Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-20, 23:23   #631
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez Wiedzma132 Pokaż wiadomość
Marciar dzięki za info ja rzadko gdzieś wogóle wyruszam a jak już to z całą ferajną. Malutka kocha jeździć ale jak się tylko silnik wyłączy to Panie Boże przepuść kiedyś mnie sąsiedzi do opieki społecznej przeskarżą A kącik uroczy też mi się marzyły ale ceny takich jak chciałam mnie pokonały, pokocham i biedronkowe
Esor bardzo mocno. Ja 2 lata temu byłam gotowa spakować się w 15 min. zabrać córkę, męża i uciekać daleko od teściów, ale realia nas pokonały za takie pieniądze jak zarabiamy nie stać nas było na spłatę kredytu na kupienie domku. Więc jesli masz jak to uciekaj, ratuj siebie przede wszystkim i rodzinę
A jeśli idzie o włosy to ja jeszcze nigdy nie miałam takich gęstych narazie odpukać nie wypadają, bo po 1 córce to myłam głowe i ryczałam jak bóbr. Naprawde myślałam, że będę łysa. Ale jakby co to zaparzajcie siemie lniane. Trzeba gotować ziarenka aż zrobi się taki kisiel i to pić rano, codziennie. Cielaczkom pomaga na futerko to nam też może
Ze jak? Cielaczki sobie zaparzaja to siemie?
No co wam powiem dziewczyny, puki chodze to jest okej, a jak wroce do domu to po 5 zaczyna sie hejnal Niech ta kolka juz zostawi moje dziecko. Rano jest taka cudowna, rozmawia ze mna, ja jej gu a ona mi ghi A wieczoram doopa. Teraz ja tz buja, a w przyszlym tyg znowu samotne wieczory

Esor grunt, ze teraz masz swoja rodzine

Paula, czasem trzeba cos zjesc bo sie zasuszysz

Moja J tez glowke slabo podnosi jak lezy. Jak jest na mnie to super trzyma, a jak lezy to zaczyna piastke lizac albo sie wkurza, nie wiem jak ja przekonac. Tylko, ze ona wlasnie dupke podnosi do gory, jak do raczkowania, moze w tym problem wlasnie
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-20, 23:28   #632
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Siasia u mnie identyko z tym lezeniem. Ona jak w pionie sie trzyma to glowe sztywno trzyma. A jak na plecach lezy to ostatnio tak sie rwie do przodu.. Jakby usiasc chciała.
Oby szybko poszly se te kolki :-\
Stary 2016-04-20, 23:49   #633
figa84
Zakorzenienie

Wiedźma macie gospodarkę?

Lusia od czasu kataru nie przepada za leczeniem na brzuchu, ale ona sobie jak coś weźmie piastke albo się położy i luz... czasem sobie głowę podniesienie i przełoży na drugą stronę. Zapomniała, że już się obracala :p
Dobra idę spać, bo potem nie pamietam czy karmilam :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 03:32   #634
Zoska_I11
Przyczajenie

U nas leżenie na brzuchu trwa chwilę bo zaraz się mały denerwuje :/ podniesie parę razy i zaraz ryk za to uwielbia być noszony w pionie i wtedy główkę trzyma ładnie.

My cycujemy
Stary 2016-04-21, 03:42   #635
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zoska_I11 Pokaż wiadomość
U nas leżenie na brzuchu trwa chwilę bo zaraz się mały denerwuje :/ podniesie parę razy i zaraz ryk za to uwielbia być noszony w pionie i wtedy główkę trzyma ładnie.

