Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 20:18   #4921
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Chyba sie jednak zdecyduje na komunie dla corki W zaproszeniach napisze jak ksiadz "nie mniej niz...."

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Wydaje mi sie, ze to jest Twoja indywidualna kwestia czy dasz jej mieso czy nie. Znam duzo veganiskich dzieci plus 2ke nawet na diecie vitarianskiej i sa to zdrowe byki.

Pewnie w duzej mierze zalezy czy jestes na takiej diecie ze wzgledow ideologicznych (etycznych) czy tez nie.

Wiekszosc moich znajomych vegan to wybor etyczny glownie a tam gdzie tak jak ja zdrowotny czy inny sa mniej radykalni.
hehe..dobra opcja z tymi zaproszeniami..w końcu na duchownych powinno się wzorować..
ja raczej z powodów zdrowotnych, choć na początku to taki bardziej bunt młodzieńczy i ogólna niechęć do mięsa..

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Hejka
juz nadrobiłam wszystkie posty z 2 dni, ale obiecuję, że już będę czytała na bieżąco, bo potem nadrobić to masakra

pierniku kciuki trzymam za szyjkę, żeby już więcej się nie skróciła. moje twardnienia nadal występują i też się stresuję, że szyjka się niebawem skróci

co za jedzonko tu pokazujecie
przez Was właśnie zajadam czekoladę Milkę tą dużą z orzeszkiem w środku !!!
a po tego magnuma zrobię sobie wycieczkę jutro

ja oglądałam dzis wózki i mam chyba nowego faworyta - na żywo spodobał nam się wózek Hartan - słyszałyście coś o tych wózkach? Ja nigdy nie słyszałam a na żywo wyglądały na bardzo dobrze wykonane i solidne.

justynkie - super brzuszek !!! już taki duży i kształtny
wszystkie brzuszki super

gratuluję wszystkich udanych wizyt!
to trzymamy kciuki za siebie nawzajem..

Cytat:
Moj kolega z pracy puszcza smierdzace baki
chciałam Ci napisac,żebys też puściła..w końcu lepiej wąchać własne smrody niż czyjeś..ale już chyba jesteś po pracy..

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
wpadłam na genialny pomysł, żeby odwiedzić rodziców. na wejściu mój ojczym zaczął się nosić, czy mamy już datę ślubu bo on sobie nie wyobraża, że urodzę dziecko w konkubinacie :/ a on nie będzie tego tolerował, jak spytałam czy jak ksiądz poświęci to wszystko nagle będzie cacy to usłyszałam czy nie chce błogosławieństwa trochę mnie to boli, bo to zachacza o pomysły zerwania kontaktu z nami, moja mama już jakiś czas temu mi mówiła, że ciągle jej truje a ja od poczatku ciąży nie usłyszałam czy z maleństwem wszystko okej..
jestem wku...na na maksa, wracam do domu, kupię kubeł lodów i będę oglądać serial bo tż akurat wyszedł z kumplami.
współczuję.. siadaj z nami i odpoczywaj

a sociael (?) - napewno źle napisałam ten nick.. jeszcze nie dawała znać jak po połówkowym?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:18   #4922
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
wpadłam na genialny pomysł, żeby odwiedzić rodziców. na wejściu mój ojczym zaczął się nosić, czy mamy już datę ślubu bo on sobie nie wyobraża, że urodzę dziecko w konkubinacie :/ a on nie będzie tego tolerował, jak spytałam czy jak ksiądz poświęci to wszystko nagle będzie cacy to usłyszałam czy nie chce błogosławieństwa trochę mnie to boli, bo to zachacza o pomysły zerwania kontaktu z nami, moja mama już jakiś czas temu mi mówiła, że ciągle jej truje a ja od poczatku ciąży nie usłyszałam czy z maleństwem wszystko okej..
jestem wku...na na maksa, wracam do domu, kupię kubeł lodów i będę oglądać serial bo tż akurat wyszedł z kumplami.

