|
|
#2341 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
![]() Ja robiłam z przepisu Ewy Wachowicz: http://www.ewa-wachowicz.pl/szarlotka-sypana-id242.html Nie odciskałam w ogóle jabłek- one muszą być takie mokre, żeby kaszka miała czym napęcznieć. Cytat:
za dobre wieści z wizyty 1700 g. to już nie taka malutka! Niektóre dzieci rodzą się w 40 tygodniu z wagą 2000-2500 g. Moja córka urodzona w 42.tc z wagą 2900 i długością 50 cm. Do dzisiaj niższa i drobniejsza niż rówieśnicy.Czytałam ostatnio właśnie o tych e-zwolnieniach ale niestety u mnie w przychodni jeszcze tego nie mają... Ja mam prawie 10 kg. na plusie. Uważam to za normę ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Asiu Tobie też gratuluję udanej wizyty I czekamy na fotkę naburmuszonej księżniczki
|
||
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt
Słaby mam dzisiaj dzień. Ledwo żyję. W ciągu dnia rozważałam wyjazd na IP. Nie miałam co z córą zrobić, bo nikogo z sąsiadów nie było. Młody chyba pozycję zmienił, już nie czuję go po przekątnej tylko centralnie po środku nad pępkiem. Może stąd ta słabość.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2343 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moja teściowa jest najlepsza,mi tu nic nie powiedzieli co ze mną zrobią,a ona raz dwa zadzwoniła,wszystko jej lekarz powiedział. Więc na pewno zostaje do wtorku, dostałam dziś zastrzyk na plucka,mam magnez w kroplowce. Jutro 2 zastrzyk i dalej magnez,później zobaczą czy mi się dalej brzuch spina,jak będzie lepiej to tabletki. Mam nadzieję,że jednak mi potem zaleca tylko leżenie, bez krążkaCytat:
![]() Cytat:
Czekam na zdjecia Cytat:
Wiecie co,moja teściowa mi kupiła 2 super koszule do szpitala,takie już nadające się do karmienia. Jutro ja zapytam gdzie,bo mam ochotę na jeszcze 1 |
||||
|
|
|
#2344 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Było mi strasznie słabo po prostu. Myślałam, że zemdleję.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2346 | |
|
Ania
|
Cytat:
ale teraz już lepiej jest?Może ciśnienie było niskie..?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej. Ogólnie wpadłam w taką niemoc, że tylko leżałam do przyjazdu męża. Córka siedziała i glaskala mnie po głowie, a kot położył mi się na nogach i tak trwałyśmy.
Przestraszyłam się :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
Asiek, Madzia brawa za wizyty. Dobre informacje zawsze miło się czyta
Radena do wtorku szybko czas zleci i będziesz w domu, wszystko że ułoży nie ma innej opcji. MamNiny odpoczywaj oby to tylko był gorszy dzień. |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oby.. Bo mąż zapowiada, że ściągnie do nas swoją mamę już w maju. Żeby był ktoś, kto z Ninką zostanie jakbym ja musiała do szpitala jechać.
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
Ma może któraś z was lub myśli o kupieniu do nosidla /wózka takiej wkładki oddychające?
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2353 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jest lepiej, ale jak piszesz,jeśli będzie jutro coś nie tak, jedź i sprawdź co jest grane... A co nie lubisz teściowej?
||
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2355 | |
|
Zadomowienie
|
Asiek, córeczka będzie drobna to będzie ją łatwiej wypchać
![]() Radena, będzie dobrze! a na krążek to już nie za późno? Wiem, że zakładają go tylko do pewnego momentu. Koleżanka miała problemy z szyjką w okolicy 32 tyg i jej lekarka powiedziała, że już na krążek za późno. Cytat:
po 1) nie nosimy dziecka w chuście w pozycji leżącej bo to niebezpieczne i po 2) nóżki noworodka i malucha do 6 m-ca nie układamy na żabkę tylko przyciskamy do brzuszka Na moje oko w normie. Ja tyle miałam jak do porodu przyjechałam, ale w pierwszej ciąży jakoś niewiele przytyłam. teraz będzie więcej
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj cały dzień na nogach w biegu, tż miał wolne więc chcieliśmy jak najwięcej załatwić, bank, skarbówka, mechanik, wulkanizacja, lekarz, zakupy masakra :P Jeszcze szafki do teścia do łazienki kupilismy to skręcali 2h.. dopiero wróciliśmy i padam
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia- super wieści 1700g też mi się wydaje w porządku. Dziewczynki podobno na ogół rodzą się drobniejsze niż chłopcy.Asiek- czekamy na sfochowaną minkę na zdjęciu Kto śmiał trącać na usg królewnę? Zrobiłam selekcję ubranek, podzieliłam kolorami do prania i już pierwsza partia schnie. Wyszło 3 siaty ubranek od 56 do 68. Przynajmniej Leonek goły nie będzie chodził ![]() Zdziwiłam się tylko jak wiele ubranek po Rafku wygląda szmatowato- szczególnie te z Pepco i SNC. Dziewczyny czy po praniu prasujecie ubranka po dwóch stronach? |
||
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2362 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do zwolnienia w systemie elektronicznym to wow! Jestem w szoku i nie wiedziałam też ze można wystawić zwolnienie na okres dłuższy niz 1mc człowiek się uczy całe życie i głupi umiera.Asiek rowniez oklaski za wizytę! waga małej tak akurat ;-)Motylek brawo Ty! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Zebrah Ja za pierwszym razem prasowałam tylko po jednej stronie. Teraz też nie będę po dwóch. Niecierpie prasowac! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- MamaNiny zdrówka dla Ciebie! Też czasem miewam takie słabsze dni. Dobrze mieć pod ręką kogoś bliskiego kto chociażby zaopiekuje się starszakiem Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny :-* idę spać. Dobranoc!
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
Asiek - świetna
I jak stopę wystawiła do zdjęcia ![]() mamaNiny- a przepraszam- ja ciągle mam w głowie swojego 2-latka i po prostu to mi przyszło na myśl pierwsze Dzanet- no właśnie ja też z prasowaniem słabo. Część ubranek mam z SH więc się chyba poświęcę i machnę po dwóch stronach żeby odkazić :/ idę spać dziewczyny- dobrej nocy. Soffinka odeśpij zarwaną nockę! |
|
|
|
#2365 |
|
Konto usunięte
|
U nas w sypialni ściany i sufit pomalowane, panele położone, część mebli starych stoi. W kkońcu widać postęp!
Lampka w sowki już wisi, ładna! Jutro działamy dalej. Może uda się już łóżka przenieść. I potem jeszcze przenoszenie ciuchów i wykańczanie pokoiku małych. No i można się brać za przegląd kartonu rozm 56-62 i dalsze zakupy ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już (w sensie dopiero) poprałam większość ubranek po starszaku ale czekają jeszcze 2 kartony. Układam je rozmiarami żeby w maju poprać w dziecięcym proszku te najmniejsze a potem sukcesywnie prać te większe. Przez miesiąc będzie moja mama więc jakoś to ogarniemy zwłaszcza, że u niej prasowanie obowiązkowe bo cyt:" moje wnuki nie będą chodziły w pomiętych ubraniach" No cóż... dyskutowac nie będę
Ze starszym synkiem ogarniamy obecnie nocnikowanie. Po ponad 2 tyg. jest postęp i jestem z synka bardzo dumna. Wiele rzeczy/zmian przychodziło nam cięzko, pierwsza próba odpieluchowania również zakończona fiaskiem ale przy drugim podejściu jest ok i są duże postępy bo już sam siada na nocniku i sika Gratuluję udanych wizyt ![]() SOFFINKA bardzo współczuję sytuacji w jakiej się znalazłaś KOCIAK, DZANET ja równiez chętnie zobaczę pozycje z nóżkami do brzuszka. Miałam chustę dla pierwszego synka i była do niej książeczka z instruktażem dla kilku pozycji i nie było tam pozycji do brzuszka ale pozycje na żabkę i ja tak nosiłam maleństwo. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Jestem ciągle w biegu, codzienne spacery ze starszakiem, brzuch mi twardnieje i jak czytam, że Wy już torby pakujecie to się zestresowałam i jutro jadę po koszule i szlafrok, żeby być gotowym w razie wcześniejszego porodu. Mąż powiedział, żebym przygotowała w torbie (w razie W) rzeczy potrzebne na pierwsze godziny w szpitalu/przy porodzie a on w razie czego spakuje ubranka itp. dla maluszka i dowiezie do szpitala. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59016291]U nas w sypialni ściany i sufit pomalowane, panele położone, część mebli starych stoi. W kkońcu widać postęp! Lampka w sowki już wisi, ładna! Jutro działamy dalej. Może uda się już łóżka przenieść. I potem jeszcze przenoszenie ciuchów i wykańczanie pokoiku małych. No i można się brać za przegląd kartonu rozm 56-62 i dalsze zakupy ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] dla was!tak szalejesz na tym alli że ostatnio sama zaczęłam przeglądać ich stronkę. Duuużo tam rózności... SLIWECZKA podzielam zdanie co do ubioru noworodka na wyjście oraz to, że powinno się na początku dogrzewać, żeby dzieciątko przywykło do nowej temperatury. Pamiętam, że u nas na sali poporodowej było bardzo gorąco, słońce świeciło przez okna i o ile położna wpadała i robiła przeciąg otwierając okna i drzwi (nie patrząc, że na sali są noworodki) to jak zobaczyła, że synka rozebrałam do bodziaka z dł.ręk.+ skarpetki po kolana to kazała go ubrac i zawinąć w kocyk (ja pociłam sie w samej koszuli) ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- A co do Twojej bratowej i niejedzenia nabiału to już kiedyś pisałam, że włąśnie dlatego uważam, ze nie warto się upierać dla zasady, że dieta przy kp nie ma wpływu na dziecko tylko próbować eliminować, żeby nie męczyć dzieciątka i jego brzuszka. Ja też miałam etap mleka koziego, mleka bez laktozy itp. jak synkowi nie chciały zejść liszaje przy uszkach. Poza tym, jak dziecko jest starsze to też czasami zdarzają się jakieś suche plamy, czerwone placki itp. i w takiej sytuacji też wprowadzamy dietę eliminacyjną żeby usunąć ew. przyczynę zmian alergicznych a nie udajemy, że nic sie nie dzieje ( wtedy jakoś lekarze nie twierdzą, ze dieta nie ma wpływu tylko wręcz zalecają np. usunąć nabiał, cytrusy itp) EDIT: doczytałam, że o dogrzewaniu maleństwa pisała MAJKELA, sorki
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-04-15 o 23:49 |
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nareszcie Was nadrobiłam. U mnie w dalszym ciągu faza na sprzątanie ![]() Dziś wyrzuciliśmy łóżko z sypialni i pierwszą noc będziemy spać na nowej kanapie w salonie... tym samym to pierwsza w życiu Zuzi samotna nocka w pokoju ![]() Jeszcze z dobrych wieści to Zuzka dostała się do państwowego przedszkola Justynko spóźnione sto lat urodzinowe i imienionowe madzius, Asiek, Madzia gratuluję udanych wizyt Cytat:
Pytałam o to mojej ginekolog w pierwszej ciąży i nie widziała przeciwwskazań, więc teraz też używam tylko kremu Soffinka bardzo Ci współczuje z tym cholernym zusem
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA brawo za wieści z wizyty. A z tym.l4 to zalezy od lekarza i przychodni, ale podobno od kilku miesięcy jest juz taka opcja. Tak mi ostatnio położna powiedziala, bo tez elektronicznie wysylala.
ANUSIA gratuluję przedszkola! MISZKA ja jeszcze nic nie zaczęłam:p
|
#2369 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Haha,faktycznie foszek ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ---------- Cytat:
Ale jak Twój chce i umie zapakować odpowiednie ubranka dla dziecka to szacun---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ---------- Cytat:
![]() Co do metod depilacji to mnie właśnie zawsze po kremie wysypuje,a jak jadę maszynka na odżywkę do włosów to jest bardzo ok. Tylko oczywiście bliżej Grażyny trzeba uważać żeby się nie usmarowac
|
|||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam koszmarną noc Jakieś przeziębienie mnie bierze ![]() Pół nocy nie spałam z bólu- głowy, gardła i wszystkich mięśni ![]() Czuje się fatalnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

aż ciekawa jestem takiej słynnej szarlotki 
czekam tez na niego[COLOR="Silver"]
za dobre wieści z wizyty 

No ale póki mogę spać to śpię.

Nie wiem czy to mało czy duzo, nie przejmuję się 
Pytałam o to mojej ginekolog w pierwszej ciąży i nie widziała przeciwwskazań, więc teraz też używam tylko kremu