My cycujemy

Moja by tylko w pionie chciała być noszona
Mam też specjalna metodę noszenia jej od terapeutki żeby ćwiczyć główkę i skręty szyji w lewo i w prawo jak tak ja trzymam

Mieliśmy awarie

Mała wstała po 7 godzinach i czuje ze śmierdzi coś
A tu taka kupa gigant aż po plecy i siku po szyję - przecieklo i zalala ubranka i śpiworek do spania
Musieliśmy ja kąpać o 3 w nocy

A ona jaka zadowolona

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 03:47   #636
marciar7
Zakorzenienie

Paula dobre haha ale 7h to swietny wynik chyba dawno tyle nie mieliscie co? Wydaje mi sie ze odetchnelas troche?
Stary 2016-04-21, 05:40   #637
Lola2828
Zadomowienie

Lucy dzielny maluszek! Teraz już sama nie wiem co z tą poduszka, mogę się domyślić że u nas tak samo delikatnie spłaszczona ja to zauważyłam a tak nie widać... ja chyba jednak kupię chociaż do leżaczka i do wózka żeby miała.
Stary 2016-04-21, 06:24   #638
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

My cycujemy
Mój lubi na brzuchu leżeć ale wtedy głowę tylko w prawo odwraca. W lewo jakoś mu nie idzie... Jezeli już to na chwilę i znów na prawo. A główkę tez ladnie trzyma

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Moja by tylko w pionie chciała być noszona
Mam też specjalna metodę noszenia jej od terapeutki żeby ćwiczyć główkę i skręty szyji w lewo i w prawo jak tak ja trzymam

Mieliśmy awarie

Mała wstała po 7 godzinach i czuje ze śmierdzi coś
A tu taka kupa gigant aż po plecy i siku po szyję - przecieklo i zalala ubranka i śpiworek do spania
Musieliśmy ja kąpać o 3 w nocy

A ona jaka zadowolona
Jaka to metoda?
No to faktycznie awaria... I ładnie Wam pospała. Już mozna odpocząć 😃

Dzien dobry u nas drugie karmienie a ja wstaję zaraz i idę tż kanapki do pracy robić. 😉
Miłego dnia
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 07:14   #639
figa84
Zakorzenienie

Lusia padła o 21 i dopiero o 4:30 zaczęła akcje poszukiwania mamy, pojadla z dwóch piersi i śpi dalej. Jestem w podwójnym szoku, bo co prawda ładnie śpi od urodzenia, ale nie aż tak, a dwa ze nigdy nie je z dwóch piersi.
Stary 2016-04-21, 07:16   #640
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Ze jak? Cielaczki sobie zaparzaja to siemie?
No co wam powiem dziewczyny, puki chodze to jest okej, a jak wroce do domu to po 5 zaczyna sie hejnal Niech ta kolka juz zostawi moje dziecko. Rano jest taka cudowna, rozmawia ze mna, ja jej gu a ona mi ghi A wieczoram doopa. Teraz ja tz buja, a w przyszlym tyg znowu samotne wieczory

Esor grunt, ze teraz masz swoja rodzine

Paula, czasem trzeba cos zjesc bo sie zasuszysz

Moja J tez glowke slabo podnosi jak lezy. Jak jest na mnie to super trzyma, a jak lezy to zaczyna piastke lizac albo sie wkurza, nie wiem jak ja przekonac. Tylko, ze ona wlasnie dupke podnosi do gory, jak do raczkowania, moze w tym problem wlasnie
Siasia nasze córy z tego samego dnia i u nas to samo. Szukanie cyca jak leży na brzuchu i podnoszenie pupy do góry ☺ trudno może się przekona do tego za jakiś czas.
Wczoraj nak leżała to zaczęła w pewnym momencie wyć z niezadowolenia... nie płakać tylko wyć... serio. Moje koty przybiegły i jeden z nich zaczął tak przeraźliwie miauczeć. W połączeniu z Lilki wyciem wyszedł dom wariatów 😂

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 08:03   #641
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny U nas już 4 miesiąc leci Nie mogę na Zuzię narzekać bo jest bardzo grzeczna, może za bardzo lubi na rękach być noszona i wtedy się tak przykleja że co chcę ją odłożyć do płacz ale poza tym jest bardzo pogodna i rano jak tylko otworzy oczy śmieje się od ucha do ucha
Za tydzień mamy drugie szczepienie, szczepionki już zarezerwowane w aptece.
Zuza śpi nam od 20-21 do 4-5 a dzisiaj nawet do 5.30 a później do 7 sie bawiła z tatą zanim poszedł do pracy teraz oczywiście śpi Zjada nam już 150 ml, tyle że jej się trochę ulewa i chyba kupimy jej Bebilon AR na ulewanie, ponoć pomaga. Mało tutaj zaglądam ale już praca rozkręciła mi się na całego, do tego ogród i oczywiście Zuzia

Miłego dnia Wam życzę
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 08:03   #642
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Lusia padła o 21 i dopiero o 4:30 zaczęła akcje poszukiwania mamy, pojadla z dwóch piersi i śpi dalej. Jestem w podwójnym szoku, bo co prawda ładnie śpi od urodzenia, ale nie aż tak, a dwa ze nigdy nie je z dwóch piersi.
O ja cie, no to pospala ladnie! Mam nadzieje, ze i u nas te czasy nadejda My tez nie jemy z dwoch piersi, ale to chyba dlatego, ze maly woli czesto a mniej
Stary 2016-04-21, 08:07   #643
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:

My cycujemy
U nas właśnie z tym podnoszeniem główki jak leży na brzuszku też jest ciężko, ale trzymana w pionie trzyma ją. Niestety nauczyła się trzymać główkę obróconą w prawo i teraz od poniedziałku 3 razy dziennie ćwiczymy podnoszenie główki na leżąco i tak samo obracanie główki w lewo jak jest u mnie an rękach. Widać już małą poprawę ale jeszcze musimy dużo ćwiczyć.
Stary 2016-04-21, 08:10   #644
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny U nas już 4 miesiąc leci Nie mogę na Zuzię narzekać bo jest bardzo grzeczna, może za bardzo lubi na rękach być noszona i wtedy się tak przykleja że co chcę ją odłożyć do płacz ale poza tym jest bardzo pogodna i rano jak tylko otworzy oczy śmieje się od ucha do ucha
Za tydzień mamy drugie szczepienie, szczepionki już zarezerwowane w aptece.
Zuza śpi nam od 20-21 do 4-5 a dzisiaj nawet do 5.30 a później do 7 sie bawiła z tatą zanim poszedł do pracy teraz oczywiście śpi Zjada nam już 150 ml, tyle że jej się trochę ulewa i chyba kupimy jej Bebilon AR na ulewanie, ponoć pomaga. Mało tutaj zaglądam ale już praca rozkręciła mi się na całego, do tego ogród i oczywiście Zuzia

Miłego dnia Wam życzę
Fajnie ze macie tak spanie ladnie uregulowane! A co do noszenia na rekach to u nas to samo, bardzo lubi, a jak odkladam, to placz.
Jak Ty godzisz te wszystkie obowiazki? Mnie obiad ciezko ugotowac

U nas w nocy 4 krociutkie pobudki, Arturek dalej spi, moze da matce sniadanie zjesc
Stary 2016-04-21, 08:18   #645
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Fotka ;-)
tez mam ten kolor cb z Biedry u Zosi, ale ja kupowałam z 1,5 roku temu)

Cytat:
Ja walcze z ciemieniucha. Mialam na brwiach ale ta zeszla po stosowaniu próbek masci linum ktore dostałam w aptece. To masc na skore atopowa a na glowie nie pomagala oliwka tw linum troche. Kupiłam olejuszke firmy skarb matki i sporo zeszlo
Ja dzis pol dnia wozki ogladalan i jestem w amoku :-D
a wyczesujesz jej to bardzo porządnie? Olejuszka, potem wyczesać, potem umyć włoski.U nas już dawno zeszło.Z tym,że mieliśmy ten pimafucort, 3 razy użyłąm i po problemie.

Cytat:
Tak, już nie mam ani kropli mleka w cycach ( a raczej tego co po nich zostało ) czytaj suche rodzynki
No patrz, czyli nawet nie musisz żadnych herbatek na zahamowanie pić, też tak miałam.
A Mijka lepiej się czuje po tym mm?Odsapnęłaś już trochę psychicznie?Bo czytam,że ze snem dalej kiepsko?

Cytat:
Heeej!!

Staram sie uwazac no ale jak soe lepiej poczulam to od razu w obroty. Dalej mnie w kosciach lamie, mam nadzieje ze szybko przejdzie bo tz tez sie slabo czul :-\
kup sobie na wszelki wypadek kapuchę, dobrze mieć w lodowce a działa cuda. Ja w ten pierwszy wieczór nie miałam i to była masakra.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 08:24   #646
Paumyd
Raczkowanie

My tez juz wstaliśmy, noc była prawie idealna mały zasnął o 22, pobudka na jedzenie o 4.30, potem o 6 i przekimalismy jeszcze do 8. Znalazłam na niego sposób zeby spał dłużej, wieczorem daje by butle zamiast cyca. Przy cycu jest mu za dobrze i za szybko usypia nie najadając sie do końca. A z butli wyciągnie 170 i najedzony spi jak aniołek
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 08:26   #647
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

a wyczesujesz jej to bardzo porządnie? Olejuszka, potem wyczesać, potem umyć włoski.U nas już dawno zeszło.Z tym,że mieliśmy ten pimafucort, 3 razy użyłąm i po problemie.

No patrz, czyli nawet nie musisz żadnych herbatek na zahamowanie pić, też tak miałam.
A Mijka lepiej się czuje po tym mm?Odsapnęłaś już trochę psychicznie?Bo czytam,że ze snem dalej kiepsko?

kup sobie na wszelki wypadek kapuchę, dobrze mieć w lodowce a działa cuda. Ja w ten pierwszy wieczór nie miałam i to była masakra.

Kurde pisałam posta w aucie i jak przekroczylam granice w Holandii neta mi urwał i post poszol w pindu

Tak nie musze nic robić, szybko samo się straciło.
Ze snem w nocy jest ok ale w dziwn nic nie spi nam i mnie to strasznie meczy. Chociaż godzinkę by pospala w dzień to bym miała jak obiad zrobić i zjeść
A tak to tylko na spacerach śpi i to po wojnie bo placze jak do wózka ja wsadzam.

Ta metoda noszenia :
Kładę ja na plecy na łóżko. Kciukiem na mostek uciekam i resztę ręki za ramionko prawe. Przekrecam na bok najpierw bioderka pupa brzuch i głowa. I tak fikołek i jest na mojej ręce. W pionie ja trzymam i wtedy ćwiczy główkę obracanie w lewo i prawo

Ja juz jestem u siostry

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-21, 08:44   #648
butterfly20
Zakorzenienie

Co do włosów to u mnie zaczęły wypadać 3 czy 4 miesiące po urodzeniu Tusi i to podobno jest normalne,że mniej-więcej wtedy się to dzieje, bo to ma coś wspólnego z gospodarką hormonalną. Koleżanki też się zaczynają skarżyć właśnie po takim czasie. Więc u mnie póki co jest spoko, ale spodziewam się niebawem

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Siasia u mnie identyko z tym lezeniem. Ona jak w pionie sie trzyma to glowe sztywno trzyma. A jak na plecach lezy to ostatnio tak sie rwie do przodu.. Jakby usiasc chciała.
Oby szybko poszly se te kolki :-\
Mi pediatra mowiła,że właśnie podczas kangurowania to podnoszenie głowy się nie liczy i trzeba dużo kłaść na płaskim,żeby dzieć ćwiczył.

U nas problem w tę stronę,że bardzo mocną ma górę, bardzo wysoko podnosi głowę i bardzo dużo przez to przewraca się na plecy. A to może być objaw tego wzmożonego napięcia...no nic, zobaczymy co powie neurolog.

A widziałam,że pisałyście o szczepionkach. Na co z nierefundowanych szczepicie?

Ja Tusię szczepiłam na pneumo i rota, miałam tak szczepić Zosię ale jak tak poczytałam i pogadałam, to chyba jednak pneumo i meningo. Jest na nie narażona przez to,że starsza chodzi do przedszkola, a meningo są jednak o wiele bardziej niebezpieczne niż rotawirusy,
Nie chcę jej szczepić na wszystko i tak ładować...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Kurde pisałam posta w aucie i jak przekroczylam granice w Holandii neta mi urwał i post poszol w pindu

Tak nie musze nic robić, szybko samo się straciło.
Ze snem w nocy jest ok ale w dziwn nic nie spi nam i mnie to strasznie meczy. Chociaż godzinkę by pospala w dzień to bym miała jak obiad zrobić i zjeść
A tak to tylko na spacerach śpi i to po wojnie bo placze jak do wózka ja wsadzam.

Ta metoda noszenia :
Kładę ja na plecy na łóżko. Kciukiem na mostek uciekam i resztę ręki za ramionko prawe. Przekrecam na bok najpierw bioderka pupa brzuch i głowa. I tak fikołek i jest na mojej ręce. W pionie ja trzymam i wtedy ćwiczy główkę obracanie w lewo i prawo

Ja juz jestem u siostry
a w dzień daje się odlożyć do łóżeczka, popatrzy sobie na coś i sama się czymś zajmie?czy totalnie nieodkładalna?

Na ćwiczenie główki jeszcze można nosić dziecko na ręce, główka opiera się na dłoni a reszta ciałka leży na ręce.Taki samolot. Tusia bardzo lubiła

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 08:57   #649
Magdzinska85
Rozeznanie

Butterfly niestety co do wypadania włosów musze potwierdzić :/ od tygodnia umywalka jest czarna od włosów - dobrze że ich trochę mam to może nie będę łysa

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Aagaciorek muszę to jakoś godzić, obiad gotuję na 2 dni. Zuzia zasypia to ja wtedy nastawiam pranie, pracuję, gotuję, sprzątam. Pracę mam przed komputerem więc w domu spokojnie mogę pracować jak Zuzia śpi. Niekiedy wygląda to trochę dziwnie jakbym biegała nie wiadomo za czym, ale jak jest mało czasu to trzeba się jakoś ze wszystkim wyrobić. Mąż też mi pomaga, wie że uwielbiam prace w ogrodzie i jak jest ładna pogoda przypilnuje mi Zuzi 2-3 godz. a ja wtedy mogę szaleć i się wyżywać na zewnątrz. Teśc tez mi z miłą chęcią małej przypilnuje, ale z nim boję się ją zostawiać bo mi ją przenosi z wózka na łóżko, przykrywa kocami po sam nos żeby nie zmarzła. Chce dobrze ale się boję żeby nie przedobrzył...

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Co do spania Arturek ma jeszcze trochę czasu i też mu się ładnie unormuje

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2016-04-21 o 08:51
Stary 2016-04-21, 09:08   #650
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Wyczesuje ale na opakowaniu napisane ze zostawic na 24h (ja na 12 najczęściej ) umyc i wyczesac... No ale i tak schodzi bo bardzo gruba byla.
W sumie juz lepiej sie czuje ale kapucha jest w lodowce
Stary 2016-04-21, 09:28   #651
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
u nas noc udana, pierwsza pobudka o 2, potem, 5, rano o 8 . Jak obudził sie o 2, to zjadł z obu cyców, aż sie krztusił, tyle leciało, bo na wieczór wypiłam lactosan i femaltiker, potem juz jadł z jednej.
Teraz spi okutany w kocyk .
Rano poszła kupa, uśmiechy i gadanie to dziecię zadowolone .

Normalnie nie mogę z moim mężem- wczoraj jak zwykle mąły zasnłą około 20, potem się przebudził, ale leżał sobie spokojnie w łóżeczku, ssał smoczek albo łapkę i gapił się w lampkę. Ja przed laptopem, mąż przed tv, gadamy sobie, potem on znika i przychodzi z małym- bo mu się żal zrobiło, że on taki malutki i samotny leży w pokoju i patrzy ogromnymi oczami .
A jak bąbel zobaczył, ze z nami fajniej, nie było spania, tylko gadanko , w końcu poszlismy do łózka trzymałam go na rękach, rozmawialiśmy sobie przed snem, a M. zasnął, nawet nie wiem kiedy.

Paula, ja o takim nocnym spaniu to moge pomarzyć , ale bardzo dobrze, że Mia tyle spała, mogłaś się zregenerować, a dziś jeszcze odpoczynek u siostry .

Magdzinska, masz juz całkiem dorosłe dziecię

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Co do włosów to u mnie zaczęły wypadać 3 czy 4 miesiące po urodzeniu Tusi i to podobno jest normalne,że mniej-więcej wtedy się to dzieje, bo to ma coś wspólnego z gospodarką hormonalną. Koleżanki też się zaczynają skarżyć właśnie po takim czasie. Więc u mnie póki co jest spoko, ale spodziewam się niebawem
U mnie już powoi się zaczyna wypadanie, ale spodziewałam sie teraz, bo z K. zaczęły wypadać właśnie po 2 mcach. Witaminy biorę cały czas, moze tragicznie nie bedzie, bo ja bujnymi włosami pochwalić sie i tak nie mogę

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Wiedźma macie gospodarkę?

Lusia od czasu kataru nie przepada za leczeniem na brzuchu, ale ona sobie jak coś weźmie piastke albo się położy i luz... czasem sobie głowę podniesienie i przełoży na drugą stronę. Zapomniała, że już się obracala :p
Dobra idę spać, bo potem nie pamietam czy karmilam :p
Jakbym swojego M. widziała
i dlatego się martwie, ze sie zastopował . Ja na katar winy nie zwalę, jedynie na to, ze jak on przesypia cały dzień, to kiedy ma cwiczyć podnoszenie główki?! kładziemy go na brzuszek pod wieczór, ale wtedy jest marudny i mało co z tego wychodzi .

Lece wstawie zupę i rozwieszę pranie, dopóki mały śpi. A jak pośpi cały dzień, to chcę kurze ogarnać w całym domu, a jutro pomyć tylko podłogi, bo na całą sobotę prawie wybywamy .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 09:52   #652
marciar7
Zakorzenienie

U mnie tez od dzis sprzatanie nie wiem jak z ta maruda niespiaca tego dokonam :-D

A jakie witaminy mozna brac jelsi włosy wypadaja?
Stary 2016-04-21, 10:02   #653
agaczilla21
Zakorzenienie

Wczoraj odkopałam moje zeszyty z smsami od M z początku naszej znajomości i dzisiaj trochę poczytałam...Wzruszyłam się....
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 10:02   #654
Magdzinska85
Rozeznanie

No Zuzia ma już na szczęście te 3 miesiące za sobą więc oby było tak dobrze jak do tej pory

A najlepsze jest to że mąż powiedział że jakby kolejne miało byc takie jak Zuzia do tej pory to on chce kolejne
Stary 2016-04-21, 10:03   #655
figa84
Zakorzenienie

Marciar szczerze mówiąc to nie wiem czy witaminy coś pomogą, bo to jednak hormonalne. Jakby nie patrzeć w 3 trymestrze wypada mniej włosów więc kiedyś musza polecieć :-( wiem, że dziewczyny łykają ciążowe lub dla mam karmiących, ale nie wiem z jakim efektem. Najlepiej byłoby chyba przejrzeć blogi włosomaniaczek co one polecają (mają sprawdzone), a potem sprawdzić czy mama karmiąca to może.

U mnie dziś ładna pogoda to ja ciągne nosem po podłodze... przeklęta brzoza :-(
Stary 2016-04-21, 10:14   #656
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Mi pediatra mowiła,że właśnie podczas kangurowania to podnoszenie głowy się nie liczy i trzeba dużo kłaść na płaskim,żeby dzieć ćwiczył.

U nas problem w tę stronę,że bardzo mocną ma górę, bardzo wysoko podnosi głowę i bardzo dużo przez to przewraca się na plecy. A to może być objaw tego wzmożonego napięcia...no nic, zobaczymy co powie neurolog.

A widziałam,że pisałyście o szczepionkach. Na co z nierefundowanych szczepicie?

Ja Tusię szczepiłam na pneumo i rota, miałam tak szczepić Zosię ale jak tak poczytałam i pogadałam, to chyba jednak pneumo i meningo. Jest na nie narażona przez to,że starsza chodzi do przedszkola, a meningo są jednak o wiele bardziej niebezpieczne niż rotawirusy,
Nie chcę jej szczepić na wszystko i tak ładować...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a w dzień daje się odlożyć do łóżeczka, popatrzy sobie na coś i sama się czymś zajmie?czy totalnie nieodkładalna?

Na ćwiczenie główki jeszcze można nosić dziecko na ręce, główka opiera się na dłoni a reszta ciałka leży na ręce.Taki samolot. Tusia bardzo lubiła

Jest nieodkladalna. ... ani leżaczek ani hustawka ani łóżeczko - nic jej nie pasuje. Tylko moje ręce które maja kolor trupa od wysiłku noszenia tego Kalisza

Siostra mi ją uspila

Jakiś cud

Mia i Tosia <3

Stary 2016-04-21, 10:21   #657
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Jest nieodkladalna. ... ani leżaczek ani hustawka ani łóżeczko - nic jej nie pasuje. Tylko moje ręce które maja kolor trupa od wysiłku noszenia tego Kalisza

Siostra mi ją uspila

Jakiś cud
Hahahhahaha rozwalilas mnie z tym Kaliszem :-D :-D :-D :-D

Figa o co chodzi z ra brzoza?

Ja wiem o merz special ale nie wiem czy przy kp mozba..
Stary 2016-04-21, 10:29   #658
figa84
Zakorzenienie

Marciar pyli a to jedyna wziewna alergia jaka mam, za to nie wiedzieć czemu i ja i łobuz znosimy w tym roku wyjątkowo źle, a tz nie ruszyło :/
Stary 2016-04-21, 10:32   #659
Lola2828
Zadomowienie

Hejka u nas też dobra nocka a ja właśnie kawkę pije a młoda walczy ze slimakiem dyskusja trwa ) Paula siostra widać ma magiczna moc na Samary baw się dobrze i odpocznij Paumyd u nas metoda z wieczorna butelka opatentowana od dawna i mała dużo lepiej śpi jak zje więcej i naraz i nie zmęczy się tak zje i pada zwykle koło 180 ml zjada a czasem potrafi cycem poprawić Magadzińska to życzę kolejnego takiego spokojnego dziecka jest szansa na rodzeństwo dla Zuzi ja przez miesiąc mówiłam że nie chce już więcej ale już doszłam do siebie ) i chce min jedno... Nie chce żeby Nina była sama
Stary 2016-04-21, 10:44   #660
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marciar pyli a to jedyna wziewna alergia jaka mam, za to nie wiedzieć czemu i ja i łobuz znosimy w tym roku wyjątkowo źle, a tz nie ruszyło :/
O ja wspolczuje.. Cale zycie mialam wziewne na wszystko co sie dało. Teraz kurz owszem zboza i bazie :-\ jak w domu kiedys staly to nie mogłam oddychac tak kaszlalalm... Znam twoj bol :-(

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości