Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-29, 19:06   #1321
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetocholiczki - grupa wsparcia NK

Ja też mam tylko jeden balsam + pół buteleczki brązującego, nie mojego, ale chyba mnie przypadnie jego zużycie.
Najgorzej jest z rożami, pudrami, cieniami i błyszczykami. Cała reszta jest zużywana i uzupełniana na bieżąco. Róże starczają do końca zycia, tak samo cienie. Z błyszczykami i pudrami jest trochę lepiej, ale i tak mam za dużo.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 19:24   #1322
Maemi
Raczkowanie

Ja złapałam się dziś rano, jak sobie próbowałam tłumaczyć, że balsam rozświetlający, brązujący i oliwka nie powinny się wliczać i w ten sposób mam tylko 7 a jak odliczę ten z kolagenem do zadu i serum do biustu to tylko 5 a 5 to nie jest tak dużo i mogę sobie kupić nowy. Ale wybiłam sobie ten pomysł z głowy na szczęście. Ta analiza pokazuje jak poważna jest moja choroba...
Róże mam 2 i sporadycznie ich używam, tu problemu nie ma zupelnie.
Pudry też 2 (wliczając meteoryty), chyba ok. Kuszą mnie sypkie pryzmy, ale panuję nad sobą.
Z błyszczykami jest w miarę ok, jeden Loreal, jeden Nuxe, ale dramat w Smackersach, właśnie odebrałam 4 nowe, w sumie będzie 15.
Ile mam cieni będę widzieć jutro, zaczęłam robić zdjęcia na zbiory kosmetyczne i będę kończyć dziś po pracy.
Patrząc na zdjęcia Twojej kolekcji Estello widzę, że jest też pewien problem w temacie lakierów
Pudry jednak są 3 - Zakupiłam kiedyć Eclats du Nacre i użyłam do 2 razy może. Myślę, że z pryzmami może być podobnie, dlatego ich jeszcze nie kupiłam. Ciekawe ile wytrzymam

Edytowane przez Maemi
Czas edycji: 2007-11-29 o 19:34 Powód: przypomniałam sobie o jeszcze jednym pudrze :(
Maemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 19:29   #1323
pakosta
Wtajemniczenie

Kupiłam dzisiaj podkład i tusz, oba planowane i potrzebne (podkłąd mam za ciemny na zimę, tusz na wykończeniu), oba za drogie

W grudniu muszę sobie kupić tylko i wyłącznie:
szampon do włosów farbowanych, zresztą chyba Radical Farmona
krem do rąk
micel Maybelline

Jak będę pytać o jakikolwiek kosmetyk, bijcie
A kto wspominał o śliwkowych Body Shopach? Macałam je dzisiaj....

Zizou - tak Cię głupio spytam, Ty naprawdę chcesz zredukować ilość kupowanych przez siebie kosmetyków, czy po prostu czujesz się rozgrzeszona pisząc że chcesz

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 19:36   #1324
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
A kto wspominał o śliwkowych Body Shopach? Macałam je dzisiaj....
I co?? Fajne?? Czy nie bardzo?? A imbrową serię widziałaś?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 20:41   #1325
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Zizou - tak Cię głupio spytam, Ty naprawdę chcesz zredukować ilość kupowanych przez siebie kosmetyków, czy po prostu czujesz się rozgrzeszona pisząc że chcesz
naprawde chce tylko mi narazie nie wychodzi od jutra nic nie kupie, bo nie mam za co
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 20:51   #1326
snowqueen
Zakorzenienie

Po głębokich przemyśleniach doszłam do wniosku, że sephorowy kompakt chyba sobie daruję póki co - krem + superstay silky + sypki Clinique wystarczająco otulają mi buźkę I nie chce mi się szukać koloru i w ogóle.

Co do różu to pomyślę, najwyżej ktoś mi go podaruje w prezencie i tyle

Dzisiaj byłam w Superpharmie, nawet się przyglądałam paru kosmetykom, ale wyszłam jedynie z Nestea

zizou czekamy w takim razie na Twoje sukcesy

Estella a ja mam 7 balsamów Jak to robisz, że nie gromadzisz takich kosmetyków? Róże, cienie to wiadomo... Ja wiem, że to głupie pytanie Ale chciałabym się oduczyć tego chomikowania.
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 21:06   #1327
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

a ja nie kupowałam przez 1,5 miesiąca.
w listopadzie kupiłam tylko żel do mycia twarzy z AHA BioBalans Ziaja i tusz do rzęs Maybelline VECB - poprzedni żel się skończył, tusze miałam dwa - MF 2000 Calorie i Lancome Hypnose. MF skończyłam a Hypnose ostatnio jakoś mnie nie zadowala, więc postanowiłam wrócić do swojego starego ulubieńca

zapasy sukcesywnie zużywam i dobrze mi idzie dążę powoli do stanu idealnego w każdej dziedzinie

niestety teraz nagle moja lista kosmetycznych niezbędników powiększa się w zastraszającym tępie.. na gwałt potrzebuję podkładu, tylko znowu te problemy z doborem koloru.. eh. poza tym kuszą mnie kolejne kremy, balsamy, cienie, przydałby się nowy błyszczyk i róż.

ratunku
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-29, 21:07   #1328
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maemi Pokaż wiadomość
Patrząc na zdjęcia Twojej kolekcji Estello widzę, że jest też pewien problem w temacie lakierów
U mnie? Hmm dużo resztek lakierów wyrzuciłam/zużyłam. Te co zostały są w większości niezbyt drogie i praktycznie wszystkich używam
Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Estella a ja mam 7 balsamów Jak to robisz, że nie gromadzisz takich kosmetyków? Róże, cienie to wiadomo... Ja wiem, że to głupie pytanie Ale chciałabym się oduczyć tego chomikowania.
Nie przepadam się smarować balsamami, więc 1-2 balsamy to max. W okresie grzewczym staram sie smarować codziennie/co drugi dzień i nawet mi to wychodzi ja mam o tyle ułatwione zadanie, że nie przepadam za mocno perfumowanymi kosmetykami, bo po tygodniu mam dosyć zapachu. Więc kupuję jakiś dobrze nawilżający bezzapachowy i nic mnie nie kusi.
Niestety ostatnio zebrało się trochę błyszczyków; mam szminkę i 4 resztki błyszczyków na wykończeniu. Mam nadzieję, że uda mi się zużyć je w najbliższym czasie (w tym 2 moje ukochane Glam Shine'y).

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2007-11-29, 21:20   #1329
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Nie przepadam się smarować balsamami, więc 1-2 balsamy to max. W okresie grzewczym staram sie smarować codziennie/co drugi dzień i nawet mi to wychodzi ja mam o tyle ułatwione zadanie, że nie przepadam za mocno perfumowanymi kosmetykami, bo po tygodniu mam dosyć zapachu. Więc kupuję jakiś dobrze nawilżający bezzapachowy i nic mnie nie kusi.
Niestety ostatnio zebrało się trochę błyszczyków; mam szminkę i 4 resztki błyszczyków na wykończeniu. Mam nadzieję, że uda mi się zużyć je w najbliższym czasie (w tym 2 moje ukochane Glam Shine'y).
Ja też nie przepadam, ale lubię je mieć, więc najpierw nagromadzę, a potem zmuszam sie do ich zużywania...
Zużyję co mam, potem chcę mieć właśnie 2 balsamy/masła. Zwłaszcza, że też szybko nudzi mi się wiele zapachów, ale w momencie zakupu ten argument do mnie nie przemawia

O smarowidłach do ust nie będę się powtarzać (35 sztuk mówi samo za siebie). Jeden smackers niedługo zakończy swój żywot, podobnie jak mój ulubiony aktualnie błyszczyk - Glam Shine Natural Glow w kolorze Juicy Rose Glow Będzie mi go brakowało!
Stary 2007-11-29, 22:26   #1330
SiSleyS
Zakorzenienie

Kupiłam kuferek do kosmetyków
I dzięki niemu dwie półki w łazience mam puste

Znalazłam go w zwykłym, takim dużym sklepie, jest śliczny i wygląda na starą robotę, troszkę ozdobny w stylu secesyjnym. Jest bardzo leciutki ale z kosmetykami to waży chyba 4kg......

Co do różu Sephory to Snowqueen najpierw go przetestuj, efekt daje delikatny z taką poświatą (nie będę pisać, że ładny itp. bo nie chcę Cię kusić ). Na pewno ładniejszy od L'oreala.
Ech ............. muszę to napisać- jest wart zakupu, nie mogę kłamać, że nie

Dawno mnie tu nie było, w okresie letnim prawie się wyleczyłam, ale niestety mania powróciła spowrotem na jesień I tak oto nie ma tygodnia bym jakiegoś kosmetyku nie kupiła

Ale uwaga! Dzisiaj powstrzymałam się przed zakupem kosmetyków Fekkai, w tej promocji "1+1 za 1zł". Wytłumacyzłam to sobie tak, że obecny szampon i odżywkę Fekkai mam już od czerwca- a dopiero zużyłam troszkę ponad połowę. Zresztą nie wiem za bardzo jaką serię chciałabym kupić- może odżywkę 'volume' ale drugi kosmetyk to za chiny nie wiem jaki. Normalnie kupuję z tych samych linii, ale z tej 'volume' szampon jest podobno kiepski.

No więc jedynie pozostaje mi kupić znowu serię do farbowanych, ale czy to ma sens, jak jeszcze ją mam? Bo taki fajny chłopak w Sephorze powiedział mi, że ta promocja na Fekkai często się pojawia- czy to prawda? Proszę znawczynie o odpowiedź, bo to bardzo ważne dla mnie
Stary 2007-11-29, 22:54   #1331
SiSleyS
Zakorzenienie

Snowqueen specjalnie dla Ciebie zrobiłam fotki tego różu na policzkach (dla niezorientowanych: Sephora Blush Me Trio)- strasznie dużo go musiałam napaćkać bo na zdjęciach jak wiadomo kolory giną.
Dlatego też wygląda jakby robił placki ale tak nie jest, nałożyłam jego bardzo dużo, jakieś 4x więcej niż normalnie jak się maluję.

Może się akurat zniechęcisz, bo nie wiem jak go sobie wyobrażałaś po moim opisie

Błagam nie patrzcie na całą resztę bo jestem już dzisiaj zmęczona....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg róż2.jpg (81,2 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg róż1.jpg (51,3 KB, 95 załadowań)
Stary 2007-11-29, 23:07   #1332
zizou
Zakorzenienie

Sis musze to napisac: jakie Ty masz sliczne brwi
Stary 2007-11-29, 23:43   #1333
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Kochana jesteś
Bardzo ucieszył mnie Twój komentarz
Stary 2007-11-30, 07:35   #1334
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Snowqueen specjalnie dla Ciebie zrobiłam fotki tego różu na policzkach (dla niezorientowanych: Sephora Blush Me Trio)- strasznie dużo go musiałam napaćkać bo na zdjęciach jak wiadomo kolory giną.
Dlatego też wygląda jakby robił placki ale tak nie jest, nałożyłam jego bardzo dużo, jakieś 4x więcej niż normalnie jak się maluję.

Może się akurat zniechęcisz, bo nie wiem jak go sobie wyobrażałaś po moim opisie

Błagam nie patrzcie na całą resztę bo jestem już dzisiaj zmęczona....
Po pierwsze - jesteś kochana, dziękuję! Specjalnie dla mnie To bardzo miłe

Po drugie - jest piękny Kupię go na 99%! Właśnie tak sobie go wyobrażałam Na szczęście Sephorowe kosmetyki nie są aż takie drogie, więc... Chciałabym właśnie takie delikatny róż, burżujowa 16 nie zawsze mi teraz pasuje, chciałam właśnie coś zimnego i lekko błyszczącego. Wydaje się idealny, no co się będę oszukiwać

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Nooooo... Też tak sądzę
Stary 2007-11-30, 08:46   #1335
Iwona 25
Zakorzenienie

u mnie to nie brwi a busz,krzaczory niestety
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 09:19   #1336
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie przepadam, ale lubię je mieć, więc najpierw nagromadzę, a potem zmuszam sie do ich zużywania...
Zużyję co mam, potem chcę mieć właśnie 2 balsamy/masła. Zwłaszcza, że też szybko nudzi mi się wiele zapachów, ale w momencie zakupu ten argument do mnie nie przemawia

O smarowidłach do ust nie będę się powtarzać (35 sztuk mówi samo za siebie). Jeden smackers niedługo zakończy swój żywot, podobnie jak mój ulubiony aktualnie błyszczyk - Glam Shine Natural Glow w kolorze Juicy Rose Glow Będzie mi go brakowało!
Ja też go kończę! I Juicy Rose albo Baby Rose z podstawowej kolekcji Juice(nie pamiętam dokładnie nazwy). Plus Sephorowy błyszczyk z mentolem (używanie go na zewnątrz nie jest dobrym pomysłem, więc maluję się nim tylko w domu), i szminka Avon w kolorze Whipser.
Masz jakieś ciekawe balsamy do ciała? Ja mam Niveę w błękitnej butelce z kroplą plus pół Garniera brązującego.

Siegfried Obermeier
Stary 2007-11-30, 09:36   #1337
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Ja też go kończę! I Juicy Rose albo Baby Rose z podstawowej kolekcji Juice(nie pamiętam dokładnie nazwy). Plus Sephorowy błyszczyk z mentolem (używanie go na zewnątrz nie jest dobrym pomysłem, więc maluję się nim tylko w domu), i szminka Avon w kolorze Whipser.
Masz jakieś ciekawe balsamy do ciała? Ja mam Niveę w błękitnej butelce z kroplą plus pół Garniera brązującego.
No ładnie z tym błyszczykiem Mamy podobny gust

Hm... Nie wiem, czy ciekawe Skończyłam dwa masła z Ziaji - bardziej byłam zadowolona z waniliowego, teraz zużywam zapasy, wśród nich są:
- masło ujędrniające z Ziaji (ma zapach ciepły, anyżkowy)
- masło mango M&S - to znasz
- balsam nawilżający Spa Vegetal YR, wersja dla skóry normalnej, świeży, delikatny zapach, ale nie próbowałam go jeszcze na skórze (chociaż kupiłam ponad miesiąc temu). Mam nadzieję, że będę z niego równie zadowolona jak moja siostra
- balsam masło kakaowe-wanilia M&S - nie przepadam za nim
- mini masełko waniloowe Sephora - też nie próbowałam

Oprócz tego mam dwa specyfiki na cellulit, jeden na rozstępy i krem do ciała z drobinkami (na lato) i brązujący Nutribronze (całe opakowanie, nie używam ).

Jak to wszystko wykończę, planuję kupić albo waniliowe masło z Ziaji - uważam, że jest naprawdę świetne, albo krem do ciała z sephorowej serii Brown , albo jakiś taki delikatnie pachnący balsam, bo mogę mieć dość po zużyciu wszystkiego pachnącego, co wymieniłam wyżej. Ogólnie w zimie raczej kupuję masła, bo skóra mi się nadmiernie przesusza.

A czy jesteś zadowolona z tego balsamu Nivei? To ten w granatowym opakowaniu czy ten wygładzający? Nie za bardzo orientuję się w ich asortymencie
Stary 2007-11-30, 10:33   #1338
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to wszystko wykończę, planuję kupić albo waniliowe masło z Ziaji - uważam, że jest naprawdę świetne, albo krem do ciała z sephorowej serii Brown , albo jakiś taki delikatnie pachnący balsam, bo mogę mieć dość po zużyciu wszystkiego pachnącego, co wymieniłam wyżej. Ogólnie w zimie raczej kupuję masła, bo skóra mi się nadmiernie przesusza.
A które Sephorowe masło najlepiej pielęgnuje? Bo Ty chyba wszystkie je miałaś, nie?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 10:48   #1339
Monique :)
Wtajemniczenie

Uuuupss, chyba tu weszlam w nieodpowiednim momencie! Widze ze dyskusja dotyczy balsamow i masel a ja jestem uzalezniona wlasnie od balsamow. I jeszcze od maseczek do twarzy. Ten pierwszy nalog to jeszcze rozumiem, bo uwielbiam sie balsamowac ale maseczke robie raz na ruski rok a zapas mam na kilka lat do przodu!
W kazdym badz razie od grudnia postanowilam zuzywac sukcesywnie to co mam (zaczelam juz przygotowywac liste na watek "pozbywamy sie") i nie kupowac nic niepotrzebnego. Ciekawa jestem czy ten watek pomoze mi w leczeniu czy nasili moja manie?
Stary 2007-11-30, 10:48   #1340
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
No więc jedynie pozostaje mi kupić znowu serię do farbowanych, ale czy to ma sens, jak jeszcze ją mam? Bo taki fajny chłopak w Sephorze powiedział mi, że ta promocja na Fekkai często się pojawia- czy to prawda? Proszę znawczynie o odpowiedź, bo to bardzo ważne dla mnie
Wiesz, ma sens Ja mam zużyty w 80% szampon do farbowanych i kolejny już czeka
A promocja pojawia się nieregularnie. Pamiętam, że była pod koniec ubiegłego roku, a potem dopiero chyba przed wakacjami. A teraz znów jest. No więc różnie jak widać.

A co do kuferka - daj zdjęcie

A brwi masz śliczne

A co do wątku: kliknęło mi się na piąteczki Diora Pink Idol, bo na nie chorowałam od jakiegoś czasu.... Oczywiście jest to kolejna paletka, której do końca życia nie zużyję
Stary 2007-11-30, 10:49   #1341
pakosta
Wtajemniczenie

Nie lubię zimą smarować się balsamem, dlatego z tym nie mam problemu, na stanie mam 1 max. 2. Teraz w związku z NK nie mam żadnego, przeszłam na oliwkę Hipp. Nie potrzebuję żadnego balsamu.

Zrezygnowałam też z zakupu kremu do stóp, na rzecz ww oliwki + resztek jakiegoś starego cold cream na miejsca spękane. Nie potrzebuję kremu do stóp.

Żel do mycia mam jeden, w ogóle to tego czym się namydlam nie przywiązuję wagi Nie potrzebuję żelu do mycia.

Mazideł do ust tez nie lubię. Nie potrzebuję pomadki ani błyszczyka.

I przekonałam się, że nie potrzebuję wcale tuszu z górnej półki, niestety już za późno

Wymiana
Stary 2007-11-30, 11:24   #1342
snowqueen
Zakorzenienie

pakosta Ty tu zdecydowanie przodujesz, jeśli chodzi o rozsądek i postanowienia!

A co za tusz kupiłaś, czyżby CV czy inny? Nie sprawdził się...?

Edit: już wiem z sephorowego wątku
Stary 2007-11-30, 11:28   #1343
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:
pakosta Ty tu zdecydowanie przodujesz, jeśli chodzi o rozsądek i postanowienia!

A co za tusz kupiłaś, czyżby CV czy inny? Nie sprawdził się...?

Edit: już wiem z sephorowego wątku
CV, narazie piewsze testy, jestem zdecydowanie na NIE, a do tego na truskawie inny wysokopółkowy tusz na który miałam chęć jest za niecałe 50 zł

Wymiana
Stary 2007-11-30, 14:16   #1344
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

kurde. kusi mnie paletka cieni miss spoty.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 16:10   #1345
Iwona 25
Zakorzenienie

Żel do mycia mam jeden, w ogóle to tego czym się namydlam nie przywiązuję wagi Nie potrzebuję żelu do mycia.

ja tez tak mam
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 18:11   #1346
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
No ładnie z tym błyszczykiem Mamy podobny gust

Hm... Nie wiem, czy ciekawe Skończyłam dwa masła z Ziaji - bardziej byłam zadowolona z waniliowego, teraz zużywam zapasy, wśród nich są:
- masło ujędrniające z Ziaji (ma zapach ciepły, anyżkowy)
- masło mango M&S - to znasz
- balsam nawilżający Spa Vegetal YR, wersja dla skóry normalnej, świeży, delikatny zapach, ale nie próbowałam go jeszcze na skórze (chociaż kupiłam ponad miesiąc temu). Mam nadzieję, że będę z niego równie zadowolona jak moja siostra
- balsam masło kakaowe-wanilia M&S - nie przepadam za nim
- mini masełko waniloowe Sephora - też nie próbowałam

Oprócz tego mam dwa specyfiki na cellulit, jeden na rozstępy i krem do ciała z drobinkami (na lato) i brązujący Nutribronze (całe opakowanie, nie używam ).

A czy jesteś zadowolona z tego balsamu Nivei? To ten w granatowym opakowaniu czy ten wygładzający? Nie za bardzo orientuję się w ich asortymencie
Znam i bardzo lubię nie wiem czy nie zażyczyć sobie pod choinkę tego masełka lub zestawu z miniaturami kosmetyków z tej serii.
Niveę masz tutaj https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
Lekka, nie zostawia tłustej warstwy, nawilża, ale ja nie mam problemu z suchą skórą.
Brown bosko pachnie zastanawiałam się ostatnio nad czymś z tej serii, ale nie mogłam się zdecydować.

U mnie teraz priorytetem jest zużycie kilku błyszczyków, pudru prasowanego, kremu do biustu, kremów do twarzy i resztki toniku - działa mi na nerwy, Purittin Iwostinu, już nie mogę wytrzymać zapachu olejku herbacianego; kupiłam kilka dni temu tonik Ziaji Pro i nie mogę się doczekać aż zacznę go używać.

Siegfried Obermeier
Stary 2007-11-30, 19:01   #1347
zizou
Zakorzenienie

ja dzis kupilam balsam do ciala, no ale to mus skonczyl sie, a mam tylko jedno mazidlo do ciala - smarowac sie musze, bo chociaz dzien zaniedbania prowadzi do pekajacej skory i bolacych ran. czekam teraz tylko na nail teka i dwa blyszczyki ktore leca z all i do konca roku mam spokoj

twarzy zelami w ogole nie myje wiec tez takie wydatki mi odpadaja. licze, ze micela wystarczy mi do konca roku, a potem kupie sobie ze dwie buteleczki avenki. kolorowki mam az nadto, wiec jakies planowane zakupy w polowie stycznia.

i teraz mantra: wytrwam, wytrwam, wytrwam
Stary 2007-11-30, 20:01   #1348
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Jestem w rozterce!

SiSleyS w wątku Sephorowym tak sugestywnie opisała potrójny róż Sephory, że poczułam niesamowitą chęć posiadania go. Właśnie tego różowego. W sumie nie mam takiego różowego różu - mam tylko burżuja 16, końcówkę różu pojedynczego jeszcze w poprzednim sephorowym opakowaniu i dwa małe róże w palecie do makijażu (tylko kolory bardziej mamy, nie moje, więc praktycznie ich nie używam).

Czy ten zakup byłby więc uzasadniony? Taki pocieszacz za rozświetlacz ArtDeco, którego we Wrocławiu nigdzie nie ma
Snow, moim zdaniem nie masz sie nawet co zastanawiać - jak można mieć tylko półtora różu? Poza tym, jak jednego zostało mało, to niedługo może się np. pokruszyć i co wtedy zrobisz?

Wiem, wiem - intencja tego wątku jest zupełnie inna niż moje słowa, ale ja tak trochę na punkcie róży... No same wiecie.

Cytat:

No ale właśnie mam tylko 1 róż i "kawałek", jak napisałam w poprzednim długim poście, więc może to nie byłby zakup nałogowy, lecz potrzeba?
Zdecydowanie potrzeba.

Cytat:
Napisane przez Maemi Pokaż wiadomość
Iceflower - czytając, że znalazłaś idealny balsam przejrzałam Twoje recenzje - do listy zakupów balsam dopisany, ale daję znać, że peelingi Miraculum i Farmony są w całkiem dobrych cenach w drogerii na początku Szewskiej. Farmona jest też w Almie ( minimalnie taniej) i GC (dużo drożej).
Ja idealne balsamy znajduję o dziwo dość często.

A tak poważnie mówiąc, to jakoś dobrze trafiam, a dzisiaj wypatrzyłam jeszcze jeden balsam, który już nawet niosłam do kasy, ale w porę sie zatrzymałam. I mam co do niego takie samo postanowienie, jak w stosunku do masła Miraculum - zużyć w końcu jakiś balsam, a dopiero potem kupić inny.

Kupiłam dzisiaj peeling Miraculum. W końcu i był to zakup planowany i potrzebny. Znalazłam go w końcu w Firlicie na Starowiślnej (w tym na Szewskiej nigdy nic nie ma, albo ja źle trafiam) i szczęśliwa wzięłam z półki przedostatni słoiczek skacząc prawie z radości. A potem znalazłam jeszcze całą półkę tych peelingów w Drogerii/Aptece Europejskiej i się zastanawiam, po co od kilku dni chodzę wściekła, że w centrum miasta Krakowa nie można dostać kosmetyków krakowskiej firmy. A można.

Farmonę mam już przerobioną i lekko chemiczna wanilia, acz ładna, jednak się nudzi.

Za to Miraculum pachnie cudownie.

Cytat:
A ja właśnie chciałabym ten błyszczyk. Ale nie wiem, czy to ma sens. Błyszczyki lubię tylko zimą jak mnie najdzie ochota, a Glam Shiny lubię najbardziej (kojarzą mi się z zimą, bo kiedyś siostra podrzucała mi je od choinkę). Na razie mam 1 błyszczyk. Właśnie Glam Shine Natural Glowa, ale w kolorze Magnetic Nude Glow. Czy usprawiedliwiony jest zakup błyszczyka bez drobinek?

----

Ja dzisiaj zrobiłam głupstwo, bo oczywiście jak sroka wpadnie na nową kolekcję AD, to głupieje. No i kupiłam ten ich wielki, trójkolorowy rozświetlacz, bo tak mnie zahipnotyzował swoim blaskiem. Nawet specjalnych wyrzutów sumienia nie mam, bo czegoś takiego jeszcze nie miałam, ale dzisiaj liczyłam moje rozświetlacze i najlepiej z tym nie wyglądam.

Kupiłam też żel piernikowy YR, ale to limitowanka i mały wydatek, więc nie mam do siebie pretensji. Tym bardziej, że mam już tylko jeden żel, a ja szybko zużywam.

Za to dostałam dwie kompletnie idiotyczne rzeczy, które prowokuja do dalszych zakupów. Do rozświetlacza dostałam kasetkę na 2 cienie, a po co mi pusta kasetka. Teraz będzie kusić do zapełnienia jej. A w YR namówili mnie do założenia karty i dali mi rabat 40% na zakupy przez 2 miesiące. I jak mam z tego nie korzystać?

----

No i dojrzałam do racjonalizacji moich zakupów (pukanie w czoło mi przeszło).

W grudniu kupię i będzie to całkowicie usprawiedliwione:

- niezbędniki z pielęgnacji, które się pokończyły lub pokończą na pewno, na czele z: peelingiem do stóp, pianką do włosów i tonikiem do twarzy, pomadką ochronną,

- cienie do powiek do makijażu sylwestrowego,

- aplikator do rozcierania cieni w S. i być może 2 inne rzeczy, żeby było do promocji (jeżeli nie będę mogła się jej oprzeć).

W grudniu absolutnie nie kupię:

- żadnej szminki, nawet w najpiękniejszym odcieniu,

- balsamu do ciała, bo mam się czym smarować i powoli zużywam,

- perfum, bo coś ostatnio od większości zapachów mnie mdli,

- podkładu, ani pudru (jeżeli chodzi o pudry, to czuje się rozgrzeszona z prezentów, nawet takich, o które prosiłam Mikołaja dość głośno i wyraźnie)

- kremu, ani żadnego innego nawilżacza do twarzy, bo jak już wiadomo mam za dużo.

W grudniu być może kupię:

- gwiazdkowy rozświetlacz S. - ale już tylko jeden i tylko może, tydzień temu 2 były moim must have, więc może z tym też mi przejdzie,

- może zamówię na A. maskę do włosów, w razie wolnych środków,

- błyszczyk L'oreal, jak mi go nie wybijecie skutecznie z głowy,

- tusz CV, również w razie wolnych środków,

- róż do policzków, jeżeli moja wizja makijażu sylwestrowego będzie jednak wymagała nowości,

- rozświetlacz (nie bijcie) Deborah, jeżeli nie przestanie mi się podobać,

- cienie do smoky eyes, jeżeli jakieś znajdę, ale na razie się nie zanosi.

----

Przepraszam za przydługiego posta, ale przez 2 dni byłam odcięta od pisania na wizażu, a chciałam się podzielić przemyśleniami.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-30, 20:19   #1349
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zrobiłam głupstwo, bo oczywiście jak sroka wpadnie na nową kolekcję AD, to głupieje. No i kupiłam ten ich wielki, trójkolorowy rozświetlacz, bo tak mnie zahipnotyzował swoim blaskiem. Nawet specjalnych wyrzutów sumienia nie mam, bo czegoś takiego jeszcze nie miałam, ale dzisiaj liczyłam moje rozświetlacze i najlepiej z tym nie wyglądam.
gdzie i za ile? nie zebym chciala kupic, ale list do swietego jeszcze nie napsiany wiec moze dorzuci do butow i kombinezonu takze i rozswietlacz? [przy liscie prezentow tez jestem z sibie dumna, do tej pory ani pol kosmetyka same praktyczne i potrzebne rzeczy typu deska snowboardowa a rozswietlacz moglby dorzucic zamiast czekoaldy i mandarynek ]
Stary 2007-11-30, 20:20   #1350
pakosta
Wtajemniczenie

skończył mi się peeling do ciała.

W grudniu kupię tylko i wyłącznie:
krem do rąk
micel Maybelline
peeling do ciała jak wymyślę jaki

Szampon kupiony.

Aha i jeszcze jedna myśl - nie stać mnie na drogie kosmetyki, mimo że je kupuję. Dlatego zaczynam się ograniczaj do dobrych, sprawdzonych produktów ze średniej półki (kolorówka) i niższej (pielęgnacja)! Wyjątkiem może być podkład, krem do twarzy i filtr. Amen.

Wymiana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości