|
|
#1651 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LIX
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
No tylko to co mi polecałyście!
Ogólnie L'eau Lutensowe, o ile będą. Ateliery - o ile będą, ale raczej z opisów netowych nic dla mnie. Cedre Atlas mieliśmy próbkę i mocarny to zapach, w sensie dla mnie zbyt intensywny. Jednak bardziej męski, aczkolwiek zachęcił mnie do sprawdzenia reszty - ponownie, o ile będą. Może wpadnę do L'Occitane, acz tylko rekonansowo. ![]() No i tak się kręcę wokół zapachów magnoliowatych, to całe Gucci mnie nie odepchło tak do końca. Aczkolwiek nie wiem, nie wiem. Skoro mnie nie wzięło, to sprawa chyba przesądzona. To że szukam drugi rok zapachu kwiatu śliwy, jak z Yankee Candle, to juz tak na marginesie, nie sądzę, bym go znalazła Ale z głowy nie chce wyjsć. To co mi potrzebne na już to - świeżak w typie Escentric 02 lub sam Escentric. Jednak on zimny, na upały i taki no cóż, trochę dystansujący, ostry. Opary żelazka sobie podarowałam Jako drugi chciałabym ten tzw "wiosenny" "kobiecy" miękki, ale nie Chloe One nie są miękkie. Jakaś niby magnolia, niby coś tam. Czyli potrzebuję dwa zapachy - zimny, ostry, lodowaty! Oraz fajny kwieciuch, ale nie taki standardowy jak Dolce z D&G etc. etc... Preferably coś zbliżonego zapachem do kwiatu śliwy YC. |
|
|
|
#1653 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki.Ja tymczasem jestem zachwycona (ciekawe na jak długo) poniższymi: ELdO Afternoon of a Faun - łąka na słodko i ciepło, tj. latem, z kwiatkami i siankiem, taka mrrr, ELdO Eloge du Traitre - łąka na zimno i ostro, z sosnami (bo to taka leśna łąka ) piołunem i liściem laurowym (bo to łąko-laso-ogródek warzywny),AE też mi się podoba, ładnie daje nalewką pigwową i różą, mech z oponą se chwilowo poleźli na tyły. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2016-04-19 o 12:06 |
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Wow! Choć nic, czym bym chciała pachniec, to zaiste że takie perfumy znalazłaś! Że one istnieją. Leśna łąka już już brzmiała jakbym pragła poznać, ale liść laurowy sprawił, że ścisnęło mnie w gardle Piękna nazwa z tym Faunem
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sosna?ooo... ;> Ale lliśćlaurowy? O nieeee...
|
|
#1656 |
|
Nindżopesz
|
Lubię liść laurkowy w perfumach
|
|
|
|
#1657 | |
|
Panaroja
|
snad zimna
![]() Cytat:
![]() 2.hmmmm , sosna , liść laurowy , piołun , paczula to i owszę, ale szałwia i pelargonia chyba że to zielone liście geranium ,ale po łobrazku sądząc to kwiat pelargonii
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Z tymi ruchami to u mnie akurat mniej więcej się sprawdza ale wiadomo że co przypadek to inaczej
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zalezy kto pisze i o czym. Ja preferuję treści informatywne, ten luźny ton, czasem mam wrażenie, że jest tylko on Ale domyślam się, że to też potrzebne komuś, taka normalność. ![]() Siedzę i czekam aż chuop da znać ze szpitala czy ma dziś zabieg na paluchu czy nie. W międzyczasie go przeklnęłam, albowiem zakupił środek do czyszczenia drewna o zapachu jasminu. Mam wrażenie że wylałam 2 litry Aliena na stół i parapety. Dobra znikam, bo mi łeb pęka a chuop dziś nie będzie miał zabiegu . Lypa. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-19 o 16:39 |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. jeszcze będą testy bom nie zdążyła się wwąchać i nie mam Ostatecznego Zdania. |
|
|
|
|
#1661 |
|
Niewyczymie.
|
Nadejszła wiekopomna chwila.
![]() W dniu dzisiejszym pożegnałam ukochane spodnie, które zakupiłam będąc w ciąży, i nosiłam... no, do wczoraj. Spodnie nie dość, że były paskudne, luźne, na gumie, w brzydki wzorek, to jeszcze miały sporo małych dziur i były porozciągane na wszystkie strony świata. Ale nosiłam je dzielnie, bo były cholernie wygodne.Kupiłam nową parę podobnych, ale mniej luźnych. Ahh, co za wspaniały zakup! ![]() I w ogóle to chyba zrobię remanent w szafie i postaram się skonstruować capsule wardrobe.
