|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drogeria Natura - cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukam odpowiednika Miyo 04 Vanilla, bo ten słabo się utrzymyje, chociaż kolor mi bardzo odpowiada: https://static.ladymakeup.pl/img/1/1...jpg?1416691700 Nadal nie mogę znaleźć zielonego korektora. Patrzyłam na te z My secret, z Catrice i Kobo. Te ostatnie to straszne mazie, na mojej tlustej cerze chyba od razu spłyną
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupowałam na e-glamour, była wtedy przesyłka za 1 zł, wyszło mnie wtedy niecałe 21 zł. Robią co raz wysyłkę za złociaka ![]() Edit: http://www.perfumy-perfumeria.pl/pro...ghty-Nude.html , do jutra do 14 wysyłka za złotówkę
Edytowane przez Tasienkaaa Czas edycji: 2016-04-18 o 21:33 |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3786 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Argan rzeczywiście jest oleisty, ale dobrze zmywa. W planach miałam by go używać tylko do ust i oczu. Zapach ma fajny , po micelu różowym miła odmiana. Zmywać nim całą twarz nie zamierzam- boję się jednak krostek. Choć próby dwie zrobiłam i fajnie zmyło, ale ta tłusta warstwa mnie irytowała i w ruch poszedł zwykły micel. ![]() Cytat:
![]() Tak lepiej suną przynajmniej na ręce. Widać, że są bardziej nawilżające. Za to kolorów jest zdecydowanie mniej Cytat:
Z Rimmela The only one mam 710 ,200 i czaję się na tego 700. Cytat:
Tu masz swatche http://makeupmagdalena.blogspot.com/...no-letnia.html |
||||
|
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Tamten link otwiera mi się teraz na innej perfumerii, dziwne :/ W razie czego nr 700 jest na perfumy- perfumeria.pl za niecałe 20 zł + wysyłka do jutro do 14 za 1 zł. Teraz tak patrze i jednak kolory Rimmel 700 a WnW In the flesh różnią się
Edytowane przez Tasienkaaa Czas edycji: 2016-04-18 o 21:35 |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzelcie mnie... Zaczyna mnie kusić paletka Kobo Face Sculpting Palette
|
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, liczę na waszą pomoc
Polećcie mi korektor rozświetlający pod oczy (jakby umiał ładnie zakryc krostki, to byłoby to dużym plusem) i trwałą czarną kredkę lub eyeliner w płynie (mam wrażenie, że powieki pocą mi się przy każdej i mam podwójne kreski Czaję się na pomadki WnW, polecacie coś dobrego do makijażu w atrakcyjnej cenie z okazji promocji? Jak dzisiaj ją zobaczyłam, to oszalałam i stwierdziłam, że potrzebuję wszystkiego Ma któraś z was bazę pod podkład Kobo? Wydaje się fajna, jestem ciekawa jak zachowywalaby się z podkładem w musie... Jeszcze coś "łatwego" do malowania brwi by mi się przydało, słyszałam dobre opinie o eyebrow set Essence...? Edytowane przez symtuastic Czas edycji: 2016-04-18 o 22:03 |
|
|
|
#3792 |
|
goniąca własny ogon..
|
Jestem weteranką wątku w kwestii wahania się nad pomadkami WnW
Jutro kolejne podejście
|
|
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając Wasze rozmowy zaczynam się cieszyć, że u mnie nie ma WnW
|
|
|
|
#3795 |
|
goniąca własny ogon..
|
Haha
![]() Ja po swatch-ach uznałam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery. Potem uznałam, że Megalast Lip Color są za mocne i zbyt 'tępe'. Zatem przyjrzałam się Silk Finish i zupełnie niechcący odkryłam, że niezbędne mi są co najmniej... ze cztery ![]() A potrzebuję jeszcze bronzera z Sensique i waham się nad dwoma, które niczym się nie różnią, ale ja różnicę WIDZĘ, więc muszę kupić dwa ![]() Jakie my mamy trudne życie na tych promocjach... |
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
stenka30,
bigosowadama, dziękuję, ja właśnie na maty się czaję, tylko nie mogę się zdecydować na odcień, bo zamiast beżu potrzebuję bardzo rozmyty chłodny róż. symtuastic, ja polecam kredkę Essence, w ołówku, wykręcaną, zamierzam sobie zrobić jej zapas. A dziś wyczaiłam z My secret eyeliner w pisaku i chyba się skuszę. Nadmienię, że mam tłustą cerę, na oczach też i ta kredka Essence mi nawet nie schodzi.Czy Pierre Rene jest w Naturze? Nie wiecie? |
|
|
|
#3797 |
|
goniąca własny ogon..
|
Zależy jak trafisz.
W niektórych jest, w innych nie.
|
|
|
|
#3798 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeglądając neta, swatche i ten wątek trafiłam na szminki Megalast. I kolory mnie porwały. Idę się leczyć... Cytat:
Cytat:
Poza tym eyeliner- Eveline celebrities ( teraz można kupić w Rossie na promo -49% ) Albo Maybelline w żelu. Może potrzebujesz bazy pod cienie i dokładnego przypudrowania powieki? jak dobierzesz odpowiednią bazę i powieka będzie matowa (nawet zwykły cień matowy), kredki i cienie mają lepszą przyczepność. Co do różu - najpierw określ jaki masz typ cery (chłodny /ciepły). Czy masz jasną czy ciemną karnację. Jakiego koloru masz włosy, oczy itp. Bez tego ani rusz, chyba, że masz kasę i chcesz kupować róże na tony by sprawdzić co Ci pasuje. ![]() Co do bronzera, nie jestem w tej dziedzinie dobra, sama dopiero zaczynam kombinować i poszukiwać odpowiedniego. ![]() Jak jesteś typem zimnym- raczej chłodne bronzery, ciepłym- ciepłe. Najlepiej jak jest to ciemniejsza wersja Twojego podkładu. Tyle w teorii, a praktyka sobie... |
|||
|
|
|
#3799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bigosowadama dziękuję! A włosy mam ciemne - brązowe, oczy niebiesko-zielone, mam dość jasną cerę. Znasz może też jakiś dobry korektor, który dostanę teraz na tej promocji? I eyeliner Eveline jest już teraz na -49% czy chodzi o tę nadchodzącą promocję?
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii korektora to raczej musisz szukac albo pod oczy albo na wypryski. Jestem blada, ale moj korektor pod oczy jest za jasny do twarzy. Poza tym ten na wypryski nie moze byc rozswietlajacy itd.
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do korektorów to nie znalazłam jeszcze jak dla mnie dostatecznie jasnego, kryjącego czy rozświetlającego korektora który by wyglądał rewelacyjnie. Głównie bazuję na korektorach mineralnych- sypkich (zielony i beżowo-żółty, żółty - na wypryski i inne rewelacje) Pod oczy to używałam Z Bell (w płynie), Astor perfect stay, Catrice w płynie ( w słoiczku też- to na wypryski, nie pod oczy) Loreal korektor True match- fajne kolorki i dobrze się trzyma (chyba najlepszy z nich) Ingrid- jasne kolory, ale słabo się trzyma. Kompletnie nie wiem czy dobry jest korektor z Loreala Lumi coś tam, czy nadaje się pod oczy i coś robi. Pod oczy też jest Maybelline Dream lumi, Z tańszych Wibo Deluxe Brightener, możesz spróbować na promo, bez niego się nie opłaca (mały jest, efekt taki se) Eveline art. scenic- fajny, podobno teraz są problemy z kolorami (jasny wcale nie jest jasny- tu trzeba sprawdzać kolory) Jeszcze przypomniało mi się, że z Bell są w kredce korektory- żółty, różowy, poza tym w sztyfcie- na wypryski i kamuflaż 4w1 http://www.bell.com.pl/produkty/podk...ypoallergenic/ Widziałam też jakieś korektory z WnW. Nie wiem jak z jasnością i kryciem. Paletka do brwi- to Catrice lub Kobo. A kredki do brwi - Catrice, P2 i z Wnw coś widziałam Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2016-04-19 o 09:26 |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szminki są średnie, podkłady takie se. Fajne są korektory A z Kobo- cienie, bronzery. Podobno fajne są rozświetlacze- nie miałam, ale może się skuszę. Szminek nie miałam od nich- kusi mnie Matte Liquid, ale to może poczekać. |
|
|
|
|
#3808 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://3.bp.blogspot.com/-ZQu-F12I3w...D20_5967-1.jpg ten po środku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się wkurzę to pójdę do S. po ten ich. Albo kupię Helenę Rubinstein bo mi się pomysły kończą. Aaaa zapomniałam że jest jeszcze Kobo Modeling Illuminator, ale coś mi nie grało z kolorem jak testowałam. W Hebe widziałam korektory Ideal Skin te miałaś? Kolory faktycznie jaśniutkie i nie zciemniały a porównywałam wczoraj sobie różne. Ja mam kupiłam z netu In The Nude pigmentację ma średnią, dzienne makijaże spokojnie można nią robić i nie przesadzić, a wieczorowy też się da. Ale lepiej używać na bazę pod cienie. Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-19 o 12:09 |
|||||
|
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy tą promocją która trwa obecnie objęte też są podkłady Ingrid? Jeśli tak to ile % ? Bo gdzieś mi umknęła ta informacja...
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kamuflaż catrice, paletkę do konturowania z kobo, nieplanowany wpadł róż i puder z Sensique i pomadka z wnw
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

Tez wolę jak w nudziakach jest róż zamiast beżu czy brzoskwini, ogólnie w nudziakach wyglądam koszmarnie, muszą być ciemniejsze niż moje usta, bardzo polubiłam się z Rimmelem the Only 700 Naughty Nude, dość ciemny nudziak, ale ten odcień jest niedostępny stacjonarnie, kupiłam internetowo. Jak sobie przypomnę modę na usta w korektorze...tak tak, mnie też to nie ominęło...

wyskoczyła mi dioda na poliku ale może to nie po nim choć już nie pamiętam kiedy diode miałam
Na razie wykończę różowy i zabiorę się za tłuściocha to się wtedy okaże czy mnie po nim więcej wysypie ale ogólnie z Garnierem się nie polubię i będę szukała dalej ideału 
. Ten kapturek trzyma się na słowo honoru.

Polećcie mi korektor rozświetlający pod oczy (jakby umiał ładnie zakryc krostki, to byłoby to dużym plusem) i trwałą czarną kredkę lub eyeliner w płynie (mam wrażenie, że powieki pocą mi się przy każdej i mam podwójne kreski 

i ta kredka Essence mi nawet nie schodzi.