|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Hej Laseczki
Ja nadal w szpitalu, ale położna macala brzuszek i stwierdziła,że lepiej niż wczoraj teściowa do mnie wpada i kontroluje sytuację,bardzo się przejęła. Mam nadzieję,że faktycznie będę tu tylko do wtorku. Życzę Wam miłego dnia Mamusie i Brzusie:-*
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dalej brzuch mniej twardnial ![]() Siedzę wyprysznicowana i pachnąca myślę co by tu na śniadanie zjeść Jemy śniadanie i zbieramy się na spacer do dużego parku a potem na Street Food Festival taka impreza z food trackami i ogólnie "ulicznym jedzeniem" piękna pogoda póki co a i energii mam dziś sporo trzeba jakoś fajnie spędzić dzień
|
|
#2434 |
|
Raczkowanie
|
Od rana leje...
Wczoraj miałam dzień wolnego0 mąż w pracy 24h a syn u dziadków. Porobilam to co chcialam (dwie pralki poszły + prasowanko) i poszlam na zakupy ale przy okazji połazić. Tak jak chciałam , nic mnie nie goniło mogłam sobie stawać siadać wchodzić gdzie chcę- rewelacja! Wieczorkiem czytałam ksiązkę, potem prysznic dłuugii ze wszystkimi zabiegami na koniec malowanie paznokci... błogostan. Trzeba korzystac póki mozliwe he he Udało mi sie rozbebeszyc wózek i poprałam sobie wczoraj te bebechy teraz tylko budka została ale to na ładna pogodę poczekam co u rodziców na balkonie wyschnie. Taka zagwostka... Jak u was z przytulankami? LEkarz zakazał już? mój pozwolil mało i ostrożnie, ze wzgl na stawiający brzuch. No i dziś się upewnilam w tym co podejrzewałam- leci mi już siara. To chyba normalne co?
|
#2435 |
|
Raczkowanie
|
Świeża fotka moje panie:
IMG_20160413_191156.jpg
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie dziś za oknem szaro i buro:/ Wczoraj było mega cieplutko, ale późnym popołudniem zaczęło padać ![]() Planów na dzień dzisiejszy brak.. i wogóle jakoś tak bez humoru dziś jestem tak po prostu.Cytat:
|
|
#2437 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatni raz chorowałam pod koniec stycznia/ początek lutego, więc i tak dobrze ![]() Piękna pamiątka Cytat:
![]() Dziękuję Dziś lepiej- wczoraj pod wieczór już gorączka przeszła, dziś został tylko gil i kaszel. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale spoko- w pierwszej ciąży też mieliśmy zakaz, bo ciągle zagrożona ![]() Z siarą to normalne Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-04-17 o 09:27 |
|||||||
|
|
|
#2438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami się budzę rano i jestem zdziwiona, że to jednak jest ciążą. Tak bardzo już przywyklam do modelu 2+1 że niepojęte jest dla mnie to drugie dziecko! Mój umysł jeszcze funkcjonuje, że nadal będę miała tylko jedno dziecko Boję się, że emocjonalnie niesprostam bo z pierwszym synkiem strasznie związana jestem. Zalezy mi, żeby nie cierpiał ale co poradzić...RAdena trzymam kciuki za brzuszek. Dobrze że teściowa cię dogląda (moja to by mi ...) hehe miłego dnia bo tam nudno jest.
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-04-17 o 09:36 |
|
|
|
|
#2439 |
|
Rozeznanie
|
Pik pik, sliczny brzusio i sliczna mamusia
![]() Radena, oby tylko do wtorku dobrze ze tesciowa czuwa czasami sa przydatne takie mamusie.Co do przytulanek, to prawie codziennie, tyle ze ja juz bardziej na ksiezniczke, wygodnie sie rozkladam a maz sie produkuje w sumie musze sie zapytac na wizycie czy nadal moge bo narazie nikt mi nic nie mowil zeby juz przestac ![]() U mnie nudy. Tz idzie na 13 do pracy, to ja wybiore sie na jakis spacer, potem zakupy, obiad i nie wiem co dalej. Musze znalezc sobie staniki do karmienia, bo myslalam ze kupie w hm a tu rozmiary tylko do E, a ja teraz nam G. Jak myslicie, duzo jeszcze urosna do porodu, a potem przy produkcji mleka? Przed ciaza nosilam E, cxyli dwa rozmiary misek w gore juz poszly.
|
#2440 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten słoneczny dzien :-D. Co do przytulanek, to my od początku prawie zero, po transferze nie było wolno, potem się bałam, żeby coś się nie stało, lekarz w sumie w połowie ciąży powiedział, że można, ale że można potem plamić, więc odpuściliśmy. A mam mega ochotę, no ale maluchy najważniejsze. A wstrzemięźliwość po cc, jest tak samo długa jak po cc?? Zresztą jak tu znajść czas i siłę przy dwóch maluchach??
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
Mi libido ostatnio skoczyło i już czasem mąż wieczorem od razu zastrzega np. że jest zmęczony, bo wie, że ja bankowo coś będę od niego chciała przed pójściem spać
Kurczę, tak patrzę na to złożone łóżeczko i nie wierzę, że już tak bardzo niedługo ktoś tam w nim będzie spał |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie libido spadło i to mega:/ Do połowy stycznia miałam mdłości i wymiotowałam:/ Później na 2 miechy było super i były przytulanki, ale nie codziennie. Mimo, że mogliśmy to bałam się aż w końcu raz stwardniał mi mega brzuch i od tamtej pory odpuściliśmy sobie. I nie mogę się przełamać..
|
#2443 | |||||
|
Ania
|
Dzień dobry!
![]() śniadanko zjedzone, zaraz się wziąć prysznic i dalej odpoczynek:P Pogoda średnia, ale nie pada na szczęście. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Inhalator planowałam również dla siebie, więc dla mnie to pozycja obowiązkowa. Z tym materacem to w sumie nie wiem..ale ochraniacz mam w razie w.. może któraś się wypowie a ten temat?? Cytat:
![]() Cytat:
ja też już chce![]() Cytat:
super, że przynosisz lepsze wieści
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na początku był zakaz, potem tz i tak tylko na weekendy przyjezdzal :p
a teraz wlasnie lekarz nic na ten temat nie powiedział, ale wydaje mi sie że skracająca sie szyjka + luteina dopochwowa to raczej sex odpada więc prawie cala ciaze nic I wgl tz nie jest chetny bo on caly czas ma schizy ze zrobi cos dziecku i nie da sobie wytlumaczyc |
|
|
|
#2445 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a brzuszek cudownie zaokrąglony ![]() Cytat:
Siara leci mi juz od 2 tyg czyli 28tc ale przy tym strasznie bolą mnie sutki i piersi da strasznie gorące jakby miały tylko one gorączkę masakra no i oczywiście są fioletowe jak bolą :/ Cytat:
Super wieści oby tak ciagle następna informacja ma być ze wracasz do domku fajnie ze teściowa sie tak przejęła i troszczy o Ciebie u mnie to tylko bym mogła pomarzyć :/Ni u poszłam na 11 do kościoła ale po 15 min musieliśmy wyjsć zakręciło mi sie w głowie zrobiło słabo duszno ciepło i gdyby nie maz poleciałam bym jak kłoda miałam tak jak wymiotowałam myślałam ze przeszło a tu lipa juz nie będę chodzić do kościoła jak urodzę to z wózeczkiem na spacerek sie pochwalić
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-04-17 o 12:22 |
|||
|
|
|
#2446 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Weronia piękna mini sesja! Anuszka ale Twoja Zuzia dzielna Ja też się wzruszam szybko. Najgorzej to jak są przedstawienia z okazji Dnia Mamy w przedszkolu i szkole i dziecko na scenie mówi o tym że Cię kocha i że jesteś najlepszą mamą na świecie... No jak tu nie ryczeć??? Zawsze się dziwię jak inne matki siedzą niewzruszone albo coś tam ze sobą gadają, a ja normalnie potok łez ![]() Radena fajnie, że już lepiej. Obyś mogła we wtorek do domku już pojechać. australia, Twój mąż to chyba ewenement tutaj! Wszyscy mówią, że jeszcze tyyyyle czasu na przygotowania, a Twój już łóżeczko przygotował! ![]() Odnośnie zakupów jeszcze to ja podgrzewacza, maty edukacyjnej, bujaczka, niani póki co nie kupuję. Jak stwierdzę, że jednak jest potrzeba to kupię. Inhalatora nie mam. Jak dotąd nie było potrzeby. Jeden raz starszaki miały tak długo kaszel uporczywy to wypożyczyłam z pobliskiej z apteki na tydzień. Niektóre dzieci/dorośli mają często problemy w drogach oddechowych to wtedy może częściej się przydaje. Odnośnie przytulanek to u mnie do 37 tc. zakaz, no ale ja już prawie szyjki nie mam... Ochraniacz na materac mam i też ostatnio rozmyślałam jak to się ma do tego że materac powinien oddychać... Niby lepiej byłoby bez ale wiem że takie przesikanie czasami się zdarza... Pielucha sucha a ubranie i materac mokre...Chyba złożę ten ochraniacz na pół żeby nie zakrywał całego materaca. Pogoda dzisiaj u mnie piękna. Słońce świeci i ponad 20 stopni. Chłopaki pojechali na ryby na rowerach, ja jestem z córką w domu ale zaraz się chyba wybierzemy na jakieś szybkie lody z bitą śmietaną ![]() Miłej niedzieli Wam życzę! |
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
![]() U nas dzisiaj piekna pogoda tylko wieje tak ze momentami nie da sie isc... Bylam juz w kosciele i pod koniec zrobilo mi sie mega goraco ale wytrzymalam ![]() Co do przytulanek to ja juz nie pamietam co to takiego i jak sie to robi... Tz od dawna ma opory a ja nie potrafie sie skupic i takim sposobem nic z tego. Od kilku dni twardnieje mi brzuch, dobrze ze jutro ide do gina... Udanego dzionka dziewczyny i Kruszyny
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam kosz Mojżesza z Mothercare. Nie ogarniam tej poscieli do niego.. :-( poza tym jakoś nie wzbudza mojego zaufania
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry w niedziele rano było słońce a teraz.. szaro buro i ponuro. Pogoda odbija się niestety na moim samopoczuciu W nocy dziecko moje mi się śniło |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nie ![]() O, to ja tak samo. I z misiem szumiącym też się na razie wstrzymam. Czy któraś ma te konkretne pieluchy http://allegro.pl/babyono-pieluchy-p...835543505.html albo ktoraś jest w stanie rozszyfrować co za wzór widnieje na tej trzeciej? Od wczoraj się nad tym głowię
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
O taki. Wkurzyłam się i wszystko do środka wrzuciłam..
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Australia, tak patrzę na te pieluszki i może to jakieś żelazka są?
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Dziewczyny, duża różnica w miękkości między pieluszkami bambusowymi, a muślinowymi? Bambusowe kosztują 2x tyle co muślinowe, czy naprawde warte swojej ceny? |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Duza roznica jest. Muslinowe sa zblizone do tetry.
A bambusowe sa super miekkie itp |
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
I bambus obniża temperaturę o.kilka stopni. Genialny na upały..
|
#2455 |
|
Zadomowienie
|
Misia, czyli lepiej dołożyć i kupić bambus. A jaki rozmiar najlepszy? Docelowo chciałabym te pieluszki latem do wózeczka, albo maluchy przykryć, albo zawiesić na budę jako ochrona przed słońcem.
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie wygląda jak nowy, ale nie umiem go oblec w pościel, a chciałam nową zamówić.. I niski jest. Trochę się poschylałam i brzuch mnie rozbolał.
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam standardowa wielkosc jak pielucha
|
|
|
|
|
#2460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie miałam plamień/bóli i problemów. Odkąd pojawiły się problemy z nerkami to moze 2 czy 3 razy uprawialismy seks. Zwykle wieczorem dopada mnie większy ból. TŻ pracuje na zamiany więc nie zawsze rano jak ja mam ochotę na seks jest w domu.Libido chyba mi lekko wzrosło więc trzeba będzie poranki jak TŻ będzie miał na drugą zmianę wykorzystać ![]() Cytat:
Cytat:
noo nie doecenia jaki ma skarb w domu ![]() Cytat:
![]() Misia muślinowe pieluszki masz z allegro czy Ikei?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Ja nadal w szpitalu, ale położna macala brzuszek i stwierdziła,że lepiej niż wczoraj

Jemy śniadanie i zbieramy się na spacer do dużego parku a potem na Street Food Festival taka impreza z food trackami i ogólnie "ulicznym jedzeniem" piękna pogoda póki co a i energii mam dziś sporo trzeba jakoś fajnie spędzić dzień 

Zazwyczaj budzi się 6-6.30 

Obiecałam sobie, że najpóźniej do końca kwietnia ogarnę choć część wyprawki.