|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
. ale spacerów nienawidziła, wyła jak szalona, lubiła jedynie Lady Gagę na dworze i wtedy mozna było z nią chodzić , ja za to mam uraz do L.G. do końca zycia .M. nadrabia. U Ciebie i Marci przy drugim dziecku też tak moze byc. |
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem bo moja tez nie śpi w dzien prawie wcale.... a na podwórku coś się jej odmieniło ostatnio i za każdym razem mam cyrk ze musze ja z wózka wyciągać uspokoic i rąk kilka razy aż zaśnie cala zaplakana i wtedy śpi z 1,5 godziny. A w domu śpi po 5 minut ttlko .Zazdroszczę dziewczynom ze im dzieci śpią. ..[/QUOTE] Nie wiem o co chodzi. Do tego ja wcozraj zrobilam przerwe od probowania butli a dzis znów. Boze jakiej histerii dostala.. Chcialam zacisnac zeby i poczekac bo moze by zalapala ale gdzie tam.. Malp sie nie udusila od placzu i ja razem z nia zaczelam wyc. Dontego spi po 5 min kotlety smazylam po jednym hehe. Cytat:
Poszukam moze uzywek mutsy bo naprawde mnie urzekaja.
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi. Do tego ja wcozraj zrobilam przerwe od probowania butli a dzis znów. Boze jakiej histerii dostala.. Chcialam zacisnac zeby i poczekac bo moze by zalapala ale gdzie tam.. Malp sie nie udusila od placzu i ja razem z nia zaczelam wyc. Dontego spi po 5 min kotlety smazylam po jednym hehe. No nie pociesza mnie to.. Ok niech se nie spi ale niech nie placze... Toc jej nic nie jest bo tylko na rece biore i cisza :-\ Poszukam moze uzywek mutsy bo naprawde mnie urzekaja.[/QUOTE] No dokladnie. Niech nie śpi jak nie chce a mogła by poleżeć chwilkę w bujacxku albo na macie. Czy my tak dużo wymagamy ? Ja mojej pisze taki pamiętnik od urodzenia. Codziennie prawie ile spala co robiła gdzie była czy kupę zrobiła itp. I dam jej to przeczytać kiedyś jak będzie bunt przechodzić i nienawidzić matki swej Jak poczyta jak mnie wykańczala to może jej dupa zmieknie i będzie lepsza dla mamy
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokladnie. Niech nie śpi jak nie chce a mogła by poleżeć chwilkę w bujacxku albo na macie. Czy my tak dużo wymagamy ? Ja mojej pisze taki pamiętnik od urodzenia. Codziennie prawie ile spala co robiła gdzie była czy kupę zrobiła itp. I dam jej to przeczytać kiedyś jak będzie bunt przechodzić i nienawidzić matki swej Jak poczyta jak mnie wykańczala to może jej dupa zmieknie i będzie lepsza dla mamy [/QUOTE]Dobry pomysl haha. Ja bym nir pamietala żeby to pisać ale wiem zw ja tez bylam okropna za niemowlaka i jak mi to rodzics wypominaja to strasznie sie wlurzam :-P ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- No nie moge. Co odloze usnie to za 2 min ryk. O co chodzi???
|
|
#365 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Figa bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() Lamia Dzięki za info z tą prawa piersią, może się przydać. Ja ze swojej strony dodam że moja przez tydzień od szczepienia nie chciała jeść z prawej piersi (a zawsze ja lubiła) i przeszło, więc wnioskuję, że bolała ja nóżka na tym boku po szczepieniu bo nagle przeszło. Czasem też jest taka głodna i wściekła z tego powodu że tż musi ją mocno wybujac i uspokoić i szybko dostawic do piersi inaczej nie ma opcji by się zassala. justynka ja Ci odpowiem bo właśnie wychodzę z bardzo poważnego kryzysu laktacyjnego. Już dokarmiam "tylko" jakieś 3 razy dziennie mm bo było tak źle że właściwie prawie cały czas mm szło. Co mogę poradzić (może ktoś skrytykuje ale nam to pomogło) to nie karmiłam piersią przez 2 dni bo mała też wrzeszczala przy pustych piersiach i karmiłam tylko mm a sama co maks 3 h robiłam laktatorem metoda 7-5-3 min na każdą pierś do tego piłam 2x dziennie karmi i 2x dziennie femaltiker. Aha i 2x dziennie herbatkę. Po takich dwóch dniach laktacja wystartowała ale jeszcze nie zadowolajaco więc ciągle piłam karmi albo femaltiker z 1-2 dziennie o herbatkę i karmiłam mała mm a jak się najadła czekałam z 30-60 min i dawałam pierś żeby ssala, bo już coś szło ale mało, ale po mm nie była taka głodna i sobie ładnie ssala. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Paula super z Mija ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Ja dzisiaj do dentysty i się sram jak nie wiem bo nie mam ani jednej plomby w zębach a mam w dwóch coś do borowania a Hania pojutrze usg stawów i też się boję bo wątpię by wyszło dobrze bo i pediatra i położna mówili że źle odwodzi nóżki ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- No nie moge. Co odloze usnie to za 2 min ryk. O co chodzi???[/QUOTE] Hahahhahahaha zgadzam się z tym nie spaniem i leczeniem spokojnie. I super ten pamiętnik wow!!! Że na to nie wpadłam!!!!
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, witajcie w domu
![]() Waszym dzieciom już włosy rosną, a mojemu dopiero wyłażą te z którymi się urodził Wychodza mu w ilości naprawde dużej, masakra, cały kocyk we włosach. Przerzedziły mu się na czubku i widac skórę, w końcu widze jaką on ma skóre tam pod spodem hehe. Ale będzie teraz komicznie wyglądał, bo ma dalej grzywke i bardzo gęste z tyłu na karku, a na górze łysieje. No fryzura pierwsza klasa ![]() Ja z laktacją to tam tak nie cuduje . Jak mi sie wydawało, że mało to wypilam ze 3 razy po jednej saszetce femaltikera, ale nie sądze żeby coś pomógł, bez szału. Koleżanka poradziła mi napar z kozieradki i tak 2 dni pilam przy kryzysie. I super się cyce zapełniły.Nier musiałam jeszcze nigdy dokarmiac mm. Po prostu zamrozilam sobie z 10 torebek mleka i kilka razy rozmroziłam jak była potrzeba.
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mój Maluch ma ostatnio jakieś gorsze dni i zalicza 5-minutowe drzemki, że nawet nie zdążę spokojnie herbaty zrobić i wypić. A co dopiero włączyć się do wątku- ale jestem na bierząco Dzisiaj pierwszy raz od dłuższego czasu wyszłam na spacer. Na początku był nieszczęśliwy ale potem jakoś zasnął. Teraz też śpi. Wczoraj byli u nas znajomi z 7-mies synkiem i o dziwo był grzeczny. U mnie jeśli chodzi o laktacje to chyba jest ok. Jak trzeba to wisi mi na cycu co 20 minut przez pół godziny ale zakupiłam ten femalitiker... Karmi też...Wodę piję. Cycki trochę mneijsze się zrobiły niż na początku (bo się zmierzyłam i zamówiłam usztywniany stanik).
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko ma dzisiaj jakiś lepszy dzień
Za to spanie to tak jak zawsze- 5 minut i wstaje szczęśliwa jak skowroneczek, chyba że nikogo nie ma w pobliżu to wszczyna alarm. Teraz zasnęła przy cycu i cud nad cudy- jeszcze spi, tyle że nie wiadomo jak długo...Paula super że jesteś zadowolona z rehabilitacji, już niedługo pożegnacie szelki i będziesz mogla głęboko odetchnąć ![]() Esor koleżanka szczepiła na rota i jej synek wylądował tak czy siak w szpitalu. My Michała nie szczepiliśmy i przeszedł łagodnie, więc nie ma reguły. Ale to loteria i to dość droga ![]() Lucy witaj w klubie łysiejących dzieci moja tak wyłysiała 3 tyg po porodzie, tylko na czubku, wyglądała komicznie. Teraz już jej wyrasta taki śliczny meszek jasnoblond My spacerówkę mamy po starszym- Delti DOT i jestem z niej mega zadowolona. Rozkłada się prawie na płasko, więc też myślę że niedługo się już w nią przesiądziemy, bo mój gigantyczny wózek doprowadza mnie do szału. Duża gondola- fajnie, ale waży sam chyba z 16 kg, z dzieckiem i gratami to pod 25 nieraz podchodzi :O nawet mój Tż narzeka, mimo że mnie zakrzyczał jak chciałam fajną, malutką gondolkę kupić To teraz ma- problem ze spakowaniem wozu do bagażnika
|
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My po bioderkach i pięknie ukształtowane stawy biodrowe 7maja zarejestrować się na następne badanie.Mały był grzeczny przed badaniem wygole przerób tam był masakra badanie trwało 4min dosłownie. I rozbierać z polspiochow małego na przewijaku obok babeczki rozbiera swoją córeczkę (przewijaku podwójne więc leżenie obok siebie) i ta pani do swojej córeczki gada a en się do niej zaciesza chyba myślał że to do niego myślałam że tylko dla mamy będzie większość uśmiechów a tu do wszystkich ale tłumacze sobie ze porostu taki szczęśliwy jest to Niestety rozplakal się w trakcie badania nie podobało mu się usg ale to też wynikało z tego że mało spał a przed wyjazdem musiałam go wzbudzić żeby dokarmianie bo tam 34km mieliśmy drogi a w aucie zasnąć nie mogl i zmęczony biedaczek ale w drodze powrotnej spał teraz zjadł i śpi dalej mój robaczek ![]()
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
Obudziła się, wzielam na ręce i spi dalej
a ja miałam iść coś zjeść |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekan az tz przyjdzie i ide z paczkomatu odebrac butelke lovi. Moze z nia sie uda...
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
My tez juz wróciliśmy do domu. Pojezdzilismy troche po Warszawie i gdyby nie stanie w korkach (bardzo tego nie lubi ) to by cały czas spał, zaliczyliśmy jedno karmienie, walnął kupę i mogłam na spokojnie wrócić do domu, przysnął rownież w drodze powtórnej
Widze ze rozglądajcie sie juz za spacerowkami, a ja najchętniej bym go jak najdłużej woziła w głębokim 😍 Spacerówka kojarzy mi sie z "dorosłością " a przecież moj synuś taki mały :p Co do wózków mutsy, ja mam mutsy igo i w nim spacerówka jest typowo letnia, tzn jest bardzo mało zabudowana i chyba nie najlepsza dla takich maluchów. My planujemy koło 5-6 miesiąca sie przesiąść |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
lamia, no właśnie o tym mówię, Waszym już odrastają a mojemu dopiero wypadają
No szkoda, ale z góry było wiadomo, że te włosy to mu za długo nie posiedzą
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Ja super ze juz w domu 😘 jak Polusia? Paula dzielna masz core fajne rady od rehabilitantki sama bym skorzystała 😀mamusiaczek ja od lat jeżdżę do halicza i jestem super zadowolona dobra cena i super jedzenie jak bierzesz z wyżywieniem
dobra lokalizacja i w samej solinie wszędzie blisko polecam 😘
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rosną coraz dłuższe zrobiły się tylko duzo jaśniejsze ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- W ogóle mój słodziak już tak wysoko podnosi glowke jeszcze do niedawna mu się nie chciało ale jak raz podniósł tak wysoko i odkryl ze wtesy mizna dopiero roznych rzeczy zaobserwowac to już za każdym razem wysoko podnosi tak wysoko że przez to że głowa ciężka a patrzy w jedną stronę to go przeważa i się przewraca na bok hihihi
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się miarę podoba Inglesina Trip, ale to jest wózek letni i galeriowy, że tak powiem |
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam że mam zwidy ![]() Natomiast z czubka mu wylazły jak miał tą skórę łuszczącą się To do tej pory mu wyłażą z tego miejsca.Aa i pojaśniały nam tez i to bardzo
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
My jeszcze trochę poczekamy na włoski 😂 także zazdroszczę wam 😊 co do szczepień to my już mamy za sobą rota pneumokoki i meni ale tu w uk tak szczepia
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
My planujemy jechać do Chorwacji w sierpniu i tez chyba przydałby mi sie jakis bardziej kompaktowy wózek. Myślałam o którymś mclarenie, ale ta Inglesina tez całkiem przyzwoicie wyglada :P
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Maclareny też fajne, ale to są wózki typowo letnie, bo po śniegu tym nie ujedziemy
Nie wiem jeszcze co wymyślę.
|
|
|
|
#381 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie jakby tam ogień byl. Ale ja się już tym nie przejmuję, idę i bujam go tak mocno, że jak mnie ktoś widzi, to chyba myśli, że jestem nienormalna. ale mija 5 min i śpi. Przeważnie :PCytat:
Ale się cieszę!Co do laktacji to mam pytanie, dziewczyny. Kiedy odciągacie pokarm laktatorem? Ja to robię tak, że wieczorem po karmieniu jak mały zaśnie czekam tak z godzinkę i odciągam z piersi, z której nie karmiłam. Wychodzi mi gdzieś tak ok. 100 ml. Przemo śpi zazwyczaj ze 3-4 h i znów karmię go z tej piersi co ostatnio. Ale tego pokarmu nie ma wtedy jakoś szałowo dużo, bo zrobiłam sobie jedno "karmienie" dodatkowo laktatorem. I zawsze mam stresa, że mały się nie naje i będzie wrzask, że nie leci. Jak to u was wygląda? |
|||
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Ja odciągam bezpośrednio po karmieniu z tego cyca z którego karmiłam i troche z drugiego, tak zeby razem wyszło mi ok 120-150. Po 2-3 godzinach karmie małego normalnie i nie narzeka na brak
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu wakacje juz planujecie...Jeśli mowa o Bieszczadach i Solinie...to po drodze proszę mnie odwiedzić bo jadąc od str Krakowa przez Pilzno a potem Jasło przejeżdżacie w końcu przez moją wieś więc odwiedzin nie odpuszczę
To jak być w Rzymie i Papieża nie widzieć.....
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Joann gdzieś czytałam (chyba u Hafiji), że jak się robi zapas (na powrót do pracy), to żeby odciągać po karmieniu, a nie przed czy w zamian. Na chwilę obecną ja nie jestem w stanie tak odciągnąć. Odciągam po kilku h nie karmienia i potem jak przystawiam małą to różnie, czasem do tej piersi, bo czuję że jest pełniejsza (szczególnie jak mi nie idzie ściąganie i mało wyjdzie), czasem do drugiej. Ogólnie to ja nie znoszę ściągać mleka i jestem szczęśliwa, że ktoś wymyślił roczny macierzyński, bo potem to już mi to nie będzie potrzebne
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały spał do 15ej! potem wstał, pojadł,pomarudził, znów jadł i w miedzyczasie 2 razy złapała go czkawka
. Teraz leży na macie na pleckach i obserwuje ulubionego misia a nózkami i rączkami robi wiatraki. Gada cos do miśka, i patrzy w niego, a ten nie odpowiada .Lucy, jak Bartusiowi wyrosna "stałe" włoski, to znów będzie czupryna .U nas wyglada śmiesznie, bo wszedzie ma włoski, tylko z czybkiem łysym sie urodził i tamte są tak długie, ze zachodzą mu na uszy i kark i sa ciemniejsze a wyrasta jeżyk ciemny blond. Takie pomieszanie z poplątaniem. i te pierwsze włoski się nie wycierają . no śmiesznie wygląda, i tak słodko .Miś ciagle nie odpowiada na próby rozmowy
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra z innej beczki. Macie jakieś sprawdzone woski bezpaskowe?
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Czy mi się zdaje czy mamy kwiecień i kilka miesięcy do Sylwestra? Wyświetlaja mi się na dole na wizażu fryzury Sylwestrowe ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Tylko kot się przynajmniej mądrze przygląda ![]() A z włoskami... wiesz masz chłopaka to luz, a moja to panna z irokezem O i właśnie Elena... dziś Lusia złożyła ręce, a moja pierwsza myśl "będzie księdzem" ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- ta... człowiek nie pyta o nic dzieciowego to cisza odrazu
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała przelezala z mamą w łóżku pół dnia ja oglądam seriale a ona swoją pszczołe nie mam dzisiaj siły na nic chyba odbijam wizytę koleżanki było aktywnie
zrobiłam dzisiaj pyszny makaron z serkiem plesnowym mam nadzieję że można podczas karmienia piersią bo dopiero potem o tym pomyślałam 😜. Ja też już rzadko z gondola chodzę bo ta mała już taka ciekawa świata że się wscieka jak musi w budę patrzeć a jak w foteliku to się rozgląda jak szalona i już mniej śpi na spacerze ale jest grzeczna lubi to ewidentnie 😊---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Mnie z woskiem nie po drodze za duży ból na widok depilatora mam ciarki 😄 ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Marta powodzenia z nową butla oby poszło jakoś bezboleśnie 😘
|
#388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w ogóle mam wrażenie, że mam tego mleka tak "akurat" i ściągać nie mam kiedy. Edytowane przez joann_ Czas edycji: 2016-04-18 o 19:02 |
||
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym się nie odważyła zostawić bez mleka. Spróbować możesz, a jak nie wyjdzie to zostaniesz przy poprzedniej metodzie.
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi powie czemu dopiero teraz? Jak my niebawem do spania....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

.
. ale spacerów nienawidziła, wyła jak szalona, lubiła jedynie Lady Gagę na dworze i wtedy mozna było z nią chodzić
.
już chciałam Karmi spróbować ale darowałam sobie i samo jakoś unormowało się
.

Koleżanka poradziła mi napar z kozieradki i tak 2 dni pilam przy kryzysie. I super się cyce zapełniły.

A myślałam że mam zwidy
Ale się cieszę!