Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-17, 10:00   #151
gosiaczkam
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Tak w Niemczech troszkę inaczej z tym cukrem. Można jeść normalnie, dają do wypicia glukozę i tylko raz mierzą cukier. Jeżeli jest poza normą to dopiero kierują na krzywą taką jak jest w Polsce - 3 kłucia. Osobiście jeszcze nie miałam badania, ale ostatnio pytałam jak to wygląda
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 10:01   #152
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Tak w Niemczech troszkę inaczej z tym cukrem. Można jeść normalnie, dają do wypicia glukozę i tylko raz mierzą cukier. Jeżeli jest poza normą to dopiero kierują na krzywą taką jak jest w Polsce - 3 kłucia. Osobiście jeszcze nie miałam badania, ale ostatnio pytałam jak to wygląda
No to znacznie lepiej u Was ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 10:15   #153
Talantea
Zakorzenienie

Wpadłam powiedziec, ze dolecialam spokojnie, maluszek troche sie krecil, ale było bezstresowo

Nadrobie was dopiero jutro. Jeszcze sie porządnie nie rozpakowałam, a teraz lecimy na zakupy bo brakuje w domu róznych rzeczy.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 10:23   #154
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, we wtorek ide na krzywa cukrową, czy przed badaniem powinnam się jakoś szczególnie przygotować? że we wtorek ograniczyć cukier czy coś? poradźcie mi
Lekka kolacja przed 18-19:00 poprzedniego dnia, a potem tylko woda powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wpadłam powiedziec, ze dolecialam spokojnie, maluszek troche sie krecil, ale było bezstresowo

Nadrobie was dopiero jutro. Jeszcze sie porządnie nie rozpakowałam, a teraz lecimy na zakupy bo brakuje w domu róznych rzeczy.
dobre wieści spokojnego dnia!

pisałyście o kolczykach - nas też to na razie ominie, bo synek się szykuje ale jakoś nie wyobrażam sobie przekłuwania u malutkiego dziecka. Jestem podobnego zdania jak część z Was - jak zacznie się dopominać to pójdziemy Ja pamiętam, że bardzo chciałam mieć przekłute uszy przed komunią.. Poszłyśmy z Mamą i najpierw mi pani psiknęła jakimś takim zamrażaczem na ucho, ale mi psiknęła też do środka! I tak mnie zaczęło boleć że musiałyśmy wyjść kolejnego dnia przyszłam już przygotowana z watą w uszach i taka dumna z siebie byłam a teraz rzadko kiedy kolczyki noszę

U nas dziś taka piękna pogoda! Mam nadzieję, że zostanie tak cały dzień to może po obiedzie na spacer z teściami skoczymy

Wgl zeszło mi w końcu przeziębienie, ale na koniec zostawiło mi taką przeogromną opryszczkę a już się tak cieszyłam, że może chociaż raz przy infekcji mnie ominie... ale nie.... na sam koniec wylazła cholera

Ach i jeszcze miałam Wam napisać o podkładach. Ja jestem wierna La Roche Posay nawilżającemu On ma dodatkowo SPF20 i nie ma filtrów przenikających.. Więc na teraz dla skóry suchej jest super i są już w końcu testery w aptekach, bo przez długi czas nie można było sobie koloru sprawdzić (przynajmniej widziałam w super pharmie). Kolorów nie jest dużo, ale ja też bladzioch i najjaśniejszy jest w sam raz

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-04-17 o 10:26
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 10:41   #155
TinkerrBell
Zadomowienie

No i witam się i ja
Ja nie wiem czy młody dzisiaj spał choć przez chwilę, cała noc wiercił się, skakał po pęcherzu, przybieral jakieś dziwne pozycje.
Oliwia wpadła nam rano do łóżka i jak z nim rozmawiała to młody wyprawial jakieś fikolki, rozciągania i bardzo wdzięcznie reagował na jej glos. Nawet na mój tak nie reaguje. Ktoś tu będzie fajna starsza siostra

W ramach tego, że niezbyt się wyspalam to znajomi zabierają młoda do wesołego miasteczka, a ja będę mogła sobie polezec do góry kołami
Stary 2016-04-17, 11:06   #156
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? Mam nadzieję, że nie wylądowała jeszcze w mamusiach zaginionych

Nie pisałam, bo od 1,5 tygodnia zmagam się z chorobą córki. Aktualnie ma spazmatyczne zapalenie oskrzeli, była taka masakra że pomyślałam że już nas szpital czeka. Najpierw lekarka jakas głupia przepisał jej sam syropem, gdy jej już odruchowo coś swiszczalo. W końcu poszłyśmy do swojej lekarka i ona od razu dała antybiotyk. Ale wcale nie było lepiej, bo Młoda wymiotowala mi antybiotyk, nie jadla, jedynie piła. W dodatku przez tydzień goraczkowala mi po 39-39,6. W koncu organizm zaczął walczyć, zaczęła coś jeść i przestała goraczkowac. Od wczoraj jet poprawa.

Na prawdę nie życzę nikomu takich przeżyć...

Jeszcze sama przez to zaczęłam kaszle, nie spałam za dużo, nie dojadlam i w rezultacie mam -1 kg.

No to się wyzalilam.

W międzyczasie byłam na II usg prenatalnym i wiem już na pewno, że będzie syn cieszymy się bardzo, będzie Szymon i nasza upragniona parka

Na dowód załączam zdjęcie z usg, gdzie dokładnie widac to i owo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460883885146.jpg (73,6 KB, 34 załadowań)
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 11:10   #157
kropla_deszczu
Zadomowienie

No i synek oczywiście zdrowy, wg usg mam termin na 20 sierpnia. Więc przy moim krążku to może być i tak,ze w lipcu urodze...

No i teraz obiecuję, ze będę z Wami w końcu w miare na bieżąco, bo mój kochany mąż zamienił się ze mną telefonem i w końcu mi wszystko działa, bo ten stary telefon mi nie domagał, a na kompa nie zawsze mam czas. Także tutaj wizaż pięknie hula
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-04-17, 11:11   #158
Fantasmagori
Zakorzenienie

U mnie teściowa znowu szaleje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160417_11_09_17_Pro.jpg (105,5 KB, 36 załadowań)

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 11:22   #159
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jakby nie było to porodówka jak scena teatralna, wszyscy tam czekają na Twój
występ

Feta nie jest panierowana kilka lat temu oglądałam prosta przepisy Nigela Slatera a on tam pokroił trochę papryczki chilly wrzucił na lekko rozgrzany olej ( ja czasem dokładam ciut czosnku) i do tego położył plastry fety. Chilly otula fetę, jak się trochę podgrzeje to dajesz na chleb lub bułkę i można jeść.
Żeby złagodzić smak na kanapkę dodaje pomidora albo ogórka. Nic wymyślnego ale czasem złapie mnie na to ochota

To dziś zaczynamy 6mc??
154 dni za nami 126 przed
Dziś zatem będę świętować z książka.
tylko,że aktor nie ma dublera...cholera
brzmi smacznie, muszę przyznać..
tak,dziś 6 mies
ja chyba podoby sposób świętowania..choć mam parę artykułów otwartych na kompie,więc zacznę od tego..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Dzięki za ciepłe słowa. Nadal walczę z bólem zęba a do tego chyba zatoki bo strasznie boli mnie glowa.
głowa może boleć też od zęba..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Dziewczyny a powiedzcie mi, we wtorek ide na krzywa cukrową, czy przed badaniem powinnam się jakoś szczególnie przygotować? że we wtorek ograniczyć cukier czy coś? poradźcie mi
dziewczyny już Ci napisały..ale ja też słyszałam taką wersję,że nalezy jeść i pić dnia poprzedniego tak jak normalnie,żeby wynik nie był sztucznie zafałszowany..już sama nie wiem..oczywiście rano - nic..

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Witam

Rozpoczynam dziś 24 tydzień. Juz bliżej niż dalej do końca

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ja dopiero pierwszy raz będę mieć badany cukier. Mam godzinę przed badaniem zjeść normalnie posiłek.
za 24tc

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
no zmienili formułę, nieco kolory... tzw "renowacja produktu". Polecam sprawdzić aktualne kolory skoro poprzednia formuła Ci odpowiadała, nie zmienił się za bardzo

zbyt ciemne produkty możesz mieszać z bardzo jasnymi, wiele kobiet tak robi bo jak wiadomo kolor cery zmienia nam się w ciągu roku kilkakrotnie

U mnie dziś ciężka noc nie dość, że budziłam się co chwila to jeszcze moja biedna psina wymiotuje jakimś takim dziwnym żółtym kolorem... nie wiem czemu, ale zawsze to się dzieje jak wracamy z nim od teściów ;/ już dzisiaj z tż myśleliśmy czy teściowa mu nie daje jakiś smakołyków przeterminowanych, bo zabroniliśmy im dawać jakiekolwiek kości, wędliny i inne tego typu bo to było nagminne swego czasu
to będę musiała zerknąć na stronę sephory na te kolory..kiedyś już tak robiłam jak piszesz- kupiłam biały podkład i mieszałam,ale musiałam mnóstwo tego białego walić,żeby był dobry odcień a skład i wygląd tego białasa wiele pozostawiał do życzenia..
ojj..oby szybko psina się zregenerowała..może uda Ci się w ciagu dnia odespać trochę noc...

a w sumie, w temacie kosmetyków, to jaki podkład Ty polecasz? albo krem bb/cc najlepiej?

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.

Brawa za 6. miesiąc.
Muszę trochę oddelegować, chociaż i tak robię śmiesznie mało. Ze sprzątaniem podzieliliśmy się z mężem tak, że on robi wszystko z detergentami, a ja te rzeczy bez, ale odkurzanie jest ciężkie.
Filmiki, książki o dzieciach obczajam, ale najbardziej bym chciała się trochę poopiekować prawdziwym, niestety tamte spotkane na imprezie były za mało znane, żeby to zaproponować.

odkurzanie jak najbardziej oddeleguj..
ja miałam okazję mieć do czynienia z noworodkami, ale powiem Ci,że cudze to jednak zawsze strach tykać... mysle przy swoim własnym to się szybciej nauczymy niż na czyimś.. w szkołach rodzenia są chyba fajne zajęcia z zakresu opieki/pielęgnacji malców..

Cytat:
Teraz to bym bardziej stawiała właśnie na jakieś stare denta sticksy, jak tam będziemy to muszę sprawdzić datę ważności;/ bo już teściowa chyba się nas boi po ostatniej akcji kiedy powiedzieliśmy, że pies ma NIC nie dostać, a ona go nafutrowała kośćmi z kurczaka i skórami po czym pies to wszystko pięknie wyrzygał pod stołem przy jakiś 15 osobach

Nie muszę wspominać jacy byliśmy wściekli... a nie jesteśmy w stanie łazić za teściową i za psem krok w krok...
słyszałam,że zwięrzeta źle tolerują drób..jest to mięso najbardziej alergogenne, bo zawiera największą ilość hormonów/sterydów i antybiotyków..my już przywykliśmy do tej dawki chemii, ale zwierzeta nie..może to co mu podaje teściowa nie jest popsute/przeterminowane, ale wystarczy,że zawiera drób, który szkodzi psince..

Cytat:

super,ze się odezwałas..cieszcie się sobą..a wizaż nadrobisz w wolnej chwili

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Ach i jeszcze miałam Wam napisać o podkładach. Ja jestem wierna La Roche Posay nawilżającemu On ma dodatkowo SPF20 i nie ma filtrów przenikających.. Więc na teraz dla skóry suchej jest super i są już w końcu testery w aptekach, bo przez długi czas nie można było sobie koloru sprawdzić (przynajmniej widziałam w super pharmie). Kolorów nie jest dużo, ale ja też bladzioch i najjaśniejszy jest w sam raz
a który konkretnie to podkład? podeślesz jakiś link?

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
No i witam się i ja
Ja nie wiem czy młody dzisiaj spał choć przez chwilę, cała noc wiercił się, skakał po pęcherzu, przybieral jakieś dziwne pozycje.
Oliwia wpadła nam rano do łóżka i jak z nim rozmawiała to młody wyprawial jakieś fikolki, rozciągania i bardzo wdzięcznie reagował na jej glos. Nawet na mój tak nie reaguje. Ktoś tu będzie fajna starsza siostra

W ramach tego, że niezbyt się wyspalam to znajomi zabierają młoda do wesołego miasteczka, a ja będę mogła sobie polezec do góry kołami
dla siostry
dla znajomych

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
No i synek oczywiście zdrowy, wg usg mam termin na 20 sierpnia. Więc przy moim krążku to może być i tak,ze w lipcu urodze...

No i teraz obiecuję, ze będę z Wami w końcu w miare na bieżąco, bo mój kochany mąż zamienił się ze mną telefonem i w końcu mi wszystko działa, bo ten stary telefon mi nie domagał, a na kompa nie zawsze mam czas. Także tutaj wizaż pięknie hula
hej..pewnie,że Cię pamiętamy
biedna córcia..to musi być wyzwanie-dom, dziecko, na dodatek - chore, ciąża...ehh..
dla syncia..fajnie ,że się trafił chłopak do pary..ale dzyndzol
przypomnij ile szyjka u Ciebie miała,ze załozyli Ci krążek?
termin mamy ten sam..prawie..ja z USG w 12t-20.08, z OM-21.08, z USG połówkowego - 22.08.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
dla teściowej..choć szczerze to ja takich ubrań dla malców to się boję..biorę zwykłe pajace, ewentualnie body, najlpeiej kopertowe, półśpiochy..nawet żadnych spiochów nie mam..ostatnio kupiłam pierwszą koszule..nie wiem czy ja ubiorę, ale była sliczna..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 11:28   #160
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Pamięta mnie tu ktoś jeszcze? Mam nadzieję, że nie wylądowała jeszcze w mamusiach zaginionych

Nie pisałam, bo od 1,5 tygodnia zmagam się z chorobą córki. Aktualnie ma spazmatyczne zapalenie oskrzeli, była taka masakra że pomyślałam że już nas szpital czeka. Najpierw lekarka jakas głupia przepisał jej sam syropem, gdy jej już odruchowo coś swiszczalo. W końcu poszłyśmy do swojej lekarka i ona od razu dała antybiotyk. Ale wcale nie było lepiej, bo Młoda wymiotowala mi antybiotyk, nie jadla, jedynie piła. W dodatku przez tydzień goraczkowala mi po 39-39,6. W koncu organizm zaczął walczyć, zaczęła coś jeść i przestała goraczkowac. Od wczoraj jet poprawa.

Jeszcze sama przez to zaczęłam kaszle, nie spałam za dużo, nie dojadlam i w rezultacie mam -1 kg.

No to się wyzalilam.

W międzyczasie byłam na II usg prenatalnym i wiem już na pewno, że będzie syn cieszymy się bardzo, będzie Szymon i nasza upragniona parka

No raczej że pamiętamy!!! gratulacje synka, u nas tak samo i bardzo współczuję choroby córeczki, najgorsza taka bezradność.. ale dobrze, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a który konkretnie to podkład? podeślesz jakiś link?
Ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...on-spf-20.html , nakładam go pędzlem flat top i ładnie się rozprowadza. Pod to krem Sylveco lekki brzozowy
Stary 2016-04-17, 11:40   #161
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej że pamiętamy!!! gratulacje synka, u nas tak samo i bardzo współczuję choroby córeczki, najgorsza taka bezradność.. ale dobrze, że już lepiej

Ja mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...on-spf-20.html , nakładam go pędzlem flat top i ładnie się rozprowadza. Pod to krem Sylveco lekki brzozowy
dzięki.. krem brzozowy sylveco mam..ale tłuścioch
Stary 2016-04-17, 11:57   #162
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
hej..pewnie,że Cię pamiętamy
biedna córcia..to musi być wyzwanie-dom, dziecko, na dodatek - chore, ciąża...ehh..
dla syncia..fajnie ,że się trafił chłopak do pary..ale dzyndzol
przypomnij ile szyjka u Ciebie miała,ze załozyli Ci krążek?
termin mamy ten sam..prawie..ja z USG w 12t-20.08, z OM-21.08, z USG połówkowego - 22.08.
.

powiem Ci, ze czasami sama się zastanawiam co mi do łba strzelilo, ze się zgodzilam na ten wyjazd tz I ogarnianie wszystkiego sama. Ale jakoś sobie radzę, rodzice mi bardzo dużo pomagają.

Cieszę się ogromnie, ze będzie parka no dzyndzol taki, ze chyba nikt by nie przeoczyl :cojest :

A dł szyjki nie znam, bo lekarz po samym recznym badaniu stwierdził, ze z wizyty na wizytę się skrocila. I znał moją historię z pierwszej ciąży, przez co uznał że nie wiadomo kiedy ona się będzie skracać jeszcze bardziej, stąd decyzja o szybkim założeniu krążka, bo mówił że lepiej wcześniej założyć niz później płakać.

Ja z tego I usg mam termin na 23.08, z om 20.08 i teraz z usg też wyszło na 20.08

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Dziękuję no bezradność jest najgorsze bo dziecko ma temp wysoka jak nie wiem, antybiotyk zwraca, ja już na prawdę miałam wizje szpitala
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2016-04-17, 11:59   #163
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję synka i oczywiście upragnionej parki
ehh mieć syna i córkę to dopiero spełnienie! Może nam też się tak 'trafi' oby!

Co do zdjęcia, gdybyś nie napisała co to, to za cholipcię bym się nie domyśliła
Cytat:
Cudne!!

Kobietki gratulacje za 6 mc!

Wczoraj byłam w galerii kupić ' coś' dla małej weszłam do tesco i oglądałam te 5paki bodziaków.. któraś tutaj napisała, że na noworodka brac te z napisem 'newborn', ale mnie cos podkusiło i rozpakowałam jedno.. i są strasznie małe te body! Na wcześniaka raczej.. tymbardziej, ze na metce widnieje rozmiar 50 Dobrze, ze sprawdzilam, bo kupilabym za małe
W F&F na rozmiar 56 kupuje się o nazwie 'up to 1' ale nie bylo tych, co sobie upatrzyłam
Za to udalo mi się kupić w promocji 2 bodziaki z dlugim rękawem i 2 pajacyki

Z mężem rozglądamy się też za nowym odkurzaczem z dobrym filtrem, bo nasz już jest stary i strasznie kurzy w mieszkaniu

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 12:19   #164
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Takie urządzenie do dobierania koloru podkładu ma też Sephora (ale ni we wszystkich to "cudo" jest) ale moim zdaniem i tak najlepiej dobierze nam doświadczona konsultantka

to jest jeszcze opcja, że produkty masz źle dobrane do rodzaju cery i dlatego się nie utrzymują wiele kobiet myśli, że ma np cerę tłustą, a jest ona odwodniona...

puder to najmniejszy problem, bo można wybrać transprarentny one w większości mają podobne działanie. A co do podkładu to najlepiej udać się do perfumerii i zapytać o możliwość dobrania produktu. Zależy też jaki masz budżet. Podstawa to określić konkretnie jakie masz potrzeby i później szukać bezpośrednio w sklepach albo wcześniej w Internecie

Sephora też to ma ale moim zdaniem nie zawsze daje dobre rezultaty.

U mnie dziś ciężka noc nie dość, że budziłam się co chwila to jeszcze moja biedna psina wymiotuje jakimś takim dziwnym żółtym kolorem... nie wiem czemu, ale zawsze to się dzieje jak wracamy z nim od teściów ;/ już dzisiaj z tż myśleliśmy czy teściowa mu nie daje jakiś smakołyków przeterminowanych, bo zabroniliśmy im dawać jakiekolwiek kości, wędliny i inne tego typu bo to było nagminne swego czasu
Po czym poznam doświadczona konsultantkę??
Boje sie "doświadczonych" ale niedouczonych konsultantek
Zachowałam sie jak uczennica, zapisałam wszystko i obarczona taka wiedzą przy najbliższej okazji odwiedzę Duglasa (bo mam najbliżej)

Odpoczywaj dzisiaj ile tylko dasz radę.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej.

Brawa za 6. miesiąc.

za 6.! Co teraz czytasz?

Ciekawy ten przepis na fetę.

Też kiedyś miałam jeża pigmejskiego. Teraz zwierzaka brak niestety.

.

Ja mam do czytania Z magazynów Urodę Życia. A z książek jestem przy opowiadaniach Jacka Cygana Przeznaczenie, traf, przypadek (opowiadania w stylu Wiśniewskiego)
W kolejce czeka Tomasz Jastrun Kolonia Karna sceny z życia małżeńskiego, a potem to juz moje ukochane kryminały

Muszę sobie tego jeża wygooglować

Cytat:

Fajnie ze lot bezproblemowy.
Pamiętaj, żebyś się nie przemęczala po powrocie do domu. Wszystkiego w jeden dzień nie uporządkujesz po swojemu

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

No to się wyzalilam.

Biedna ta Twoja córeczka. Oby szybko wyzdrowiała.

Gratuluje Syna

Cytat:

Brawo dla męża dobrze ze będziesz mogła byc z nami cześciej.

Cytat:
tylko,że aktor nie ma dublera...cholera
brzmi smacznie, muszę przyznać..
tak,dziś 6 mies
ja chyba podoby sposób świętowania..choć mam parę artykułów otwartych na kompie,więc zacznę od tego..

słyszałam,że zwięrzeta źle tolerują drób..jest to mięso najbardziej alergogenne, bo zawiera największą ilość hormonów/sterydów i antybiotyków..my już przywykliśmy do tej dawki chemii, ale zwierzeta nie..może to co mu podaje teściowa nie jest popsute/przeterminowane, ale wystarczy,że zawiera drób, który szkodzi psince..

dla teściowej..choć szczerze to ja takich ubrań dla malców to się boję..biorę zwykłe pajace, ewentualnie body, najlpeiej kopertowe, półśpiochy..nawet żadnych spiochów nie mam..ostatnio kupiłam pierwszą koszule..nie wiem czy ja ubiorę, ale była sliczna..

Ja mam do czytania magazynów Urodę Życia.

Odnośnie drobiu to bezpośrednio niebezpieczne są kości, które są wypełnione powietrzem, po przegryzieniu, złamaniu maja ostre końce które mogą uszkodzić przewód pokarmowy.

Dlaczego nie założysz tej ślicznej koszulki? To ta ze zdjeć które wklejałaś?
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 12:21   #165
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja tez w najbliższym tyg idę. Jeżeli idziesz we wt to już w pon.od godz 18 tylko wodę można pić. A we wtorek to już nic nie wolno zjeść tak mnie gin poinformował
Byłam zawsze przekonana ze większość badan robi sie na czczo. A juz w kilku miejscach trafilam ze do krzywej nie trzeba byc na czczo. Muszę wpisac pytanie w zeszycik, bo w piatek mam wizyte a to juz będzie 24+0. Sądzę ze wyjdę ze skierowaniem.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 12:36   #166
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

No to się wyzalilam.

Super ze z dzidziusiem wszytsko ok bardzo wspolczuje przeżyć z choroba córki! Oby juz teraz było tylko dobrze
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 12:37   #167
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
dzięki.. krem brzozowy sylveco mam..ale tłuścioch
Tłuścioch tylko na noc ten lekki (dla mnie) idealny pod makijaż.
Stary 2016-04-17, 12:56   #168
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jeśli mogę coś doradzić, to dla dziecka leżącego (czyli gdzieś do 7 miesiaca) kupowanie rzeczy z kapturem to masakra, bo dziecko non stop na nim leży, a to nie jest wygodne. Ciągle się roluje, jak dziecko kręci głową, potem uwiera. Bez sensu.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 12:57   #169
Krefetka
Zadomowienie

znalazłam nową stronę z biustonoszami nie tylko do karmienia.
biustonosze we wszystkich możliwych rozmiarach, drogie ale pewnie spróbuję zakupić za jakis czas:
http://www.ewa-michalak.pl/
Stary 2016-04-17, 13:04   #170
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jeśli mogę coś doradzić, to dla dziecka leżącego (czyli gdzieś do 7 miesiaca) kupowanie rzeczy z kapturem to masakra, bo dziecko non stop na nim leży, a to nie jest wygodne. Ciągle się roluje, jak dziecko kręci głową, potem uwiera. Bez sensu.
Mam podobne zdanie. Podobnie co do guzików na plecach. I mam wrażenie, ze spódniczki/flabanki w pasie tez średnio dla noworodka.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 13:04   #171
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

to będę musiała zerknąć na stronę sephory na te kolory..kiedyś już tak robiłam jak piszesz- kupiłam biały podkład i mieszałam,ale musiałam mnóstwo tego białego walić,żeby był dobry odcień a skład i wygląd tego białasa wiele pozostawiał do życzenia..
ojj..oby szybko psina się zregenerowała..może uda Ci się w ciagu dnia odespać trochę noc...

a w sumie, w temacie kosmetyków, to jaki podkład Ty polecasz? albo krem bb/cc najlepiej?

(...)
do normalnej/mieszanej polecam Lancome T. idole, Estee L. Double wear light, Dior Forever (choć do Diora jestem strasznie zrażona)

do normalnej/suchej: Lancome T. miracle, Sisley teint eclat, YSL Touche eclat, MUFE HD, a z tańszych Rimmel Wake me up i Bourjois Healthy mix też dają radę.

Generalnie zauważyłam, że łatwiej znaleźć ładny jasny kolor (bez różowych pigmentów) w podkładach do skóry suchej, na szczęście dla mnie.
Jeśli chodzi o kremy bb to ja wierzę tylko w te azjatyckie, kiedyś testowałam skin79 i był super, muszę do niego wrócić. Ale fajny był też cc chanel i krem tonujący z Bare Minerals.

Odnośnie pieska to wiem, że nie powinny jeść drobiu, ale teściowej nie przegadasz "bo ich suńka to jadła wszystko"...

Cytat:
Po czym poznam doświadczona konsultantkę??
Boje sie "doświadczonych" ale niedouczonych konsultantek
Zachowałam sie jak uczennica, zapisałam wszystko i obarczona taka wiedzą przy najbliższej okazji odwiedzę Duglasa (bo mam najbliżej)

Odpoczywaj dzisiaj ile tylko dasz radę.
Z moich obserwacji wynika, że zdecydowanie częściej większą wiedzę mają młodsze dziewczyny w perfumeriach, bo często jest to ich pasja i jarają się nowinkami, znają różne produkty. Z kolei kobietki po 50-tce zwykle mają już na tyle dość tej pracy, że nie bardzo chce im się poznawać nowości, składy itp, osiadają na laurach i w zasadzie sprzedają tylko to, na co jest konkurs W perfumeriach trzeba uważać... jak się już znajdzie zaufaną konsultantkę to polecam chodzić tylko do niej

Aaa i jeszcze jedno- zdecydowanie częściej doradzą od serca konsultantki danych marek niż konsultantki S. czy D. Bo wiadomo, mają na celu sprzedaż swoich produktów, ale moim zdaniem rzadko się zdarza, aby wciskały coś na siłę. Z kolei konsultantki sklepów są tak nastawione na realizację konkursów i sprzedaż marek na wyłączność (co nie jest ich winą, bo muszą to robić), że ominą produkty, które będą odpowiadały Twoim wymaganiom, ale nie będą na liście marek konkursowych

Generalna zasada jest taka, że najlepiej ufać głównie sobie
Stary 2016-04-17, 13:09   #172
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
do normalnej/mieszanej polecam Lancome T. idole, Estee L. Double wear light, Dior Forever (choć do Diora jestem strasznie zrażona)

do normalnej/suchej: Lancome T. miracle, Sisley teint eclat, YSL Touche eclat, MUFE HD, a z tańszych Rimmel Wake me up i Bourjois Healthy mix też dają radę.

Generalnie zauważyłam, że łatwiej znaleźć ładny jasny kolor (bez różowych pigmentów) w podkładach do skóry suchej, na szczęście dla mnie.
Jeśli chodzi o kremy bb to ja wierzę tylko w te azjatyckie, kiedyś testowałam skin79 i był super, muszę do niego wrócić. Ale fajny był też cc chanel i krem tonujący z Bare Minerals.

Odnośnie pieska to wiem, że nie powinny jeść drobiu, ale teściowej nie przegadasz "bo ich suńka to jadła wszystko"...

Z moich obserwacji wynika, że zdecydowanie częściej większą wiedzę mają młodsze dziewczyny w perfumeriach, bo często jest to ich pasja i jarają się nowinkami, znają różne produkty. Z kolei kobietki po 50-tce zwykle mają już na tyle dość tej pracy, że nie bardzo chce im się poznawać nowości, składy itp, osiadają na laurach i w zasadzie sprzedają tylko to, na co jest konkurs W perfumeriach trzeba uważać... jak się już znajdzie zaufaną konsultantkę to polecam chodzić tylko do niej

Aaa i jeszcze jedno- zdecydowanie częściej doradzą od serca konsultantki danych marek niż konsultantki S. czy D. Bo wiadomo, mają na celu sprzedaż swoich produktów, ale moim zdaniem rzadko się zdarza, aby wciskały coś na siłę. Z kolei konsultantki sklepów są tak nastawione na realizację konkursów i sprzedaż marek na wyłączność (co nie jest ich winą, bo muszą to robić), że ominą produkty, które będą odpowiadały Twoim wymaganiom, ale nie będą na liście marek konkursowych

Łatwo powiedzieć.. żeby ufać sobie trzeba się znać

będę zatem szukać idealnej konsultantki i zanim coś kupię wydębię próbki, żebym mogła na spokojnie w domu sprawdzić czy produkt sie dla mnie nadaje
Stary 2016-04-17, 14:12   #173
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Za to udalo mi się kupić w promocji 2 bodziaki z dlugim rękawem i 2 pajacyki

Z mężem rozglądamy się też za nowym odkurzaczem z dobrym filtrem, bo nasz już jest stary i strasznie kurzy w mieszkaniu
za zakupy
ja mam odkurzacz z filtrem..ale czy jest super to ciężko powiedzieć.. ogólnie dzieciaki z rodziny z dużą alergią na kota czują się u nas lepiej, co może być pokryte w czasie z zakupem odkurzacza..przy dziecku też dobrze chyba ,żeby miał regulację siły ssania (?) bo można na trybie mniej ssącym,ale też cichszym odkurzyć..mi się marzy odkurzacz ten samoobsługowy..tym bardziej,że codziennie trzeba przelecieć chatę..

Cytat:

Ja mam do czytania magazynów Urodę Życia.

Odnośnie drobiu to bezpośrednio niebezpieczne są kości, które są wypełnione powietrzem, po przegryzieniu, złamaniu maja ostre końce które mogą uszkodzić przewód pokarmowy.

Dlaczego nie założysz tej ślicznej koszulki? To ta ze zdjeć które wklejałaś?
oo wygooglałam sobie..fajnie wygląda ten magazyn..ale u mnie na wsi to prędzej dobre rady albo samo życie znajdę..miałam wczoraj męża wysłac po kukbuka,ale nie miałam już serca..
to też jeśli chodzi o drób..
nie wklejałam tej koszuli..wiesz bo to koszula z kołnierzykiem to to niewygodne i zapinaj te guziki..stawiam na prostote

Cytat:
no właśnie..dlatego robię j.w. i te wszytskie cuda-wianki dla dzieci mnie nie przekonują..chyba,że na jakieś wyjście,ale bez przesady..

Cytat:
znalazłam nową stronę z biustonoszami nie tylko do karmienia.
biustonosze we wszystkich możliwych rozmiarach, drogie ale pewnie spróbuję zakupić za jakis czas:
http://www.ewa-michalak.pl/
pewnie namioty jakieś mozna nabyć na tej stronce
ostatnio czytała artykuł, gdzie polecali dla kobiet w ciązy wstawki jakies do staników..chyba chodziło o przedłużenie obwodu

Cytat:

oo zaraz robię przegląd tego co poleciłas..własnie czaiłam się na chanel cc .. i nadal się czaję.. skin79 miałam, ale wtedy miała cerę przetłuszczającą się i nie bardzo leżał..
Stary 2016-04-17, 14:21   #174
agnszp
Rozeznanie

W sephorze jest do dzis -20% dla posiadaczy karty
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 15:05   #175
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Synek ma piękne blond włosy, takie platynowe jaśniutkie. Ale nie przywiązuję się, ja w jego wieku też nie byłam ruda jeszcze chociaż patrząc na niego, wydaje mi się, że wlosy ma raczej po męzu, więc raczej zostanue blondynem, ewentualnie lekko ciemniejszym. Masz rację z tym rudym i płcią, ja tez kocham moje wlosy i póki nie osiwieję, nie tknę ich zadną farbą, ale chłopaki mają gorzej. O bliźniaczkach to nawet tak czasem gadamy z męzem, że będą dwie pieguski rude jak mama. Bo syn to skóra z ojca
Ja z kolei od dziecka jestem ruda, niestety od pewnego czasu zauważam u siebie pojedyncze siwe włosy i przeraża mnie to bo nie chcę się farbować!

Cytat:
Właśnie obejrzałam na tle program o parze w bliźniaczej ciąży z in vitro i niestety ale obawiam się, ze rozpoczął on moją histerię pt. Nie chcę cesarki :/ tzn wiadomo, ze dla dzieci wszystko i oczywiscie będę ją miała. Ale kurde, okropnie to wyglądało, nie chcę być tak rozpłatana przerazilo mnie to, ta sala operacyjna, znieczulenie, wróciły najgorsze wspomnienia z operacji ciąży poazamacicznej.
Ja to już sama nie wiem co gorsze, czy CC i ta rana, czy SN i spore ryzyko zwłąszcza dla drugiego dziecka... Ale ja też prawdopodobnie będę miała CC, już się z tym pogodziłam.

Cytat:
to chyba musiały być maluszki , jeśli takie reflesksje masz po spotkaniu.. ja jakiegoś doświadczenia też nie mam z noworodkami..nigdy nie ubierałam,nie przebierałam, nie kapałam, nie karmiłam, nosiłam na rekach,ale takiego opatulonego i podanego..wziąć z pozycji leżącej też się bałam.. oglądałam filmiki zawitkowskiego na youtubie..ale popatrzeć a wykonać to co on to spora różnica..
Ja kiedyś pilnowałam 2-tygodniową córeczkę mojej siostry, było ciężko ale jakoś dałam radę. Teraz jak oglądam filmiki jak powinno się chwytać dziecko do przewijania to jestem przerażona bo ja to robiłam źle... I nikt mi nie kazał, patrzyłam jak siostra przewija i ona nie obracała dziecka na boki tylko podnosiła pupę do góry.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Ja tez w najbliższym tyg idę. Jeżeli idziesz we wt to już w pon.od godz 18 tylko wodę można pić. A we wtorek to już nic nie wolno zjeść tak mnie gin poinformował
Od 18? To ja z głodu padnę, nie wytrzymam do rana... Muszę podpytać lekarza we wtorek na wizycie bo też pewnie będzie mi kazał iść na glukozę.

Cytat:

Super że lot udany! Odpoczywajcie sobie!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 15:34   #176
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie, że dobrze i bezstresowo dolecieliście.

Cytat:
Wgl zeszło mi w końcu przeziębienie, ale na koniec zostawiło mi taką przeogromną opryszczkę a już się tak cieszyłam, że może chociaż raz przy infekcji mnie ominie... ale nie.... na sam koniec wylazła cholera
Ojej, że też jeszcze musiała wyskoczyć. ;/ Życzę żeby szybko zeszła.

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

No to się wyzalilam.

Biedna Twoja córeczka, musiało być ciężko. Dobrze, że już poprawa u niej!
Gratuluję Szymonka.

Cytat:
Wesoły komplecik.

Cytat:
odkurzanie jak najbardziej oddeleguj..
ja miałam okazję mieć do czynienia z noworodkami, ale powiem Ci,że cudze to jednak zawsze strach tykać... mysle przy swoim własnym to się szybciej nauczymy niż na czyimś.. w szkołach rodzenia są chyba fajne zajęcia z zakresu opieki/pielęgnacji malców..
W tej mojej szkole rodzenia mają być ćwiczenia na symulatorze niemowlęcia. To się coś na tym chociaż poćwiczy.

Cytat:
Ja mam do czytania Z magazynów Urodę Życia. A z książek jestem przy opowiadaniach Jacka Cygana Przeznaczenie, traf, przypadek (opowiadania w stylu Wiśniewskiego)
W kolejce czeka Tomasz Jastrun Kolonia Karna sceny z życia małżeńskiego, a potem to juz moje ukochane kryminały

Muszę sobie tego jeża wygooglować
Oo to fajne lektury.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 15:47   #177
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja za 3 tyg. Mam ten test, ale myśle, ze wszystko ok
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 15:48   #178
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Orange_tree1 Zmartwiłaś mnie, że toporny Kiedyś używałam Kryolanu ryżowego i on rzeczywiście dawał tępy mat, ale za to trzymał się cały dzień. Teraz chciałabym postawić na coś lżejszego. Kusi mnie trochę puder rozświetlający Inglota, ale boję się, że nie będzie to dobrze na mojej buzi wyglądać...Poza tym mam rozświetlacz (z Bell-15 zeta, poleciła mi koleżanka wizażystka. Jest zarąbisty!!!!!), więc chyba nie ma sensu bawić się w puder rozświetlający, choć tak strasznie podoba mi się taki lekko mokry look

Ja wczoraj zaczęłam 22 tydzień Chyba We wtorek wypadnie mi 22 tc i 3 dn (tak wynika z ostatniego usg połówkowego), więc to było chyba wczoraj. Właśnie kiedyś czytałam u nas, że lekarze różnie to liczą, więc nie jestem pewna, czy wczoraj (22+0) czy może dzisiaj (22+1) mam "małe urodzinki"

Pozazdrościłam Wam chwalenia się ciuszkami i też sfociłam kilka swoich. Wybrałam ulubione. Wszystkie nabyłam drogą spadkową. Zdecydowanie najbardziej lubimy granatową sukienkę żeglarską (tż stwierdził, że tylko w niej mała będzie chodzić-to nic, że na początek będzie dużo za duża ). Mam pytanie do rożka (ostatnie zdjęcie po prawej, na samym dole): jest z miękkiego materiału. Uważacie, że powinnam kupić do niego wkład kokosowy, żeby go usztywnić, czy raczej nie trzeba?
Przepraszam, że w ten sposób wklejam fotę, ale niestety panel załączników coś mi odmawia współpracy

Miłej reszty niedzieli!!!!!!!!!!!!!!
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 17:05   #179
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Orange_tree1 Zmartwiłaś mnie, że toporny Kiedyś używałam Kryolanu ryżowego i on rzeczywiście dawał tępy mat, ale za to trzymał się cały dzień. Teraz chciałabym postawić na coś lżejszego. Kusi mnie trochę puder rozświetlający Inglota, ale boję się, że nie będzie to dobrze na mojej buzi wyglądać...Poza tym mam rozświetlacz (z Bell-15 zeta, poleciła mi koleżanka wizażystka. Jest zarąbisty!!!!!), więc chyba nie ma sensu bawić się w puder rozświetlający, choć tak strasznie podoba mi się taki lekko mokry look

Ja wczoraj zaczęłam 22 tydzień Chyba We wtorek wypadnie mi 22 tc i 3 dn (tak wynika z ostatniego usg połówkowego), więc to było chyba wczoraj. Właśnie kiedyś czytałam u nas, że lekarze różnie to liczą, więc nie jestem pewna, czy wczoraj (22+0) czy może dzisiaj (22+1) mam "małe urodzinki"

Pozazdrościłam Wam chwalenia się ciuszkami i też sfociłam kilka swoich. Wybrałam ulubione. Wszystkie nabyłam drogą spadkową. Zdecydowanie najbardziej lubimy granatową sukienkę żeglarską (tż stwierdził, że tylko w niej mała będzie chodzić-to nic, że na początek będzie dużo za duża ). Mam pytanie do rożka (ostatnie zdjęcie po prawej, na samym dole): jest z miękkiego materiału. Uważacie, że powinnam kupić do niego wkład kokosowy, żeby go usztywnić, czy raczej nie trzeba?
Przepraszam, że w ten sposób wklejam fotę, ale niestety panel załączników coś mi odmawia współpracy

Jak dla mnie dobrze ze tak wrzucilas fotki, bo na aplikacji widze
Sukienka marynarska faktycznie sliczna i ten 1sxy plaszczyk! <3

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-17, 17:24   #180
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Śliczne ubranka

Wczoraj przyjechali moi rodzice i zostali do dziś. Mama jako przykładna babcia kupiła małemu śpioszki, półśpioszki i koszulkę oraz maskotkę-pandę do tego przywieźli same pyszności

Kasiu, masz rację co do kapturów... Kilka lat temu siostra tż urodziła a my bezmyślnie kupiliśmy bluzę z kapturem... Teraz ona - ta bluza wróciła do nas i nie wiem czy ja założę Bartkowi...
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości