Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 09:18   #2521
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Nic się nie dzieje, oprócz twardego brzucha, ale na poprzedniej wizycie gin mi kazał za dwa tyg podjechać na ktg i sprawdzić czy wszystko ok.
Aaa takie buty, czyli to tak kontrolnie. Na pewno wszystko w porządku, nie denerwuj się
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:18   #2522
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Z kosmetyków to ja tylko podkład używam, puder i tusz do rzęs, nie lubię siebie z cieniami i kreskami, no chyba żeby mi ktoś profesjonalnie make up wykonał, to chętnie.
jeszcze nigdy nie miałam okazji zostać tak profesjonalnie wymalowana

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:19   #2523
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
jeszcze nigdy nie miałam okazji zostać tak profesjonalnie wymalowana
A ja tylko na swój ślub :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:26   #2524
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też

Piękne słońce wyszło i od razu widać jakie okna brudne Chyba ścignę męża do ich umycia
Stary 2016-04-18, 09:33   #2525
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ok, dzięki

Stanęłam rano na wadze i przekroczyłam +10kg Niepotrzebnie wczoraj się nażarłam cukierków i M&M'sów
Tiaaa to na pewno tylko te cukierki dzidzia też już swoje waży,wody plodowe itd

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59099146]Kupuje Photoready. Ten colorstay nie ma pompki nie?

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

podobno nowy colprstay ma pompke

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witamy sie w 34 tc
Wczoraj z TŻtem zastanawialiśmy sie nad imieniem dziecka

Co do kosmetyków ja nie umiem sie malować i w lato moj make up polega na użyciu tuszu do rzęs a teraz korektor na wypryski i tez tusz ...

Rano o Was myślałam ze to już 34 tydz

Cytat:
Jezusicku, 34!!
To już nie Ignaś? Rozważacie inne imię?

O, to ja podobnie Mój makijaż to z reguły tusz+kredka, a w sumie to najczęściej sama kredka na dolną powiekę Za to lakierów do paznokci mam dużo i lubię

Oj ja też lubię lakiery do paznokci, oj kocham

Cytat:
Zaczęliśmy sie zastanawiać ale jak przyszli co do czego to żadne inne nam nie pasowało
Chociaż TŻ chce Adam - w życiu sie nie zgodzę :p

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ignas ładniej

Cytat:
Dziewczyny, czekam na ktg, trzymajcie kciuki, żeby nic nie wyszło i mnie nie zostawili, bo tż nie ma przez tydzień i pies i ptak sami w domu.

Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Ja też

Piękne słońce wyszło i od razu widać jakie okna brudne Chyba ścignę męża do ich umycia
Do mnie w środę młodsza siostra przyjeżdża poproszę ją to razem umyjemy okna potem ja na zakupy lub dobrą kolację zabiorę albo pyszne ciacho zrobię hihi.

Zjem śniadanie i zbieram się na zakupy spożywcze do Lidla, zajde też pewnie do Natrury i TextilMarket ktoras z Was pisała, że koszule do karmienia tam są

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:51   #2526
ania230
Zakorzenienie

Ale mnie zamuliło :/ ehhh

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 09:53   #2527
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wracam od lekarki, ale jestem głodna...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:54   #2528
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Wracam od lekarki, ale jestem głodna...

jak było ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 09:55   #2529
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ignas ładniej
No pewnie! Jedyne z czym mam problem to jak sie do niego zwracac jak bedzie mial te 16-18 lat ;p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 09:58   #2530
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Serduszko bije, wszystko ok. Tylko pomimo dobrych wyników kazała mi brać żelazo x2, magnez x3 i noszę. Do tego probiotyk dopochwowo. Zwolnienie dostałam do 30.05. Ale wizyta 9.05

Mikołaj <3
Stary 2016-04-18, 09:59   #2531
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie! Jedyne z czym mam problem to jak sie do niego zwracac jak bedzie mial te 16-18 lat ;p
Ignaś albo Ignacy może też być synek itp

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Serduszko bije, wszystko ok. Tylko pomimo dobrych wyników kazała mi brać żelazo x2, magnez x3 i noszę. Do tego probiotyk dopochwowo. Zwolnienie dostałam do 30.05. Ale wizyta 9.05

to najważniejsze że wszystko dobrze z dzidzią

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-18, 10:00   #2532
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Usg kazała mi zrobić dopiero w 34 tc, bo miałam w 27.

Mikołaj <3
Stary 2016-04-18, 10:08   #2533
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Nooo, to jest szok! Ale jeszcze większym jest, że za miesiąc to już któraś może być rozpakowana
Ja tak właśnie wczoraj wieczorem patrzyłam na naszą listę w 1. poście i się zastanawiałam, która z nas pierwsza się rozpakuje Elaine leci do przodu z tygodniami, u soffinki z kolei być może będzie potrzeba wcześniejszego rozwiązania....A może ktoś kto by się nigdy nie spodziewał.... Byle nie ja!

Cytat:

Co do kosmetyków ja nie umiem sie malować i w lato moj make up polega na użyciu tuszu do rzęs a teraz korektor na wypryski i tez tusz ...
Jak to nad imieniem? Myślałam, że to już u Was temat nie do ruszenia.
Ja cały czas nie mam pewności ale już się przyzwyczaiłam do Ignasia. Boję się tylko, że jako nastolatek może nie być zadowolony ze swojego imienia...

Gratki tygodnia

Cytat:
Jezusicku, 34!!
To już nie Ignaś? Rozważacie inne imię?

O, to ja podobnie Mój makijaż to z reguły tusz+kredka, a w sumie to najczęściej sama kredka na dolną powiekę Za to lakierów do paznokci mam dużo i lubię
Ja jak nigdzie nie wychodzę to się w ogóle nie maluję, do pracy zwykle używałam tylko podkładu, bronzera i tuszu.
Paznokci nie maluję, od święta jedynie albo czasem odżywką jakąś.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie

Ja jeszcze poleguje w lozku, maz juz sobie poszedl malowac tunel pod folie i moze w tym tygodniu uda mu sie go postawic bede sobie uprawiac pomidory

W nocy takie glupoty mi sie snily ze masakra... Musialam nosic pieluche bo dziecko w brzuchu juz sikalo...%)

Australia mi siara poleciala w ubieglym tygodniu dwa razy i na tym koniec jak do tej pory... A te +10 to chyba nie tylko od tych M&Msow Kochana

Dzisiaj zobacze moja Kruszynke
Mmmm, takie domowe pomidorki to jest bajka!

Cytat:
Zaczęliśmy sie zastanawiać ale jak przyszli co do czego to żadne inne nam nie pasowało
Chociaż TŻ chce Adam - w życiu sie nie zgodzę :p[COLOR="Silver"]
A mi się Adam podoba. Dla dziecka Adaś, dorosłego Adam- krótkie i neutralne. Rozważałabym je gdyby TZ się nie sprzeciwiał

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
To nic trudnego chociaż do tej pory mam problem, aby zrobić te ładne ogonki eyelinerem
Oj, ja lubię siebie w takich ładnych kreskach ale jak mam je zrobić to żałuję że relanium nie mam... Jak mi jedna wyjdzie ładna to za cholerę drugiej takiej samej nie umiem zrobić i ostatecznie zmazuję obie...

Cytat:
Dziewczyny, czekam na ktg, trzymajcie kciuki, żeby nic nie wyszło i mnie nie zostawili, bo tż nie ma przez tydzień i pies i ptak sami w domu.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Mam te same rozkminki...

australia, a Wy zdecydowaliście się na imię dla córki? Dobrze pamiętam, że miała być Marysia?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:10   #2534
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ale mnie zamuliło :/ ehhh
Odpoczywaj Jest szansa, ze wtedy Cię odmuli

Cytat:
Hmm synku
Forma Ignacy mniej mi się podoba, ale zwykle na swoje dziecko mówi się zdrobniale

Cytat:

Suuper, serduszko biję wyniki ok.
Ja żelazo od ok 20 tyg biorę, a magnez od 23 tyg. 3x2 tab także to chyba taka norma przy lekach w ciąży

Cytat:
Usg kazała mi zrobić dopiero w 34 tc, bo miałam w 27.

Ja będę miała ostatnie usg w okolicy 36/37 tyg
A ostatnie miałam w końcówce 28 tyg

Kończę śniadanie i zbieram się na zakupy

Sophia Loren
Stary 2016-04-18, 10:12   #2535
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby same dobre wiesci, no i zeby rzadna z Was nie zostala w szpitalu
Radena, no czasami tak bywa z pielegniarkami, ale to tez ludzie i zapominaja i trzeba czasami im przypominac.
Haneczka, lez i wypoczywaj poki mozesz
Eh gdybym byla w polsce to bym zaszalala w rossmanie. Wczesniej malo uzywalam kolorowych kosmetykow, puder, tusz i kredka. A odkad jestem w Avonie to zaczelam wiecej uzywac, uczyc sie jak malowac, testowac rozne rzeczy. Jedyne ktorego nie uzywam to roz, bo mam naturalny, ciagle czerwone policzki obiecalam sobie ze na wolnym potestuje sobie noew makijaze, fryzury czy malowanie paznokci, a co do czego wychodzi to nie mam czasu :/
Dzis i jutro maz ma wolne w nagrode ze schudl 8 kg dzis robi pizze dla mnie rewelacja, bo nie musze myslec co robic na obiad, no i nic nie musze mu pomagac, dwa, ze w koncu cos innego zjemy a nie tylko piersi z kurczaka na milion sposobow lub lekka zupe.
Mi dzis stuknelo 60 dni do TP. Jak ten czas leci, wczoraj wstepnie spakowalam sie i dzidzie do szpitala. Brakuje mi niewiele rzeczy. Dobrze, ze ktoras pisala o wykorzystaniu buteleczek podroznych, zamiast pakowac cale zele czy szampony ja z moim budyniem ciazowym bym na to oczywiscie nie wpadla. Kremy tez zapakowalam w wersji probek, i wczoraj widzialam plyn do higieny intymnej tez w malych saszetkach po 10 ml, i chyba tez w to sie zaopatrze, zeby nie tachac calej butli

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:13   #2536
soffinka
Zadomowienie

sliweczka85 ja jeszcze rozważałam IGI jako dla nastolatka tylko u Ciebie to nie przejdzie ;p

I tez sie juz wszyscy przyzwyczaili do tego imienia chociaż co niektórzy kręcili na początku nosem ;p
Myślę że jak się urodzi popatrze na niego i mnie olśni
Stary 2016-04-18, 10:13   #2537
zebrah
Rozeznanie

Dzień dobry

u nas choroba- Rafek od wczoraj wieczorem gorączkę ma i gardło czerwone. Jakoś nie widać innych objawów. Obudził się rano, zjadł śniadanie, przejechał dwa razy autkiem po mieszkaniu i z powrotem poszedł spać. Może się jakoś z tego wykurujemy ehh.
Jedyny plus w tym wszystkim, że ja też mogę poleżeć koło niego i w końcu wyłożyć brzucha i się polenić

Udało się w weekend posadzić cebulę, rzodkiewkę i pietruszkę- mąż wszystko zrobił, a ja pogrzebałam przy kwiatkach co tam dałam radę. Jeszcze jakby się udało marchewkę- to by była w sam raz pomrożona dla Leosia jak zacznie wcinać na wiosnę

Ignacy przecież super brzmi i pasuje do większości nazwisk
My ostatnio myśleliśmy i jeszcze nam się Heniek podoba oprócz Leosia.

Dziewczyny spróbujcie ten podkład mineralny Annabelle Minerals. Ja mam kryjący i zamówiłam już 2 kolejne i nie wracam do L'oreala true match. U mnie makijaż to podkład i tusz na co dzień- do pracy jeszcze cienie.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:21   #2538
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

MamaNiny, super ze z dzidzia wszystko ok. A te leki pewnie zapobiegawczo czy cos.
Ja w ie ostatnie usg mialam na 20 tc, czyli 11.02, a nastepne na 32 tc czyli 28.04. Dobrze ze w polsce bylam to przynajmniej zobaczylam Gabrysia 1.03, bo tak to 12 tygodni bym musiala wytrzymac bez usg

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:24   #2539
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
sliweczka85 ja jeszcze rozważałam IGI jako dla nastolatka tylko u Ciebie to nie przejdzie ;p

I tez sie juz wszyscy przyzwyczaili do tego imienia chociaż co niektórzy kręcili na początku nosem ;p
Myślę że jak się urodzi popatrze na niego i mnie olśni
Czemu kręcili nosem Nie czaję, imię to sprawa rodziców!

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas choroba- Rafek od wczoraj wieczorem gorączkę ma i gardło czerwone. Jakoś nie widać innych objawów. Obudził się rano, zjadł śniadanie, przejechał dwa razy autkiem po mieszkaniu i z powrotem poszedł spać. Może się jakoś z tego wykurujemy ehh.
Jedyny plus w tym wszystkim, że ja też mogę poleżeć koło niego i w końcu wyłożyć brzucha i się polenić

Udało się w weekend posadzić cebulę, rzodkiewkę i pietruszkę- mąż wszystko zrobił, a ja pogrzebałam przy kwiatkach co tam dałam radę. Jeszcze jakby się udało marchewkę- to by była w sam raz pomrożona dla Leosia jak zacznie wcinać na wiosnę

Dziewczyny spróbujcie ten podkład mineralny Annabelle Minerals. Ja mam kryjący i zamówiłam już 2 kolejne i nie wracam do L'oreala true match. U mnie makijaż to podkład i tusz na co dzień- do pracy jeszcze cienie.
Suuper nie ma to jak własna hodowla Ekologiczne marchewki dla synka będą JA od mamy mojej takie wysępię bo sadzi sporo grządek na ogródku. Ajj marzy mi się domek nawet z małą działką i grządkami, zawsze to troche własnych warzyw i owoców

Sophia Loren
Stary 2016-04-18, 10:30   #2540
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szkole do 6latka rodzice zwracali się Ignacy, nigdy Ignaś

Cytat:

To dobrze, że ok Ja żelazo sama sobie odstawiłam (wkurzały mnie zaparcia), bo zapomniałam po ostatniej wizycie spytać czy mam brać nadal Hemoglobina wtedy była ok, a zobaczymy jaka teraz wyszła

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
australia, a Wy zdecydowaliście się na imię dla córki? Dobrze pamiętam, że miała być Marysia?
Chyba będzie Marysia... Chociaż mąż się momentami jeszcze buntuje, ale to już bardziej tak w żartach A widzę, że coraz częściej używa tego imienia, więc myślę, że już po ptokach Czasem cichaczem mówi do brzucha "Wiktoria", ale to tak mega cicho i chyba myśli, że tego nie słyszę

Wyszłam spod prysznica, ale się namachałam przy goleniu, masakra!
Stary 2016-04-18, 10:37   #2541
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
No TŻ im musiał dobitnie to wytłumaczyć

Cytat:
U mnie w szkole do 6latka rodzice zwracali się Ignacy, nigdy Ignaś
jakaś arystokracja ale też się spotkałam że np.Bartosz tylko albo Janek a nie Jasiu czy Jaś
Stary 2016-04-18, 10:41   #2542
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sądzę. Ale też się spotkałam z takim "wybrzydzaniem", że Wiktoria super imię, a Marysia be, to odszczekałam, że jak chcą Wiktorię, to niech se sami ją zrobią, a moje dziecko niech zostawią w spokoju
Stary 2016-04-18, 10:43   #2543
zebrah
Rozeznanie

Justyna- jaaa kolejna ze spakowaną torbą. No teraz to odczuwam ciśnienie

Madzia- nie ma to jak własne warzywka U nas akurat ogródki działkowe takie bez domku, tylko kawałek ziemi, są tanie jak barszcz. My akurat nie wczuwamy się bardzo w hodowlę, bo nie ma czasu przy pracy i Rafku - ale jak na wiosnę wsadzę do ziemi cebulę, czosnek, cukinię i fasolkę, to rosną same i nawet nie wymagają plewienia żeby było co do gara włożyć

Cytat:
Chyba będzie Marysia... Chociaż mąż się momentami jeszcze buntuje, ale to już bardziej tak w żartach A widzę, że coraz częściej używa tego imienia, więc myślę, że już po ptokach Czasem cichaczem mówi do brzucha "Wiktoria", ale to tak mega cicho i chyba myśli, że tego nie słyszę
Wyszłam spod prysznica, ale się namachałam przy goleniu, masakra!
HEHE padłam jak to przeczytałam
No właśnie masakra z tym goleniem! Ja ostatnio machałam po bożence z lusterkiem, ale lusterko mi parowało co chwilę i tak naprawdę to lekko w ciemno robiłam
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 10:49   #2544
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Nooo, to jest szok! Ale jeszcze większym jest, że za miesiąc to już któraś może być rozpakowana

Kurczę, to musisz się upomnieć o ten magnez koniecznie!

Ja już właśnie parę tygodni temu to zauważyłam Pewnie coraz więcej ludzi się na niego decyduje i producent chce zarobić A jaki kolor wybrałaś? Ja mam z tym dylemat, bo na żywo widziałam tylko ten granatowy. Myślę o niebiesko-szarym, ale nie wiem do końca

Mi dziś chyba pierwszy raz poleciała siara, bo mam trzy okrągłe plamy na piżamie. Czy to będzie teraz tak leciało codziennie?
Miałam kroplowke cała noc i brzuch jest super już co do kolorów wózka to mi się podoba ten musztardowy i pomaranczowy.
Mi siara tak porządnie poleciała raz dawno temu,nawet o tym pisałam na forum i od tamtej pory raczej nic nie cieknie.

Cytat:

Motylku,wszystko będzie dobrze:-*

Cytat:
Do mnie w środę młodsza siostra przyjeżdża poproszę ją to razem umyjemy okna potem ja na zakupy lub dobrą kolację zabiorę albo pyszne ciacho zrobię hihi.

Zjem śniadanie i zbieram się na zakupy spożywcze do Lidla, zajde też pewnie do Natrury i TextilMarket ktoras z Was pisała, że koszule do karmienia tam są
Madzia,tylko nie szalej z tymi oknami za bardzo,bo łatwo można przegiac:-/
Ja kupiłam tam koszulę w tym txm i chyba będę jej używać w domu. Jakoś te rozmiary dziwne mają, że wielka koszula,a otworki na piersi mini. Chyba że piszesz o jakimś innym modelu

Aaaa ja byłam na usg i jest wszystko idealnie Basia waży już 1,5 kg i na 100 pro jest dziewczynką Przepływy,łożysko,ilość wód plodowych super tylko się moja laseczka nie chciała ustawić do zdjęcia,bo się przytulala do łożyska więc mam tylko zdjęcie noska i ust. W sumie sama za dużo nie widziałam,ale lekarz był spoko,więc mam nadzieję,że dobrze wszystko wypatrzyl i wymierzyl
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:00   #2545
majkela12
Zadomowienie

Hej

Weekend, weekend i po weekendzie a u nas ostatnio są bardzo intensywne więc zlatują piorunem

Gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni.

Dla remontujących wielkie i za szybki koniec. Podziwiam, my robiliśmy w marcu i jak pomyślę, że teraz miałabym robić, to ciarki mi po plecach przechodzą

anuszka1984 dla Zuzi, dzielna dziewczynka
dzanet2108 nie bój się i eksmituj Zośkę do własnego pokoju, duża jest już, a poza tym Zośki to samośki da radę. Moje oba robaczki jak kończyły pół roku szły spać do siebie, ale żeby nie było tak pięknie w nocy wędrowały/wędrują do nas
miszkaaa dla synka za odpieluchowanie, my weźmiemy się niestety dopiero w lato, właśnie, żeby panienka mogła ganiać z gołą pupką
zebrah i madzius90 zdrówka dla Waszych królewiczów
Radena mocne kciuki, żebyście z Basią wróciły jutro do domu
haneczkab92 o matko ile leków, współczuję, biedna ta Twoja wątroba, ale czego się nie robi dla dziecka, ważne że działają i czujesz poprawe

Co do wyprawki, to grubsze tematy już mam, nawet się pochwalę, że większość już poprałam i poprasowałam ( cieszę się bardzo, że zrobiłam to teraz bo nie wiem kto w maju zrobiłby to za mnie), zostało popakować i dokupić pierdółki widzę światełko w tunelu

Biorę się za ogarnięcie chaty i coś na obiad trzeba zrobić, ja dla siebie mam-wczorajszą kolację ryż na mleku z prażonym jabłuszkiem z cynamonem i śmietaną z cukrem moja pierwsza ciążowa zachcianka , oczywiście po rzodkiewkach, które jem na tony. Właśnie się dowiedziałam z tv ostatnio, że rzodkiewki mają w sobie dużo potasu i pomagają wątrobie się oczyszczać. Widocznie moja wątroba sama się upomina

Miłego dnia i mocne kciukasy za wizyty. Proszę o same dobre nowiny

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2016-04-18 o 11:03
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:00   #2546
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
HEHE padłam jak to przeczytałam
No właśnie masakra z tym goleniem! Ja ostatnio machałam po bożence z lusterkiem, ale lusterko mi parowało co chwilę i tak naprawdę to lekko w ciemno robiłam
Mi tam lusterko nic nie da, bo musiałabym jeszcze okulary mieć założone (bez nich jestem ślepa), a co to za robota jak i okulary parują, i lusterko

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Miałam kroplowke cała noc i brzuch jest super już co do kolorów wózka to mi się podoba ten musztardowy i pomaranczowy.

Aaaa ja byłam na usg i jest wszystko idealnie Basia waży już 1,5 kg i na 100 pro jest dziewczynką Przepływy,łożysko,ilość wód plodowych super tylko się moja laseczka nie chciała ustawić do zdjęcia,bo się przytulala do łożyska więc mam tylko zdjęcie noska i ust. W sumie sama za dużo nie widziałam,ale lekarz był spoko,więc mam nadzieję,że dobrze wszystko wypatrzyl i wymierzyl
Pomarańczowy też mnie kusi, ale nie wiem jak ten kolor na żywo wypadnie i się trochę tego boję.

Suuuper, duża dziewczynka
Stary 2016-04-18, 11:02   #2547
eful
Raczkowanie

Aplikacja pokazuje że zostało jeszcze 51 dni chociaż teraz to chyba mi się ciągnie... a z drugiej strony jakieś obawy mam przed wszystkim.. tutaj poród, tutaj maleństwo w domu i boje się, że sobie nie poradze lub nie będę potrafiła się opiekować takim maluszkiem...
Dziś znów pełno prasowania tych malutkich ubranek.. musze wszystko posegregować według rozmiarówki... Ja nawet nie wiem jakie ubranka dla maluszka zabrać do szpitala ahh...
Ostatnio przeleciałam wszystkie rosmanny w mieście a nawet i w innych miastach w poszukiwaniu misia szumisia.. i nic, zero.. Teraz zastanawiam się na zakupem whisbear a z drugiej strony nie wiem czy to nie jest po prostu chwyt marketingowy.. ahhh
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:03   #2548
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!!
Ja już po śniadanku, albo w sumie dopiero..
kurcze ostatnio śni mi się wojna.. w sensie, że ktoś chce mnie złapać, a ja muszę się ukrywać, uciekać...

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Przypominam , że od jutra Cottonballs w Biedronce, a od środy -47% w Rossmanie
Dobrze, że przypomniałaś!w środę mam wizytę, więc rossman obowiązkowo

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Jak tylko to przeczytałam to łzy mi napłynęły do oczu

Dzisiejsza noc jeszcze lepsza niż wczorajsza, bo ja już tak nie przeżywałam, a Zuzia znów pięknie pospała do 8.20

Uciekam spać, dobranoc mamuśki
Brawo dla Zuzi

Cytat:
Aj,ale bym poszła na zakupy!!! Pewnie nic z tego,bo znów mam kroplowe:-/ wczoraj tylko wstałam,żeby iść do łazienki i już znów twardziel:-/ w ogóle jakieś jaja w tym szpitalu,niby sobie zapisały pielęgniarki,że miały mi dawać magnez w tabsach cały dzień,a jak wieczorem na obchodzie o to zapytałam to powiedziały do lekarza,że już mi podają. A 2 dawki przepadły i potem były efekty...

Właśnie patrzę,że mój wózek anex sport pozdrozal o 100 PLN. Coś tak czułam żeby wcześniej kupić
Powiem Ci, ze mi tez położne zapomniały dać tabletek, musiałam się upomnieć. Także jakby co to idź śmiało i mów, że nie dostałaś tabletek!

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

Witamy się w 31 tyg
70 dni do porodu
Gratulacje!

Cytat:

Gratulacje! poważnie to brzmi!
Ja też nie umiem się malować..a dobrać podkład, zeby ładnie wszystko zakryć to graniczy z cudem...

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamusie

Ja jeszcze poleguje w lozku, maz juz sobie poszedl malowac tunel pod folie i moze w tym tygodniu uda mu sie go postawic bede sobie uprawiac pomidory

W nocy takie glupoty mi sie snily ze masakra... Musialam nosic pieluche bo dziecko w brzuchu juz sikalo...%)

Australia mi siara poleciala w ubieglym tygodniu dwa razy i na tym koniec jak do tej pory... A te +10 to chyba nie tylko od tych M&Msow Kochana

Dzisiaj zobacze moja Kruszynke

Cytat:
Kciuki!

Cytat:

Dobre wieści! Ale widzę, ze coś bez humoru jesteś?

Cytat:
Dzień dobry

Zdrówka dla synka

Cytat:

Suuper nie ma to jak własna hodowla Ekologiczne marchewki dla synka będą JA od mamy mojej takie wysępię bo sadzi sporo grządek na ogródku. Ajj marzy mi się domek nawet z małą działką i grządkami, zawsze to troche własnych warzyw i owoców
Moja siostra chciała nazwać swojego pierwszego syna Dawid, uwielbiała to imię. A jej teściowie zaczęli tak negatywnie o tym mówić, że nie nazwała tak w końcu syna, bo tak jej "zbrzydło" to imię..
I też mówiła, że w to ich dziecko i ich wybór..

Mam ciocię, która do wszystkich mężczyzn zwraca się tak dorośle(łącznie z dziećmi) np. Konradzie, Mateuszu, Janie, Oliwierze, Grzegorzu, Piotrze

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:07   #2549
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Z kosmetyków to ja tylko podkład używam, puder i tusz do rzęs, nie lubię siebie z cieniami i kreskami, no chyba żeby mi ktoś profesjonalnie make up wykonał, to chętnie.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Ja tez
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 11:07   #2550
haneczkab92
Ania

Cytat:
Mi siara tak porządnie poleciała raz dawno temu,nawet o tym pisałam na forum i od tamtej pory raczej nic nie cieknie.

Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Hej

zebrah i madzius90 zdrówka dla Waszych królewiczów
Radena mocne kciuki, żebyście z Basią wróciły jutro do domu
haneczkab92 o matko ile leków, współczuję, biedna ta Twoja wątroba, ale czego się nie robi dla dziecka, ważne że działają i czujesz poprawe

Co do wyprawki, to grubsze tematy już mam, nawet się pochwalę, że większość już poprałam i poprasowałam ( cieszę się bardzo, że zrobiłam to teraz bo nie wiem kto w maju zrobiłby to za mnie), zostało popakować i dokupić pierdółki widzę światełko w tunelu

Miłego dnia i mocne kciukasy za wizyty. Proszę o same dobre nowiny
Tylko nie przesadzaj ze sprzątaniem!
No powiem Ci, że mam już dość tych leków...;/
Brawo za pranie!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości