Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 10:59   #361
dzustam
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Dlatego od razu napisalam o drugim sniadaniu, bo po pierwszym zawsze tak jest, ze trzeba uwazac. Przy kolacji tez juz moze byc gorzej. Jak "grzeszyc", to jednak najlepiej w ciagu dnia.

Mam 4 szt. Jak bedzie taka potrzeba to maz dokupi przy pierwszym porodzie mialam tylko fizelinowe, jednorazowe, zaraz polozne kazaly mi to wyrzucic, wiec na pierwsza wizyte mi przywozil te siateczkowe.
Fizelinowe to zło. Nie przepuszczają powietrza, powodują rozwój bakterii. Zupełnie nie wiem po co je produkują... i sprzedają. Przecież kobiety sądzą, że to wyrób bezpieczny i higieniczny.

Cytat:
Napisane przez paulllina91 Pokaż wiadomość
Co do bóli to od 2 dni kręgosłup daje mi się we znaki. Raz na gorze, raz w krzyżach, raz po środku nie ogarniam, delikatne bóle w graży itd ale nie jest źle. Najgorzej było z puchnieciem, nogi, twarz, ręce jak balony. Teraz odkąd jestem na l4 trochę się unormowalo i nie jest źle

Termin mam z om na 2 mają a z usg tego w 12 tyg na 9 maja.

Majtek jednorazowych mam jedno opakowanie tych z akuku i domówiłam jedno opakowanie wielorazawych z canpolu.
Dziewczyny rodzące cc, jakie majtki bierzecie do szpitala, zwykle będą chyba draznic bliznę?
Ja planuje rodzic SN ale na wszelki wypadek chciałabym wziąć do szpitala tez jakies wygodne po cc. Chciałabym takie jak te bezszwowe z hm tylko ze z wysokim stanem ale nigdzie nie mogę takich znaleźć
Przy cc też siateczkowe, bo podkłady będą w użyciu i wszystko musi się wietrzyć.

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Dzis 36+1, kluseczka wazy 2,8kg, wszystkie wymiary piekne, przeplywy tez piekne.
Teraz czekamy na lekarza i wyniki krwi.
Pieknie, książkowo.
Ciekawe jak moja dzidka...

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Bona, a jak tam twoja mleczarnia? Nadal boli?

Kurde u mnie tez non stop stercza sutki. Widac przez stanik i bluzke. Juz nie wiem jak to zakrywac. Chyba zaczne jakies wkladki/waciki wkladac pod stanik...
Samanta z Seksu w wielkim miescie by sie pewnie cieszyla. Pamietam scene ze sztucznymi sterczacymi sutkami, jako wabikiem na faceta
Nieźle. U mnie sutki urosły. I zazwyczaj chadzam bez stanika, bo stanik robi mi laktację.

Cytat:
Napisane przez aciddisco Pokaż wiadomość
a ja po obejrzeniu pytanie na śniadanie zostałam natchniona i właśnie zrobiłam pilling olejno kawowo cukrowy ale co za męczarnia to zmyć i doprowadzic wannę do stanu pierwotnego
Ja ten pilling wspominam kilka lat. Tak ususłanej wanny nie miałam nigdy. Fajne pillingi są z solą, taką gruboziarnistą.

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Boli ale tylko wieczorami, ale zniknęła mi ta siara teraz, wczoraj chciałam sprawdzić czy dalej jest, wymiętoliłam sutki w każdą stronę i pusto. Liczę na Zuzię że instynktownie będzie wiedziała co robić
Jakbys walnęła karmi, to siara by powróciła. Dużo zależy od diety. Pobudzenia obszarów tych i owych

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
LASKI - HELP

Własnie wymyśliłam, że chcę kupić jakąś narzutę na kanapę do pokoju. Macie jakiś pomysł gdzie jej szukać? Z racji bana samochodowego w grę wchodzi jedynie zamówienie online.

TENKJU
Leroy Merlin, Jysk, allegro.
I okoliczne sklepy meblowe.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
A weźcie idźcie w cholerę z tym ciaganiem sutow. Sobie pociagalam pod prycha żeby je powyciagac dla ciumkacza i mi się teraz sączy z nich!
Se pobudzilas "conieco" hi hi.

Edytowane przez dzustam
Czas edycji: 2016-04-14 o 11:00
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 10:59   #362
Iwonia27
Zakorzenienie

Co do tych sutów to ja dzis miałam taki mały masażyk i prosze czytam ze trzeba robić huhu
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:01   #363
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
Asta, to zależy od praktyki przychodni. Często jest tak, że położne tylko dają lekarzowi do wglądu zapis i jeśli wszystko jest git, to badanie sobie darują bo tak jak dziewczyny piszą, że badanie daje już teraz obraz tylko tu i teraz, za godzinę stan szyjki może być już zupełnie inny i możesz jechać na porodówkę
Pewnie wszystkiego i tak dowiem się jak tam pójdę, więc już nie zadaję głupich pytań

Przez ostatnie 3 tygodnie przybyło mi zaledwie 0,2 kg (do tej pory przybierałam regularnie 0,5 kg na tydzień). Lekarz mówi, że to ok, bo +10kg przez całą ciążę to wystarczająco, a ja i tak się trochę tym martwię.

Zastanawiam się, czy zamówić ręcznik z kapturkiem za 45zł czy jakiś tańsze. Już jeden kupiłam za podobną kasę, ale to w sumie zakup na lata, więc może nie warto żałować... w dodatku mająładne aplikacje i fajne wykończenie... z drugiej strony powinnam liczyć każdy grosz. Rany, rany...
Stary 2016-04-14, 11:14   #364
paulllina91
Raczkowanie

Cytat:
LASKI - HELP

Własnie wymyśliłam, że chcę kupić jakąś narzutę na kanapę do pokoju. Macie jakiś pomysł gdzie jej szukać? Z racji bana samochodowego w grę wchodzi jedynie zamówienie online.

TENKJU
Ja mam z Ikei taka : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00290245/
Jest ok, nie brudzi się i jest lekka.

Cytat:
Co to za peeling??? Dawaj przepis. Tez sobie zrobie dzien pieknosci!

Teraz to juz z gorki!!! Ale matka daj cos malemu tez zjesc :p
Moimi sutkami ma sie kto bawic, nie jest to zboczone hAha mysle ze facet nie odmowi!

Wyniki w dol, choc wciaz wysokie. Ale wszystko gra. Za tydzien to samo, krew i badania i kontrolujemy. Ale wywolywac porodu nie beda. Chociaz czuje, ze ten porod sam sie juz wywoluje. Czuje sie jak kupa.
Jeśli chodzi o peeling to ja sobie robie taki raz w tygodniu :
2 łyżki kawy mielonej + lyzeczke cynamonu zalewam gorąca woda ale tak żeby zrobiła się tylko taka papka gęsta, do tego dodaje łyżkę Oliwy lub jakiegoś innego olejku, i dodaje żel pod prysznic żeby konsystencja była taka zwarta, glutowata i masuje osobno nogi, zmywam, brzuch zmywam itd. Dzięki temu nie ma sprzątania po tym a skóra gładziutka jak u niemowlaka
I zapach przepiękny
paulllina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:19   #365
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Poprasowalam troche a teraz przerwa na relaks. Listonosz przyniosl paczke z Ali, niektore rzeczy nawet fajne, o jedna zalozylam spor bo miala byc bawelna a jest straszny plastik, no i 1 brakowalo wogole w paczce.

Mona, okres powiadasz?

Acid, dobrze ze nie wywinelas orla

Mia, a moze masz na nogach te buty, ino juz stop nie widzisz?

Lambada, gratki. Jestes mistrzem zaciskania nog

A co do wody z imbirem...predzej beczke soli zjem niz tkne imbir. Toz ja codzienne konwulsje mialam do 26tc! Imbirem tez zwracalam

Kręć suta, kręć oł jeaaaaaa

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Dostalam od tesciowej satynowa narzute plus poszewki. Jak ktoras lubi to moge oddac za darmo. Bezowo brazowa U mnie lezy w ciemnym kacie i sie marnuje.
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:19   #366
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

2 łyżki kawy mielonej + lyzeczke cynamonu zalewam gorąca woda ale tak żeby zrobiła się tylko taka papka gęsta, do tego dodaje łyżkę Oliwy lub jakiegoś innego olejku, i dodaje żel pod prysznic żeby konsystencja była taka zwarta, glutowata i masuje osobno nogi, zmywam, brzuch zmywam itd. Dzięki temu nie ma sprzątania po tym a skóra gładziutka jak u niemowlaka

I zapach przepiękny

Brzmi super, ale teraz kawe musze kupic, cynamon musze kupic haha

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Kupilam jakas tania torbe w primarku to dopakuje rzeczy dla dziecka, bo mnie juz strach dopada..
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:20   #367
aciddisco
Raczkowanie

AnneMarie - banał, nalewasz sobie do miseczki oleju ( jakiego zapragniesz ) dodajesz kawę mieloną ( u mnie w domu kupujemy tylko ziarnistą i sami mielimy - co za zapach ! ) i dodajesz cukier. Możesz dać jeszcze sól. U mnie wszystko szło na oko. Mieszasz i hm ... pilingujesz się
Piling powinno robić się raz w tygodniu,nie częściej bo naskórek złuszcza się własnie co 7 dni.
Roses - było niebiezpiecznie

Edytowane przez aciddisco
Czas edycji: 2016-04-14 o 11:21
aciddisco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 11:20   #368
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
AnneMarie - banał, nalewasz sobie do miseczki oleju ( jakiego zapragniesz ) dodajesz kawę mieloną ( u mnie w domu kupujemy tylko ziarnistą i sami mielimy - co za zapach ! ) i dodajesz cukier. Możesz dać jeszcze sól. Mieszasz i hm ... pilingujesz się

Roses - było niebiezpiecznie

Wciaz musze kupic ta kawe haha
Stary 2016-04-14, 11:21   #369
Monanka83
Zakorzenienie

Ale jesteśmy dzielne! Dziś 14ty i nikt nie rodzi może pójdziemy na rekord i tak o 2 dni będziemy wydłużać rozpakowywanko? a później o 0.01 01.05.2016r. Sypniemy się jak domki w Sarajewie?
Stary 2016-04-14, 11:21   #370
Iwonia27
Zakorzenienie

No i przypomniałyście mi ze ja szukałam namietnie narzuty na łóżko poki nie czepiłam sie za kupowanie samych dzieciowych rzeczy.
Trzeba wrocic do starych zapomnianych zakupów.
Stary 2016-04-14, 11:23   #371
zabciajs
Zakorzenienie

Mam pake I dobrze,że czekałam po tym jak odkryłam, że nie mam bodziaków w rozmiarze 62 Śliczne dostałam
A Małą będe musiała przebierać 10 razy dziennie aby we wszystkim pochodziła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460629422195.jpg (68,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-04-14, 11:24   #372
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Co do bóli to od 2 dni kręgosłup daje mi się we znaki. Raz na gorze, raz w krzyżach, raz po środku nie ogarniam, delikatne bóle w graży itd ale nie jest źle. Najgorzej było z puchnieciem, nogi, twarz, ręce jak balony. Teraz odkąd jestem na l4 trochę się unormowalo i nie jest źle

Termin mam z om na 2 mają a z usg tego w 12 tyg na 9 maja.

Majtek jednorazowych mam jedno opakowanie tych z akuku i domówiłam jedno opakowanie wielorazawych z canpolu.
Dziewczyny rodzące cc, jakie majtki bierzecie do szpitala, zwykle będą chyba draznic bliznę?
Ja planuje rodzic SN ale na wszelki wypadek chciałabym wziąć do szpitala tez jakies wygodne po cc. Chciałabym takie jak te bezszwowe z hm tylko ze z wysokim stanem ale nigdzie nie mogę takich znaleźć
Na 99% bede miec cc. Biore siateczkowe. Po pierwszym porodzie bylam dlugo w szpitalu i potem uzywalam starych bawelnianych z domu, ktore traktowalam jako jednorazowki

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Swoją drogą ten aros strasznie szybko działa - zamówiłam wczoraj na zasadzie "wieczór jest, pewnie dopiero na poniedziałek dostarczą", a tu już dostaję smsa "zamówienie zostało wysłane" i nie zdziwię się, jak po południu albo jutro rano będzie już w kiosku do odbioru!

Bufet mi się powiększył - oswajam tą wymienioną koszulę ciążową i do karmienia i strasznie mi się rozłazi, chociaż może to efekt dużej piłki z przodu i materiał się naciąga...Do tego sutki prawie cały czas sterczą, może coś się ruszy w temacie produkcji. Chociaż tyle, że nie bolą.

Aros fajna sprawa, kupowałam u nich ksiazki dla cory. Ceny maja piekne

Cytat:
Te koce wełniaki są boskie. Tylko jeszcze jeden problem - zazwyczaj są za małe i spadywują w najmniej oczekiwanym momencie. Albo ta nasza kanapa jakaś dziwna
Ja na lozko mam koc Alaska, uwielbiam go. To jest najbardziej miekka rzecz na swiecie i jeden z niewielu w wymiarach 200x220. Ale nie wiem, czy cos w tym stylu by Ci odpowiadało na kanape..

Udalo mi sie wyciagnac core na dluzszy spacer. Grazyna i pachwiny daja mi sie teraz we znaki, a tak przyjemnie bylo sie przejsc po polach..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:24   #373
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
LASKI - HELP

TENKJU
My mamy coś ala satyna ale dostaliśmy w prezencie więc nie wiem skąd. Właśnie ja wczoraj wypralam i mi pachnie w sypialni elegancko

My po wizycie
Generalnie wszystko gotowe do porodu - pozostaje czekać na skurcze. Młody waży ponoć 3600 ale jakoś nie chce mi się wierzyć że w 3 tygodnie przybrał 1300
Ja przytyłam tylko 1 kg
Na to coś w moczu co wyszło dostałam tylko globulki dopochwowe bo gin stwierdziła że mam tam dużo śluzu i to z tego może być... no mam nadzieje ze wie co robi!!!
W sumie mogłabym w weekend urodzić

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:24   #374
aciddisco
Raczkowanie

AnneM - tam jeszcze zrobiłam edita co do czestotliwości pilingów. To możesz zrobić sam cukrowy, cukrowo solny, z płatkami owsianymi ...
JA to mieszam tylko z olejem, nie daję żelu pod prysznic bo po co tą chemię ładować na siebie
aciddisco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:27   #375
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My mamy coś ala satyna ale dostaliśmy w prezencie więc nie wiem skąd. Właśnie ja wczoraj wypralam i mi pachnie w sypialni elegancko

My po wizycie
Generalnie wszystko gotowe do porodu - pozostaje czekać na skurcze. Młody waży ponoć 3600 ale jakoś nie chce mi się wierzyć że w 3 tygodnie przybrał 1300
Ja przytyłam tylko 1 kg
Na to coś w moczu co wyszło dostałam tylko globulki dopochwowe bo gin stwierdziła że mam tam dużo śluzu i to z tego może być... no mam nadzieje ze wie co robi!!!
Zuch!!!!!!
Stary 2016-04-14, 11:29   #376
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

My po wizycie
Ja przytyłam tylko 1 kg

Wszystko gotowe mówisz aaaaaa super. Jesteś tykającą bombą!
Stary 2016-04-14, 11:35   #377
lourose
Wtajemniczenie

Hej laski!

Cytat:
Mozesz cos ogolnie powiedziec o tej metodzie?
Daga, ja polecam tę metodę, odkrywcza nie jest - dziecko ciasno w kocyk, bujanie i szuszanie. Jak jest najedzone, to smoczek. Na youtubie jest całe szkolenie ;-)

Cytat:
Poranne mdlosci w 34tc
Bidna Ty idziesz na rekord!

Cytat:
a ja po obejrzeniu pytanie na śniadanie zostałam natchniona i właśnie zrobiłam pilling olejno kawowo cukrowy ale co za męczarnia to zmyć i doprowadzic wannę do stanu pierwotnego
Też go lubię! Choć raz omal nie wyrżnęłam pod prysznicem, jak mi się brodzik w oleju popaprał... niebezpieczna sprawa ;-)

[QUOTE=Lambadaa;58920406]My już po wizycie Maluch przybrał na wadze i przekroczył magiczne 2,5 kg Dokładnie 2553 ;D Cieszę się strasznie, że już jest w tych bezpiecznych normach

Położna mi się kazała od jutra bawić brodawkami a ja że no ale jak to..
Podobno trzeba je tak wyciągać, żeby były odstające i żeby dzidziuch mógł sobie łatwiej złapać..
To takie troche dziwne i zboczone.. co mam leżeć i se kręcić sutem? noł łej![QUOTE]

Brawa dla dzidziusia udało się
Co do kręcenia suta.... no nie wiem nie wiem.... mnie w 1 ciązy przestrzegali żeby za bardzo nie majstrować :p

Cytat:
LASKI - HELP

TENKJU
Sami szukamy narzuty, wczoraj mąż przyniósł 2 z Home&YOU bo są promocje. Ale żadna nie pasuje więc trzeba oddać.

Cytat:
Zdarzają się fajne w home &you ale są tak cholernie ciężkie że nie wyobrażam sobie z nią walczyć codziennie
Prawda, kawał materiału. Ale są piękne

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Przez ostatnie 3 tygodnie przybyło mi zaledwie 0,2 kg (do tej pory przybierałam regularnie 0,5 kg na tydzień). Lekarz mówi, że to ok, bo +10kg przez całą ciążę to wystarczająco, a ja i tak się trochę tym martwię.

Zastanawiam się, czy zamówić ręcznik z kapturkiem za 45zł czy jakiś tańsze. Już jeden kupiłam za podobną kasę, ale to w sumie zakup na lata, więc może nie warto żałować... w dodatku mająładne aplikacje i fajne wykończenie... z drugiej strony powinnam liczyć każdy grosz. Rany, rany...
10 kg spoko na luzaku ja mam już 18 kg ale trudno, ostatni miesiąc leżę więc odpuściłam sobie nerwy staram się jeść zdrowo i lekkostrawnie.

Cytat:
Ale jesteśmy dzielne! Dziś 14ty i nikt nie rodzi może pójdziemy na rekord i tak o 2 dni będziemy wydłużać rozpakowywanko? a później o 0.01 01.05.2016r. Sypniemy się jak domki w Sarajewie?
Brawo MY

Połowa kwietnia to była granica od mojej gin do zaciskania nóg, udało się potrzebuję jeszcze dwóch żeby załatwić formalności i mogę spokojnie rodzić ;-)

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
My po wizycie
Ja przytyłam tylko 1 kg
No to czekamy

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2016-04-14 o 11:34
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:42   #378
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Lambada, gratki. Jestes mistrzem zaciskania nog
Jestem z siebie dumna!

Cytat:
Była umowa, że po 15, to się każda trzyma ;D

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mam pake I dobrze,że czekałam po tym jak odkryłam, że nie mam bodziaków w rozmiarze 62 Śliczne dostałam
A to kolorowe to mata? ładne to ^^
Ja właśnie dostałam zdjęcie od kumpeli, z 2 stosami ciuszków dla młodego. A ja już w komodzie miejsca nie mam

Cytat:
Udalo mi sie wyciagnac core na dluzszy spacer. Grazyna i pachwiny daja mi sie teraz we znaki, a tak przyjemnie bylo sie przejsc po polach..
Noo.. ja dzisiaj też wyparzyłam z domu i na spacer, po kawke jest za ładnie, żeby tak siedzieć.. No ale fakt, też ledwo do domu dolazłam i teraz leże. Ale i tak było warto

Cytat:

My po wizycie
Ja przytyłam tylko 1 kg
Super! No to nic tylko rodzić

A wagi zazdroszczę! Ja już sie nie waże :/ Za duży stres dla mnie
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 11:58   #379
AnneMariie
Zadomowienie

Ledwo dolazlam do domu, wiatr mi wial w oczy i sie poplakalam, bo mnie to denerwowalo.. Hormony przestańcie!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 12:00   #380
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ledwo dolazlam do domu, wiatr mi wial w oczy i sie poplakalam, bo mnie to denerwowalo.. Hormony przestańcie!!!
A to świniak ten wiatr!

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Chrzanie to kręcenie, brzuch mnie boli!
Stary 2016-04-14, 12:02   #381
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Mia, a moze masz na nogach te buty, ino juz stop nie widzisz?

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Dostalam od tesciowej satynowa narzute plus poszewki. Jak ktoras lubi to moge oddac za darmo. Bezowo brazowa U mnie lezy w ciemnym kacie i sie marnuje.

A zebys wiedziala ze nie widze
Co tam kupilas na Ali ciekawego ???

Cytat:

I zapach przepiękny
Tez lubie tylko u mnie kawa cynamon i oliwka ewentualnie cukier, tyle ze w ciazy mam lenia ani raz go nie zrobilam wczesniej przynajmniej raz w tyg obowiazkowo.
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
No i przypomniałyście mi ze ja szukałam namietnie narzuty na łóżko poki nie czepiłam sie za kupowanie samych dzieciowych rzeczy.
Trzeba wrocic do starych zapomnianych zakupów.
Ja dostalam w prezencie slubnym ladna zwykla szara z przeszyciami, jest lekka ale nie jest tez zbyt cienka. Tyle ze jest "zalatwiona" przez mała Hanie ktora czesto tu ze mna lezakowala i bardzo czesto ulewala co zapralam to zapralam reszta zostala, musze ja w koncu uprac ale chce to zrobic recznie i tak mi sie nie chce ... z drugiej strony czy to ma sens skoro zaraz zagosci sie tu drugi ulewak

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Szczesciara !!!

Cytat:

My po wizycie
Ja przytyłam tylko 1 kg

No mamuska pieknie dokarmilas swego synka Czekamy z niecierpliwoscia na Twoj porod... A nie chcialabys byc jednak majowka???

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
My już po wizycie Maluch przybrał na wadze i przekroczył magiczne 2,5 kg Dokładnie 2553 ;D Cieszę się strasznie, że już jest w tych bezpiecznych normach Ale chłopa wielkiego to chyba z niego nie będzie, skoro przytył 200 g w 2 tyg (za to mamusia 3 kg.. jaka tu uczciwość?!)
Na pytanie o szyjke mój "wspaniały" lekarz odpowiedział "aaa Pani teraz to się będzie wszystko otwierać już to po co badać?"
A że Graża boli, ważne że nie tak jak wcześniej.
No ale liczę, że może dotrwam do maja i będę majówką! W końcu w szpitalu zapowiadali mi, że za 2 tyg rodzę (czyli jutro xD) a dałam radę! ^^

A poza tym usg śliczne mam takiego małego wstydziocha, bo tylko cały czas zastawiał buźkę tymi malutkimi rączkami.. achh te malutkie piąstki
A no i nie byłoby to normalne, gdyby mój maż z lekarzem nie zachwycali się z kolei jego jądrami " aleeee jajaaaa"
Faceci :
Piekne wiadomosci, slicznie dbasz o synusia teraz to scisnij te nogi na te dwa tyg zeby byc majowka jednak co Ci zalezy, w koncu jestes mistrzynia w zaciskaniu nog
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:06   #382
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha
Stary 2016-04-14, 12:07   #383
lourose
Wtajemniczenie

Dziewczyny, Pomocy, ajuto!

Wytłumaczcie proszę blondynce sprawy z ZUSem.

Jak urodzę, to dostaję (załóżmy) przez te pierwsze pół roku 100% podstawy wynagrodzenia. Jak liczy tę średnią do podstawy? Wiem że za ostatni rok - miałam 3 szalone podwyżki.

Tyle że mam wątpliwości do miesięcy, gdzie byłam na L4.
- jeśli, załóżmy, w październiku i listopadzie byłam na L4 i dostałam mniej kasy, czy do średniej na zasiłku macierzyńskim liczy się na pomniejszona pensja, czy to co mam na umowie?
- jeśli jestem na L4 w kwietniu i maju (bo rodzę pod koniec maja), to czy do tej średniej ten kwiecień i maj też liczy się pomniejszony o L4?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:17   #384
Monanka83
Zakorzenienie

Jadeee na przeglad! Eloo
Stary 2016-04-14, 12:21   #385
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Wesole jest zycie ciezarnej

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ciuszki dla panny, takie na potem. Ale dupy nie urywaja. Niby byly polecane na grupie fb, ale jak dla mnie to slabiutkie.

Najciekawsze z calej paczki ale duze to strasznie. Bedzie dobre za rok
Baby Girl Cartoon Romper Jumpsuit Infant Toddler Boy Sleeveless Button Baby Suit
http://s.aliexpress.com/f2iIVbUJ
(from AliExpress Android)

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-04-14 o 12:28
Stary 2016-04-14, 12:23   #386
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Tez lubie tylko u mnie kawa cynamon i oliwka ewentualnie cukier, tyle ze w ciazy mam lenia ani raz go nie zrobilam wczesniej przynajmniej raz w tyg obowiazkowo.

Ja dostalam w prezencie slubnym ladna zwykla szara z przeszyciami, jest lekka ale nie jest tez zbyt cienka. Tyle ze jest "zalatwiona" przez mała Hanie ktora czesto tu ze mna lezakowala i bardzo czesto ulewala co zapralam to zapralam reszta zostala, musze ja w koncu uprac ale chce to zrobic recznie i tak mi sie nie chce ... z drugiej strony czy to ma sens skoro zaraz zagosci sie tu drugi ulewak

Szczesciara !!!

No mamuska pieknie dokarmilas swego synka Czekamy z niecierpliwoscia na Twoj porod... A nie chcialabys byc jednak majowka???

Piekne wiadomosci, slicznie dbasz o synusia teraz to scisnij te nogi na te dwa tyg zeby byc majowka jednak co Ci zalezy, w koncu jestes mistrzynia w zaciskaniu nog
Nieee jak dla mnie może być kwiecień ale nie wiadomo co na to mój synek

A moje zamówienie z ali jeszcze w kosmosie jest nic się nie posuwa do przodu i już mnie to wkurza, ja po dziadku w gorącej wodzie kąpana

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:28   #387
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha ;D

Cytat:
Jadeee na przeglad! Eloo
Powodzenia!

Rose, truskawkowe coś podbiło moje serce ;D koniecznie jak ubierzesz w to małą to chcę zobaczyć fotę ;D
Ja bym chyba kupiła wszystkie! ^^

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-14 o 12:31
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:36   #388
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Wesole jest zycie ciezarnej

Ciuszki dla panny, takie na potem. Ale dupy nie urywaja. Niby byly polecane na grupie fb, ale jak dla mnie to slabiutkie.

Najciekawsze z calej paczki ale duze to strasznie. Bedzie dobre za rok
Baby Girl Cartoon Romper Jumpsuit Infant Toddler Boy Sleeveless Button Baby Suit
http://s.aliexpress.com/f2iIVbUJ
(from AliExpress Android)

Hohoho ale bedzie z niej słodka truskaweczka
Cytat:
Nieee jak dla mnie może być kwiecień ale nie wiadomo co na to mój synek

A moje zamówienie z ali jeszcze w kosmosie jest nic się nie posuwa do przodu i już mnie to wkurza, ja po dziadku w gorącej wodzie kąpana
Oj to sie nauczysz cierpliwosci przy majfrendach bo troche sie czeka na te przesylki
A moze to przez Twoje imie - bo ja tez w goracej wodzie kapana, jak cos wymysle to chcialabym miec teraz w tej chwili zrobione- a moj maz skutecznie mi przeszkadza bo jego ulubione slowa to "zaraz"(czyli za kilka godzin) albo "pozniej"
Zazwyczaj jak to uslyszalam to sie gada nie prosilam tylko wszystko sama, przez ciaze musialam sobie usiasc na tylku i czekac na jego zlitowanie...

Ja tez czekam na zamowienie z ali-tyle ze tym razem nic dzieciowego

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-04-14 o 12:37
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 12:40   #389
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Szkoda, ze nie mam Madlenkowego misia do testow...juz by byl truskawka
Stary 2016-04-14, 12:42   #390
Rudziack
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem czy temat już był ale co sądzicie o falbance do łóżeczka z Ikei? Bo mam łóżeczko z szufladą i wszystko widać, co tam powkładane i nie wiem czy jest czym sobie tyłek zawracać, czy warto. Do Ikei mam hen daleko, ale tak to może kogoś bym tam wysłała a i jeszcze ten ochraniacz mi się podoba, dokładnie taki, jaki szukałam
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90319701/
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości