Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 10:39   #4351
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
zgadzam się, ja tez bym nie wrzuciła zdjęcia USG na facebooka, tam mało co widać więc uważam, że nie każdy chce to oglądać. Ja już oznajmiłam, że nie chce zdjęć dziecka wrzucać ale mam na fcb moją mamę i siostrę a one raczej się nie powstrzymają mimo próśb znając życie będzie wielka pokusa więc nie mówię, że żadne zdjęcie nie pojawi ale jeśli już to w ograniczonej ilości, a nie 10 fot dziennie
Ja USG tak samo nie wrzuciłabym, to już przesada.
Tak samo to wydarzenie z oczekiwaniem z tak odległym terminem porodu. :O
A zdjęcia dziecka pewnie dumny dziadek będzie wrzucał, bo uwielbia fejsa i wrzucanie, raczej go nie powstrzymam.

Co do sikania powiem Wam, że ostatnio jakoś przesypiam całą noc bez wycieczki do toalety, czyżby macica się przesunęła czy coś?
Ale dziś obudziłam się, potem trochę nie mogłam zasnąć i tak mnie kichanie wzięło od uczulenia, że myślałam że mi brzuch rozerwie, taki ból. Już się bałam czy coś się tam nie stało, bo dziwne to było, ale dzieciak podjął natychmiast gimnastykę.
Też mi zawsze żal mu przerywać jak trenuje.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:39   #4352
Kasmina
Rozeznanie

Moje pory na siusiu to okolice północy i trzeciej nad ranem i rzeczywiście muszę iść od razu tak się brzuch spina...
Dziś dodatkowo złapał mnie skurcz łydki i boli mnie do teraz. Biorę Aspargin, bo gin zalecił.

Dziś muszę zrobić dwa obiady, bo tż chce leczo a mnie jeszcze odrzuca od pomidorów... Może zrobię sobie krokieta z jajkiem
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:43   #4353
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam w czwartek
U mnie dziś mąż szaleje z remontem w domu, więc jak wrócę z pracy czeka mnie ogarnianie tego bajzlu i już mi się nic nie chce na samą mysl. Do tego dwie dziewczyny mi dziś do pracy nie przyszły i w biurze też kocioł. A dzień taki senny ... nie ma łatwo

Dobrze, że od wczoraj mam dobry humor po badaniu bo to mnie trzyma przy życiu ;p
Wczoraj dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie i stąd późno czułam ruchy ... lakarz w zapytał czy w ogóle już jakieś poczułam. Także uspokoił mnie, ze to nie Jasio mało ruchliwy tylko ja mam izolację z łożyska. Swoją drogą byłam wcześniej u dwóch ginekologów i żaden o tym nie wspomniał ....

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Żaliłam się doktorowi gdzie ten brzuch i mi powiedział, że robią tak wszystkie pacjentki a potem przychodzą i żalą się czemu taki duży
No ja taki miałam 2 miechy temu, ehhh serio będę beczka na sierpień
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:46   #4354
TinkerrBell
Zadomowienie

Wiem co przeżywa Kasia Ruda bo miałam to samo w pierwszej ciąży...do porodu....w zasadzie w szpitalu to jednocześnie wymiotowalam i odchodzily Mo wody....czasami ratowały mnie czopki od lekarza....

Ja jak nie pójdę w nocy siku to rano rozsadza mi pęcherz...A jeszcze jak młody kupnie to dramat.

Dzisiaj wstać do pracy to był koszmar! Tak bardzo mi się nie chciało, że wyklinalam wszystkich i powiedziałam Tż że nie będę karmić piersią bo będziemy wstawać na zmianę....taka wyrodna jestem...

Muszę sobie zrobić w sobotę dzień matki z córką i zastanwiam się co nam zorganizować ciekawego.
Stary 2016-04-14, 10:47   #4355
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

zgadzam się, ja tez bym nie wrzuciła zdjęcia USG na facebooka, tam mało co widać więc uważam, że nie każdy chce to oglądać. Ja już oznajmiłam, że nie chce zdjęć dziecka wrzucać ale mam na fcb moją mamę i siostrę a one raczej się nie powstrzymają mimo próśb znając życie będzie wielka pokusa więc nie mówię, że żadne zdjęcie nie pojawi ale jeśli już to w ograniczonej ilości, a nie 10 fot dziennie
Ja nie mam nic przeciwko kilku zdjęciom w fb, z resztą i tak nawet jakbym miała to mój mąż porzuca ich milion na swoją stronę fotograficzną na fb ... już kupił jakieś tła specjalne i miski do układania maluszka do fotek...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-14, 10:49   #4356
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja nie mam nic przeciwko kilku zdjęciom w fb, z resztą i tak nawet jakbym miała to mój mąż porzuca ich milion na swoją stronę fotograficzną na fb ... już kupił jakieś tła specjalne i miski do układania maluszka do fotek...
No tak to będzie Najpiękniejszy model ever
Ale jest różnica Między zdjęciami profesjonalisty gdzie są fajne, przemyślane, ciekawe a co innego uwalone dziecko marchewka i podpis że jego pierwsze papu...
Stary 2016-04-14, 10:52   #4357
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Co do sikania powiem Wam, że ostatnio jakoś przesypiam całą noc bez wycieczki do toalety, czyżby macica się przesunęła czy coś?
Ale dziś obudziłam się, potem trochę nie mogłam zasnąć i tak mnie kichanie wzięło od uczulenia, że myślałam że mi brzuch rozerwie, taki ból. Już się bałam czy coś się tam nie stało, bo dziwne to było, ale dzieciak podjął natychmiast gimnastykę.
Też mi zawsze żal mu przerywać jak trenuje.
ja juz z przesypianiem - znaczy niesikaniem mam tak od II trymestru..napewno się przusnęło..w ciągu dnia to mam mega potrzebę w różnych dziwnych sytuacjach, ale w nocy jest luz..
dobrze, że masz dziś wizytę - dopytaj lekarza o tą alergię jeszcze, bo naprawdę masz silne objawy .. może poza zyrtec coś jeszcze poleci? ja co roku dostawałam sprey do nosa, który świetnie działał..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:54   #4358
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hmm.. leniwić się trochę..ogarnąć obiad - co właśnie czynię..może zakupy..wysłac paczki.. pomalować paznokcie.. chyba tyle..a Ty?
Ja chyba to co codzien :P polenienie sie, poczytanie, zrobienie obiadu i zleci
Do miasta dzis mi sie nie chce, pogoda nie zacheca, choc spacer wskazany

Cytat:
U mnie Tz glownie robi foty slubne, Dzieci sie nie tyka, ale juz mu zapowiedzialam, ze naszej Poli to bedzie takie piekne foty robil jak np w zalaczniku, mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie )
A swoja droga gdzoe takie miski mozna kupic? Moze popatrze za takimi rzeczami, puki co kupilam sliczna rozowa tiulowa spodniczke

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:54   #4359
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

a ja przed ciążą
Stary 2016-04-14, 10:55   #4360
asicuha
Wtajemniczenie

Zapomnialam dodac fotke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460624098135.jpg (77,7 KB, 13 załadowań)

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-14, 10:59   #4361
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
a ja przed ciążą
Ty nie pitol, widziałam Twój brzuch!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac fotke
Aaa śliczne
Stary 2016-04-14, 11:01   #4362
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Widzialam tez jak ktos wstawił zdjęcie usg, dopiero co ledwo z kropkiem
Dla mnie przesada.
TZ wczoraj do mnie mówi, ze czemu zdjęcia nie wstawiłam z usg. Myslalam, ze bedzie przeciwny temu, chyba duma go rozpiera.
Zrobilam jednak mu kuku bo go polaczylam z wydarzeniem i ma w znajomych kolege z pracy. Teraz wszyscy sie dowiedzą, bo powiedzial tylko swojemu szefowi. Na szczęscie tylko się posmiał i mówił, ze teraz mu spokoju w robocie nie dadzą.
Z USG nigdy bym nie wstawiła zdjęcia

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac fotke
extra są takie sesje
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:04   #4363
Aniol1985
Zadomowienie

Witam sie czwartkowo ja mam dzisiaj ambitne zajecie razem z moją rodzicielką idziemy na lumpkowe łowy. Mam 4-5 sklepow takich do obejscia jak zrobimy 3bede zadowolona .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:07   #4364
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze pal licho jak ktoś ogłasza ciążę w miarę bezpiecznym czasie, chociaż jak wiemy nigdy niestety nie wiadomo. Mi się najczęściej wyświetla, że ktoś polubił wydarzenie z terminem porodu za hohoho. Ostatnio dziewczyna, która znam z gimnazjum wrzuciła wydarzenie i TP 1 grudnia.

Moja koleżanka wrzuciła fotke z usg z 5 tc i ogłosiła, że jest w ciąży ... nie wiem czy odwaga czy głupota czy po prostu brak złych przeżyć wcześniej, mój mąż też chciał ogłosić jeszzce przed prenatalnymi ale dostał burę
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-14, 11:09   #4365
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nie pitol, widziałam Twój brzuch!

myslałam,że nie zauważysz co napisałam
Stary 2016-04-14, 11:10   #4366
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Witam w czwartek
U mnie dziś mąż szaleje z remontem w domu, więc jak wrócę z pracy czeka mnie ogarnianie tego bajzlu i już mi się nic nie chce na samą mysl. Do tego dwie dziewczyny mi dziś do pracy nie przyszły i w biurze też kocioł. A dzień taki senny ... nie ma łatwo

Dobrze, że od wczoraj mam dobry humor po badaniu bo to mnie trzyma przy życiu ;p
Wczoraj dowiedziałam się, że mam łożysko na przedniej ścianie i stąd późno czułam ruchy ... lakarz w zapytał czy w ogóle już jakieś poczułam. Także uspokoił mnie, ze to nie Jasio mało ruchliwy tylko ja mam izolację z łożyska. Swoją drogą byłam wcześniej u dwóch ginekologów i żaden o tym nie wspomniał ....

Aa no to dobrze że się dowiedziałaś, że jest tak łożysko ustawione.
Powodzenia w ogarnianiu pracy i remontu.

Cytat:
ja juz z przesypianiem - znaczy niesikaniem mam tak od II trymestru..napewno się przusnęło..w ciągu dnia to mam mega potrzebę w różnych dziwnych sytuacjach, ale w nocy jest luz..
dobrze, że masz dziś wizytę - dopytaj lekarza o tą alergię jeszcze, bo naprawdę masz silne objawy .. może poza zyrtec coś jeszcze poleci? ja co roku dostawałam sprey do nosa, który świetnie działał..
Właśnie kombinuję żeby podpytać na połówkowym o to, szukam sobie też jakiegoś alergologa w okolicy - dawno nie chodziłam. Zwykle Zyrtec załatwiał sprawę i nawet nie miałam potrzeby, chyba w ciąży się poprzestawiało. Ze skórą też nie najlepiej, to tym bardziej by się przydało pójść.
Widzę na mapkach pylenia, że brzoza ostro ciśnie, na szczęście zaczął padać deszcz, więc może jakoś dotoczę się na połówkowe bez smarkania i płaczu.

W Smyku online jest promocja na ciuszki niemowlęce do 19 kwietnia, już chciałam coś kliknąć, ale jeszcze się wstrzymam do wieczora, sprawdzę czy na pewno boys will be boys, bo jednak te ubranka takie dedykowane płciom często.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:12   #4367
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka wrzuciła fotke z usg z 5 tc i ogłosiła, że jest w ciąży ... nie wiem czy odwaga czy głupota czy po prostu brak złych przeżyć wcześniej, mój mąż też chciał ogłosić jeszzce przed prenatalnymi ale dostał burę
Myślę, że brak wiedzy. Mnóstwo ludzi nie zdaje sobie sprawy jak tak na prawdę dużo ciąż kończy się niepowodzeniem.

