Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 18:40   #2191
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A to moje nowe firaneczki do nowej sypialni, materiał kupowałam, koleżanka szyła :-D
Bardzo ładne Uwielbiam duże okna w pomieszczeniach domowych

Rozliczyłam PITy swoje i TŻ. U mnie szaleństwo 3zł zwrotu :P Normalnie nie wiadomo co z taką gotówką zrobić
Za to TŻ musi parę tysięcy dopłacić cóż pracuję na kontrakcie i własnej działalności składki na ubez społeczne są zaniżone i raz w roku w podatku z własnej kieszeni musimy to wyrównać

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:14   #2192
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Rozliczyłam PITy swoje i TŻ. U mnie szaleństwo 3zł zwrotu :P Normalnie nie wiadomo co z taką gotówką zrobić
Za to TŻ musi parę tysięcy dopłacić cóż pracuję na kontrakcie i własnej działalności składki na ubez społeczne są zaniżone i raz w roku w podatku z własnej kieszeni musimy to wyrównać
To nieciekawie szczególnie w takim okresie, że pieniądze lepiej na ddziecko wydać :/
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:21   #2193
Asiek121
Zakorzenienie

od 18.04 w Biedro znowu kule beda cotton ball
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:21   #2194
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

Tyle kasiury
Ja mam dwa zlote do zaplaty tez dzis dopiero sie rozliczylam...
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:24   #2195
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
A ja wstapiłam do swojego SH i takie oto gadżety udało mi sie kupić
Za ciuszki zapłaciłam 5,70 a za polarowy spiworek do wozka 6 zl
Super łowy

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Melduje się po usg.
Nie ma wątpliwości co do płci Zuzi
Waży 1400 g, wszystko w normie i wszystko na swoim miejscu.
Nos i usta ma po mężu coś czuje ze będzie mały klonik Bartka
Piękna moja
gratuluję super wieści

Cytat:
A to moje nowe firaneczki do nowej sypialni, materiał kupowałam, koleżanka szyła :-D
Ale ładne

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Czujecie,że w szpitalu mialam ostatni posiłek o 17? Dobrze,że mam walowke od odwiedzających. Jeden plus jest taki,że już będę teraz wiedzieć,co kupować do szpitala kolezankom idąc w odwiedziny
Ciekawa jestem jak w takich szpitalach traktują kobiety z cukrzycą ciążową Jak powinna jeść mniej, ale częściej.. I nie powinna chodzić głodna!

Cytat:

Pytanie czy Ci zwrócą te 3 zł Kiedyś koleżanka mi mówiła, że takich małych sum US nie zwraca, a 1-2 zł musisz im dopłacić.. Szkoda, że tż musi dopłacać

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-04-14 o 19:44
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:42   #2196
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Melduje się po usg.
Piękna moja
Super wieści z wizyty,brawo
Cytat:
Cudne

Dzieki za odpowiedzi co do ubioru. Ja kupię mega lekką bawełnianą czapkę na wyjście.

Wróciłyśmy z kinderbalu, było suuupeeerrrr

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
O super! Zawsze mi się podobały
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:45   #2197
Asiek121
Zakorzenienie

u mnie w szpitalu tak samo,kolacja o 16:30 a sniadanie kolo 9, to jest czasami 16h bez posilkow, :-P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:45   #2198
soffinka
Zadomowienie

Ja mam przygotowany na wyjscie taki komplecik Body spodenki i czapajewka leciuchna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg h-m-56-komplet-body-spodenki-czapka-zara-next-128412.jpg (25,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2016-04-14, 19:53   #2199
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Do przemywania oczek kupiłam sól fizjologiczna, a do noska nie wiem co,ta sól nie może być?
połozna na szkole rodzenia mówila, że do noska właśnie sól fizjologiczna i zeby w pierwszym msc nie używać zadnych aspiratorów i gruszek bo śluzówka w nosku bardzo delikatna i mogą naczynka pękać.
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że jeśli będzie ciepło to body z długim rękawkiem i cienkie spodenki/legginsy. A jak straszny upał to jakiegoś rampersa + pieluchę bambusową do przykrycia. Tylko się waham, czy można takiemu maleństwu od razu na wyjście krótki rękawek.
na SR ta sama pani mówiła, że nawet w lato zeby się nie bać, że noworodka przegrzejemy bo on jest przyzwyczajony do 36-37 st w brzuszku mamy i że nawet w upał trzeba ciepło ubrać.
Więc ja planuję body na krótki rękaw i pajac z długim rękawem i czapeczke byc może też. Ogólnie większość moich ubranek opiera się na łączeniu body na krótki i pajac na długi. Mam pojedyncze body na długi i tylko 4 śpiechy zapinane na ramionach. Pajace wydaja mi sie słodkie i stosunkowo latwe do ubierania półśpiochów i spodenek nie mam, bo słyszałam, że nie jest dobrze uciskać brzuszek (noworodkom wątroba wystaje poniżej żeber)
Cytat:
Nie mam żadnych koszmarów w ogóle od jakiegoś czasu nie pamiętam co mi się śni
ja tak samo, chociaż dzisiaj wyjątek - pamiętam! sniło mi sie że mąż nakupił mnóstwo nadpoczętych testerów perfum i akurat wszystkie to były raczej te, ktorym sie od kilku msc przyglądam w douglasach ale są drogie. Więc sen był super

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2016-04-14 o 19:55
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:54   #2200
haneczkab92
Ania

Cytat:
Czujecie,że w szpitalu mialam ostatni posiłek o 17? Dobrze,że mam walowke od odwiedzających. Jeden plus jest taki,że już będę teraz wiedzieć,co kupować do szpitala kolezankom idąc w odwiedziny
Też tak miałam

Cytat:

Współczuje;/
Ja dostanę 200 zł zwrotu..aż się zdziwiłam..

Cytat:
Ja mam robione przez siostrę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:55   #2201
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Melduje się po usg.
Piękna moja

Cytat:
Wow ale poszalałaś z cenami

Cytat:
Hmmm... Ja bym chyba umarła z głodu. Kolację zwykle jem po 21:00...

Cytat:

Ło matko! Współczuję! I to w takim momencie...

Boli nie dzisiaj lewa część twarzy tak jakby mi ktoś przywalił (znaczy tak myślę, że może to podobnie boleć ). Mam katar od ponad tygodnia. Możliwe żeby to był ból od zatok przynosowych? Nigdy w życiu tak nie miałam

Mój tata przywiózł wczoraj do domu 15 kg. jabłek, bo były rozdawane w jego zakładzie pracy. Spróbuję zrobić 1. raz tę szarlotkę sypaną, która tutaj była taka zachwalana. Mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo ręki do wypieków to za bardzo nie mam
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:16   #2202
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Melduje się po usg.
Piękna moja
Super że wszystko ok

Cytat:
Super łowy

Cytat:
O jakie ładne

Cytat:
Takie uroki szpitalnego żywienia... Ale ja to już wolałam żeby nic nie dawali później bo jak by to znowu miały być trzy kromki chleba i 2 plastry wędliny to nie dziękuje...
Cytat:
Dzięki za informacje Ja się chyba zdecyduję tym razem
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem jak w takich szpitalach traktują kobiety z cukrzycą ciążową Jak powinna jeść mniej, ale częściej.. I nie powinna chodzić głodna!
Jak ja byłam w szpitalu to tylko pytali kto ma dietę cukrzycową i wtedy jakieś tam drobne różnice były w jedzeniu ale ja na miejscu kogoś z cukrzycą wolałabym nic nie jeść w szpitalu... I z tego co słyszałam to dziewczyny z dietą wszystkie posiłki same sobie organizowały...

A ja jestem po szkole rodzenia. Ciekawie dzisiaj było. Ogólnie o porodzie było, o wszystkich fazach, pozycjach itp. Najlepszy był model imitujący kobietę od pasa w dół z wielką dziurą między nogami na którym pokazywała nam położna jak dziecko wychodzi. No jak go pokazała to z tż nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu bo siedzieliśmy centralnie na wprost i mieliśmy dobry widok Albo też opowiadała jak kiedyś wchodzi na sale porodów rodzinnych i tam w tej wannie do immersji wodnych rodząca ze swoim tżtem nago się relaksują

Śliweczka możliwe że to od zatok. Mnie np bolały zęby po jednej stronie od zatok właśnie. Cała górna szczęka jak by. Najpierw po lewej potem po prawej.

Edytowane przez Paula_ck
Czas edycji: 2016-04-14 o 20:19
Paula_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:31   #2203
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Anuszka i Justyna wszystkiego naj.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
ja mam w domu tylko jedną małą torbę (wymiary chyba 40 cm szerokości 30 wysokości) i dwie wielkie walizki na kołkach... chciałabym zabrać w małą torbe tak bardzo potrzebne rzeczy, że w razie czego wziąć do taksówki, a walizkę z rzeczami dla dziecka wziąłby mąż jadąc do mnie, ale nie wiem w ogóle jak personel zareaguje na wieeelką walizke na kółkach. I czy ona sie zmiesci pod łózkiem?
U nas były dziewczyny z wielkimi torbami i nikt nic ne mówił.

Cytat:
Jak leżałam w szpitalu to jedna położna ciągle Nam gadala żeby nie głaskać brzucha, s broń boże nie masowac go. No tak ale jak np balsamu użyć czy oliwki
Wydaje mi się, że przy zagrożonej ciąży ma to realny wpływ.
U mnie nie twardnieje przy glaskaniu a robię to często Zwykle jak odpoczywamy to pies leży mi tuż przy brzuchu, jak w korku stoję to ci chwilę się miziam i gadam do Hani :P nie twardnieje mi o tego brzuch ani mniej ani bardziej.
To kwestia indywidualna zapewne.
Ja się smaruję oliwką po prysznicu na jeszcze mokre ciało, jest dobry poślizg albo moim masłem.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
też mam łapacz snów i też często śnił się były... więc go schowałam do szafy jakoś bez niego też głupoty się śnią
Sorki, ale o co chodzi z tym łapaczem snów?

Cytat:
Ja z tej serii kupiłam jeszcze balsam,ale nie wiem czy to miało sens. I zasypke z firmy linomag. Pewnie w domu będę używać skrobii, ale do szpitala wezmę na wszelki wypadek ta zasypke

Mi też się śnił były ostatnio. Potem miałam dzień do kitu:-/
A najlepsze,że to było po tym jak mi mąż wieczorem mówił dużo miłych rzeczy,więc na chłopski rozum były nie powinien mi się śnić

Ech, byłam na badaniach i jednak zostaję w szpitalu... mam ciągle napięty brzuch,skrócona szyjke i rozwarcie na 1 cm
To widzę jest nas więcej , współczuję warunków.
Cytat:
ja wzięłam jeszcze puder , i muszę jakiś krem z filtrem poszukac w koncu lato będzie
Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Srokao pisała u siebie żeby najlepiej wybierać te z filtrem mineralnym np. pharmaceris b bezpieczny krem ochronny spf 50. Ma dwa posty o takich kremach- drogeryjne i apteczne. Z drogeryjnych to wychodzi na to, że nic się nie nadaje od pierwszych dni... wszystko od 6mc...
Zgadza się, Pharmacerris z serii Baby ma tylko mineralne, czyli bezpiczne filtry. Ponoć też nie bieli ( są chyba mikronizowane), więc jest dobry też dla dorosłych.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:36   #2204
zebrah
Rozeznanie

Justyna 100 lat ! Buziaki urodzinowe i imieninowe

Madzius- brawo za wagę!

Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u endokrynologa- wszystko dobrze i nawet się nie czepiał już TSH. Kazał mi się zarejestrować dopiero 6 tyg po porodzie i wyznaczył mi dawkę euthyroxu do tego czasu.
Ledwo Was nadrobiłam- jestem taka padnięta, że idę zaraz położyć Rafka i coś czuję, że zasnę razem z nim.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:52   #2205
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przygotowany na wyjscie taki komplecik Body spodenki i czapajewka leciuchna
Ja spośród 170 ciuszków na pewno coś wybiorę

Mam takie fajne dwa kompleciki, ale kurcze to rozmiar 68. A pochwale się Wam a co Ubranka przez neta od kogoś brałam i stąd na zdjęciach napis "tak" i "całość" w sensie, że je biorę Także na to nawet nie patrzcie W groszki całość za 3 zł a ten biały za 5, nówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12746279_1322059417819478_1288592156_n.jpg (198,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12746482_1322059811152772_957694620_n.jpg (139,0 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-04-14 o 20:53
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:59   #2206
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
To nieciekawie szczególnie w takim okresie, że pieniądze lepiej na ddziecko wydać :/
Jasne, że lepiej byłoby na dziecko czy raty za mieszkanie, ale cóż jak mus to mus :/

Cytat:
Tyle kasiury
Ja mam dwa zlote do zaplaty tez dzis dopiero sie rozliczylam...
Ja rok temu 200zł doplacalam a mniej zarabialam w 2014r :p

Cytat:
u mnie w szpitalu tak samo,kolacja o 16:30 a sniadanie kolo 9, to jest czasami 16h bez posilkow, :-P
U mnie jak leżałam w szpitalu było podobnie kolacja o 17 a śniadanie 8:30 albo i 9:00'
Najgorsze było jak jednego dnia nie miał mnie kto odwiedzić i tylko jadłam to co w ubogim w asortymencie i drogim sklepiku na dole było :P
Raz dziewczyny z,sali obok pizze zamowily

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Paula fajne, że takie obrazowe zajęcia mieliście a ta akcja z parą na golasa śmieje się sama do telefonu serioo :P

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Babydream ma takie krem z filtrem 50+ od pierwszego dnia życia. Sama go na wakacjach w gorących miejscach do twarzy i niektórych części ciała używam. Tylko lekkp bieli, ale mniej niż Ziaja np

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 21:05   #2207
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Madzia9999 to link do naklejek w sówki. Czekałam na nie 3 tygodnie
http://pl.aliexpress.com/item/High-q...ilNewVersion=2
Sorki że dopiero teraz
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 21:13   #2208
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58957566]Madzia9999 to link do naklejek w sówki. Czekałam na nie 3 tygodnie
http://pl.aliexpress.com/item/High-q...ilNewVersion=2
Sorki że dopiero teraz [/QUOTE]

Dziękuję Kochana, że pamietalas
Powiedz mi przyklejalas je już? Idzie to łatwo zedrzec bez uszczerbku na ścianie?

Idę pod prysznic,-jutro wizyta u ginekologa. Trzeba jakoś Bożene ogarnąć :P

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 21:16   #2209
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Kochana, że pamietalas
Powiedz mi przyklejalas je już? Idzie to łatwo zedrzec bez uszczerbku na ścianie?

Idę pod prysznic,-jutro wizyta u ginekologa. Trzeba jakoś Bożene ogarnąć :P

Ciężka sprawa
Stary 2016-04-14, 21:19   #2210
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Boli nie dzisiaj lewa część twarzy tak jakby mi ktoś przywalił (znaczy tak myślę, że może to podobnie boleć ). Mam katar od ponad tygodnia. Możliwe żeby to był ból od zatok przynosowych? Nigdy w życiu tak nie miałam
Tak,całkiem możliwe. Mnie tak dziwnie to bolało,że myślałam,że połowę zębów mam zepsutych:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 21:21   #2211
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Mój tata przywiózł wczoraj do domu 15 kg. jabłek, bo były rozdawane w jego zakładzie pracy. Spróbuję zrobić 1. raz tę szarlotkę sypaną, która tutaj była taka zachwalana. Mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo ręki do wypieków to za bardzo nie mam
Może być, że od zatok niestety..

Mojej mamie ostatnio na nosie wyskoczyło coś w rodzaju opryszczki a się okazało, ze od zatok..

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok

A ja jestem po szkole rodzenia. Ciekawie dzisiaj było. Ogólnie o porodzie było, o wszystkich fazach, pozycjach itp. Najlepszy był model imitujący kobietę od pasa w dół z wielką dziurą między nogami na którym pokazywała nam położna jak dziecko wychodzi. No jak go pokazała to z tż nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu bo siedzieliśmy centralnie na wprost i mieliśmy dobry widok Albo też opowiadała jak kiedyś wchodzi na sale porodów rodzinnych i tam w tej wannie do immersji wodnych rodząca ze swoim tżtem nago się relaksują

Śliweczka możliwe że to od zatok. Mnie np bolały zęby po jednej stronie od zatok właśnie. Cała górna szczęka jak by. Najpierw po lewej potem po prawej.

Cytat:
Jasne, że lepiej byłoby na dziecko czy raty za mieszkanie, ale cóż jak mus to mus :

U mnie jak leżałam w szpitalu było podobnie kolacja o 17 a śniadanie 8:30 albo i 9:00'
Najgorsze było jak jednego dnia nie miał mnie kto odwiedzić i tylko jadłam to co w ubogim w asortymencie i drogim sklepiku na dole było :P
Raz dziewczyny z,sali obok pizze zamowily
No i wcale się nie dziwię..
Ja miałam śniadanie od ok.8.30-9.00, obiad 12-13, kolacja 17.30-18...
I ogólnie nie narzekam, bo mogło być gorzej, ale swoje dodatki musiałam mieć, bo np dostałam trzy kromki chleba, kawałek masła i jedno jajko- jak to podzielić na trzy kromki?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 21:22   #2212
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężka sprawa
Hihi noo :P co prawda jeszcze spokojnie daję radę, ale za miesiąc może być znacznie gorzej

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 21:24   #2213
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Hihi noo :P co prawda jeszcze spokojnie daję radę, ale za miesiąc może być znacznie gorzej

Ja juz mam problem :p
Stary 2016-04-14, 21:25   #2214
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuć zdjęcia brzusia mamusia

Sophia Loren
Stary 2016-04-14, 21:33   #2215
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też :/ ostatnio musiałam lusterka używać
Stary 2016-04-14, 21:44   #2216
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Tak,całkiem możliwe. Mnie tak dziwnie to bolało,że myślałam,że połowę zębów mam zepsutych:-/
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Może być, że od zatok niestety..

Mojej mamie ostatnio na nosie wyskoczyło coś w rodzaju opryszczki a się okazało, ze od zatok..
Dzięki dziewczyny. Cholerka już prawie katar przeszedł i dzisiaj od nowa plus ten ból... Myślicie, że powinnam pójść do lekarza, który pewnie dałby mi antybiotyk czy spróbować najpierw w domu jakichś inhalacji może i w razie braku poprawy pójść dopiero po weekendzie?

haneczka, też zrobiło mi się coś takiego przy dziurce od nosa!

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Ja też Ostatnio zastanawiałam się czy można używać kremu do depilacji w ciąży... Byłoby bezpieczniej
Stary 2016-04-14, 21:49   #2217
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Wrzuć zdjęcia brzusia mamusia
Jest ogromny i wydaje mi się że rośnie z dnia na dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7472.jpg (83,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2016-04-14, 21:52   #2218
majkela12
Zadomowienie

Hej na szybko

za udane wizyty
za kolejne tygodnie
za wyprawkowe zdobycze

Dzięki dziewczyny w ostatnim tyg kwietnia wybieramy się na wielką majówkę do Krynicy, tak więc ok 430km drogi przed nami

Z pamięci:
soffinka za spakowaną torbę chyba i mnie zmotywujesz do roboty, tym bardziej, że zastanawiam się czy brać ją ze sobą na wyjazd
anuszka1984 i justynan01 wszystkiego najlepszego dziewczyny szybkich i bezbolesnych porodów i zdrowych różowych bobasków
haneczkab92 i Claudette1996 cudownie, że już jesteście w domu teraz grzecznie leżeć i pachnieć do czerwca
Radena szybko wracajcie z Basią do domu

Co do:
- kosmetyków mam żel hippa do włosów i ciała, ale i tak zakupiłam dużą butlę emollium do kąpieli i do smarowania. Moim dzieciom po porodzie strasznie się łuszczyła skóra. Jak już zeszło to co miało zejść przeszliśmy na hippa.
- Do pupy mam zielony linomag.
-Do nosa najpierw sól, a później kupię marimer itp.
- ja do porodu miałam jedną torbę sportową, a później tż mi dowoził w trakcie, np. zgrzewkę wody 1,5l, bo piłam jak smok, koszule, bo pociłam się jak świnka. Na ip widziałam nie raz kobiety z walizkami, ale uważam, że to lekka przesada i zastanawiam się co one tam miały
Ja ze swojej strony mogę polecić zakup małych buteleczek w rossku i przelać swoje kosmetyki, a nie tachać wielkie butle szamponu, żelu itp. albo zakupić mini produkty kosmetyczne, wtedy wszystko mieści nam się w małej kosmetyczce Nie brać wielkiej paki pampersów tych np. 90szt bo na pewno nie zużyjecie, tak samo wystarczy jak wsadzicie 2 podkłady na łóżko itp.
U mnie trzeba mieć ciuszki dla dziecka od razu po porodzie, bo szpital nie zapewnia i mimo, że nie przepadam to polecam wziąć sobie pajace. Dla niedoświadczonych mam łatwiejsze w obsłudze, łatwy dostęp do pępka i pupy
Ja rodziłam ostatnio córę w czerwcu, upału nie było gdzieś ok 21C.
Po porodzie położne ubrały mi córcie w pajaca, czapę i zawinęły w rożek bawełniany, a i tak jeszcze kazały mi ją dogrzewać u siebie pod kołdrą. Dla takiego maluszka zmiana temp. z 37 C na 20C to jest dużo. Tak samo na wyjście, mimo, że było ciepło bo jak wychodziłyśmy ze szpitala było ok 22C i słońce, bez wiatru, to córka miała pajaca, na to grubszego pajaca, czapkę i przykryłam ją kocem, mimo, że niektórzy chodzili wtedy w krótkich rękawkach.
Dopiero jakoś po tygodniu/ dwóch dziecko mi się rozgrzało/ przyzwyczaiło się do temp jaka panowała na zewnątrz brzucha i jak przyszły upały leżała na dworzu w wózku z samym pampersie.

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
połozna na szkole rodzenia mówila, że do noska właśnie sól fizjologiczna i zeby w pierwszym msc nie używać zadnych aspiratorów i gruszek bo śluzówka w nosku bardzo delikatna i mogą naczynka pękać.

na SR ta sama pani mówiła, że nawet w lato zeby się nie bać, że noworodka przegrzejemy bo on jest przyzwyczajony do 36-37 st w brzuszku mamy i że nawet w upał trzeba ciepło ubrać.
Więc ja planuję body na krótki rękaw i pajac z długim rękawem i czapeczke byc może też. Ogólnie większość moich ubranek opiera się na łączeniu body na krótki i pajac na długi. Mam pojedyncze body na długi i tylko 4 śpiechy zapinane na ramionach. Pajace wydaja mi sie słodkie i stosunkowo latwe do ubierania półśpiochów i spodenek nie mam, bo słyszałam, że nie jest dobrze uciskać brzuszek (noworodkom wątroba wystaje poniżej żeber)
Popieram

A ja dzisiaj miałam dwie akcje w biedrze, jedna miła druga nie. Nie miła, bo spotkałam koleżankę po latach co mi ciśnienie podniosła, że myślałam, że mi para uszami pójdzie (szkoda słów), a miła taka, że mega kolejki, kolejne kasjerki idą na swoje kasy, wypatrzyłam jedną kasę, ale zanim rozbujałam swój wielki koszyk z zakupami (a, że robię zakupy tylko w biedronce i tylko raz w tygodniu, koszyk był wypchany po brzegi) to nie miałam szans dobić się pierwsza, bo zewsząd ludzie zaczęli się rzucać i taranować, z resztą ktoś mój wózek też pchnął, a tu miła niespodzianka, pani kasjerka krzyczy "spokojnie, ale najpierw zapraszam panią w ciąży", trzeba było zobaczyć wk....rw ludzi ale żeby nie było tak pięknie, jakieś babsko hyc przede mnie i woła, że ma tylko trzy rzeczy (umiem liczyć, miała więcej), a kasjerka do niej z tekstem" najpierw pani w ciąży-nie widzi pani", ale że mam dobre serce powiedziałam, żeby ją najpierw skasowała Amen. Jednym słowem brawo dla pani kasjerki z biedronki
Stary 2016-04-14, 21:55   #2219
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Melduje się po usg.
Piękna moja
Super, będziecie mieli parkę!

Cytat:
Świetne łowy!

Cytat:
Dla mnie te posiłki w szpitalach to masakra. Ja sporo jem i gdybym miała tylko bazować na tym, co dawali to umarłabym z głodu.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u endokrynologa- wszystko dobrze i nawet się nie czepiał już TSH. Kazał mi się zarejestrować dopiero 6 tyg po porodzie i wyznaczył mi dawkę euthyroxu do tego czasu.
Ledwo Was nadrobiłam- jestem taka padnięta, że idę zaraz położyć Rafka i coś czuję, że zasnę razem z nim.
Strasznie długą przerwę masz między wizytami. Ja też byłam dzisiaj i mimo, że obecnie wyniki w miarę ok to widzimy się tak jak zwykle, czyli za 4 tygodnie. Mówiła coś, że będziemy się klasyfikować wtedy do porodu, bo wyniki muszą być na tip-top. W sumie nie wiem o co jej chodziło.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 21:58   #2220
201711281320
Konto usunięte

soffinko, wcale Twój brzusio nie jest ogromny. Mój raczej większy, a już na pewno bardziej okrągły. Jakbym piłkę plażową połknęła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości