|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 . . .
Dzisiaj dostałam super pytanie na angielskim: Do you like getting presents? Why?
Co za pytanie. wlasnie skonczylam uczyc sie histy, teraz niemiecki, a potem slowka z angielskiego i spaaaać!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
w mojej klasie na takie pytanie musielibysmy wymyslec ok 15 zdan conajmniej :| i za to poprostu kocham ta klase :|
na kulture amerykanska z angola jestem na etapie 2/3 tlumaczenia i podkreslania wazniejszych informacji. zostalo mi 5 tematow, tylko ciekawe kiedy mialabym sie tego nauczyc
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Nija z partyzantki
Wenedka tez nie lubie takich pllytkich tematow.. jeszcze nasza babka jest malo kumata ( i jak jej kumpela powiedziala, ze nie jada fast-foodow, to ta tak ja dreczyla, ze zle powiedziala, bo orzeciez czasem je frytki!!) wiec z takim tematem tez byloby pieknie.. |
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz w domu
bylam na spr tylko, mialam wstac rano i sie pouczyc ale...zaspalam;x nastawilam budzik na 8:15 a obudzila mnie dopiero kumpela dzwoniac o 10:40 ledwo zdazylam na ten spr, jeszcze mi 2autobusy uciekly no ale dotarlam, napisalam, nie bylo az tak zle, mimo ze sie nie przygotowalam do tego zbytnio a teraz musze sie pouczyc na polski bo na 15:30 ide pisac ta mature tak mi sie nie chce. najchetniej bym sobie zostala w domu pod kocem bo zle sie czuje, ale musze isc i pisac to 3godziny na szczescie na jutro nie musze za duzo robic do szkoly, tylko przjrzec matme, silnie i symbol newtona, na angielski nic nie musze bo jutro mamy dyskusje
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Też już jestem w domku
![]() zaraz zrobię sobie obiadek, a później mam niezwykle ambitny plan na dzisiejszy dzień: solarium ==> nauka matmy==> musze powtórzyć Zbrodnie i kare==> basen ==> matma ==> odpoczynek ![]() zobaczymy czy mi się to uda ![]() stwierdziłam, że muszę coś ze sobą zrobić i zaczynam chodzić na basen, w tym tygodniu mam zaplanowane 3 razy: dziś w piątek i niedzielę. |
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam wczoraj na basenie
przed stodniowka przydałoby się zrzucic troche
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle, że 2-3 razy w tygodniu wystarczą, dodatkowo 2 lub 2 treningi mojej ukochanej siatkóweczki, mecze, turnieje i jakieś brzuszki czy rozciąganie w domku ![]() i na srudniówcę będę wyglądać bosko
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka a umnie na takie pytanie zrobilibysmy rozprawke w zeszycie, a potem miesiac by tego pytala (to co w zeszycie + wlasna tworczosc
)ostatnio mielismy wady i zalety internetu (3 strony a teraz mamy umiec wady zalety noszenia mundurkow i cechy dobrego ucznia i nauczyciela... xD pisalam to na wychowaniu do zycia w rodzinie bo mi sie nudzilo to teraz juz mam, tylko przejrzec zebym wiedziala co mam mowic jak cos xD i juz mamy zapowiedziane z ang 3 sprawdziany... bajer a zaraz ide na niemiecki.. .tylko sie musze wygrzac :| i w ogole jestem przeziebiona ; ( jakos to bedzie ;*
|
#3579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale nic nie szkodzi ![]() Napisałam sobie spr. z histy z humanami i... mam jedno pytanie... czy nauczyciel może nie dopuścić ucznia do matury
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
Nija dbre pytanie!
u mnie zdarza się że nie dopuszczają...robią to na takiej zasadzie że albo przepuści cie nauczyciel z ddanego przedmiotu i wtedy nie zdajesz matury z jego przedmiotu albo cie udupi i tyle u mnie w szkole już nauczyciele straszą niedopuszczeniem do matury! paranoja!
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisałabym coś, ale mi wstyd... na biało (taaak, i wstyd będzie mniejszy )a więc pisałam ten sprawdzian z humanami no i był podział na poziom podstawowy i rozszerzony, a żeby w ogóle zaliczyć, czyli dostać 2 i mieć sprawdzone rozszerzenie trzeba zaliczyć podstawę na 50%, a jak sobie policzyłam to wszystko w domu (potem babka podawała odpowiedzi i jak należało zaanalizować te źródła), to mi wyszło, że mam z podstawy 34% a z rozsz. ok.70-80 (13-14 / 18)% (z podstawy mam jakieś 8 pkt na 23 ), a z rozszerzenia dużo lepiej, nie rozumiem tego, ale wydaje mi się, że w rozsz. ujęłam wszystko co było trzeba, wszystko o czym mówiła... ale podstawa mnie zaskoczyła, połowa punktów za mapkę, nic tam nie umiałam zaznaczyć, zostawiłam puste
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Nija_ nie załamuj się może nei będzie tak źle
cześto mi się zdarzało, że tych podstawowych rzeczy nie potrafię zrobić, a te najtrudniejsze robię. no i z basenu dzisiaj nici, bo nie było już wolnych miejsc na dzisiaj a tak się napaliłam... ale trzeba znaleść dobrą stronę tego faktu... mam więcej czasu na robienie zadań z matmy |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Nija hehehehe, no masz racje.. normalnie slepa jestem ( no wczoraj to fakt, siedzialam bez soczewek, ale dzisiaj?) przepraszam
a snieg jest bialy i mokry.. mi tez jakos zawsze lepiej ida te matury z rozszerzenia niz z podstway, wiec moze rozwaz czy chcesz na 100% zmieniac poziom matury.. |
|
|
|
#3585 |
|
BAN stały
|
dziewczyny mam do Was pytanko.. bo ja sie zaraz wsciekne
powiedzcie mi.. jak pisze ze na stonie na byc 1800 znakow.. to piszac znak maja na mysli... -> wyraz -> literke -> zdanie -> przecinki tez licza albo ja juz powoli glupieje przez nauke albo.. nie nie ma drugiego albo.. ja juz wymiekam
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
kasientos ee literke sądze
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
no jak znakow czyli wszystkiego lietrki, kropki itp
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
no mi sie tez wydaje tak jak lele napisala.
ja jestem wykonczona. najpierw ponad 3h bylam na tym polskim, gdzie ta matura poszla mi chyba beznadziejnie :| nie chce isc za tydzien na analize tego ![]() pozniej zamiast pouczyc sie matmy to wzielam sie za sprzatanie swiateczne bo mama juz od jakiegos czasu chodzi po domu i cos powoli sprzata, wiec dzisiaj wzielysmy sie razem za moj pokoj i jak co roku zadaje sobie pytanie po co wzielam najwiekszy pokoj (oprocz salonu) w domu choc byly czasy, ze mialam inne pokoje i bylo tak malo sprzatania mam nadzieje, ze do swiat sie wyrobie pozniej obejrzalam sobie 'szklo kontaktowe' na tvn24 i nie chce mi sie zagladac do matmy wiec ide spac zaraz a znajac moje szczescie jutro zrobi kartkowke z tej cholernej matmy na dodatek jutro rodzice nie jada do pracy i bede musiala jechac autobusem do szkoly :| co czasem jest niemozliwe, bo jedzie tyle ludzi, ze nie ma jak wejsc tylko sie tlocza w tym samym co my i sie na nas denerwuja. ostatnio slyszalam jak jedna babcia sie wydzierala na jakiegos ucznia: gdzie z tym plecakiem?! a on ze do szkoly a gdzie, a ona ze ja to nie interesuje bo ona jedzie wlasnie na targ i codziennie jej sie pchaja do JEJ autobusu ludzie z plecakami
|
#3589 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Adwokat diabła
|
Hej! W piątek robimy czołówkę, ale sądzę że popełnie samobójstwo
Zdenerwowałam się z tego powodu że w przyszłym tygodniu mamy próbne matury a po nich lekcje Chyba ich delikatnie mówiąc pogrzało, się zdenerowałam.. Mam nadzieję, że po czołówce pójdziemy grzecznie do domu a nie spowrotem do szkoły.. Ach ten tydzień mnie dobija
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
po maturze na lekcje
mam nadzieje, ze u mnie tak nie bedzie!! chociaz znajac moja szkole to moge sie spodziewac, ze jeszcze nawet odrobimy w jakas sobote te lekcje ktore przepadna w czasie matur
|
#3592 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zwiałam ze szkoły po czterech lekcjach i popędziłam na szczepienie Cholerka teraz mnie ręką boli... Ale w ogóle żeby się do lekarza ogólnego dostać w moim mieście to naprawdę trzeba mieć stalowe nerwy... Jedna babka co przyszła po mnie, po prostu się poryczała, bo mówi, że przyszła po L4, które miało być już w poniedziałek, a oni znowu ją spławiają... No i taka jest ta nasza zasrana służba zdrowia ![]() A w piątek jadę po pieniążki!! W końcu się udało Ale dopiero zacznę się cieszyć jak będę je mieć w ręce...
|
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja juz po szkole i solarce.. tak fajnie sie czuje.. wygrzalam sie, wzielam lodowaty prsyzcnic i caly czas mi cieplo takie fajne uczucie
|
||
|
|
|
#3595 | ||
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() ale cóż tak zawsze ktoś musi miec gorzej ![]() Cytat:
chcialabym by bylo inaczej, ale zlosc mnie rozpiera jak ^&%%$chyba sobie zrobie wolne
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam chyba trzy dni wolne wtedy xD
bo u nas jest wolne kiedy tylko moze byc i lekcje skrocone i w ogole oni tylko chca zeby sie uczyc, bo sa dumni z tego ze sa najlepsi w okolicy i sa w czolowce szkol w kraju (na koncu ale sa )i ze mamy 100% zdawalnosci matur wiec chca nam ulatwiac ![]() ale i tak urtudniaja... ja nie widze sensu w lazeniu do szkoly i zajmowania sie glupotami zamiast nauki do matury :| no alee dobra... wytrzymam ten rok, a potem juz bede miec ekonomie, czyli to co mnie interesuje (a nie jakies fizyki bla bla xD )
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
lele to ty piszesz 4przedmioty teraz?? mozecie ile chcecie sobie pisac?
ja tak chcialam wos pisac teraz a nie moge![]() Małgosia gratulacje!;D fajnie, ze sie wyjasnilo wszystko
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mam lekcje !!!!!jeszcze nauczyciele chcieli normalnie w ten dzień nam klasówki zrobić ale dyrekcja łaskawie zabroniła tego!ech...
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ide w 9 parze w polonezie
![]() ![]() a co do matury probnej to u nas tez pewnie nei ma lekcji wtedy, wogole wiem ze ich nie zdam wiec sie nie przejmuje niczym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

bylam na spr tylko, mialam wstac rano i sie pouczyc ale...zaspalam;x nastawilam budzik na 8:15 a obudzila mnie dopiero kumpela dzwoniac o 10:40
ledwo zdazylam na ten spr, jeszcze mi 2autobusy uciekly
no ale dotarlam, napisalam, nie bylo az tak zle, mimo ze sie nie przygotowalam do tego zbytnio
tak mi sie nie chce. najchetniej bym sobie zostala w domu pod kocem bo zle sie czuje, ale musze isc i pisac to 3godziny

przed stodniowka przydałoby się zrzucic troche

a tak się napaliłam... ale trzeba znaleść dobrą stronę tego faktu... mam więcej czasu na robienie zadań z matmy

takie fajne uczucie