Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-15, 09:59   #2641
tardisgirl60
Raczkowanie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość
Ale wiecie co, często spotykam się z tym, ze mężczyźni chcą się spotykać u mnie. Mieszkam teoretycznie sama i czasami na chama chcą mi się wepchnąć na mieszkanie. Kurde co z nimi jest. No i te teksty o kolacji. Raz jeden tak naciskał, że mu wygarnęłam to wielce obrażony był. No bo niby ja mam miejsce do spotykania się, więc trzeba korzystać
Ja czasem udaje że mieszkam z kimś a jak koleś jest bardzo upierdliwy to oczywiście mieszkam z rodzicami w kawalerce :-P
raz trafił mi się tak ewenement, sam mieszkał z rodzicami ja jakoś intuicyjnie wyczulam by sciemnic ze nie mieszkam sama i dobrze zrobiłam bo nie chciał się odczepic po randce, odpowiedzil mnie pod dom, poszlam pod inny blok ;-) a na dowidzenia powiedział mi ze szkoda ze nie mieszkam sama bo by mnie wziął tak jak żaden wcześniej mnie nie wziął. W ogóle był strasznie mocno napalony, ciągle gadał o seksie i próbował mnie całować tudzież lizać po twarzy. Straszny był. Potem jeszcze pisał do mnie że konieczne musimy się umówić na seks jak będę miała wolna chatę bo strasznie go podniecam :-o

A innym razem koleś mi powiedział wprost ze szuka laski z mieszkaniem bo jego nigdy nie będzie stać :-o

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć właśnie przez internet poznawać facetów. Nigdy nie miałam konta na jakimkolwiek portalu randkowym, ale zaczyna mnie kusić. Najgłupsze jest to, że największą przeszkodą dla mnie jest dodanie zdjęcia. Nienawidzę tego jak wychodzę na zdjęciach. Na fejsbuku czy innych społecznościowych nie mam, więc nie mogę się przełamać. A podejrzewam, że bez zdjęcia to nie mam co liczyć na jakikolwiek odzew. Grrr.
Na sympatii bez zdjęcia da rade, ale na początek dostaniesz pierdyliard wiadomości od desperatow którym wszystko jedno i od panów którzy wiedzą lepiej i będą ci doradzać byś zdjęcie wstawila ;-) albo lepiej poslalam im na mejla i najlepiej jakby było nagie ;-)

Eh u mnie posucha, niby mężczyźni na około wszędzie, powylazili na wiosnę ale jakoś mam chyba depresję wiosenna i budzi się we mnie zazdrość i agresję w stosunku do tych happy par w parkach ;-)
Plus koleżanka chce mnie namówić na runmageddon na Mazurach, marzenie, ale chyba wyzione ducha :-P ale wieczny odpoczynek na Mazurach to nie najgorsza opcja.
tardisgirl60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 10:15   #2642
Zorzoli
Zakorzenienie

Dokladnie. Ludzie sa czesto niedomysli wiec lepiej mowic otwarcie co i jak.

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 10:56   #2643
pechowianka
Zadomowienie

Oj taaaak mieszkanie to "atrakcyjny kąsek " dla Panów .... Jak słyszę ..kawa u Ciebie ?? albo może mi coś ugotujesz to mnie krew zalewa... od razu dodaje na czarna liste bez odpisania
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:03   #2644
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Ja przestalam przyznawac sie ze mieszkam sama, no bo jak to tak sama a na herbatke nie chcesz zaprosic... puste mieszkanie dziala jak magnes

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:07   #2645
tardisgirl60
Raczkowanie

Bo kobieta mieszka sama tylko po to by móc zapraszać mężczyzn ;-) i im gotować. Aż strach takiego zaprosić bo se jeszcze nie pójdzie ;-)
tardisgirl60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:09   #2646
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Jak spod klatki ciężko takiego wygonic, to co dopiero z mieszkania :p
No przecież to tylko herbatka...

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 12:08   #2647
aleks_90
Zadomowienie

Mnie kiedys po nocnym maratonie (na 3-4 randce ) taki jeden gdy stalismy pod moim blokiem zapraszal na herbate do siebie o ok 6 rano gdy jedyne o czym myslalam to pojsc spac..ale nie u niego.
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 12:16   #2648
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość
Chyba tylko ja takich dziwaków przyciągam

Szybka weryfikacja Jakbym z nim pisała dłużej, a na pierwszym spotkaniu wyszedłby taki napaleniec to wtedy to byłaby strata czasu. Jeszcze mi sms-a napisał czy się przypadkiem na niego nie obraziłam, bo mu na wcześniejszą wiadomość nie odp.

Ale wiecie co, często spotykam się z tym, ze mężczyźni chcą się spotykać u mnie. Mieszkam teoretycznie sama i czasami na chama chcą mi się wepchnąć na mieszkanie. Kurde co z nimi jest. No i te teksty o kolacji. Raz jeden tak naciskał, że mu wygarnęłam to wielce obrażony był. No bo niby ja mam miejsce do spotykania się, więc trzeba korzystać
To jest proste. Jedna kwestia jakich Ty facetow sobie wybierasz, druga jakich przyciagasz, a trzecia to to, ze jezeli facet odrazu wyskakuje z jakimis dwuznacznosciami, to oznacza e nie traktuje zbyt powaznie danej kobiety.

Co do zasady jezeli facet traktuje powaznie i mu zalezy na danej osobie, to ocbhodzi sie z nia jak z jajkiem i raczej mysli o tym by sobie nie strzelic w stope.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 12:25   #2649
MonnieB
Zakorzenienie

Ja mieszkam z siostra, ale jej prawie nigdy nie ma więc też każdy zawsze pyta kiedy może do mnie wpaść na kolacje i co ugotuje. Jak dla mnie tacy faceci szukają tylko korzyści, kobieta ma pracę, mieszkanie, pieniądze, ugotuje. Wygoda i nic więcej. Potwornie mnie to irytuje, czasami na prawdę nie warto mówić z kim się mieszka.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Stary 2016-04-15, 12:37   #2650
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć właśnie przez internet poznawać facetów. Nigdy nie miałam konta na jakimkolwiek portalu randkowym, ale zaczyna mnie kusić. Najgłupsze jest to, że największą przeszkodą dla mnie jest dodanie zdjęcia. Nienawidzę tego jak wychodzę na zdjęciach. Na fejsbuku czy innych społecznościowych nie mam, więc nie mogę się przełamać. A podejrzewam, że bez zdjęcia to nie mam co liczyć na jakikolwiek odzew. Grrr.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Ja osobiscie polecam badoo, choc wt ym watku opinie na jego temat sa dosc mocno podzielone. Ale to portal bardziej spolecznosciowy,a nie randkowy. Wiec nie ma tej presji randkowosci. Mozna sie z kims umowic na luzie, na kawe. Mi tez udalo sie poznac tam w miare normalne osoby. A na portalach randkowych , randkowych typu sympatia (na innych nie bylam) to zenada jak dla mnie.

Na badoo bylo najwiecej normalnych osob.

A co do zdjecia - to moze uda Ci sie zrobic ladne ujecie, tylko musisz sie postarac Nawet naprawde ladne osoby nie zawsze wychodza super na pierwszych czy niepozowanych fotach :P

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

Stary 2016-04-15, 12:41   #2651
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Ja osobiscie polecam badoo, choc wt ym watku opinie na jego temat sa dosc mocno podzielone. Ale to portal bardziej spolecznosciowy,a nie randkowy. Wiec nie ma tej presji randkowosci. Mozna sie z kims umowic na luzie, na kawe. Mi tez udalo sie poznac tam w miare normalne osoby. A na portalach randkowych , randkowych typu sympatia (na innych nie bylam) to zenada jak dla mnie.

Na badoo bylo najwiecej normalnych osob.

A co do zdjecia - to moze uda Ci sie zrobic ladne ujecie, tylko musisz sie postarac Nawet naprawde ladne osoby nie zawsze wychodza super na pierwszych czy niepozowanych fotach :P

Ja mam dwoch znajomych z badoo A koleżanka poznała tam obecnego narzeczonego, właśnie sie dziecka spodziewają
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 12:42   #2652
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pechowianka Pokaż wiadomość
aleks_90 , sweet_muse no u mnie własnie większość sparowanych poznało się w tradycyjny sposób , przez neta tylko jedna para (gejów )
Ja już w sumie jestem zmęczona tym "byciem" na portalach , już nawet nie chodzi mi o znalezienie miłości ale o poznanie kogoś interesującego z kim można spędzać fajnie czas. No ale póki co nie jest mi to dane . Tinder to rzeczywiscie taki katalog......nie lubię go za bardzo i w zasadzie też nie za często używam ) Wejde raz na jakiś czas zrobie co mam zrobić i tyle
A na sympatii to piszą dziwni ludzie do mnie i często starsi koło 45 lat
Jestem już ruiną bo mam 33 ale do 45 nadal mi daleko
Atavish no bez zdjęcia może być cięzko

To prawda ze na portalach randkowych jest duzo starszych osob, ale to moze tez dlatego, ze mlodsze osoby troche wstydza sie tam byc. Dlatego ja preferuje badoo.

Natomiast z tym wiekiem to ostatnio uswiaodmilam sobie, ze nie ma co sobie nabijac takich rzeczy do glowy. Poznalam kobiete, ktora w wieku prawie 40 lat ulozyla sobie zycie z duzo mlodszym partnerem, wzieli slub, maja dziecko. I tez tak cale zycie czekala na odpowiednia osobe, udalo sie

Stary 2016-04-15, 13:35   #2653
pechowianka
Zadomowienie

A ja się przyznaje że mieszkam sama chociażby po to żeby od razu odsiewać tych wygodnickich co sie wpraszają ...
Odprowadzać się nigdy pod dom nie daje tak czy siak
a co do badoo. mialam ale tam sie za wszystko płaci
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 13:38   #2654
MonnieB
Zakorzenienie

Badoo w UK to tragedia. Sami obcokrajowcy którzy niedawno przyjechali, słabo mówią po angielsku, niektórzy od razu mówią ze szukają żony i się we mnie zakochali jak tylko zobaczyli zdjęcie. Ogólnie nie poznałam tam ani jednej normalnej osoby i usunęłam po 2 tygodniach, nigdy więcej.

Obecnie korzystam z plenty of fish, nie jest to strona idealna bo jest dużo ludzi nastawionych tylko na seks ale może kiedyś uda mi się poznać kogoś fajnego. Znam sporo osób które się poznały na plenty of fish, niektórzy mieszkają razem i maja dziecko. Wiec na pewno się da.

Stary 2016-04-15, 14:50   #2655
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Co do zasady jezeli facet traktuje powaznie i mu zalezy na danej osobie, to ocbhodzi sie z nia jak z jajkiem i raczej mysli o tym by sobie nie strzelic w stope.
Dokładnie tak to widze. Fajnie być takim jajkiem aż do przesady Żeby mnie niczym nie urazić, bym sobie nic złego o nim nie pomyślała.
Stary 2016-04-15, 18:48   #2656
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Cytat:
Napisane przez tardisgirl60 Pokaż wiadomość
Ja czasem udaje że mieszkam z kimś a jak koleś jest bardzo upierdliwy to oczywiście mieszkam z rodzicami w kawalerce :-P
raz trafił mi się tak ewenement, sam mieszkał z rodzicami ja jakoś intuicyjnie wyczulam by sciemnic ze nie mieszkam sama i dobrze zrobiłam bo nie chciał się odczepic po randce, odpowiedzil mnie pod dom, poszlam pod inny blok ;-) a na dowidzenia powiedział mi ze szkoda ze nie mieszkam sama bo by mnie wziął tak jak żaden wcześniej mnie nie wziął. W ogóle był strasznie mocno napalony, ciągle gadał o seksie i próbował mnie całować tudzież lizać po twarzy. Straszny był. Potem jeszcze pisał do mnie że konieczne musimy się umówić na seks jak będę miała wolna chatę bo strasznie go podniecam :-o

A innym razem koleś mi powiedział wprost ze szuka laski z mieszkaniem bo jego nigdy nie będzie stać :-o
Dobry pomysł, też będę mówić, że z kimś mieszkam

Ale też ciekawe miałaś znajomości hehe

Cytat:
To jest proste. Jedna kwestia jakich Ty facetow sobie wybierasz, druga jakich przyciagasz, a trzecia to to, ze jezeli facet odrazu wyskakuje z jakimis dwuznacznosciami, to oznacza e nie traktuje zbyt powaznie danej kobiety.

Często spotykam się przez internet, więc ciężko jest zweryfikować na początku. Bo każdy może udawać kogoś innego. Ostatni Pan wydawał się ok, żadnych podtekstów mi nie rzucał podczas wirtualnych rozmów, ewentualnie jakiś komplement. A na żywo taki zonk A z mężczyznami, którzy podczas wirtualnych rozmów piszą od razu o seksie od razu dziękuję. Nie chce marnować sobie czasu. Zauważyłam, że przyciągam może nie uległych, ale takich słabych charakterem, takich oddanych, pokornych. I właśnie tacy są mną zafascynowani, bo mam dość silny charakter. Wcześniej byłam bardzo dominująca, ale teraz jestem po prostu stanowcza i pewna siebie, która idzie na kompromis. Wiadomo, że poznaje też normalnych chłopaków, ale po prostu to nie to
Stary 2016-04-15, 19:56   #2657
69love69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
u mnie w pracy 2 kolegow znalazlo sobie dziewczyny przez tindera a moja kupela byla przez 4 lata z kolesiem poznanym na badoo. Ja tem jestem optymistka
Ja mam dwie znajome, które poznały facetów na Tinderze, w tym jedna już zaręczona więc da się aczkolwiek myślę, że szybciej trafi mnie kometa albo inny meteor :P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 23:16   #2658
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonnieB Pokaż wiadomość
Obecnie korzystam z plenty of fish
Powiem szczerze, ze nazwa nie brzmi zachęcająco, szczególnie jeśli nie szuka się tylko seksu

Cytat:
Napisane przez aleks_90 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to widze. Fajnie być takim jajkiem aż do przesady Żeby mnie niczym nie urazić, bym sobie nic złego o nim nie pomyślała.
Przez chwilę fajnie, to bardzo urocze Działa dobrze na samoocenę, ale nie jestem pewna, czy na związek też. Moja wrodzona nieufność zaraz węszy tam aktorstwo i drugą twarz.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 23:18   #2659
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ja mam dwoch znajomych z badoo A koleżanka poznała tam obecnego narzeczonego, właśnie sie dziecka spodziewają
Dlatego ja mowie, to badoo nie jest wcale akie zle jak go maluja

Troche dziwily mnie opinie dziewczyn z watku. No ale kazdy ma prawo miec inne doswiadczenia w koncu jestsmy inni

Stary 2016-04-15, 23:29   #2660
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:

Troche dziwily mnie opinie dziewczyn z watku. No ale kazdy ma prawo miec inne doswiadczenia w koncu jestsmy inni
Ja też spośród stałych znajomości z portali to znalazłam właśnie dwóch kolegów na Badoo Z tym że nadmieniłabym, że aby znaleźć tam normalną osobę, trzeba się przekopać przez tonę bagna i dziwactwa, a nie każdy ma na to cierpliwość
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 10:14   #2661
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tardisgirl60 Pokaż wiadomość
Straszny był. Potem jeszcze pisał do mnie że konieczne musimy się umówić na seks jak będę miała wolna chatę bo strasznie go podniecam :-o

Szczere chłopaki przynajmniej

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
Ja przestalam przyznawac sie ze mieszkam sama, no bo jak to tak sama a na herbatke nie chcesz zaprosic... puste mieszkanie dziala jak magnes
Każda strona ma jakieś swoje problemy

Ja czasami w zależności od nastroju, humoru, gdy mnie dziewczę "zbyt szybko" zapyta wprost czy sam mieszkam to lubię odpowiedzieć, że z rodzicami. Jak mam ochotę się mocniej pośmiać to dodaję, że lubię mieszkać z rodzicami bo sam nie mam czasu, aby gotować sobie obiady No i że jest mi tak wygodnie

No ale to już robię z reguły gdy np. siedzę z koleżanką, która mnie zna, do niej dołączy jakaś jej koleżanka (czyli dla mnie obca), no i temat jakoś tam zejdzie na mieszkania. Mówię swoją "kwestię" z kamienną twarzą i patrzę na reakcje Niektórym "coś nie gra", inne zaczynają się momentalnie inaczej zachowywać. Fajnie czasem poobserwować ludzi jak jedno zdanie potrafi zrobić im mętlik w próbie zaszufladkowania nas Zwłaszcza, że od rodziców wyniosłem się dawno więc no mam spore naleciałości i nawet z zachowania, z tego co robiłem danego dnia, pośrednio wynika, że no raczej rodzice w innej lokalizacji są

Cytat:
Ja osobiscie polecam badoo, choc wt ym watku opinie na jego temat sa dosc mocno podzielone.
Ja nigdy na badoo nie poszedłem na żadną randkę, nawet tego nie proponowałem, moja kariera była ultrakrótka, ale nawet pomimo tego poznałem dwie koleżanki. Z jedną do dziś utrzymuję kontakty (a poznaliśmy się hmm no ze 3 lata temu).

Wydaje mi się, że do szukania znajomych to jako facet, na takim badoo mam łatwiej. Po prostu w skrzynce odbiorczej nie mam pierdyliarda wiadomości, nie muszę czytać wiadomości z błędami ortograficznymi, propozycjami seksualnymi itd. Sam decyduję, do której napiszę i szczerze mowiąc jakoś strasznie się nie nacinałem.

Też gdybym miał oceniać to bym powiedział, że:
a) sympatia - mega spina, szukanie "na poważnie"
b) badoo - bez spiny
c) tinder - jeszcze mniej spiny

Jakbym miał teraz z czegoś korzystać to pewnie byłby to tinder

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Gdybym był dziewczyną (z całą tą "męską" wiedzą, doświadczeniami jakie mam) to za dwuznaczności po 5 minutach znajomości od razu dawałbym czerwoną kartkę.

No chyba, że sama byłabym chętna na jednorazową przygodę. Choć mimo wszystko, nawet wtedy, preferowałabym osoby, z którym jak człowiek można spędzić godzinę na kawie i pogadać o czymś, a nie że mija 5 minut, a ten trąbi co on by tam ze mną zrobił Jako facet wiem, że z reguły dominują w tym tępaki, mitomani, desperaci Normalny facet, któremu nie obce są takie przygody, doskonale wie jak się zachować i w pewnym sensie umie zareklamować się (jeśli uzna to za stosowne), w subtelny sposób

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2016-04-16 o 10:29
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 10:28   #2662
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Z tym że nadmieniłabym, że aby znaleźć tam normalną osobę, trzeba się przekopać przez tonę bagna i dziwactwa, a nie każdy ma na to cierpliwość
Wiele sie trzeba naszukać oj wiele. A kiedy już straci sie cierpliwość i najchetniej pokasowałoby sie wszystkie konta i zaczyna ci być to obojętne wtedy przypadkiem wyłania sie jakiś fajny facet.
Stary 2016-04-16, 10:34   #2663
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Ja też spośród stałych znajomości z portali to znalazłam właśnie dwóch kolegów na Badoo Z tym że nadmieniłabym, że aby znaleźć tam normalną osobę, trzeba się przekopać przez tonę bagna i dziwactwa, a nie każdy ma na to cierpliwość
No a nie jest tak, że przez to można się jeszcze bardziej ... zrazić do facetów ?

No jest sobie dziewczyna, chętnie by poszła z kimś na kawę no bo po prostu nie ma w pobliżu żadnego sensownego znajomego, no i odpala badoo, zakłada profil, coś tam napisze, wrzuci zdjęcie i .... czyta potem tonę wiadomości.

To bardziej podbudowuje (no bo jednak ktoś pisze) czy demotywuje (bo wiadomości takie, że można zapłakać) ?
Stary 2016-04-16, 10:59   #2664
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
No a nie jest tak, że przez to można się jeszcze bardziej ... zrazić do facetów ?

No jest sobie dziewczyna, chętnie by poszła z kimś na kawę no bo po prostu nie ma w pobliżu żadnego sensownego znajomego, no i odpala badoo, zakłada profil, coś tam napisze, wrzuci zdjęcie i .... czyta potem tonę wiadomości.

To bardziej podbudowuje (no bo jednak ktoś pisze) czy demotywuje (bo wiadomości takie, że można zapłakać) ?
Mnie śmieszyło Miałam podejście na tyle na luzie, ze po prostu dobrze się bawiłam. A jak zdarzył się jakiś sensowny no to zdarzylo mi sie umówic Z kilku randek stamtąd to całkowita porażka była 1, przy reszcie po prostu nie "zagrało". I nie byla to wina samego badoo bo gorsze ewenementy na żywo spotykam
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 11:22   #2665
ma-linka
Raczkowanie

Ja jestem w jakimś życiowym dole . Przed wczoraj nie zgodziłam się przyjść w drugi weekend z rzędu do pracy (wyszło by mi trzy tyg pod rząd bez wolnego ). Oczywiście wielka obraza i wczoraj ( chyba na złość) zmienili nam od poniedziałku godziny otwarcia - tak ,że nie mam dojazdu. Myślę ,że to nie zgodne z prawem zreszta jak wiele rzeczy u nas. Zastanawiam się czy iść do kumpeli do pracy ( w której nie wszystkie warunki mi odpowiadają) i w poniedziałek rzucić wypowiedzeniem czy się przemęczyć i poszukać czegoś odpowiedniego.
Jeszcze wszyscy znajomi z którymi się umowiłam na weekend wysypali się z różnych powodów ,więc zostałam praktycznie bez planów. No cóż więcej czasu dla siebie i na szukanie pracy.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

Dopóki traktujesz to na luzie to jest ok ,ale jeśli nie masz dystansu -oczekujesz Bóg wie czego - to można się zrazić. Kiedyś nie miałam dystansu przejmowałam się , brałam do siebie to że mnie ktoś "olał", a teraz sama olewam skoro ktoś mi nie pasuje. Jeden chłopak do dziś przysyła mi wiadomości "umówimy się / masz czas?" mimo ,że zostają bez odpowiedzi. Wiele osób pewnie powie ,że to chamski ,ale gdybym mu napisała " nie dzisiaj" to by się łudził ,że kiedyś może ,a tak wiadomo ,że nigdy.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aleks_90 Pokaż wiadomość
Ja byłam takim "jajkiem" i mnie to drażniło ,ale każdy lubi co innego. Fajnie jak się facet stara ,ale dla mnie jeśli ktoś to robi za bardzo to odpycha - mam ochotę uciekać .

Edytowane przez ma-linka
Czas edycji: 2016-04-16 o 11:16
ma-linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 11:39   #2666
MonnieB
Zakorzenienie

Mnie denerwuje to ze w swoim opisie na portalu opisałam to kogo szukam, czego nie szukam, jaka jestem itd.
A i tak nikt tego nie czyta i dostaje wiadomości od facetów z którymi nigdy w życiu bym się nie spotkała, np. dlatego ze oni szukają seksu a ja nie. Czy tak trudno jest poświęcić 5 minut i przeczytać ten opis? Na prawdę?

Stary 2016-04-16, 13:28   #2667
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

Ja nigdy na badoo nie poszedłem na żadną randkę, nawet tego nie proponowałem, moja kariera była ultrakrótka, ale nawet pomimo tego poznałem dwie koleżanki. Z jedną do dziś utrzymuję kontakty (a poznaliśmy się hmm no ze 3 lata temu).

Wydaje mi się, że do szukania znajomych to jako facet, na takim badoo mam łatwiej. Po prostu w skrzynce odbiorczej nie mam pierdyliarda wiadomości, nie muszę czytać wiadomości z błędami ortograficznymi, propozycjami seksualnymi itd. Sam decyduję, do której napiszę i szczerze mowiąc jakoś strasznie się nie nacinałem.

Też gdybym miał oceniać to bym powiedział, że:
a) sympatia - mega spina, szukanie "na poważnie"
b) badoo - bez spiny
c) tinder - jeszcze mniej spiny

Jakbym miał teraz z czegoś korzystać to pewnie byłby to tinder

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Gdybym był dziewczyną (z całą tą "męską" wiedzą, doświadczeniami jakie mam) to za dwuznaczności po 5 minutach znajomości od razu dawałbym czerwoną kartkę.

No chyba, że sama byłabym chętna na jednorazową przygodę. Choć mimo wszystko, nawet wtedy, preferowałabym osoby, z którym jak człowiek można spędzić godzinę na kawie i pogadać o czymś, a nie że mija 5 minut, a ten trąbi co on by tam ze mną zrobił Jako facet wiem, że z reguły dominują w tym tępaki, mitomani, desperaci Normalny facet, któremu nie obce są takie przygody, doskonale wie jak się zachować i w pewnym sensie umie zareklamować się (jeśli uzna to za stosowne), w subtelny sposób
Szczerze, to ja nie wiem o co chodzi z tymi wiadomosciami. Ja jakos nie trafialam tylko na dysortografow czy jakichs erotomanow. Oczywiscie zdarzaly sie czasami jakies propozycje, ale to tez nie bylo tak nagminne, ze az uciazliwe.

Moze to tak naprawde wina dziewczyn, ktore wstawiaja sobie foty z dziubkami czy z cyckami na wierzchu "z gory". A pozniej sie dziwia ...

Pamietam w innym watku na Wizazu tez byla laska, ktora caly czas narzekala , ze faceci skladaja jednoznaczne propozycje i nie wiedziala dlaczego , a w avatarze wizazowym miala zdjecie z dekoltem i bylo widac te linie miedyz piersiami w dosc duzym zblizeniu ( w zasadzie to fota byla nakierowana wlasnie na piersi).

Wiec ja tam biore duza poprawke na takie "rewelacje", bo one zazwyczaj z czegos wynikaja.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ma-linka Pokaż wiadomość

Dopóki traktujesz to na luzie to jest ok ,ale jeśli nie masz dystansu -oczekujesz Bóg wie czego - to można się zrazić. Kiedyś nie miałam dystansu przejmowałam się , brałam do siebie to że mnie ktoś "olał", a teraz sama olewam skoro ktoś mi nie pasuje. Jeden chłopak do dziś przysyła mi wiadomości "umówimy się / masz czas?" mimo ,że zostają bez odpowiedzi. Wiele osób pewnie powie ,że to chamski ,ale gdybym mu napisała " nie dzisiaj" to by się łudził ,że kiedyś może ,a tak wiadomo ,że nigdy.
Albo jakbys odpisala, to dalby sobie spokoj

Ja akurat nie spinam sie jezeli chodzi o takie znajomosci To jest w zasadzie taka chemiczna loteria, ze nigdy nie wiadomo. Jakbym miala sie spinac, to chyba bym zwariowala

Stary 2016-04-16, 13:43   #2668
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze, to ja nie wiem o co chodzi z tymi wiadomosciami. Ja jakos nie trafialam tylko na dysortografow czy jakichs erotomanow. Oczywiscie zdarzaly sie czasami jakies propozycje, ale to tez nie bylo tak nagminne, ze az uciazliwe.

Moze to tak naprawde wina dziewczyn, ktore wstawiaja sobie foty z dziubkami czy z cyckami na wierzchu "z gory". A pozniej sie dziwia ...

Pamietam w innym watku na Wizazu tez byla laska, ktora caly czas narzekala , ze faceci skladaja jednoznaczne propozycje i nie wiedziala dlaczego , a w avatarze wizazowym miala zdjecie z dekoltem i bylo widac te linie miedyz piersiami w dosc duzym zblizeniu ( w zasadzie to fota byla nakierowana wlasnie na piersi).

Wiec ja tam biore duza poprawke na takie "rewelacje", bo one zazwyczaj z czegos wynikaja.
Nie przerzucałabym winy na dziewczyny. Desperaci i erotomani wysyłają wiadomości masowo, więc każdej może się trafić.
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 14:03   #2669
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Nie przerzucałabym winy na dziewczyny. Desperaci i erotomani wysyłają wiadomości masowo, więc każdej może się trafić.
Oczywiscie, ze tak. Ale ja swoja wypowiedz bardziej odnosilam do sytuacji, gdzie dziewczyna pisze, ze TYLKO jej sie tacy trafiaja albo zdecydowana wiekszosc jest wlasnie taka Bo to, ze jakis erotoman, raz na jakis czas sie trafi to wiadomo Wszedzie sa tacy

Stary 2016-04-16, 14:31   #2670
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Aha, no ja tego nigdy nie miałem okazji zweryfikować

Nie wiem czy tego typu zachowania to norma, czy "wypadek przy pracy"

Może to trochę jak w życiu.
Są takie co zawsze będą narzekały, że samych frajerów trafiają, tak jak są i narzekajacy faceci, utyskujący na to, że same materialistki, nudne, bez żadnych zainteresowań im się przytrafiają.

Ja te materialistki znam tylko z opowieści. Nigdy nie byłem z materialistką robiącą ze mnie bankomat
Bez pasji łatwiej znaleźć, ale to juz sami wybieramy czy takiego kogoś chcemy mieć w pobliżu siebie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości