|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
Uwielbiam duże okna w pomieszczeniach domowych ![]() Rozliczyłam PITy swoje i TŻ. U mnie szaleństwo 3zł zwrotu :P Normalnie nie wiadomo co z taką gotówką zrobić ![]() Za to TŻ musi parę tysięcy dopłacić cóż pracuję na kontrakcie i własnej działalności składki na ubez społeczne są zaniżone i raz w roku w podatku z własnej kieszeni musimy to wyrównać
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie w takim okresie, że pieniądze lepiej na ddziecko wydać :/
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
od 18.04 w Biedro znowu kule beda cotton ball
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dwa zlote do zaplaty tez dzis dopiero sie rozliczylam... |
|
|
|
|
#2195 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak powinna jeść mniej, ale częściej.. I nie powinna chodzić głodna!Cytat:
Kiedyś koleżanka mi mówiła, że takich małych sum US nie zwraca, a 1-2 zł musisz im dopłacić.. Szkoda, że tż musi dopłacać
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-04-14 o 19:44 |
|||||
|
|
|
#2196 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za odpowiedzi co do ubioru. Ja kupię mega lekką bawełnianą czapkę na wyjście. Wróciłyśmy z kinderbalu, było suuupeeerrrr ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- O super! Zawsze mi się podobały
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu tak samo,kolacja o 16:30 a sniadanie kolo 9, to jest czasami 16h bez posilkow, :-P
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam przygotowany na wyjscie taki komplecik
Body spodenki i czapajewka leciuchna
|
|
|
|
#2199 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc ja planuję body na krótki rękaw i pajac z długim rękawem i czapeczke byc może też. Ogólnie większość moich ubranek opiera się na łączeniu body na krótki i pajac na długi. Mam pojedyncze body na długi i tylko 4 śpiechy zapinane na ramionach. Pajace wydaja mi sie słodkie i stosunkowo latwe do ubierania półśpiochów i spodenek nie mam, bo słyszałam, że nie jest dobrze uciskać brzuszek (noworodkom wątroba wystaje poniżej żeber)Cytat:
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-04-14 o 19:55 |
|||
|
|
|
#2200 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Ja dostanę 200 zł zwrotu..aż się zdziwiłam.. Ja mam robione przez siostrę
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2201 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Boli nie dzisiaj lewa część twarzy tak jakby mi ktoś przywalił (znaczy tak myślę, że może to podobnie boleć ). Mam katar od ponad tygodnia. Możliwe żeby to był ból od zatok przynosowych? Nigdy w życiu tak nie miałam ![]() Mój tata przywiózł wczoraj do domu 15 kg. jabłek, bo były rozdawane w jego zakładzie pracy. Spróbuję zrobić 1. raz tę szarlotkę sypaną, która tutaj była taka zachwalana. Mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo ręki do wypieków to za bardzo nie mam
|
||||
|
|
|
#2202 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za informacje Cytat:
A ja jestem po szkole rodzenia. Ciekawie dzisiaj było. Ogólnie o porodzie było, o wszystkich fazach, pozycjach itp. Najlepszy był model imitujący kobietę od pasa w dół z wielką dziurą między nogami na którym pokazywała nam położna jak dziecko wychodzi. No jak go pokazała to z tż nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu bo siedzieliśmy centralnie na wprost i mieliśmy dobry widok ![]() ![]() Śliweczka możliwe że to od zatok. Mnie np bolały zęby po jednej stronie od zatok właśnie. Cała górna szczęka jak by. Najpierw po lewej potem po prawej.
![]() 6 czerwca 2016 Tymek Edytowane przez Paula_ck Czas edycji: 2016-04-14 o 20:19 |
|||||
|
|
|
#2203 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Anuszka i Justyna wszystkiego naj.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, współczuję warunków.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
Justyna 100 lat ! Buziaki urodzinowe i imieninowe
Madzius- brawo za wagę! Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u endokrynologa- wszystko dobrze i nawet się nie czepiał już TSH. Kazał mi się zarejestrować dopiero 6 tyg po porodzie i wyznaczył mi dawkę euthyroxu do tego czasu. Ledwo Was nadrobiłam- jestem taka padnięta, że idę zaraz położyć Rafka i coś czuję, że zasnę razem z nim. |
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie fajne dwa kompleciki, ale kurcze to rozmiar 68. A pochwale się Wam a co Ubranka przez neta od kogoś brałam i stąd na zdjęciach napis "tak" i "całość" w sensie, że je biorę Także na to nawet nie patrzcie W groszki całość za 3 zł a ten biały za 5, nówki
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-04-14 o 20:53 |
|
|
|
|
#2206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najgorsze było jak jednego dnia nie miał mnie kto odwiedzić i tylko jadłam to co w ubogim w asortymencie i drogim sklepiku na dole było :P Raz dziewczyny z,sali obok pizze zamowily ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Paula fajne, że takie obrazowe zajęcia mieliście a ta akcja z parą na golasa śmieje się sama do telefonu serioo :P---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Babydream ma takie krem z filtrem 50+ od pierwszego dnia życia. Sama go na wakacjach w gorących miejscach do twarzy i niektórych części ciała używam. Tylko lekkp bieli, ale mniej niż Ziaja np
|
|
#2207 |
|
Konto usunięte
|
Madzia9999 to link do naklejek w sówki. Czekałam na nie 3 tygodnie
http://pl.aliexpress.com/item/High-q...ilNewVersion=2 Sorki że dopiero teraz |
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58957566]Madzia9999 to link do naklejek w sówki. Czekałam na nie 3 tygodnie
http://pl.aliexpress.com/item/High-q...ilNewVersion=2 Sorki że dopiero teraz Dziękuję Kochana, że pamietalas Powiedz mi przyklejalas je już? Idzie to łatwo zedrzec bez uszczerbku na ścianie? Idę pod prysznic,-jutro wizyta u ginekologa. Trzeba jakoś Bożene ogarnąć
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
Tak,całkiem możliwe. Mnie tak dziwnie to bolało,że myślałam,że połowę zębów mam zepsutych:-/
|
|
|
|
#2211 | |||
|
Ania
|
Cytat:
Mojej mamie ostatnio na nosie wyskoczyło coś w rodzaju opryszczki a się okazało, ze od zatok.. Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam śniadanie od ok.8.30-9.00, obiad 12-13, kolacja 17.30-18... I ogólnie nie narzekam, bo mogło być gorzej, ale swoje dodatki musiałam mieć, bo np dostałam trzy kromki chleba, kawałek masła i jedno jajko- jak to podzielić na trzy kromki?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi noo :P co prawda jeszcze spokojnie daję radę, ale za miesiąc może być znacznie gorzej
|
#2213 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2216 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
haneczka, też zrobiło mi się coś takiego przy dziurce od nosa! ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Ja też
|
|||
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Jest ogromny i wydaje mi się że rośnie z dnia na dzień
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Hej na szybko
![]() za udane wizyty za kolejne tygodnie za wyprawkowe zdobyczeDzięki dziewczyny ![]() Z pamięci: soffinka za spakowaną torbę chyba i mnie zmotywujesz do roboty, tym bardziej, że zastanawiam się czy brać ją ze sobą na wyjazd![]() anuszka1984 i justynan01 wszystkiego najlepszego dziewczyny szybkich i bezbolesnych porodów i zdrowych różowych bobasków haneczkab92 i Claudette1996 cudownie, że już jesteście w domu Radena szybko wracajcie z Basią do domu Co do: - kosmetyków mam żel hippa do włosów i ciała, ale i tak zakupiłam dużą butlę emollium do kąpieli i do smarowania. Moim dzieciom po porodzie strasznie się łuszczyła skóra. Jak już zeszło to co miało zejść przeszliśmy na hippa. - Do pupy mam zielony linomag. -Do nosa najpierw sól, a później kupię marimer itp. - ja do porodu miałam jedną torbę sportową, a później tż mi dowoził w trakcie, np. zgrzewkę wody 1,5l, bo piłam jak smok , koszule, bo pociłam się jak świnka. Na ip widziałam nie raz kobiety z walizkami, ale uważam, że to lekka przesada i zastanawiam się co one tam miały![]() Ja ze swojej strony mogę polecić zakup małych buteleczek w rossku i przelać swoje kosmetyki, a nie tachać wielkie butle szamponu, żelu itp. albo zakupić mini produkty kosmetyczne, wtedy wszystko mieści nam się w małej kosmetyczce U mnie trzeba mieć ciuszki dla dziecka od razu po porodzie, bo szpital nie zapewnia i mimo, że nie przepadam to polecam wziąć sobie pajace. Dla niedoświadczonych mam łatwiejsze w obsłudze, łatwy dostęp do pępka i pupy ![]() Ja rodziłam ostatnio córę w czerwcu, upału nie było gdzieś ok 21C. Po porodzie położne ubrały mi córcie w pajaca, czapę i zawinęły w rożek bawełniany, a i tak jeszcze kazały mi ją dogrzewać u siebie pod kołdrą. Dla takiego maluszka zmiana temp. z 37 C na 20C to jest dużo. Tak samo na wyjście, mimo, że było ciepło bo jak wychodziłyśmy ze szpitala było ok 22C i słońce, bez wiatru, to córka miała pajaca, na to grubszego pajaca, czapkę i przykryłam ją kocem, mimo, że niektórzy chodzili wtedy w krótkich rękawkach. Dopiero jakoś po tygodniu/ dwóch dziecko mi się rozgrzało/ przyzwyczaiło się do temp jaka panowała na zewnątrz brzucha i jak przyszły upały leżała na dworzu w wózku z samym pampersie. Cytat:
A ja dzisiaj miałam dwie akcje w biedrze, jedna miła druga nie. Nie miła, bo spotkałam koleżankę po latach co mi ciśnienie podniosła, że myślałam, że mi para uszami pójdzie (szkoda słów ), a miła taka, że mega kolejki, kolejne kasjerki idą na swoje kasy, wypatrzyłam jedną kasę, ale zanim rozbujałam swój wielki koszyk z zakupami (a, że robię zakupy tylko w biedronce i tylko raz w tygodniu, koszyk był wypchany po brzegi) to nie miałam szans dobić się pierwsza, bo zewsząd ludzie zaczęli się rzucać i taranować, z resztą ktoś mój wózek też pchnął, a tu miła niespodzianka, pani kasjerka krzyczy "spokojnie, ale najpierw zapraszam panią w ciąży", trzeba było zobaczyć wk....rw ludzi ale żeby nie było tak pięknie, jakieś babsko hyc przede mnie i woła, że ma tylko trzy rzeczy (umiem liczyć, miała więcej Amen. Jednym słowem brawo dla pani kasjerki z biedronki![]()
|
|
|
|
|
#2219 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2220 |
|
Konto usunięte
|
soffinko, wcale Twój brzusio nie jest ogromny. Mój raczej większy, a już na pewno bardziej okrągły. Jakbym piłkę plażową połknęła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Uwielbiam duże okna w pomieszczeniach domowych 

cóż pracuję na kontrakcie i własnej działalności składki na ubez społeczne są zaniżone i raz w roku w podatku z własnej kieszeni musimy to wyrównać 
szczególnie w takim okresie, że pieniądze lepiej na ddziecko wydać :/