|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kremik na zime:D?
Jak juz chyba wiekszosc zauwazyla zbliza sie zima i chyba czas zadbac o twarzyczke
mam wiec pytanie... Mam cere mieszana ze sklonnoscia do przetluszczania w strefie "T". Jaki krem na zimie powinnam uzywac? aha no i jak go nakladac tzn.... czy na cala twarz czy strefe "T" pozostawic bez kremu?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kremik na zime:D?
wiesz sama bym chętnie zapytała o to samo z tym że ja mam cerę tłustą.. oglądałam na tvn style program odnośnie twojego pytania i tam mówili że raczej nie używać tłustych kremow bo jest to zbędne a tylko zapycha i podobno tłustej cerze wystarczy nałożyć na całą twarz krem nawilżający wiec ja tak robię i jest w zime ok.. ty masz cerę mieszaną ale bardziej bym ją podciągała pod tłustą niż suchą.. moze na policzki używaj bardziej tłustego kremu a na strefe T tylko nawilżającego
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam cerę mieszaną i też moja strefa T jest bardzo niesforna. Od kilku miesięcy używam kremów Bubchen - najpierw malinowego, teraz Soft Creme. Są całkiem niezłe - mimo, że gęste i treściwe, to nie przetłuszczają strefy T i nie zapychają porów.
Ponieważ jednak potrzebuję dość intensywnego nawilżenia, kupiłam też krem nawilżający i używam go na noc. Nie wiem w końcu jak to jest z tymi kremami nawilżającymi w zimie - można je stosować, czy nie za bardzo? Słyszałam różne teorie i już sama nie wiem.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
no tak wątek rzeczywiście został powielony ale pojawiło się tam wiele opinii że krem nawilżający zawiera wodę która na mrozie zamarza... cale szczeście że to zostało sprostowane bo to kompletna bzdura a woda po kontakcie ze skora wyparowuje a na powierzchni skory zostaje tylko ladna ochronna warstewka substancji odzywczych i jakis olejkow co w tych kremach siedza... ja nigdy nie uzywalam kremu zimowego tylko nawilżające i jest ok! tłusty krem do tłustych partii nie jest konieczny.. chyba że ktos lubi..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

mam wiec pytanie... Mam cere mieszana ze sklonnoscia do przetluszczania w strefie "T". Jaki krem na zimie powinnam uzywac?
aha no i jak go nakladac tzn.... czy na cala twarz czy strefe "T" pozostawic bez kremu?