Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 07:17   #601
TinkerrBell
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

nie psujesz atmosfery na wątku..pisz jak najwięcej..po to tu jesteśmy..
mam nadzieję,że jakoś z ojczymem się dogadacie..

musisz jak najszybciej spotkać się z lekarzem.. może chodzi o zmianę nawyków żywieniowych np zamiast dwóch kromek chleba, który nie syci postawić na miskę sałatki ze świeżych warzyw z pestkami dyni/orzechami? albo zjeść dwa jajka/twarożku miskę? chlebem też bym sie nie najadła, więc to trochę bez sensu..jeszcze pewnie kwestia tego z czym jesz tą kanapkę-wszelkie wędliny też są konserowane/nabite dziwactwami, więc też bym stawiała na warzywa.. nie jestem wgłębiona w temat cukrzycy,ale napewno musisz popróbować różnych rzeczy i sprawdzić co podwyższa cukier..malec jest zdrowy-jesteś pod opieką gina, więc tu musisz jemu zaufać..jest dużo wątków/grup dla słodkich mam - może tam dziewczyny coś Ci podpowiedzą.. i nie masz za co przepraszać
O to to
Podpisuje się wszystkimi konczynami

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Ale mnie dziś bolą plecy....
Przydałby się masaż...

dzisiaj może być w pracy kupa pracy bo Większość moich managerów na urlopie. Może wreszcie trochę popracuje

Moja szefowa prosiła mnie bym opracowała wszystkie moje procesy dla przyszłych pokoleń, i zostawiła im w spadku.

Ehhhh trochę będzie mi szkoda tej pracy, raczej już tam nie wrócę po macierzyńskim ale będę tęsknić (

Fajni ludzie. Fajni szefowie, fajna stmosfera, oczywiście czasami mnóstwo stresu ale z drugiej strony luzy. Jeszcze nie miałam takiej pracy bym mogła przy okazji być zawsze w szkole kiedy trzeba czy moc zaplanować inne rzeczy bez stresu że mój szef się wkurzy.

Będziecie tęsknić za swoją pracą? Jesteście typem pracoholika jak ja?:/
Stary 2016-04-20, 07:24   #602
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
O to to

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Przydałby się masaż...

dzisiaj może być w pracy kupa pracy bo Większość moich managerów na urlopie. Może wreszcie trochę popracuje

Moja szefowa prosiła mnie bym opracowała wszystkie moje procesy dla przyszłych pokoleń, i zostawiła im w spadku.

Ehhhh trochę będzie mi szkoda tej pracy, raczej już tam nie wrócę po macierzyńskim ale będę tęsknić (

Fajni ludzie. Fajni szefowie, fajna stmosfera, oczywiście czasami mnóstwo stresu ale z drugiej strony luzy. Jeszcze nie miałam takiej pracy bym mogła przy okazji być zawsze w szkole kiedy trzeba czy moc zaplanować inne rzeczy bez stresu że mój szef się wkurzy.

A czemu nie wrócisz do tej pracy po macierzyńskim? Jak jest taka fajna to szkoda rezygnować
Ja na prwno bede tęsknić z praca bo ja tez uwielbiam moze az pracoholikiem nie jestem ale lubie pracowac i lubie atmosferę w swojej pracy jedyne co mi przeszkadza to wstawanie rano....Szczególnie teraz jak średnio sypiam i chodzę troche jak zombie :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:29   #603
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
O to to

Przydałby się masaż...

Ja tęsknie i nie tęsknie. Miałam/mam stresująca prace. Dająca mnóstwo satysfakcji jednak pochłaniająca duża cześć życia prywatnego.

Uwielbiam pracować ale nie lubię jak inni nie potrafią wykonać przydzielonych zadań w czasie. Pewnie przez to za dobra szefowa nie byłam współpracownicy deklarują ze brakuje mojej obecności ale kto by im tam wierzył.

Fakt ze jak przeszłam na L4 to nie za bardzo wiedziałam co z głowa zrobić. Leżeć musiałam, a w głowie milion myśli .

Ja niestety pewnie do tej samej firmy nie wrócę ale chyba tez nie chce tam wracać. Nie chcę na razie myślec jak będzie wyglądało poszukiwanie nowej pracy ;/
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:29   #604
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
u nas słonecznie, ale tylko +6. Gdzie ta wiosna

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

[/COLOR]Słuchajcie, z tą ulgą chyba was wprowadziłam w błąd, a właściwie mąż mnie, przyszły rok podobno jeszcze to ma być normalnie uwzględniane. Plan jest na kolejne lata dopiero.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Wczoraj przewertowałam inetrenet (akurat pracuje w HR, więc takimi rzeczami sie dość mocno interesuje) i nic nie znalazłam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:37   #605
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja pewnie tęsknić będę. Bardziej za zajęciem czasu. I ważny projekt skobczy sie beze mnie i tego ni szkoda. Zostawię go na ostatnie pół roku
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 07:44   #606
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
same powody do radości..

dobrze,że to napisałaś bo już zgłupiałam czy taka ilośc specyfików jest napewno potrzebna..

nigdy w życiu nie jadłam śledzia..i nie planuję tego zmieniać..
ja tam nic nie mówię, ale moja desperacka próba znalezienia magnumów w biedzie zakończona ostatecznie sukcesem sfinalizowana została aktem zjedzenia 4szt tychże przez męża..jak je przywiozłam juz do domu to straciłam na nie chęć..ta
Nigdy nie tknęłam śledzia i nie mam zamiaru tego zmieniać

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Chyba już tak

Miałam chętkę na śledzie, ale one są z surowej ryby i odpuściłam

A'propo witaminy K. Zmieniła się dawka podawana maluchom. Teraz od dosłownie marca. Z 25 mikrogramów do 150 mikrogramów.
Spora zmiana. Dobrze wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
właśnie wpadłam na to, by sprawdzić w karcie ciąży czy mam wyniki
i mam na czczo -69,4
po 1h - 126
i po 2h 99,8

czyli nie mam żadnych obaw

ja też śledzia nie tykam :P i raczej zmieniać tego nie bede :P ale ogórka kiszonego Mmusi, to bym zjadła
Ogórki sobie zajadam do kanapek, na zmianę raz kiszone raz konserwowe
Śledzia never

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

W końcu się udało do usc dotrzeć i od 21 maja będziemy z TŻem mężem i żoną

Lecę Was dalej nadrabiać, bo dwie ostatnie strony tylko przeczytałam
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana nie wiem jak mam sobie z tym poradzić ta ckrzyca mnie dobija psychicznie nie wiem boje sie że dziecku robie krzywde przez ta cukrzyce i że bedzie na coś chory przeez to ,rycze dzisiaj ,nie mam sie komu wyzalić w tej sprawie,jest mi bardzo cięzko ,zjem dwie kromki chleba po godzinie znów głodna jestem ,nie wiem czy moje cukry sa dobre po posiłkach ,już prawie nie jadam nic ,czuje sie słaba z tego powodu i popadam w depresje przez to
Przepraszam że Wam sie żale ....
Biedactwo
A co mówił diabetolog ??
Stary 2016-04-20, 07:48   #607
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
A czemu nie wrócisz do tej pracy po macierzyńskim? Jak jest taka fajna to szkoda rezygnować
Ja na prwno bede tęsknić z praca bo ja tez uwielbiam moze az pracoholikiem nie jestem ale lubie pracowac i lubie atmosferę w swojej pracy jedyne co mi przeszkadza to wstawanie rano....Szczególnie teraz jak średnio sypiam i chodzę troche jak zombie :/
Bo godziny pracy są do kitu
Muszę być w pracy od rozpoczęcia zmiany do końca zmiany - a różne działy zaczynają pracę o 30 min odstępach czasów. I tak Ci co zbierają zamówienia zaczynają o 7 rano, a np zwroty klientów kończą o 18 wieczorem. Więc jestem od 7 do 18, cztery razy w tygodniu. Przez kilka mcy w roku jest to 5-6 dni w tygodniu. W grudniu bywało, że miałam przepracowane ponad 70h tygodniowo....

To już było ciężko przy dużym dziecku i gdyby nie szwagierka to młoda by siedziała całymi dniami sama w domu. A Przy małym dziecku szkoda mi tego czasu:/

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja tęsknie i nie tęsknie. Miałam/mam stresująca prace. Dająca mnóstwo satysfakcji jednak pochłaniająca duża cześć życia prywatnego.

Uwielbiam pracować ale nie lubię jak inni nie potrafią wykonać przydzielonych zadań w czasie. Pewnie przez to za dobra szefowa nie byłam współpracownicy deklarują ze brakuje mojej obecności ale kto by im tam wierzył.

Fakt ze jak przeszłam na L4 to nie za bardzo wiedziałam co z głowa zrobić. Leżeć musiałam, a w głowie milion myśli .

Ja niestety pewnie do tej samej firmy nie wrócę ale chyba tez nie chce tam wracać. Nie chcę na razie myślec jak będzie wyglądało poszukiwanie nowej pracy ;/
Ja ma tak samo! Wolałam szybko sama coś zrobić niż czekać aż ktoś łaskawie zrobi co ma.zrobic. Choć moja szefowa zawsze mi mówiła, że jak się nie nauczę delegowac zadań to moi pracownicy będą się obijać a ja zapiedzielac...
Stary 2016-04-20, 07:51   #608
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj postawiliśmy łóżeczko w sypialni i przewijak w łazience

Świniaczek gratuluję daty ślubu!

Cytat:
A jest taka potrzeba aż tak zwiększyć dawkę?
Jeszcze się tym nie interesowałam. To jest ta szczepionka po porodzie?
To są nowe wytyczne, te poprzednie były z 2007 więc pewnie przez te kilka lat do jakiś wniosków doszli, że jednak więcej

Cytat:
Moja znajoma z pracy ma termin za 11 dni, pracuje jeszcze do tego piątku. Mówiła mi dziś, że ma już skurcze przepowiadające. Śmiałam się, że jeszcze z pracy będzie jechać do szpitala
Ale jest duuuuuuuuża. Przytyła 30 kg. Dziś obstawialiśmy ile będzie ważyć i mierzyć jej baby Mój typ to 4200-4500 i 54-58 długi
Zobaczymy czy się sprawdzi
Daj znać co wyszło z obstawiania

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana nie wiem jak mam sobie z tym poradzić ta ckrzyca mnie dobija psychicznie nie wiem boje sie że dziecku robie krzywde przez ta cukrzyce i że bedzie na coś chory przeez to ,rycze dzisiaj ,nie mam sie komu wyzalić w tej sprawie,jest mi bardzo cięzko ,zjem dwie kromki chleba po godzinie znów głodna jestem ,nie wiem czy moje cukry sa dobre po posiłkach ,już prawie nie jadam nic ,czuje sie słaba z tego powodu i popadam w depresje przez to
Przepraszam że Wam sie żale ....
Nikomu nie robisz krzywdy, po prostu potrzebujesz kogoś kto Cię pokieruje z dietą i jak będzie potrzeba to z insuliną. Z cukrzycą to jak widzisz po dziewczynach trzeba próbować różnych produktów, bo na każdego inaczej działają. Może postaraj się dostać do diabetologa wcześniej. I nie przepraszaj za żalę

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dzięki za każdą odpowiedź i radę jestem tak rozstrzesiona, że nie dam rady zacytować i odpowiedzieć wszystkim. pakuje się i rano jadę do
mamy- trudno, jakoś przeżyje ojczyma napewno będzie to lepsze od obecnej sytuacji.
trzymajcie się, nie będę pisała, bo nie chcę psuć atmosfery wątku swoim marudzeniem oby żadna z was nie musiała przezywac tego smutku w czasie ciąży bo boli tysiąc razy bardziej
wysciskajcie swoje brzuchole ode mnie
Dobrze, że jedziesz do rodziców. Daj sobie czas na przemyślenie tego wszystkiego. A do nas pisz jak najczęściej!

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Wróciłam z pierwszego terminu kursu przygotowawczego do porodu. Było super. Jest nas 7 dziewczyn , położna super babka, fajne i ciekawe tematy poruszała. Bardzo jestem zadowolona
Super! Ja za 5 tygodni zaczynam

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Co do witaminy k i d to k daje się tylko dzieciom karmionym kp. D i przy kp i przy mm. Dlatego nie warto robić zapasów, bo w sumie po porodzie okaże się, jak będziemy naprawdę karmić. W szpitalu dostałam opakowanie k+d i na początek to starczyło, potem moja pediatra na patronażu przeliczyla, ile syn pije mm i zmieniła nam na samą d. Tzn tak było w czasie jak rodziłam, czyli w sierpniu 2014
Reszta zostaje ta sama, dawka się tylko zmienia

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 23 tydzień czyli mam 22+0, 22+1 czy 23+0, 23+1 bo ja już zgłupiałam
Zależy jak liczysz Są dwie szkoły. Jedna liczy tydzień od 0 do 6 dni, druga od 1 do 7. Czyli 22+0 to to samo co 22+1 w tych dwóch sposobach. Jak ZACZYNASZ 23 tydzień to masz właśnie 22+0 lub 22+1.
Stary 2016-04-20, 07:57   #609
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Ostatnio każdy mój poranek zaczynam od wyczekiwania na kopniaki. Otwieram oczy i... Zastanawiam sie czy dzieć jeszcze śpi czy może uraczy mnie kopniaczkiem lub chociaż naprężeniem sie.

Przyznam bardzo miłe uczucie, powoli dociera do mnie ze nie jestem sama. Ze mam taka tajemnice, ze jestem w liczbie mnogiej ( brzucha w dalszym ciagu nie widać)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-20, 08:00   #610
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio każdy mój poranek zaczynam od wyczekiwania na kopniaki. Otwieram oczy i... Zastanawiam sie czy dzieć jeszcze śpi czy może uraczy mnie kopniaczkiem lub chociaż naprężeniem sie.

Przyznam bardzo miłe uczucie, powoli dociera do mnie ze nie jestem sama. Ze mam taka tajemnice, ze jestem w liczbie mnogiej ( brzucha w dalszym ciagu nie widać)

To ja Ci powiem, że czuję ulgę kiedy młody śpi niestety jest jakoś tak ułożony, że te kopniaki już nie sprawiają przyjemności a po wielkości mojego brzucha śmiem stwierdzić, że już z niego duży chłopak. Moja waga ostatnio drgnela delikatnie w górę....Ale brzuch robi się co Tydzień większy i Większy...
Stary 2016-04-20, 08:07   #611
asicuha
Wtajemniczenie

Witam sie rana
coś nie moge się dziś ogarnąć, pranie wstawiałam na 3 razy, bo jak już zapełniłam pralke to zapomniałam wsypać proszku i płynu i włączyc, zajełam się czymś innym, potem wsypałam proszek i wlałam płyn, i po 10 min zorientowałam się, że pralka nie włączona :PP
Mam problemy z zaparciami ostatnio, dziwczyny na facebooku polecały siemie lniane, mam nadzieje, ze coś mi się ruszy.
a poza tym gin mi wczoraj powiedziałą, że problem z moją pachwiną to normalnie żylak. boli to czasem mniej czasem wiecej, ale nie ma na to żadnej rady, tylko luźna bielizna
poza tym boli mnie też więzadło pod kolanem prawym, chyba zaczynam się sypać :P
Pozdrawiam!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 08:07   #612
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
To ja Ci powiem, że czuję ulgę kiedy młody śpi niestety jest jakoś tak ułożony, że te kopniaki już nie sprawiają przyjemności a po wielkości mojego brzucha śmiem stwierdzić, że już z niego duży chłopak. Moja waga ostatnio drgnela delikatnie w górę....Ale brzuch robi się co Tydzień większy i Większy...

Stad pisze o porankach. w nocy nie budzę sie z powodu ruchów dziecka wiec poranki to dla mnie wyczekiwanie na ruch.
Czasem w ciagu dnia zastanawiam sie kiedy skończy boksować choć nie sprawiają bólu to czasem ćwiczenia małego nie są zbyt przyjemnie.
Szczególnie ostatnio coś upodobał sobie obijanie mi okolic ujścia 4liter, a to nie jest miłe

Nie zmienia to faktu, ze z każdego ruchu sie cieszę.
Stary 2016-04-20, 08:09   #613
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie rana
coś nie moge się dziś ogarnąć, pranie wstawiałam na 3 razy, bo jak już zapełniłam pralke to zapomniałam wsypać proszku i płynu i włączyc, zajełam się czymś innym, potem wsypałam proszek i wlałam płyn, i po 10 min zorientowałam się, że pralka nie włączona :PP
Mam problemy z zaparciami ostatnio, dziwczyny na facebooku polecały siemie lniane, mam nadzieje, ze coś mi się ruszy.
a poza tym gin mi wczoraj powiedziałą, że problem z moją pachwiną to normalnie żylak. boli to czasem mniej czasem wiecej, ale nie ma na to żadnej rady, tylko luźna bielizna
Pozdrawiam!
Ja to jeszcze potrafię włączyć pralkę i nie zamknąć od dniej drzwi
Stary 2016-04-20, 08:11   #614
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie rana
Pozdrawiam!

Nie jestem pewna ale zdaje sie ze przy siemieniu oraz przy diecie bogatej w błonnik trzeba dużo pić. Staraj sie pic więcej wody niż pijesz teraz.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Mi zdarza sie przy wstawianiu prania, zamiast włączyć normalnie, włączam opóznienie czasowe i tak zamiast wyjsć pranie po 45min wyjmuje po 4 godzinach ;(

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-20 o 08:13
Stary 2016-04-20, 08:12   #615
TinkerrBell
Zadomowienie

Aaaaaaa i zapomniałam dziś napisać właśnie dziś kończę 25tc 15 tygodni to go

Przy Wczorajszych wyprawkach uświadomiłam sobie jak bardzo jeszcze daleko do skompletowania wszystkiego
Stary 2016-04-20, 08:15   #616
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Przy Wczorajszych wyprawkach uświadomiłam sobie jak bardzo jeszcze daleko do skompletowania wszystkiego

Brawo

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ja muszę taka listę przepisać, przełożyć na swoje potrzeby i podsunąć mężowi, żeby zobaczyć jego reakcje.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-20 o 08:16
Stary 2016-04-20, 08:16   #617
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Brawo [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ja muszę taka listę przepisać, przełożyć na swoje potrzeby i podsunąć mężowi, żeby zobaczyć jego reakcje.
Ja mam swoją listę gotowa i mąż ma do niej dostęp i sprawdza sobie - trochę się przerazil
Stary 2016-04-20, 08:18   #618
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jestem pewna ale zdaje sie ze przy siemieniu oraz przy diecie bogatej w błonnik trzeba dużo pić. Staraj sie pic więcej wody niż pijesz teraz.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Mi zdarza sie przy wstawianiu prania, zamiast włączyć normalnie, włączam opóznienie czasowe i tak zamiast wyjsć pranie po 45min wyjmuje po 4 godzinach ;(
Staram sie tez pic wiecej

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-20, 08:22   #619
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie rana
Pozdrawiam!
Ja ostatnio regularnie nie odkręcam wody od pralki i się dziwie czemu pranie nie rusza

Na zaparcia - woda, śliwki, pełne ziarna, owoce, mleko, kawa. A jak dalej nie pomaga to możesz się wspomóc czopkami.

Cytat:

Ooj tak Dzisiaj chcemy omówić z TŻtem co kupujemy w maju Staramy się co miesiąc coś kupić coby nie trzeba było z kasy wyskakiwać na jeden raz
Stary 2016-04-20, 08:24   #620
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja ostatnio regularnie nie odkręcam wody od pralki i się dziwie czemu pranie nie rusza

Na zaparcia - woda, śliwki, pełne ziarna, owoce, mleko, kawa. A jak dalej nie pomaga to możesz się wspomóc czopkami.

Ooj tak Dzisiaj chcemy omówić z TŻtem co kupujemy w maju Staramy się co miesiąc coś kupić coby nie trzeba było z kasy wyskakiwać na jeden raz
Dokładnie mam taką listę z podziałem na każdy mc. Jak dojdę do kompa to wstawię swoją. Choć jest dużo mniej szczegółowa niż ta wczoraj
Stary 2016-04-20, 08:36   #621
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przez pierwsze 3 dni też się mega nudziłam, co chwile myślałam czy oby na pewno wszystko przekazałam nowej osobie
Dziś mam 5 dzień bez pracy, jest lepiej, aczkolwiek gdybym mogła pracowałabym do czerwca, ale niestety.

Czy wrócę do tej pracy, wątpie....może na chwilę, bo nasz dział wynosi się z Wawy na drugi koniec Polski akurat w momencie mojego powrotu, także nie wiem czy zdążę wrócić c
zy będzie w ogóle jeszcze do czego.
Także szukanie pracy za rok mnie czeka.....

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Hej

Wczoraj postawiliśmy łóżeczko w sypialni i przewijak w łazience

Tija, już ???

To ja nawet przy pierwszym kazałam mężowi złożyć łóżeczko kilka dni przed porodem a ubierał w pościel jak byłam w szpitalu

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Brawo

Ja szukam mojej poprzedniej, wiem że wysyłałam koleżance, muszę odszukać w @ bo na dysku nie mogę znaleźć
Stary 2016-04-20, 08:40   #622
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Dziewczyny dziękuje za wsparcie ,macie racje powinnam przyśpieszyć jakaś wizyte i umówić sie do jakiegoś diabetologa ,bo inaczej sie wykończe .Zobacze co mi dzisiaj powie mój ginekolog ide na 11:20 .
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 08:46   #623
asicuha
Wtajemniczenie

A ja sie chcialam pokazac w 25t5d dzis mam studniowke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461134769072.jpg (24,8 KB, 37 załadowań)

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-20, 08:53   #624
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie mam taką listę z podziałem na każdy mc. Jak dojdę do kompa to wstawię swoją. Choć jest dużo mniej szczegółowa niż ta wczoraj
Moja też jakaś taka mniej szczegółowa

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Tija, już ???
No my tak mamy, że jak coś kupimy to od razu musimy złożyć

Cytat:
Śliczny! Już studniówka
Stary 2016-04-20, 09:02   #625
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
O to to

Przydałby się masaż...

hmm..ja lubię swoją pracę, ogólnie lubię coś robić/pracować/być aktywna.. myślałam, że po przejściu n l4 nie będę się dobrze czuła..ale baardzo szybko się odnalazłam w sytuacji i teraz się cieszę, że byłam na zwolnieniu wcześniej, bo przez skrócenie szyjki chyba bym sobie nie darowała jakbym jeszcze łaziła do pracy do niedawna.. u mnie problemem było jeżdżenie czasem po dwa/trzy raz dziennie, pracuję w dwóch miejscach, czasami godziny dziwnie miałam ułożone i to mnie denerwowało, ale reszta- spoko..

Cytat:
Bo godziny pracy są do kitu
Muszę być w pracy od rozpoczęcia zmiany do końca zmiany - a różne działy zaczynają pracę o 30 min odstępach czasów. I tak Ci co zbierają zamówienia zaczynają o 7 rano, a np zwroty klientów kończą o 18 wieczorem. Więc jestem od 7 do 18, cztery razy w tygodniu. Przez kilka mcy w roku jest to 5-6 dni w tygodniu. W grudniu bywało, że miałam przepracowane ponad 70h tygodniowo....

To już było ciężko przy dużym dziecku i gdyby nie szwagierka to młoda by siedziała całymi dniami sama w domu. A Przy małym dziecku szkoda mi tego czasu:/

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Ja ma tak samo! Wolałam szybko sama coś zrobić niż czekać aż ktoś łaskawie zrobi co ma.zrobic. Choć moja szefowa zawsze mi mówiła, że jak się nie nauczę delegowac zadań to moi pracownicy będą się obijać a ja zapiedzielac...
może jakoś ułożą Ci grafik tak, żeby było dobrze dla Was i ogólnego planu pracy?

ooo ja też mam tendencję do wykonywania swoich i czyiś zadań i tysiąca innych spraw.. ale lubię to..zdecydowanie lepiej mi się pracuje jak mam co robić czyt mam dużo niż jak był luźniejszy dzień..

Cytat:

ja też czekam rano na ruchy..niezawsze, bo czasami Mała wierzga od razu, ale czasem muszę ja się pokręcić i potem Ona zaczyna.. ja przez łożysko na przedniej ścianie nawet do końca nie wiem co czuję..czy to są kopniaki, boksowanie, wiercenie..raz chyba czułam czkawkę.. no i prawie codziennie jest popołudniami akcja wypychania się.. Mała lokuje się po prawej stronie od pępka..czuję najpierw ciarki a potem jakby prąd i po prawej stronie robi się gula - to chyba dziecko a nie skurcz jakiś? pogłaszczę ją lekko, pogadam i znika..

Cytat:
Witam sie rana
Pozdrawiam!
na zaparcia dużo wody..dużo dużo.. otręby, jabłka ze skórką, śliwki suszone, warzywa surowe, siemię jak najbardziej..na tym etapie zaparcia to poza oczywistą nieprzyjemnością mogą skutkować hemoroidami więc warto chyba szybko zadziałać.. ogólnie lekkostrawna dieta..

Cytat:

za 25tydzień..a w sumie za 26tydzień..

ja też jestem w czarnej du.. ubranek już trochę mam, jakieś kocyki, otulacze, śpiworki ..ale poza tym to lipa... nawet nie wiem za co się brać.. trochę rzeczy potrzebuję z ikea, teraz i tak nie pojadę przez mój tryb życia leżący.. kosmetyki i rzeczy apteczne..rozglądam się za monitorem oddechu.. łóżeczko mąż musi przywieźć i pomalować..chyba go pognam w sobotę..

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Dziewczyny dziękuje za wsparcie ,macie racje powinnam przyśpieszyć jakaś wizyte i umówić sie do jakiegoś diabetologa ,bo inaczej sie wykończe .Zobacze co mi dzisiaj powie mój ginekolog ide na 11:20 .
daj znać po wizycie.. trzymam kciuki, pomęcz trochę gina,żeby Ci podpowiedział co masz jeść..

Cytat:
śliczny brzuch..nie za duży nie za mały..idealny.. i Ty szczuplutka
to jakąs imprezkę studniówkową by się przydało zorganizować
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:05   #626
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez, też mam dziś studniówkę !!
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:12   #627
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
O to to

Przydałby się masaż...

Ja zdecydowanie tak. Czasem narzekam na wieczne zabieganie i zarzekam się ze zrezygnuje choć z części kursow ale tylko na gadaniu się kończy..
ostatnio miałam kryzys ale moi słuchacze miłe polechtali moje ego, nie chcą nawet słyszeć o zmianie lektora.
poza tym ja stosunkowo niedawno-rok temu skończyłam macierzyński. Pamiętam jak wtedy powrotem do pracy,ludzi nie moglam się nacieszyć.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Też potrafimy z TŻem wylecieć z takim tekstem w trakcie kłótni, że jakbym słyszała to w czasie kłótni u kogoś innego, to uznałabym za patologię. Oboje mamy strasznie porywcze charaktery A później się przepraszamy jak małe dzieci

Tantum Rosa to moim zdaniem cudo największe na podrażnienia wszelkiej maści i to na pewno będzie u mnie w domu użytkowane po porodzie. W szpitalu za dużo zabawy, bo to trzeba w wodzie rozpuścić, bo się w proszku kupuje , ale ulga jaką daję na ranę/stan zapalny jest nie do opisania po prostu.

Śledzie lubiłam zawsze. Odkąd jestem w ciąży jadłam je może ze 3 razy , przestały mi podchodzić. Chociaż dzisiaj akurat moja kolacja to taka full wypas : śledzie właśnie w sosie musztardowym, to zapchane kanapką z dżemem malinowym, do popicia mleczko, a na deser wielka porcja lodów truskawkowych Rzadko mnie biorą typowo "ciążowe" apetyty, ale mam momenty (może ze 3-4 razy mi się zdarzyło tak naprawdę póki co ), że normalnie bym zwymiotowała na samą myśl na taką mieszankę, a teraz zjem.

Mi też wszyscy mówili, że na słodkie to dziewczynka. Źle mówili , a słodkie bym mogła jeść non stop

W końcu się udało do usc dotrzeć i od 21 maja będziemy z TŻem mężem i żoną

Lecę Was dalej nadrabiać, bo dwie ostatnie strony tylko przeczytałam
gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
dzięki za każdą odpowiedź i radę jestem tak rozstrzesiona, że nie dam rady zacytować i odpowiedzieć wszystkim. pakuje się i rano jadę do
mamy- trudno, jakoś przeżyje ojczyma napewno będzie to lepsze od obecnej sytuacji.
trzymajcie się, nie będę pisała, bo nie chcę psuć atmosfery wątku swoim marudzeniem oby żadna z was nie musiała przezywac tego smutku w czasie ciąży bo boli tysiąc razy bardziej
wysciskajcie swoje brzuchole ode mnie
Bardzo mi przykro, mam nadzieję że TZet pójdzie po rozum do głowy... trzymaj się

Mam dziś ginekologa a dopiero rano robiłam badania... trzymajcie kciuki
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-04-20 o 09:14
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:19   #628
TinkerrBell
Zadomowienie

Moja lista wyprawkowa:

Ubrania:
0 - 3 (56 - 62)Body krótki rękawBody długi rękawPajace
Koszulka z krótkim rękawemKoszulka z długim rękawemCzapeczkiSkarpetki Rękawiczki niedrapki SpodenkiSweterek/Bluza ?
Polar na wyjście z domu ?

Higieniczne

Do kupienia Jest
Pampersy/Naty Amazon ?

CzerwiecChusteczki nawilżaneAmazon
CzerwiecPieluchy tetrowe 1012
Kocyk
Mam jeden cienszy drugi grubszy
2
Kwiecień
Nożyczki1
MajKatarek1
MajSzczotka do włosów1
MajWanna1
KwiecieńRęczniki2
KwiecieńRożek1
CzerwiecCeratka do łóżka
Tutaj sie zastanawiam nad innym rozwiazaniem jeszcze Tylko sie nie smiejcie
https://www.amazon.co.uk/Trixie-Napp...=puppy+nappies

Jednorazowe, tanie i skuteczne Jesli jest cos podobnego dla ludzi to dajcie znac
1
CzerwiecPrześcieradło2
CzerwiecSmoczek22
Laktator1
CzerwiecButelki2
CzerwiecPodgrzewacz ?
Tu mnie szwagierka meczy, ze nawet jak bede KP i bede chciala wyjsc to zawsze w czyms takim mozna tez podgrzac moje mleko, zwlaszcza jesli bedzie mrozone
1
CzerwiecTermometr1
MajOliwka1
LipiecLinomag/Bepanten
To poprosze mame by przywiozla mi z pl dlatego opis duzo
Dużo
LipiecMonitor oddechu
My sie chcemy zdecydowac. Dziecko bedzie spac tylko w jednym pomieszczeniu.
1

Proszek do prania1
CzerwiecKrem do twarzy1
LipiecWoreczki do zamrażania pokarmuOpakowanie ?
CzerwiecPudelko na kosmetyki1
KwiecieńPieluchy flanelowe ?
Nie wiem czy sa jakos specjalnie potrzebne??
5
Kwiecień

WózekLipiec
ŁóżkoKwiecień
PrzewijakMaj
LeżaczekSierpień
Nosidełko

Chusta

Zabawka nad łóżeczko
Mama mi kupia
Mata do leżenia
MajFotelik samochodowy
LipiecMiś szumiś
Mama mi kupila
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:28   #629
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dzień dobry

Wyspalam sie dzis mimo, ze pozno poszlam spac.

Wstawilam juz praczo i umylam podlogi, korzystam z okazji ze moja coreczka jeszcze spi. Jednak ta choroba ja wykonczyla bardzo, teraz odsypia ten tydzien ktory byl najgorszy, nie mogla spac bo sie dusila kaszlem, wymiotowala, goraczkowala. Takze teraz albo rano dlugo spi, albo popołudniu zasypia na 2-3 godziny.

Dzis kontrola, mam nadzieje ze jest juz na tyle dobrze, ze nie trzeba bedzie przedluzac antybiotyku. Trzymajcie kciuki.

Poza tym zasypialam ze zgaga gigantem, a obudzilam sie z bolem glowy, takze trn

Cytat:
O to to

Przydałby się masaż...

Ja nie tesknie ani troche za praca, nie dosc ze mam beznadziejna menagerke, to i atmosfera do dupy, o ile kiedyś byliśmy zgrana ekipa, tak pozniejsza zmiana managera podzielila nas miedzy sobą. Bo menagerem została dziewczyna, ktora pracowala z nami na równi. Wiec podzial jest na jej zwolennikow i przeciwników ...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 09:29   #630
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm..ja lubię swoją pracę, ogólnie lubię coś robić/pracować/być aktywna.. myślałam, że po przejściu n l4 nie będę się dobrze czuła..ale baardzo szybko się odnalazłam w sytuacji i teraz się cieszę, że byłam na zwolnieniu wcześniej, bo przez skrócenie szyjki chyba bym sobie nie darowała jakbym jeszcze łaziła do pracy do niedawna.. u mnie problemem było jeżdżenie czasem po dwa/trzy raz dziennie, pracuję w dwóch miejscach, czasami godziny dziwnie miałam ułożone i to mnie denerwowało, ale reszta- spoko..

może jakoś ułożą Ci grafik tak, żeby było dobrze dla Was i ogólnego planu pracy?

ooo ja też mam tendencję do wykonywania swoich i czyiś zadań i tysiąca innych spraw.. ale lubię to..zdecydowanie lepiej mi się pracuje jak mam co robić czyt mam dużo niż jak był luźniejszy dzień..

ja też czekam rano na ruchy..niezawsze, bo czasami Mała wierzga od razu, ale czasem muszę ja się pokręcić i potem Ona zaczyna.. ja przez łożysko na przedniej ścianie nawet do końca nie wiem co czuję..czy to są kopniaki, boksowanie, wiercenie..raz chyba czułam czkawkę.. no i prawie codziennie jest popołudniami akcja wypychania się.. Mała lokuje się po prawej stronie od pępka..czuję najpierw ciarki a potem jakby prąd i po prawej stronie robi się gula - to chyba dziecko a nie skurcz jakiś? pogłaszczę ją lekko, pogadam i znika..

na zaparcia dużo wody..dużo dużo.. otręby, jabłka ze skórką, śliwki suszone, warzywa surowe, siemię jak najbardziej..na tym etapie zaparcia to poza oczywistą nieprzyjemnością mogą skutkować hemoroidami więc warto chyba szybko zadziałać.. ogólnie lekkostrawna dieta..

za 25tydzień..a w sumie za 26tydzień..

ja też jestem w czarnej du.. ubranek już trochę mam, jakieś kocyki, otulacze, śpiworki ..ale poza tym to lipa... nawet nie wiem za co się brać.. trochę rzeczy potrzebuję z ikea, teraz i tak nie pojadę przez mój tryb życia leżący.. kosmetyki i rzeczy apteczne..rozglądam się za monitorem oddechu.. łóżeczko mąż musi przywieźć i pomalować..chyba go pognam w sobotę..

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

daj znać po wizycie.. trzymam kciuki, pomęcz trochę gina,żeby Ci podpowiedział co masz jeść..

śliczny brzuch..nie za duży nie za mały..idealny.. i Ty szczuplutka
to jakąs imprezkę studniówkową by się przydało zorganizować
Juz dawno nie slyszalam ze szczuplutka :P dzuekuje za komplement

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja tez, też mam dziś studniówkę !!
To stawiamy dzis soczek dla waszystkich przyszlych mam! )

Co do zaparc to siemie pomoglo, bede starala sie nawadniac caly czas, u mnie z dieta najgorzej, bo czekolade kocham miloscia wuelka, ale czas ja ograniczyc :P

Mani hybrydowy <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości