|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIX
Jak widac przyslowie ze "nie gryzie sie reki ktora cie karmi'' jest Szusz obce.
|
|
|
|
#2042 | ||
|
now or never
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam wrażenie, że takie ma podejście, szkoda, bo juz prawie znów ją polubiłam fajnie, że fajnie, ale nie wiem czy nie za szybko sie tym chwali, będzie jak z poprzednim
|
|
#2043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście ostatnio o swocih napadach żarciowych przedokresowych.
Ja od dawna podejrzewam u siebie jakieś zaburzenia związane z jedzeniem - myślę o ejdzeniu ciąglę, podporządkowuję swoje życie posiłkom, planowaniu posiłków, zaczynam panikować jak długo nie jem, jak gdzieś wyjeżdżam, obczajam kanjpy, generalnie żyję, żeby jeść, kocham jeść i gotować - jestemw tym totalnie. Ostatnio bardzo się staram, nie jem mało, ale staram się zdrowiej i bez przekąsek ukochanych. Jednak - nie dziś okres w drodze, opóźniony jakoś i tak sobie zaczynam dzień - owsianeczka, serek wiejski, potem banan i jabłko, potem pełnoziarnista tortilla z serem kozim i roszponką, no i zaczynam schodzić w dół u babci obiad szaszłyki z polędwiczek z panczkrautem, galaretki elżą, to zjem, winka się napiję, wracam, no to do Lidla wejdę. Po powrocie - naczosy ukochane dłuuuugo wyczekiwane i to z sosem serowym, bo przecież same w sobie lekkie i suche takie. Rożek ejszcze na dokładkę. I dalej nie czuję pełnego brzucha - wtf?Fascynująca historia numer 2 - czekałam na paczkę z Allepaznokcie i tak sobie jem ten panczkraut u babci i nagle dzwoni telefon. Odbieram, a tu -Gdzie pani jest? ( ni dzień dobry, ni pocałuj mnie w zad) -dzień dobry, niestety nie ma mnie obecnie w domu -a to gdzie ja mam TO zostawić niby? -no ja nie wiem, proszę pana -no a kto ma wiedzieć? -no myślę, ze pan, skoro to pana praca, zawsze zastaje pan klientów w domach? -bo tu nikogo nie ma u sąsiadów -no bo może nie zostawiałby pan u siąsiadów bez zapytania mnie, czy mi to odpowiada? -paczka jest do pani, a pani nie ma -proszę zostawić na poczcie, skoro dla poczty pan pracuje -zapytam jeszcze pod innym numerem ......................... ......... ![]() Jetsem osobą BARDZO empatyczną, ze względu na warunki pracy w InPoście chciałam kiedyś wspierać Pocztę Polską, ale nie, nie ejstem w stanie. Paczkomaty to moje zdrowie psychiczne. A takich bucy powinno się jakoś karać, oczywiście nie chce mi się dochodzić do tego, jak on się zwie, ale ten ton i treść cała, to jest lekki skandal. Wiem, że sama sobie trochę daję, ale umówmy się, to jest absurd. Jako człowiek może i mam dużo zrozumienia dla ludzi, dla ich zmęczenia pracą, ale też jako kupujący mam jakieś tam minimalne oczekiwania. Mam brac urlop, bo idzie do mnie paczka? To on nie może się wcześniej godzinowo określić? A już przynajmniej zapytać UPRZEJMIE co dalej - pomijam, ze sam powinien znać procedury. Musiałam, idę się myć, a potem jeść dalej.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2016-04-14 o 19:33 |
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa razy piąteczka : D
Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2016-04-14 o 19:35 |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawsze, ZAWSZE są z nimi problemy i nigdy ich nie ma na czas. Ile ja się skarg upisałam, nigdy więcej.
|
|
|
|
|
#2047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza się, dzięki za namiar szkoda tylko, że to zupełnie nie po drodze. Cytat:
Mojej koleżance jeden pan powiedział, że nie może teraz rozmawiać, bo: "właśnie ma stosunek" i prosi o telefon w innym terminie. ![]() Cytat:
A to zostawianie u sąsiadów też mnie niesamowicie denerwuje. Pamiętam jak chwilę po tym, jak zmieniłam adres zamieszkania zamówiłam przesyłkę, dzwoni kurier, że ma paczkę i zostawi u sąsiadów. Tłumaczę mu, że nie ma takiej opcji, niech przyjedzie po południu, bo ja sobie nie życzę zostawiania gdzieś u obcych, a poza tym nikogo w bloku nie znam. A ten do mnie: to będzie miała pani okazję poznać. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Olenkasz - a testowałaś olej z czarnuszki?
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Okej, Złoty Bezczel zdobyty przez tego z Twojej historii jednak.
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale potem wracam na właściwie tory. Dzisiaj koleżanka z pracy powiedziała, że sporo schudłam, czyli jednak warto się pomęczyć Od wczoraj biorę kapsułki z olejem z wiesiołka, zobaczymy czy coś da.
Don't the sun look lonesome, oh lord lord lord, on the graveyard fence? Don't my baby look lonesome when her head is bent? Piszę. Edytowane przez szatanica1989 Czas edycji: 2016-04-14 o 19:57 |
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ode mnie też palce i też serca za podejście do sprawy |
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
A ja w pewnym momencie przestałam przymykać na takie akcje oko. Przełomowy był 1 incydent, po którym mnie po prostu krew zalała. Do drzwi dobijał się jakiś szalony kurier, dzwoniąc dzwonkiem jak opętany raz po raz (zadzwonić na telefon do mnie nie raczył). Nie mogłam w tym danym momencie zejść na dół, z tego co pamiętam przewijałam dziecko czy coś podobnego i musiałam je najpierw w bezpieczne miejsce odstawić. Jakież było moje zdziwienie, gdy zeszłam na dół a tam... paczka. Kurier wparował mi po prostu do mieszkania (drzwi miałam otwarte, tzn nie były zamknięte na klucz), podrobił podpis i nawiał. Zrobiłam taką dziką awanturę w firmie kurierskiej, że koleś potem do mnie dzwonił błagać, żebym go na policję za fałszerstwo podpisu nie zgłaszała. Podobny raban zrobiłam raz na Poczcie Polskiej, zmienili (jak się potem okazało - na chwilę, bo zgłoszeń było więcej) listonosza, który zaczął tak rozsiewać listy, że ganiały po podwórku. Ja tam moją pracę szanuję i tego samego oczekuję od innych. Teraz na kurierów z różnych firm narzekać nie mogę, a że widujemy się często, bywa, że poznają mnie z daleka gdy przejeżdżają przez rejon i pozdrawiają z samochodów, więc jest całkiem miło (i do tego profesjonalnie).
Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2016-04-14 o 20:00 |
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie to norma Dzień w dzień bym tyle żarła
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
jezu, jaki piękny kot!
![]() reszta słaba, ale kot piękny |
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko, nieźle. Ale dla równowagi ja mam jedną bardzo fajna panią kurier. Mąż zamówił paczkę i zapomniał mi powiedzieć. Wsadziłam synka do łóżeczka, puściłem świnkę peppę i poszłam pod prysznic. Myję się i słyszę że ktoś puka, mały coś tam zaczął krzyczeć, szybko spłukałam pianę, ale jednak nie zdążyłam otworzyć drzwi, już nikogo nie było. Za godzinę przyjeżdża pani kurier i mówi,że była już wcześniej, słyszała dziecko a ja nie otwieralam, pojechała dostarczyć inne paczki i wróciła sprawdzić czy mi się nic nie stało ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Największa przeprawę miałam z panią z żarcia na telefon. Zapowiedziała dostawę za 2 godziny, kurier był po 40 minutach i był zszokowany, że w domu pusto. Co się tam potem działo, wyliczanie, że dostawca na pewno był później, niż do mnie dzwonił (!), że ona powiedziała że godzina, bo "zawsze tak mówią", koniec końców, że mówią więcej, dla zabezpieczenia i klient powinien zrozumieć, że to nie na poważnie. Tyle dobrze, że zapłacone nie było, gdybym zrobiła przelew z góry to chyba by się skończyło na mojej wizycie w restauracji i szarpaniu kudłów, tak kulturalna i rzeczowa była pani telefonistka. I tak jak Wy, ja mam dużo empatii dla każdego, kto pracuje z klientem. Zazwyczaj jestem grzeczna i szukam usprawiedliwień, ale na taki ładunek bezczelności empatii mi nie starczyło. Do listonoszy i paczkowych jak na razie mam szczęście. Nasz główny paczkowy po tym, jak kiedyś nietomna powitałam go w maseczce płatkowej pod oczyma zaczął się nawet ze mną kolegować xD. Dzwoni jak mnie nie ma w domu i się umawiamy na odbiór pod samochodem xD.
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie to też i mój ulubiony temat do rozmów i sens życia. Poza tym 3 lata pracowałam w gastronomii, a mój konkubent jest zawodowym kucharzem, więc nawet jakbym chciała, to od tego nie ucieknę. ![]()
|
|
#2059 | |
|
now or never
|
Cytat:
![]() ja zamawiam do pracy albo do paczkomatu. pani Krysia zawsze wszystko odbiera dzisiaj taka akcja, że nie podałam nazwy firmy i kurier nie dość, że nie mógł sie do mnie dodzwonić to jeszcze nie mógł mnie znaleźć - dzwonię do człowiek 10 minut później, i na szczęście powiedział, że chwile będzie baaardzo mu podziękowałam, bo w sumie, jak słucham różnych historii to włos się jeży
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do 21 w tyrze i już się nie mogę doczekać, aż wrócę, zrobię obiad i zjeem
A już myśle o pizzy z gruszkami, którą zrobię w niedzielę ....
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Ogłoszenie parafialne Bartolomeo
https://www.instagram.com/p/BEMKyvNJySJ/ Brak słów na komentarz 😀 |
|
|
|
#2064 |
|
Konto usunięte
|
Obejrzalam nowego Madzika
|
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I zawsze ale to zawsze mam ochotę na coś słodkiego po obiedzie. Im więcej zjem obiadu tym mam większą ochotę na słodkie. Nawet ja już nie mogę oddychać z przeżarcia.
|
|
|
|
#2066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;58956036]Obejrzalam nowego Madzika
[/QUOTE]Ten smaczek zostawię sobie do obejrzenia jutro Żeby się mniej przed jazda stresować
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem ją oglądają tylko laski, które są nie skalane myślą i odrobiną refleksji nad czymkolwiek. Ślepo zapatrzone w swoje "guru"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

okres w drodze, opóźniony jakoś i tak sobie zaczynam dzień - owsianeczka, serek wiejski, potem banan i jabłko, potem pełnoziarnista tortilla z serem kozim i roszponką, no i zaczynam schodzić w dół 
szkoda tylko, że to zupełnie nie po drodze.
A jeden koleś powiedział, że oszczędzi mi rozmowy szefem, bo to kawał ************* jest i żebym nikomu o tym nie mówiła, bo ma szpiegów w pracy 

Od wczoraj biorę kapsułki z olejem z wiesiołka, zobaczymy czy coś da.

U mnie to norma 
Największa przeprawę miałam z panią z żarcia na telefon. Zapowiedziała dostawę za 2 godziny, kurier był po 40 minutach i był zszokowany, że w domu pusto. Co się tam potem działo, wyliczanie, że dostawca na pewno był później, niż do mnie dzwonił (!), że ona powiedziała że godzina, bo "zawsze tak mówią", koniec końców, że mówią więcej, dla zabezpieczenia i klient powinien zrozumieć, że to nie na poważnie. Tyle dobrze, że zapłacone nie było, gdybym zrobiła przelew z góry to chyba by się skończyło na mojej wizycie w restauracji i szarpaniu kudłów, tak kulturalna i rzeczowa była pani telefonistka.