|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Paula to zapiekanki?
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
No to ja też
![]() Na początku trochę z wami popisałam, później jakoś nie wiem dlaczego, przestałam. Trochę podczytywałam. Mój synuś Przemek urodził się 11.02., dzień przed terminem
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Lusia mi też zaczyna smoka odrzucać :/ a pcha piastki więc muszę walczyć.... A ta pluje i łapka...
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jest ![]() Juz po zarlam ![]() Joann Witaj Co to się dzisiaj dzieje tyle nowych dziewczyn
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Paula, możemy sobie piątkę przybić niestety bo mój Przemulek też nosi szelki ortopedyczne
co to za cholerstwo jest ![]() Jakie nosi twoja córa? Pavlika?Jak sobie radzicie? |
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
O hej :-D dzien nowych twarzy:-D
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio ??? nie to ze sie ciesze bo wiem co to za tragedia ale ciesze sie ze bede miala kogos kto mnie zrozumie tak szelki pavlika, a twoj synek? długo nosi ? wg to lepiej na priv o tym pisac zeby watku nie zasmiecac napisz mi priva jak u ciebie z tym jest od poczatku to Ci odpisze
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Dziewczyny czy po szczepionce kupa może być rzadka? Taka brązowa woda 😳 I pytanko przy jakiej temperaturze dac jej czopka? Teraz ma 37.9 😞 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ha, a ja w głowę zachodzilam kto nas podczytuje.
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Aninis to musimy walczyć, bo piastki to masakra :/ |
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
Aninis mi kiedyś lekarz mówił że przy temp powyżej 37.5 się już podaję ale ja się nie znam może bardziej doświadczone mamusie się wypowiedza. A myślałam że tylko ja walczę z wypluwaniem smoczka i pchaniem lapek. Coś ten mój maluch nie może wejść w głęboki sen dzisiaj. Lamia współczuję może to skok? U nas też ostatnio było 5 ciężkich dni tzn nie tak jak Twoich ale jak na małego ciężkie były.
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis mozesz dac czopek..
Ta nie mówcie nic o smoczku..
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis a jest niespokojna? Jak tak to bym nie czekała.
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
He he he widze że rozwiązałam worek
Jak miło że nie jestem samaPaula: fajnie że macie takie plany Ja pomimo tego że robie za psie grosze nie umiałabym stąd uciec. Ja z tych co rodzina jest im potrzebna do oddychania I tak męczymy się tu w PL ale jakoś leci. Marciar: widzisz? udało sie aż tyle grunt że Zosieńka załapuje. Moja nawet smoka sporadycznie ssie, a głównie jak jej sie wkłada do buzi to wkur.w i ryk. No i co z taka delikwentką zrobić?Lucy: padłam xD normalnie patologia prawie u nas by cała wieś gadała jak to sie narąbałam z dzieckiem, co tam że bezalkoholowymPaumyd: Sarcia zasypia zazwyczaj po jakichś 5, góra 10 min a jak sie ją wozi to śpi do oporu. Jakoś do tej pory błogosławie dwór i nie mamy większych problemów ze spaniem . Ale tylko na dworze NanaR: my też byliśmy w galerii, ale tatuś spacerował z malutką po mieście a my z młodą biegiem na zakupy, bo już wszystkim pokazywała rowek w ... wszystkie spodnie za małe. A tatuś wracał ze spacerku na sygnaleLamia: ja tak miewam co któryś dzień. Odpukac w niemalowane po szczepieniu coś jakby lepiej ale wcale tego nie mówiłam po waszych radach dokupiłam delikol, daje bobotic forte i probiotyk i jest jakby lepiej. Tylko to moje dziecko to nerwus jest i jak nie może zasnąć to zaczyna wyć, a jak się rozkręci to potrafi tak ze 2h. Ręce opadaja... Tak że tule mocno powolutku uczymy sie naszych maluszków, ale zanim...beczka soli to mało.Aninis: o mleko walczyłam jak lwica, raz poprosiłam w szpitalu o dokarmienie, bo myślałam, że mi cycki pourywa, tak rzucała głową i wyła na cały szpital. Podobno zjadła z 10ml i tyle, więc raczej głodna nie była. Ale ona jadła co chwila dosłownie i w domu już też tak było. Myślałam że mi kręgosłup pęknie i odparzeń na doopie sie dorobie. A trwało to dobre ze 3 tyg. Teraz jest lepiej ![]() Sara też wcina piąstki, swoje, moje palce jak dopadnie, żadna jej różnica, ale smoczek to zło wcielone![]() Ło jezzzu ale epopeje napisałam |
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Troche sie rzuca i wierci przy cycku i steka. Ale ona tak czasem ma.
Kurde sama nie wiem co robic. Ale moze lepiej podac niz nie podac. 1 czopkiem jej nie zaszkodze chyba? A moze poł jej dać? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Ona na skroni ma 37.9 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Popatrz na jaką wagę masz. Mi pediatra powiedziała, że jakby była niespokojna to też mogę dac.
U mnie to samo się zaczyna robić, wszystko poza smokiem jest ok :p a niby już umiała. Jutro damy znowu butlę jak się uda coś ściągnąć :p Póki co robi wielkie oczy ale ciągnie. |
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, co czujesz, bo mi tez jakoś lżej się zrobiło, jak przeczytałam, że nie my sami się z tym męczymy, że inni też dają radę. ale serce pęka, jak widzę to unieruchomione ciałko ostatnio dopiero się zorientowałam, jak mi synuś tak urósł, bo w tych szelkach wciąż taki sam się wydawał.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ok, ja tez napisze priva zaraz ![]() dziewczyny otworzyłam wino ![]() pije poł kielonka juz pół godziny i odrabiam niemiecki jutro bedzie wesolo na zajeciach
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego :-*
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
)
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
O ludu co za końcówka dnia
Od godziny 16 jadł mi co 40 minut l: Przes..ał się przez 3 warstwy za przeproszeniem I na dywanie. Mąż podszedł pilnowac, żeby piąstek wtedy nie jadł I w finale obsrany był równiez mąż. Pół pokoju do prania Ja w tym czasie szykowałam kąpiel.Po kąpieli znowu jadł, tym razem co 30 minut Oj, to chyba szykuje się teraz skok u nas ![]() Witam nowe koleżanki :) ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Aż się boję nocy
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-15 o 22:03 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
a łykam! za smoczki, butle i pełne cyce! a co
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uzyliśmy dzisiaj pierwszy raz windi. Stresu co nie miara, ale jaka ulga na buźce Janka |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
A my wcale nie uzywamy smoczka . Mała wykapana chyba pierwszy raz nie zaplakala ani chwilkę A zawsze był płacz przy wycieraniu. I śpi A mama ogląda tv |
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Paula juz niedlugo i Mijka uwolni sie od szelek
Dobrze ze macie takie plany, zawsze to cos pozytywnego na horyzoncie ![]() Marcia nie poddawaj sie, jak wziela raz butle to wezmie znowu ![]() Witam nowe mamusie ![]() Nie wiem co jeszcze mialam napisac bo niezle tu naklepalyscie ![]() Moja dama dzisiaj jakos lepiej, pewnie dlatego ze tatus jest w domu. Teraz wychodzi, ze zmyslalam Dziekuje coreczko Znowu byla kapiel z hydromasazem pierdki szly jak z maszyny i nagle .... poszla i kupa jak z maszyny Bylam w pracy pochwalic sie moja szczypawka. Moj menadzer odchodzi za 3 tygodnie. Ryczec mi sie chce, bo to juz nie bedzie to samo. Taki super szef prawie nigdy sie nie trafia Teraz ja wcinam ciasteczka a tatus buja bekse
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
za kupy i nieprzespane noce
![]() Cytat:
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy to niezle posral za przeproszeniem :-D pewnie skok wam sie szykuje..
To nie ten 12 tygodnia? U nas ostatnio na zmiane. Jeden dzien samary i jeden śpiocha. Dzis samara drze sie jak nie wiem cały dzien ale jakos dzis ze spokojem podchodze do tego
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

co to za cholerstwo jest

Jak miło że nie jestem sama
grunt że Zosieńka załapuje. Moja nawet smoka sporadycznie ssie, a głównie jak jej sie wkłada do buzi to wkur.w i ryk. No i co z taka delikwentką zrobić?
po szczepieniu coś jakby lepiej ale wcale tego nie mówiłam
po waszych radach dokupiłam delikol, daje bobotic forte i probiotyk i jest jakby lepiej. Tylko to moje dziecko to nerwus jest i jak nie może zasnąć to zaczyna wyć, a jak się rozkręci to potrafi tak ze 2h. Ręce opadaja... Tak że tule mocno
powolutku uczymy sie naszych maluszków, ale zanim...beczka soli to mało.
a niby już umiała. Jutro damy znowu butlę jak się uda coś ściągnąć
Od godziny 16 jadł mi co 40 minut
l: Przes..ał się przez 3 warstwy za przeproszeniem