Cytat:
myslałam,że nie zauważysz co napisałam
A jednak!
Stary 2016-04-14, 11:15   #4368
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
A ja szukam i nigdzie nie ma W mojej Biedrze też nie ma

Ja zaczynam w niedzielę. Matko, jak to zleciało!!!!
Współczuję infekcji:/

Moja klientka jest położną w szpitalu i mówi, że na porodówkach dzieją się dantejskie sceny-wyzwiska (rzucane do tżtów, lekarzy, pielęgniarek), przeklinanie, grożenie rozwodem, ale także...podjeżdżanie kamerą do krocza rodzącej i robienie zbliżeń, gdy widać główkę (to tatusiowie) Generalnie stwierdziła, że oni są przyzwyczajeni do różnych akcji.

Najbardziej rozwaliła mnie historia: babka rodzi już trzynastą godzinę, nie ma rozwarcia jak należy, męczy się, ledwo żyje, a facet siedzi obok na krześle, gapi się w smartfona i znudzony pyta położną, czy długo to jeszcze potrwa i czy mógłby dostać herbatę Podobno cały personel obecny na sali zaniemówił

Cieszę się, że 6+ Super! Moja siostra ma synka alergika, młody jest uczulony praktycznie na wszystko. Wiem, jaka to logistyka, aby nakarmić takie dziecko, ale jak widać wszystko jest do ogarnięcia.

Bardzo współczuję złego samopoczucia. Ja tak miałam tylko 7 tygodni, a myślałam, że zdechnę. Raz zdarzyło mi się zwymiotować na trawniku pod przychodnią...Masakra.

Dziewczyny, gratuluję!!!!!

Zdjęcia z usg moim zdaniem ładne są tylko dla rodziców (dziadków, najbliższej rodziny). Umówmy się-nie każdy ma ochotę oglądać cudze płody. Ja wysłałam zdjęcie 3D mojej małej tylko najbliższym koleżankom, które chciały zobaczyć

A tak w ogóle, to takie istotne, że siostra nie polajkowała? Nie pytam złośliwie, jestem tylko ciekawa. Ja w ogóle nie przywiązuję wagi do takich rzeczy jak fb, lajki itp.

Kiedyś trzeba zacząć tyć

Mam takie samo zdanie o fb. Ja na swojego w ogóle niewiele wrzucam, bo uważam (tż teraz zresztą też i od ponad roku nie wrzuca totalnie nic prywatnego), że w sieci nic nie ginie. Oczywiście podejrzewam, że radość z dziecka i chęć pochwalenia się nim całemu światu będzie silna, ale postanowiłam, że zdjęć dziecka na fb nie będzie. Po narodzinach zrobię tylko zdjęcie stópki/rączki. Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć małą, to napisze do mnie na priv.
Poza tym, szczerze mówiąc, bardzo drażni mnie spamowanie dziećmi-często obślinionymi, ufajdanymi (cała buzia w papce marchewkowej) itp. Ja wiem, że rodzice się cieszą i rozumiem to, ale dla mnie dodawanie miliona zdjęć typu "Kaziu upadł, Kaziu siedzi, Kaziu coś tam" jest przesadą.

My z tżtem długo nie mieliśmy się w znajomych. Do dziś nie mamy statusu w związku, a on nie ma nawet jednego zdjęcia ze mną (ja mam jedno wspólne on za to ma z obiema byłymi, nie wykasował). Jego dawna przyjaciółka stwierdziła, że na pewno jest mi bardzo przykro. Zapytał mnie wtedy, ja ofc popatrzyłam na niego jak na kosmitę. Powtórzył jej, że zapytał mnie i nie jest mi przykro, na co ona stwierdziła, że "a co ma powiedzieć?":haha ha:

Gratuluję!!!! Moja córka też wywaliła dupsko ostatnio i rozkraczyła się tak, że naprawdę porządnemu obywatelowi nie wypada, haha.

Nie jest to konieczność, ale fajna sprawa-szczególnie, że za darmo U mnie plusem jest to, że położna na moim osiedlu jest ze szpitala, w którym chcę rodzić i liczę, że jeśli okaże się fajna to od razu ją sobie opłacę.

Co do morświnów i innych określeń-ostatnio jęczę do tż, że zaczynam się robić ciężarówką i że pewnie już mu się nie będę tak podobać i w ogóle, na co on mi odpisał, że jestem jego ciężarówką, którą sam sobie załadował i taką będzie jeździć , buuahahahahaA poza tym zawsze mi mówi, że jestem teraz hot sexy mama

Edit: Słuchacje, mam kłopot z imieniem. Wybraliśmy w drodze kompromisu Nina, ale ja tego nie czuję Podoba mi się to imię, ale jak tż mówi tak o dziecku to gdzieś w środku mnie uwiera, że to nie to. On nie chce słyszeć o zmianie, bo "już ustaliliśmy i żebym nie wymyślała". A ja czuję się coraz bardziej zirytowana tym, że nie umiem myśleć o mojej córce "Nina". Albo mi się miesza we łbie (to było kiedyś, kiedyś moje ulubione imię żeńskie, kilka lat mi się bardzo podobało) albo jednak trzeba pomyśleć nad innym. Boję się, że nazwiemy tak dziecko, a mnie dalej będzie coś "uwierać"
Do FB mam podobne podejście. Sama raczej nie wstawię nic, to co ewentualnie mogę zrobić to własnie ta rączka/nóżka. Nienawidzę komentarzy typu "śliczne'' "pięknie'' ''ale laseczka'' itd. Ja na fb mam ze trzy swoje zdjęcia, po wakacjach nie wstawiam, ze ślubu nie wstawiłam, statusu związki nie zmieniłam (kurczę, w sumie to chyba w ogóle w związku nie jestem). Nie mam nic przeciwko kilko zdjęciom z wakacji, ze ślubu, czy dzieci. Ale do szewskiej pasji doprowadzają mnie całe fotoreportaże. Żal mi ludzi, którzy się tak uzewnętrzniają
NINA piękne U nas miała być Nina, gdyby była dziewczynka. Jest chłopczyk i mamy dość zwykłe nazwisko, więc i imię musi być w miarę normalne. Mam dwa typy: Kamil i Dominik. Nie powalają mnie mega, ale ogólnie mi się podobają i będą pasować do nazwiska. Dałabym Michał, ale mąż tak ma

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U mnie dziś 21t0d, więc ja liczę, ze skonczony 21. Nie chcę sobie "dodawać", bo potem jak urodzę, to i tak wpiszą dziewczynom zakończone. Więc chcę liczyć tak samo jak w szpitalu będą.

Wczoraj cały wieczór spędziłam na wymiotowaniu. Chyba długa podróż samochodem, niewygodna pozycja, stres i zmęczenie to kiepskie połączenie...
Przeokropnie współczuję. Wiem, że marne to pocieszenie, ale już bliżej, niż dalej
Stary 2016-04-14, 11:16   #4369
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mam prawie stałe pory na siusiu. O 6 to już pobudka do pracy. Ale czesto szybcuej wybudza mnie ten spięty brzuch niz samo parcie.
U mnie to samo. Z tym, że ja minimum 3x tak mam w nocy. A raz nawet 6 razy wstawałam ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-14, 11:20   #4370
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Do FB mam podobne podejście. Sama raczej nie wstawię nic, to co ewentualnie mogę zrobić to własnie ta rączka/nóżka. Nienawidzę komentarzy typu "śliczne'' "pięknie'' ''ale laseczka'' itd. Ja na fb mam ze trzy swoje zdjęcia, po wakacjach nie wstawiam, ze ślubu nie wstawiłam, statusu związki nie zmieniłam (kurczę, w sumie to chyba w ogóle w związku nie jestem). Nie mam nic przeciwko kilko zdjęciom z wakacji, ze ślubu, czy dzieci. Ale do szewskiej pasji doprowadzają mnie całe fotoreportaże. Żal mi ludzi, którzy się tak uzewnętrzniają
NINA piękne U nas miała być Nina, gdyby była dziewczynka. Jest chłopczyk i mamy dość zwykłe nazwisko, więc i imię musi być w miarę normalne. Mam dwa typy: Kamil i Dominik. Nie powalają mnie mega, ale ogólnie mi się podobają i będą pasować do nazwiska. Dałabym Michał, ale mąż tak ma
Mój siostrzeniec ma na imię Dominik.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:22   #4371
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Przeokropnie współczuję. Wiem, że marne to pocieszenie, ale już bliżej, niż dalej
Mój mąż ma Kamil, ale nie lubi swojego imienia, a ja lubię do niego mówić Kamilek
Stary 2016-04-14, 11:24   #4372
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie o fb. Ja na swojego w ogóle niewiele wrzucam, bo uważam (tż teraz zresztą też i od ponad roku nie wrzuca totalnie nic prywatnego), że w sieci nic nie ginie. Oczywiście podejrzewam, że radość z dziecka i chęć pochwalenia się nim całemu światu będzie silna, ale postanowiłam, że zdjęć dziecka na fb nie będzie. Po narodzinach zrobię tylko zdjęcie stópki/rączki. Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć małą, to napisze do mnie na priv.
Poza tym, szczerze mówiąc, bardzo drażni mnie spamowanie dziećmi-często obślinionymi, ufajdanymi (cała buzia w papce marchewkowej) itp. Ja wiem, że rodzice się cieszą i rozumiem to, ale dla mnie dodawanie miliona zdjęć typu "Kaziu upadł, Kaziu siedzi, Kaziu coś tam" jest przesadą.

My z tżtem długo nie mieliśmy się w znajomych. Do dziś nie mamy statusu w związku, a on nie ma nawet jednego zdjęcia ze mną (ja mam jedno wspólne on za to ma z obiema byłymi, nie wykasował). Jego dawna przyjaciółka stwierdziła, że na pewno jest mi bardzo przykro. Zapytał mnie wtedy, ja ofc popatrzyłam na niego jak na kosmitę. Powtórzył jej, że zapytał mnie i nie jest mi przykro, na co ona stwierdziła, że "a co ma powiedzieć?":haha ha:

Edit: Słuchacje, mam kłopot z imieniem. Wybraliśmy w drodze kompromisu Nina, ale ja tego nie czuję Podoba mi się to imię, ale jak tż mówi tak o dziecku to gdzieś w środku mnie uwiera, że to nie to. On nie chce słyszeć o zmianie, bo "już ustaliliśmy i żebym nie wymyślała". A ja czuję się coraz bardziej zirytowana tym, że nie umiem myśleć o mojej córce "Nina". Albo mi się miesza we łbie (to było kiedyś, kiedyś moje ulubione imię żeńskie, kilka lat mi się bardzo podobało) albo jednak trzeba pomyśleć nad innym. Boję się, że nazwiemy tak dziecko, a mnie dalej będzie coś "uwierać"
My z TŻem też długo nie mieliśmy się w znajomych. Nie mamy żadnych wspólnych zdjęć ani statusu związku. TŻ twierdzi że tekst "Ziuta jest w związku z użytkownikiem X" to takie publiczne obsikanie swojego terenu W sumie to miałam wrzucić nasze zdjęcie ale tak się do tego zabieram że masakra. Od 4 lat nie wrzuciłam moich zdjęć z Rzymu

Co do imienia to jednak porozmawiaj z TŻ bo jak cię "uwiera" to nie powinno tak być. Może jak już zobaczycie maleńką to wtedy wam jakieś imię idealnie przypasuje to tej małej istotki

Cytat:
Położna środowiskowa jest obowiązkowa, bo musi Cię odwiedzić po porodzie Najłatwiej znaleźć ją w przychodni gdzie przyjmuje ginekolog.
Oj nie wiedziałam że to jest obowiązkowe. Ja jestem zameldowana we Wrocławiu a mieszkam gdzie indziej. To gdzie mam iść? do najbliższej przychodni? Bo nie sądzę że położnej z W-wia będzie się chciało jechać do mnie 20km.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wczoraj cały wieczór spędziłam na wymiotowaniu. Chyba długa podróż samochodem, niewygodna pozycja, stres i zmęczenie to kiepskie połączenie...
Dżizas biedulko

Cytat:
Hej! U mnie dzisiaj 21+0. Wybieram się na 16:40 na połówkowe. Mąż ma wyjść specjalnie wcześniej z pracy, żeby jechać ze mną.
za połówkowe

Cytat:
Super!

Mój brzucho z dzisiaj
Piękny brzusio. Taki skromny

Cytat:
O jejku zapomniałam że mój tato będzie wrzucał milion zdjęć wnusi i mnie przy okazji nie pytając mnie o zdanie

Cytat:
Jeszcze pal licho jak ktoś ogłasza ciążę w miarę bezpiecznym czasie, chociaż jak wiemy nigdy niestety nie wiadomo. Mi się najczęściej wyświetla, że ktoś polubił wydarzenie z terminem porodu za hohoho. Ostatnio dziewczyna, która znam z gimnazjum wrzuciła wydarzenie i TP 1 grudnia.
Niestety nigdy nie ma bezpiecznego czasu. Znam taką smutną historię którą mam cały czas w głowie . Mój TŻ miał w zeszłym roku mieć zastępstwo za panią która była w ciąży. Ona rodziła w wakacje i miał od października prowadzić za nią zastępstwo właśnie. I się okazało że po paru dniach po narodzinach to dzieciątko zmarło
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:24   #4373
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż ma Kamil, ale nie lubi swojego imienia, a ja lubię do niego mówić Kamilek
Mój mąz ma Rafał, ale nienawidzi jak ktos próbuje mówić Rafałek Jak chcę go podrażnić to go tak nazywam.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:31   #4374
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Oj nie wiedziałam że to jest obowiązkowe. Ja jestem zameldowana we Wrocławiu a mieszkam gdzie indziej. To gdzie mam iść? do najbliższej przychodni? Bo nie sądzę że położnej z W-wia będzie się chciało jechać do mnie 20km.
Nie ma rejonizacji więc położną możesz wybrać gdzieś blisko miejsca zamieszkania. W każdym bądź razie trzeba to ogarnąć przed porodem, bo w szpitalu podajesz kogo wybrałaś i zazwyczaj szpital informuje, że urodziłaś.

Niestety nic nie jest pewne

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mój mąz ma Rafał, ale nienawidzi jak ktos próbuje mówić Rafałek Jak chcę go podrażnić to go tak nazywam.
Stary 2016-04-14, 11:43   #4375
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
extra są takie sesje

tez mi sie podobaja, musze zaplanowac te foteczki

Cytat:
Aaa śliczne
<3

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-14, 11:49   #4376
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Mój też Kamil
A rodzina do niego mówi : Kamiś
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-14, 11:51   #4377
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Dominik chyba podoba mi się bardziej, ale Kamil można ładnie zdrobnić Poza tym znam kilku Kamili i wszyscy to fajne chłopaki
Stary 2016-04-14, 11:53   #4378
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie kombinuję żeby podpytać na połówkowym o to, szukam sobie też jakiegoś alergologa w okolicy - dawno nie chodziłam. Zwykle Zyrtec załatwiał sprawę i nawet nie miałam potrzeby, chyba w ciąży się poprzestawiało. Ze skórą też nie najlepiej, to tym bardziej by się przydało pójść.
Widzę na mapkach pylenia, że brzoza ostro ciśnie, na szczęście zaczął padać deszcz, więc może jakoś dotoczę się na połówkowe bez smarkania i płaczu.

W Smyku online jest promocja na ciuszki niemowlęce do 19 kwietnia, już chciałam coś kliknąć, ale jeszcze się wstrzymam do wieczora, sprawdzę czy na pewno boys will be boys, bo jednak te ubranka takie dedykowane płciom często.
to chyba rzeczywiście lepiej odwiedzić alergologa..ja narazie trzymam się dzielnie..ale u mnie zawsze gorzej było w kolejnych miesiącach.. liczę jednak na to,że obecność córci w brzuchu poprawi sytuację
ah..muszę iść zajrzeć w takim razie.. chyba będę brać jż większe rozmiary, bo 56 trochę poklikałam.. poczekam aż przyjdą i odświeżę swoją listę..

Cytat:

A jednak!
no widzisz widzisz..a podejrzenia,że czytasz "po łebkach" już są..ehh

Cytat:
Michaś..śliczne..co w związku z tym, że mąż tak ma? będzie junior.. a męzowi powinno być przyjemnie
Stary 2016-04-14, 11:54   #4379
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość

Wow ale Ci się okazja trafiła szkoda by było nie skorzystać. Pokaż zakupy
To znowu je dzisiaj rozłożę, zrobię zdjęcia i wrzucę...

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Zosia chciałam tak dać córeczce na imię ale TŻ uparł się na Antosię. Tzn Antosia też mi się podoba

Poka poka wyprawkę

Też myślałam o Antosi ale ta Zosia mi się śniła i nie wiem teraz...

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Czarna pochwal się! strasznie lubię oglądać wasze zakupy!
Pochwalę się też, że ostatnio młoda daje takiego czadu już nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia i to tak wierzga że sama sie dziwię
Pochwalę jeszcze dziś Moja też sie bardzo uaktywniła, nawet w nocy mnie budzi... W niedzielę pozwoliłam sobie na pizze a że uwielbiam te ostre to chwilę po zjedzeniu skopała mnie w pizzeri....a cieszyłam się jak dziecko...

Cytat:

podobno zdjęcia przy cycu to nowa moda, "brelfie", czytałam na pudelku.

no nie jestem przekonana... zwłaszcza ze mój biust ma obecnie rozmiar 80K i jeżeli będzie tak jak ze starszą córką to moja pierś będzie wyglądała jak piłka do kosza a przy niej główka mojego dziecka jak piłeczka do pink-ponga.... takie porównanie...

Cytat:
p.s. pod każdym postem masz trzy ikonki, wybierasz środkową pod każdą wypowiedzią, którą chcesz zacytować..jak przeczytasz grzecznie wszystko to na samym końcu po lewej stronie masz przycisk "odpowiedz"-wciskasz i masz odpowiedź z wieloma cytatami

Właśnie nauczyłaś mnie wielocytowania... Dziękuję bo mimo wieku niektórych rzeczy nie ogarniam....

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mój wywala bardzo. Na dodatek w domu padla waga (pokazala mi ostatnio 199kg) i nie wiem czy kg tez przybywa.
To teraz ja jestem zadowolona ze swojej wagi.... a jak mnie ktoś zapyta ile już przytyłam ( bo niestety mam takie życzliwe koleżanki które potrafią mi pojechać) to powiem że niewiele bo jedna laska z wizażu to już 199 kg waży....
Stary 2016-04-14, 11:59   #4380
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

no nie jestem przekonana... zwłaszcza ze mój biust ma obecnie rozmiar 80K i jeżeli będzie tak jak ze starszą córką to moja pierś będzie wyglądała jak piłka do kosza a przy niej główka mojego dziecka jak piłeczka do pink-ponga.... takie porównanie...

Ja dziś wzięłam sie na odwagę zeby zamówić biustonosz ze stron polecanych przez dziewczyny. Zmierzyłam sie i jestem przerażona.
Czy biust będzie jeszcze rósł?
Czy po ciazy jest szansa zeby sie zmniejszył?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości