|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Ale szybko skończyłyście tamten wątek, za wami nadążyć
|
|
|
|
#32 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki. Strasznie trudno jest zrobić zdjęcie na którym ma otwarte oczy. ![]() Cytat:
Ja marzę o czekoladowym szkockim zwislouchym ale trudność w zakupie i w cenie powoduje, ze wole aby to marzenie pozostało marzeniem. Gratuluje nagród. Ze swoim nie jeździłam na wystawy, nagrody jakie zebrał zostały w hodowli. Po chodowli został mu: strach przed nowymi osobami i nieśmiałość - gdyby nie miski żaden ze znajomych nas odwiedzających nie wiedziałby ze mamy kota. Strach przed dziećmi - tego sie boje najbardziej, ze jak dzieć będzie w domu to kot sie w sobie zamknie i schowa sie w jakaś dziurę. Cytat:
Dla mnie każdy kot jest śliczny To samo myśle o psach i innych zwierzętach. Do schroniska chodzic nie mogę bo wszystkie zwierzęta przyszłyby ze mną do domu ![]() A najfajniejsze jest to ze każdy zwierz na swój własny indywidualny charakter. Cytat:
Mój kocur jest kastratem - taki był warunek zakupu. Dobrze wykonany zabieg to podstawa posiadania szczęśliwego kota domowego. Uwielbiam ragdolle, tyle ze boje sie tego dziwnego uczucia jak sie je na ręce bierze. ![]() Cytat:
Cała sobota przed Tobą, spróbuj nocne kręcenie w dzień nadrobić ![]() Cytat:
Chciałabym umieć używać kolorowych kosmetyków jak sie pomaluje to zdaje mi sie ze wyglądam jak draq queen. W efekcie łażę niepomalowana z siniakami pod oczami. Chciałabym umieć używać podkładu tak zeby nie kulkowal sie na skórze, o a innych bajerach taki jak korektor nogę sobie pomarzyć ;( |
||||||
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Witam w nowej części.
Widzę, że temat teraz koci. Ja kotów nie mam ale swego czasu, gdy nie miałam piesków to bardzo lubiłam się bawić z osiedlowymi kotkami, które przyszły. Latem wystawiam im miseczkę z wodą oraz co nieco jedzonka gdy się jakiś pojawi. Pierniczku odpiszę ci teraz na Twoje pytanie. Gdy złapał mnie ból pomyślałam rwa. Szybko w telefonie poszukałam objawów i u mnie się zgadzało w 100%. Także stąd wiedziałam. Piękna pogoda dzisiaj
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się
dzisiaj lot więc też czasu na forum nie mam. Przynajmniej narobilam wątek :p koci temat to nie dla mnie, na wsi pełno było kotów ale to latały po podwórku więc raczej same się chowały
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-16 o 08:19 |
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Tak o chrzestnych, jak nie macie faceta i babki, to moga być dwie babki lub dwóch facetów
![]() O kotach nie mam nic do powiedzenia, poza tym, że kicham od samego patrzenia ![]() Witam się w nowym wątku i spadam, bo jedziemy z Mlodym do zoo ![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#38 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dwóch babkach też już myślałam, w sumie czemu nie, na ślubie jako świadków mieliśmy nasze siostry. |
|||
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Spałam dobrze, ale obudziłam się obolała. Brzuch mocno ciągnie z prawej strony i nie wiem o co chodzi. Tyle planów na dziś, a póki co czuje ze powinnam leżeć. Może wczoraj za dużo się nadreptałam. Ałaaaaa ![]() Co do imienia, chyba przeszły mi wątpliwości. Mam nadzieję że nasi sąsiedzi czy znajomi nie będą mieli zwierzaka o tym imieniu ![]() Cytat:
może w Twoim przypadku to kwestia źle dobranych kosmetyków? Mi bardzo pomógł YouTube jeśli chodzi o technikę makijażu. No i książki W ogóle na punkcie kosmetyków mam fioła, czy to do pielęgnacji, czy kolorowych 100 razy bardziej lubię kupować kosmetyki niż ciuchy.___ Bylismy wczoraj w gościach. Dzieci są szczere, ale to co wczoraj usłyszałam zjeżyło mi włosy na głowie. Miałam tu napisać ale przez klawiaturę by mi nie przeszlo.
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-16 o 09:37 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku, z pracy
życzę wszystkim miłego dnia
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku i od razu mówię papa bo dziś przeprowadzka
wczoraj do nocy pakowanie Emilka się zmęczyła i mamusi nad ranem nie kopała Udanego weekendu
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w nowej części
Udało mi się Was nadrobić, choć łatwo nie było ![]() Też jestem kociarą, mam 7-miesięczną brytyjkę krótkowłosą, która była mężczyzną jak ją z hodowli braliśmy (i tak we wszystkich dokumentach miała), a przy pierwszej wizycie kontrolnej u weta stała się kocicą Ale oczywiście juz u nas zostala i kocham ja nad życie A dziś właśnie nas czeka wizyta u weta na kontrolę po sterylizacji i zajrzenie w paszczę, w której kilka zębów nie chce wyjść i ją biedną boli
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
witam
w nowej części Dziś wracam do domu Wkońcu w Poznaniu ładny dzień akurat na mój wyjazd
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiał kupować kolorowe kosmetyki tylko co z tego jak po pół roku lecą do śmietnika bo z nich nie korzystam. Co do podkładów to podejrzewam ze z moja skóra jest cos nie tak, bo po makijażu na nosie sie świece a miejscami na policzkach pojawia sie suchość która przypomina liszaj. Najśmieszniejsze jest to ze jak zmyje wszystko z twarzy to wszystkie świecenia i suchości znikają. Może masz racje ze to nieprawidłowo dobrane kosmetyki. Do kanałow YouTube nie mam siły, bo tam zawsze wszystko pięknie wyglada jak na reklamie ![]() Spod moich palców jeszcze żadne dzieło sztuki nie wyszło... NO chyba ze abstrakcja ![]() Umiem robić dekoracje, ozdoby i one pierdołki ale czesanie i makijaż to dla mnie cos nie do stworzenia. A tak bardzo chciałabym byc"ładna" na codzień. Pod tym względem, dobrze ze czekam na chłopca bo nie potrafiłabym córce przekazać tak ważnej sztuki ![]() Dziś zaszaleje i użyje tuszu do rzęs. ![]() Pisz co dzieci wygadywały ![]() Jakiś czas temu u mnie pod balkonem dzieci bawiły sie w pogrzeb... I jak sie im przesłuchałam to mnie bardzo zadziwiły ich trafne spostrzeżenia co do zachowania sie ludzi na takiej uroczystości. |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() na kocie tematy nie mam nic do powiedzenia, bo jestem psiarą i kota nigdy nie miałam ![]() piękna wiosenna dziś pogoda oby cały dzień był miły tak jak miły poranek przy kawce i słonku
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takiego przypadku nie słyszałam, żeby w hodowli źle określili płeć kici
|
|
|
|
|
#47 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marzyłam o takim ale mam za miękkie serce dla znajd i wiecznie mi się jakaś przypląta pod dom ![]() Cytat:
![]() Współczuję bardzo Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko się dobrze końcowo ułożyło ale swoje musiałaś przeżyć
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam skopiować z poprzedniego wątku ale mi nie poszło...
Zazdroszczę możliwości jedzenia słodyczy, ja wczoraj zrobiłam naleśniki na obiad, zjadłam całe dwa i miałam taką zgagę że do 01 nie spałam... ale może to i lepiej bo dopiero bym przypakowała... Co do chrzcin to właśnie dzisiaj o tym rozmawialiśmy i myślimy o Bożym Narodzeniu, z chrzestnymi nie ma problemu bo mam dwie siostry , jedna jest chrzestną starszej córki więc teraz kolej na drugą a chrzestnym będzie kuzyn tż bo on jest jedynakiem... co do tej wiary to powiedziałabym ze jestem wieżąca nie praktykująca ale z uwagi na tż nie mam problemów z tym żeby ochrzcić dziecko... moja siostra ma podobne podejście do kościoła , ma syna i męża ale maja ślub cywilny i kiedy chcieli go ochrzcić usłyszeli od księdza że to nasienie szatana i on go nie ochrzci.... na szczęście znalazł się normalniejszy ksiądz który bez problemu to zrobił... zobaczymy jak będzie u nas bo my też nie mamy ślubu a do tego ja jestem po rozwodzie wiec niektórzy bardzo krzywo na to patrzą.... Ogólnie strasznie szybko zasuwacie z tymi wpisami... ja nie bardzo mam czas przez złamana rękę córki, rano muszę zaprowadzić ją do szkoły,po południu odebrać, sama nie jest w stanie zbyt wiele zrobić a już się tak przyzwyczaiłam do jej samodzielności że jakoś mi tak ciężko....
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowej części w ten słoneczny poranek
![]() Czy tylko ja nie mam kota? ![]() Cytat:
Ja dziś wstałam o 6, TŻ wrócił po nocce to wstałam żeby zjeść z nim śniadanie, zjedliśmy i poszłam dalej spać na 2 godz. Zaraz wybieram się do sklepu a później trochę poogarniam mieszkanie. Miłego dnia!
|
|
#50 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,że imię się spodobało..moim zdaniem jest piękne.. ja z makijażem mam podobnie jak Krefetka.. używałam już chyba prawie wszystkiego i zawsze efekt jest opłakany.. pisz pisz.. wizaż wszystko przyjmie.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
na youtubie wszystko proste i idealne..a na mnie qpa.. dzieci są genialnymi obserwatorami, są dużo bardziej bystre niż nam dorosłym się wydaje..potrafią udzielić odpowiedzi na pytania, na które my dorośli nie umiemy..sami powinnismy się od dzieciaków uczyć..ale chyba babygirl nie miała na myśli pozytywnych wypowiedzi.. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A próbowałaś po jedzeniu pic mleko? Mi na zgagę pomaga i szybko działa, a i dziecku wapno nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie kosmetyków może któraś z Was nie słyszała ale od przyszłego tygodnia w Rossmanie znowu rusza akcja -50% na kosmetyki
![]() Mnie dziś obudził skurcz w łydce chyba dlatego że zapomniałam wczoraj wieczorem wziąć witaminę I TŻ się zaczął zastanawiać że skoro to skurcz to może te porodowe jeśli ktoś ma te z brzucha to przypominają te z łydki tylko są w brzuchu Lekko zachwiał moim dobrym nastawieniem do porodu
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry gaduły
Melduję się po wczorajszym połówkowym Z dzieciem wszystko w porządku - chłopiec został chłopcem, ładnie się rozwija, wszystko w normach Jedynie mamy bright spota na serduszku - dobrze pamiętam, że któreś z Was też miały taką plamkę? Lekarz powiedział żeby się nie przejmować, że jak występuje w izolacji od innych zmian to niczemu nie zagraża - i ja mu postanowiłam uwierzyć Synek waży ok 337 gram podobno. Natomiast nie dostałam żadnej informacji o tym, w którym jest centylu - można to sobie jakoś samemu obliczyć?Tyle zdjęć pięknych kotków się przewinęło - wszystkie śliczne ja uwielbiam koty i zawsze jakiś u nas był, jakoś nie wyobrażam sobie już domu bez futrzaka w sumie to nie będą miały wyjścia za bardzo ![]() Dobrego weekendu! Cytat:
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co wczoraj prałam ciuszki nie spodziewałam sie że taka frajda to będzie. Ciuszki typu body takie bardzo jasne i białe tak pięknie się doprały, śliczne są. Wczoraj mojej mamy przyjaciółka która pracuje w GB wysłała mi fotki rzeczy jakie kupiła, zrobiła z kiepskiego tel więc widoczność słaba , ale wiem , że są ślkccne i w naszym stylu bedzie elegant . Powiedziałam tylko żeby nie przesadzała bo kupiła z 5 pompletów w 3pakach to mi odpisała że musi spełniać powinność ciocio-babci hihihi |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowym watku ;-)
Milego dnia zycze i dzis przyjezdza Tz na miesiac
|
#57 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nauczyłam się dopiero wielocytować, omg ale ze mnie gapa ![]() Dzisiaj na obiad robię krupnik, roladę z indyka faszerowaną suszonymi, fetą i szpinakiem a na deser kruche ciasto z rabarbarem.
|
||
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Ja tylko na sec bo od tygodnia męczę się z bólem zęba. To ząb po kanałowym leczeniu, z niedoczyszczonym kanałem. Ząb pobolewał już od jesieni, zrobiłam wtedy jeszcze zdjęcie rtg i od tej mniej więcej pory próbowałam się umówić do dentysty na fundusz, jednak bezskutecznie bo kiedy tam nie zaszłam gabinet owszem stał otworem ale tylko dla tych, którzy umówili się na wizytę prywatną, ja państwowo nawet się zarejestrować nie mogłam. W poniedziałek ząb bolał już nie do wytrzymania. Po kolejnej nieudanej próbie umówienia się na fundusz (było po 12, doktorka przyjmowała od 13 i dlatego mnie nawet nie umówili - nic to, że w międzyczasie przyjęła innego pacjenta, ale oczywiście on tam poszedł prywatnie ) obdzwoniłam chyba wszystkie gabinety w mieście i okazało się, że nawet prywatnie są kolejki, w końcu znalazłam ale nie chirurga (ząb podobno kwalifikował się do chirurgicznego usunięcia) ale zwykłego stomatologa, który jednak obejrzał i zęba i rtg i twierdził, że sobie poradzi. 'Radził' sobie ponad godzinę, podobno jeden korzeń stawiał opór, dziąsła mi poharatał bo pod zębem miałam jeszcze stan zapalny, który wyłyżeczkował. Zęba już nie mam ale boli dalej jak cholera a najgorzej, że teraz przecież mam ograniczone pole manewru, nie mogę przecież łykać co popadnie. Męczę się więc okrutnie z powodu fantomowych bólów ech....Poza tym zaczynam na serio rozważać rezygnację z któryś kursów chociaż moi uczniowie na samą wzmiankę o ewentualnej zmianie lektora mocno protestują ale ja na nic nie mam czasu, w domu bywam tylko późnymi wieczorami, chodzę ciągle zmęczona, niewyspana a co za tym idzie rozdrażniona. Poza tym Natalka, podobnie jak mamusia, nie potrafi usiedzieć w miejscu, nie ma więc mowy o nudzie. Zresztą w perspektywie mam przecież za chwilę dwójkę brzdąców do ogarnięcia więc kiedy jak nie teraz mam okazję by trochę odsapnąć? Potem o wolnej chwili będę mogła już tylko pomarzyć... .
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Tinkerr, moja też dostała kolczyki na chrzciny. Na 4 urodziny przekuliśmy jej uszy bo tak buczała że chce, że nie dało rady jej od tego odciągnąć. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Ostatni wątek w miesiąc przeleciałyśmy, nieźle ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
maluję zazwyczaj odżywką bo na kolor nie mam czasu, a jak mam to i tak twierdze, że nie umiem ich ładnie pomalować. Nawet o hybrydzie myślałam, ale wiecznie czasu mi brak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.

Obstawiałam seal, a to chocolate-rzadki i trudno osiągalny kolor, super piękny jest (polowałam na czekoladowego ragdolla, ale cięęęężkooo)! Uwielbiam brytki, a szczególnie marzy mi się szynszylowy. Kocham moją małą ragdollinkę i za nic bym jej nie oddała i nie zamieniła na żadne skarby tego świata, ale czasem myślę, że mogłam wziąć brytka jako drugiego, skoro ragdolla już miałam. Kiedyś będę mieć! I devon rexa będę mieć...i jakąś biedę ze schroniska też. Mój tż nie może się doczekać, buahahaha
Wyżej już się nie udało, ale to nic!
), że ona bedzie cierpieć, że nie może być matką i takie tam xD Także wiedzcie, że każda kotka od chwili narodzin marzy dniami i nocami o posiadaniu dzieci, męża i rodziny 
jak sie pomaluje to zdaje mi sie ze wyglądam jak draq queen. W efekcie łażę niepomalowana z siniakami pod oczami.

Ale oczywiście juz u nas zostala i kocham ja nad życie

<3
Lekko zachwiał moim dobrym nastawieniem do porodu