Nie przejmuj sie to Wasze zycie i macie prawo sami podejmować decyzje i nic im do tego
A rodzina zwykle sie mądrzy a jak maluszek bedzie na świecie to na prwno nie pozwolą sobie na zerwanie z Wami kontaktu
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:20   #4923
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kończmy ten wątek Zostało 77 wiadomości

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:28   #4924
gosiaczkam
Raczkowanie

W końcu i ja skusiłam się na te wychwalane magnumy... dobrze że wzięłam od razu 4
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:30   #4925
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ale ma "super" podejście no naprawdę
a jak chcieliśmy brać ślub a nie było dziecka to było, że za młodzi jesteśmy, że mamy jeszcze poczekać

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Zjedz cały kubeł! Będzie ci wybaczone

a już chyba nie zdążę do biedry po magnumy ;( będę musiała wygrzebać coś sensownego w żabce

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Wychodzę z założenia, że nie ma co pielęgnować toksycznych znajomości... nawet w rodzinie a mamie jak będzie zależało to utrzyma z Wami kontakt

Mąż dalej skręca szafę... jeszcze 2 półki i na dzisiaj koniec. A później magnum w białej czekoladzie
pozostaje mi jeździć do mamy i rodzeństwa w godzinach jego pracy
my chcieliśmy mała komode dla dziecka ale jak się okazało, że ma cipuchne to nie wiem czy taka mała komódka starczy

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

współczuję.. siadaj z nami i odpoczywaj

Ty odpoczywaj i żadnego schylania

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie to Wasze zycie i macie prawo sami podejmować decyzje i nic im do tego
A rodzina zwykle sie mądrzy a jak maluszek bedzie na świecie to na prwno nie pozwolą sobie na zerwanie z Wami kontaktu

też mi się tak wydaje.. poza tym jakoś nie bardzo chcę się pchać z brzuchem do ołtarza.

Cytat:
Kończmy ten wątek Zostało 77 wiadomości
jak to szybko leci
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:32   #4926
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
a jak chcieliśmy brać ślub a nie było dziecka to było, że za młodzi jesteśmy, że mamy jeszcze poczekać
Aha czyli to człowiek typu "nigdy mi nic nie pasuje"?

Stary 2016-04-15, 20:51   #4927
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
W końcu i ja skusiłam się na te wychwalane magnumy... dobrze że wzięłam od razu 4

Cytat:

a już chyba nie zdążę do biedry po magnumy ;( będę musiała wygrzebać coś sensownego w żabce

pozostaje mi jeździć do mamy i rodzeństwa w godzinach jego pracy
my chcieliśmy mała komode dla dziecka ale jak się okazało, że ma cipuchne to nie wiem czy taka mała komódka starczy

Ty odpoczywaj i żadnego schylania

też mi się tak wydaje.. poza tym jakoś nie bardzo chcę się pchać z brzuchem do ołtarza.

jak to szybko leci
oby udało Ci się coś znaleźć sensownego w żabce..
dla dziewczyny to tż niech zwalnia swoje półki lepiej..
ała..no ciężarną i to leżącą tak po nerkach kajać
napewno uda Ci się pogodzić bliskość z rodzeństwem i mamą i jednocześnie brak kontaktu z..ojczymem (?)..może nie będzie to komfortowa sytuacja, ale dla maluszka i Ciebie stres nie jest wskazany..więc lepiej unikać jego źródla
Stary 2016-04-15, 20:53   #4928
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Wow apartament jak się patrzy ale kochana ty to musisz podzielić na 2! Gratuluję zakupów, pochwal się zdobyczami
Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Brzuszek masz ładny , ja mam podobny a mam tylko M1
Zakupy pokaż!
Wrzucę zakupy jak już przyjdą bo linki to tak słabo.

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Pożalę sie Wam troszkę ....
Obudziłam sie dziś o 4:30 i czuje, ze cos nie tak.... Kręcę sie kręcę i już wiem: pali mnie przełyk!!!! Okrutnie!!!!! Wstałam, napiłam sie wody, położyłam sie, od razu wstałam i bieg do łazienki.... i jak nie chluśnie raz i drugi ..... pół lazienki miałam do sprzątania :-(
Oczywiście jak sie wew oczyściłam to zgaga przeszła .... ale nie na długo bo potem i tak cały dzień mnie męczyło
Na zgagę polecam Gaviscon do picia. Mnie też długo męczyła, aż pewnej nocy dostałam takiej zgagi, że nie mogłam złapać oddechu. Następnego dnia poleciałam do apteki po Gaviscon i teraz co wieczór muszę wypić, inaczej nie zasnę. Przechodzi od razu i można pić w ciąży.

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
wczoraj przegladalam moje ubranka nowordokowe, ktore zakupilam i zobaczylam, ze mam az 3 pary spiochow w kolorze rozowym - a bedzie chlopak co coz, ubiore go w to, jak nikt nie bedzie widzial hehehe
W pamieci mialam, ze kupilam tylko jedne rozowe, a tu jednak az 3... gdzie ja rozum mialam
Ja mam sporo dziewczęcych ciuszków, bo poczatkowo miałam mieć dwie córki i nasze mamy zaszalały z ubrankami. I nie mam co z tym zrobić więc niektóre będę zakładać po domu, jak nikt nie widzi.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Pierniku, własnie o tym wczoraj pomyślałam. Do tej pory zakupy były tylko dla córki, a teraz jeszcze syna trzeba będzie ubrać, zabawki kupic itp Bankructwo murowane
Jak masz dzieci z różnicą wieku to nie ma tragedii bo mozna kupić np. kurtki czy buty neutralne i drugie dziecko donasza po starszym. Gorzej jak masz bliźniaki i trzeba wydać jednorazowo kasę na dwa zestawy.

Cytat:
ja po wizycie..z córcią w porządku.. waży 439g..wszystko wygląda w porządku... a ja nie w porządku-ciśnienie za wysokie znowu..mam mierzyć w domu i gdyby był skok powyżej 140/90 to szpital.. szyjka w ciągu ostatnich trzech tygodni skróciła się o 1 cm..ma 2,70mm
dostałam luteinę i zakaz dźwigania - i tyle.. jak będzie się dalej skracać to chyba szpital:ma d: więc dziewczyny z podobnymi przypadłościami-co u Was pomogło? jak przyjmowac tą luteinę? palcem a nie aplikatorem..jak głęboko? rano i wieczorem?
Dobrze że z dzieckim wszystko dobrze, a Ty niestety musisz się oszczędzać! Ja mam wizytę we wtorek i też boję się czy wszystko ok...

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Antosia. Zrobnienie bardzo mi się podoba, ale może Antonina trochę zbyt.. Poważne? No nie wiem co mnie dziś naszło..

Przed ciążą nie czułam potrzeby noszenia wkładek, a teraz wręcz muszę.

Też tak macie?
Mi się to imie podoba, a że Antonina brzmi poważnie... I tak praktycznie nikt nie używa tych długich wersji. Znasz kogoś kto mówi do Przemka Przemysławie?
Ja bez wkładek się nie ruszam, zmieniam nawet 2-3 razy dziennie. Mam dość obfite upławy, czasem wręcz czuję jak coś wylatuje.

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
na same ciuszki tyle? a brzuszek cudo

a dlaczego masz obawy co do ciuszków z pepco? jeżeli mają w składzie 100% bawełna to są serio fajne
Ja kupuję podwójnie więc stąd taka kwota
Co do ubranek 100% bawełnt to jeszcze trzeba zwracać uwagę czy to jest bawełna syntetyczna czy naturalna...

Boshhh Was nadrobić po całym dniu to graniczy z cudem
My dziś uprzątnęliśmy kolejną szafę w domu i w sumie prawie wszystko mamy ogarnięte, jutro jeszcze czeka mnie układanie rzeczy na regałach i akcja odgruzowania mieszkania zakończona! Jestem przerażona ile śmieci nazbieraliśmy przez te kilka lat, gdyby nie ciąża i konieczność zwolnienia jednego pokoju to pewnie żylibyśmy z tymi śmieciami kolejne milion lat. Mój TŻ powinien zostać królem pudełek bo on gromadził chyba wszystki opakowania świata, nawet po rzeczach które kupione były jeszcze na starym mieszkaniu. I to mnie zastanawia - jak się pakował do przeprowadzki to ładował puste pudełka? Trochę nie ma w tym logiki no ale to facet w końcu

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:55   #4929
Kasmina
Rozeznanie

Wiecie że ja jeszcze nie jadłam tego Magnuma ??
Jutro jadę do biedry!
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:55   #4930
kasia_ruda
Zakorzenienie

Moje dziewczyny się jakoś przemieściły. Zupełnie inaczej czuję ruchy i oczywiście mam nerwa, bo skąd mam wiedzieć, czy czuję obie, czy jedną :/ ech, jakie to proste było było ciąży z synkiem. Był kop i jasne. A taraz wieczna rozkmina....

Ja nie lubię lodów w ogóle. Jedyny wyjątek to lody z mc z polewą karmelowa, ale nie jadłam ich już z rok...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:56   #4931
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro jadę do biedry!
Ja też nie jutro idziemy na spacer z TŻ to zahaczymy o jakąś biedronkę

Stary 2016-04-15, 20:57   #4932
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Nawet zastanawialam sie nad Barfem dla psa ale nie moglam tutaj znalexc jakiegos rzetelnego zrodla miesa. Nie slyszalam o Barfie dla kotow ale moja starsza kotka bylaby przeszczesliwa. Ten tunczyk to tylko czasami jako rarytas, bo ona uwielbia.....Ale najbardziej to surowego kurczaka - wtedy wydaje takie dzwieki jak go zjada, ze tylko smiac sie

Niestety mlodsza kotka nie tknie niczego innego wiec raczej bym jej do barfu nie przekonala;/ Wiec staram sie kupowac tylko jedzenie z gornej polki i patrze na sklady. Choc tyle moge im dac.
Tinkerr, każdego kota da się przestawić na barf, tylko przy niektórych idzie łatwo, a przy niektórych jest to orka na ugorze, ale z całą pewnością jest to możliwe (choć może trwać 2, 3 miesiące nawet).
Ja miałam chwilę kryzysu, bo wyniki Filka rosły i stwierdziłam, że przejdę na puszki. Mój wet prawie płakał, żebym tego nie robiła, poza tym koty zrobiły strajk głodowy po dwóch dniach, gdy kapnęły się, że teraz to już zawsze będą to jeść, ALE zmierzam do tego, że postawiłam na puszki premium (CFF) i obliczyłam koszty...500 zeta na dwa koty Teraz płacę 140 dając kaczki, gęsi i wołowinę, także różnica jest niemała. No i te kupy...Szybko przepraszałam się z surowizną

A co do źródła mięsa-ja kupuję w marketach i suplementuję. Większość tak robi. Znam dziewczyny, które mają dostęp do super eko mięs i wtedy w zasadzie karmią whole prey (całe zwierzę)/raw i mało co suplementują. Ja do takich rarytasów nie mam dostępu (czasem się trafi, jak kupię od chłopa całe jagnię np. albo jak ktoś się podzieli, ale generalnie ciekawe podroby itp. widuję głównie na zdjęciach), a mysimi oseskami karmić nie chcę. Jeśli Ty nie masz oporów, to jest to w zasadzie najłatwiejsza opcja, bo wtedy tylko rzucasz myszę, pisklę albo szczurka

Moja kotka warczy, jak jej dam skrzydła kacze

Cytat:
no własnie..już myslę, gdzie ja ustawię nową kuwetę - jeśli opcja przypadnie mu do gustu to wypadałoby w tym samym miejscu co imitację.. czyli będzie wc ludzkie z prawej kuweta i z lewej kuweta.. mega miejscówka..
najbardziej boję się,że jak tego nie zmienimy - spania znaczy się - to nawet jak dzieć będzie w łóżeczku to ten szakal będzie się tam próbował wbić..a w nocy jak przysnę a ten sobie ubzdura,że ugniecie sobie gniazdko w óżeczku to może być niewesoło..
mój zwleka się za mną tak samo jak Twój..no chyba,że zapadnie w głeboki sen..w wc jest zawsze ze mną.. uważa ,że to najlepszy moment,żebym go głaskała..zdzwiony jest kiedy tego nie robię
masz jakiś patent jeszcze na kocie dredy? skłaczył się konkretnie, wiem, że muszę to wyczesać,,walczę dzielnie, ale szybko mu się nudzi, a wiadomo jak to się kończy..koci fryzjer odpada.. raz byliśmy - on i ja mamy traumę

mój też zawsze mocno sygnalizuje przed całą sprawą..może coś w tym jest.. po sprawie też sygnalizuje-drapie uporczywie aż ktoś przyjdzie do wc, wtedy ogon pod siebie i lżej o jakieś 50gram ucieka czym prędzej..

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

hahahaha ale mnie rozbawiłyście..jakbym czytała o swoim..
ucieczka z wc, żale, podglądactwo - wszystko się zgadza..
Ja czasem się lituję i biorę na kolana, i tak potrafię z gołą doopą, siedząc na kiblu, miziać kota. Sikanie w pakiecie z mizianiem. Najgorzej, że żal wstać, jak zacznie tak fajnie mruczeć

Na kocie dredy najlepsze jest niestety regularne czesanie. Jak już zadredział, to trzeba obciąć, ale pamiętaj, żeby najpierw oddzielić dreda od skóry np. grzebieniem-koty mają mega gumiastą skórę i łatwo zrobić kuku (tak, wiem z autopsji). Możesz używać sprayów do rozczesywania kołtunów, jest ich na rynku mnóstwo. No i jeszcze kwestia, dlaczego się kołtuni-sucha skóra, brak witamin, czy taka uroda. Na sierść najlepiej podawać surowe żółtko jaja <3
Tu masz spraye:
http://lavenderlove.pl/sklep/56-spra...-rozczesywanie (można poszukać czegoś tańszego w sklepach groomerskich).

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
A ja mam patent na czesanie - mam stary tangle teezer i mój kot.. ma na jego punkcie fioła!!!!!

Byłam na twoim blogu i sporo wyczytałam Mój kot ma problem z sikaniem Otóż podnosi dupiore w trakcie obsikując wszystko wokół... przymierzamy sie do zakupu krytej kuwety
Zwizualizowałam sobie twoja kotkę... i jeszcze się śmieję.
Ta szczotka jest ekstra, do kociej sierści też
U nas blog zaniedbany, muszę się ogarnąć, współprowadząca też, ale ona to czasu teraz nie ma. A ja się opierdzielam Kuweta kryta powinna rozwiązać problem, kup dużą. Chłopak ma styl, nie powiem Uwierz mi, że żałuję, iż jej nie nagrałam. Najgorsze, że ostatnio robiła to samo będąc w pościeli (!!!!!), ale nie wiem, o co chodziło, bo dupsko i portki czyste (zerwałam się w popłochu sprawdzić, hahaha).

Cytat:
Jestes kocim behawiorysta?
Tinkerr, nieeeeee, chociaż może kiedyś zrobię jakiś papier, kto wie. Koty to moja pasja, od prawie trzech lat siedzę w szeroko pojętym środowisku felinologicznym, że tak to ujmę, stąd dużo już widziałam i słyszałam, poza tym czytam literaturę, ale nie jestem profesjonalistką. Miałam nawet ochotę na hodowlę, ale to jednak zbyt droga zabawa na razie, no i pochłaniająca na amen (życie pod dyktando rujek, młodych itp.-może na emeryturze ).
Cytat:
Olej to. Tzn. wiem, że to wku***ia na maksa, ale to Wasze życie i Wy będziecie decydować, jak ma wyglądać. Nie daj się presji. Ja przerabiam aktualnie to samo ze strony rodziny tżta, ale jesteśmy twardzi. Nikt nie będzie nas-dorosłych ludzi-szantażował i ustawiał wedle własnego widzimisię. Boooshhh, mam alergię na takie coś. Nie kumam, skąd w ludziach taka chora potrzeba wpierdzielania się w życie innych

Zmierzyłam dziś obwód w pasie-78 cm. Kurde, trochę mi już urósł ten brzuchol jednak!

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-15 o 21:14
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:59   #4933
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Wrzucę zakupy jak już przyjdą bo linki to tak słabo.

Na zgagę polecam Gaviscon do picia. Mnie też długo męczyła, aż pewnej nocy dostałam takiej zgagi, że nie mogłam złapać oddechu. Następnego dnia poleciałam do apteki po Gaviscon i teraz co wieczór muszę wypić, inaczej nie zasnę. Przechodzi od razu i można pić w ciąży.

Ja mam sporo dziewczęcych ciuszków, bo poczatkowo miałam mieć dwie córki i nasze mamy zaszalały z ubrankami. I nie mam co z tym zrobić więc niektóre będę zakładać po domu, jak nikt nie widzi.

Jak masz dzieci z różnicą wieku to nie ma tragedii bo mozna kupić np. kurtki czy buty neutralne i drugie dziecko donasza po starszym. Gorzej jak masz bliźniaki i trzeba wydać jednorazowo kasę na dwa zestawy.

Dobrze że z dzieckim wszystko dobrze, a Ty niestety musisz się oszczędzać! Ja mam wizytę we wtorek i też boję się czy wszystko ok...

Mi się to imie podoba, a że Antonina brzmi poważnie... I tak praktycznie nikt nie używa tych długich wersji. Znasz kogoś kto mówi do Przemka Przemysławie?

Ja bez wkładek się nie ruszam, zmieniam nawet 2-3 razy dziennie. Mam dość obfite upławy, czasem wręcz czuję jak coś wylatuje.

Ja kupuję podwójnie więc stąd taka kwota

Co do ubranek 100% bawełnt to jeszcze trzeba zwracać uwagę czy to jest bawełna syntetyczna czy naturalna...

Boshhh Was nadrobić po całym dniu to graniczy z cudem

My dziś uprzątnęliśmy kolejną szafę w domu i w sumie prawie wszystko mamy ogarnięte, jutro jeszcze czeka mnie układanie rzeczy na regałach i akcja odgruzowania mieszkania zakończona! Jestem przerażona ile śmieci nazbieraliśmy przez te kilka lat, gdyby nie ciąża i konieczność zwolnienia jednego pokoju to pewnie żylibyśmy z tymi śmieciami kolejne milion lat. Mój TŻ powinien zostać królem pudełek bo on gromadził chyba wszystki opakowania świata, nawet po rzeczach które kupione były jeszcze na starym mieszkaniu. I to mnie zastanawia - jak się pakował do przeprowadzki to ładował puste pudełka? Trochę nie ma w tym logiki no ale to facet w końcu

Mój maz ma manie zbierania reklamowek/ siatek. Jak sie przeprowadzaliśmy miał cała skrzynie swoich zbiorów, która chciał zabrać ze sobą do nowego mieszkania.
Teraz z tym walczę ale i maz sie pilnuje i zeby nie przynosić siatek do domu nosi torby ze sobą.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:05   #4934
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

chciałam Ci napisac,żebys też puściła..w końcu lepiej wąchać własne smrody niż czyjeś..ale już chyba jesteś po pracy..

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
jejku współczuję ...
wierzę, że jak się dzidziuś pojawi takie przejdą wszelkie fochy
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:05   #4935
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Moje dziewczyny się jakoś przemieściły. Zupełnie inaczej czuję ruchy i oczywiście mam nerwa, bo skąd mam wiedzieć, czy czuję obie, czy jedną :/ ech, jakie to proste było było ciąży z synkiem. Był kop i jasne. A taraz wieczna rozkmina....

Ja nie lubię lodów w ogóle. Jedyny wyjątek to lody z mc z polewą karmelowa, ale nie jadłam ich już z rok...
Ja jestem ciekawa jak u mnie, czy się nie przemieślili, ale ruchy ciągle czuję podobnie: prawy jest wyżej i rusza się między pępkiem a biustem, czasem też w kierunku żeber, natomiast lewy poniżej pępka. I każdy z nich po swojej stronie: na lewo lub na prawo od pępka.

Co do lodów z Biedry to teraz jest promocja na Carte Dor, są za 8,99 zł i też są obłędne smaki

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:09   #4936
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

U nas blog zaniedbany, muszę się ogarnąć, współprowadząca też, ale ona to czasu teraz nie ma. A ja się opierdzielam Kuweta kryta powinna rozwiązać problem, kup dużą. Chłopak ma styl, nie powiem Uwierz mi, że żałuję, iż jej nie nagrałam. Najgorsze, że ostatnio robiła to samo będąc w pościeli (!!!!!), ale nie wiem, o co chodziło, bo dupsko i portki czyste (zerwałam się w popłochu sprawdzić, hahaha).

Tinkerr, nieeeeee, chociaż może kiedyś zrobię jakiś papier, kto wie. Koty to moja pasja, od prawie trzech lat siedzę w szeroko pojętym środowisku felinologicznym, że tak to ujmę, stąd dużo już widziałam i słyszałam, poza tym czytam literaturę, ale nie jestem profesjonalistką. Miałam nawet ochotę na hodowlę, ale to jednak zbyt droga zabawa na razie, no i pochłaniająca na amen (życie pod dyktando rujek, młodych itp.-może na emeryturze ).

Olej to. Tzn. wiem, że to wku***ia na maksa, ale to Wasze życie i Wy będziecie decydować, jak ma wyglądać. Nie daj się presji. Ja przerabiam aktualnie to samo ze strony rodziny tżta, ale jesteśmy twardzi. Nikt nie będzie nas-dorosłych ludzi-szantażował i ustawiał wedle własnego widzimisię. Boooshhh, mam alergię na takie coś. Nie kumam, skąd w ludziach taka chora potrzeba wpierdzielania się w życie innych
U nas jest kuwetka kryta i o ile na początku kot idealnie używał, teraz robi qpę mając 2 lapy w srodku i 2 na zewnątrz i głowe i przechodzi do przodu, końcowo częśc klocka spada przed kuwetką - ehh ma się " ten styl"
Z sikaniem zero problemów
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-15 o 21:15
Stary 2016-04-15, 21:12   #4937
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Tinkerr, każdego kota da się przestawić na barf, tylko przy niektórych idzie łatwo, a przy niektórych jest to orka na ugorze, ale z całą pewnością jest to możliwe (choć może trwać 2, 3 miesiące nawet).
Ja miałam chwilę kryzysu, bo wyniki Filka rosły i stwierdziłam, że przejdę na puszki. Mój wet prawie płakał, żebym tego nie robiła, poza tym koty zrobiły strajk głodowy po dwóch dniach, gdy kapnęły się, że teraz to już zawsze będą to jeść, ALE zmierzam do tego, że postawiłam na puszki premium (CFF) i obliczyłam koszty...500 zeta na dwa koty Teraz płacę 140 dając kaczki, gęsi i wołowinę, także różnica jest niemała. No i te kupy...Szybko przepraszałam się z surowizną

A co do źródła mięsa-ja kupuję w marketach i suplementuję. Większość tak robi. Znam dziewczyny, które mają dostęp do super eko mięs i wtedy w zasadzie karmią whole prey (całe zwierzę)/raw i mało co suplementują. Ja do takich rarytasów nie mam dostępu (czasem się trafi, jak kupię od chłopa całe jagnię np. albo jak ktoś się podzieli, ale generalnie ciekawe podroby itp. widuję głównie na zdjęciach), a mysimi oseskami karmić nie chcę. Jeśli Ty nie masz oporów, to jest to w zasadzie najłatwiejsza opcja, bo wtedy tylko rzucasz myszę, pisklę albo szczurka

Moja kotka warczy, jak jej dam skrzydła kacze

Ja czasem się lituję i biorę na kolana, i tak potrafię z gołą doopą, siedząc na kiblu, miziać kota. Sikanie w pakiecie z mizianiem. Najgorzej, że żal wstać, jak zacznie tak fajnie mruczeć

Na kocie dredy najlepsze jest niestety regularne czesanie. Jak już zadredział, to trzeba obciąć, ale pamiętaj, żeby najpierw oddzielić dreda od skóry np. grzebieniem-koty mają mega gumiastą skórę i łatwo zrobić kuku (tak, wiem z autopsji). Możesz używać sprayów do rozczesywania kołtunów, jest ich na rynku mnóstwo. No i jeszcze kwestia, dlaczego się kołtuni-sucha skóra, brak witamin, czy taka uroda. Na sierść najlepiej podawać surowe żółtko jaja <3
Tu masz spraye:
http://www.groomershop.pl/odzywki-ul...-rozczesywanie

Zmierzyłam dziś obwód w pasie-78 cm. Kurde, trochę mi już urósł ten brzuchol jednak!
niestety też nam z autopsji jaka jest skóra kota- już raz miałam to nieszczęście ciachnąć kołtuna zahaczając o skóre.. ałaaa.. skołtunił się chyba dlatego, że zaczął zrzucać zimowe pokrycie a pani nie zauważyła potrzeby częstszego czesania - tak baty się należą..podeślij link do bloga, bo chyba nie odgrzebię z czeluści wizażu..
Stary 2016-04-15, 21:13   #4938
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jutro jadę do biedry!
Jak tak można?
shame on you
Mam nadzieję, że szybko nadrobisz zaległości
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-15, 21:15   #4939
Fantasmagori
Zakorzenienie

Też myślimy nad kuwetą zakrytą tylko nasz kocur jest spory, waży 5,5 kg i ogólnie jest duży i boję się że mu będzie niewygodnie

Czasem któremuś zdarzy się kupka poza kuwetą zwłaszcza jak przegapimy zmianę żwirku
Ale kupkę można sprzątnąć łatwo, gorzej że nieraz kawałek ściany jest obsiusiany tak jakby zadzierały pupę za wysoko

Stary 2016-04-15, 21:18   #4940
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Jak tak można?
shame on you
Mam nadzieję, że szybko nadrobisz zaległości
Jutro nadrobię
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:19   #4941
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Też myślimy nad kuwetą zakrytą tylko nasz kocur jest spory, waży 5,5 kg i ogólnie jest duży i boję się że mu będzie niewygodnie

Czasem któremuś zdarzy się kupka poza kuwetą zwłaszcza jak przegapimy zmianę żwirku
Ale kupkę można sprzątnąć łatwo, gorzej że nieraz kawałek ściany jest obsiusiany tak jakby zadzierały pupę za wysoko

Mój osiąga taka wagę i jest dość duży. A kuwetę ma zamknięta i rogowa.
Czasem jak go przypili a jest ciekawy co sie w domu dzieje to w kuwecie znajduje sie tylnia cześć kota, a przód zostaje na dywaniku przed kuweta.

Jeszcze nie zdarzyło mu sie zostawić materiał poza kuweta
Stary 2016-04-15, 21:20   #4942
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

nasz ma 6kg ... i jest mega duży jak na dachowca
w piwnicy ma druga kuwete otwarta i jak tylko może to prosi żeby go ta wypuścic na kupę, jeśli chodzi o siku jest mu wszystko jedno
My kupiliśmy zamkniętą kuwetę bo Dolar wiecznie rozsypywał żwierek i nie trafiał kupą w kuwetę tylko wiecznie za jej burtę, na to drugie jak widać nie pomogło bo robiąc 2-ke wyłazi i średnio połowa jest w srodku a połowa na wycieraczce przed :/
No ale co mu zrobisz?
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-15, 21:21   #4943
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Mój osiąga taka wagę i jest dość duży. A kuwetę ma zamknięta i rogowa.
Czasem jak go przypili a jest ciekawy co sie w domu dzieje to w kuwecie znajduje sie tylnia cześć kota, a przód zostaje na dywaniku przed kuweta.

Jeszcze nie zdarzyło mu sie zostawić materiał poza kuweta
hm to chyba jednak się zdecydujemy

Zwłaszcza że z takiej odkrytej łatwo wyciągnąć kocią kupkę a jak dziecko zacznie raczkować to wolałabym tego uniknąć może z zakrytej będzie łatwiej upilnować

nasze też dachowce

Stary 2016-04-15, 21:22   #4944
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
nasz ma 6kg ... i jest mega duży jak na dachowca
w piwnicy ma druga kuwete otwarta i jak tylko może to prosi żeby go ta wypuścic na kupę, jeśli chodzi o siku jest mu wszystko jedno
My kupiliśmy zamkniętą kuwetę bo Dolar wiecznie rozsypywał żwierek i nie trafiał kupą w kuwetę tylko wiecznie za jej burtę, na to drugie jak widać nie pomogło bo robiąc 2-ke wyłazi i średnio połowa jest w srodku a połowa na wycieraczce przed :/
No ale co mu zrobisz?

A może wyjmij drzwiczki. Z doświadczenia mojej siostry wiem ze to pomaga
Stary 2016-04-15, 21:22   #4945
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jutro nadrobię
Weź od razu kilka
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-15, 21:25   #4946
Fantasmagori
Zakorzenienie

A powiedzcie mi jak jest ta kuweta zakryta to się wymienia taki wkład tak?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

A w ogóle to kiedyś kupiliśmy taki zestaw do uczenia kota robienia do sedesu i wiecie że się sprawdziło Jak nie zamkniemy drzwi od ubikacji i klapy to robią siuśki do sedesu

Stary 2016-04-15, 21:26   #4947
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wymienia sie filtr ale nie za często, tzn u mnie nie za często bo tak jak mówiłam ma 2 kuwety i częściej chodzi do tej w piwnicy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

A w ogóle to kiedyś kupiliśmy taki zestaw do uczenia kota robienia do sedesu i wiecie że się sprawdziło Jak nie zamkniemy drzwi od ubikacji i klapy to robią siuśki do sedesu
serio?
myślałam, że to tylko na filmach działa
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-15, 21:28   #4948
Fantasmagori
Zakorzenienie

A powiesz mi jaka duża jest ta zakryta kuweta? nie chcę kupić za małej

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Wymienia sie filtr ale nie za często, tzn u mnie nie za często bo tak jak mówiłam ma 2 kuwety i częściej chodzi do tej w piwnicy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

serio?
myślałam, że to tylko na filmach działa
Serio tylko gorzej że potem wkładają tam łapki bo chcą "zakopać" i niezbyt to higieniczne

Stary 2016-04-15, 21:30   #4949
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Często to wymienia sie piasek.
Filtr można wymieniać u mnie taki zwykły węglowy. Po prostu wsuwasz w daszek kuwety.
Ja tzn kot ma taka:
https://animalia.pl/ferplast-mika-ku...czegoly/23772/

Wydaje mi sie ze te rogowe są obszerniejsze.
Tzn mój może sie w niej obrócić bo w tej podłużnej juz tego nie zrobi
Stary 2016-04-15, 21:31   #4950
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
A powiesz mi jaka duża jest ta zakryta kuweta? nie chcę kupić za małej

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Serio tylko gorzej że potem wkładają tam łapki bo chcą "zakopać" i niezbyt to higieniczne
wlasnie tego sie obawiałam, a kupy też? o.O
12.12.2015 II kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości