|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
ok..na razie tyle..mam jeszcze parę pajacyków całych białych lub w jakiś drobny wzór.. trochę "brzydszych" pieluch kolorowych, parę kosmetycznych rzeczy..i wczoraj zrobiłam zamówienie na gemini za grubą kasę.. parę rzeczy do mnie jedzie..
|
|
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Powstałam. Nadal sloneczna pogoda i ani chmurki na niebie
![]() Cos mnie dzisiaj obudził ból krzyza. Musiałam zle spać ![]() swietne ! bardzo podobają mi sie te ciemne Ogólnie mamy chyba podobny gust
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tam nikomu na wagę zerkać nie będę..Tośce też
Cytat:
od 300zł darmowa? kurde ja miałam troche więcej niż Ty kupiłam: 1 LUMENE CC, krem, rozświetlacz, korektor, podkład, Light 01, 30ml 2 FLOS-LEK For Mum, preparat do pielęgnacji brodawek sutkowych, 15ml 3 Linomag Bobo A + E, krem ochronny dla dzieci i niemowląt, od urodzenia, 50ml 4 HIPP BabySanft, płyn pielęgnacyjny do kąpieli dla niemowląt, od urodzenia, 350ml 5 Linomag, maść, od urodzenia, 30g 6 AVENT, butelka Natural ze smoczkiem, 0m+, 125ml 7 MOTHERHOOD, podkładka pod prześcieradło 8 VIS PLANTIS, olejek różany do twarzy, szyi i dekoltu z olejkiem macadamia, 30ml 9 ELGYDIUM szczoteczka do zębów Classic Medium 10 Prenatal DHA 11 Pojemnik z przykrywką 12 LUMENE Bright Touch, rozświetlająca pianka do mycia twarzy, 150 ml niektórych po parę sztuk ![]() Cytat:
he..ekstra są, nie? allegro.. ale to bezfirmówki, rekodzieło czy jak to tam nazwać.. |
||
|
|
|
#906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide teraz do miasta, zweryfikuje Twoje zakupy z moimi jak wroce :P
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to przez ciąże bo przed nie sprawdzałam. Teraz mam 140/90 po lekach trochę niższe zwykłe ok.80
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamówilam kilka rzeczy z mojej listy wyprawkowej np do prania płatki mydlane dzidziuś (Sroka chyba je poleca) i te rzeczy typu tantumrosa |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! A ja obudziłam sie w nocy z tak potwornym bólem gardła ze przez godzinę siedziałam i ryczałam. Ciagle cos ostatnio. Nic sie nie uklada. Półtora tygodnia temu byłam na l4 przez wirusa i co znowu wrócił? Masakra jestem załamana. Udało mi sie dobić do lekarza po dwóch godzinach dzwonienia i na 12:30 ide do prsychodzni. Bardzo sie boje Że to angina i ze dostanę antybiotyk podejrzewam ze z naszej majówki beda nici i nigdzie nie pojedziemy. Jestem zła i nam dosyc naprawdę
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Moja lista z gemini:
MEDELA, końcówka lejka, rozmiar S - 21mm MEDELA, zestaw części zamiennych do laktatorów, 1 zaworek + 2 membranki CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L/XL, 2 sztuki HIPP BabySanft, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml Alantan Plus, maść, od urodzenia, 30g PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki CANPOL, patyczki higieniczne 100 sztuk Tommee Tippee cążki bezpieczne Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk MEDELA, butelka do przechowywania pokarmu, 250ml NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml Termometr elektroniczny Microlife, MT 1931 ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg Podkłady chłonne, TENA Bed Plus, 60cmx90cm, 5 sztuk LANSINOH, lanolina, 10ml MEDELA, kubeczek do karmienia Nie mam tylko maści pielęgnacyjnej z Alantanu, bo nie mają na stanie. I nie biorę podpasek dla siebie, bo mamy ich pod dostatkiem na oddziale.
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi czasem też brzuch twardnieje i po krótkim czasie puszcza. Zwykle, jak mam pełny pęcherz to czuję, jakbym miała w środku kamień Nigdy nie mogę odróżnić, czy to częściowe twardnienie brzucha, czy całkowite
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skasowałam część nazwy..to jałowy na badania laboratoryjne..bo jeżdże i kupuje po jednym co bierzesz? Cytat:
też kupiłam te płatki przy okazji czegoś..w sumie tak na czuja wziełam, a potem widziałam,że tam są number 1 na liście u srokao..pewnie dokupię jeszcze jeden pojemnik albo jelenia.. |
||
|
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opinie są różne. Ja jakoś wolę zachowywać standardową kolejność ![]() może Tosia nie 4kg, ale pomyśl ile wody ważą super ciuszki ![]() Cytat:
daj znać co Ci lekarz powie... mam nadzieję, że to jednak nic poważnego
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że wyczaiłaś jakiś fajny pojemnik z pokrywką na akcesoria dla dzieci, a tu na siuśki ![]() Taak, to na pewno wody!
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml? Cytat:
to ja już nie wiem..czy jak mi nie twardnieje to jest ok czy nie ok? |
|||
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kompresy do pępka i oczek. Natrium Chloratum to sól fizjologiczna do oczek i noska.
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Fajowe gatki w pingwiny
Stylowa Matysia będzie.
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-21 o 10:31 |
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czym są nasączone te kompresy? do oczek jest potrzebne? nie można jak się nie syfi przecierać wacikiem z wodą? a też pisałas o tej maści alantan..ja w końcu wziełam linomag , bo miał krótszy skład jak porównywałam, choć wymienione składniki niewiele mi mówiły..czym wg Ciebie sie różnią te specyfiki? bo oba są do pupy, tak? |
|
|
|
|
#921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem mi się przyda gdy będę chciała zrobić zapasy mleka. Kompresy są suche. Płatki kosmetyczne lubią kłaczki zostawiać, chyba jednak wolę kompresy ![]() Nie znam się na składach kosmetyków, ale dużo osób wymiennie poleca linomag i alantan i bephanten. Zacznę od alantanu i zobaczę czy młodej podpasuje
Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-04-21 o 10:36 |
|
|
|
|
#923 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny zobaczymy co mi powie lekarz...
Pierniku - mysle, ze jak Ci nie twardnieje to dobrze. Mi twardnieje od czasu do czasu najcześciej przy kładzeniu sie lub wstawaniu. W ogole wstaje mi sie z łóżka coraz gorzej :-/ |
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pępkiem chce chyba zacząć od suchej pielęgnacji czyli w zasadzie nic nie robić i po kąpielach osuszać. Specyfiku do pępka żadnego nie kupiłam. Chyba
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karty rossne to ja zgarnęlan ta oliwkę z baby dream za 0,01zl bardzo mi podpasowala a normalnie kosztuje chyba 15.A powiedz co Ci powiedział odnośnie tego twardnienia? Bo mi wlasnie powiedział to samo przy badaniu w poniedziałek i powiedział ze z tego względu mam sie szykować na zwolnienie - mam przyjść za 3 tyg i juz na zwolnienie prawdopdoobnie. A Tobie cos w związku z tym rwardnieniem zalecił? Mi tylko kazał brać oprócz tego asparagin 3x1 |
|
|
|
|
#927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teściowa to "super" miła ![]() W sumie wolę jak jest te 2000km stąd. Ostatnio miała pretensje do mojego TŻ że dowiedziała się o ciąży przez FB .... a skąd się miała dowiedzieć jak nie zadzwoniła do nas cały rok a na ślubie nawet się nie zjawiła ![]() Cytat:
Jejku ta Twoja szyjka to Cię trzyma nieźle w niepewności ... Trzymam za nią kciukasy !! Cytat:
![]() Magnumy tego mogą nie przeżyć ... chcesz je mieć na sumieniu?
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ładne ciuszki , też lubie w takim stylu. Widze same metki nieźle pewnie wybuliłaś, ale za takie śliczności chyba warto
![]() ja byłam wczoraj u mamy ona ma 2 bramy dalej od swojego mieszkania ciuszkoland , babeczka prowadzi fajne ciuchy i ceny nie do pobicia . Ostatnio brałam bodziaki po 1,5zl . Wczoraj troszke rzeczy dokupiłam wszystko w przedziale 1-4zł za szt . Musze zrobić fotke i też sie pochwalić łowami. |
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z łóżka takiego wyższego to jeszce spoko, ale z kanapy rozłożonej gdzie w chwili obecnej jest moja baza dzienna to porazka .. wstaje na raty.. Cytat:
no to ja chyba też postawie na nic do pepka.. ewentualnie spirytus..choc przeraża mnie smarowanie czegoś spirytusem.. dopisuje kompresy/gazę do listy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

Tosia, jednak Tosia 

warszawianka109 a jak fajnie spakowane!
podejrzewam ze z naszej majówki beda nici i nigdzie nie pojedziemy. Jestem zła i nam dosyc naprawdę

czerwiec 2015
daj znać co Ci lekarz powie... mam nadzieję, że to jednak nic poważnego
Nie wiem czy to normalne, skoro większość z Was wie jak to jest gdy macica twardnieje.
). Ja mam ogólnie problem z samooceną, szczególnie jak mam jakieś gorsze dni (czyt. przed okresem czy właśnie teraz)-czuję się wtedy wyjątkowo beznadziejnie i źle sama ze sobą
<3