Izotek - cz.II - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-17, 22:26   #2131
tytlini
Raczkowanie

Dot.: Izotek - cz.II

dziewczyny jesli uzywacie filtrow pod makijaz, to najpierw dajecie krem nawilzajacy potem filtr i podklad? czy rezygnujecie juz z nawilzacza? i jaki filtr polecacie?
tytlini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 07:57   #2132
gawisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tytlini Pokaż wiadomość
dziewczyny jesli uzywacie filtrow pod makijaz, to najpierw dajecie krem nawilzajacy potem filtr i podklad? czy rezygnujecie juz z nawilzacza? i jaki filtr polecacie?
Wszystko zależy od tego jak skóra reaguje na krem z filtrem - jeśli brakuje jej nawilżenia, to lepiej coś lekkiego nałożyć pod. A jeśli filtr jest ciężki i skóra po dodatkowym nawilżeniu się tłuści to można odpuścić krem pod filtr. Ja nakładam na czystą skórę najpierw lekki krem nawilżający (Avene), jak się wchłonie to filtr - hydrolipidowy krem Pharmaceris 50 (polecam - dobry skład, nie podrażnia, nie bieli, dobrze się rozprowadza, ok 35 zł). A potem jeśli chcę makijaż to mineralny podkład z Anabelle Minerals.
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:02   #2133
YOxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolpik Pokaż wiadomość
Ja stosuje ISODERM i za opakowanie 30 x 20mg płacę 35zł.
No nieźle!!! To ja przejechałam całe miasto i znalazłam najtaniej to samo opakowanie za 49,99. I biorę ten Izoderm bo jest najtańszym odpowiednikiem jaki znalazłam.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Mi dermatolog poleciła FLUID Pharmaceris SPF 50. Sprawdza się dosyć fajnie Nie jest ciężki i lepki jak to mają w zwyczaju takie filtry. Krycie też jest przyzwoite. Używam na krem nawilżający
YOxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 15:51   #2134
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shini Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wpadłam do Was napisac, ze jestem już ponad 4 miechy od zakończenia kuracji, jakiś czas temu skóra zrobiła się bardziej mieszana- w trakcie kuracji bywała wysuszona, ale w zasadzie stała się normalna. Teraz niesrtty się trochę przetluszcza, ale to nie jest zdecydowanie to co przed kuracja- wtedy była mega tłusta. Teraz jest trochę mieszana. Jakieś poprawki pudrem muszą być jeśli chce mieć idealny mat. Na szczęście nie spowodowało to żadnego wysypu. Czasem coś drobnego wyskoczy i tyle, żadnych stanów zapalnych i bomb xD Nos wystarczy raz na kika/kilkanaście dni troszkę oczyscic, kiedys musialam codziennie. Ślady też bledna i wyrownuja się powoli. Dekolt też jest ok. Ciągle mam krosty na posladkach, udach, rękach- nie wiem czy to serio rogowacenie mieszkowe- na rękach zawsze miałam ten problem, na posladkach kiedys raz na ruski rok jakaś krostka, od brania Izo ciągle i dalej je mam ;(
Super
U mnie już prawie rok (dokładnie stuknie 30maja)od skończenia kuracji, a mimo wszystko sentyment do tego wątku nakazuje mi tutaj co jakiś czas zaglądać. Póki co moja cera bez wyprysków, pielęgnacja minimalna. Mogę śmiało napisać, że zapomniałam to co bolące, ropne, podskórne wypryski, które kiedyś były niemalże codziennością. Teraz wyjście bez makijażu to chleb powszedni.
Na pewno moja cera mniej się przetłuszcza (w zasadzie to póki co w ogóle, zobaczymy co będzie w lecie). Przed kuracją zawsze miałam w torebce puder matujący. Teraz, albo w ogóle nie nakładam makijażu, skóra jest wtedy jednolita, w ogóle się nie świeci. Kiedy mam na twarzy makijaż, wystarczy że podkład delikatnie przypudruję, a cera cały dzień jest stonowana, zero przetłuszczania. Moja z tłustej poszła w kierunku ---> suchej/może mieszanej, sama nie wiem?, ale nie suchej jak wiór

Trzymam za Was kciuki
Mi ten lek uratował życie, brzmi dość przerażająco, ale komfort po kuracji leci naprawdę w kosmos
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:37   #2135
mary_poppins
sissy that walk

Dziewczyny, nawet nie wiecie jaką mam radochę z tego że piszecie o swoich doświadczeniach X miesięcy "po" Nastawiałam się, że zaraz po zakończeniu leczenia wróci moje tragiczne przetłuszczanie, a widzę, że naprawdę jest szansa na dłuuugi (a może i permanentny) stan NORMALNEJ cery, której nie trzeba pudrować na grubo, wycierać w chusteczkę kilka razy dziennie itp. Włosy co prawda trochę się pogorszyły (ale i tak nie ma czego porównywać, bo przed Izotekiem musiałam je myć codziennie rano, a wieczorem już były przetłuszczone, a teraz myję co 2 dni wieczorem i są w porządku), ale cera jest dalej świetna.

Generalnie jestem zaskoczona, że widzę aż tak dużą zmianę w strukturze skóry twarzy - jest naprawdę doszczętnie ogołocona ze wszystkich zmian, rozjaśniona, odświeżona i zdrowa. Jak siadam do powiększającego lusterka żeby np. wyregulować brwi, to się jeszcze z przyzwyczajenia nastawiam na piekło, a widzę tylko równą, jasną skórę i czyste pory. Wcześniej pewnie każdy się domyśla, co tam widziałam. Nastawiałam się na cuda, fakt, ale chyba nie aż tak.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 08:54   #2136
Panthalones
Raczkowanie

Hej Mam pytanie do dziewczyn a mianowicie jak radzicie sobie z depilacją na izo? Wiem że nie wolno używać plastrów z woskiem a co z depilatorem? Wosku nie używam ale depilator od kilku lat na nogi, ręce i pachy. Mam czarne i grube owłosienie i nie wyobrażam sobie teraz tego golić maszynką, to będzie koszmar a jeszcze lato idzie. Używa któraś depilatora i może coś na ten temat powiedzieć?
Stary 2016-04-19, 11:24   #2137
YOxD
Raczkowanie

Ja cały czas używam depilatora do pach Co prawda, robię to już od tylu lat, że raz na dwa tyg. usuwam tylko kilka włosków, ale w końcu depilator praktycznie nie ma styczności ze skórą jak plastry. Tak samo "wąsik" i brwi usuwam pęsetą i nie ma żadnego podrażnienia. Myślę, że nie powinno być problemu
Stary 2016-04-19, 12:13   #2138
kaskaa11_11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panthalones Pokaż wiadomość
Hej Mam pytanie do dziewczyn a mianowicie jak radzicie sobie z depilacją na izo? Wiem że nie wolno używać plastrów z woskiem a co z depilatorem? Wosku nie używam ale depilator od kilku lat na nogi, ręce i pachy. Mam czarne i grube owłosienie i nie wyobrażam sobie teraz tego golić maszynką, to będzie koszmar a jeszcze lato idzie. Używa któraś depilatora i może coś na ten temat powiedzieć?
Ja przed kuracją usuwałam włoski spod pach woskiem a na czas kuracji przerzuciłam się na kremy do depilacji veet. Jeśli chodzi o wąsik to pęseta
kaskaa11_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:26   #2139
Londine
Przyczajenie

Cześć Mam do Was pytanie. Czy jest tutaj ktoś z Wrocławia, kto mógłby polecić aptekę gdzie "tanio" kupię izotek?

Wrzesień i kolejne 8 miesięcy- czas porządnej nauki i walczenia o wymarzone studia

Tiffany, Mel B, pilates, joga i callanetics- nowi sprzymierzeńcy
Londine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 13:43   #2140
Panthalones
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez YOxD Pokaż wiadomość
Ja cały czas używam depilatora do pach Co prawda, robię to już od tylu lat, że raz na dwa tyg. usuwam tylko kilka włosków, ale w końcu depilator praktycznie nie ma styczności ze skórą jak plastry. Tak samo "wąsik" i brwi usuwam pęsetą i nie ma żadnego podrażnienia. Myślę, że nie powinno być problemu
Aha to o to chodzi, faktycznie plastry obklejają skórę a depilator łapie tylko włoski. W sumie pod pachami skóra jest bardzo delikatna i skoro nic Ci się nie dzieje to cieszy mnie taka opinia
Cytat:
Napisane przez kaskaa11_11 Pokaż wiadomość
Ja przed kuracją usuwałam włoski spod pach woskiem a na czas kuracji przerzuciłam się na kremy do depilacji veet. Jeśli chodzi o wąsik to pęseta
Heh ja wąsik też pensetą skubie a kremem bikini.
Dzięki za odpowiedzi
Stary 2016-04-19, 18:32   #2141
ciaszunia
Zakorzenienie

Witajcie

Czy któraś z Was w trakcie kuracji zauważyła u siebie problemy z pogorszeniem wzroku? Nie mówię o suchym oku etc. - ponieważ ciągle je nawilżam. Po prostu ostatnio zauważyłam pogorszenie widzenia na lewym oku - widzę mniej lub bardziej niewyraźnie i bardzo się tym martwię.
ciaszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 18:55   #2142
Mustache_Cat
Przyczajenie

Cytat:
W zależności od stanu cery, czasem używam kremu rano, zazwyczaj chwilę po umyciu twarzy płynem micelarnym, tak, żeby krem zdążył wsiąknąć w twarz zanim nałożę filtr- Używam i polecam skin79 jednak cenę ma zaporową jak na konieczność reaplikacji 2-4 razy dziennie 1,5-1,9 mg na twarz :/ na to podkład matujący annabelle minerals (nie muszę już potem nakładać pudru, a przy sunbrelli i sorayi musiałam). Jak nie wychodzę z domu, ale nie chce siedzieć w jaskini to używam Subrelli 50 dla dzieci i pod niego nic nie kładę bo jest dużo gęstszy i hmm "cięższy" niż skin- za to lepszy od swojej niedziecięcej wersji (ta była jak smalec) i najlepszy z nieazjatyckich jakie miałam (Na ręce doskonały ).

@HOPE777 Gdzie kupujesz w Krakowie?

Ktoś cierpi na bóle stawów? Albo wykonuje ćwiczenie i w pewnych momentach odczuwa ból? Jeśli tak, to jak sobie z tym radzicie?
Mustache_Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 21:04   #2143
germii
Przyczajenie

Cześć, czy ktoś z was podczas brania tabletek ćwiczył na siłowni i biegał? Niektórzy mówią, że nie ma żadnego problemu z ćwiczeniami, a inni przeciwnie. Jak to było/jest u was??
germii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:31   #2144
lolpik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciaszunia Pokaż wiadomość
Witajcie

Czy któraś z Was w trakcie kuracji zauważyła u siebie problemy z pogorszeniem wzroku? Nie mówię o suchym oku etc. - ponieważ ciągle je nawilżam. Po prostu ostatnio zauważyłam pogorszenie widzenia na lewym oku - widzę mniej lub bardziej niewyraźnie i bardzo się tym martwię.
Mi się początku wydawało że gorzej widzę po zmroku jak jadę autem, ale to chyba dlatego że się oczytałem ulotki i tam coś takiego było o kurzej ślepocie. Potem o tym zapomniałem.

Cytat:
Napisane przez germii Pokaż wiadomość
Cześć, czy ktoś z was podczas brania tabletek ćwiczył na siłowni i biegał? Niektórzy mówią, że nie ma żadnego problemu z ćwiczeniami, a inni przeciwnie. Jak to było/jest u was??
Ja ćwiczę ale mniej dużo mniej, ale to raczej z braku czasu. Bo jak już się wybiorę, to jest super a na pewno lepiej niż gdy nie ćwiczę. Oczywiście z założeniem oszczędzania pleców.
lolpik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 22:35   #2145
KarolaKr
Raczkowanie

Cytat:
ja zaczęłam ćwiczyć, bo lekarska zaleciła by zapobiegać skokom cholesterolu. Biegam, ćwiczę na siłowni, jeżdżę na rowerze (wcześniej byłam typowym kanapowcem, bo 3 min. biegu miałam zadyszkę i kolkę), teraz przebiegać 5km w czasie 32 min, więc jest dobrze.
Nic mnie nie boli, tylko nieziemsko poci mi się skóra głowy
Stary 2016-04-19, 23:38   #2146
infamous_
Raczkowanie

Cytat:
Bieganie i boks. Czuję się bardzo dobrze.
infamous_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 23:40   #2147
Panthalones
Raczkowanie

Dziś do obiadu wzięłam pierwszą tabletkę Izo
Stresuję się bo naczytałam się o tych wszystkich skutkach ubocznych no ale zgromadziłam cały arsenał suplementów, więc mam nadzieję, że będą minimalne.
Ja mam trądzik już od ponad 15 lat więc możecie sobie wyobrazić jak wygląda moja skóra po tylu latach z tym guanem. W gimnazjum i liceum to miałam twarz całą w wielkich pryszczach, gdzieś tam chodziłam jakiś czas do dermatologa ale nic to nie pomagało. Od ponad 8 lat biorę anty i już pomału pasowałoby to odstawić ale odkładam z każdym rokiem bo nawet nie chcę myśleć co będę mieć wtedy na gębie
Teraz to mam głównie zaskórniki na policzkach takie niewyduszalne, czsem jakiś większy pryszcz, czoło czyste i parę zaskórników na brodzie. Skóra na policzkach jest cała w takich małych dziurkach co widać pod makijażem więc chcę to świństwo w końcu wyleczyć i zacząć jakieś zabiegi laserowe by to wygładzić. Jeśli Izo mi nie pomoże to się załamię całkowicie
28 lat, 50 kg, dawka na razie 20 mg a po miesiącu jak wyniki będą ok to dawka zostanie zwiększona.
Najgorsze jest to, że przez całe lato będę musiała chować się przed słońcem, no ale nie chciałam już odkładać w nieskończoność.
Trochę długo wyszło ale to i tak tylko po krótce.
Stary 2016-04-19, 23:49   #2148
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciaszunia Pokaż wiadomość
Witajcie

Nie jesteś pierwsza z tym problemem niestety bo kilka osób wspominało wcześniej na wątku o tym. Ja robiłam od razu po zakończeniu badanie wzroku, na szczęście wada się nie zwiększyła. Oby u Ciebie przejściowo tylko się pogorszyło..

Panthalones, powodzenia
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 01:58   #2149
allesi
Zadomowienie

• Trądzik hormonalny po odstawieniu antykoncepcji (wcześniej brak kłopotów z cera)
  • Axotret - 40mg/1 dzień
  • Waga - 52kg
  • Wiek - 20lat
  • Przyjęte - 3360g, 64,6mg/1kg

Optymalna skumulowana dawka to 120(150)mg/1kg masy ciała. Ważę 52kg, planuję przyjąć 7200mg. Daje to 138mg/1kg.
Do tej pory przyjęta dawka, 3360mg, stanowi 64,6mg/1kg masy ciała

Skutki uboczne
- CERA: Krosty wciąż się pojawiają bolące przy dotyku, podskórne, pękają w nocy przy otarciu twarzy o poduszke. Czyste zawsze czoło - wciąż atakowane. Zmniejsza się częstotliwość tworzenia nowych oraz ich natężenie. Skóra zaczyna się coraz bardziej suszyć i odpadać. Stan ogólny kiepski.
- WŁOSY: Bez zmian od ostatniego wpisu.
- SKÓRA: Wypryski na plecach powoli znikają, jednakże skóra coraz bardziej delikatna i cienka.Na
- USTA: Bez zmian od ostatniego wpisu.
- SAMOPOCZUCIE: Mam coraz mniej siły. Trudności z wykonywaniem ćwiczeń na siłowni, zawroty głowy. Nie bolą mnie stawy na szczęście. Dłonie tak delikatne, że byłam zmuszona kupić rekawice. Nawet małe obciążenia powodują odciski na dłoniach.
- OCZY: Suchość, suchość, pustynia. Po obudzeniu odczuwam ogromny dyskomfort - kropelki zawsze w pogotowiu. Czas noszenia soczewek staram się ograniczyć do minimum, zaczynają uwierać. ODCZUWAM POGORSZENIE WZROKU!! Aby to potwierdzić, muszę udać się do okulisty, ale zdaje sobie sprawę, iż widzę gorzej.

Objawy uboczne dopiero się pojawiają/nasilają. Mam nadzieje, że przyniesie to również koniec wysypu i redukcję przebarwień i powstałych śladów potrądzikowych.

Koszta +- (sumarycznie)
  • - 3 opakowania Axotret'u - 420zł
  • - 2 wizyty u dermatologa - 200zł
  • - kremy, pomadki, maści, odżywki - około 350zł
  • - badania - 26zł
allesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:40   #2150
YOxD
Raczkowanie

Cytat:
Biegam cały czas, ale nie forsuje się, ćwiczenia sobie odpuściłam (robiłam tylko prawie codziennie brzuchy na piłce, a teraz plank challenge). Rób na tyle, na ile możesz Jak coś będzie boleć - odpocznij. Ewentualnie zmniejsz dawkę po konsultacji z dermatologiem. Moja kazała mi tak robić, ale chciałam jak najszybciej skończyć kurację... Łapały mnie potworne skurcze w pośladkach. Teraz mam mniejszą dawkę i jest lepiej. Nieraz zwyczajnie idąc łapał mnie taki, że nie mogłam się ruszyć. Chyba trochę też oberwało biodro, ale sama nie potrafiłam sobie tak po prostu odpuścić wszelkiego wysiłku... Mam nadzieje, że już niedługo wszystko wróci do normy
Stary 2016-04-20, 22:17   #2151
allesi
Zadomowienie

Cytat:
Ćwiczę na siłowni i biegam Problemu jako takiego nie mam. Szybciej się męczę, pocę na twarzy (!!!) i muszę brać mniejsze obciążenia niż zwyczaj. Ale nie jest to na tyle uciążliwe, żeby kompletnie rezygnować z aktywności fizycznej (plecy i stawy jeszcze nie wysiadają)
allesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:34   #2152
Artur94
Przyczajenie

a u mnie nie jest ciekawie, z cerą okej ale w ciągu ostatnich dni tak mi usta powysychały że zrobiła się skorupa jak u ryby :P i to jeszcze nie tylko na ustach ale i z boków :3 w dodatku na rękach i dłoniach suche czerwone plamy
Artur94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:39   #2153
bleuclair
Zakorzenienie

Pytanie do osób, które są X miesięcy PO kuracji Izotekiem. Czy jeśli zakończyłam kuracjęw połowie stycznia mogę np. zacząć wykonywać peelingi twarzy? Mam na myśli np. peeling morelowy z Soraya?
Tak poza tym -póki co jestem zadowolona z efektów. Zdarzy się incydentalnie,że wyskoczy mi jedna, góra dwie małe krostki, ale znikają po kilku dniach, cera jest nadal sucha. Przetłuszczanie włosów wróciło około 3 tygodni po odstawieniu tabletek, ale to nie jest tak duży problem. Mam mimo to nadal spore ślady i zapewne w okresie jesienno-zimowym pomyślę o laserze.
Oby tylko trądzik nie wrócił.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:58   #2154
tomaszeek
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, ja też własnie rozpocząłem kuracje axotrexem i mam do was prośbę abyście poleciły mi jakiś krem na dzień nie zapychający porów oraz jakiś filtr bo jak wiadomo za oknem zaczyna grzać coraz mocniej. Co do kremu to zastanawiałem się nad la roche effaclar h albo może jakiś cetaphil balsam? Co do filtra to nie mam zupełnie pojęcia co kupić

Moja dawka docelowa 9600, waga 65 kg wzrost 176, obecnie przyjęte na klatę 190 mg
tomaszeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:15   #2155
m_magdalenka
Raczkowanie

Ja kończę kuracje początek czerwca. Mam pytanie ile po odstawieniu tabletek można się opalać?
m_magdalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:28   #2156
KarolaKr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tomaszeek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też własnie rozpocząłem kuracje axotrexem i mam do was prośbę abyście poleciły mi jakiś krem na dzień nie zapychający porów oraz jakiś filtr bo jak wiadomo za oknem zaczyna grzać coraz mocniej. Co do kremu to zastanawiałem się nad la roche effaclar h albo może jakiś cetaphil balsam? Co do filtra to nie mam zupełnie pojęcia co kupić

Moja dawka docelowa 9600, waga 65 kg wzrost 176, obecnie przyjęte na klatę 190 mg
proponuję
Cetaphil lipoaktywny krem nawilżający (wydajny, dobrze nawilża, u mnie świetnie się sprawdza pod makijaż)
na noc olej kokosowy nierafinowany (nie zapycha, a świetnie natłuszcza/nawilża)
filtr - PHARMACERIS S, Sun Protect, hydrolipidowy krem ochronny do twarzy SPF50+
Stary 2016-04-21, 15:49   #2157
201703061232
Konto usunięte

U mnie 9 dzień 2x20 mg . Zrobił mi się zajad skóra ust jest taka hmm delikatna ale "drętwa". Na razie wysuszenia gdzie indziej nie widzę. krosty nie wyskakują, Miałam dziś też krwawienie z nosa, ale obstawiam, że to wina kataru i nadmiernego oczyszczania nosa. Poza tym staram się regularnie nawilżać - całe ciało, krople do oczu i wazelina w nos.
Macie może jakieś sposoby na zajady ?
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:39   #2158
asiuulkaa
Zadomowienie

Ja ostatnio smarowałam maścią oliwkową z ziaji i pomogło.

Wylazło mi dzisiaj jakieś podwójne dziadostwo na policzku;/

Jestem po miesiącu 1x20mg oraz w trzecim tygodniu 1x40mg
asiuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:40   #2159
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Pytanie do osób, które są X miesięcy PO kuracji Izotekiem. Czy jeśli zakończyłam kuracjęw połowie stycznia mogę np. zacząć wykonywać peelingi twarzy? Mam na myśli np. peeling morelowy z Soraya?
Tak poza tym -póki co jestem zadowolona z efektów. Zdarzy się incydentalnie,że wyskoczy mi jedna, góra dwie małe krostki, ale znikają po kilku dniach, cera jest nadal sucha. Przetłuszczanie włosów wróciło około 3 tygodni po odstawieniu tabletek, ale to nie jest tak duży problem. Mam mimo to nadal spore ślady i zapewne w okresie jesienno-zimowym pomyślę o laserze.
Oby tylko trądzik nie wrócił.
Myślę że spokojnie
Ja od razu zaczęłam używać peeling z Ziaji
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:50   #2160
kaskaa11_11
Rozeznanie

U mnie dwa tygodnie po kuracji i wychodzą małe syfki. Nieszkodliwe. Takie mogą być i mi nie przeszkadzają,byleby to nie był żaden początek nawrotu. W sumie to teraz jestem po odstawieniu hormonów, więc może to jest przyczyną. (ale zaraz na nie wracam..)
kaskaa11_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości