|
|
#481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Ja mam mopa parowego i dla mnie to jest wybawienie. Jedynie jak podloga jest mocno ufajdana to jade normalnym mopem. Ale przy mojej ilosci zwierzat to jest idealne rozwiazanie na trzymanie podlogi jako tako do uzytku ![]() Co do karmy Orijen to moje koty tym bardzo pogardzily i ostatecznie zjadl to moj pies ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Boszzzzzz ![]() ![]() Przez Ciebie chce arbuza!!!!!!! |
||
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty!
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przykro mi że musisz przez to przechodzić. Może rzeczywiście wyjedź na kilka dni a potem wróć i porozmawiajcie jeszcze raz?
|
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zadomowienie
|
A jeszcze Wam napisze odnosnie ciepla w sierpniu. Jak rodzilam corke 7.08.2013 to lato bylo upalne bardzo. Ale w nocy juz chlod. Polozne mi mowily żeby dziecko rozbierac do samego pampersa, ale dzis z perspektywy czasu wiem ze to glupota. Lepiej zeby dziecko mialo choć cieniutkie bawelniane body na krotki rekaw; bo a to ktos drzwi otworzy i dziecko zawieje, a to jakis przeciag. Takze ja nie jestem przekonana. Moja corka miała zapalenie pluc na dzien dobry, powiedzieli ze wrodzone, ale czy to tak do konca prawda? Nie wiem. Takze ja na pewno bede ubierac choc body. :dziekuje :
A co do poscieli, rozkow itp kocykow minky to moge Wam polecic moja kolezanke , ktoa szyje i ma fajne ceny jak ktos zainteresowany to podam profil na fb, Ale to chyba na priv bo nie wiem czy tutaj moge? Cytat:
a czy musi sie tak wulgarnie az do Cb odnosic? Przeciez nosisz jego dziecko pod sercem... Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro nie chce rozmawiac to ja bym nie naciskala bo to go rozdrazni jeszcze bardziej i moga poleciec przykre slowa, ktore ciezko odwrocic. Jak mozesz jechac do mamy/babci to jedz i swoje mysli przelej na papier i mu to zostaw. Jak zrozumie to wie gdzie go szukac. A jak nie, to jeden problem z glowy mniej.... |
|
|
|
|
#487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to co Ty robisz? Cytat:
może za jakis czas uda się pogadać na spokojnie z Tż i ustalić na przyszłość pewnie rzeczy..ale teraz pomyśl o sobie i dziecku.. Cytat:
Cytat:
a taka lemoniada z arbuza też jest pyszka..ale co ztoi na przeszkodzie? arbuz to sama woda.. to pewnie poszalałaś po takiej "wypłacie" |
||||
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po połówkowym, z Maluszkiem wszytsko ok, został chłopcem
wazy prawie pol kilograma podobno mam łożysko na przedniej ścianie, czyli powinnam słabo ruchy czuć? Bo czuje je dość mocno
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W związkach różnie bywa ,są lepsze i gorsze dni... ale w ten sposób nie powinien się do Ciebie odzywać... teraz jesteś w rozsypce a co jak za kilka lat przy dziecku powie do Ciebie to samo... jak to maleństwo to zrozumie... ja po ostatniej kłótni powiedział swojemu żeby sobie wszystko przemyślał i nie pokazywał mi się na oczy... na szczęście mam swoje mieszkanie więc on poszedł pomieszkać do mamy, przez ponad tydzień nie odzywałam się do niego, stwierdziłam że jak zmądrzeje to sam się odezwie i tak też było... ja na Twoim miejscu spakowałabym się i pojechała do rodziców, nie zostawiaj mu żadnych wiadomości, jedź i wyłącz telefon, odpocznij trochę i nabierz dystansu do wszystkiego , jak sobie wszystko poukładasz to włącz telefon, jeżeli zrozumie swoje zachowanie to sam będzie zabiegał o to żebyście stworzyli rodzinę , daj mu czas niech przemyśli swoje zachowanie i nie pozwól poniżać się w ten sposób... jeżeli częściej będzie dochodziło do sytuacji w trakcje których będzie odzywał się do Ciebie w ten sposób to niestety nigdy nie stworzycie dziecku normalnej rodziny, nie możesz pozwolić na to żeby w ten sposób Cię traktował....
Edytowane przez czarna1985 Czas edycji: 2016-04-19 o 13:38 |
|
|
|
|
#492 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że już ma odpowiednie ciuszki. ![]() Cytat:
Pojechałabym chyba do rodziców, nie musisz przecież definitywnie opuszczać Waszego mieszkania, tylko na parę dni - Twój TŻ powinien się ogarnąć, przegina... :/ Co on sobie chce przemyśleć? To niech posiedzi sam i pomyśli. I ten tekst wulgarny. :OTrzymaj się i staraj się nie denerwować na tyle, na ile to możliwe. Cytat:
śliczny Filipek! Super, że wszystko ok.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
super, że wszystko ok z synkiem!
|
||||||
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i idę zakupić arbuza przez Was....
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Co robię? Czytam... Ale ja mam dziś jakiś taki dzień nie do ogarnięcia. Wstałam o 4, zasnęłam o 6 i do 8 nie mogłam sie dobudzić. Za oknem moja ulubiona pogoda- deszcz z wiatrem tez nie pomaga w koncentracji. Innymi słowy jakaś nieogarnięta jestem. Ja bym tam nie doradzała w cudzym związku. Każda z nas jest inna, każda inaczej reaguje. Nie każdemu dobrze służy wyjazd. Niektórzy traktują taki "wyjazd" jak rozstanie. Nie wiemy jaki jest partner navioe i jaka jest ona sama, a hormony nie pomagają w podjęciu jakiejkolwiek rozsądnej decyzji. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-19 o 13:44 |
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla syncia..tak, przez łożysko na przedniej ścianie inaczej odczuwa się ruchy..ale pamiętaj to subiektywne odczucie - Ty określisz,że mocno ,a ktoś inny powiedziałby, że słabo.. Cytat:
|
||
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym nie doradzała w żadnej sprawie.. każdy z nas wie sam co jest dla niego najlepsze..ale to co napisała navioe trąci przemocą emocjonalną, wulgaryzmy, uwagi pod kątem jej ojca, zakaz (?) odzywania się.. a tu już dla mnie nie ma przestrzeni na "głaskanie".. w takiej sytuacji należy dbać o swoje granice i bezpieczeństwo.. |
|
|
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O dzieki Tija ![]() Z zakupami nie poszaleje bo wszystko mam po pierwszym synku :brzydal :
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
:Oklaski:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
Odpowiedz na Twojego posta połączyła mi sie z moim ogólnym postem. Mam nadzieje, ze nie potraktowałas mojej wypowiedzi jako komentarz do Twojego posta. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-19 o 13:52 |
|
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny ;-) fajnie sie podglądalo dzis tak wyraźnie bylo widac ;-)
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła mi do Smyka moja paczka z ubrankami. Podobno w Tesco są też przecenione body i pajace z F&F. Czemu muszę leżeć w łóżku? :P
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam ze nikt nie ma prawa powiedziec komukolwiek spier...
|
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomysł inaczej.... Leżąc oszczędzasz kasę na super przeceny ![]() Rozmawiałam z siostra odnośnie rożków, każde dziecko jest inne ale ona w sumie przy 3 swoich dzieci użyła rożka 2 razy w szpitalu. (Wszystkie dziewczyny jesienno-zimowe) W domu nie czuła potrzeby. |
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Też ciężko mi się wypowiadać na temat związku, którego nie znam. Natomiast gdyby facet do mnie powiedział ''spier'' w ciąży, Boże, co ja mówię! W ogóle gdyby powiedział tak do mnie w innej formie, niż żart ... Zdarzało się to wcześniej ? Jaki był przed tymi zawirowaniami? Zazwyczaj faceci swoje ciężarne traktują jak królewny, to co to będzie później ... Nie mówię od razu ODCHODŹ, PAKUJ SIĘ. Choć może kilkudniowa rozłąka da mu do myślenia. Jeśli nie zrozumie i szczerze nie przeprosi, nigdy nie będzie lepiej ... Pomyśl czy chcesz serwować dziecku taką rodzinę? Ja w takiej wyrastałam i sama te wzorce trochę przejęłam
![]() Ale na pocieszenie - tak jak mówiłam, mam niełatwy charakter. Też wiele razy odzywałam się w podobny sposób do swojego TŻ, który cierpliwie to znosił. Przepraszałam, potem znowu. Ale dużo rozmawialiśmy, był cierpliwy i owszem - jak każdy mam swoje humorki. Ale 50x przemyślę zanim odezwę się do niego w taki sposób, jakiego sama bym nie zaakceptowała. ''Dotarcie'' w tej kwestii też nam zajęło kilka lat, Wy jesteście jeszcze bardzo młodziutcy Może daj sobie odpocząć, może nawet wyjedź na kilka dni (ale powiedz mu o tym, nie ma co uciekać i stroić fochy). Przemyśl Ty, on na pewno też przemyśli. ROZMOWA, ROZMOWA I JESZCZE RAZ ROZMOWA Będzie dobrze!
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
Zabrałam się za wyprawkową listę zakupów
pierwszy punkt to leki i pielęgnacja trochę czasu potrzeba żeby niczego nie pominąć
|
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Tak, masz racje. Podobnie jak osądzać pochopnie zachowania innych. Inna sprawa ze nie wiesz kto jak reaguje w stresowych sytuacjach. Jeden zamknie sie w sobie, a inny będzie wywlekał nawet najdrobniejsze sprawy. Nie twierdzę, ze jest to dobre ale nie uważam ze dawanie komuś rad dotyczących życia na podstawie opisu tylko jednej strony jest właściwe. Wierze natomiast ze każda z nas ma swój rozum i mimo ogólnego stanu nierównowagi potrafi wyciągnąć z naszych rozmów to co dla niej najcenniejsze. ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Mi tez zdarzało sie użyć niewyszukanych słów do tej pory jest mi wstyd ale każdy związek kieruje sie własnymi prawami i każdy powinien znaleźć własna drogę do rozwiązania problemów zgodna z charakterem partnerów.
|
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że to napisałaś.. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

ma któraś z Was? 

wychodzi do pracy na 17, zastanawiam się czy się nie spakować i nie jechać do rodziców, z drugiej strony nie chce go zostawiać samego, bo mamy mieszkanie razem do września, ale skoro on nawet nie chce rozmawiać, jedyne co mi powiedział to, że mam mu dać spokój bo on sobie musi dużo przemyśleć i ja i tak tego nie zrozumiem..

Od razu poszłam do lumpa, bo przecież muszę zadbać o dziewczęcą garderobę 

ale każdy związek kieruje sie własnymi prawami i każdy powinien znaleźć własna drogę do rozwiązania problemów zgodna z charakterem partnerów.