacje wam wszystkim wizyt i kolejnych tygodni!

Madzia po ile sztuk body śpiochów bierzesz do szpitala? Ja niewiele mam 56 i nie wiem czy zostac przy 62 czy dokupić ?

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

anuszka sto lat kochana!!!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 09:24   #1950
Madzia9999
Zakorzenienie

Anuszka 100lat Kochana!

Australia miłej i spokojnej podróży. Długo jedziesz do rodziców?

Olinka ja mam 4sztuki bodziakow na 52 z ciucha t

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Tak awaryjnie kupiłam bo po ok 2zl sztuka wychodziły. Na 56 nie wiem ile mam kompletów, dziś po śniadaniu zabiorę się za policzenie na spokojnie
Myślę, że wezmę troszkę na 52 ale więcej na 56. Lekarka na usg mi ostatnio mówiła, że drobna dzidzia raczej będzie.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości