|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie on ma żółte tony (beżowo-żółty), piszę o champagne, natomiast porcelain jest już z różowymi tonami.
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;59083506]Nie widzę go na wizażu, ale pisałam o nim tutaj: http://www.basia-blog.pl/2015/09/dep...try-seria.html [/QUOTE]Dziękuję. Jak będę w Naturze to sobie popatrzę.
|
|
|
|
#1983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam puder clearface z Manhattanu, ale chciałabym wziąć jeszcze jeden z tej firmy tylko nie wiem, który lepszy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ct-powder.html czy może ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...up-2-in-1.html Ma któraś z Was porównanie? Zamierzam stosować wyłącznie jako puder, a nie jako podkład. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() Czy te odżywkę do paznokci znajdę w Rossmannie? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...um-growth.html Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2016-04-18 o 08:31 |
|||
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Wracając do tematu czarnej odzywki z GR. uzywam od kilku tygodni i pierwszy raz od lat udalo mi się zapuścić paznokcie (dadam jeszcze że w wymarzonym kształcie). Paznokcie z warstwą odżywki są twarde a jak top sprawuje się jeszcze lepiej. Paznokcie pomalowalam jedną warstwą lakieru i trzymają się do tej pory. Zmyje je dziś po 7 dniach bo mam ochotę na inny kolor. Także u mnie efekt w czasie używania jest mega zauważalny
|
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Ja też ma 20 champain i na mojej twarzy wpada delikatnie w różowe tony, porównując np. do ingrid ideał face 10 czy healthy mix 51 😊
|
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
Nadal szukam dobrego, jasnego korektora innego niż catrice
|
|
|
|
#1987 |
|
Klientka w krawacie
|
Pod oczy? Astor Perfect Stay.
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie Champagne jest rozowy.
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o odzywki do paznokci ,to super jest czarna z GR
nie droga ,odżywiła moje paznokcie i jeszcze sprawiła że pazurki stały się lśnijące
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
skład odżywki czarnej Black Diamont :
ethyl acetate, butyl acetate, nitrocellulose, adipic acid/neopentyl glycol/trimellitic anhydrite copolymer, isopropyl alcohol, acetyl tributyl citrate i inne
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
U mnie odżywka z Golden Rose ta czarna wgl się nie sprawdziła... Nie wzmocnila mi paznokci, nie rosły mi szybciej a nawet miały większą tendencje do pęknięć. To samo u mojej koleżanki. Szkoda bo pokladalysmy w niej wiele nadziei 😯😐
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na stronie pokazuje, że stoi na dziale pielęgnacja paznokci koło akcesoriów do paznokci, innych odżywek, zmywaczy etc. Jasny na pewno 01 bardzo, 02 na tyle jasny, że mnie rozświetla ale czy dobry Nie do końca chce z podkładami współpracować i widzę więcej zmarszczek pod oczami. No właśnie nie ma żadnych taki mega podrażniających, podobno mogą stosować kobiety w ciąży i matki karmiące, niby też nic pielęgnującego i działa bardziej na zasadzie ochrony przed czynnikami zewnętrznymi, ale jak widać są głosy niezadowolenia z niej. Odżywki to kontrowersyjny temat Nie wiem już o którym to składniku czytałam/słyszałam, że wzmacnia paznokcie i rosną szybciej dlatego, ze jest drażniący i organizm się broni dlatego rosną szybciej i mocniejsze no i można go znaleźć w trutkach na szczury Może to o formaldechydzie, albo jeszcze innym, w każdym razie jak ktoś chce naprawdę odżywić to lepiej jakieś odżywki olejkowe, kremy, serum wsmarować w paznokcie i inne naturalne sposoby. Lepiej sobie darować odżywki typu lakier bo śmierdzą jak zwykłe lakiery i nie wierzę, żeby coś co tak śmierdzi miało cudnie odżywić
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-18 o 12:01 |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ta czarna z gr dopiero bede testowac wiec sie nie wypowiem
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Typowo rozświetlający jest z Wibo w srebrnym opakowaniu i czarnym kartoniku o ile się nie mylę, tylko bardzo szybko się kończy i niestety na moje sińce nie działa
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polećcie mi dwie rzeczy z roska z uwagi na promocję - pomadkę w kredce, jakąś nie drogą a trwałą, oraz odżywkę do paznokci nadającą się pod lakier kolorowy (nie eveline!). Dzięki
![]() Widzę że rozpoczęły się rozmowy o odżywkach ja potrzebuje jej jako ochrony przed lakierem kolorowym, a czy zdziała cuda napisane przez producenta to inna bajka.
