Rossmann cz. XXVIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 20:38   #1921
201612051530
Konto usunięte

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Dziewczyny, chciałabym na promocji kupic jakiś krem cc albo bb ewentualnie mógłby być jakiś fajny lekki podkład.
Byłam już zdecydowana na ten z bell hypoallergenic, ale naczytałam się, że niektórym pogorszył stan cery i teraz sama nie wiem. Kiedyś używałam cc z bourjois i był całkiem w porządku, trochę może za bardzo się świeciłam w nim i w sumie dosyć szybko schodził z twarzy, no i z tubki zawsze się wylewał. Ktoś coś poleci?

A i dziękuję MissChievousTess i bigosowadama za wcześniejsze podpowiedzi odnośnie różu, kupiłam z essence i jestem zadowolona
201612051530 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 20:56   #1922
Radzka
Zadomowienie

Dziewczyny, 02 z affinimat ma tony żółte czy różowe i czy kest dużo jasniejsze od 03?

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:07   #1923
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
No tak to już nie to samo Wibo za 5 zł co kiedyś
Chciałabyś
Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Na szaro: W empiku online już 2 razy kupiłam za mniej niż 30 zeta.
Ja też

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:25   #1924
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radzka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, 02 z affinimat ma tony żółte czy różowe i czy kest dużo jasniejsze od 03?
Moim zdaniem 02 ma żółte tony, 03 ma więcej beżu, ale też jest żółtawy. Widać różnicę pomiędzy 02 a 03. Czy dużo?, Dla mnie całkiem sporo.
Pomiędzy tymi samymi kolorami Affinimat a Affinitone jest też różnica. 03 Affinitone jest ciemniejsza od Affinimat.

Co do nieszczęsnego różu w 02- ja go tam nie widzę. Jak się spojrzy na na o2 i np. na Rimmela MP 01o, to widać, że jest żółty, a Rimmel różowy.
Ale może się mylę, co ja tam wiem...
Dla niektórych Bourjois 51 jest żółtawy , dla mnie po prostu beżowy (cielisty, nude)

Tu masz porównanie 02 Affinimat do innych
http://strefaprozniaka.blogspot.com/...1_archive.html
http://chochlikkornwalijski.blogspot...-podkadow.html

A tu porównanie 02 i 03- Pomyłka tu jest Affinitone 02 i 03.
http://bag-full-of-surprises.blogspo...-podkadow.html

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-15 o 22:40
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:32   #1925
kokolino4
Raczkowanie

do kiedy jest promo z gazetki ? od 09.04 do ??
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:56   #1926
Radzka
Zadomowienie

Bigosowadama. Dziękuję Ci bardzo :róża:

Woodstock 2013
Woodstock 2014
Woodstock 2015

Woodstock 2016

03.08.2013 <3
Radzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 21:57   #1927
White Demon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kokolino4 Pokaż wiadomość
do kiedy jest promo z gazetki ? od 09.04 do ??

Do 19.04.

Punkt g u kobiety znajduje się na końcu wyrazu shopping.
White Demon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 22:02   #1928
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Moim zdaniem 02 ma żółte tony, 03 ma więcej beżu, ale też jest żółtawy. Widać różnicę pomiędzy 02 a 03. Czy dużo?, Dla mnie całkiem sporo.
Pomiędzy tymi samymi kolorami Affinimat a Affinitone jest też różnica. 03 Affinitone jest ciemniejsza od Affinimat.

Co do nieszczęsnego różu w 02- ja go tam nie widzę. Jak się spojrzy na na o2 i np. na Rimmela MP 01o, to widać, że jest żółty, a Rimmel różowy.
Ale może się mylę, co ja tam wiem...
Dla niektórych Bourjois 51 jest żółtawy , dla mnie po prostu beżowy (cielisty, nude)

Tu masz porównanie 02 Affinimat do innych
http://strefaprozniaka.blogspot.com/...1_archive.html
http://chochlikkornwalijski.blogspot...-podkadow.html

A tu porównanie 02 i 03
http://bag-full-of-surprises.blogspo...-podkadow.html

To nie jest Affinimat tylko Affinitone
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 22:04   #1929
Cos_
Zakorzenienie

Rossman szaleje z cenami to fakt biorąc pod uwagę to ile ta paletka kosztuje na stronie wibo.

A ktoras z was testowala już ta neutral.? Bo niestety Ale recenzje na blogach są dla mnie niezbyt wiarygodne
Stary 2016-04-15, 22:29   #1931
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Absolutnie nie polecam, zniszczyła mi paznokcie! Uzywalam jej od dwoch miesiecy, orstawilam miesiac temu i paznokcie nadal mi sie rozdwajaja i schodza doslownie platami. Nigdy czegos takiego nie miałam; nawet odzywki z Eveline krzywdy mi nie zrobily. Poczytajcir na blogach lub posluchajcie, co mowia o tym lakierze niektore vlogerki. Odradzam! :-/
A właśnie że nie zawiera żadnych świństwa ta odżywka, bo aż się przestraszyłam Trafiłam tu http://www.srokao.pl/2015/03/black-d...kci-ktora.html i jestem spokojna
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 22:38   #1932
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
[/B]

To nie jest Affinimat tylko Affinitone
Dzięki. Pomyliło mi się Tu affini i tu. Już poprawiłam.
W sumie nic mnie nie zainteresowało z nowości.
Jedynie ciekawe mogłyby być matowe błyszczyki i podkład- tu pewnie nie będzie bardzo jasnych odcieni.

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-15 o 22:40
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 22:40   #1933
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Dzięki. Pomyliło mi się Tu affini i tu.

W sumie nic mnie nie zainteresowało z nowości.
Jedynie ciekawe mogłyby być matowe błyszczyki i podkład- tu pewnie nie będzie bardzo jasnych odcieni.
Mnie tylko zainteresowały te pomadki
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 23:00   #1934
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Chciałabyś
A tak została jeszcze "tania siostra" Lovely
Sporo tego
Ja mam już upatrzony kolor z tej płynnej a po przejrzeniu testów na żywo na zagranicznym yt to widziałam, że ten tusz w czerwono-różowym opakowaniu co wygląda jak różdżka daje mega efekt, albo te youtuberki miały takie długaśne rzęsy :P LUSCIOUS BLACK dawał efekt podobny do Lash Sensational. Idę oglądać o podkładzie bo mnie zaciekawił Część powinna już w maju chyba nie :P

Ja dziś testowałam nowość z Bourjois http://www.rossmann.pl/Produkt/Bourj...-ml,380997,298

Dziwne one są, taka konsystencja musowa, ale źle na dłoni się rozprowadzała, rozjeżdżała się i nie dawała krycia no i ten zapach metalu.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-04-15 o 23:08
Stary 2016-04-16, 04:16   #1935
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaasiaa66 Pokaż wiadomość
dziewczyny!

jakie odżywki do paznokci polecacie?

eveline odpada, może coś z sally hansen???
Zlota z sally hansen. Poki co wg mnie najlepsza... przynajmniej z tych co przetestowalam

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 10:00   #1936
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Zlota z sally hansen. Poki co wg mnie najlepsza... przynajmniej z tych co przetestowalam

a testowałaś jeszcze jakieś z SH?
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 11:28   #1937
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KejtKejtlin Pokaż wiadomość
Volume milion Lashes złoty jest bezbłędny!
A dla mnie słaby.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
ja bardzo lubię odżywkę z Miss Sporty 5 w 1. Nawiasem mówiąc- jedyną dla mnie udaną rzeczą z tej firmy.

Manhattan clearface puder w kompakcie
Co do tuszy- mam zarówno Maybelline LKash sensetional oraz różowy VML i oba są bardzo dobre, tyle że Maybelline dla mnie daje mocniejszy efekt i przez to bardziej go lubię.

Ja jestem zadowolona z Max Factor Face Finity oraz Pierre Rene skin balance (ale tego drugiego nie ma w Rossmannie)
Mnie on strasznie wysuszał
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 12:19   #1938
czarna drukarka
Raczkowanie

dziewczyny czy to prawda ze wycofuja ze sprzedazy mayebeline dream matte mousse foundation? czy calkowicie go wycofuja czy po prostu wroci za jakis czas w nowym opakowaniu czy cos podobnego? od dawna jest juz w cnd? dopiero dzis to zauwazylam a kocham go bezgranicznie czy ktoras z Was cos wie nt temat i moze pomoc?
czarna drukarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 12:33   #1939
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez czarna drukarka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy to prawda ze wycofuja ze sprzedazy mayebeline dream matte mousse foundation? czy calkowicie go wycofuja czy po prostu wroci za jakis czas w nowym opakowaniu czy cos podobnego? od dawna jest juz w cnd? dopiero dzis to zauwazylam a kocham go bezgranicznie czy ktoras z Was cos wie nt temat i moze pomoc?
Może wróci w innym opakowaniu, w cnd jest chyba od wtorku
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 15:02   #1940
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
A właśnie że nie zawiera żadnych świństwa ta odżywka, bo aż się przestraszyłam Trafiłam tu http://www.srokao.pl/2015/03/black-d...kci-ktora.html i jestem spokojna

Nie zawiera formaldehydu (ktory nota bene wystepuje w wiekszisci lakierow kolorowych), a mimo to wyrzadzil mi kuku. Wiele blogerek/vlogerek tez to zaobserwowało.
Cytat:
Napisane przez Kayira Pokaż wiadomość
Tez sie na nia czaje, oby byla na promo.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 15:03   #1941
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Nie zawiera formaldehydu (ktory nota bene wystepuje w wiekszisci lakierow kolorowych), a mimo to wyrzadzil mi kuku. Wiele blogerek/vlogerek tez to zaobserwowałi.
Mnie też skrzydzwiła. Ta odżywka byla opisywana w innym wątku i jedna z dziewczyn napisała, że ma inny niebezpieczny składnik, chyba wiążący wodę (?). Nie znam się na tyle, ktoś rozeznany się wypowie?
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 15:06   #1942
OrangeMonster
Raczkowanie

Hej ☺😊 Polecacie mi jakieś tanie pomadki nude (beżo-brązy) z rossmanna ? Najlepiej matowe ? 😁
OrangeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 15:07   #1943
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Mnie też skrzydzwiła. Ta odżywka byla opisywana w innym wątku i jedna z dziewczyn napisała, że ma inny niebezpieczny składnik, chyba wiążący wodę (?). Nie znam się na tyle, ktoś rozeznany się wypowie?

Tez sie nie znam, ale uzywalam przez dwa miesiace tej odzywki jako bazy pod lakiery i zaczely mi sie paznokcie rozdwajac, rozwarstwiac. Nigdy tego nie mialam, a jako bazy zawsze uzywalam odzywek Eveline. Chcialam czegos nowego, ponoc z lepszym skladem, a po odstawieniu tej "cud odzywki" juz drugi miesiac moje paznokcie nie moga dojsc do siebie. Nigdy nie mialam takiego spustoszenia na paznkociach. Nie moglam tego powiazac, poki nie poczytalam recenzji na necie. Nagle wszystko stalo sie jasne, to swinstwo zniszczylo moje pazurki i nie mor ich teraz zapuscic. Staly sie slabe, kruche... No masakra jakas. Rozpoczeta buteleczke z GR wyrzucilam, ale kam jeszcze jedna nowa w zapasie, bo przeciez polecala na Red Lipstick Monster (magia YouTube). :-/
Teraz przerzuciłam sie na Avon i La Luxe (sklad podobny co w Eveline, kupilam w Lidlu po 4-5zl za sztuke. ImageUploadedByWizaz Forum1460812291.688671.jpg

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2016-04-16 o 15:11
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 15:31   #1944
stenka30
Zadomowienie

Cytat:
Tez sie nie znam, ale uzywalam przez dwa miesiace tej odzywki jako bazy pod lakiery i zaczely mi sie paznokcie rozdwajac, rozwarstwiac. Nigdy tego nie mialam, a jako bazy zawsze uzywalam odzywek Eveline. Chcialam czegos nowego, ponoc z lepszym skladem, a po odstawieniu tej "cud odzywki" juz drugi miesiac moje paznokcie nie moga dojsc do siebie. Nigdy nie mialam takiego spustoszenia na paznkociach. Nie moglam tego powiazac, poki nie poczytalam recenzji na necie. Nagle wszystko stalo sie jasne, to swinstwo zniszczylo moje pazurki i nie mor ich teraz zapuscic. Staly sie slabe, kruche... No masakra jakas. Rozpoczeta buteleczke z GR wyrzucilam, ale kam jeszcze jedna nowa w zapasie, bo przeciez polecala na Red Lipstick Monster (magia YouTube). :-/
Teraz przerzuciłam sie na Avon i La Luxe (sklad podobny co w Eveline, kupilam w Lidlu po 4-5zl za sztuke. Załącznik 6361191
Też widziałam filmik jak RLM zachwalała ale na szczęście potem wyskoczył mi filmik innej dziewczyny której praktycznie zeszła górna warstwa paznokci po też odżywce, jak jest naprawdę to wolę się na sobie nie przekonywać, używam Delii z ceramidami do bruzd na paznokciach od około 2 miesięcy i poprawa jest wcześniej miałam z Avonu i też byłam zadowolona
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 16:24   #1945
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz przerzuciłam sie na Avon i La Luxe (sklad podobny co w Eveline, kupilam w Lidlu po 4-5zl za sztuke. Załącznik 6361191
W sumie też dlatego kupiłam używam od czerwca zeszłego roku jednej warstwy jako bazę pod lakier, ale moje paznokcie to mają swoje fazy albo rosną i nic im się nie dzieje albo się łamią i rozdwajają, a używam i maluję cały czas.
Stary 2016-04-16, 17:38   #1946
AnnaDorota1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Rossman szaleje z cenami to fakt biorąc pod uwagę to ile ta paletka kosztuje na stronie wibo.

A ktoras z was testowala już ta neutral.? Bo niestety Ale recenzje na blogach są dla mnie niezbyt wiarygodne
Ja mam tą paletkę Neutral już jakieś 2 tygodnie i jestem z niej bardzo zadowolona Piękne kolorki Są takie uniwersalne, można z nich wyczarować zarówno makijaż dzienny, jak i wieczorowy Trwałość bez zarzutu - nałożone na bazę w postaci odrobiny podkładu trzymają się od rana do wieczora w prawie idealnym stanie, a dla mnie to jest bardzo ważne Tylko pigmentacja nie jest jakaś super, trzeba nakładać ich trochę więcej, ale mi to nie przeszkadza Cena bez promocji i tak jest niewysoka, a na promocji moim zdaniem warto zaryzykować - koleżankę już namówiłam bo szuka właśnie jakiejś fajnej paletki
AnnaDorota1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:22   #1947
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Czy wszystkie lakiery z Rimmel Salon Pro są w CND czy tylko wybrane odcienie?
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:30   #1948
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Czy wszystkie lakiery z Rimmel Salon Pro są w CND czy tylko wybrane odcienie?
Wszystkie

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 23:25   #1949
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Gdyby wiązał wodę to byłoby nawet lepiej, bo z tym zestawem przyczyniłoby się do nawilżenia i woda nie uciekałaby z paznokcia i okolic może po prostu paznokcie były wysuszone ze względu na alkohol izopropylowy ew. związki glinu - może o to właśnie chodziło z tym wiązaniem wody?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 00:16   #1950
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Wszystkie
Dzieki
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości