|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Oczyszczanie i jego efekt;/
Witam! Miesiac temu wybralam sie do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy... To byl chyba najglupszy krok jaki moglam zrobic. Minelo juz tyle czasu, a moja twarz z dnia na dzien wyglada okropniej. Nie wiem jak juz mam sobie z nia radzic
na twarzy mam ropne, bardzo bolace krosty. Zaczelam uzywac atredem i na noc metronidazol,, narazie jest taki efekt,ze wszytskie krosty spod skory wychodza. Co mam z nimi robic, wyduszac? zostawic? czy mam stosowac od tego jeszcze benzacne? blagam pomozcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Oczyszczanie i jego efekt;/
Myślę że broń boże nie powinnaś ich wyciskać! Sama nic nie zdziałasz, do dermatologa marsz!
Edytowane przez kaaSkaa Czas edycji: 2007-11-23 o 12:18 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
zgłoś się do dermatologa..
zresztą o ile mi wiadomo krosty powinny wyskakiwać zaraz po oczyszczaniu .. a jeśli wyskakują jeszcze po dłuugim czasie to chyba zostało to zrobione nieprofesjonalnie .. idź koniecznie do dermatologa może on coś poradzi .. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A zanim poszłaś do kosmetyczki, to w jakim stanie była Twoja buźka??? Może miałaś jakies stany zapalne, które teraz jeszcze się pogorszyły. Raczej odradzam stosowanie czegoś na własną rękę. Najlepiej idz do niej i pokaż jakie masz teraz kłopoty, ale przede wszystkim tez doradzam dermatologa.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma wyjscia musisz isc do dermatologa... i nie wyciskaj tych pryszczy bo bedziesz miala takie blizny jak ja kiedys i nie chcialabys wiedziec ile ja sie z nimi omęczyłam... ja nie chodzę na mechaniczne oczyszczanie bo jak raz zobaczylam kolezanke jak wraca kanałami do domu i jak po tym wcale nie jest tak cudownie jak by się można było spodziewac to poszlam do dermatologa po antybiotyki a u kosmetyczki tylko niemechaniczne oczyszczania...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

na twarzy mam ropne, bardzo bolace krosty. Zaczelam uzywac atredem i na noc metronidazol,, narazie jest taki efekt,ze wszytskie krosty spod skory wychodza. Co mam z nimi robic, wyduszac? zostawic? czy mam stosowac od tego jeszcze benzacne? blagam pomozcie