|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma tez tak miała - urodziła po terminie |
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- słyszę jak jakieś maleństwo płacze... boziuuu ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- no ja mam nadzieje ze urodzi koleżanka w terminie lub właśnie po... bo dużo nerwów ja to kosztowało i dużo starań o Malutką
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Srokao pisała u siebie żeby najlepiej wybierać te z filtrem mineralnym np. pharmaceris b bezpieczny krem ochronny spf 50. Ma dwa posty o takich kremach- drogeryjne i apteczne. Z drogeryjnych to wychodzi na to, że nic się nie nadaje od pierwszych dni... wszystko od 6mc...
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2136 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do głaskania bo brzuchu to mi też zwracała uwagę położna która mnie waży przed każdą wizytą u gin i tak samo w SR mówiły o tym więc staram się nie masować bo i tak mi twardnieje ostatnio bardzo brzuch. Nawet w nocy o to spać nie mogę bo aż mnie boli jak się zepnie. No ale narazie biorę 3 razy no spe, magnez tez caly czas i może przejdzie i to tylko takie tymczasowe. Cytat:
|
|
#2137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka oswaja sie z Twoim głosem i dotykiem przez brzuch ![]() eee to nie ma co wybrzydzac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Ja wczoraj troszke poszalalam bo skosilam trawe przed domem... Dobrze sie czuje i chodzilam w slimaczym tempie a dzisiaj juz pada... Dzisiaj mam w planie zwezic spodnie ktore na aukcji wygladaly normalnie a sa szerokie jak szwedy. Przy moim wzroscie to nke przejdzie wiec musze je po calosci przeciagnac ![]() Kosmetyki dla Coreczki kupilam Hipp zel do ciala i wlosow i oliwke. Zastanawiam sie nad kremem do buzi... Do pupy mam Bepanthen extra. Radena odpoczywaj sobie w szpitalu. Trzy dni szybko minie a pobadaja was dokladnie i bedziesz spokojniejsza ![]() Aaa co do dotykania brzuszka to tez slyszlam ze nie wolno ale ja sie oprzec nie moge z tym ze ja dziecie glaskam po pleckach a Malutka sama sie nadstawia
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki biorę się za robotę
Miłego dnia
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Ania
|
Dzień dobry!
Po pierwsze bardzo chciałam Wam podziękować za troskę i zamartwianie się co z nami, chciałam Wam dawać znać na bieżąco, ale jak mówiłam, nie miałam internetu;/ Jeszcze raz dziękuję U mnie dziś szaro i ponuro, ale najważniejsze, że w domu. Od wczoraj Was nadrabiałam, ale w końcu mi się udało. Co do zakupów- czekam na wypłatę i muszę zamówić resztę rzeczy. Nie dużo tego jest, ale jednak wolałabym to zrobić sama. I jak najszybciej, bo różnie już może być. Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt! widzę maluszki rosną jak na drożdżach![]() Moja to coś mi się wydaje będzie kruszynka po tatusiu(tż miał 2 kg jak się urodził) bo to leci 32 tydzień a Hania waży jakoś 1680g.. Co do rozstępów- to mój brzuch jest cały w paski.. smarowałam i niestety mimo to się pojawiły i to bardzo bardzo dużo.. trudno, nie będę rozpaczać z tego powodu bo i tak nie mam na to wpływu.. CarycaKatharina- dobrze, że w końcu poszłaś na l4, należy Ci się ![]() Anuszka- spóźnione, ale serdeczne życzenia urodzinowe ![]() Claudette- dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa. Jeśli lekarz kazał leżeć, to zastosuj się do jego zaleceń. Byle wytrwać do bezpiecznych tygodni, a na pewno tak będzie ![]() Soffinka- nie zamartwiaj się! lekarz na pewno nic przed Tobą nie ukrywa. W Twoim przypadku przedwczesny poród jest realny, dlatego lekarz pewnie robi wszytko wcześniej, żeby później wszystko było w razie, jakby się coś wcześniej działo. Ale spokojnie, jeszcze trochę wytrzymasz w dwupaku wszystko będzie ok.Radena- oby wszystko było ok dobrze, że zostawili Cię w szpitalu. Poobserwują to rozwarcie, na pewno podadzą leki i unormują wszystko![]() Informuj nas w miarę na bieżąco proszę. Pikpik- ja co prawda nie mam doświadczenia, ale sporo czytałam i zdecydowanie polecałabym chustę. I też śnią mi się koszmary;/ Co do walizek do szpitala- poobserwowałam trochę i sporo kobiet ma walizki na kółkach. Wygodniejsze to bo nie trzeba dźwigać. Justyna- podwójne życzenia w takim razie;* Co do leków- kupiłam sól morską do noska i sól fizjologiczną do przemywania oczek. Co do szpitala- byłam teraz we Wrocławiu na Brochowie. I powiem Wam, że ogólnie nie było najgorzej...ale: leżałam na ginekologii, bo na patologii nie ma miejsc. Zresztą kobiety po porodzie również leżały na ginekologii bo tak dużo porodów, że co 5 minut był kolejny.. Dobrze, że nie odsyłali do innych szpitali.. Jedzenie w miarę znośne, nie będę w tej kwestii narzekać. Trzy prysznice na wszystkie sale..ale jakoś nie miałam problemu z umyciem się. No i cztery toalety w tym dwie tak małe, że nie wiedziałam, jak sie w nich ruszyć.. Położne- ogólnie w porządku, choć było kilka takich, które sama wyrzuciłabym z pracy... Przypuszczam, że na patologii, czy przedporodowej jest zupełnie inaczej, no ale ja doświadczyłam tego co było na ginekologii. Mam nadzieję, że jak ja będę rodzić, nie będzie takiego wysypu porodów
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Soffinka, ja tez dostalam uzywany spiworek rozowy. Tez jak Ty mysle, ze jak Gabrys polubi to zainwestuje w bardziej odpowiedni kolor
![]() Co do Chia, to kiedys z kolezanka uleglysmy modzie i kupilysmy. Ogolnie jako reklamowany srodek odchudzajacy to to sciema. Ja jem bardziej ze wzgledow odzywczych, jest bardziej bogate w mikroelementy i kwasy omega-3 niz nasze siemie lniane. No i fajne deserki sie z tego robi. Ja nie mam weny tworczej i podpatruje od kolezanki co ona wymysla. Ostatnio jadam w takiej wersji jak dzis pisalam. Czasami robie z tego pudding z mleka i do tego zmiksowane owoce. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Dziekuje dziewczyny za zyczenia
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie ja ze względu na te kwasu omega sie przymierzam bo nie jestem wielka fanka ryb i myśle ze to mogłoby uzupełnić moj wręcz pewny niedobór ![]() Gdzie kupujecie ? Bo nastawiłam sie na rossman
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się u Ciebie jeszcze ostało
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzę to
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam narazie od kolezanki używany śpiworek za 10 zł bardzo fajny
jak sie sprawdzi to kupie jakiś nowy
|
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DSCF4528.jpg DSCF3676.jpg było niewygodne dla mnie na jedno ramię noszone. dziecko wolałabym mieć bardziej "naturalnie" ułozone Mój widzicie był taki klopsik to pólbiedy potem ale mmiesięczne maleństawo bylo dziwnie w tym nosić.
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-04-14 o 12:01 |
|
|
|
|
#2150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- wyglada stabilnie i naturalna pozycja. ogolnie fajnie. praktyki sie boje ze bedzie mi wiazanie za dlugo schodzilo i dziecko sie rozplacze. Czy w tym nie jest goraco? Lato ma byc conajmniej takie jak ostatnie.
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
No jest cieplej wiadomo
to jednak material.Moj sie drze jak pogan jak go motam ;D jak skoncze to jest zadowolony |
|
|
|
#2152 |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
U mnie dzisiaj leje... Wyszykowałam dzieci na 8:00 do szkoły i poszłam jeszcze spać. Obudziła mnie córka jak wróciła o 11:40 ![]() Chociaż tak myślę sobie że jakbym się położyła to znowu bym zasnęła ![]() Co do kosmetyków to ja kupiłam płyn do mycia ciała i włosów, oliwkę z zamierzeniem wkrapiania do wody, krem ochronny na pupę i tyle. W razie odparzenia mam w domu linomag albo alantan. Potrzebuję jeszcze tylko kremu z filtrem na spacery. Sól fizjologiczną mam raczej zawsze w domu, oczka też ew. można śmiało przemyć wodą przegotowaną. Nosidełka na pewno nie kupuję, może chustę. Zobaczę czy będzie potrzebna. Justyna WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI URODZIN I IMIENIN! I jednak zrobiłaś tego metrowca! Wygląda pysznie ![]() Ja tam brzucho głaszczę ale nie twardnieje mi wtedy. Wczoraj się dowiedziałam, że moja koleżanka, kóra ma dwoje dzieci mniej więcej w wieku moich też jest w ciąży i spodziewają się bliźniaków A niedawno kupili nowy 5-osobowy samochód
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem.. w dalszym ciągu nie przekonują mnie ani chusty ani jakieś nosidełka
Ja już zrobiłam dwa prania, odkurzyłam piętro i zrobiłam obiadek Dziś sałatka z kurczaka, kaszy gryczanej, pomidora, ogórka i cebulki. Nie było takie złe, ale chętnie zjadłabym co innego:P np: pizze lub kebabaW maju mam urodziny i zamierzam upiec ciasto marchewkowe Rozmawiałam z diabetologiem na temat cukru i powiedziała, że cukier brązowy mogę dodać. Oczywiście mam zamiar zrobić wersję dla cukrzyków. Unikam słodyczy jak mogę, ale skuszę się na jeden kawałek i ciekawe jak będzie wyglądał cukier. Jeśli w normie to od czasu do czasu będę je piekła Ale powiem Wam, że nie umiem piec ciast.. Nawet karpatka z proszku mi kiedyś nie wyszła![]() ![]()
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że pospalas odpoczelas sobie U mnie też pogoda szaro-bura. Obiad praktycznie sam się gotuje: schab duszony z cebulką i kasza jęczmienna do tego Ciasto jabłkowe w piekarniku. Pranie czeka na rozwieszenie, ale to tz mi pomoże
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Justynka wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
![]() Radena trzymaj się Kochana w tym szpitalu napewno wszystko będzie dobrze.I u mnie tez pranie a już wszystko miałam poprane i poprasowane a tu cały czas coś a tylko we dwoje z mężem jesteśmy ehhh Po 11 mnie sen złapał i tak do 13 sobie pospalam ale chętnie wróciła bym jeszcze do łóżka tylko w nocy bym nie spała. |
|
|
|
#2156 |
|
Konto usunięte
|
Hej! U nas pada co mnie szczerze ucieszyło bo deszcz wyciszyl trochę moją alergię :-D byłam w Tesco i trafiłam na wyprzedaże- kupiłam starszej pieciopak bodziakow z długim rękawem za 20zl
młodszej jeszcze nic- muszę pierw ogarnąć co będzie miała po starszej i dopiero wtedy dokupię resztę. A to myślę że za jakieś 2 tyg się uda...Co do glaskania brzucha to mi też położna zabronila w pierwszej ciąży. A olejek mówiła żeby delikatnie wklepywac. Ale tak jak piszecie-to kwestia indywidualna i na pewno nie wolno w ciąży zagrożonej. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Radena, miałam pisać, że bez sensu że Cię zostawili skoro tylko twardnienie brzucha miałaś, ale doczytałam, że jednak coś tam Ci się skraca szyjka. Dostaniesz leki i pewnie zaraz wyjdziesz z zaleceniem odpoczynku
PikPik, przepraszam za to co napiszę, ale to "nosidło" które miałaś to koszmarek taki... Ani Tobie nie było wygodnie, a dziecku na pewno też ani wygodnie ani zdrowo wklejam taką przemawiającą do oczu grafikę Dla maluchów najlepsza chusta. Nosidła niektóre niby mają wkładkę "dla niemowlaka" ale to też taki wymysł trochę, gdyż w nosidle nigdy nie uzyskach tak fizjologicznej pozycji jak w chuście. Poza tym w nosidle odwiedzenie nóżek jest za duże - maluch powinien mieć nóżki przyciśnięte do brzuszka swojego. A z chustą różnie. Szybkość motania to kwestia wprawy. Moja np jak ją motałam to się darła, ale jak już tylko zamotałam to zaraz się uspokajała i w chwilę później chrapała mi pod nosem madzius, oby nie potrzebna była zmiana lekarza na samym końcu... Jednorazowo to jeszcze okej, ale nie dziwię Ci się, że się martwisz tym. Oczy będę przemywać solą fizjologiczną. Krem z filtrem dla córki kupowałam Ziajki, ale ona grudniowa więc latem miała już 0,5 roku. Muszę poczytać, czy dla maluszka takiego też się nada.
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Paula,jestem na Prostej
Do przemywania oczek kupiłam sól fizjologiczna, a do noska nie wiem co,ta sól nie może być? Też muszę kupić krem z filtrem. I chyba dla siebie też,bo zaczynają mi wyskakiwac plamy na twarzy:-/ a używam kremu do twarzy 10spf plus podkład 20 spf.chyba to jednak za słaba ochrona Agusiia, mi nie wyszedł kopiec kreta kiedyś Ale i tak zjedli;-)Wiecie co,wczoraj myślałam,że przegielam z tą izbą przyjęć,ale dziś tylko się kawałek przejdę i juz mam twardy brzuch:-/ |
|
|
|
#2159 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny wiem że temat był, ale niezakodowalam... Co szykujecie na wyjście ze szpitala dla dzieciaków? Oglądałam dzisiaj w FF fajne komplety i nie mogłam się na nic zdecydowac..
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Radena plamy ktore Ci Wyskakuja to pewnie "motyl ciazowy" czyli zmiana hormonalna... Ale warto zainwestowac w porzadny bloker do buzi
![]() Dzanet ja raczej skompletuje zestaw z tego co mam kupione. W wiekszosci sa to nowe rzeczy a wydaje mi sie bez sensu kupowanie konpletu apecjalnie na wyjscie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

i odpoczywaj dużo. 

Poki co zapraszam na Metrowca. Dzis swietuje drugi dzien, bo imieniny 

Ale i tak zjedli;-)