|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI
Cytat:
ja się śmieje że moje dziecko zacznie najpierw mówić po angielsku a dopiero po polsku jak się w brzuchu naslucha angielszczyzny ale na męskie głosy faktycznie jakoś żywiej reaguje. Jak tz leżał z głową koło brzucha i gadał cały czas to mało wyskoczyc nie chciała, wczoraj na szkoleniu jak facet gadał to samo aż mi się śmiać chciało za to dzisiaj taka spokojna, chyba odpoczywa po wczorajszych rewolucjach![]() Co do leków ja tylko witaminy na razie. krwi mi nie robili chyba od 14 tyg więc nie wiem co i jak. A z waga też 7.5 kg do przodu ;/ ostatnio idę 1 kg na tydzień ;/ przesada. Muszę isc w piątek na zakupy po staniki bo się już nie mieszcze skoczylam juz z B na D
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba też zaraz wyskoczę z domu, bo ciągnie mnie już gdzieś między ludzi
Chyba pojadę do galerii na zakupy, może coś ciekawego znajdę. Czasami się zastanawiam jak to będzie po porodzie jak będę prawie cały czas w domu siedzieć Ja to lubię sobie co jakiś czas gdzieś pojechać, połazić, pooglądać. Ale pewnie zmieni się wtedy podejście do wielu spraw
|
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, nadrobiłam! Ale naprodukowalyscie wczoraj postów jak szalone
![]() Alloffkowa - przykra sytuacja z tym portfelem, współczuję teraz latania i załatwiania dokumentów i pochwal się, jak tatuś skończy urządzać pokój Oliwce ![]() MuniaMusia moj pępek juz bardzo chce pozwiedzać swiat z tej strony. Nie podoba mi się to. Monian ja z lekami mam podobnie, ale dlatego, że nie biorę kompleksu tylko wszystko osobno: Letrox 100 na tarczyce x1 Jodid x1 Vigantoletten x1 Dha x1 żelazo x1 Dodatkowo luteinę dopochwowo 2 razy dziennie. Ja ją biorę ze względu na skracajacą się szyjkę i lekarz powiedział, że przynajmniej do 34tc bede musiała ja brać. No i jeszcze magnez - tez czuje się jak lekomanka ![]() nutik, lazurowa gratki za wizyty! pannaHanna baw się dobrze, zwiedzaj, odpoczywaj i łykaj to cudowne powietrze ![]() Olutka - tak, w ogóle przez cały mój okres "pracy zawodowej" na L4 byłam raz 3dni jelitówki. Ja w ogóle nie chorowałam nigdy ewentualnie lekkie przeziębienie. Co do tego L4 to tez sie zdziwiłam, ze od razu takie długie, ale moj lekarz mowi, że skoro ma taka mozliwosc (podobno nawet na całe 9mcy ciazy moze od razu wypisać) to wypisuje, bo to jest to czego w swojej pracy nie lubi najbardziej ![]() Trzymam kciuki za autko! Cala_w_kwiatkach kciuki za wizytę! Co do zwiedzania porodówki, to ja po obejrzeniu "mojej" jakaś spokojniejsza się czuję. Dziwne?! Plan porodu omawialiśmy na SR, szpital w ktorym chce rodzic ma swój wzór - odpowiedzi do zaznaczenia Tak/Nie. |
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Ale Wam zazdroszczę, że już macie SR, ja dopiero w maju idę. Ostatnio w ogóle jakaś niecierpliwa jestem, a jak patrzę na ten wózek i ciuszki to bym chciała, żeby moja królewna już z nami była 😍 ale niech do lipca siedzi
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż cały czas powtarza do brzucha "no wychodź juz!"
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę kupiłam nowego bojownika a on mi już gniazdo buduje
samice póki co nie są chętne.. A na jedną wyraźnie się uwziął... ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
ja już obiadek ugotowałam, bo zaraz śmigam do fryzjera , potem fotograf i załatwiać nowe dokumenty... Pofejrzewam ze dziś nie zdaze więc skoro jutro i tak muszę się wywlec z domu to pewnie zalicze glukozę...
|
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi, jak jest z tą glukozą: Trzeba samemu zadbać, by mieć to badanie, czy lekarz kieruje? U mnie 27 tydzień i jeszcze nie miałam..
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie lekarz dał skierowanie
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Mi lekarz teraz na wizycie powiedział po prostu by zrobić glukozę i na następną przyjść z wynikami.
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
hmm, i gdzie idziesz ją robić? Wiesz, ile kosztuje?
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Mój się boi
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- W laboratorium każdym zrobisz, ja z morfo i moczem płaciłam 36 zł. Glukoza 5 zł.
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam skierowanie od lekarza, bo w moim labie bez skierowania nie chcą robić. Pomimo, że i tak płacę
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zrobiona glukozę w praxis gdzie chodzę co miesiąc. Pani doktor mowila, że będzie badanie i juz.
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Ja wszystkie badania robię prywatnie w Diagnostyce. Idę zawsze do nich, bo sąsiadka tam pracuje i mam mały rabat
Patrze teraz na ich cennik i jest tak:- glukoza 6 zł - test obciążenia glukozą 2 punktowy 12 zł - test obciążenia glukozą 3 punktowy 18 zł My robimy chyba 3 punktowy, ale moim zdaniem kwota nie jest wysoka
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mi wypisał ala skierowanie, bo i tak płace i kazał iść gdzieś prywatnie. Ale ja pytałam w przychodni gdzie mam rodzinną i mi bez skierowania na kasę zrobią :P
|
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
KaMilka wózek śliczny
Panna Hanna miłego wypoczynku ! Yousthyna super wieści z wizyty..wow jakie długie zwolnienie, nawet nie wiedziałam, że tak mogą wystawiać ![]() MamaNiny ale mi zrobiłaś smaka na naleśniki U mnie też pewnie długo stać nie będą bo mam współzjadaczy ![]() Munia u mnie test obciążenia glukozą to 9 zł za każde pobranie czyli 27 zł...no i trzeba ze sobą wodę i glukozę mieć swoją..a i niektóre laboratoria wymagają skierowania mimo tego, że się płaci.. |
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałam, że musi mi zrekompensować. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w III trymestrze
![]() Dziś była zrobić wyniki. Ciekawa jestem jakie wyjdą. Robiłam mocz, morfo, HCV i Coombsa. Gapa jestem jak nie wiem co... Chyba i u mnie budyń ciążowy ![]() Pracuje u mnie Pan od remontu i codziennie rano Go wpuszczam. Dziś miałam jechać do laboratorium i wczoraj dałam mu klucz, żeby sobie sam wszedł. Wszystko pięknie. Dzwoni Pan do mnie przed 9, że nie może drzwi otworzyć. W sumie nie dziwne. Rano wyjechałam garażem i zamknęłam bramę za sobą, a drzwi zamknięte od środka i jeszcze klucz w drzwiach zostawiony... No nie miał szans wejść Byłam w Tesco i kupiłam śliczny letni kombinezonik dla dzidziusia na wyprzedaży. Super, taki bez stópek, bawełniany, ale na podszewce. Cena początkowa 60zł. Na metce po obniżce ok 23zł, a przy kasie zapłaciłam 17
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny ale ładny ten bojwonik i akwarium jakie czyściutkie i zadbane
Munia u mnie na glukozę dostałam skierowanie, ale jak pytałam w labie koło mojego domu to robią bez skierowania koszt 21zł za 3 kłucia Myślę, że powinnaś się koło tego zakręcić bo to badanie między 24 a 28tc. Jestem z siebie dumna wczoraj przepuściłam nie mało kasy w internecie ale za to zamówiłam już łożeczko, materac, mam już dograne dodatki pościelowe do łożeczka i wózka, plus pozamawiałam wiele rzeczy z listy. Dziś miałam dalej z tym walczyć, z tym, że od drugiego sprzedawcy, ale muszę powera poszukać. Podeszłam do sprawy bardzo profesjonalnie wpierw pooglądałam wszystko, potem pogrupowałam zakupy od danych sprzedawców w excelu i zgodnie z listą zamawiałam
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Wizyte mam 25.04 to bedzie juz 29 tydzien ;/
no nic muszę wyczaić jak to u mnie jest. Dzieki za odp Ide na podwórek
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, dziękuję poprzedni bojek był moim oczkiem w głowie, niestety dożył 2,5 roku i padł :-(
W akwa mam filtr kubełkowy, gdyby nie ryby, które namiętnie niszczą mi rośliny, to byłoby prawie bezobsługowe. Sis uszyła mi kocyk dla Mikiego ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
MamaNiny ale cudny kocyk i piękny nieoklepany wzór
a co do rybek to wiem co to przywiązane do rybki miałam swego czasu moją złota rybkę Aurelie i tez było mi jej i siebie żal jak w dzień moich urodzin wróciłam do domu a ona plywala do góry brzuchem
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
MamaNiny cudny kocyk
![]() Kama_pas, umiesz Ty robić dobre zakupy;p Co do doustnego testu z glukozą, to lekarz kazał zrobić i przyjść z wynikiem, badania zleca mi wg planu uwzględnionego w karcie ciąży |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Witam się, u mnie bez słoneczka, ale za to klatka schodowa już pomalowana na taki żółty słoneczny kolor, coś między cytryną a limonką, piękna. Tż stwierdził, że ściany mamy jak w domk dla lalek
. Ale ja bardzo lubię kolory. Tracę już cierpliwość z moim psem, nie mogę się doczekać, kiedy jej się ta cieczka skończy. Nie dość, że ciągle muszę jej te gacie zdejmować i zakładać, to jest bardzo niegrzeczna. Wczoraj walnęła kupsko w domu, co jej się zdarzyło pierwszy raz, a mało tego, wytarła się o tą świeżo pomalowaną ścianę. Tż mało zawału nie dostał. Ale zeszło na szczęście wodą. Chyba jej się kolor nie spodobał |
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ogarnelam kuchnie i musze odpocząć bo plecy bolą :/
A tyyyyle pracy jeszcze.
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa, Yousthyna, gratuluję udanych wizyt, ale pokaźne wagi mają już te nasze wątkowe dzieciaczki..
![]() Nutik, jaka duża już córcia! Aż jestem ciekawa wagi mojego synka, bo TP mamy podobny a ja wizytuję za tydzień dopiero Pewnie też już koło 1200g będzie miał klops ![]() Mi skierowanie na glukozę dał gin prywatnie w 24 tyg ciąży, a na NFZ położna w 26 tygodniu, ale wtedy też zrezygnowałam z podwójnego prowadzenia ciąży i chodzę już tylko prywatnie. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ananka, jak sobie przypomnę cieczkę mojej labradorki to słabo mi się robi, sunia szła i dosłownie z niej kapało, nie dopilnowaliśmy jej (a gatek założyć sobie bestia nie dała) i kilka mebli tapicerowanych było do wywalenia. Niedługo po pierwszej cieczce ją wysterylizowaliśmy, komfort nieziemski.
|
|
#2129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję zakupu najcięższych rzeczy ![]() Cytat:
![]() Powiem wam że mało przed chwila nie padłam na zawał. Do biura przyszedł pracownik produkcji i oznajmił że odcial sobie palec dzięki Bogu że dwie minuty wcześniej wyszłam do łazienki bo chyba bym zemdlala |
||
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
Chyba dostanę tu szału, miałam wejść o 12,40 tymczasem w poczekalni nadal. Mała czuje jak wariuje w brzuchu, pewbie też już zła. Jak tak dalej pójdzie to nie zdążę na 15,30 do SR. Będę zła 😡
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Teraz niech ci się odwdzięczy w jakiś sposób.
Czytałam ostatnio, że w 25 tc zaczynają reagować na głosy, szczególnie męskie właśnie 
ja się śmieje że moje dziecko zacznie najpierw mówić po angielsku a dopiero po polsku jak się w brzuchu naslucha angielszczyzny
skoczylam juz z B na D 
Ja to lubię sobie co jakiś czas gdzieś pojechać, połazić, pooglądać. Ale pewnie zmieni się wtedy podejście do wielu spraw
i pochwal się, jak tatuś skończy urządzać pokój Oliwce
Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

[od 10.09.2011]