|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
ale dzięki zapytam jeszcze lekarza
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Na brzuchu. W innej pozycji sie wscieka
|
|
|
|
#2643 |
|
Zadomowienie
|
Australia klaski za wizytę i wagę małej, kawał kobitki :-D
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Kasia, u ciebie też już waga impomująca, super że wszystko ok :-D |
|
|
|
#2644 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie po wizycie ok. Miałam bez usg, ale szyjka długa, nic się nie skraca Od maja mam chodzić regularnie na ktg i wizyty już co tydzień ze wzgl. na cukrzycę. Od zrobienia testu ciążowego do dziś na wadze przybyło mi prawie 3 kg!!!! (tylko) I ja się dziwię, że sił mi już brak ![]() Cytat:
Olek jest jeszcze większy, więc nie zdziwię się jak na usg pod koniec kwietnia będzie miał na liczniku ok 3 kg Cytat:
Cytat:
Szczególnie wtedy jak z czymś mi podpadnie i jestem na nią "zła"
|
|
#2645 |
|
Zadomowienie
|
Wracam po niezwykle aktywnym, wspaniałym weekendzie z cudownymi ludźmi. Odwiedzili nas znajomi z 2 letnią córeczką i prawie pół rocznym synkiem Było super! Choć krótko. Oddali kołyskę, dostaliśmy siatę ciuszków po Marysi i nowy komplecik z hm dla Malutkiej.Teraz tylko pomalować sypialnię, kupić komodę i mogę prać i prasować ![]() Gratuluję udanych wizyt, dobrych wieści ze szpitali i 2kg dzieciaczków ![]() Za dnia wrócę już z cytowaniem, tymczasem dobrej nocki i przyjemnego poranka !
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taka drobinka jesteś, a takie duże dzieci hodujesz! ![]() Mi lekarz o Ktg wspominał coś od 36 albo 38 tygodnia, nie pamiętam dokładnie Natomiast na następnej wizycie ma mi pobierać jakieś wymazy z pochwy i odbytu? Przeraża mnie to trochę, o co z tym chodzi? ![]() /Anuszka, dopisz mi proszę wizytę 5.05 |
||
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takim patyczkiem Cię delikatnie smyrnie i po krzyku.Twoją mała to już kawał dzidzi suuper! ![]() Dziewczyny odkad tz wyszedł do pracy nie mogę spać, nosz kurde to totalnie do mnie nie podobne. Tak leżę od 4 i nerwy zaczynam łapać bo nerka boli a tak wcześnie jeszcze. Na 10:30 mam ktg, pewnie jak wrócę to się zdrzemne
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za uspokojenie Ja też nie śpię od 4 I zgłodniałam już od tego wiercenia się
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka brawa za wizytę
A ja juz się z porcelana zdążyłam rano przywitać, mam nadzieję że to tylko jednorazowo mi się zdarzyło... |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
W skrocie:
Sex od sylwestra poducha. Mijamy sie z mężem, a wieczorem jak Igi zasnie to sil nie ma. KOSMETYKI u mnie w uzyciu kredka, tuszi ostatnio blyszczyk doszedl. WAGA u mnie 13kg i dzisiaj zaczynam 35TYDZIEN MADZIA 3 przescieradla powinny wystarczyć. MAMANINY dobrze, ze serduszko ładnie bije. SLIWECZKA ja na szybszy poród sie nie nastawiam ale kto wie.. Galganka 4 dni przenosilam. ZEBRAH zdrowka dla Rafka. SOFFINKA irytujace to kręcenie nosem. Temat imienia to jedna z tych rzeczy ktorej moim.zdaniem nie powinno się komentować, chyba ze juz naprawdę jest mega dziwne. RADENA dobrze, ze wszystko w porzadku z Basia i ladnie rośnie ![]() Brawa za przeprowadzki.do.osobnych pokoi )---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Okna zostawiam na wywoływanie porodu ![]() MOTYLEK dobrze ze zadne skurcze nie wyszly. MISIA dlugie utrzymywanie rak w górze ... a juz MOTYLEK napisala. PAULACK tata niezly, oby nie bylo problemów z ręką! AUSTRALIA Kasia86 ANUSZKA brawa za wizytę
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Hello Dziewczyny
dziś będę mieć badanie ginekologiczne po śniadaniu i się dowiem,czy wychodzę,czy zostaję. W nocy tu na oddziale wzięli chyba 2 dziewczyny na wywolanie porodów,bo ktg im wychodziły bardzo nieregularne. W sumie to się nie znam,ale koleżanka obok mi tak powiedziała.Elaine,gratulacje 35 tygodnia. Mega szybko zlecialo!!! |
|
|
|
#2652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- Przytulam :-o |
|
|
|
|
#2653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie.
Właśnie nie pamiętam, kiedy zaczęłam masować w ciąży z Bartkiem ale chyba coś koło 35 tyg. Muszę zapytać położną kiedy zacząć.Super Cytat:
Potwierdzam, że drobne dzieci łatwo się rodzi- Bartek był drobniutki i poród raz dwa- mimo, że pierworódka byłam ![]() Cytat:
Tylko 3 kg? Ja już mam chyba coś koło 13 ![]() Cytat:
Ale mnie trafia szlag jak ktoś do niego mówi "Bartłomiej". To nie są te same imiona Cytat:
|
||||
|
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-04-19 o 07:32 |
|||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam przeprosić się z syropem z cebuli
![]() 4 lata temu, w pierwszej ciąży, jak mnie dopadł kaszel, robiłam pierwsze podejście, zasypałam cebulę cukrem i po jednej łyżce tego specyfiku mało nie zwróciłam i się zraziłam. Więcej nie próbówałam, bo na samą myśl mnie wzbierało ![]() Ale teraz boję się, że przez ten kaszel mogą mi się jakieś skurcze zrobić tak mnie dusi, że cały brzuch mnie boli od kaszlenia więc tym razem zalałam cebulę miodem. Nadal to ohydne, ale lepsze niż to z cukrem. mam nadzieję, że pomoże ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Elaine już 35 tydzień, wow, jak to szybko leci!
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zrobię dziś przegląd ubranek, bo jak tak sobie przeglądam ciuszki w internecie, to aż korci żeby coś zamówić A może się okaże, że już mam tego i owego wystarczająco
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny czeka mnie dzis ciężki dzień
Pismo z Zusu przyszło jest tragedia idziemy na drogę sądową.. Po śniadaniu wizyta u radcy potem u księgowej. W myślach powtarzam sobie - nie denerwuj sie- co w takiej sytuacji graniczy z cudem |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Madziuś ja też nie cierpię syropu z cebuli, może spróbuj mleka z czosnkiem i mhpodem, albo sok z malin, ja ostatnio leczyłam się właśnie malinami. Bo syrop z cebuli powodował u mnie odruch wymiotny.
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
jakie plany na dzisiaj? Piję sobie kawkę w łóżku a potem zamierzam szukać zapodzianej przez męża faktury za samochód ;-) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na mamę i siortrę, będą mi robiły kołdrę i poduszki, duże na nowe łóżko, nareszcie niebędziemy się z tż siłować o kołre :-D
|
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję udanych wizyt i rozpoczętych tygodni! Sama witam się w 33tc już
![]() Madzius zdrówka! :-* U nas dzisiaj porządków cd a popołudniu zjeżdżają teście Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Znacie się na SmartWatchach? Chcę mężowi na urodziny kupić i nie wiem jaki... Najlepiej w komplecie z telefonem :-D
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia! I mimo wszystko staraj się denerwować jak najmniej, choć domyślam się, że - tak jak napisałaś - to mega mega trudne ![]() Ja dziś zostaję w domu Mała mnie wczoraj wieczorem nastraszyła, bo strasznie mi brzuch spięło. Wzięłam nospę (a jak ja biorę jakąś tabletkę, to znaczy, że już musi być coś poważnego), poszłam spać. Nad ranem trochę ponaciskałam palcem na brzuch, bo nie czułam żadnych ruchów, a tam cisza (zazwyczaj "odpowiadała" po chwili). Po czym poszłam do wc na "dwójkę" i jak ręką odjął, od razu zaczęła się impreza w brzuchu Do tej pory wbija mi się w żebra aż "miło" Jeszcze jej na świecie nie ma, a już matkę stresuje, no!
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemaneczko Mamusie
![]() U nas po wczorajszej wizycie wszystko w normie Szyjka 4cm, zamknięta. Wód płodowych dużo. Kruszynka waży coś około 1400gram. Siedzi mi dupką centralnie na szyjce i stąd te moje twardnienia brzucha, za każdym razem jak ona się rusza to ja czuję jak mi macicę rozciąga... Ale dostałam zestaw obowiązkowy czyli duużo magnezu, Luteina i Nospa co bym się nie stresowała ![]() Asiu nasze dzieci po prostu będą drobniutkie. Ja na ten przykład jem sery codziennie i wydaje mi się, że białka dostarczam sobie i Malutkiej dużo a ona i tak rośnie w ślimaczym tempie. Pytałam wczoraj gina i powiedział żebym nie schizowała Cytat:
Wiem, że nam łatwo jest mówić ale postaraj się dla synka opanować nerwy
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
Australia ja miałam ostatnio wymaz. Nic strasznego ;-) dostałam lek i już ;-)
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe moja też się nie rusza jak jej przeszkadza treść jelitowa a jak się zrobi "luźniej" to od razu prostuje kopytka i się rozpycha
|
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Mam nadzieje ze wygrasz z tymi du.pkami Zamiast cieszyć się ciąża to musisz udowadniać cholera wie co |
|
|
|
|
#2669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj mam szkolenie dietetyczne na 14. Słodkie mamy, wy też takie miałyście??Coś od tygodnia nie mogę spać.. Budzę się o 6, z psincem ide o 7 a jak się kładę to już nie zasypiam.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Masz wizyty co tydzień? Przecież ja zbankrutuję ![]() Wow 35 tydzień Cytat:
Jesteśmy z Tobą
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio to wystarczyło bo zatrzymało się na Katarze i gardle. A teraz zeszło mi niżej i pojawił się kaszel Ale dziękujęza ppodpowiedź |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.

ale dzięki
zapytam jeszcze lekarza

Olek jest jeszcze większy, więc nie zdziwię się jak na usg pod koniec kwietnia będzie miał na liczniku ok 3 kg
ale też się spotkałam że np.Bartosz tylko albo Janek a nie Jasiu czy Jaś

Natomiast na następnej wizycie ma mi pobierać jakieś wymazy z pochwy i odbytu? Przeraża mnie to trochę, o co z tym chodzi? 

tak mnie dusi, że cały brzuch mnie boli od kaszlenia 
Powodzenia! I mimo wszystko staraj się denerwować jak najmniej, choć domyślam się, że - tak jak napisałaś - to mega mega trudne
Dzisiaj mam szkolenie dietetyczne na 14. Słodkie mamy, wy też takie miałyście??