Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 11:31   #2791
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Laseczki,wychodzę do domku!!!! Za 2 tyg kontrola i potem już normalnie do gina
Suuuper

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Moja miała włoski :-D bialutkie ;-) byłam w szoku, bo ja czarna, mąż szatyn.. Okazało się, że mąż jako dziecko miał bardzo jasne włosy.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Bartek urodził się prawie łysy. Miał malutko włosków i ciemne. Później powycieraly mu ssię te włoski które miał, jak zaczęły mu rosnące nowe to takie białe jak mleko
po jakimś czasie dopiero zaczęły mu ciemniec- u nas w obydwu rodzinach wszyscy maja ciemne włosy z natury

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Tak teściowa szwaczka pierwsza klasa uszyje wszystko każde cudo sukienkę ślubna miałam tak poniszczona na dole potargana a zreperowala i jest jak nowa nawet lepsza

Tak ja mam szczoteczkę do włosów był w zestawie grzebień ale nie wiem czy sie na co kolwiek przyda co do czesania włosów nie wiem nic ale wiem ze powinno sie ciemieniuche wyczesywać poprawcie jak sie mylę
Z ciemieniucha to różnie mówią. Odchodzi się od tego wyczesywania bo to pobudza skórę głowy do większej produkcji.

ja przy Bartku jak miał dwa razy ciemieniuche stosowałam jedynie olejek z Ziaji na ciemieniuche- nic ni wyczesywalam i ddość szybko nam znikala.
Za pierwszym razem stosowałam tez oliwke- czyli posmarować główkę oliwka, założyć czapeczke i tak przed kąpielą na kilka minut zostawić. Ale miałam wrażenie ze u nas to nasilalo i przestalam to stosować
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:39   #2792
Cierpliwosc
Zadomowienie

Zdobyłam się na posortowanie wczorajszego prania i prasowanie :duma:
Teraz pasowałoby wyjść z starszą na jakiś spacer

Co do szczotki do włosów dla dzidzi: mam. Przy starszej używałam i teraz też zamierzam, tylko że kupiłam z sztucznego włosia, bo były na wyprzedaży w Biedronce szczotka i grzebyk za 1zł

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

A ta poduszka-motylek, o której Weronia pisała, może się przydać w foteliku samochodowym na początku (musi tam dzieć mieć wąsko, żeby główka nie latała). Do spacerówki przesadzamy dziecko, które samo siedzi,a więc dawno stabilnie trzyma głowę i juz takich gadżetów nie potrzebuje
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 11:43   #2793
misia880
Zakorzenienie

Poduszka motylek dla noworodka?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:13   #2794
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Poduszka motylek dla noworodka?
no przeciez tam gdzie ma głowkę to ona jest prawie płaska tylko trzyma po bokach , żeby nie latała głowka
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:16   #2795
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ania, czy to Ty pisałaś o takim "kręceniu" w stopach? Co dokucza najczęściej przy odpoczynku i jak się idzie spać. I to jest jaki przymus ruszania stopami, albo chodzenia - jeśli dokuczają łydki.
tak ja taki masaż to się nazywa oczywiście stosuję go

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:17   #2796
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
A ta szczotka nie jest niezbędna na ciemieniuchę? Pytanie do doświadczonych mam, bo nie mam pojęcia. Gdzieś czytałam, że koniecznie z naturalnego włosia, ale
Podobno odchodzi się właśnie od wyczesywania... Poza tym moje dzieci nie miały ciemieniuchy, więc ciężko mi powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedź NAwet nie wiedziałam że takie coś istnieje, nie zdwałam sobie sprawy, że potem w spacerówce głowka może latać
Eeee, gdzie tam W spacerówce dziecko stabilnie trzyma główkę przecież i siedząc raczej jej nie opiera... No chyba że jak zaśnie... Ja tam nie wiem. Jak dla mnie taka poduszka to zupełnie zbędny wynalazek

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Zawsze możesz używać do masażu główki, pobudza krążenie i włoski będą szybciej i ładniej rosnąć
No niby tak jednak raczej z genami nie wygram Obstawiam że Ignaś, jak cała jego najbliższa rodzina, będzie łysy przez dwa pierwsze lata swojego życia
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:17   #2797
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja powoli szykuję się na wizytę, mam nadzieję, że wszystko jest ok
Później na chwilę wstąpię do rosmanna, skoro od dziś promocja
Kciukasy za wizytę i udanych zakupów życzę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-20, 12:21   #2798
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Super że wracasz do domku Uważaj na siebie i odpoczywaj dużo

A ja się rozkręcam dopiero bo niedawno wstałam Wczoraj nie spałam za dobrze bo raz że się stresowałam co z tatą bo w nocy dopiero miał mieć zabieg a dwa że coś mi zaszkodziło i wymiotowałam co chwile. Więc dzisiaj odespałam. Tata na szczęście już w domu. Okazało się że uszkodził sobie ścięgno i mu to zszywali. Mam tylko nadzieje że dobrze wszystko zrobili i szybko się wygoi. Dwa miesiące będzie chodził teraz z usztywnieniem ale chociaż tyle że to lewa ręka.

Co do szczotki to ja kupiłam ten zestaw z Canpolu z różnymi akcesoriami.
Stary 2016-04-20, 12:22   #2799
ania230
Zakorzenienie

Kwiaty załatwione teraz zasłony i firany ... potem Rossmann i Pepco
miłego dnia Mamuśki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-20, 12:32   #2800
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
tak ja taki masaż to się nazywa oczywiście stosuję go
Trafiłam na info, że to co nam dolega to zespół niespokojnych nóg. Często dotyka kobiety w ciąży. Normalnie są na to tabletki, ale czy są też skierowane dla kobiet w ciąży to nie wiem, pewnie nie i należy przyjmować magnez i żelazo, to ponoć przenosi ulgę. O pokrzywie nigdzie nie przeczytałam, ja ją niby pije, ale 3/4 razy w tygodniu, więc za mała dawka żeby mogła pomóc.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 12:57   #2801
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
wow super Radena

Ciuszki poprane i poskładane- został tylko fotelik i wózek, ale to ogarnę później. Trochę tego wyszło... pewnych rzeczy młody nawet nie zdąży ubrać. Mam kilka rampersów i ostatnim razem prawie w ogóle nie używałam- a to było za zimno na gołe nogi, a jak nakładałam spodenki to było za grubo na pupie i nóżkach.

Też myślę, że ta poduszka antywstrząsowa to zbędny gadżet- spotkałam z poglądem że do pół roczku to w ogóle nie powinno się stosować poduszek nawet cienkich.

Haneczka- czekamy na relację
Paula - dobrze, że z tą ręką taty już lepiej
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:06   #2802
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wstawiłam właśnie szarlotkę sypaną, ale chyba mam za niską formę :-( ciekawe czy wyjdzie...

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:07   #2803
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Radena super, że idziecie do domu

Co do szczotki do włosków to ja kupiłam taką zwykła nie z naturalnego włosia. Na Sr położna mówiła, że zna przypadki, że naturalne włosie uczuliło dziecko

Z praniem czekam na gotową komodę bo chce już powkładać wszystko tak jak ma być...

Wczoraj w ramach Sr byliśmy na wycieczce na porodówkę Wprawdzie ja będę rodziła już na nowym oddziale, ale plus jest taki, że mąż zaczął coś przebąkiwać, że on by mógł ze mną być ale nie w momencie porodu... Ja jakoś nie naciskam. Zobaczymy jak wyjdzie

A to my wczoraj 30t4d.
Obwód brzucha nadal 107, za to udo już 68:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160419_162503.jpg (64,9 KB, 35 załadowań)

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:18   #2804
madzius90
Zakorzenienie

Honcia piękny brzuszek
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 13:32   #2805
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą! dobrze ze miałam trochę gotówki

Zosia urodziła się z bbujną, czarną czupryna więc szczotka z naturalnego włosia się nam nie przydała. Ta ze sztucznego jest twardsza i na początku używalismy jej a potem tych grzebykow-bardzo szybko. Ciemieniuche miała okrapna, za radą dermatolog kupiłam emolium na ciemieniuche i tym smarowałam skórę głowy pół godz przed kąpielą a potem wyczesywalam. Dopiero to pomogło.
Hania też już ma włoski także szykuje grzebyki

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:01   #2806
australia87
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy, oczywiście zamiast z planowanej godziny wyszły mi 3, tak się zagadałam
No i posypały się "komplementy", że na buzi widać, że jestem w ciąży, super Chyba czas odstawić słodycze (ehe, jasne)

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Mój ważyl 4980 kg. Niestety, nie miałam usg przed porodem i waga synka była i dla położnej zaskoczeniem.
Byli tak przejęci, że po porodzie obchodzili się ze mną jak z jajem...
Wciąż badania robili bo źle wyglądałam i bali się o mnie.
JEZUSIE MARYJO! To ja ważyłam 4700, a Ty tu z 5kg mi wyskakujesz! Biedna To wcale Ci się nie dziwię, że tak o usg nalegasz..

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
wow super Radena

Ciuszki poprane i poskładane- został tylko fotelik i wózek, ale to ogarnę później. Trochę tego wyszło... pewnych rzeczy młody nawet nie zdąży ubrać. Mam kilka rampersów i ostatnim razem prawie w ogóle nie używałam- a to było za zimno na gołe nogi, a jak nakładałam spodenki to było za grubo na pupie i nóżkach.

Też myślę, że ta poduszka antywstrząsowa to zbędny gadżet- spotkałam z poglądem że do pół roczku to w ogóle nie powinno się stosować poduszek nawet cienkich.

Haneczka- czekamy na relację
Paula - dobrze, że z tą ręką taty już lepiej
Już ciuszki gotowe? Wow, respect! Ja jeszcze płynu do prania nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Wstawiłam właśnie szarlotkę sypaną, ale chyba mam za niską formę :-( ciekawe czy wyjdzie...

Na pewno wyjdzie, to ciasto nie rośnie za bardzo

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Z praniem czekam na gotową komodę bo chce już powkładać wszystko tak jak ma być...

A to my wczoraj 30t4d.
Obwód brzucha nadal 107, za to udo już 68:P
O, to ja też właśnie dopóki nie będę miała komody, to się za prasowanie nie biorę, bo bez sensu.

Ładny brzuszek
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:07   #2807
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Honcia piękny brzuszek
Dziękuję

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59233636]Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą! dobrze ze miałam trochę gotówki
[/QUOTE]

Ja przy kazdej płatności kratą mam pot na plecach bo sie boję, że nie przejdzie. A gotówki mam zazwyczaj przy sobie 5zł na autobus

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy, oczywiście zamiast z planowanej godziny wyszły mi 3, tak się zagadałam
No i posypały się "komplementy", że na buzi widać, że jestem w ciąży, super Chyba czas odstawić słodycze (ehe, jasne)

Już ciuszki gotowe? Wow, respect! Ja jeszcze płynu do prania nie kupiłam

O, to ja też właśnie dopóki nie będę miała komody, to się za prasowanie nie biorę, bo bez sensu.

Ładny brzuszek
Dziękuję

Ostatnio mieliśmy rodzinny "spęd". Nawet nie pamiętam kto powiedział do mnie "grubasku" ale gdyby mój wzrok w tym momencie mógł zabić to już bym połowy rodziny nie miała... I na tym się aluzje skończyły

Płynu ani proszku do prania tez nie mam

Stary 2016-04-20, 14:14   #2808
Radena
Zadomowienie

No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.
Co do szczotki to ja też mam kupiony cały zestaw do higieny,drogi nie był,najwyżej szczotka się nie przyda.
Aj,też bym zjadła szarlotkę,ale coś czuję,że będę mieć twardy reżim łóżkowy i mąż mi nie pozwoli zrobić.
Wiecie,że Basia chyba poczuła,że jest w domu? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:17   #2809
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Ostatnio mieliśmy rodzinny "spęd". Nawet nie pamiętam kto powiedział do mnie "grubasku" ale gdyby mój wzrok w tym momencie mógł zabić to już bym połowy rodziny nie miała... I na tym się aluzje skończyły

Płynu ani proszku do prania tez nie mam
Do mnie dwie osoby dziś powiedziały "grubasku" i "grubasie", ale nie wiem, jakoś mnie to nie wkurzyło, za to tekst z tym wyglądem buzi to mnie zdołował Ostatnie, czego bym chciała, to żebym na buzi była pulchna Grube nogi czy dupę jakoś przeżyję, ale buzi już nie!

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.
Co do szczotki to ja też mam kupiony cały zestaw do higieny,drogi nie był,najwyżej szczotka się nie przyda.
Aj,też bym zjadła szarlotkę,ale coś czuję,że będę mieć twardy reżim łóżkowy i mąż mi nie pozwoli zrobić.
Wiecie,że Basia chyba poczuła,że jest w domu? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
Fajnie, że już w domku Odpoczywaj jak najwięcej Moja mała też najwięcej szaleje w domowym zaciszu, gdzie indziej jest mega spokojna
Stary 2016-04-20, 14:20   #2810
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja usłyszałam,że się na buzi ,,poprawilam",heh
Stary 2016-04-20, 14:25   #2811
haneczkab92
Ania

Melduję się po wizycie
Wszystko jest w porządku, dalej mam się oszczędzać i brać leki, serduszko bije prawidłowo, szyjka jest ok.
Na wadze + 11 kg, lekarz powiedział, ze nie jest źle
Mam obserwować oczywiście siebie- puchną mi nogi i ręce, ale wiadomo, taki urok ciąży chyba
Zrobić wyniki, mocz, krew i wątrobowe
Jedyny minus.. mój lekarz od 2maja do 20 maja jest na urlopie.. w związku z tym muszę iść na jedną wizytę do innego lekarza do kontroli..
Polecił mi jednego we Wrocławiu, który pracuje na Brochowie.. Mam nadzieję, że będą miejsca i mnie przyjmie...- udało mi się do tego z polecenia zarejestrować, więc jestem spokojna

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-04-20 o 14:28
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:28   #2812
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Haneczka i takie informacje lubimy najbardziej tylko dobre wieści
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:33   #2813
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja usłyszałam,że się na buzi ,,poprawilam",heh
O, to też dobry komplement

Cytat:
Melduję się po wizycie
Wszystko jest w porządku, dalej mam się oszczędzać i brać leki, serduszko bije prawidłowo, szyjka jest ok.
Mam obserwować oczywiście siebie- puchną mi nogi i ręce, ale wiadomo, taki urok ciąży chyba
Jedyny minus.. mój lekarz od 2maja do 20 maja jest na urlopie.. w związku z tym muszę iść na jedną wizytę do innego lekarza do kontroli..
Polecił mi jednego we Wrocławiu, który pracuje na Brochowie.. Mam nadzieję, że będą miejsca i mnie przyjmie...- udało mi się do tego z polecenia zarejestrować, więc jestem spokojna
Super, że wszystko ok Jedną wizytę to jakoś przebolejesz Aniu, a Ty będziesz rodzić z mężem? Bo wiesz, że na Brochowie to trzeba mieć wcześniej załatwioną taką zgodę-pieczątkę od ordynatora? Ja się coś zebrać nie mogę żeby po to podjechać Chociaż podobno jak się jej nie ma, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale zawsze lepiej mieć, bo te z pieczątką mają pierwszeństwo do porodu rodzinnego.
Stary 2016-04-20, 14:37   #2814
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie dwie osoby dziś powiedziały "grubasku" i "grubasie", ale nie wiem, jakoś mnie to nie wkurzyło, za to tekst z tym wyglądem buzi to mnie zdołował Ostatnie, czego bym chciała, to żebym na buzi była pulchna Grube nogi czy dupę jakoś przeżyję, ale buzi już nie!
A mnie to wkurzyło bo tam była jeszcze jedna ciężarna a tylko ja zostałam obdarzona takim komentarzem...

Cytat:
Odpoczywaj

Cytat:
Melduję się po wizycie
Super wieści

Stary 2016-04-20, 14:38   #2815
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się po wizycie
Świetne wieści z wizyty
Stary 2016-04-20, 14:44   #2816
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie to wkurzyło bo tam była jeszcze jedna ciężarna a tylko ja zostałam obdarzona takim komentarzem...
Aaaa, no to co innego, to też by mi się pewnie przykro zrobiło w takiej sytuacji
Stary 2016-04-20, 14:48   #2817
zebrah
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59233636]Zakupy zrobione, ffiranki odebrane i...w pepco odrzucilo mi płatność kartą! dobrze ze miałam trochę gotówki a[/QUOTE]
U nas też ostatnio średnio- wydatki są i będą. Dobrze, że nam chociaż niania dla Rafka odpadła... No nic- liczę, że w lipcu pospływają becikowe, 500+ i będzie zabawa ;-)

Cytat:
No to Dziewczyny jesteśmy w domu. I wszystko fajnie tylko wyczytałam,że mam GBS dodatni. Trochę się przerazilam,mam nadzieję,że zdążą mi podać antybiotyk w czasie porodu.? cały tydzień się tak nie wiercila jak dziś po powrocie ze szpitala
Super Radena- mała po prostu poczuła się jak w domu i pewnie Twoje endorfiny też Mnie GBS dopiero czeka 4 maja.

Cytat:
Melduję się po wizycie
Brawo za udaną wizytę

Miszka- będzie dobrze- tylko wagę rzeczywiście trzeba monitorować malucha.

Australia- nie przejmuj się uwagami. Ludzie w ogóle jakoś nie czują, że to niekulturalne mówić ciężarnej takie rzeczy. A już w ogóle za tekst "ale ci brzuch urósł ostatnio" to bym No jest dziecko to i rośnie

Takie mi plamy hormonalne na buzi wywaliło, że patrzeć w lustro nie mogę. Rafek wścieknięty jak nie wiem- poci się takim zimnym potem. Naprawdę nie wiem co to za choroba jest taka dziwna.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:49   #2818
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, no to co innego, to też by mi się pewnie przykro zrobiło w takiej sytuacji
Tak "na chłodno" to mnie nie rusza za bardzo to ile przytyłam i mam przecież świadomość, że wyglądam jak morświn, ale w takich sytuacjach faktycznie jest przykro.

Jak to mówią: z rodziną najlepiej na zdjęciu

Moja dziecina dzisiaj chyba ma syndrom ADHD... fika bez przerwy po całym brzuchu jak by ośmiornicą

Idę szarlotkę zagnieść bo mi ktoś tu smaka narobił

Stary 2016-04-20, 14:56   #2819
haneczkab92
Ania

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
O, to też dobry komplement

Super, że wszystko ok Jedną wizytę to jakoś przebolejesz Aniu, a Ty będziesz rodzić z mężem? Bo wiesz, że na Brochowie to trzeba mieć wcześniej załatwioną taką zgodę-pieczątkę od ordynatora? Ja się coś zebrać nie mogę żeby po to podjechać Chociaż podobno jak się jej nie ma, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale zawsze lepiej mieć, bo te z pieczątką mają pierwszeństwo do porodu rodzinnego.
O kurcze, widzisz, nie wiedziałam nic o tym, a chcę rodzić z mężem- siostra tam rodziła i nic mi o tym nie mówiła..
No ale dobrze wiedzieć, jak będę we Wrocławiu to pójdę zapytać o to
Tylko ciekawe, gdzie mam podejść po to? do gabinetu lekarzy na danym oddziale czy jak??

A i powiem Wam, żeby byłam dzisiaj w Rosmmanie i bardzo miło się zaskoczyłam- była długa kolejka(około 10 osób)-więc stanęłam bo głupio mi się wcisnąć tak do kolejki a na to dwie Panie(jedna około 40 lat druga pod 60), które były ostatnie, mówią: niech Pani idzie, Pani ma przecież pierwszeństwo!!
Ja szok i mówię, że nie umiem się tak wbić do kolejki a one: niech Pani idzie i już! i jeszcze na koniec, ze one też były w ciaży, więc wiedzą jak to jest
Więc poszłam-ale akurat jak podeszłam to otworzyli nową kasę i poszłam tam- nikt z kolejki nic nie powiedział
Chociaż raz ktoś mnie przepuścił i to w własnej woli

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 14:56   #2820
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Australia- nie przejmuj się uwagami. Ludzie w ogóle jakoś nie czują, że to niekulturalne mówić ciężarnej takie rzeczy. A już w ogóle za tekst "ale ci brzuch urósł ostatnio" to bym No jest dziecko to i rośnie
No dokładnie! Dziwne przecież, że kobieta w ciąży a jej brzuch urósł

Dziewczyny, czy pierzecie tylko w płynie/proszku czy używacie jeszcze dodatkowo płynu do płukania, takiego dzidziusiowego? Bo zaczęłam się rozglądać na Allegro i zgłupłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości