|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cześć! No właśnie cisza, bo coś się zpsuło wcześniej
![]() majkela teraz wyjeżdżacie jeszcze na wakacje? Gdzie się wybieracie? australia, szerokiej drogi! Daleko masz do rodziców? zebrah dzięki za myk z octem, wypróbuję A ja na ktg nigdy nie chodziłam Przy porodzie córki miałam i tyle. Nic mi nigdy lekarz nie mówił że mam gdzieś się stawiać na to badanie...anuszka STO LAT! Dużo zdrowia dla Ciebie i całej Twojej rodziny 8 cm. w 3 tygodnie! Olek rośnie jak szalony, a z Ciebie po porodzie chyba nic nie zostanie
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam na 56 i moj kotek plywal. Ale mniejszych bym nie kupowala.
|
|
|
|
#1953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i powodzenia na wizycie! Oby trafił Ci się jakiś konkretny diabetolog. Nie to co Olince ![]() Dziękuję za życzenia kochane
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka wszystkiego najlepszego
|
#1955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Matko to JUŻ 8me miesiące się zaczynają!
stres!Cytat:
Przemyśl to ![]() Cytat:
|
|
|
#1956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś tak czuję,że jeszcze sporo mnie przybędzie. Oby tylko tych rozstępów nie było. Myślicie,że powinnam się smarować 2 razy dziennie? bo teraz tylko wieczorem palmersem. Cytat:
![]() Idę dziś z mężem pierwszy raz na szkole rodzenia okropnie się cieszę,że wyjdę z domu. A za 2 tygodnie znów mężu na delegację i będę musiała sama iść albo z siostrą
|
||
|
|
|
#1957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1958 |
|
Konto usunięte
|
Anuszka gratulacje za kolejny rozpoczęty tydzien ciązy
i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Dużo zdrówka, szczęścia i miłości ![]() Weronia kciuki za wizytę! |
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Troszkę aktualności. Wczoraj byłam na tym zeznaniu na policji. Trochę się denerwowałam, ale postawilam na powściągliwość i jakoś poszło. W miarę sprawnie. Niestety , jeśli będzie rozprawa (może za kilka mcy) to będziemy wzywani. Do tego czasu juz zdążę się pozdbierać z maleństwem.
Dostałam smaka i zrobiłam sobie wczoraj kefir z bananów na maślance. Pyszota. Moja mama zawsze latem to robi. Ale do obiadku było super. Beniamin bardzo mocno mnie rozpiera Już zapomniałam po pierwszym, że to może być tak mocno Miałam taki dłuższy łańcuszek z sową to aż mi podskakiwala tak tańcował! zaczęło docierać do mnie że jeszcze tylko 10 poniedziałków przede mną!! Niektore z was to już szybciej- będę śledzic jak po kolei będziecie się rozpakowywać ![]() ![]() Mam dobra koleżankę termin miała na 10.04 narazie nic się u niej nie rusza. Trzymam za nią kciukasy,zobaczę jakie będzie miala wrażenia z naszej porodowki... Ja zamierzam zaprosić mojego starszaka na poporodowy. NIe mogę się doczekać jego reakcji, nawet jeśli będzie nieprzychylna I tak będzie wtedy nocowal u babci, lubi na szczęście.A w sierpniu czekają mnie zakupy dla drugo klasisty!!
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny po pobycie w szpitalu.
Wody płodowe z AFI 33 spadły do 26, ale nadal jest to wielowodzie, niestety nie znaleziono przyczyny :/ Szyjka się szybko skraca, dlatego mam nakaz leżenia plackiem, luteina dopochwowa i no spa. Usg wód i szyjki za tydzień, lekarz ma zadecydować co robimy dalej z szyjką i czy podajemy małemu sterydy na płucka. Na izbie przyjęć przy przyjęciu miałam skurcze które wykryto przy ktg. Tak bardzo się o niego boje ![]() Z usg z poniedziałku wynika że mały waży prawie 1,5 kg. A dobra jest taka wiadomość że maleństwo przybiera na wadze, przynajmniej jedna pozytywna rzecz.
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka wszystkiego najlepszego
![]() Rano nie działał wizaż Ale jestem wkurzona specjalnie wstałam rano z mężem aby iść na 8:00 do lekarza a on zmienił sobie na 14 wrrr jak ja to teraz wszystko poukładam aby zdążyć wszędzie ech
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Claudette wypoczywaj. Cudownie ze maluszek rośnie przybiera
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Super, że się odezwałaś. Wszystkiego dobrego dla Was, odpoczywaj jak najwięcej Dzięki dziewczyny, jeszcze dwie godziny podróży Do rodziców mam ok. 300km. Ale PKP się poprawiło jeśli chodzi o długość podróży, bo kilka lat temu dojazd zajmował 6 godzin, a teraz niecałe 4,5... Szkoda tylko, że bilety coraz droższe
|
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że maleństwo przybiera już czas szybko zleci i bezpieczenie urodzisz! ![]() Australia ja też mam 300km do rodziców, ale połączenie pkp koszmarek :P przesiadki i ok 6 do 7 godz. Także jak coś to autem ew blablacar jeżdżę.
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja autem nie jeździłam tam nigdy sama, prawko mam od roku dopiero, więc się na początku cykałam. No a potem zaszłam w ciążę, więc to już w ogóle taka opcja odpadła. Jak sama chcę pojechać to pozostaje tylko pkp :p W sumie taniej wychodzi niż benzyna, więc są jakieś plusy :p
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Gratuluję udanych wizyt ![]() I dzisiaj rozpoczynamy 32 tc więc 8 miesiąc - szok kiedy to zleciało ![]() Claudette odpoczywaj, odpoczywaj i leż plackiem jak dr każe i będzie dobrze, My tu kciuki zaciskamy ![]() Mi też Malutka nie raz na dole brzucha dupkę (chyba) wypnie i tak ciężko mi jest, ale lubię to wtedy ją głaskam i ucieka sobie.Ale gorzej jest jak chodzę, jak mnie czasami złapie taki dziwny ból w Grażynce, chyba wtedy wierci sie nisko Ja wczoraj zamówiłam już wózek, bo okazało się, że brakuje już tego modelu i ciężko go teraz dostać, więc po 2 godzinnych poszukiwaniach w necie i dzwonieniu po sklepach, znalazłam i już zamówiłam, bo w maju to na 90 % już bym go nie dostała Zostało tylko łóżeczko do zamówienia i to też raczej w przyszłym tygodniu, bo czas realizacji ok 5 tygodni. Zostaną mi jeszcze do kupienia rzeczy z gemini, czyli dla mnie i córci do poelęgnacji, butelki, smoczki itp. No i kocyki. I tutaj pytanie do Was, czy któraś z Was zamawiała kocyk z Makaszki i La millou, jakiej one są grubości, jakości ???? Z La millou, chciałam ten kocyk z serii niemowlaka.
|
#1968 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Laseczki
Ale cieplutko we Wrocku Nareszcie Ale jutro ponoć znowu ochłodzenie.Zrobiłam pranko i zaraz idę robić dalej porządek w szafie. Potem jadę do Magnolii na jakieś zakupy. Cytat:
A odżywkę sobie kupię, może coś zadziała. Cytat:
Do porodu jeszcze trochę czasu, więc jakiś efekt powinien już być widoczny. Jeśli nie, to sobie zrobię te 1:1, a potem ściągnę.Cytat:
Cytat:
. Czekamy na wieści.Cytat:
Bezbolesnego i szybkiego porodu ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam, jak w pierwszej ciąży, w 7 miesiącu, jechałam TGV z Brukseli do Berlina, ale to praktycznie nie było odczuwalne, bo pociąg jest cichutki. I jest mnóstwo miejsca. Za to jak się przesiadaliśmy w Poznaniu do naszego kurnika, to mały aż podskakiwał w brzuchu, tak było głośno. Musiałam brzuch przykrywać kurtką, bo tak wariował.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-04-13 o 10:21 |
|||||||
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Claudette, odpoczywaj!!
Ja dalej w szale porządków. Dzisiaj kuchnia na tapecie, przegląd szafek i takie tam.
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
A co, tez chcesz?
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Claudette, myśl pozytywnie, to połowa sukcesu :-* będzie dobrze!
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie jakbym miała brzuch większy, to by mi się już nie chciało, bo to czasem chołota taka jeździ, że nie patrzą jak idą i się przeciskahą na siłę :p No i te wysokie schodki przy wejściu do pociągu, cudowności...
|
||
|
|
|
#1973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1974 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miłego szkolenia się na SR ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-04-13 o 13:06 |
|||
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Wczoraj mi tak dzień przeleciał, że nie zdążyłam się nawet z Wami przywitać:/ Dziś też mam kupę planów, więc tak na szybko tylko: Anuszka wszystkiego naj! Dużo uśmiechu i radoścci!
Claudette trzymaj się! Skompletuj wyprawkę, leż, leż i jeszcze raz leż. No i myśl pozytywnie! za WasGratuluję wszystkich wczorajszych wizyt i trzymam za dzisiejsze, niech szyjki się trzymają i żadne inne cuda nie wychodzą na usg.Lecę do kuchni, bo za chwilę mąż do pracy, a trzeba go jeszcze nakarmić ![]() Miłego dnia!
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
![]() Anuszka 100lat! ![]() Claudette najwazniejsze ze jestescie pod kontrola i Maluszek przybiera. Lez i jak najmniej sie stresuj Ciotki trzymaja za Was kciuki![]() Kasia86 materac kupilismy lateksowy bez kokosu. Jak na niego. Aciskam to wydaje mi sie miekki ale przeciez dziecko nie wazy 80kg:P Ja od ponad miesiaca na wysokosci pepka ma 107... Za to uda mam juz monstrualnych rozmiarow.. Aaa i gratuluje oczywiscie dobrych wiesci z wizyt ![]() Milego dzionka dziewczyny, ja spadam majstrowac spaghetti
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra mi kocyk uszyla, pochwalę się
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1978 | |||||||
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58843131]Melduję się po wizycie. Szyjka trzyma i wszystko ok tylko posiew mi zrobiła bo wygląda na to ze złapałam jakąś infekcje i musimy to wyleczyć zanim zacznie sie robic rozwarcie ;-) wyniki za tydzien ale juz dostałam lek. Teraz wizyty co dwa tyg juz
[/QUOTE] Super że wszystko dobrze Cytat:
Uważaj na siebie i odpoczywaj dalej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje 8 mc ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko będzie dobrze A ja dopiero co śniadanie zjadłam i rozkręcam się powoli Upiorę dzisiaj wózek to mi wyschnie ładnie.
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
|
australia, w sumie to odstawiłam tabletki w styczniu, ale tak starać starać to zaczęliśmy się w okolicy kwietnia, a we wrześniu się udało. Może to nie jakoś bardzo długo, ale z pierwszą córą to za pierwszym strzałem także miałam różnicę....
I musisz mi napisać, jak się korzysta z pociągu W przyszłym tygodniu czeka mnie podróż z córcią, a że ja wszędzie autem to nawet nie wiem jak teraz bilet kupić :P
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweczko mnie TZ do aglomeracji Łódzkiej przyciągnął i tak się już tutaj osiedlilismy
Dziewczyny z nerkami pocieszam się, że za 53termin porodu i coś mi zaradza teraz poza leczeniem bólu nic się nie zrobi... Ja kocyk mam na razie jeden Minky z Biedry MamaNiny suuuper zdolną masz siostrę ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Australia ja też sama autemm jeszcze nie byłam u rodziców, zwykle z tz w sumie sama zaczelam jeździć od mniej więcej 2 miesięcy a prawko mam 8lat :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Przy porodzie córki miałam i tyle. Nic mi nigdy lekarz nie mówił że mam gdzieś się stawiać na to badanie...

i powodzenia na wizycie! Oby trafił Ci się jakiś konkretny diabetolog. Nie to co Olince
stres!
Przemyśl to
Na wysokości pępka mam 92 cm.