|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK
Cytat:
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wycofania się z chęci posiadania szminki - brawo ![]() Nie podoba mi się ostatni akapit! Proszę chociaż coś zużyć do tego czasu, albo porządnie się zastanowić... Czy to limitowana seria? Może mogłabyś kupić go później Jak nieco uszczuplisz zbiory
|
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupię kolejnego żelu pod prysznic, ponieważ: ^ obecnie mam 4, w tym 3 całe ^ czekam aż sie pojawi u mnie w sklepach kakaowy Ziaji - do tego czasu zużywam te co mam i nie kupuję żadnego innego Nie kupię kolejnego mleczka do twarzy, ponieważ: ^ mam obecnie 2 - jedno całe a drugie ledwo zaczete ^ mleczek używam bardzo żadko - wolę żele ^ te co mam starczą mi z pewnoscią na ok rok ![]() ^ po zyżyciu tych, chce kupić opuncjiowy Ziaji dlatego żadne inne mleczko mnei skusi w między czasie Nie kupię kolejnego toniku antybakteryjnego, ponieważ: ^ mam 3 w tym jeden cały ^ rzadko ich używam ^ starcza mi zapewne na dłużej niż rok - po ci mi więc kolejny Snow: ja kilka smackersów wymaziałam w całości Co do błyszczyku to zapewne bedzie jeszcze dostępny przez jakiś czas, może nawet długo, ale niewątpliwie kusi cena - przeważnie w promocji kosztują 17,90, a 12,90 pojawi się pierwszy raz i zapewne ostatni Jeszcze w listopadzie uporam się z błyszczykiem Miss Sporty - zostało kilka kropelek ( ) a grudniu powinien się skończyć (w końcu) Mauvelous Metal. Więc bedę do przodu z mazidłami do ust Jeszcze jedno!! Wiem że to nieodpowiedni wątek, ale cóż... zapytam, bo kogo jak nie kosmetocholiczki Od jakiegoś czasu chodzi za mna rozświetlacz ALE - chcę, aby dawał tylko efekt rozświetlenia bez dawania koloru! Szukam takiego, ponieważ wiadomo że do czerwonej szminki nie walne se na policzki różowego różu żeby wygladać jak wiocha Możecie coś polecić? I przy okazji niezbyt drogiego ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-11-27 o 13:21 |
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale odkąd kupiłam 20 nowych ![]() Kilka chyba oddam koleżankom albo wystawię na aukcję. Co do wyjasnienia błyszczykowego - jakieś zawsze się znajdzie! Ale mogłoby to być np. połączone z postanowieniem - kupię ten błyszczyk, pod warunkiem, że nie kupię kolejnego dopóki nie zużyję zbiorów co najmniej o połowę. To oczywiście tylko przykład, ale przynajmniej zakup miałby głębsze dno ![]() Ja z kolei zainspirowana przez Isę zobowiązuję się nie kupić do końca roku nic poza niżej wymienionymi: ![]() - tuszem do rzęs, ale tylko w przypadku całkowitego wyschnięcia burżuja przed nadejściem 2008 roku - kremem pod oczy - mam tylko kilka próbek i żel Komfort Młodej Skóry, który zwłaszcza zimą jest za lekki i czasami podrażnia mi skórę pod oczami; mam już upatrzony Clinique - najtańszy nie jest, ale uważam, że w krem pod oczy warto zainwestować, poza tym wystarcza na bardzo długo - pianką do twarzy - najprawdopodobniej z różowej serii Optimals Ori; ostatnio chwilowo przerzuciłam się z płynu Sensibio na mleczko i tonik Opuncja Figowa (ach ta ciekawość nowości), a nie zawsze wieczorem chce mi się tego wszystkiego używać, więc pianka ma być na sytuacje awaryjne. Po zużyciu mleczka i toniku wracam do Sensibio - kremem do twarzy - mogę do tego czasu skończyć wszystkie próbki; najprawdopodobniej wezmę jakieś mini kosmetyczki z Clinique lub zestaw Hydrabio Riche z maseczką (tylko po co mi kolejna maseczka )I to wszystko! Nic więcej nie będę potrzebowała. |
|
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie kupię kolejnego zapachu, ponieważ:
Hosenka - kuleczki Glazel? |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię ten błyzszcyk pod warunkiem że do tego czasu (on bedzie dopiero od stycznia) rzeczywiście uporam się z Miss Sporty (to na 99,99%) i z Mauvelous Metal, w znacznym stopniu pozużywam poszczególne smackersy (bo w całości raczej żaden nie pójdzie do stycznia) i potem nie kupie nowego aż jakiegoś (jakiś ??) znowu nie zużyję Może być?? ![]() A co ja planuję kupić do końca roku: - tak jak pisałam - żel kakaowy Ziaji - jak zobaczę to nie będe potrafiła się powstrzymać ![]() - prawdopodobnie krem do rąk i peeling do stóp z Avonu (w promocji 2 za 10,90, poza tym peeling niedługo mi sie skończy) - krem biolipidowy Calma Ziaja - ale na to zapewne naciągnę tate podczas zakupów
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
pakosta ja kilka dni temu wybiłam sobie z głowy zakup kolejnego zapachu (uściślając - tego samego, jaki właśnie ma dostać moja mama, a mieszkamy razem
)Twoje ostatnie uzasadnienie naprawdę przemawia do rozsądku! Pomysł o tym, dlaczego nie powinnam kupować kolejnych perfum wybiłam sobie z głowy tak:
Cytat:
Aż śmiechem parsknęłam
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam wszystkie osoby zaangażowane w ten wątek, z większością spotkałam się w innych wątkach, ale tu mnie jeszcze nie było . Buziak.
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu
Weszłam więc na strone TBS i ... przepadłam. jest nowa seria imbirowa Zamówie u niego coś z tej imbirowej serii i śłiwkowej http://www.thebodyshop.com/bodyshop/...ryId=cat428004Snow - a czy biała czekoladka Bourjous daje białawy kolor czy tylko rozświetlenie?
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) przypomnę, że kolega płaci za tego Mikołaja, a Wam wcale nie jest potrzebne kolejne smarowidło do uzywania raz na miesiąc.
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze coś innego z tych serii Takiej szansy CHYBA nie moge przepuścić W Dublinie mają 14 sklepów TBS
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szansa jest, trudna do przepuszczenia fakt a jak ceny mają się do polskich cen
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1244 |
|
Przyjaciółka KWC
|
To ja jeszcze do tych argumentów motywacyjnych dodam jeszcze coś od siebie.
Nie kupię kolejnego smarowidła do ciała, bo: - mam aktualnie 4 smarowidła do ciała, wszystkie bardzo dobre - jestem leniem i zmuszenie się do smarowania codziennie wieczorem jest niemożliwe, a więc nie potrzebuję takich ilości smarowideł - 3 smarowidła oceniłam na 5*, a jedno na 4* w KWC, a to znaczy, że jestem zadowolona i nie muszę szukać kolejnego fantastycznego, - masła Miraculum nie wycofają ze sprzedaży (odpukać) w ciągu najbliższego miesiąca, więc mogę je kupić za miesiąc, kiedy zużyję co najmniej 2 z tych, które mam na stanie ----------------------------- Za to powiem szczerze, że przymierzałam się do takiego podsumowania, co do końca roku kupię, ale popukałam się w głowę i dałam spokój. Mogę obiecać sobie tylko tyle, że nie będę kupować cieni do powiek, poza dwoma wyjątkami: - jakimś ładnym zestawem nadającym się do smokey eyes (zamiast całego zastępu szarych, czarnych, srebrnych, grafitowych cieni, który służył mi do tej pory) - sypkim cieniem Gosh w jakimś jasnym, słodkim i nieużywanym przeze mnie kolorze w ramach odmiany, do makijażu sylwestrowego (ale to dopiero, jak kupię sukienkę)
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam własnie z zakupów z tatą ...a wiadomo jak to się musiało skończyć
![]() Weszłam na wielki dział kosmetyczny i ... przepadłam ![]() Kupiłam peeling czarna porzeczka Joanny (pierwsze miejsce w którym widziałam) i piękny puder rozświetlający Bell Niestety nie mieli calmy biolipidowej Myślę że to zakarę ( ) tata kazał mi sie potem śliizgać samochodem po parkingu - "przygazuj, i ostro w prawo, teraz w lewo" ... ufff aż zarzucało samochodemPo niekąd jestem z siebie dumna ponieważ odłożyłam z wózka peeling grejfrutowy Joanny i żel pod prysznic (
|
#1246 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze przyznać, że jakoś mi się tak lepiej zrobiło jak poczytałam te listy itp. Dotarło do mnie ile mam i że tak naprawdę nic nie jest mi potrzebne Wiele zakupów to impulsy pod wpływem widzianej reklamy/wizażu , a nie przemyślane kosmetyki. I potem tak stoją i stoją. I zużyć się nie chcą.Cytat:
To nie takie głupie Jak mi sie uda wytrwać w mojej liście to będę z siebie taka dumna! Mimo wszystko jak znajdziesz coś ładnego do smoky to czekam na opinię, fotki i ogólną relację ![]() Cytat:
Peeling by nie uciekł A ledwo takie postanowienia były... Nooo chyba, że żadnego peelingu nie miałaś, to zakup w pełni zrozumiały. Ja właśnie zapomniałam, że mam tylko jeden peeling i jeśli się skończy, to kupię nowy - to jednak rzecz pierwszej potrzeby. Planuję taniutką Joannę, najchętniej porzeczkową, o ile znajdę
|
||||
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znowu kusisz tą białą czekoladką. Może TZ tez bedzie chciał mi coś na Mikołaja kupić to mu powiem o czekoladce Chociaż nie wiem, bo coś focha ma ostatnio - napisał żebym przyleciała do niego na dłużej i że powoli ma dość dzwonienia i smsowania, wiec ja, nie dobra odpisałam mu żeby więc nie dzwonil ani nie smsował - wiem, wredna baba ze mnie
|
|
#1248 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja też mam tylko 1 peeling i to na wykończeniu, ale jak na złość nie mogę trafić na peeling Miraculum, który chce wypróbować. Chyba należę do nielicznej mniejszości u której peelingi Joanny zamiast chęci zakupu wywołują obrzydzenie.
Hosenko, ładnie to tak teżetową tęsknotę poniewierać? ![]() Mnie strasznie drażni to, że w Niemczech nie ma Burżuja, a co za tym idzie nie mogę naciągnąć siostry na zakup białej czekoladki. Chociaż może to dobrze, bo wolałabym ją najpierw zobaczyć.
|
|
#1249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale sama widzisz, trochę działa
|
|||
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisanie co chwila ckliwych smsów bynajmniej w tęsknocie nie pomaga A że ja mam taki charakter jaki mam, to obywa się bez ckliwych smsów ![]() Mi przypadły do gustu peelingi Joanny, przede wszystkim pod względem zapachu - może nie są zbyt naturalne, ale Joanna wprowadziła "coś nowego". Podoba mi się ich mała pojemność - mogę wziąć więc ze sobą na jakiś wyjazd (heh, peeling nie jest aż tak pilnym i potrzebnym kosmetykiem, ale np. jadąc do TZ warto kusić gładką skórą ) pakosta: ten który kupiłam nie jest brązujący tylko rozświetlający. Nie ma złotych drobinek - sa raczej srebrne, ślicznie się mienią. Na mnie lista podziałała - miałam już w ręce ten zel Joanny grejfrutowo-pomarańczowy, ale przypomniałam sobie że do południa pisłam powody dla których nie kupię kolejnego żelu i... podziałało
|
|
#1251 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie czytasz w moich myślach bo odcień Kiss chodzi mi po głowie.
).Ja własnie w peelingach Joanny zapachów nie lubię BTW, Hosenko, podziwiam, tak jak wszystkie pary żyjące na odległość, ja bym chyba nie dała rady. Nawet sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.
|
|
#1252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja znam ten kolor
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslałam że wnioskujesz po nazwie np
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do peelngów to tez lubię żdzieraki - te rzeczywiście za mocno nie ścierają ale całkiem słabe tez nei są - miałam słabsze peelingi Edycja: oczywiście chodziło o 2006
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-11-28 o 15:33 |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę kupować, ale coraz bardziej z głową
![]() 'Kompulsy' to już mi zostały tylko przy żelach pod prysznic, resztę dogłebnie przemyślę zanim wydam na to kasę ![]() Niestety oprócz opakowań bardzo na mnie działają zapachy więc pewnie serii Fruttini imbir&granat nie odpuszczę
|
#1257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to dobra, teraz ja i moje postanowienia Nie kupię kolejnego tuszu do rzęs - dopóki Bourjois Volume Clubbing albo Max Factor 2000 Calorie nie zakończą swego żywota, jeśli to ma być brązowy - dopóki Oriflame Wonder albo Gosh High Precision nie zakończą swego żywota, jeśli to ma być śliwka lub turkus - bo i tak nawet jak używam ich na zmianę starzeją się szybciej niżby to robiły, gdybym miała tylko jeden ![]() Nie kupię kolejnego podkładu - dopóki nie zużyję choćby jednego i nie pozbędę się tych, których nie zamierzam używać - bo i tak znalezienie ideału graniczy z cudem - bo mój portfel, a jeszcze bardziej cera, cierpią na tych poszukiwaniach - bo mam ich aktualnie 7 ![]() Nie kupię kolejnego szamponu - dopóki nie zużyję posiadanego zapasu - bo i tak jeden starcza mi co najmniej na kwartał (nie wiem jak ja to robię )- bo moje włosy nie lubią częstych zmian - bo aktualnie używany jest ledwie napoczęty, w zapasie stoi kolejny cały i jeszcze jeden też ledwie napoczęty Nie kupię kolejnego balsamu do ciała - jeśli na stanie będę mieć 1 zwykły + 1 zapachowy + 1 brązujący (z brązującym chcę dążyć do zera) - bo i tak zwykle używam nie więcej niż dwóch - jeden zwykły, szybko wchłaniający się na dzień + jeden pachniący na nocNie kupię kolejnego kremu do rąk - dopóki nie dojdę do stanu 1 domowy + 1 torebkowy - bo i tak używam 2 kremów do rąk