|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
[QUOTE=Czarnooka_Paula;591 71021]
Cytat:
jak pogoda u Ciebie ?
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
, co gorsza, nie ma u nas dobrego pediatry .chyba, ze znajdę jakiegoś prywatnie kilkadzesiat km od nas.Może bluzka koszulowa? ja taką mam zamiar kupić... |
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek od soboty jestesmy sami. 8 maja powrót
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Wyjście na zakupy sie udalo 😊 pogoda ok, Patryś zasnal po przejechaniu 200 metrów 😊 |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam neta!!!
Tak myślałam,że was tutaj już zastanę,ale że tyle postów nastukałyście? ))
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady co do kp... Ale u nas cieniutko, już buczę nad cyckami do duze a do dupy... dziecka nie wykarmię... Kupię ten femaltiker, karmi piję aż mi zbrzydło.... Mały wyje przy cycku i nawet pobudzić nie mam jak laktacji naturalnie to się katuję laktatorem.... Nie wiem czy to wygaśnie czy się rozkręci, dawniej ściągnęłam 160ml. teraz 40
Szkoda gadać
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Chyba uduszę mojego męża. Nie od dziś wiem, że ma specyficzny gust muzyczny, ale nie rozumiem po co zaraża tym nasze dziecko
Mały mi marudził i marudził więc w akcie desperacji włączam youtube i klikam jakiś rosyjski badziew z proponowanych i co? I on sie przy tym kurna uspokoił :brzydal :Ide sie powiesić przy akompaniamencie radosnego "Moskau, Moskau!" |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak znajdę jakieś zdjęcia jak wyglądała wysypka to Ci na priv podeślę.
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
A krem taki
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
Melduję sie po weekendzie. 😃
Chrzciny się udały i teraz wiem, że każdą większą imprezę robię w lokalu. Jedzenianam na pół roku zostało to porozdawalam po rodzinie hehe . A sałatki nie robiłam, ale jak zjemy zapasy to zrobię. U nas szczepionka była w nóżki i znaku nie ma nawet.. No i zamowiłam chuste bo mały straszną przylepą się robi a waży 7200 i ręce odpadają... Lecę nadrabiać bo po łebkach przeczytałam.. |
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Elena wysłałam Ci wiadomość na priv
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
7200 o matulu 😨 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kaaasi;59171596]
Cytat:
Hu***wa ![]() A mała chce mnie wykonczyc dzisiaj Cztery godziny na ręku i dalej wyje
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma krostki na buzi w kolorze ciała...jak się zgrzeje przy cycu to robią się czerwone. Położna powiedziała, że od proszku moich ubrań... lekarz potwierdził. Już od jakiegoś czasu piorę swoje i tż ciuchy w proszku dziecięcym... a to nadal jest. I niestety parę dni temu pojawiły się czerwone krostki na dekoldzie. Pokazywałam lekarzowi i powiedział mi tylko tyle, że mam obserwować i uważać co jem. Mała ma też od miesiąca nawracające krostki na pipce. Wczesniej były w okolicy odbytu... teraz tylko na pipce i na nóżkach obok. Miesiąc temu lekarz kazał mi smarować tormentiolem a jak nie pomoże maścią triderm. Tormentiol pomógł ale po paru dniach wróciło. Smarowalam tridermem i to samo... pomogło na chwilę. W piątek inny lekarz kazał mi smarować 3 razy na dzień sudocremem a pozostałe razy linomagiem... i mam wrażenie że nie pomaga wcale :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie mu pokazałem jak sobie gadamy Domiś powtarza po mnie agu agi i on też chcę z nim pogadać.
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie trądzik niemowlęcy? U mnie takie w kolorze ciała które czerwienieja pod wpływem wysiłku też są. Pediatra i alergolog potwierdzili, że nie ma to nic wspólnego z alergią, stwierdzili ze dzieci takie mają, niczym tego nie smaruje i powoli schodzi.
|
|
|
|
#466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie juz ropa sie wylala bo jej nie ma i jest lekkie zasinienie. Cytat:
Ja nie znalazłam zadnej bluzki rozpinanej serio. W domu nie mam nic pasujacego wiec kupilam niegnecaca sie ale bede musiała do gory podginac. Trudno, i tak ba sali babka mami zrobic oddzielne pomieszczenie do karmiebia.. [QUOTE=Czarnooka_Paula;591 80016] Cytat:
Powiem wam ze ja sie dygam chrzcin wlasnie dlatego ze po 1. Ona nie uznaje butli i nakarmić nawwt w kosciele to bede musiala lazic na zakrystie a tam no raczej podczas mszy jest pusto ale jedbak :-\ po 2. Mam ta nierozpinana bluzke ale juz trudno... Po 3. Wiem ze i tak spokojbie nie posiedze bo Zoska nie bedzie spac a nie sadze ze nagle sie cos zmieni..
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na dekoldzie ma czerwone :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Ci bardzo Nana za odpowiedź i zdjęcia
, tak jak pisze Aninis, jak sie zgrzeje, to robią sie lekko czerwonawe. Ja nie prałam naszych ubran w dzieciecym. Nigdzie wiecej nie ma ani Na razie przemyłam buzię przegotowana wodą i te plamki posmarowałam linomagiem, bo nie mam nic innego pod reką, mam nadzieje, ze pomoze i tym bardziej nie zaszkodzi .Ten krem oilatum kupię Jak niedawno trzymałam go na ręku przy cycu, to w tych miejscach, gdzie są te krosty akurat on dotyka mojej ręki, i czesto jak sie na chwile odrywa od cyca, widze, ze cały policzek ma zalany mlekiem i to rozmzuje sie aż pod uszko. Więc moze to+zgrzanie powouje te plamki. Teraz jak śpi w ogole tego nie widac. Nana stosujesz cały czas diete bezmleczną? jak tak, to lepiej jest teraz u Dominika? |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=marciar7;59180601]Tez sie tego boje :-D pozatym zoska butli nie uznaje wiec na zakrystie bede chodziz z cycem ;-)
Y U mnie juz ropa sie wylala bo jej nie ma i jest lekkie zasinienie. Ja nie znalazłam zadnej bluzki rozpinanej serio. W domu nie mam nic pasujacego wiec kupilam niegnecaca sie ale bede musiała do gory podginac. Trudno, i tak ba sali babka mami zrobic oddzielne pomieszczenie do karmiebia.. Cytat:
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
A co do krostek to moja moala takie mocnk czerwobe na polikach i dekoldzid. Dr powiedziala ze lojotokowe zapalebie skory i kazala latopiciem smarowac, pomoglo.
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- [QUOTE=Czarnooka_Paula;591 80871] Cytat:
|
|
#471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- [QUOTE=marciar7;59180601]Tez sie tego boje :-D pozatym zoska butli nie uznaje wiec na zakrystie bede chodziz z cycem ;-) U mnie juz ropa sie wylala bo jej nie ma i jest lekkie zasinienie. Ja nie znalazłam zadnej bluzki rozpinanej serio. W domu nie mam nic pasujacego wiec kupilam niegnecaca sie ale bede musiała do gory podginac. Trudno, i tak ba sali babka mami zrobic oddzielne pomieszczenie do karmiebia.. Cytat:
Ja to sie zastanawiam, czy nie zacząć juz chodzić z małym do koscioła, zeby sie przyzwyczajał
|
||
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Elena_22;59180986]Daj Boże żeby i mój miał trądzik a nie skazę
.---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zacna waga !!!
|
|
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a ja sie cieszyłam, ze mój juz ma 5100 .super, że tak fajnie wyszło z chrzcinami i masz to za soba. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
nie masz nikogo do pomocy choć raz-dwa ray w tygodniu?
|
||
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Aninis wysłałam na priv
Ogólnie to tez podejrzewałam tradzik bo jak sie zgrzal czy po kąpieli też były bardziej widoczne a na spacerze mniej, ale pani dr mi mówiła właśnie żeby nie przegrzewać bo się tej wysypki nie pozbędziemy bo się od przegrzania pogarsza niby. Tak mi powiedziała. Ale od kiedy nie piję mleka jest dobrze buzia nie jest jeszcze idealna ale jest bardzo dobrze w porównaniu z tym co było
|
#476 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Agaciorka tez nie ma.. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na bezmlecznej jestem. Ciezko bylo ale przestawilam sie na roslinne mleko. Drogie to to ale tylw co do owsianki czy kawy.. Chce mi sie jogurtow to najgorzej. Ale dobrze ze tylko mleko odstawic musialalm
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dziewczyny powiedzcie czy po delicolu wasze dzieciaczki też rzadsze kupy robią odkąd daje co karmienie 5kropel to rzadsze robi w sumie jak po espumisanie.
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja delicol i espumisan calkiem odstawilam juz pare tyg temu. Jakos efektow nie bylo a problemy z brzuszkiem same przeszly yo co ja bede karmic
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
U nas też już lepiej i chyba przejdę na co 2 karmienie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

piękna pogoda u nas idziemy na spacerek to pewne ale chyba najpierw prasowanie
[COLOR="Silver"]

, co gorsza, nie ma u nas dobrego pediatry 
Ślub
Mały mi marudził i marudził więc w akcie desperacji włączam youtube i klikam jakiś rosyjski badziew z proponowanych i co? I on sie przy tym kurna uspokoił

.