|
|
#4771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za miłe słowa ![]() Schowała się na parę godzin pod łóżkiem, odpoczęła sobie i teraz już jest ok Nawet zjadła i się bawi Cytat:
Też tak mam ![]() Tosia mi się bardzo podoba zwłaszcza w zdrobnieniu ale mamy w bliskiej rodzinie Tosię więc u nas odpada
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-15 o 13:54 |
||||
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dosyc regularne ruchy - mlody sie odzywa tak co 3-4h. Jak jestem zajeta to nie zwracam az tak uwagi, dopoki nie kopnie mnie w pecherz.....Ja mam to szczescie ze on jakos tak dziwnie lezy nogami do dolu i sobie czesto tam dyskoteke urzadza..... Ale jak wstaje lub ide spac to wtedy najintensywniej...nie powiem co sie dzialo wczoraj po lodach ![]() Mi polozna powiedziala, zeby nie do konca sugerowac sie tym liczeniem - bo jedne dzieci sa mnie aktywne - i Oliwia taka wlasnie byla, a jedne bardziej - wlasnie tego doswiadczam. Najgorsze jest to, ze gdzies wyczytalam, ze dzieciom poxniej taki tryb zycia dosyc czesto zostaje i przy Oliwce by sie to zgadzalo, choc tam tez pobyt w szpitalu i niedoczynnosc tez mogly miec wplyw. Ale jesli mlody bedzie faktycznie co 3h sie budzic to mam przekichane noce... Moja mama jak jest na mnie zla wola Antonina a Oliwia zostala Antosia Zawsze sie wsciekalam, ale dzis sama moglabym tak nazwac corke![]() Co do wolania na dzieci - I w przedszkolu i w szkole (PL) wolali na mloda Oliwia - chyba tylko ja mowie Ola, i czasami jak sie do niej zwracalam w towarzystwie to robila mi wyrzut, ze nie nazywa sie Ola tylko Oliwia.... Ja nigdy nie przepadalam za swoim imieniem jako dziecko i kazde zdrobnienie bylo dla mnie koszmarem (Justyna). Ale jako nastolatka zaczelam sie cieszyc, ze Justyn nie jest zbyt duzo, bo w klasie mialam same Kasie i Asie i Moniki Teraz zdrobnienia mnie nie irytuja i chyba wiekszosc znajomych mowi Jusia. A za to jak slysze JustynO to robie sie chora To jest tak oficjalne, ze az boli.---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Bede miec szanse na dogonienie piernika:P Gdzie to sie sprawdzalo? :pala :
|
|
|
|
|
#4776 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ma szczęście, że trafiła na ludzi, którzy się nią wspaniale opiekują-i w ogóle opiekują, bo dla wielu byłby to powód oddania kota![]() A ja właśnie muszę skończyć przygotowywać żarcie moim kotom. Nienawidzę tego robić, szczerze NIENAWIDZĘ. Jak przychodzi dzień mieszania, to chce mi się Teraz, jak wrócę do swojego mieszkania (aktualnie u mamy), to muszę przygotować na cały miesiąc. Już teraz z trwogą myślę o tym, co będzie, gdy dziecko będzie przechodzić na papki. Wołowina z marchewką w słoiczku jakoś nie bardzo mnie przekonuje, więc będę pewnie tylko stać w garach i robić mieszanki do zamrożenia w ilościach hurtowych-dla kotów i dla dziecka. Nie mogę się doczekać![]() Cytat:
![]() Do tego wszystko mi leci z rąk-wylałam ostatnio całą szklankę kawy, potłukłam dwa talerze z mojego ulubionego, pistacjowego kompletu i obryzgrałam przy tym świeżo pomalowaną ścianę (keczupem). Wczoraj wypadł mi z ręki jogurt. Otwarty. Cytat:
![]() Fajny tż Mnie bardzo rozczula, kiedy mój chłop szykuje coś dla dziecka![]() Cytat:
Mnie się Tośka bardzo podoba, ale moja koleżanka dała swojej kotce na imię Antonina i tak właśnie na nią woła-Antonina. Jak wcześniej uwielbiałam to imię, tak teraz kojarzy mi się z kotem Tzn. dalej je lubię i sama rozważam, czy nie dać Antonina, a zdrabniać Nina (czyli z głównej formy naszego imienia zrobić zdrobnienie), ale coś zaczęła mnie irytować ta Antonina. Pewnie dlatego, że koleżanka też jest irytująca, a nazywanie tak kota wydaje mi się jakieś takie...sama nie wiem-pretensjonalne?Cytat:
ja słyszałam o tabletkach) i przejdę na mm. Ogólnie kp wcale mi się nie podoba, fizjologia tego obrzydza mnie podobnie, jak Twoją znajomą, a ściąganie jest dla mnie kompromisem między tym, że kp nie chcę, ale chcę, aby dziecko choć przez chwilę dostawało pokarm mamy. Czy z tego tytułu powinnam iść się leczyć? ;-) Cytat:
Macie już plany na majówkę? A co do sernika-siostra powiedziała, że po weekendzie zrobi mi cały
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-15 o 14:06 |
||||||
|
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Założyłam już nowy wątek, bo Tż szybciej skończył pracę i już jedziemy
Dospamujcie do 5000 postów Pozmieniam na pierwszej stronie jak dorwę komputer Jak któraś chce coś dopisać to PW ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post58990781
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aha.. to fajnie zamówiłam
|
||
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
mam teraz to samo a kiedyś mi się nawet często zdarzało bez majtek chodzić
teraz by mi chyba po nogach pociekło hahahaha dlatego dzisiaj byłam zakupić wkładki bo mi ciągle było nie po drodze i kupiłam w lidlu.. nie polecamCo do budyniowego mózgu, była dzisiaj już pod pracą prawie za pięć 12 i pomyślałam sobie, że nie wiem czy wyłączyłam kuchenkę a gotowałam sobie parówy przed wyjściem. Oczywiście 15min spóźnienia bo musiałam się cofnąć. Ale garnek wyłączony. ekhem. Ogółem potłukłam 3 szklanki i lampkę do wina i leci mi z rąk regularnie. TŻ wczoraj - "a co jakaś szklanka się potłukła?" -'ja nic nie wiem!' na szczęście byłam w wannie i nie widział mojej miny
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-04-15 o 14:10 |
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna z moich kotek, nie tknie niczego co nie jest sucha kulka. Moze byc psa zarcie - ale ma byc suche. Druga nie przepada za suchym. Moglaby jesc surowego kurczaka, tunczyka z puszki, i kupuje jej puszki z wyzszej polki, po TZ kiedys kupil whiskas to myslalam, ze zejde po zapachu jej nieczystosci... Co do zupek, to ja planuje na taka okazje zakupic termomix i tan takie zupki dla dzieci robi sie blyskawicznie. Zreszta nie tylko zupki )Udalo mi sie przy Oliwii bez sloiczkow i nie wiem czy dzieki temu czy nie, ale nigdy nie mialam z nia problemow z jedzeniem. Uwielbiala wszystkie warzywa od samego poczatku. Zreszta do dzis tak jest. Jak przygotowuje jej lunch box do szkoly to musze miec skrojona marchewke i papryke dla zenskiej czesci klasy...I ile marchewka jest tania i niech jedza na zdrowie to papryka juz niekoniecznie i niech im rodzice daja;/ Ale tutejsi rodzice twierdza, ze ich dzieci nie lubia warzyw....wiec pewnie dlatego objadaja moje... |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja leżę, czuje ruchy ale jestem bardziej skłonna do tego co któraś z dziewczyn napisała- 10 ruchów w ciagu 12h. Skupiając się nie czuje takiej ilości ruchów o której mówił Twój gin (może to przez łożysko albo przez moja budowę) za to jak juz kopie to tak ze się nie da tego pomylić z niczym innym. A chyba chciałabym czuć juz dzidzie co chwile. |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam tak samo, boje sie chowac naczynia do szafek bo ostatnio zbilam 3 za jednym zamachem.... Podobnie wszystko z rak leci, jak starej babulce. Co do budyniu - to mi uciekaja slowa w pracy. Moj ang jest na bardzo dobrym poziomie i nie mam problemow ze swobodnym porozumiewaniem sie, ale to co ja teraz wyprawiam to brzmi jak na egzaminie ustnym z matury ( dostalam 3...) Mowie jakies dziwne rzeczy do TZta, wczoraj opowiadalam mu na pytanie i cos mu odpowiedzialam i dodalam slowo STOL....fajnie, nie wiem skad mi sie ten stol wzial. No i pisanie - nie mam w pracy na lapie polskich podkreslen i az sie boje ile ortow ja mam narobione )) Chyba, musze poprosic kolege z IT by mi cos z tym zrobil, zebym sobie wstydu nie robila Sama nic nie moge zrobic bo trzeba miec haslo administratora....A z drugiej strone, jezeli odslaniaja pomniki w CHoldzie i nie pamietaja daty chrztu Polski, to co ja sie swoja ortografia bede przejmowac:P
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4786 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do szyjki mam nadzieję, że luteina i odpoczynek będą wystarczające i nie będzie się już skracać. Trzymam kciuki. Uważaj na siebie!A ciśnienie w domu na pewno będzie ok. ![]() Cytat:
![]() Wkładek nie używałam przed ciążą i teraz też nie, bardzo ich nie lubię. Leków dopochwowych nie stosuję, śluz jest co prawda w zwiększonej ilości, no ale nie aż takiej, żeby mnie przekonać do wkładek. ![]() Cytat:
![]() On ma retinyl palmitate, czytałam że to najłagodniejsza pochodna wit. A stosowana w kosmetyce, no ale jakoś nie jestem przekonana, wolę unikać i tego składnika. |
||||
|
|
|
#4787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: ja też mam taki plan..jestem wychowana na kuchni bogatej w warzywa, gotuję (zazwyczaj) zdrowo..nie uzywam żadnych gotowców/produktów przetworzonych itd chciałabym,zeby córcia lubiła jedzenie , czerpała przyjemność z jedzenia (od ciężarnej to brzmi jak perwers trochę..) normalnych rzeczyCytat:
łozysko masz na przedniej ścianie? a miałam pytać, bo tez problem z pamięcią - skąd u Ciebie nakaz trybu leżącego? przez krwawienie które miałaś? |
|||
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dokładnie tak jak Ty. Jak cos przeskrobałam dla rodziców byłam zawsze JustynKĄ stąd nie lubię zdrobnień swojego imienia. A tak poza tym wołają na mnie Tina lub Tysia. Mężowi jeszcze zdarza sie powiedzieć do mnie Rysiu (od Ryszarda Ochuckiego)
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
Co do ubran dla dzieci to jest NIEKONCZACA sie historia i te co maja dziewczynki to uswiadomie Was - bedzie gorzej
![]() Moja mloda ma juz wlasny styl wiec to nie jest tak, ze wszystko ubierze. Jest wielka fanka leginsow w printy wiec pol szafy to one i codzienny dylemat czy te w koty czy te lody..... No i nidy nie ma sie w co ubrac....ale nie bede mowic po kim to ma ![]() :brzy dal: Pa tatusiu rzecz jasna ))Z chlopcami jest lawiej - mniejszy wybor a i chlopcy po prostu luba miec wygodnie a nie modnie Nie potrzebne im leginsy w 15 wzorkow bo akurat te nie pasuja do bialej bluzki w wieze eifla a te drugie do kota w okularach.....Do tego prawie co 3-4 mce zmiana garderoby...3 miesiace temu mloda miala 140. Dzis 144 - nie musze mowic jak sie wyglada w zbyt krotkich spodniach, prawda?
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u nas wszystkie zwierzaki mają dożywocie ![]() Wow już 4 część założona, lecimy jak szalone
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tez ksiazeczke z przepisami dla dzieci, oby tylko Pola lubila moje pichcenie A co do papryki, to faktycznie droga jest! Nie zazdroszcze sytuacji, ja Tzyowi do pracy takie warzywa szykuje
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Ta pormocja w smyku jest tylko on line? Czy w stacjonarnym tez?
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to wy już liczycie ruchy?
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
musisz się teraz oszczędzać, dużo leżęć! ja mam lodówkę małą zabudowaną na dole i też jest to dla mnie uciążliwe :/ a większość szafek własnie mam u góry i gdzieś kiedys mi się obiło o uszy, że wyciągać rąk do góry też nie wolno. ehhh
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w nocy w tych pierwszych miesiącach nie wstaje sie własnie normalnie tak co pare godzinek na karmienie?? Moja kolezanka wiem że sobie budzik nastawiała żeby w razie czego budzić małego i go karmić . Co o tym myślisz/cie ? Powinno się malucha wybudzac mam na myśli takiego 0-6 mieś czy jeszcze głużej jak to wyglada w praktyce??
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co będą kupować, jak Oliwia przyniesie ![]() Ja też planuję termomix Nie wiem tylko, którą wersję kupię. Podobno ta nowsza lubi się psuć (więcej elektroniki to i więcej może się spierniczyć).Ja karmię barfem-czyli surowym mięsem, które dobieram i suplementuję wg potrzeb moich kotów. U jednego zahamowałam dzięki tej diecie wzrost kreatyniny, a nawet jesteśmy już prawie w normie (od rosnącej kreatyniny do PNN niedaleka droga). Nie wiem, czy słyszałaś o tym sposobie żywienia-generalnie chodzi o to, że próbuje się w nim odtworzyć skład ciała myszy, czyli tego, co kot jada w naturze. Minusem jest to, że trzeba trochę poczytać i potem robić te cholerne mieszanki, ale wiem, że dzięki temu daję moim kotom największą z możliwych szansę na długie i zdrowe życie. No i kupy robią raz na 3 dni, a nie codziennie dwie Do tego jeśli nie zajrzę do kuwety, to nawet nie wiem, że kupa jest. Jak chwilę karmiłam chrupkami, to po kupsztalu można się było z domu wynosić![]() Whiskas to masakra. Koci fastfood najgorszego sortu Dobrze, że nie dajesz tego Tuńczyk z puszki (taki ludzki) też nie jest za dobrą opcją, bo ma pełno soli (a to dla kocich nerek niedobrze).Chyba brzmię jak wariatka, ale fakt jest taki, że na kocim żarciu i składach karm znam się lepiej niż na żarciu ludzkim xD Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-15 o 14:45 |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Juz Ci chyba ze 3razy odpisywalam dlaczego leżę (albo tylko odpisałam w mojej wyobraźni) wcześniej leżałam przez krwawienia. Leżę teraz juz zapobiegawczo. Moja macica jest malutka (w porównaniu do innych) jak twierdzi mój gin i nie jest pewien jak bardzo będzie mogła się rozciągnąć. Zatem leżę żeby jej dodatkowo nie stresować ani nie nadwyrężać. To jest główny powód mojej bezczynności [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Łożysko na przedniej ścianie. |
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to nie z powodow ideologicznych - a glownie takich, ze o wiele lepiej sie czuje na takiej diecie niz miesnej. Jednak ostatnio mam mnostwo slabosci i pociag do dziwnych rzeczy |
|
|
|
|
#4798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najbardziej się męczę .... jak dużo mówię! Najgorzej przez telefon mama krzyczy ze mam wziąć oddech... wchodzenie na 2 pietro mnie tak nie męczy. Złapałąm lenia strasznego, odkurzacz został na środku korytarza bo kostka zaczęła dokuczać i stwierdzilam ze zrobie sobie przerwe. No i ta przerwa trwaaaaaa i trwaaaaa ![]() Na obiadek pozazdrościłam młodych ziemniaczków i sadzonego - nie pamiętam która pisała ale robie tez zapiekanke z miesem mielonym bardziej z myslą o jutrze
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
||
|
|
|
#4799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam, ze im bardziej urozmaicona dieta kobiet w ciazy tym chętniej pózniej dzieci smakują nowych potraw i nie maja lęków przed nowymi smakami. |
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja synkowi przy rozszerzaniu diety też nie dawalam słoików. Jeździłam na biobazar, kupowałam tam warzywa i poTem w domu wieczorem, jak młody szedł spać, odpalaliśmy domową fabrykę weków. Gotowalam na parze warzywa, łączyłam w różnych kombinacjach, przyprawiałam inaczej (różne oleje, koper, natka, siemię lniane itd), żeby uczył się nowych smaków. Teraz wcina wszystko, aż mu się uszy trzęsą. Jak zupę mu daję, to warzywa czasem ręką wyciąga, żeby szybciej było
nie lubię tych sklepowych słoików, po pierwsze dla dzieci z alergią wybór zaden, po drugie składy nie zachwycają (woda i marchew to 80% składu większości :/ ). Pierniku, ja nie muszę jeszcze leżeć. Do 26 tygodnia mam czas na podniesienie łożyska. Jeśli to nie nastąpi, czeka mnie pewnie leżenie Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

To miłe, ze się nią zaopiekowaliscie

Teraz, jak wrócę do swojego mieszkania (aktualnie u mamy), to muszę przygotować na cały miesiąc. Już teraz z trwogą myślę o tym, co będzie, gdy dziecko będzie przechodzić na papki. Wołowina z marchewką w słoiczku jakoś nie bardzo mnie przekonuje, więc będę pewnie tylko stać w garach i robić mieszanki do zamrożenia w ilościach hurtowych-dla kotów i dla dziecka. Nie mogę się doczekać
ja słyszałam o tabletkach) i przejdę na mm.

) czyli źle. Wrzuć teraz trochę oszczędniejszy tryb życia, przede wszystkim nie dźwigaj. Magnez w kroplówce pozwala szybszy efekt wywołać. Dobrze, że w tabletkach bierzesz 

klask i: ja też mam taki plan..jestem wychowana na kuchni bogatej w warzywa, gotuję (zazwyczaj) zdrowo..nie uzywam żadnych gotowców/produktów przetworzonych itd chciałabym,zeby córcia lubiła jedzenie , czerpała przyjemność z jedzenia (od ciężarnej to brzmi jak perwers trochę..) normalnych rzeczy
[COLOR="Silver"]