|
|
|
|
#1662 | |
|
Panaroja
|
Pierwsza
o tej porze Cytat:
![]() 2.wwąchuj się wwąchuj i muf coijak ![]() Mnie się czegoś do pachnienia chce , ale nie wiem czego .Wiem tyle , żę ma być powalające , oryginalne , niespotykane i dziwne wobec czego takie coś najprawdopodobniej nie istnieje
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
dobrze wyszło, foty wrzucę jak mi siostra wysle
![]() Cytat:
Spotkanko? Thx Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#1664 |
|
Panaroja
|
W związku z wyżej wzmiankowaną rozkminą zapachową właśnie stwierdziłam, że chyba sobie przy najbliższej okazji strzelę dużą flachę CK One
|
|
|
#1665 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#1666 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie lubie uzalania sie nad sobą i stękania, ale dzisiaj tak mi zle, ze muszę to wywalić z siebie. Chyba nam kryzys wieku średniego. Niezadowolenia z siebie, utycia zbytnio, przesytu w szafie - tu akurat obiecałam sobie zero zakupów i miesiąc daje ładnie rade juz. Gorzej z kosmetykami. No generalnie dzien paszteta/ kaszalota itp mam
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś wolne, ale wczoraj 16h w pracy. Impreza pozegnalna na restauracji i zjechalo sie 44 żołnierzy na 3 dni. Czuje sie jakby mnie ktoś przezul i wyplul. Z pozytywów zolnieze z lotnictwa transportowego byli zafascynowani moim głosem
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Przynajmniej nie mialas czasu myślec - ja chyba mam za duzo wlasnie czasu do myslenia ![]() Zaintrygowalas mnie brzmieniem Twojego glosu
|
|
#1669 |
|
Niewyczymie.
|
Dziewczyny, SUKCES!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przysięgam że zaraz się chyba posikam ze szczęścia!!!! Wczoraj zrobiłam remanent w szafie. Wyrzuciłam wszystko, co stare, rozciągnięte, zmechacone, nienoszone, za małe. Zostało mi niewiele ubrań, ale przynajmniej teraz łatwo je znaleźć pośród sterty niepotrzebnych szmat. I nagle mam się w co ubrać. Chłop zerknął do mojej szafy i stwierdził... że sam też musi tak zrobić!!! I wyobraźcie sobie, że mój Chłop-Hoarder wczoraj przez dwie godziny bez żalu i bez litości pakował do worów wszystkie ubrania, których nie nosi! Nadal nie mogę w to uwierzyć... no nie mogię no. |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez telefon bywa konsternacja z drugiej strony co do płci ![]() W połączeniu z wizją reakcje są różne, od uwielbienia i prośby o zaspiewanie po pytania czy jestem chora lub czy pilam wczoraj |
|
|
|
|
#1671 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Po kims w rodzinie tak masz - z ciekawości pytam, czy u Ciebie tak indywidualnie ciekawie ?
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1673 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A tak serio gratuluję, u facetów to zaiste rzadkość. Cytat:
A kosmetyki chętnie przejmę, niech stracę Najlepiej magiczne pudry ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo hmmm, wyrafinowany wybór Serio, widzisz się w uniwersalnym świeżaku?Cytat:
Moja już uporządkowana.---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Ad perfum to ostatnio trochę kupiłam i już czuję przesyt -_- Żałuję Dzongkha bo do mnie nie pasuje... Poużywam i puszczę w świat... AE pewnie tak samo, jakoś nie umiałabym w nim wyjść do ludzi, a pachnieć tylko w domu się nie opłaca. Na dodatek TŻ skrytykował Daliego, że daje mydłem i wodą kolońską więc się zasugerowałam, natomiast Fireplace jest strasznie ulotny, czas się go pozbyć albo szybko zużyć... Wtedy miałabym 9 flach i styka. |
|||||
|
|
|
#1674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znad bólu głowy, kawy, nienadrobienia jeszcze Baru, ale testowania perfum.
![]() Red - wiedziałam, że mogę ufać Ci w ciemno i bezgranicznie w kwestii zapachów, masz niesamowite wyczucie w perfumach! ![]() No to tak Lutensy L'eau: L'Eau de Paille - świetny! Taki jak pisałaś! Nic z nut nie wyczuwam, swoją drogą nut Escentric 02 też nie lubię, a sam miks jest fajny. Mam tylko obawy co do tego, czy nie nazbyt męskawy dla mnie, ciut mi zajeżdża męcizną, niemniej zapach jest kapitalny! L'Eau Froide - za ozonowy dla mnie Laine de Verre - kopia Blood Concept A - ja w obu czuję Avigniona Zimno aż ząbki bolą. Uwielbiam oba trzy. Ale nie kupię, bo aż takiego zimna nie potrzebuję obecnie. No i sam L'Eau - jak mainstream, ot męskawy lekko świeżak jakich wiele. Rozważam tylko Paille, ale boję się sianka. Póki co nie wyszło, jednak uprzedzenie w głowie siedzi. Atelierów nie było, na resztę spuszczę zasłonę milczenia. Tobacco Vanille - ciekawy, baaaaaaaardzo. Będę jeszcze teścić na zimę etc, albowiem bałam się że będzie bardziej tobacco niż vanille a okazuje się, że jest dokładnie pół na pół, ciekawi mnie na którą stronę szala się przechyli, czy w ogóle się przechyli. ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Ale niniejszym ![]() ![]() klask i: za cuda! Cuda się zdarzają! Fajnie, ja sobie życia nie wyobrażam z chomikiem, gdyż jestem urodzonym wywalaczem. Serio od dziecka wszystko rozdawałam, bo lubię mieć mało. Co wcale nie jest takie dobre, bo po 20 latach człowiek by miał za☠☠☠iste cosie, ale nieeeeeeee, trzeba rozdać bo nacomito Eeech. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1675 | ||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
i był do bani , problem z głowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na lato jest świetna , poza tym pachnie ( w przeciwieństwie do nowości CK2 , którą w testowawczym obsmarowałam ) a poza tym czuję potrzebę czegoś świeżego ale o dużej mocy i mam nadzieję, że jeszcze nie przegrzebali No i zdążyło mi przejść znudzenie tym zapachem i fogle czuję zmianę w wewnątrznym trądzie zapachowym - mam chęć na świeżości , kwiaty , zapachy wodno-zielone, lekkie, przestrzenne , no jak nie ja zupełnie ,może choram Cytat:
no jeszcze Słoń i Amarige - jeżeli są .
||||||
|
|
|
#1676 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. Cytat:
Ale ja kiedyś rzekłam dokładnie to samo, a teraz mnie straszliwie urzekły.2. ja też! Znowu znudziły mnie mono-dymy i chce mi się czegoś wyszukanego, zmiennego. Najlepiej leśno-ziołowego i pogańskiego. Nawet Black mnie nudzi, nie wiem czy go nie pożegnam... |
||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, jestem skazana na niszę Tam prędzej znajdę mój kwiat śliwy jak sądzę, tylko nie po drodze mam teściarnie. Buuuuu. ![]() Wiem wiem, to ja jestem spaczona, że się doszukuję. Męski nie, ale męskawy, mam takie chwile, gdy nie mam pewności czy to już na mojej wewnętrznej skali wychodzi poza granice "mojej kobiecości". Boooosz jak ja tęsknię za tym, żeby dobrze pachnieć. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-04-20 o 19:42 |
|
|
|
|
#1678 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
z tym ze fauna wachałam i stwierdzilam ze kogos mocno poniosło z tą nazwą...bo nic ciekawego nei wyczulam, ale test był pobiezny mogłam cos przeoczyc drugiego nie znam ![]() spotkanko chetnie,tylko ze nie wiem czy ja sie nadaje obecnie do celow towzryskich. powiem wam ze
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rejcz też dziś byłam w SCC
|
|||
|
|
|
#1680 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A to drugie się oranżadkowało i było mało trwałe. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

) piołunem i liściem laurowym (bo to łąko-laso-ogródek warzywny),

chyba że to zielone liście geranium ,ale po łobrazku sądząc to kwiat pelargonii 

No i nie zasnę, a tak już padałam
Dobra znikam, bo mi łeb pęka a chuop dziś nie będzie miał zabiegu
. 

o tej porze 

[
klask i: za cuda! Cuda się zdarzają!