Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 14:04   #361
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Marcia

Ja nie wiem bo moja tez nie śpi w dzien prawie wcale.... a na podwórku coś się jej odmieniło ostatnio i za każdym razem mam cyrk ze musze ja z wózka wyciągać uspokoic i rąk kilka razy aż zaśnie cala zaplakana i wtedy śpi z 1,5 godziny. A w domu śpi po 5 minut ttlko .

Zazdroszczę dziewczynom ze im dzieci śpią. ..
Paula, odpisywałam dla Marci- moja K. nie spała w dzień, w nocy wstawałam raz lub dwa. Tyle, że ona była spokojna i wszystko z nia robiłam i miałam czas nawet na spokojne ukończenie studiów z wyróżnieniem . ale spacerów nienawidziła, wyła jak szalona, lubiła jedynie Lady Gagę na dworze i wtedy mozna było z nią chodzić , ja za to mam uraz do L.G. do końca zycia .

M. nadrabia.
U Ciebie i Marci przy drugim dziecku też tak moze byc.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:29   #362
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
jest sukces

nareszcie w domku
aż tak nabałaganili? jak tam Pola?
chciałabym ale nie będę miała z kim syna zostawić więc problem sam się rozwiązał

miałam moment że pokarmu wydawało mi się że było mniej ale to była zdecydowanie moja wina za mało piłam wody teraz tego pilnuje już chciałam Karmi spróbować ale darowałam sobie i samo jakoś unormowało się przystawiaj non stop to wróci do normy

dzieci nie śpią tylko ładują baterie a poważnie to nie wiem Marcia a Twoja to twarda sztuka

czekam aż synek wstanie i pędzimy na długi spacer i zakupy ależ mi się podobają wyprawy z nim do sklepu czy gdziekolwiek
Zazdrooo. Ja do sklepu sie boje z nia isc bo zaraz cyrk. Chodze jak tz wraca z pracy.

Cytat:
Ja slyszalam o zachorowaniach mimo szczepienia i to przy najmniej kilku w moim mieście..

Dzielna Mia. Super :-D

W twojej sytuacji ja bym szla. Ja

Dziewczyny rece mi opadaja ile dziecko dni moze nie spac? Jakby w nocy chociaz jakos spala ale tez nie.. Jeki i placze caly dzien od kilku dni. Nie chce mi sie nawet na dwor isc bo co z tego jak po 20 min musze biegiem wracac :-\
Marcia

Ja nie wiem bo moja tez nie śpi w dzien prawie wcale.... a na podwórku coś się jej odmieniło ostatnio i za każdym razem mam cyrk ze musze ja z wózka wyciągać uspokoic i rąk kilka razy aż zaśnie cala zaplakana i wtedy śpi z 1,5 godziny. A w domu śpi po 5 minut ttlko .

Zazdroszczę dziewczynom ze im dzieci śpią. ..[/QUOTE]

Nie wiem o co chodzi. Do tego ja wcozraj zrobilam przerwe od probowania butli a dzis znów. Boze jakiej histerii dostala.. Chcialam zacisnac zeby i poczekac bo moze by zalapala ale gdzie tam.. Malp sie nie udusila od placzu i ja razem z nia zaczelam wyc. Dontego spi po 5 min kotlety smazylam po jednym hehe.

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Własnie do mnie dotarło, ze mój M ma dzisiaj równe 2 miesiące .
kiedy to zleciało?!
Urosły mu rzęsy, są takie długie jak u dziewczynki i nie ma juz łysinki na czubku główki- wyrosły gęste włoski, na razie taki jeż, ale na chrzcie za mc bedzie kudłaty .
Putin odchodzi w siną dal .

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Mi tez mutsy sie baaardzo podobaja, ale cena dla mnie za wysoka, tym bardziej, ze to ostatnie dziecko, a jak usiadzie, to i tak pójdzie spacerówka w ruch. U Ciebie Marcia jeszcze sie przyda przy drugim dziecku...właśnie, moze poszukaj uzywek?

Marcia, na pewno Cię to nie pocieszy, ale moja K. od urodzenia praktycznie nie spała w dzień , jak zasneła u mojej mamy kiedys na 3 godz. to było swieto że ho ho . a jak miała coś około 1,5 roku całkiem przestała spać w dzień!
I nic nie mogłam na to poradzić .

Za to teraz M. nadrabia za nia i za siebie.
Śpi cały czas, z 2 przerwami na karmienie od rana!i to na spiocha, jak zmieniałam pampka, to zasnął na przewijaku . Zaczynam się na powaznie niepokoić. 2miesieczne dziecko chyba tyle nie śpi?
No nie pociesza mnie to.. Ok niech se nie spi ale niech nie placze... Toc jej nic nie jest bo tylko na rece biore i cisza :-\
Poszukam moze uzywek mutsy bo naprawde mnie urzekaja.
Stary 2016-04-18, 14:39   #363
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Zazdrooo. Ja do sklepu sie boje z nia isc bo zaraz cyrk. Chodze jak tz wraca z pracy.

Marcia

Zazdroszczę dziewczynom ze im dzieci śpią. ..

Nie wiem o co chodzi. Do tego ja wcozraj zrobilam przerwe od probowania butli a dzis znów. Boze jakiej histerii dostala.. Chcialam zacisnac zeby i poczekac bo moze by zalapala ale gdzie tam.. Malp sie nie udusila od placzu i ja razem z nia zaczelam wyc. Dontego spi po 5 min kotlety smazylam po jednym hehe.

No nie pociesza mnie to.. Ok niech se nie spi ale niech nie placze... Toc jej nic nie jest bo tylko na rece biore i cisza :-\
Poszukam moze uzywek mutsy bo naprawde mnie urzekaja.[/QUOTE]

No dokladnie. Niech nie śpi jak nie chce a mogła by poleżeć chwilkę w bujacxku albo na macie.

Czy my tak dużo wymagamy ?

Ja mojej pisze taki pamiętnik od urodzenia. Codziennie prawie ile spala co robiła gdzie była czy kupę zrobiła itp. I dam jej to przeczytać kiedyś jak będzie bunt przechodzić i nienawidzić matki swej A ja pisze wszystko vo mi ślina na język przyniesie - nawet ze ja wywale przez okno albo sama skocze

Jak poczyta jak mnie wykańczala to może jej dupa zmieknie i będzie lepsza dla mamy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 14:44   #364
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Poszukam moze uzywek mutsy bo naprawde mnie urzekaja.

No dokladnie. Niech nie śpi jak nie chce a mogła by poleżeć chwilkę w bujacxku albo na macie.

Ja mojej pisze taki pamiętnik od urodzenia. Codziennie prawie ile spala co robiła gdzie była czy kupę zrobiła itp. I dam jej to przeczytać kiedyś jak będzie bunt przechodzić i nienawidzić matki swej A ja pisze wszystko vo mi ślina na język przyniesie - nawet ze ja wywale przez okno albo sama skocze

Jak poczyta jak mnie wykańczala to może jej dupa zmieknie i będzie lepsza dla mamy [/QUOTE]

Dobry pomysl haha. Ja bym nir pamietala żeby to pisać ale wiem zw ja tez bylam okropna za niemowlaka i jak mi to rodzics wypominaja to strasznie sie wlurzam :-P

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

No nie moge. Co odloze usnie to za 2 min ryk. O co chodzi???
Stary 2016-04-18, 14:53   #365
esor
Mamusia Luty 2016

Figa bardzo dziękuję za odpowiedź
Lamia Dzięki za info z tą prawa piersią, może się przydać. Ja ze swojej strony dodam że moja przez tydzień od szczepienia nie chciała jeść z prawej piersi (a zawsze ja lubiła) i przeszło, więc wnioskuję, że bolała ja nóżka na tym boku po szczepieniu bo nagle przeszło.
Czasem też jest taka głodna i wściekła z tego powodu że tż musi ją mocno wybujac i uspokoić i szybko dostawic do piersi inaczej nie ma opcji by się zassala.
justynka ja Ci odpowiem bo właśnie wychodzę z bardzo poważnego kryzysu laktacyjnego. Już dokarmiam "tylko" jakieś 3 razy dziennie mm bo było tak źle że właściwie prawie cały czas mm szło. Co mogę poradzić (może ktoś skrytykuje ale nam to pomogło) to nie karmiłam piersią przez 2 dni bo mała też wrzeszczala przy pustych piersiach i karmiłam tylko mm a sama co maks 3 h robiłam laktatorem metoda 7-5-3 min na każdą pierś do tego piłam 2x dziennie karmi i 2x dziennie femaltiker. Aha i 2x dziennie herbatkę. Po takich dwóch dniach laktacja wystartowała ale jeszcze nie zadowolajaco więc ciągle piłam karmi albo femaltiker z 1-2 dziennie o herbatkę i karmiłam mała mm a jak się najadła czekałam z 30-60 min i dawałam pierś żeby ssala, bo już coś szło ale mało, ale po mm nie była taka głodna i sobie ładnie ssala.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Paula super z Mija

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Ja dzisiaj do dentysty i się sram jak nie wiem bo nie mam ani jednej plomby w zębach a mam w dwóch coś do borowania i będzie bolało i nie wiem jak to jest a podejrzewam że strasznie a Hania pojutrze usg stawów i też się boję bo wątpię by wyszło dobrze bo i pediatra i położna mówili że źle odwodzi nóżki

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

Jak poczyta jak mnie wykańczala to może jej dupa zmieknie i będzie lepsza dla mamy
Dobry pomysl haha. Ja bym nir pamietala żeby to pisać ale wiem zw ja tez bylam okropna za niemowlaka i jak mi to rodzics wypominaja to strasznie sie wlurzam :-P

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

No nie moge. Co odloze usnie to za 2 min ryk. O co chodzi???[/QUOTE]

Hahahhahahaha zgadzam się z tym nie spaniem i leczeniem spokojnie. I super ten pamiętnik wow!!! Że na to nie wpadłam!!!!

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 15:20   #366
Lucy31
Zakorzenienie

Ja, witajcie w domu

Waszym dzieciom już włosy rosną, a mojemu dopiero wyłażą te z którymi się urodził Wychodza mu w ilości naprawde dużej, masakra, cały kocyk we włosach. Przerzedziły mu się na czubku i widac skórę, w końcu widze jaką on ma skóre tam pod spodem hehe. Ale będzie teraz komicznie wyglądał, bo ma dalej grzywke i bardzo gęste z tyłu na karku, a na górze łysieje. No fryzura pierwsza klasa

Ja z laktacją to tam tak nie cuduje . Jak mi sie wydawało, że mało to wypilam ze 3 razy po jednej saszetce femaltikera, ale nie sądze żeby coś pomógł, bez szału. Koleżanka poradziła mi napar z kozieradki i tak 2 dni pilam przy kryzysie. I super się cyce zapełniły.
Nier musiałam jeszcze nigdy dokarmiac mm. Po prostu zamrozilam sobie z 10 torebek mleka i kilka razy rozmroziłam jak była potrzeba.
Stary 2016-04-18, 15:47   #367
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

Mój Maluch ma ostatnio jakieś gorsze dni i zalicza 5-minutowe drzemki, że nawet nie zdążę spokojnie herbaty zrobić i wypić. A co dopiero włączyć się do wątku- ale jestem na bierząco . Cieszę się, że nie tylko mój pcha piąstki do buzi i zasysa kciuka. Smok jest be.
Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu wyszłam na spacer. Na początku był nieszczęśliwy ale potem jakoś zasnął. Teraz też śpi.

Wczoraj byli u nas znajomi z 7-mies synkiem i o dziwo był grzeczny.

U mnie jeśli chodzi o laktacje to chyba jest ok. Jak trzeba to wisi mi na cycu co 20 minut przez pół godziny ale zakupiłam ten femalitiker... Karmi też...Wodę piję. Cycki trochę mneijsze się zrobiły niż na początku (bo się zmierzyłam i zamówiłam usztywniany stanik).

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:29   #368
lamia12344
Rozeznanie

Moje dziecko ma dzisiaj jakiś lepszy dzień nie drze się jak upiór i nawet grzecznie poleży
Za to spanie to tak jak zawsze- 5 minut i wstaje szczęśliwa jak skowroneczek, chyba że nikogo nie ma w pobliżu to wszczyna alarm. Wyjście to wc na 2 to wyczyn ostatnio Teraz zasnęła przy cycu i cud nad cudy- jeszcze spi, tyle że nie wiadomo jak długo...

Paula super że jesteś zadowolona z rehabilitacji, już niedługo pożegnacie szelki i będziesz mogla głęboko odetchnąć
Esor koleżanka szczepiła na rota i jej synek wylądował tak czy siak w szpitalu. My Michała nie szczepiliśmy i przeszedł łagodnie, więc nie ma reguły. Ale to loteria i to dość droga
Lucy
witaj w klubie łysiejących dzieci moja tak wyłysiała 3 tyg po porodzie, tylko na czubku, wyglądała komicznie. Teraz już jej wyrasta taki śliczny meszek jasnoblond Szkoda w sumie, zawsze podziwiałam czuprynkę Bartusia

My spacerówkę mamy po starszym- Delti DOT i jestem z niej mega zadowolona. Rozkłada się prawie na płasko, więc też myślę że niedługo się już w nią przesiądziemy, bo mój gigantyczny wózek doprowadza mnie do szału. Duża gondola- fajnie, ale waży sam chyba z 16 kg, z dzieckiem i gratami to pod 25 nieraz podchodzi :O nawet mój Tż narzeka, mimo że mnie zakrzyczał jak chciałam fajną, malutką gondolkę kupić To teraz ma- problem ze spakowaniem wozu do bagażnika
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:40   #369
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
super ze juz w domku

my po rehabilitacji. Jestem dumna z mojej malutkiej. Terapeutka mówi ze ma silne miesnie i ładnie głowke trzyma, a ze nie trzyma z pozycji na brzuszku to fakt ze przez szelki bo tak nie lezy nigdy. Pokazala nam kilka cwiczen jak pozbyc sie lekkiej asymetrii. Jak ja podnosic, przewijac, odbijac - nie wiedzialam ze to wszystko jest takie wazne !

Bedziemy chodzic do niej w kazdy poniedzialek az do konca czerwca

A kobietka bardzo miła - smieszne bo rehabilitacja w Nieczech, kobietka Holenderka a rozmawiamy po angielsku
nie ma to jak UE
Super a widzisz tak straszyli a Mia głowkę trzyma brawo super wiesci

My po bioderkach i pięknie ukształtowane stawy biodrowe 7maja zarejestrować się na następne badanie.
Mały był grzeczny przed badaniem wygole przerób tam był masakra badanie trwało 4min dosłownie. I rozbierać z polspiochow małego na przewijaku obok babeczki rozbiera swoją córeczkę (przewijaku podwójne więc leżenie obok siebie) i ta pani do swojej córeczki gada a en się do niej zaciesza chyba myślał że to do niego W ogóle on bardzo pocieszyć jest do wszystkich sieci śmieje myślałam że tylko dla mamy będzie większość uśmiechów a tu do wszystkich ale tłumacze sobie ze porostu taki szczęśliwy jest to
Niestety rozplakal się w trakcie badania nie podobało mu się usg ale to też wynikało z tego że mało spał a przed wyjazdem musiałam go wzbudzić żeby dokarmianie bo tam 34km mieliśmy drogi a w aucie zasnąć nie mogl i zmęczony biedaczek ale w drodze powrotnej spał teraz zjadł i śpi dalej mój robaczek

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witamy się i my
Kochane mamy chyba kryzys laktacyjny Tz. mleka jest mało... co robić???? Pijemy herbatki, dostawiamy się często ale mało mleka jest i mały się po dosłownie 3 minutach przy cyckach drze

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:50   #370
lamia12344
Rozeznanie

