|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
nie stresuj się jedna tabletka nic złego nie zrobi ![]() Cytat:
Lola jeśli cena nie jest wysoka tej poduszki to kup zamiast przyglądać się i stresować czy jest ok takie moje zdanie na pewni nie zaszkodzi poćwiczyłam, prysznic i obiad zjedzony i tak bym się zdrzemnęła ale na spacer musowo iść i zakupy zrobić bo wizja braku obiadu jutro jest straszna Paula ale fajny dzień jutro będziesz miała jak będzie obiad to już będzie dobrze
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Mam plan : ![]() Zamienmy się na dzieci Jakie zakupy? Kosmetyczne mają fajne sklepy ![]() Ladna pogoda ale moja pokraka po 30 min się obudziła z takim rykiem ze klękajcie narody
|
|
#573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie pomyślałam, ze może on odsypia ten skok 9 tygodnia? dużo się dzieje, to musi mieć siły
.wstał, zjadł, poprzeciagał sie porządnie rączkami i nózkami przy cycu, az pierdki idą (lubi tak robić od jakiegoś czasu ) i czkawkuje- znowu .Oby nie marudził. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ja jestem przyzwyczajona, ze córka mi nie spała po całych dniach i dziwnie tak teraz .o, to fajne zakupy, oby Mia przespała je, co tam, za mała jest na kosmetyki ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
u Was jest Pan Ślimak, u nas Pan Miś ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Idę do moich dzieciaków, dopóki jedno nie spi, a drugie nie zajmuje sie swoimi sprawami
|
||
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że was rozbawie z ttm obiadem
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
O Elena dobrze ze przypomnialas my dziś 9tydzien -trzeba zrobić foto😊
Może u nas przez ten skok taka Marudna jest U nas Pan żyrafa 😁 |
|
|
|
#576 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny u nas masakra.
Pamiętacie, że mam ciężką sytuację z matką? Zablokowałam jej numer. I maila. I niech ktoś mnie w dupę kopnie, jeśli odblokuję. Jak spłacimy samochód to będę namawiać męża na kredyt na mieszkanie (teraz mieszkamy w drugim mieszkaniu rodziców, wszystko wymeblowaliśmy za swoje, ale przecież meble da się zabrać...) i wypierdzielam do innego miasta z daleka od matki i wspomnień, trudno, będziemy żyć duuuzo skromniej, ale w spokoju. Duzo osób zarabia mniej niż my, ma kredyt i zyją.
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie dziewczyny już z tym podziwianiem...Nie ma czego podziwiać...Radzę sobie jakoś ale cierpliwości u mnie 0...Siwieć jeszcze nie zaczęłam ale jak dalej będzie taki cyrk z Mikołajem to zanim to moje przedszkole pójdzie całe do szkoły to ja będę siwa...
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Esor a co odwalila znow? Masakra. Jasne ze dacie rade!!
Czuje sie lepiej. Pozalatwialam sprawy i poogladalam spacerowki. Niestety u mnie w miescie slaby wybór. Spodobala mi sie bertoni lorelli ale patrze po opiniach to sa zle.. A taki fajny byl fajnie sie prowadzil lekki niedorgi na wzor mutsy :-D
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Też się muszę za spacerówką rozejrzeć...Bo 13 maja wybieramy się na weekend do brata...a jak byśmy wzięli naszą kulumbrynę to nie ma miejsca na żaden inny bagaż...a trochę tego trzeba dla naszej 5...
|
|
|
|
#580 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Kiedys w klubie opisze sytuacje, jak jakims cudem bede miec duzo czasu Teraz za duzo pisania, za malo czasu. Ale no walnieta. Np 4 lata temu mialam pomysl na siebie i poszlam na studia zaoczne na drugi kierunek i po semestrze zrezygnowalam bo stweirdzilam, ze to nie to i teraz nagle po tylu latach stwierdzila, ze mam jej oddac kase za ten semestr. Wiecie tak jakby mi kazala oddac ze 15 lat temu jak bylam mala dziewczybka chcialam lalke za 200 zl i potem przestalam sie nia bawic. No bledy mlodosci jak moze nagle mi wyrzekac takie rzeczy, albo do samochodu pozyczylismy m.in od rodzicow 15 tysi i nie bylo uzgodnione ile bedziemy splacac, ani jakie raty, ani jak dlugo, ale wiadomo bylo, ze min 1000 zl i ze zrobimy to jak najszybciej. Zakladalismy z tz splacanie po 1200-1300 zl, ale ostatnio dobrze nam sie wiodlo to splacalismy ostatnie 2 raty po 2000 zl, a ostatnio byly wydatki to wplacilam w kwietniu 1500 i ona na mnie z morda ze mam doplacic 500 zl (z jakiej racji...?). I ogolnie ona do mnie ze jestem alkoholiczka (?) i jakies takie. Zaczelam tak strasznie plakac, ale jak sie kapnelam, ze moje lzy kapią na Hanie (trzymalam ja na rekach) to powiedzialam DOSC, ze moja corka nie bedzie takich patologii sluchala i ogladala i mam w dupie kase, splacimy auto jak najszybciej moge, najwuzej rodzina tz nam napewno pomoze i zdupcam z Krakowa i NIGDY sie nie odezwe nigdy. do tego tak samo zaczela sie znecac nad moja siostra mlodsza i podjela dezydje siostra ze sie wyprowadza i ja ja w tym wespre finansowo. Wstretny potwor zostanie sam jak palec. Mysli, ze uzalezniajac nas od siebie poprzez kase to ja pokochamy czy bedziemy wdzieczni???
|
#581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie myslę nie ma się czym martwić, przyjdzie dzień że zachce podniesc leząc na płasko i już no mój starszy, za kilka dni skończy 3 miesiące, więc czas najwyższy robić postępy.Cytat:
![]() U nas dziś tez była kupa gigant, znowu po 4 dniach. On sie widze ustawił na takim rytm, że czwartego dnia robi kupę rano.Wcale mi się to nie podoba, pogadam z pediattą jak pójdę na szczepienie.Chociaż ta kupkę to robił bez problemów, a nawet patrząc mi w oczy usmiechając się Nie wiem też czy ta kupa jest prawidłowa. No może nie będe tu opisywać ![]() Cytat:
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ucze dzieci Aniele Boży i mówię- a Ty zawsze, a Mikołaj na to "ja Mitojaj"
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Esor dobrze zrobiłaś. A co do kasy. Moja koleżanka studiuje prawo i mowila ze jest taki przepis ze rodzice maja obowiazek wspierac finansowo dzieci poki sie ucza
nie wiem o co chodzi dokladbie ale tak jest.Wiem ze ci ciezko ale staraj sie nie przejnowac nia. Masz swoja rodzine i. Dacie rade :-*
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie Esor myślę tak jak Marta. Dacie radę a skoro ten związek przynosił tylko problemy to lepiej się odizolowac musisz teraz myśleć też o Hani
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej w swietym spokoju a skromniej
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj mieliśmu usg bioderek i niestety prawe do lekkiej korekty... lewe ok. Lekarz kazał dodatkową pieluchę używać, żeby nóżki miała szeroko. Więc leżenie na boku to nie jest dobry pomysł. Tak więc zaczynam od dzisiaj pieluchowanie wielorazowe w ciągu dnia. Bo przy pampkach tego nie widzę. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Niestety rodziny się nie wybiera :/ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Dlatego wyprowadziłam się z krk, żeby być jak najdalej od teściów ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
musisz jeść bo sił nie będziesz miała
może gotuj dzień wcześniej ? chociaż zupę ...ja tak robię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
skoro pewnych rzeczy nie da się zmienić po co sobie tym głowę zaprzątać ? ![]() Cytat:
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Esor, wspolczuje
Faktycznie najlepiej sie odciac. Z tesciem podobna sytuacja, tylko ze w relacji tesc-szwagier, czyli nas bezposrednio nie dotyczy.Wiecie, u nas jeszvze nigdy nie bylo kupy po pachy
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nie było...ale Mikołaj jak zaczął ząbkowanie to każda kupa była na plecach...pranie kilku par bodów dziennie...
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale mam zalatany dzien.. Chwala bogu ze moge Zoske rodzicom zostawic bo dzis bylam juz z 4 razy na miescie
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie bym polatała..bo ja teraz nawet zakupy we 4...Dobrze że jutro przyjeżdża mama bo mam tylko 3 butelki wody a z nimi to małe szanse zgrzewkę przynieść...
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z Zoska nie mam szans bo ona nie ulezy...
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre i to. Ja tez dzis po urzedach latalam i do ksiedza.. A teraz jeszcze musze skoczyć do tesciow bo tz zakosil kluczyki od ich samochodu hehe.. A wieje..
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Esor dobrze robisz od takich ludzi trzeba się odciąć.. Jak tak można 😒 teraz Hania jest najważniejsza dacie radę sama się zdziwisz
😘 Marcia przewietrzysz cały stres Kasia chyba zainwestuje w tą poduszkę... Nie zaszkodzi a będę spokojniejsze
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
O jakiej poduszce mowiciebo chyba zgubilam watek?
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Bo mi się wydaje że lekko jej się główka splaszczyła a i tak mało leży na plecach tyle co w leżaczku bo w nocy widzę ma główkę na boki i już sama nie wiem czy to normalne czy nie
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Aha.. Zoska lubi na plecsch i w nocy sie kladzie na nie. A co to za podusia?
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy, trudno mi ocenić jakiekolwiek postepy, bo się nie znam najzwyczajniej
. A nie chciałabym zamartwiać sie bez powodu .Esorku |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

nie stresuj się jedna tabletka nic złego nie zrobi 
Lucy kciuki za rehabilitację i usg jutro 😘 twarda mama jesteś z tymi ćwiczeniami i Bartuś dzielny 
.
ale jest, i to niemalże codziennie
a cały dzień spokój swięty
.

Faktycznie najlepiej sie odciac. Z tesciem podobna sytuacja, tylko ze w relacji tesc-szwagier, czyli nas bezposrednio nie dotyczy.