![]() |
#1831 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
witam wszystkich
dostalam dzisiaj okres tzn cos co przypomina okres jest to takie plamienie ale wydaje mi sie ze to normalne przeciez przerwalam tabletki, boli mnie brzuch chociaz jeszcze wczoraj zero bolu. jezeli chodzi o infekcje pecherza to chyba nie bo juz przestalam sikac co 5 min pozdrawiam ps. ja sie tylko boje ze to wyrostek |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
ojej a skąd ta mysl że to wyrostek??
![]() |
#1833 |
Zadomowienie
|
w.g. mnie to raczej nie wyrostek
2007 lec do lekarza i sie nie zastanawiaj. Co ta kosultacja może Ci zaszkodzić- a jak badzo pomóc!? Ja nadal mam jakieś kołoobjawowe sprawy. Choć wmawiam sobie że to nadal za wcześnie. Temp. wzrasta mi powyżej 37 choć z rana jest zdeka niższa, Ponadto z rana siusiam co 5 min ale to reguluje sie z porą dnia. Czuję lekkie bóle w podbrzuszu i taki jakby uciśk, jakbym była spuchnięta. Czekam sobie spokojnie nadal na to, co czas przyniesie. Dziś mawet nie brałam zastrzyków, bo boję sie ze zaszkodzę fasoli |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
mam pytanie co do Waszych pierwszych objawów ciąży. Takich na samym początku. Ja jeszcze czekam z testem bo mam jeszcze klika dni do @, ale jakoś dziwnie mnie pobolewa brzuch. nigdy tak wcześnie mnie nie bolał. Bardzo bym chciała być w ciąży. zrobiłbym test ale boje się zawiedzenia i myślę że to za wcześnie. Proszę o odp. Mam jeszcze takie dziwne wybuchy ciepła. Normalnie jestem zmarzlakiem i nie zdarzająmi się takie rzeczy. a teraz to się czesami gotuję. miłam także sędzenia skóry też dziwne i wyszły mi takie jakieś dziwne potówki czy pryszczyki na dekoldzie. Nie wiem czy nie zaczynam wariować i nie mam urojonych dolegliwości. Prosze o odp. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-26 o 21:55 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zakorzenienie
|
a
Cytat:
A troche mdlosci czy sikanie czestsze pojawilo sie i jeszce powiekszenie piersi pojawilo sie pozniej i takie uczucie w brzuszku inne
![]() |
#1836 |
Raczkowanie
|
Marta ja zanim jeszcze wiedziałam że jestem w ciąży też miałam na ok 4-5 dni wcześniej takie uderzenia gorąca, mam nadzieje że u Ciebie również instaluje się fasolinka, a z testem może wstrzymaj się do dnia spodziewanej @
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 | |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedz.
Wiem że powinnam poczekać z testami, ale wiesz strasznie mnie kusi. Tak bym chciała w końcu zobaczyć dwie kreseczki. Ale jak ich znowu nie zobacze to ponownie dolina. Cały czas myślę o tym czy się udało czy nie. Chyba to tego stopnia, że zaczynam mieć przeczucia że jest fasolka i do niej mówię. Mój mąż by się z tego śmiał. bo on dopuki nie zobaczy dwóch kresek to nie uwierzy. Ja do okresu mam około 6 dni. pisze około bo mam nieregularne @. Ale Tobie serdecznie gratuluję . Cytat:
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-11-26 o 21:53 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
6 dni do okresu musisz jakos przetrzymac, wiesz test mozesz zrobic juz teraz i moze wyjsc cos,ale lepiej poczkac do okresu to juz nie dlugo nie mysl o tym szybko zleci, bede trzymac kciuki
![]()
#1839 |
Przyczajenie
|
Dzięki.
Jakoś muszę wytrzymać. ale będzie ciężko, teraz to mi się czas wlecze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
No to juz chyba mogę zrobic test bo @ sie spóźnia już tydzien ale nadzieje moją gasi to że przez tabsy mam teraz rozstrojone okresy!! Jejku pierwszy sik rano i test robię... raczej sie nie spodziewam ale az mam dreszcze na pozytywnyn wynik!!! A jak nie to próbujemy dalej..
![]()
![]() |
#1841 |
Przyczajenie
|
Życzę powodzenia.
Na pewno będą dwie kreseczki. daj znać |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
Madziwnia trzymam kciuki!
Powiedzcie mi dziewczyny czy podwyższona temperatura zawsze występuje ? Bo ja mam 36.6, żadnych objawów ciążowych, tylko wielką nadzieję że @ nie przyjdzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za ksiukasy!!! Jutro testujemy dwie, ja i Taurusek z wątku " Próbować do skutku" dam Wam znac na pewno ale powiedzcie mi bo niedługo spac ide jesli mierzy sie temperature dowcipnie to jest podwyzszona?? wiec jaka temp. powinna wskazywac np. na ciąże??Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam..
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2007-11-27 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie w fazie luealnej cyklu temperatura wzrasta i utrzymuje się przez klka do kilkunastu dni (ja przykładowo w ubiegłym miesiącu miałam w FL temp. 37,1 - 37,3 przez 16 dni i co... @ przylazła) - świadczy to, ze owulacja była, skoczył progesteron i ciałko żółte ładnie pracuje, ale co do wysokości tej temp. nie ma reguły - widziałam wykresy ciążowe, gdzie tempka była ok. 37,3 - 37,6 przez cały pierwszy trymestr dłużej, ale są i takie, gdzie temp. nie przekracza 36,7. Każdy organizm jest inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Raczkowanie
|
Witam. tak czytam sobie wasze wypowiedzi i chciałabym poznać wasze zdanie...otóż rozpoczęliśmy z mężusiem starania o kolejnego aniołka. Dodam że z pierwszą Niunią udało sie za pierwszym razem wiec byłam pełna nadziei, że i tym razem tak będzie...a tu...jeśli chodzi o pierwsze objawy to myślę, że mogę zaobserwować u siebie: powiększone i bolące piersi. ból podbrzusza, senność i ogóle rozdrażnienie czyli prawie tak jak ze pierwszym razem...Oczywiście okres spóźnia sie cztery dni więc robimy test...a tu co?? tylko jedna kreseczka
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, że wizyta u lekarza jest na razie niemożliwa ponieważ półtora miesiąca temu przeprowadziliśmy się na stałe do Irlandii więc wszystko jest w trakcie załatwiania. Więc co myślicie o tej mojej niby ciąży?? bo ja już sama nie wiem...pomóżcie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Wtajemniczenie
|
KAmilka mi sie wydaje że takie objawy to i przed miesiączka moga być... Ale ciekawa jestem odpowiedzi na Twoje pytanko, podobno testy myla sie w 1% chyba że za szybko zrobilaś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Witam!!! niestety obie mamy na tescie jedna grubaśną krechę!!! i brak @ nadal !!! Ale Nastepny cykl nastepne możliwości i głowa do góry
![]()
![]() |
#1848 |
Rozeznanie
|
Mam do was koffane parę pytań...
Szczerze to nie znam się na dniach płodnych itd. Wcześniej stosowałam tabletki antykoncepcyjne, ale musiałam zrobić przerwę miesięczną. Dzisiaj jest wtorek, a ja powinnam była mieć @ już tydzień temu w poniedziałek(gdybym brała tabletki). Tak więc już 8 dni spóźnia mi się @, choć wiem, że tak może być przez odstawienie tabletek, @ może być później...Dodam, iż nigdy nie uprawiałam stosunków do końca tylko przerywany( wiem, że w preejakulacie też są plemniki), tak samo w tym tygodniu...bez żadnych innych zabezpieczeń. Byłam ostatnio przez 3 tygodnie na diecie, zdarzało mi się podczas brania tabletek mieć biegunkę i inne dolegliwości. Po skończeniu opakowania tabletek i na parę dni przed miesiączką także uprawiałam stosunek przerywany...nie wiem czy ma to wpływ na obecny mój stan. Tak więc czuję się od jakiś 2 tygodni jakbym była przed miesiączką. Miewam pobolewanie lekkie przy jajnikach Odczuwam senność Jem bardzo dużo (więcej niż zwykle) Odczuwam lekkie mdłości Często oddaję mocz Mam takie dziwne przeczucie, że może jest fasolka, nawet śniło mi się to dzisiaj. Strasznie zła chodzę lub smutna...:/ Mam temperaturę podwyższoną (przy braniu tabletek miałam zawsze temp. 37,0), a teraz mam od chyba paru dni 37,4 a czuję się dobrze, w sensie nie jakbym chora była. Śluz gęsty, biały i papkowaty od około 2 tyg. Czasami osłabienie Co dziwne, nie mam nabrzmiałych piersi i obolałych...choć czuję, że mi rosną, ale to może być dlatego, że skończyłam dietę...:/ No i chcę dodać, że ogólnie mam mało czułe piersi, mało kiedy mnie bolały, są nieczułe. I to chyba wszystkie objawy... Jutro rano chyba zrobię test sobie... mój TŻ kupił mi pre-test i trza sprawdzić z pierwszego moczu...nie mogę się już doczekać na wynik... Napiszcie mi kochane co o tym sądzicie, czy to może być fasolka...? |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Raczkowanie
|
tylko,że miałam już tutaj okres i było bez zmian tj. tak samo jak w Polsce czyli idealnie po 26 dniach a moje powiedzmy "ciążowe" objawy trwają około półtora tygodnia ale oczywiście nie wykluczam, że przeprowadzka może troszkę go opóźnić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1852 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Razem z moim TŻ staramy się o dzidziusia. no i wydaje mi się, że mogę być w ciąży, bo towarzysza mi te objawy. Co prawda do @ mam tydzień, ale postanowiliśmy zrobić test, no i ......
nic, to znaczy na tescie nie było ani jednej kreseczki. Następny test zrobię jak @ nie przyjdzioe, ale prosze Kochane powiedzcie, gdzie zrobiłam bład robiąc test POZDRAWIAM
#1853 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie było ani jednej kreseczki, to prawdopodobnie za mło moczu dałas do testu. Ja też tak na początku miałam. Napisane było 4 to dałam 4 krople i nic. Następnym razem powoli wpuszczaj kropelki aż pasek będzie mokry
![]() Ja tydzień przed planowana @ też czułam, ze jestem w ciązy jednak test pokazał 1 kreseczkę. Dwa dni przed @ powtórzyłam i wyszły dwie tylko jedna bardzo blada. W dniu spodziewanej @ zobaczyłam dwie piękne krechy ![]() Powodzenia życzę i troszkę cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje zafasolkowania ![]() Mam nadziję, że okres nie przyjdzie i zagnieździ się u mnie fafolka ![]()
![]() |
#1855 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli to jest test kropelkowy to powoli wpuszaj krople tam gdzie jest zaznaczone. Mocz będzie widac w okienku obok. Nie cały pojemniczek - tak z wyczuciem.
Mozesz też spróbowac z testem paskowym i zamoczyć go na 10 sekund w pojemniku z moczem. Ja osobiście wolałam te paskowe testy ![]() Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
Ja dziś zrobiłam test bo powinnam dostać @, jedna gruba krecha, żadnych objawów przepowiadająćych @ a już tym bardziej ciążę...Powoli tracę nadzieję...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
Mam do Was jeszcze jedno pytanko... czy podczas pierwszych tygodni ciąży miałyście coś w rodzaju plamienia? Moja pierwsza ciąża była jak to mówił lekarz prowadzący wprost książkowa więc nie miałam żadnych problemów, wątpliwości że jest we mnie malutka Fasolka zresztą też nie... a tym razem już sama nie wiem co myśleć... A i jest to pytanko czysto teoretyczne...Okresu dalej nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Raczkowanie
|
ja miałam plamienia od samego początku czyli od dnia przewidywanej miesiączki..było to małe krwawienie, takie brudzenie i od razu wiedziałam, że coś nie tak no ale u mnie przyczyną był polip który pojawił się wraz z ciążą
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam wczoraj test...przeczytałam, że moge zrobić o każdej porze jeśli jest się po terminie miesiączki...jedna gruba krecha wyszła...:/
Objawy dalej występuja, niestety, nawet mi doszły zawroty głowy... A może mam już po prostu jakieś urojenia???? Wczoraj też był stosunek, ale nawet nie do końca(czyt. nie przerywany) tylko tak o... Zaczynam myśleć, że może w ciągu tego tygodnia coś zaskoczyło czy cuś:P Ostatnia miesiączkę miałam od 22 do 24 paździrnika, dostałam @ zaraz po odstawieniu tabletek. Niby 19 listopada powinnam mieć następnć @ (gdybym brała pigułki), a tu nic... Już wcześniej robiła sobie przewy w tabletkach,a @ spóźniał się o 3-5 dni. Wówczas inaczej się czułam niż teraz. Teraz jak siedzę to mnie jajnik lekko kłuje prawy i głowa dziwnie boli. Cokolwiek zjem to mi źle, ale nie wymiotuję... Kiedy powinnam znowu zrobić test? Nie wiem czy w ogóle robić, pewnie i tak znowu nic nie pokaże...:/ Dopisek: Mam temperaturę dzisiaj 37,6...To może być przez ciążę czy może raczej przed miesiączką?? Edytowane przez jusali Czas edycji: 2007-11-28 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.