na raz, koncentratu Neutrogeny, który zwykle mam w torebce i jakiegoś innego, najlepiej na pazurki, który stoi na biurku - bo aktualnie mam na stanie 2 koncentraty (jeden na wykończeniu) + 5 zwykłych kremów 50-100ml (w tym dwa na wykończeniu) + 3 mini-tubki 15-30ml - wyjątek: no chyba, że to będzie koncentrat Neutrogeny w naprawdę korzystnej promocji, to kupię Nie kupię kolejnego żelu pod prysznic - dopóki nie dojdę do stanu 1 świeży + 1 słodki - bo i tak więcej niż dwóch na raz nie używam, a reszta tylko prawie że urywa półkę w łazience albo zawala szafki - bo aktualnie mam na stanie 2 świeżuchy, w tym jednego już tylko 1/3, ale przyfruną do mnie 4 kolejne, świąteczne limitowanki - bo z takim zapasem, następne żele jakie kupię, to będą limitowanki wielkanocne ![]() Nie kupię kolejnego zapachy - dopóki nie zużyję przynajmniej 2 flaszek - bo i tak nie nadążam ich zużywać, a kolekcja się rozrasta - bo mam aktualnie 10 zapachów, w tym 2 zdublowane, co daje 12 buteleczek od 15ml do 100ml i do tego masę próbek - bo prędzej wywietrzeją albo kot mi je potłucze (tfu! tfu przez lewe ramię ) niż ja je zużyję- bo w końcu muszę zacząć testować próbki, a nie tylko je gromadzić ![]() No i ogólnie - nie będę robić wielkich zapasów. Jeden zdublowany kosmetyk od biedy może być, jeśli faktycznie opłaca się go wcześniej kupić. Z resztą kosmetyków raczej nie mam problemów, więc nie mam co wypisywać. Noo, poza kolorówką, ale ją muszę znów porządnie przetrzebić i przyznać sie sama przed sobą czego naprawdę używam, a co tylko chomikuję. I na All z tymi zachomikowanymi skarbami ![]()
|
|||||
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj ślinię się na nowe perfumy od Christiny Aguilery
Jeszcze ich nie wąchałam, ale jej porzednie zapachy mi się podobały i teraz też się ślinię ![]() Poza tym mam tylko 3 buteleczki perfum: LBD z Avonu(już końcówka ![]() No już się nie tłumaczę, perfumy mi się podobają, ale najpierw to ja muszę kupić sobie nową torebkę, bo chodzę cały rok z jedną, już taka biedna pokiereszowana
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
MagJa podobają mi się Twoje postanowienia
Też chcę się oduczyć takiego szalonego dublowania kosmetyków. Jeśli chodzi o czekoladkę, to cieszę się, że mogłam pomóc Wczoraj wieczorem doliczyłam, że mam jednak... 35 błyszczyków - o 3 lip frostingach zupełnie zapomniałam Nie wiem, jak doprowadziłam do takiego stanu. Biorę się ostro za ich zużywanie! Przyłacząm się też do postanowień co do: - szamponów - mam jeden ledwo zaczęty, jeden połowa butli 400 ml, jeden stoi w zapasie - żeli pod prysznic - nadciąga 5 z YR, w zapasie leżą 4, 2 obecnie w użytku - cieni do powiek - używam i tak kilku ulubionych, a zdecydowanej większości w przypadku kaprysu raz na jakiś czas |
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś podjęłam dycyzję o rozstaniu .... ![]() z jedną szminką - Shimmering Sand Avonu - przestałam lubieć jasne szminki. I z maseczką olwikową Biedronkowo-Tołpową Snow: czy udałoby Ci się załatwić jeszcze jedną czekoladkę skoro w UK tez z nią ciężko?? ![]() pakosta: przyjrzałam się uwaznie temu puderkowi i tak naprawdę ma wielokolorowe drobinki - srebrne, różowe, jasno fioletowe a nawet ... błękitne. Złote też są - a może to bardziej żółty niż złoty?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-11-28 o 10:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Proszę chociaż coś zużyć do tego czasu, albo porządnie się zastanowić... Czy to limitowana seria? Może mogłabyś kupić go później
Jak nieco uszczuplisz zbiory
czesto jestem już tak zmęczona że jedyne o czym marzę to położyć się spać - nei w głowie mi jeszcze ciapkanie balsamem 

Zamówie u niego coś z tej imbirowej serii i śłiwkowej

To nie takie głupie