Obudziła się, wzielam na ręce i spi dalej a ja miałam iść coś zjeść
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 16:53   #371
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Obudziła się, wzielam na ręce i spi dalej a ja miałam iść coś zjeść
U mnie dzis to samo...
Czekan az tz przyjdzie i ide z paczkomatu odebrac butelke lovi. Moze z nia sie uda...
Stary 2016-04-18, 17:07   #372
Paumyd
Raczkowanie

My tez juz wróciliśmy do domu. Pojezdzilismy troche po Warszawie i gdyby nie stanie w korkach (bardzo tego nie lubi ) to by cały czas spał, zaliczyliśmy jedno karmienie, walnął kupę i mogłam na spokojnie wrócić do domu, przysnął rownież w drodze powtórnej

Widze ze rozglądajcie sie juz za spacerowkami, a ja najchętniej bym go jak najdłużej woziła w głębokim 😍 Spacerówka kojarzy mi sie z "dorosłością " a przecież moj synuś taki mały :p

Co do wózków mutsy, ja mam mutsy igo i w nim spacerówka jest typowo letnia, tzn jest bardzo mało zabudowana i chyba nie najlepsza dla takich maluchów. My planujemy koło 5-6 miesiąca sie przesiąść
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:18   #373
Lucy31
Zakorzenienie

lamia, no właśnie o tym mówię, Waszym już odrastają a mojemu dopiero wypadają No szkoda, ale z góry było wiadomo, że te włosy to mu za długo nie posiedzą
Stary 2016-04-18, 17:23   #374
Lola2828
Zadomowienie

Ja super ze juz w domu 😘 jak Polusia? Paula dzielna masz core fajne rady od rehabilitantki sama bym skorzystała 😀mamusiaczek ja od lat jeżdżę do halicza i jestem super zadowolona dobra cena i super jedzenie jak bierzesz z wyżywieniem dobra lokalizacja i w samej solinie wszędzie blisko polecam 😘
Stary 2016-04-18, 17:27   #375
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
lamia, no właśnie o tym mówię, Waszym już odrastają a mojemu dopiero wypadają No szkoda, ale z góry było wiadomo, że te włosy to mu za długo nie posiedzą
A nam włoski siedzą od urodzenia i rosną coraz dłuższe zrobiły się tylko duzo jaśniejsze

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

W ogóle mój słodziak już tak wysoko podnosi glowke jeszcze do niedawna mu się nie chciało ale jak raz podniósł tak wysoko i odkryl ze wtesy mizna dopiero roznych rzeczy zaobserwowac to już za każdym razem wysoko podnosi tak wysoko że przez to że głowa ciężka a patrzy w jedną stronę to go przeważa i się przewraca na bok hihihi

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:28   #376
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
My tez juz wróciliśmy do domu. Pojezdzilismy troche po Warszawie i gdyby nie stanie w korkach (bardzo tego nie lubi ) to by cały czas spał, zaliczyliśmy jedno karmienie, walnął kupę i mogłam na spokojnie wrócić do domu, przysnął rownież w drodze powtórnej

Widze ze rozglądajcie sie juz za spacerowkami, a ja najchętniej bym go jak najdłużej woziła w głębokim 😍 Spacerówka kojarzy mi sie z "dorosłością " a przecież moj synuś taki mały :p

Co do wózków mutsy, ja mam mutsy igo i w nim spacerówka jest typowo letnia, tzn jest bardzo mało zabudowana i chyba nie najlepsza dla takich maluchów. My planujemy koło 5-6 miesiąca sie przesiąść
Ja mam zamiar przenieść się do spacerówki na jesień, chyba że panna szybciej usiądzie. Natomiast w lipcu jedziemy na wczasy i przydałoby się mieć już wtedy jakąś prostą spacerówkę, żeby nie brać dużego wózka.
Mi się miarę podoba Inglesina Trip, ale to jest wózek letni i galeriowy, że tak powiem
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:48   #377
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A nam włoski siedzą od urodzenia i rosną coraz dłuższe zrobiły się tylko duzo jaśniejsze

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

W ogóle mój słodziak już tak wysoko podnosi glowke jeszcze do niedawna mu się nie chciało ale jak raz podniósł tak wysoko i odkryl ze wtesy mizna dopiero roznych rzeczy zaobserwowac to już za każdym razem wysoko podnosi tak wysoko że przez to że głowa ciężka a patrzy w jedną stronę to go przeważa i się przewraca na bok hihihi
Kurcze to by tłumaczyło dlaczego te z boku i na karku wydają mi się co raz dłuższe i gęstsze A myślałam że mam zwidy
Natomiast z czubka mu wylazły jak miał tą skórę łuszczącą się To do tej pory mu wyłażą z tego miejsca.
Aa i pojaśniały nam tez i to bardzo
Stary 2016-04-18, 17:52   #378
Lola2828
Zadomowienie

My jeszcze trochę poczekamy na włoski 😂 także zazdroszczę wam 😊 co do szczepień to my już mamy za sobą rota pneumokoki i meni ale tu w uk tak szczepia
Stary 2016-04-18, 17:56   #379
Paumyd
Raczkowanie

My planujemy jechać do Chorwacji w sierpniu i tez chyba przydałby mi sie jakis bardziej kompaktowy wózek. Myślałam o którymś mclarenie, ale ta Inglesina tez całkiem przyzwoicie wyglada :P
Stary 2016-04-18, 18:00   #380
figa84
Zakorzenienie

Maclareny też fajne, ale to są wózki typowo letnie, bo po śniegu tym nie ujedziemy Nie wiem jeszcze co wymyślę.
Stary 2016-04-18, 18:12   #381
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hej
Melduje ze my od 24godzin w donku Lilka spała od 17 do 8 rano z 3 przerwami na szybkie mleko.
Nie ma to jak wyspać sie w swoim lozku

Ale miałam sprzątania po powrocie!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ale super

Cytat:
My wczoraj mieliśmy troche zabiegany dzien, ale mały na szczęście był znośny on Ewidentnie nie lubi spacerować w gondoli od wózka bo w foteliku mozna z nim chodzić i chodzić :/ wczoraj przez 3 godziny przeszliśmy przez wszystkie sklepy a on sie tylko raz przebudził i zaraz usnął. Zaliczyliśmy tez wizytę u teściów , moja teściowa jest wręcz oburzona ze niczym nie przepajam Igora, bo za jej czasów to było konieczne. A wogole cudem natury jest woda z glukoza 😞Jakos nie umiem sie porozumieć z ta kobieta, irytuje mnie niemiłosiernie.

Pózniej pojechaliśmy jeszcze w odwiedziny do cioci i tam dziecko jak aniołek, gadał, śmiał sie i nawet usnął na godzinę- co normalnie mu sie nie zdarza.

A dzisiejsza noc tez całkiem spoko, poszedł spac koło 22, pobudka o 4 i o 6.

Teraz młody kima w huśtawce a ja idę sie ogarniać bo znowu troche podróży nas dziś czeka.

Słonecznego dnia wszystkim !
Jak ja Przemka wkładam do gondoli, to drze się jak opentany normalnie jakby tam ogień byl. Ale ja się już tym nie przejmuję, idę i bujam go tak mocno, że jak mnie ktoś widzi, to chyba myśli, że jestem nienormalna. ale mija 5 min i śpi. Przeważnie :P

Cytat:
super ze juz w domku

my po rehabilitacji. Jestem dumna z mojej malutkiej. Terapeutka mówi ze ma silne miesnie i ładnie głowke trzyma, a ze nie trzyma z pozycji na brzuszku to fakt ze przez szelki bo tak nie lezy nigdy. Pokazala nam kilka cwiczen jak pozbyc sie lekkiej asymetrii. Jak ja podnosic, przewijac, odbijac - nie wiedzialam ze to wszystko jest takie wazne !

Bedziemy chodzic do niej w kazdy poniedzialek az do konca czerwca

A kobietka bardzo miła - smieszne bo rehabilitacja w Nieczech, kobietka Holenderka a rozmawiamy po angielsku
nie ma to jak UE
Suuuuper Ale się cieszę!

Co do laktacji to mam pytanie, dziewczyny. Kiedy odciągacie pokarm laktatorem? Ja to robię tak, że wieczorem po karmieniu jak mały zaśnie czekam tak z godzinkę i odciągam z piersi, z której nie karmiłam. Wychodzi mi gdzieś tak ok. 100 ml. Przemo śpi zazwyczaj ze 3-4 h i znów karmię go z tej piersi co ostatnio. Ale tego pokarmu nie ma wtedy jakoś szałowo dużo, bo zrobiłam sobie jedno "karmienie" dodatkowo laktatorem. I zawsze mam stresa, że mały się nie naje i będzie wrzask, że nie leci. Jak to u was wygląda?
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:18   #382
Paumyd
Raczkowanie

Ja odciągam bezpośrednio po karmieniu z tego cyca z którego karmiłam i troche z drugiego, tak zeby razem wyszło mi ok 120-150. Po 2-3 godzinach karmie małego normalnie i nie narzeka na brak
Stary 2016-04-18, 18:24   #383
agaczilla21
Zakorzenienie

Wy tu wakacje juz planujecie...Jeśli mowa o Bieszczadach i Solinie...to po drodze proszę mnie odwiedzić bo jadąc od str Krakowa przez Pilzno a potem Jasło przejeżdżacie w końcu przez moją wieś więc odwiedzin nie odpuszczę To jak być w Rzymie i Papieża nie widzieć.....
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:25   #384
figa84
Zakorzenienie

Joann gdzieś czytałam (chyba u Hafiji), że jak się robi zapas (na powrót do pracy), to żeby odciągać po karmieniu, a nie przed czy w zamian. Na chwilę obecną ja nie jestem w stanie tak odciągnąć. Odciągam po kilku h nie karmienia i potem jak przystawiam małą to różnie, czasem do tej piersi, bo czuję że jest pełniejsza (szczególnie jak mi nie idzie ściąganie i mało wyjdzie), czasem do drugiej. Ogólnie to ja nie znoszę ściągać mleka i jestem szczęśliwa, że ktoś wymyślił roczny macierzyński, bo potem to już mi to nie będzie potrzebne
Stary 2016-04-18, 18:26   #385
Elena_22
Wtajemniczenie

Mały spał do 15ej! potem wstał, pojadł,pomarudził, znów jadł i w miedzyczasie 2 razy złapała go czkawka . Teraz leży na macie na pleckach i obserwuje ulubionego misia a nózkami i rączkami robi wiatraki. Gada cos do miśka, i patrzy w niego, a ten nie odpowiada .

Lucy, jak Bartusiowi wyrosna "stałe" włoski, to znów będzie czupryna .
U nas wyglada śmiesznie, bo wszedzie ma włoski, tylko z czybkiem łysym sie urodził i tamte są tak długie, ze zachodzą mu na uszy i kark i sa ciemniejsze a wyrasta jeżyk ciemny blond. Takie pomieszanie z poplątaniem. i te pierwsze włoski się nie wycierają . no śmiesznie wygląda, i tak słodko .

Miś ciagle nie odpowiada na próby rozmowy
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 18:48   #386
figa84
Zakorzenienie

Dobra z innej beczki. Macie jakieś sprawdzone woski bezpaskowe?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Czy mi się zdaje czy mamy kwiecień i kilka miesięcy do Sylwestra? Wyświetlaja mi się na dole na wizażu fryzury Sylwestrowe

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Mały spał do 15ej! potem wstał, pojadł,pomarudził, znów jadł i w miedzyczasie 2 razy złapała go czkawka . Teraz leży na macie na pleckach i obserwuje ulubionego misia a nózkami i rączkami robi wiatraki. Gada cos do miśka, i patrzy w niego, a ten nie odpowiada .

Lucy, jak Bartusiowi wyrosna "stałe" włoski, to znów będzie czupryna .
U nas wyglada śmiesznie, bo wszedzie ma włoski, tylko z czybkiem łysym sie urodził i tamte są tak długie, ze zachodzą mu na uszy i kark i sa ciemniejsze a wyrasta jeżyk ciemny blond. Takie pomieszanie z poplątaniem. i te pierwsze włoski się nie wycierają . no śmiesznie wygląda, i tak słodko .

Miś ciagle nie odpowiada na próby rozmowy
Z tym misiem to jak u mnie z kotem Tylko kot się przynajmniej mądrze przygląda
A z włoskami... wiesz masz chłopaka to luz, a moja to panna z irokezem I irokez rośnie coraz dłuższy a ten meszek po bokach nie próbuje

O i właśnie Elena... dziś Lusia złożyła ręce, a moja pierwsza myśl "będzie księdzem"

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

ta... człowiek nie pyta o nic dzieciowego to cisza odrazu
Stary 2016-04-18, 18:54   #387
Lola2828
Zadomowienie

Moja mała przelezala z mamą w łóżku pół dnia ja oglądam seriale a ona swoją pszczołe nie mam dzisiaj siły na nic chyba odbijam wizytę koleżanki było aktywnie zrobiłam dzisiaj pyszny makaron z serkiem plesnowym mam nadzieję że można podczas karmienia piersią bo dopiero potem o tym pomyślałam 😜. Ja też już rzadko z gondola chodzę bo ta mała już taka ciekawa świata że się wscieka jak musi w budę patrzeć a jak w foteliku to się rozgląda jak szalona i już mniej śpi na spacerze ale jest grzeczna lubi to ewidentnie 😊

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Mnie z woskiem nie po drodze za duży ból na widok depilatora mam ciarki 😄

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Marta powodzenia z nową butla oby poszło jakoś bezboleśnie 😘
Stary 2016-04-18, 18:57   #388
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Ja odciągam bezpośrednio po karmieniu z tego cyca z którego karmiłam i troche z drugiego, tak zeby razem wyszło mi ok 120-150. Po 2-3 godzinach karmie małego normalnie i nie narzeka na brak
Dzisiaj tak spróbuje, ale nie wiem czy uda mi sie aż tyle odciagnąc.. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Joann gdzieś czytałam (chyba u Hafiji), że jak się robi zapas (na powrót do pracy), to żeby odciągać po karmieniu, a nie przed czy w zamian. Na chwilę obecną ja nie jestem w stanie tak odciągnąć. Odciągam po kilku h nie karmienia i potem jak przystawiam małą to różnie, czasem do tej piersi, bo czuję że jest pełniejsza (szczególnie jak mi nie idzie ściąganie i mało wyjdzie), czasem do drugiej. Ogólnie to ja nie znoszę ściągać mleka i jestem szczęśliwa, że ktoś wymyślił roczny macierzyński, bo potem to już mi to nie będzie potrzebne
Spróbuje dzisiaj po karmieniu. Zobacze czy sie uda. Ja też nie lubie ściągać, ale niestety co wtorek musze bo ide na angielski, a nie odważyłabym się zostawić męża z małym bez mleka
Ja w ogóle mam wrażenie, że mam tego mleka tak "akurat" i ściągać nie mam kiedy.

Edytowane przez joann_
Czas edycji: 2016-04-18 o 19:02
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 19:02   #389
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj tak spróbuje, ale nie wiem czy uda mi sie aż tyle odciagnąc.. Zobaczymy

Spróbuje dzisiaj po karmieniu. Zobacze czy sie uda. Ja też nie lubie ściągać, ale niestety co wtorek musze bo ide na angielski, a nie odważyłabym się zostawiś męża z małym bez mleka
Ja w ogóle mam wrażenie, że mam tego mleka tak "akurat" i ściągać nie mam kiedy.
Tak ogólnie to tak to działa Ja też bym się nie odważyła zostawić bez mleka. Spróbować możesz, a jak nie wyjdzie to zostaniesz przy poprzedniej metodzie.
Stary 2016-04-18, 19:04   #390
agaczilla21
Zakorzenienie

Kto mi powie czemu dopiero teraz? Jak my niebawem do spania....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160418_001.jpg (93,8 KB, 13 załadowań)
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości