![]() |
#4021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4024 |
Rozeznanie
|
No racja ale szukac a jezdzic to dla mnie spora roznica. Np nie polatasz ze mna na tym sprzecie ktorego jeszcze nie znalazlas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaa dziś po jazdach , plac był grany , ale poszło super ![]() Potem jeszcze co by utrwalić otrzymaną wiedzę na nasz sprzęt zasiadłam . Dobrze że my w dzielnicy domków mieszkamy to spokojnie tu jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4026 |
Przyczajenie
|
Ania P, bardzo ładny ten skuter. BMW pod względem stylistyki robi wrażenie. Kiedyś byłem we Włoszech u rodziny i wybrałem się Vespą na targ po pomidory i bazylię. Miło wspominam tą przejażdżkę na skuterze. Dobry skuter nie jest zły.
Renia, a jeździcie po malowniczych okolicach i wsiach niedaleko Krakowa? Byłem kiedyś tam niedaleko Kalwarii Zebrzydowskiej-w Lanskoronie. Ładne miejsce. Pisałaś wcześniej,że każdy motocyklista lubi czasem szybciej pojeździć, ile wy jeździcie, jak macie na to ochote? 150-170 km/h ? Z tymi chopperami to się z wami zgodzę. Raz jechałem na Kawasaki Vulcan i mam takie odczucia jak wy. Ale marzy mi się taka przejażdżka na Indian Chief Dark Horse. W Krakowie ma być Moto Show, wie ktoś może jakie będą motocykle w tym roku ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do Lanckorony czasem jezdzimy na kawe, maja dobra w knajpce przy rynku ![]() Co do predkosci... Hmm Jezdzi sie tyle ile sie da jechac tak zeby nie zostala z Ciebie marmolada na krawężniku. Miedzy swiatlami cudow nie nawojujesz. Nikt zreszta nie patrzy na licznik za czesto. Kilka lat temu Stef zaplacil 400 i 10 pkt za 145 na 70-tce. Jeszcze wtedy prawka nie zabierali w zabudowanym ![]() Krotko mowiac nie potrafie stwierdzic jak szybko jezdzimy ![]() Nie wiem co bedzie na moto show, tajemnica ![]() Wybierasz sie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Ja z każdym dzieckiem jeżdżę o 10 mniej
![]() ![]() a że mam dwoje to nieco zwolniłam ![]()
![]() |
#4031 |
Przyczajenie
|
Renia, zastanawiam się właśnie nad Moto Show w Krakowie. Ojciec ma do uszycia parę garniaków w maju i bym wpadł do Krakowa, bo miałbym blisko. Odwiedziłem halę Expo w tamtym roku, pamiętam,że był Harley Davidson, BMW, Yamaha i jakieś Suzuki GSXR, ale to chyba nie było stoisko Suzuki, tylko własność prywatna.
Mam takie pytanie do Ciebie, bo myślę,że nie tylko mnie to zastanawia. Napisałaś niedawno,że twój luby musi mieć większe moto niż Ty. Lekko mnie to oburzyło i dało do myślenia, bo to w pewnym sensie ogranicza twoją kobiecą męskość. Widać,że masz spore doświadczenie w prowadzeniu motocykli, a można odczuć,że musisz wybrać coś mniejszego niż twój facet. Moim zdaniem powinnaś spróbować pojeździć na większym sprzęcie niż ma twój facet, albo przynajmniej na takim samym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
waski a coś jej ubędzie że ma mniejszy .. kurde facet jednak sporo więcej waży niż kobitka
![]() ![]() No chyba że to nie ma żadnego znaczenia ![]() ![]() Tak samo jakbym nie chciała jeździć na czymś w czym do gleby swobodnie nogami nie sięgam , teśż dla mnie bez sensu . A mój TZ się do takich przymierzał , ale zobaczył że dla mnie za wysokie i dał sobie siana . To facetowi coś trzeba większą maszyną udowodnić ? Z autem u nas odwrotnie , ja często jeżdżę większym , bo woże dzieci a mój TZ wozi powietrze do roboty w aucie . ![]()
![]() |
#4033 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Słuchaj, kobiecie sie nie mówi, że jest męska, nawet jeśli wydaje Ci się że to komplement. Zaraz mi klata włosem porośnie i będziecie się do mnie zwracać 'Kazek' ![]() Jaja mam na swoim miejscu ale tylko te metaforyczne. Znam konstrukcję mojego chłopa, studiuję ją od ponad 9-ciu lat i podobnie jak z innymi chłopami jest to konstrukcja nieskomplikowana jak gąbka kąpielowa. Jeśli chłop ma ochotę coś udowadniać, potrząsać jajami i sprawdzać kto dalej siknie to proszę bardzo. Nie cierpi na tym moja "kobieca męskość" a tym bardziej kobieca kobiecość. Znam swoją wartość i możliwości, Stef jeździ już ponad 20 lat więc doświadczenia ma więcej. Jeśli chce mieć mocniejszy motocykl, niech sobie ma. W końcu On jeździł 600-tką jak ja jeszcze na goofno mówiłam papu. Cytat:
Nie, nie muszę wybrać czegoś mniejszego niż mój facet, to On musi mieć coś większego niż ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra sorry, teraz poważnie: Już wiele razy jeździłam na jego moto, tym i poprzednich, On czasem na moich kolejnych i jakoś oboje żyjemy. Nikomu nic nie odpadło ani nie wyrosło. Po prostu ja wole swój sprzęt, dobrze rozumiem każde swoje kolejne moto a zamiana-owszem, jest fajna- ale uważasz 2 razy bardziej zeby nic sie nie stało i tracisz troche przyjemności z jazdy... Kluczyki leżą na wierzchu, mogę brać kiedy chcę. A tak w ogóle to mój jest ładniejszy a u Stefa jeszcze wiszą spleśniałe muchy z Grecji ![]() Sorry, ja sie tu rozgadałam a pytania nie widzę. Jakby co, tak, wyjdę za Ciebie tylko skocz po pierścionek z diamentem, byle duży! ![]() Ania- jest dobry sposób na podnoszenie moto, podniesiesz nawet 200 kg maszynę bez problemu, robi sie to tyłem. Poszukaj filmiku na YT. Mam nadzieje, że Ci się nie przyda ale gdyby jednak to będziesz wiedziała jak ![]()
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2016-04-16 o 18:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę latanie po podkrakowskich wsiach polecam jeszcze myknąć na Zator (fajna traska, przyjemne okolice) i Krynicę (na zaje. lody i powdychać trochę sub-arktycznego powietrza). No i nieśmiertelna jura (jest taka fajna traska zwana pierścieniem jurajskim - i widoczki i zabytki). Ale tam to ludziów pełno zawsze.
Kazek - oplułam monitor i przyprawiłam moje szczury o zawał czytając Twojego posta. Nie rób mi tego więcej, bo mnie Monsz z domu wyrzuci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Btw jedziemy jutro gdzies polatac i zahaczymy na obiadek o Ojcowskiego Pstrąga albo nie koniecznie tam ale cos jesc trza. Lecicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lecimy. Tzn. jak pogoda pozwoli. Bo coś dziś nieciekawie było. O której chcecie wyjechać i na jak długo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4037 | |
Rozeznanie
|
Bo motor masz w pralce, MOTOCYKL między nogami 2 :D
Cytat:
![]() Jutro ma padac dopiero kolo 20. Umowmy sie na BPM o 12, przelecimy sie na Mszane Zakopianka, potem przez Dobczyce do Wieliczki i na Ojcowskiego Pstrąga do Ojcowa. Co Wy na to? W Ojcowie w wuj ludzi w niedziele to sie troche rozgrzejemy przed jedzonkiem ![]() Uroczyscie przysiegam ze tym razem nie bedzie to 500 km przez Slowacje ![]() A na jak dlugo to sie okaze jak wrocimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
VT 750>>Clr 125>>Gs 500 E>>SV650S>>FZS600 Edytowane przez renia19941 Czas edycji: 2016-04-16 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Mosze być. My i tak na jutro planowaliśmy wybyć z domu na chwilę chociaż, więc cośtam się obczai.
Jak dla mnie może być i 500 kilo. Ja mam tylko pity do rozliczenia. To M musi wstać w pn o 5 ![]() Co do deszczu - dziś też miało lać dopiero pod wieczór - wróż Meteo tak powiadał. A tu niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4039 |
Rozeznanie
|
Spoko, ja tez musze w pn wstac po 5 do pracy, az tak jutro szalec nie bedziemy.
Nie bedzie jutro padac! Tak powiadam ja Wielmożny Wicehrabia European Treeworker Kazek, O! To na BPM o 12, jakby co jestesmy w kontakcie telefonicznym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
R6 sprzedana! Razem z kaskiem
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Ok. I tower you. Ale i tak worek na śmieci na wypadek deszczu wezmę.
Justyna - no to trzymam. Z całej siły! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4043 |
Rozeznanie
|
Hehe! My kiedys w Serbii podczas burzy w nocy koczowalismy na stacji chyba z 4 godziny, w koncu wydębliśmy od sprzątaczki worki na smieci i tak w pelnym rynsztunku ruszylismy na podboj wszechswiata
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
my ostatnio mamy takiego pecha - co wyjedziemy to leje. Jak się kiedyś wybraliśmy na szybki weekend w bieszczady to oczywiście cały tydzień pięknie a w dzień powrotu cały czas deszcz. Jak pojechaliśmy na parę godzin na Solinę to wracaliśmy w takich strugach deszczu, że w końcu trzeba było skapitulować, zatrzymać się na stacji i dzwonić po pomoc z samochodem, bo M nic nie widział jak jechał (ja zresztą też). Rozbieraliśmy się potem na klatce schodowej do miski, bo z nas ciekło strumieniami. Ciuchy schły chyba z tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4045 |
Raczkowanie
|
powrót w majówke z nad morza gdzie jak wyjeżdżałam było 5 stopni i nie dało sie ujechać na raz 50km ostateczne utwierdził mnie w przekonaniu ze turystyka na moto nie jest dla mnie
![]() Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2016-04-16 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4046 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4047 |
Raczkowanie
|
Moja męskość cierpi za każdym razem kiedy jak enduro koza mi upadnie wole poprosić kolege o pomoc
![]() Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2016-04-17 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie tez wspolczuje bo takie ambicje moga sie odbic czkawka ale kazdy musi popelnic wlasne bledy, nie da sie uczyc na cudzych. Ja czasem widze jak laski na duzych scigach kaleczą, nie moga utrzymac rownowagi, stoja w korkach zamiast sie przecisnąć, wrzucają biegi tak ze zebatki w mojej glowie wyja z bolu i wtedy mi troche żal szpejów. To jest takie katowanie w odwrotnym znaczeniu. Przykro mi ale dlatego nigdy nie kupie moto od kobitki, no chyba ze ja znam i wiem jak jezdzi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4049 |
Raczkowanie
|
Do tej pory pamiętam dziewczynę kiedy jeszcze ujeżdżałam gsa, na środku skrzyżowania przeskakiwała z jednej nogi na drugą żeby wrzucić bieg (po technice widać było ze to swiezynka) i przy tym utrzymać równowagę na jakimś sporcie, zadanie to utrudniał dosc nierówny asfalt w tym miejscu, wiec zanim ruszyła wszyscy ja objechali.
Ja teraz też się mecze na enduraku bo powinnam wziac cos mniejszego (nie chodzi o moc) tylko o wagę i wysokość kanapy, ale koniecznie chciałam z homologacją, wiec wybór był bardzo ograniczony, pierwszy wyjazd grzmotnełam na drodze, bo zabrakło mi nogi, wiec tez nie ma się czym chwalić ![]() Edytowane przez 1qazse4 Czas edycji: 2016-04-17 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4050 |
Rozeznanie
|
Kto nigdy gleby nie powąchał ten kłamie albo nie jeździ! Wazne zeby z tego jakies wnioski wyciagac. Ja kazde swoje moto wywaliłam najmniej raz. Fazera na szczescie tylko raz.
Kiedys jechalam ok 2000 km bez tylnego hamulca bo zlamalam po drodze ale pocieszylam sie ze to nie biegi i postanowilam nie hamowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.