![]() |
#151 | ||
czyli Endżi
|
Dot.: Z kim się kojarzą?
Cytat:
![]() Ale zdecydowanie nie macie racji ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
your_Angel, myśląc o Tobie zawsze kojarzy mi się.... Angel
![]()
![]() |
#153 |
czyli Endżi
|
Moja lista
![]() 13Ryjek - Black Orchid Anuschka- Perły Lalique Basia 39- Lolitki Beliczek- Shalimar Bjeata – Prada Intense Burn-it-up – Euphoria Blossom, Słonik, Pink Sugar Bluegirl– Innocent, L LL Contax- L'artisanowe dziwadełka ![]() Dzika Truskawa- dziwadełka Fredericka Malle Eenax - dziwadełka w wyjściowych kieckach ![]() Gryx82 – męskie Opium i Gucci Homyk – Statkus, Norma Kamali, Oiro, Padparadsha Joasiak- The Parfum ![]() Kasiulka22 – Gucci II, Innocent, Shi Kate30 – Tygrys, Angel, Kattarina - fiołki, L'artisany i CdG Kokakola – irysy i zapachy CdG Kota – Perełki Lalique, Padparadsha Kropka75 – Sotto Voce Lea - Angel, Liliowy Angel i Amour de Cacao Margot– Angel Mariolasl- Douce Amere MoniaK- Angel, Mira Bai Mulier – Angel, Envy Neonka- Theorema, Fiołkowy Angel Noseknosek– Flowerbomb Olik - Flowerbomb, Theo, Miss Dior Cherie, Lolita Pomadka- Shalimar Rachela – Must, Dune,Madness, Black Cashmere Rozowy Strachulec- wszystkie wersje Organzy ![]() Sabbath – Theorema i Angel oraz dziwadła ![]() SpanishMyszka – OI, LL, Magnetism i cynamon ![]() Szara Roza – Black Cashmere Szugarbejb - Gucci II, L'instant Mandarine Flower Tulipanka – Lovely Tymena – Theo, Padparadsha
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2007-11-27 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Wow, nie zaglądałam tu nigdy, a tu o mnie również mowa
![]() To ja też się zabawię ![]() Burn-It-Up - słodkości: Lolitki, Innocent, osiemnastkowy Bright Crystal, Pink Sugar Bluegirl - Innocent Córka d'Artagnana - "piątka", "dziewiętnastka" Eenax - ostatnio Tea For Two, a generalnie - fascynujące dziwności ![]() Golgie - Cacharel, a najbardziej Noa ![]() Gryx - Opium. I Dune oczywiście ![]() Homyk - Harmatan Noir Joasiak - lawenda i irys Kokakola - CdG Kota - kojarzy mi się irysowo i szyprowo Margot - czarna Coco, Angel i Fleur d'Oranger, którego próbkę od Niej dostałam (dziękuję ![]() MoniaK - Angel (i czerwona D&G z powodów jak wyżej ![]() Nosek - ambasadorka Flowerbomba ![]() ![]() Myszka - OI, MR, L LL, Euphoria, Magnetism Toccata - kadzidła Tymena - Prada Intense, Sa Majste la Rose your Angel - słoooodko ![]() Czarna Zuzia - Mitsouko, Dolce Vita Dorota Coco - jakoś mało oryginalnie, bo z Coco ![]() Kasiulka22 - Gucci EDP II Sabbath - Santal de Mysore, Bois d'Encens (piękna recenzja ![]() ![]() Szugarbejb - Arpege, Shalimar, "piątka" Ropuszka - fiołki, Ange au Demon
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
ojej pojawiłam się na liście
![]() ![]() ![]() ![]() A SpanishMyszka też mi sie kojarzy z OI ![]() ![]() A Sabbath mi się kojarzy z kadzidłami i takimi trudno dostępnymi perfumami ![]() o a kate30 z Faubourg a dzika truskawka z lolitką ![]()
![]() |
#156 | |
czyli Endżi
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
no właśnie one są dziwnie słodkie, tak dziwnie, że aż mi się nie podobają
![]()
![]() |
#158 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Jak dla mnie to klasyczny Angel w ogóle nie jest słodki. Co najwyżej słodkawy... Za to Ogródkowe (znam liliowy i różany) podobają mi się baaaardzo
![]() a w temacie: Lea - liliowy Angel i Stable Demeter ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
![]() Po pierwsze, jestem w lekkim szoku, że komukolwiek z czymkolwiek się kojarzę. ![]() ![]() ![]() Edenu używa moja mama. Nei. ![]() ![]() I tu strzał w dziesiątkę. ![]() ![]() Dobra, spróbuję i ja... Lista będzie krótka, bo ja taki niekumak jestem ![]() Agnyska - Dzing! Agia - Rousse Basia 39 - Tygrys, Theorema Leggero Bjeata - Agent Provocateur Contax - Artisany Córka - Chanel No5, Jil No 4 D’ou - FdB, BC, Fryce ![]() Dzika Truskawa - Musc Ravageur, Gucci II Eenax - cały asortyment Comme des Garcons. Albo przynajmniej 3/4. ![]() Gryx - Dune ![]() Hiszpańska Myszka - he he... tego się nikt nie domyśli, prawda? oczywiście OI. ![]() Homyk - Statkus, Incense Kamali, Madness Joasiak - Jil No 4, Gris Clair Kasiulka - Innocent Kate30 - Tygrys, 24F Kattarina - Dzing!, Plankton Khy - Kenzo Flower Oriental, Histoire d’Eau Kota - szyprusie...? Kropka - Tumulte ![]() Lady Dark - BC Margot - Theorema, czarna Coco, Angel Mariola - FdB, Flowerbomb Mskladaczek - Dune Nebraska - Dzing! Neonka - Escada Collection Nosek - Flowerbomb Pieńkowa Dama - Idole Lubin Rachela - Smoczydło, Must, Dune, LLL Rozterka - Kyoto, Nocturnes Caron, Mauboussin EdP Sabbath - Jaisalmer, Chergui, Theorema Esprit, Gucci PH Sałata ![]() Tulip - Ogródek Nilowy, Mirra Tesori Tymena - Czarna Coco, Theorema
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2007-11-27 o 00:15 Powód: uzupełnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
BAN stały
|
Moje "typy", tak na szybko:
Angel - słooodko, ![]() Anuschka- Pi, Equus, Un Bois Vanille Basia 39- Cinema, Coco Beliczek- Shalimar Bjeata – Opium Burn-it-up – słooodko (Szugary, Lolity) no i Green Tea ![]() Bluegirl– Innocent, Euphoria Contax- niszowce Córka D'Artagnana - Knowing, Chanel 5, Obsession men, Dzika Truskawa- Dune, Hypnose ![]() Eenax - niszowce (no i kwiatki-sratki ![]() Homyk – Statkus, Oiro, niszowce Joasiak- irys i lawenda w różnych konfiguracjach ![]() Kasiulka22 – Gucci II, Rush (?) Kate30 – Tygrys, Columbus Kattarina - wszystko, co możliwe ![]() Kokakola – irysowe szaleństwa i CdG Kota – szypry jak okiem sięgnąć ![]() Kropka75 – Lolita, 5th Avenue Lea - Angel Margot– Angel, Theorema, Coco, FdB Mariolasl- niszowce MoniaK- Angel Mulier – Envy Neonka- Theorema, Live Jaz, rozbite Poeme (?) Noseknosek– Flowerbomb Papuga - OI, Avignon i Zagorsk Rachela – Must, Dune, Madness, Black Cashmere, Ispahan, Histoire d'Eau, Incensi Villoresi, Desire, Smok, FdB, Miyako Rozowy Strachulec- wszystkie wersje Organzy Sabbath – Gucci ph, Allure ph ![]() SpanishMyszka – OI, OI i OI ![]() Szara Roza – Black Cashmere, Incense NK, Smok, Montana ![]() Szugar - Shalik, Opium, Chanel 5 Taka Taka - Gris Clair, Kelly Caleche Tharoon - Gucci PH, YSL M7, Mont Blanc (?) Tulipanka – Dolce Vita, FdB Tymena – Theo, Padparadsha Zuziunia - HP Cieszę się, że kojarzę się z tak zacnymi zapachami jak Opium i Gucci... ![]() A jeśli kogoś przeoczyłem "na liście", proszę się upomnieć bez skrupułów ![]() PS. No ale co Wy ze mną i z tym Dune?! ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2007-11-27 o 19:44 Powód: zapomniałem o Papudze ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Mariolu, podziwiam pamięć
![]() ![]() Cytat:
![]() z tą Pradą Intense to jest tak, że bardziej kojarzę się z mieniem niż używaniem ![]() ![]() ![]() Gryx zaskoczyłeś mnie swoim typem ![]() ![]() ![]() moje typy później, teraz jakoś weny ni mam ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że jest taki wątek.
![]() ![]() ![]() A do tego kojarzą mnie ludzie, których ja zapachowo nie kojarzę wcale. ![]() No tak, z tym tu zawitałam. ![]() Ciekawam skąd ta Escada. Nawet nie wiem jak to pachnie. ![]() Oj tak. ![]() ![]() Świetne. ![]() ![]() Znowu Escada. Ktoś mi powie o co chodzi? ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz pomyślę co z kim kojarzę ja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
mariolasl; Kattarina; Contax; Kota; lady-dark; dzika truskawa;
Dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() No tak cały czas ktoś popisuje się swoim ekhm ekhm yntelektem i nic, a wystarczy ze raz zrobi coś idiotycznego (czyt sukienki dla flaszek) i juz jest zapamiętany) Cytat:
![]() ![]() No tak gada człowiek caly czas madre rzeczy a raz mu się wymkna te kwiatki-sratki i oczywiście to jedno zostaje zapamietane. A teraz moje skojarzenia. Moje skojarzenia niekoniecznie muszą pokrywać sie z tym jakich dana osoba zapachów używa czasami poprostu zapach tak mi do danej osoby pasuje ze ciężko mi ją z czymś innym skojarzyć. Agia - Serge (i) Lutens-y Aggie125 - Cerutti Image, aloes Aragonte - Zagorsk, Avignon Bjeata - Prada, Scent Burn - ogólnie z zapachami Lacoste i różowymi liliami Contax - Coco, konwalie, zapach Meteorytów (w kulkach) Demonik - Gajac, Theorema i Jesień Micaleff Dreamer - MUST, Safari, Pi E- Rousse, Asja, Anglomania Favkes - Fiołki, Gryx- Opium i Kouros (bo niecierpi) i Dune ![]() Hecate - Hipnotyczna Trucizna, Homyk - Norama Kamali, Oiro, Orgódki Aniołkowe Kate30 - ZOO Kenzo, Aniołki, 24 "Faberże" Kattarina - Flowerbomb, zapach skóry zamszowej, Kasiulka22 - SHI, Gucci EDP II, Herbatniki Petit Buree Kijanka - Ambre Sultan, Cherqui, Kokakola - Irys, Termoforki z Dzyndzołkami i Pluszak CdG1 Kota - Balmain, Cristalle, paptoć Kropka - Joop Femme, Lolita Lady Dark - BC, Poison Lea93 - zapachy Comptoir de Sud Margot - Aniołki, FdB, Theorema Mariolasl - Historie d-Eau, Eden Mskładaczek - Dune, Cristobal Myszka Hiszpańska - OI, Neonka - Tygrys, EC i Śnieg Nebraska - Dzing! i bigos(przez Avatar) Noseknosek - Flowerbomb, Innocent Papuga (jak żywa) - z sałatą z robalkami ![]() Pieńkowa Dama - Ouarzazate, BC Róża Grafitowa - Avignon, Róza F. Malle Rachela - SMS, Smok, FdB Rozterka - Silver Rain, Róże wszelkiego zapachu i koloru Sabbath - Atlas Cedar i ogólnie cedr a do tego Musc Ravager Strachulec - L LL, Organza Jasminowa, Taka - Gris Clair, lawenda, kawa Truskaweczka - Flowerbomb, Apparition, maliny ( ![]() Tulipanka - EdM, groszek pachnacy Tymena - Coco (czarna), Paparapapapa (ten zapach którego ni jak nazwy sie nie moge nauczyć) Your Angel - z słodkościami z flakonikach np. Flowerbomb, Apparition Zuziunia - Hipnotyczna Trucizna, Przepraszam jak kogoś pominęłam. Obiecuje na przyszłosc poprawe.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | ||
Wiedźma
|
100% trafień.
![]() Katt, rzeczywiście Jaisalmer to moja ogromna, jedna z największych miłości. ![]() Co do Ciebie, Contax, nie miałam wątpliwości, że trafisz. Ty się nie mylisz. ![]() Rabarbar najbardziej lubię w Atlas Cedar. Ale w ogóle zapach rabarbaru rzeczywiście uwodzi mnie gdziekolwiek go znajdę (z Burberry Brit Red włącznie). ![]() ![]() BC na pierwszym miejscu... Dziękuję Sweet Lady Dark. Cytat:
![]() Z tym "Ruskim Naprańcem" to pojechałam... Wszystkim się kojarzę z kiblem wódy na stole bez obrusa. ![]() Moniu - bardzo mi się podobają Twoje skojarzenia. ![]() ![]() A męskie, czy damskie? Brawo Aniołku. Z punktu widzenie normalnego miłośnika perfum to właśnie tak wygląda. Theo i Angel jako reprezentacja zapachów pachnących, plus dziwactwa. Cytat:
![]() Tak właśnie jest. Chyba najlepiej definiuje mnie to, co napisałaś. Perfumy mogą pachnieć drewnem, miodem, kadzidłem, deszczem, wódą, piernikami, zupą, smołą... byle nie perfumami. ![]() Myślę, że na zestawie tych czterech wymienionych przez Ciebie Papugo Gładka ![]() ![]() Łaaaa! Gryxie - z tym Allure PH toś mi dowalił. ![]() Wyłapałeś za to bezbłędnie mój transzapachizm, czyli upodobanie do zapachów przeznaczonych dla płci przeciwnej. Jestem trans-zapachistką. ![]() Moje typy za chwilkę. Wysyłam to, co spłodzilam, bo panowie instalację kują i boję się, że kolejne zwarcie pośle znów moje wypociny w kosmos.
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z Dune, Gryx- toż jesteś orędownikiem Dune, o ile się nie mylę ![]() Kropko, no ciekawa jestem sama, dlaczego Ciebie też kojarzyłam z Escadą ![]() To dobrze- z paprocią... a moje Cristalle nie przyszło jeszcze.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Angel - słodziuko - Angel
![]() Anuschka- Equus, Coco Chanel no5 Basia 39- Cinema, Beliczek- Shalimar Bjeata – Prada Intense Burn-it-up – Pink Sugar ? Contax- L;Artisan, Lutens bluegirl - Euphoria Eenax - Statcus, BC, Kadzidlaki E - głównie dymnie - i z PerFummum ![]() Homyk – Statkus, Kattarina - Dzing, Baiser du Dragon, L;eau d'Ambre, Fiołki pod każda postacią - zwłaszcza L'Artisanową Kota – Perles de lalique Kropka75 – Lolita Margot– Theorema, FdB Mariolasl- Chergue, Skin, Pink Sugar, Chocolvers, MR MoniaK- Angel Neonka- Theorema Noseknosek– Flowerbomb Papuga - OI, Avignon i Zagorsk Rachela – Black Cashmere, Histoire d'Eau, Incensi Villoresi,Smok, FdB, Rozowy Strachulec- Organza ? Sabbath – Gucci ph, Cedre, Lutki, Nawalony Rusek SpanishMyszka – OI, OI i OI ![]() Szara Roza – Black Cashmere, Smok i nawóz na porost liści Szugar - Shalimar Taka Taka - Gris Clair, Kelly Caleche Tymena – Padparadsha Ryjek13 - Black Orchid Margot - nie pamiętam czego używasz ale kojarzysz mi się wybitnie z OI D'ou - MR narazie tyle, o reszcie pamiętam - tylko musze się na spokojnie zastanowić ![]() Widzę, że ja sama kojarzę się z tym z czym zaczynałam na forum - czyli głównie fiołki - no i dobrze bo to moja miłość ![]() ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2007-11-27 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim dziękuję, że większość zauważyło moje plątanie się perfumach
![]() ![]() ![]() Moja próżność została miło połechtania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
W takim razie cos pokręciłam, kajam się ![]() A twój typ trafiony zatopinowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Beatko , Ty mi sie już zawsze będziesz kojarzyć z Pradą Intense ![]() ![]() Częściowo trafione ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
![]() Moje typy też mogą nie być związane z tym, czym ktoś pachnie, a bardziej z tym jak kogoś zapamiętałam. Część osób kojarzę z zapachem, którym pachniał, gdy tu trafiłam. ![]() I tak np: Toccada - Dzing Mulier - Pure Poison, Angel Homyk - Madness Maja79 - Lolita edp Bluegirl - Lolita edp (zakodowana zeszłej zimy i tak mi zostało) D'ou vient - The Parfum; Dzongkha Gryx82 - Opium PH SpanishMyszka - OI ![]() Kate30 - Tygrys, 24F Basia39 - Tumulte, Lola Midnight Demonik - Cristobal Golgie - Noa i Noa i Noa ![]() Noseknosek - Flowerbomb koniecznie Eenax - zapachy nieludziowe i kwiatki-sratki ![]() Lalesia - Addict Kasiulka 22 - wiele miała faz, ale najbardziej Gucci II ![]() Anuschka - koniecznie Dzongkha ![]() Bjeata - Prada Intense , Alchimie Angel - Princess Vera Wang Burn-it-up - słodziaki, z naciskiem na Pink Sugar ![]() Kota - 24F Rozterka - róże i róże ![]() Tharoon - Mont Blanc Presence Sabbath - im bardziej nieludziowe tym lepiej ![]() Pieńkowa_dama - ostatnio Pijany Ruski Małgosia791 - oczywiście Coco M |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, typy jak najbardziej trafione ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Wiedźma
|
Eneax - szacun.
![]() ![]() Uwielbiam cedr (pisałam kiedyś, że strzały o promieniach z cedrowego drewna trzymam owinięte folią i obwąchuję przed wypuszczeniem). A o Atlas Cedar wspomniałam nawet w poprzednim poście. ![]() MR też trafiony (choć wolę French Lover). ![]() Teraz moja lista: 13Ryjek - ogólnie róże, Black Orchid Toma Forda, Micallef a ostatnio Lutki (ale to przeze mnie raczej) Agia - poza powszechnie wymienianymi Lutkami mnie kojarzy się Agia z L'Eau d'Hiver Malle'a. A ostarnio z Kasaneka Menard. Aragonte - Smoooki, smoooki... ![]() Bjeata - Prada, Gucci PH (wiesz Betko dlaczego!), Agent P. Burn - Lolitki, Pink Sugar, Baby Doll - jednym słowem słodko. Choć chyba jabłuszko Donny Karan też miałaś... Contax - kojarzy mi się bardzo urodziwie. ![]() E- Dymnie, pięknie... I jeszcze z tym królikiem, któremu w nozdrza wetknięto lutensowskie irysy. ![]() Eneax - Kadzidlaki w kieckach oczywiście. ![]() ![]() Favkes - Fiołki przede wszystkim. Fou d'Absinthe i Ambre Extreme. Gryx- Opium PH, a potem dłuuugo nic. Potem Dune. I Kouros. ![]() Hecate - Cinema YSL, Trucizna, ale nie hipnotyczna i nie klasyczna. Pure, albo Tendre... Hexxana - Tesori i AA Winter Delice. I jeszcze Orlane Missoni, którego zazdraszczam 9i dziekuję za odlewkę). Homyk - Statkus, Oiro, Grafitowy Wiatr i ogólnie ogromne wyrafinowanie, do tego Theorema Kate30 - Ostatnio głównie Tygrys, ogólnie anielsko ![]() Kattarina - Dzig! i Dzonkha (może dlatego, że mnie nie podpasowały), Bois Farine (których znajomości zazdraszczam po samych nutach) i ogólnie, wielka, namiętna zmienność. ![]() Kasiulka22 - z uroczym nieładem na zdjęciach. ![]() Kijanka - z Lutensami ogólnie, z Kokakola - CdG (nie kadzidła, ale reszta z syntetykami włącznie), Demeter Kota - Perles de Lalique, Safari Kropka - ostatnio Agent p. ![]() Lipglossjunkie - ostatnio z Flowerbombkami we własnuym lokalu. ![]() Lady Dark - Kiedyś BC i Nu, teraz Lolitki, Amor Amorki i inne słodkości Lea93 - Lolitka, słodkie Escedy, może coś spożywczo słodkiego... Wiem CSP chciałaś! Małgosia791 - to dla mnie skojarzenie proste - Chanel. Ze szczegolnym uwzględnieniem Coco i Allure. Margot - z przyczyn osobistych upodobań najpierw wymienię FdB, potem zaś cały chórek kwiatowych aniołków i rarytasy w rodzaju OI, czy Alchimie Mariolasl - Mariolasl kojarzy mi się głównie z tym, że strasznie jej zazdroszczę boskiej kolekcji. Lutysławy przede wszystkim! Ostatnio zaczyna mi kojarzyć się coraz bardziej słodko, czyli przechodzimy od Cherqui do Rahat Loukoum. ![]() Martwa Papuga - z OI, Pradą i innymi charakternymi zapachami, które mnie nie kręcą. Wybacz. ![]() Mayeah - Le Feu ze ścierkami, OI bez ścierek. MoniaK - ogólnie Muggler, szczególnie Angel.Myszka Hiszpańska - OI, BC, ostatnio (z prawdziwą satysfakcją) Theorema i (już bez satysfakcji) Alchimie Neonka - Theo klasyczna Nebraska - Dzing! Noseknosek - Flowerbombki wszelkiej maści i nie wiem czemu Jabłuszko Niny Ricci Papuga (jak żywa) - Pieńkowa Dama - oooo, Pieńkowa Dama mi się pieńknie kojarzy... Same te rzeczy, co to i ja mam, albo mieć bym chciała. BC, FdB, kadzidła... Róża Grafitowa - Rózia kojarzy mi się z polowaniem na Lutki i oczywiście z Montaną. ![]() Rachela - Dunhill Desire (wybacz), SMS, Gaiac, Elixir des Merveilles, ostatnio Dune, Miyako Rozterka - Silver Rain oczywiście, Madness, Nocturnes carona oraz ostatnio Kyoto, które na niej jest o pięć klas piękniejsze, niż na mnie. ![]() Strachulec - Faubourg, Cristobal, The Parfum... same wielkie zapachy... Taka - Black For Her, Gris Clair, New Harlem, Amouage Truskaweczka - Musc ravangeur ostatnio. Wcześniej raczej słodko. Tulipanka - Nie wiem dlaczego Dolce Vita... Tymena - Tymena kojarzy mi się z Eliksirem des Merveilles, którego już nie ma, ze spaniem z budyniem i z pomarańczowo-różowym kamieniem szlachetnym zwanym Padparadscha. Your Angel - Słoodko. Flowerbomb Extreme, Addict, pamiętam kłopoty z niesforną Księżniczką Very Wang. Pasują mi niektóre zapachy CSP. Zuziunia - HP też, ale i Addict i jakoś pasuje mi Midnight Poison... Więcej grzechów nie pamietam. zaraz będzie zwarcie, żeby zdążyły mi te mozolnie spisywane skojarzenia w cholerę pójść...
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-11-27 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
niecnotliwa dziewica
|
Agaa13 - NR, ostatnio Historie d`Eau Mauboussin
Bluegirl – Innocent Contax – TfT, Idol, czarna Coco, Helmut Lang Córka d'Artagnana - "piątka", "dziewiętnastka", szypry Doridee - Cristobal Dreamer - Safari i OI (którą dzięki niemu poznałam ![]() Demonik - The Parfum i Kingdom (którym mnie, nota bene, zaraziła ![]() E- Les Belles i wszelakie Lutki Eenax – TfT, kadzidlaki cdG Favkes – fiołki we wszelkich odmianach Golgie - Noa i chyba Noa Perle Homyk – kadzidła, „dziwadełka” zapachy nieznane i oryginalne, wcześniej oczywiście Madness i Aniołki Joasiak – GC i inne lawendowe, i chyba irys… Kijanka – z miłością do lutków i ambrowców Kokakola – Le Feu, Palisander, Narciso, szwedzka Ninka Kota – szypry i zapachy „barciowe” – ale w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu Mulier - Angel i Pure Poison Nosek – słodkości z Flowerbombem na czele Myszka – OI oczywiście, Angel i ostatnio Musc Ravageur Rozterka – Silver Rain Rachela - Annayake Miyyako, EdM Elixir Taka Taka - Kelly Caleche i GC Tymena – muszla Lacroix, „król słońce”, ostatnio Prada Intense, Ambre Precieux i Lutkowa różyczka your Angel – Vera Wang, Pink Sugar i inne słodkości Sabbath – kadzidła i niszowce Ropuszka - Ange au Demon Oczywiście kogoś pominęłam za co upraszam o wybaczenie ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda to marchewki były, ale co tam ![]() Oj, tak Lutki głównie ![]() A w ogóle to mi miło, że w ogóle jeszcze mnie ktoś kojarzy ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Hehehe - nuta bigosu, ale pamiętaj! Nie zgwałconego!
![]() Ja mam totalna sklerozę, więc tylko parę typów: Burn - Pink Sugar, Shalimar E- Asja Eneax - Messe i zapachy Mac Gryx- Dune, Opium Homyk - Czarny Harpagon (nie pamiętam właściwej nazwy ![]() Kate30 -Tygrys Kasiulka22 - Gucci II, Shi Kota - Balmain, zapachy Gres, Mitsuoko Małgosia791 - Coco Mdm Mariolasl - Lutki MoniaK - Angel, ale też dzięki awatarowi Mysz Hiszpańska - OI, Noseknosek - Flowerbomb Pieńkowa Dama - Jaisalmer i Statkus Rachela - FdB i Demeter Rain Sabbath - kadzidlaki i Theo Espirit d'ete Tulipanka - Ogródek Nilowy Tymena - czarna Coco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Cristalle to tak na 2 miejscu. Na pierwszym Balmain jak tylko poznałam ten zapach to momentalnie zapach mi sie z Toba skojarzył.
Ostrzegałam na początku ze nie zawsze moje skojarzenia są tym co dana osoba lubi. Poprostu pasują mi do ciebie jakoś konwalie i już no i jeszcze rumianek. Cytat:
![]() A wystarczy ze raz sie zapomni powie jakąś głupotke (kwiatki-sratki i zapachy nieludziowe) i tylko ona zostaje zapamietana. ![]() Cytat:
Cytat:
Cedr i Atlas Cedar zawsze nierozerwalnie będą mi sie z Tobą kojarzyć. MR na mojej skórze daje taka nutkę gorącej świeżej krwi, kojarzy się z czymś zdecydowanym, demonicznym, tajemniczym i wampirystycznym i jakoś tak te wszystkie określenia idealnie pasują mi do Twojej osoby. zdecydowana - masz bardzo silny charakter, jesteś bardzo stanowcza osoba, wiesz co chcesz i zawsze postawisz na swoim, demoniczny - czasami widać u ciebie różki i ogonek ale tez nie należy zapominać ze demony to też anioły tyle ze piekieł, tajemnicza - do konca nie odgadniona zawsze sostaja jakies karty do odkrycia i za kazdym razem jak ktorakolwiek zostanie odkryta wywołuje duze zaskoczenie, wampirystyczna - wystarczy tylko Ciebie choć odrobinkę poznać to człowiek czuje sie jak "zarażony", ale nie krew staje się przedmiotem pożądania ale Twoja osoba, chce sie Ciebie spotkać, słuchać, czytać, wywołujesz głód nienasycenia swoja osoba. Co do reszty wiedziałam ze jak człowiek całe życie jest grzeczny i mądry (inaczej ![]() Ciesze się ze jestem kojarzona z Panem Messkiem, bardzo a to bardzo go lubię. A teraz w oddaniu i pokorze czekam na baty za pisanie głupot.
![]() |
![]() |
#177 | |||
Wiedźma
|
A tak. Spleśniałe... ![]() Ale to o irysa chodziło, nie? Bo coś mi został imperatyw, żeby nie próbować. ![]() I nie przesadzaj z tym: "jeszcze mnie ktoś pamięta". Żeby Ciebie zapomnieć trzeba by poprosić o pomoc tego Niemca, co to wszystko chowa... ![]() Pasi. ![]() Kadzidła tak! ![]() ![]() Piękne podsumowanie. ![]() To niezwykłe, że pamiętacie moją wielką miłośc w tej powodzi smrodków. ![]() Cytat:
Mnie do Contax rumianek też nie, ale już takie olśniewająco białe, ze słonecznymi "brzuszkami" margaretki tak... ![]() Cytat:
![]() W każdym razie do mojego słownika weszły na stałe. ![]() Cytat:
![]() Daję słowo, po przeczytaniu tej analizy, MR podskoczył mi na skali urody o dobre kilka punktów. Teraz już zawsze będzie mi się kojarzył z tym co napisałaś. Zapodałam sobie własnie na nadgarstek i oświadczam Ci, że Twoje wywody mają moc sprawczą. Po takim uzasadnieniu stał się mój. ![]() Dziękuję! ![]()
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbować zawsze warto, bo to ciekawy zapach, chociaż nie jestem sobie w stanie wyobrazić, by ktoś z własnej woli chciał nim pachnieć ![]() Eeee, że pamięta, to ja wiem ![]() ![]() MR jeszcze nie znasz??? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Matko i córko! Sabbath, skąd wzięłaś ten mój cytat?
![]() ![]() Eenax - no z czegoś trzeba słynąć. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Dokładnie tak - im bardziej, tym lepiej. Tu zaś wszystko się zgadza także i tym razem. ![]() Cytat:
Ja Cię kojarzę z RL. ![]() Ja? Znam, oczywiscie. Nawet mam maleńką flaszeczkę. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.