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym drugim coś mi nie grało, nie pamiętam co - czy konsystencja czy kolor. W Naturze w sklepie na pewno jest. To co mają w necie a co w sklepie to są dwie bajki. Cytat:
Co do healthy mix 51, czy 123 perfect 51- jest to ciemnizna, nie stojąca koło żółci, bardziej beż, który mega ciemnieje i zamienia się w pomarańczę. Może ze mnie daltonistka? Naprawdę u mnie nie widać tonów różowych. Tony różowe ma loreal true match c1 czy catrice even skin tone 05 (10 jest już neutralna) Astor perfect stay, Bell w płynie, Maybelline affinitonemi się nie podobały bo są takie beżowe (kawa z mlekiem, nie różowe). maybelline lumi, dla mnie porażka- pędzelek. |
||
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może tą z KillyS http://www.rossmann.pl/Produkt/Killy...0165,4940,5850 Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-18 o 15:05 |
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam i właśnie się zastanawiam czy do niej nie wrócić. Była bardzo ok że tak powiem
a miałam tego trochę.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2004 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
http://goldenrose.pl/produkty/paznok...-rose-258.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...paznokcie.html
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny polecicie jakąś "szminkę" która będzie miała właściwości nawilżające? Nie musi mieć intensywnego koloru, po takim produkcie nie będę oczekiwać trwałości 24 godzin
kupiłam ostatnio w cnd pomadki z loreala,ale mi podkreślają suche skórki i Czuje wysuszenie nie chcę tego maselka z astora,bo nie ma.dla mnie kolorów :p nie musi być z roska. Dzięki
wymiana Edytowane przez martuunia Czas edycji: 2016-04-18 o 16:53 |
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.rossmann.pl/Produkt/Manha...60490,1648,310 te są dobre
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki róże z Wibo czy Lovely? Wiem, że któreś na promocji zawsze robią "szał", ale nie pamiętam, które są częściej przez Was wybierane
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W naturze Catrice i Wet n Wild mają szmineczki w kredce, ale nie miałam ich, więc nie wypowiem się na temat wysuszania.
Edytowane przez Tasienkaaa Czas edycji: 2016-04-18 o 18:23 |
|
|
|
|
#2009 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
podklad loreal true match warto?
![]() polecicie jakiś inny podkład do cery suchej? aktualnie mam lasting finish w butelce ale jest za ciemny i wazy mi sie na twarzy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

co prawda jeszcze przed stosowaniem jej miałam problem z rozdwajającymi się paznokciami, ale myślałam że od obgryzania lakieru (taki mały fetyszyk
)tak mi ładnie lakier schodził jak pierwszą warstwę malowałam odżywką wybielającą z my secret,a tu widzę że sobie jeszcze pogłębiłam tą z golden rose. stosuję od marca i w sumie nic mi nie pomaga. ścinam paznokcie na krótko pomaluje chwilę spokoju i znowu problem. 
[/QUOTE]

Nie do końca chce z podkładami współpracować i widzę więcej zmarszczek pod oczami.
Nie wiem już o którym to składniku czytałam/słyszałam, że wzmacnia paznokcie i rosną szybciej dlatego, ze jest drażniący i organizm się broni dlatego rosną szybciej i mocniejsze no i można go znaleźć w trutkach na szczury 
nie chcę tego maselka z astora,bo nie ma.dla mnie kolorów :p nie musi być z roska. Dzięki