Drogeria Natura - cz. V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-18, 20:18   #3781
Silloe
Zakorzenienie

Dot.: Drogeria Natura - cz. V

Cytat:
Napisane przez Tasienkaaa Pokaż wiadomość
Ja większość szminek nakładam pędzelkiem, wydaje mi się, że wtedy jest mniej tego pigmentu na ustach, cieńsza warstwa się chyba robi i lepiej wtedy wyglądam Tez wolę jak w nudziakach jest róż zamiast beżu czy brzoskwini, ogólnie w nudziakach wyglądam koszmarnie, muszą być ciemniejsze niż moje usta, bardzo polubiłam się z Rimmelem the Only 700 Naughty Nude, dość ciemny nudziak, ale ten odcień jest niedostępny stacjonarnie, kupiłam internetowo. Jak sobie przypomnę modę na usta w korektorze...tak tak, mnie też to nie ominęło... Źle wyglądam w bardzo bladych różach i neonach, przynajmniej mi się tak wydaje Ogólnie mam jasną cerę i ciemniejsze szminki wysuwają się wtedy na pierwszy plan. WnW mają ciężką konsystencję, to fakt. Nie mogę nosić codziennie matów, bo przesuszają mi usta, a nakładam pod szminki obecnie Tisane, raczej nie będą to moje codzienne szmineczki, chociaż kto wie
Też właśnie wczoraj przeglądałam te pomadki w poszukiwaniu tego odcienia i jak zwykle co mi się podoba nie jest dostępne stacjonarnie
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:42   #3782
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
Przetestowałam dziś cienie Sensique pojedyncze a mam biały i łososiowy i byłam w szoku jak nałożyłam bo są bardzo mocno napigmentowane a ja się obawiałam właśnie że nie będzie ich widać i że na białą kredkę trzeba je będzie nakładać a tu taka miła niespodzianka wytrzymały cały dzień w bardzo dobrym stanie tak że polecam
Wczoraj przetestowałam płyn micelarny Garniera ten nowy tłuścioch i wnioski takie że od różowego fajniejszy bo nie spina mi tak buzi ale jest perfumowany przez co prawdopodobnie szczypie mnie w oczy a miałam nadzieję że jak dwufazowy to do oka się nada wyskoczyła mi dioda na poliku ale może to nie po nim choć już nie pamiętam kiedy diode miałam Na razie wykończę różowy i zabiorę się za tłuściocha to się wtedy okaże czy mnie po nim więcej wysypie ale ogólnie z Garnierem się nie polubię i będę szukała dalej ideału

Nie zauważyłam że są w Naturze kremy Mincer a mam oko na przeciwzmarszczkowy do naczynkowej a dopiero w domu jak przeglądałam gazetkę to się okazało że jest w promocji i jeszcze maseczka za grosz do niego dodawana i chyba muszę jechać jednak po niego, chyba że zna ktoś ten krem i nie wart wycieczki
Te cienie Sensique są matowe? Łososiowy to jaki numer?
Szukam odpowiednika Miyo 04 Vanilla, bo ten słabo się utrzymyje, chociaż kolor mi bardzo odpowiada:
https://static.ladymakeup.pl/img/1/1...jpg?1416691700

Nadal nie mogę znaleźć zielonego korektora. Patrzyłam na te z My secret, z Catrice i Kobo. Te ostatnie to straszne mazie, na mojej tlustej cerze chyba od razu spłyną

Jik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:43   #3783
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Też właśnie wczoraj przeglądałam te pomadki w poszukiwaniu tego odcienia i jak zwykle co mi się podoba nie jest dostępne stacjonarnie
Bardzo fajny odcień, podobny na ręku do Wet n wild In the flesh, ale inna konsystencja, tylko niepotrzebnie ją tak naperfumowali Kupowałam na e-glamour, była wtedy przesyłka za 1 zł, wyszło mnie wtedy niecałe 21 zł. Robią co raz wysyłkę za złociaka

Edit: http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...ghty-Nude.html , do jutra do 14 wysyłka za złotówkę

Edytowane przez Tasienkaaa
Czas edycji: 2016-04-18 o 21:33
Tasienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:50   #3784
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny odcień, podobny na ręku do Wet n wild In the flesh, ale inna konsystencja, tylko niepotrzebnie ją tak naperfumowali Kupowałam na e-glamour, była wtedy przesyłka za 1 zł, wyszło mnie wtedy niecałe 21 zł. Robią co raz wysyłkę za złociaka

Edit: http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...ghty-Nude.html , do jutra do 14 wysyłka za złotówkę
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 20:54   #3785
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Stary 2016-04-18, 21:08   #3786
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
Przetestowałam dziś cienie Sensique pojedyncze a mam biały i łososiowy i byłam w szoku jak nałożyłam bo są bardzo mocno napigmentowane a ja się obawiałam właśnie że nie będzie ich widać i że na białą kredkę trzeba je będzie nakładać a tu taka miła niespodzianka wytrzymały cały dzień w bardzo dobrym stanie tak że polecam
Wczoraj przetestowałam płyn micelarny Garniera ten nowy tłuścioch i wnioski takie że od różowego fajniejszy bo nie spina mi tak buzi ale jest perfumowany przez co prawdopodobnie szczypie mnie w oczy a miałam nadzieję że jak dwufazowy to do oka się nada wyskoczyła mi dioda na poliku ale może to nie po nim choć już nie pamiętam kiedy diode miałam Na razie wykończę różowy i zabiorę się za tłuściocha to się wtedy okaże czy mnie po nim więcej wysypie ale ogólnie z Garnierem się nie polubię i będę szukała dalej ideału

Nie zauważyłam że są w Naturze kremy Mincer a mam oko na przeciwzmarszczkowy do naczynkowej a dopiero w domu jak przeglądałam gazetkę to się okazało że jest w promocji i jeszcze maseczka za grosz do niego dodawana i chyba muszę jechać jednak po niego, chyba że zna ktoś ten krem i nie wart wycieczki
Ja mam Garniera różowego i z arganem.
Argan rzeczywiście jest oleisty, ale dobrze zmywa. W planach miałam by go używać tylko do ust i oczu. Zapach ma fajny , po micelu różowym miła odmiana. Zmywać nim całą twarz nie zamierzam- boję się jednak krostek.
Choć próby dwie zrobiłam i fajnie zmyło, ale ta tłusta warstwa mnie irytowała i w ruch poszedł zwykły micel.
Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ich transport też nie należy do przyjemnych. Z pewnością nie można ich bezrefleksyjnie wrzucić do torebki. Szminka otworzyła się też w kosmetyczce wśród podpasek i chusteczek . Ten kapturek trzyma się na słowo honoru.
?! a mi się szminki tak pięknie walają w torebce.
Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Te szminki Wet n Wild Silk Finish mają chyba lepszy ślizg, prawda?
Tak lepiej suną przynajmniej na ręce. Widać, że są bardziej nawilżające. Za to kolorów jest zdecydowanie mniej
Cytat:
Ja większość szminek nakładam pędzelkiem, wydaje mi się, że wtedy jest mniej tego pigmentu na ustach, cieńsza warstwa się chyba robi i lepiej wtedy wyglądam Tez wolę jak w nudziakach jest róż zamiast beżu czy brzoskwini, ogólnie w nudziakach wyglądam koszmarnie, muszą być ciemniejsze niż moje usta, bardzo polubiłam się z Rimmelem the Only 700 Naughty Nude, dość ciemny nudziak, ale ten odcień jest niedostępny stacjonarnie, kupiłam internetowo. Jak sobie przypomnę modę na usta w korektorze...tak tak, mnie też to nie ominęło... Źle wyglądam w bardzo bladych różach i neonach, przynajmniej mi się tak wydaje Ogólnie mam jasną cerę i ciemniejsze szminki wysuwają się wtedy na pierwszy plan. WnW mają ciężką konsystencję, to fakt. Nie mogę nosić codziennie matów, bo przesuszają mi usta, a nakładam pod szminki obecnie Tisane, raczej nie będą to moje codzienne szmineczki, chociaż kto wie
Ja tak robię z ciemniejszymi szminkami, za gruba warstwa wygląda nienaturalnie na ustach- wręcz teatralnie.
Z Rimmela The only one mam 710 ,200 i czaję się na tego 700.
Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
Szukam odpowiednika Miyo 04 Vanilla, bo ten słabo się utrzymyje, chociaż kolor mi bardzo odpowiada:

Nadal nie mogę znaleźć zielonego korektora. Patrzyłam na te z My secret, z Catrice i Kobo. Te ostatnie to straszne mazie, na mojej tlustej cerze chyba od razu spłyną
Wydaje mi się, że 150.
Tu masz swatche
http://makeupmagdalena.blogspot.com/...no-letnia.html
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:22   #3787
Tasienkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Ja mam Garniera różowego i z arganem.
Argan rzeczywiście jest oleisty, ale dobrze zmywa. W planach miałam by go używać tylko do ust i oczu. Zapach ma fajny , po micelu różowym miła odmiana. Zmywać nim całą twarz nie zamierzam- boję się jednak krostek.
Choć próby dwie zrobiłam i fajnie zmyło, ale ta tłusta warstwa mnie irytowała i w ruch poszedł zwykły micel.

?! a mi się szminki tak pięknie walają w torebce.

Tak lepiej suną przynajmniej na ręce. Widać, że są bardziej nawilżające. Za to kolorów jest zdecydowanie mniej

Ja tak robię z ciemniejszymi szminkami, za gruba warstwa wygląda nienaturalnie na ustach- wręcz teatralnie.
Z Rimmela The only one mam 710 ,200 i czaję się na tego 700.

Wydaje mi się, że 150.
Tu masz swatche
http://makeupmagdalena.blogspot.com/...no-letnia.html
A nr 710 fajna?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Tamten link otwiera mi się teraz na innej perfumerii, dziwne :/ W razie czego nr 700 jest na perfumy- perfumeria.pl za niecałe 20 zł + wysyłka do jutro do 14 za 1 zł. Teraz tak patrze i jednak kolory Rimmel 700 a WnW In the flesh różnią się

Edytowane przez Tasienkaaa
Czas edycji: 2016-04-18 o 21:35
Stary 2016-04-18, 21:50   #3788
stenka30
Zadomowienie

Cytat:

Matowe a łososiowy to 150
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:52   #3789
Iwoka
Zakorzenienie

Zastrzelcie mnie... Zaczyna mnie kusić paletka Kobo Face Sculpting Palette

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 21:57   #3790
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Zastrzelcie mnie... Zaczyna mnie kusić paletka Kobo Face Sculpting Palette
Mam, fajna jest.
Stary 2016-04-18, 22:00   #3791
symtuastic
Raczkowanie

Dziewczyny, liczę na waszą pomoc Polećcie mi korektor rozświetlający pod oczy (jakby umiał ładnie zakryc krostki, to byłoby to dużym plusem) i trwałą czarną kredkę lub eyeliner w płynie (mam wrażenie, że powieki pocą mi się przy każdej i mam podwójne kreski ). Chciałabym zacząć używać różu/bronzera, ale kompletnie nie wiem jak dobrać do cery
Czaję się na pomadki WnW, polecacie coś dobrego do makijażu w atrakcyjnej cenie z okazji promocji? Jak dzisiaj ją zobaczyłam, to oszalałam i stwierdziłam, że potrzebuję wszystkiego Kobiety...

Ma któraś z was bazę pod podkład Kobo? Wydaje się fajna, jestem ciekawa jak zachowywalaby się z podkładem w musie...
Jeszcze coś "łatwego" do malowania brwi by mi się przydało, słyszałam dobre opinie o eyebrow set Essence...?

Edytowane przez symtuastic
Czas edycji: 2016-04-18 o 22:03
symtuastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:01   #3792
agateq
goniąca własny ogon..

Jestem weteranką wątku w kwestii wahania się nad pomadkami WnW

Jutro kolejne podejście

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:05   #3793
symtuastic
Raczkowanie

Cytat:

Jutro kolejne podejście
Ja przeszłam dzisiaj obok nich obojętnie... A potem odkryłam ten wątek I tak jakoś oglądając swatche stwierdziłam że potrzebuję min. 3 odcieni
Stary 2016-04-18, 22:08   #3794
Iwoka
Zakorzenienie

Czytając Wasze rozmowy zaczynam się cieszyć, że u mnie nie ma WnW

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:16   #3795
agateq
goniąca własny ogon..

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Czytając Wasze rozmowy zaczynam się cieszyć, że u mnie nie ma WnW
Haha

Ja po swatch-ach uznałam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery. Potem uznałam, że Megalast Lip Color są za mocne i zbyt 'tępe'.
Zatem przyjrzałam się Silk Finish i zupełnie niechcący odkryłam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery

A potrzebuję jeszcze bronzera z Sensique i waham się nad dwoma, które niczym się nie różnią, ale ja różnicę WIDZĘ, więc muszę kupić dwa

Jakie my mamy trudne życie na tych promocjach...

Instagram
Stary 2016-04-18, 22:19   #3796
Jik
Zadomowienie

stenka30,
bigosowadama,

dziękuję, ja właśnie na maty się czaję, tylko nie mogę się zdecydować na odcień, bo zamiast beżu potrzebuję bardzo rozmyty chłodny róż.

symtuastic,
ja polecam kredkę Essence, w ołówku, wykręcaną, zamierzam sobie zrobić jej zapas. A dziś wyczaiłam z My secret eyeliner w pisaku i chyba się skuszę. Nadmienię, że mam tłustą cerę, na oczach też i ta kredka Essence mi nawet nie schodzi.

Czy Pierre Rene jest w Naturze? Nie wiecie?

Jik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 22:39   #3797
agateq
goniąca własny ogon..

Cytat:
stenka30,

Czy Pierre Rene jest w Naturze? Nie wiecie?
Zależy jak trafisz.
W niektórych jest, w innych nie.

Instagram
Stary 2016-04-18, 22:41   #3798
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez symtuastic Pokaż wiadomość
Ja przeszłam dzisiaj obok nich obojętnie... A potem odkryłam ten wątek I tak jakoś oglądając swatche stwierdziłam że potrzebuję min. 3 odcieni
Oglądając Wnw jakoś nic mnie nie kusiło, no może jedynie szminki w kredce do ust.
Przeglądając neta, swatche i ten wątek trafiłam na szminki Megalast.
I kolory mnie porwały.
Idę się leczyć...
Cytat:
Haha

Ja po swatch-ach uznałam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery. Potem uznałam, że Megalast Lip Color są za mocne i zbyt 'tępe'.
Zatem przyjrzałam się Silk Finish i zupełnie niechcący odkryłam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery

A potrzebuję jeszcze bronzera z Sensique i waham się nad dwoma, które niczym się nie różnią, ale ja różnicę WIDZĘ, więc muszę kupić dwa

Jakie my mamy trudne życie na tych promocjach...
Nie widziałam specjalnej różnicy pomiędzy 107 a 109. Kupiłam oba.
Cytat:
Dziewczyny, liczę na waszą pomoc Polećcie mi korektor rozświetlający pod oczy (jakby umiał ładnie zakryc krostki, to byłoby to dużym plusem) i trwałą czarną kredkę lub eyeliner w płynie (mam wrażenie, że powieki pocą mi się przy każdej i mam podwójne kreski ). Chciałabym zacząć używać różu/bronzera, ale kompletnie nie wiem jak dobrać do cery
Czaję się na pomadki WnW, polecacie coś dobrego do makijażu w atrakcyjnej cenie z okazji promocji? Jak dzisiaj ją zobaczyłam, to oszalałam i stwierdziłam, że potrzebuję wszystkiego Kobiety...

Ma któraś z was bazę pod podkład Kobo? Wydaje się fajna, jestem ciekawa jak zachowywalaby się z podkładem w musie...
Jeszcze coś "łatwego" do malowania brwi by mi się przydało, słyszałam dobre opinie o eyebrow set Essence...?
Kredki trwałe są z Essence longlasting, gel eye pencil,
Poza tym eyeliner- Eveline celebrities ( teraz można kupić w Rossie na promo -49% ) Albo Maybelline w żelu.
Może potrzebujesz bazy pod cienie i dokładnego przypudrowania powieki? jak dobierzesz odpowiednią bazę i powieka będzie matowa (nawet zwykły cień matowy), kredki i cienie mają lepszą przyczepność.

Co do różu - najpierw określ jaki masz typ cery (chłodny /ciepły). Czy masz jasną czy ciemną karnację. Jakiego koloru masz włosy, oczy itp.
Bez tego ani rusz, chyba, że masz kasę i chcesz kupować róże na tony by sprawdzić co Ci pasuje.
Co do bronzera, nie jestem w tej dziedzinie dobra, sama dopiero zaczynam kombinować i poszukiwać odpowiedniego.
Jak jesteś typem zimnym- raczej chłodne bronzery, ciepłym- ciepłe.
Najlepiej jak jest to ciemniejsza wersja Twojego podkładu.
Tyle w teorii, a praktyka sobie...
Stary 2016-04-18, 23:47   #3799
symtuastic
Raczkowanie

Cytat:
symtuastic,
ja polecam kredkę Essence, w ołówku, wykręcaną, zamierzam sobie zrobić jej zapas. A dziś wyczaiłam z My secret eyeliner w pisaku i chyba się skuszę. Nadmienię, że mam tłustą cerę, na oczach też i ta kredka Essence mi nawet nie schodzi.
dziękuję

bigosowadama dziękuję! A włosy mam ciemne - brązowe, oczy niebiesko-zielone, mam dość jasną cerę. Znasz może też jakiś dobry korektor, który dostanę teraz na tej promocji? I eyeliner Eveline jest już teraz na -49% czy chodzi o tę nadchodzącą promocję?
Stary 2016-04-19, 00:37   #3800
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Zerknij na Catrice jest lepszy. I ma korzystniejsze kolory.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 06:37   #3801
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem jak ten kolor wygląda na żywo, ale jeśli chodzi Ci po prostu o cielisty cień to polecam My Secret 505 (bardziej beżowy) lub Kobo Almond (bardziej żółtawy)
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 08:04   #3802
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli nie masz duzych ubytkow w brwiach to ja polecam zel z catrice. Zuzylam juz 2 opakowania i chyba dokupie trzecie.
W kwestii korektora to raczej musisz szukac albo pod oczy albo na wypryski. Jestem blada, ale moj korektor pod oczy jest za jasny do twarzy. Poza tym ten na wypryski nie moze byc rozswietlajacy itd.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 08:59   #3803
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jesli nie masz duzych ubytkow w brwiach to ja polecam zel z catrice. Zuzylam juz 2 opakowania i chyba dokupie trzecie.
W kwestii korektora to raczej musisz szukac albo pod oczy albo na wypryski. Jestem blada, ale moj korektor pod oczy jest za jasny do twarzy. Poza tym ten na wypryski nie moze byc rozswietlajacy itd.
Tez lubie ten żel do brwi.

Stary 2016-04-19, 09:21   #3804
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję

bigosowadama dziękuję! A włosy mam ciemne - brązowe, oczy niebiesko-zielone, mam dość jasną cerę. Znasz może też jakiś dobry korektor, który dostanę teraz na tej promocji? I eyeliner Eveline jest już teraz na -49% czy chodzi o tę nadchodzącą promocję?
Chodzi o tę nadchodzącą promocję od 20.04 w Rossie.
Co do korektorów to nie znalazłam jeszcze jak dla mnie dostatecznie jasnego, kryjącego czy rozświetlającego korektora który by wyglądał rewelacyjnie.
Głównie bazuję na korektorach mineralnych- sypkich (zielony i beżowo-żółty, żółty - na wypryski i inne rewelacje)
Pod oczy to używałam
Z Bell (w płynie), Astor perfect stay, Catrice w płynie ( w słoiczku też- to na wypryski, nie pod oczy)
Loreal korektor True match- fajne kolorki i dobrze się trzyma (chyba najlepszy z nich)
Ingrid- jasne kolory, ale słabo się trzyma.
Kompletnie nie wiem czy dobry jest korektor z Loreala Lumi coś tam, czy nadaje się pod oczy i coś robi.
Pod oczy też jest Maybelline Dream lumi,
Z tańszych Wibo Deluxe Brightener, możesz spróbować na promo, bez niego się nie opłaca (mały jest, efekt taki se)
Eveline art. scenic- fajny, podobno teraz są problemy z kolorami (jasny wcale nie jest jasny- tu trzeba sprawdzać kolory)
Jeszcze przypomniało mi się, że z Bell są w kredce korektory- żółty, różowy, poza tym w sztyfcie- na wypryski i kamuflaż 4w1
http://www.bell.com.pl/produkty/podk...ypoallergenic/
Widziałam też jakieś korektory z WnW. Nie wiem jak z jasnością i kryciem.

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Zerknij na Catrice jest lepszy. I ma korzystniejsze kolory.
Paletka do brwi- to Catrice lub Kobo.

A kredki do brwi - Catrice, P2 i z Wnw coś widziałam

Edytowane przez bigosowadama
Czas edycji: 2016-04-19 o 09:26
Stary 2016-04-19, 09:37   #3805
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Co do korektorów to nie znalazłam jeszcze jak dla mnie dostatecznie jasnego, kryjącego czy rozświetlającego korektora który by wyglądał rewelacyjnie.
Głównie bazuję na korektorach mineralnych- sypkich (zielony i beżowo-żółty, żółty - na wypryski i inne rewelacje)
Pod oczy to używałam
Z Bell (w płynie), Astor perfect stay, Catrice w płynie ( w słoiczku też- to na wypryski, nie pod oczy)
Loreal korektor True match- fajne kolorki i dobrze się trzyma (chyba najlepszy z nich)
Kompletnie nie wiem czy dobry jest korektor z Loreala Lumi coś tam, czy nadaje się pod oczy i coś robi.
Z tańszych Wibo Deluxe Brightener, możesz spróbować na promo, bez niego się nie opłaca (mały jest, efekt taki se)
Eveline art. scenic- fajny, podobno teraz są problemy z kolorami (jasny wcale nie jest jasny- tu trzeba sprawdzać kolory)
Jeszcze przypomniało mi się, że z Bell są w kredce korektory- żółty, różowy, poza tym w sztyfcie- na wypryski i kamuflaż 4w1

Paletka do brwi- to Catrice lub Kobo.

A kredki do brwi - Catrice, P2 i z Wnw coś widziałam
Z kobo nic nie miałam. Ale Catrice ma fajne te produkty. Testowalam paletke, żel i kredkę i wszystko jest bardzo dobre.

Stary 2016-04-19, 10:00   #3806
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Z kobo nic nie miałam. Ale Catrice ma fajne te produkty. Testowalam paletke, żel i kredkę i wszystko jest bardzo dobre.
Z Catrice żelu do brwi nie miałam, poza tym lubię ich cienie, róże (defining blush), paletkę do brwi.
Szminki są średnie, podkłady takie se. Fajne są korektory
A z Kobo- cienie, bronzery.
Podobno fajne są rozświetlacze- nie miałam, ale może się skuszę.
Szminek nie miałam od nich- kusi mnie Matte Liquid, ale to może poczekać.
Stary 2016-04-19, 10:16   #3807
Hosenka*
Zakorzenienie

A co powiecie o paletach W7?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 11:36   #3808
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
A to często tak jest że do PL niedocierają najładniejsze kolorki

Cytat:
Pamiętam że Ci pisałam już mam go i jak się skończy (pewnie nie prędko) to zastanowiłabym się nad my secret matt eyeshadow 519.

http://3.bp.blogspot.com/-ZQu-F12I3w...D20_5967-1.jpg ten po środku

Cytat:

Jutro kolejne podejście
U mnie troszkę je już wymiotło to chyba coś znaczy :P

Cytat:
Oglądając Wnw jakoś nic mnie nie kusiło, no może jedynie szminki w kredce do ust.
Przeglądając neta, swatche i ten wątek trafiłam na szminki Megalast.
I kolory mnie porwały.
Idę się leczyć...

Nie widziałam specjalnej różnicy pomiędzy 107 a 109. Kupiłam oba.
Ja tak samo oglądam na żywo nie potrzebuję, oglądam w necie chcę je wszystkie

Cytat:
[COLOR="Black"][COLOR="black"]Co do korektorów to nie znalazłam jeszcze jak dla mnie dostatecznie jasnego, kryjącego czy rozświetlającego korektora który by wyglądał rewelacyjnie.
Pod oczy to używałam
A miałaś w pędzelku z Sephory? Też szukam ideału i kurde stwierdzam, że lipa. Albo zbyt matowe się stają i obawiam się wysuszenia. A ja chcę rozświetlający nie zastygający na mat, który nie będzie ściągał tylko nawilżał i do tego ładnie krył. Istnieje takie cudo?? Jak się wkurzę to pójdę do S. po ten ich. Albo kupię Helenę Rubinstein bo mi się pomysły kończą.
Aaaa zapomniałam że jest jeszcze Kobo Modeling Illuminator, ale coś mi nie grało z kolorem jak testowałam.
W Hebe widziałam korektory Ideal Skin te miałaś? Kolory faktycznie jaśniutkie i nie zciemniały a porównywałam wczoraj sobie różne.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A co powiecie o paletach W7?
Ja mam kupiłam z netu In The Nude pigmentację ma średnią, dzienne makijaże spokojnie można nią robić i nie przesadzić, a wieczorowy też się da. Ale lepiej używać na bazę pod cienie.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-04-19 o 12:09
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:04   #3809
diablica88
Rozeznanie

Dziewczyny czy tą promocją która trwa obecnie objęte też są podkłady Ingrid? Jeśli tak to ile % ? Bo gdzieś mi umknęła ta informacja...
diablica88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-19, 12:09   #3810
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Kupiłam kamuflaż catrice, paletkę do konturowania z kobo, nieplanowany wpadł róż i puder z Sensique i pomadka z wnw
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości