|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz do takiej fotki to trzeba sie ubrać, uczesać, ładnie zapozować..a dla mnie to zbyt wiele.. Cytat:
czekamy na zdjęcia |
||
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
powiem tak: najwyższa pora
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Takie wykręty to nie dla nas Jak nie wrzucisz jakiejś fotki to zdjęcia hipopotama w baseniku z magnumem nie będzie ![]() Chociaż na klub Nie mogę sobie Ciebie ni jak zwizuwalizować
|
|
#935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierniku, czy ja mogę bardzo nieśmiało prosić o to samo? Urzekły mnie... Weź i się czymś pochwal to spokoju nie dadzą
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz Ci pokaże Pierniczka Na środku: http://www.dziecijedza.com/wp-conten...ierniczki1.jpg
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co znaczy od ostatniej wizyty, kiedy byłaś na wizycie w ważeniem? Rano waga mi powiedziała 700g od wizyty w zeszłym tygodniu zatem magnumy lub inne tego typu cudowne smakołyki raz w tygodniu ![]() Dziś na szczęście mam naleśniki z serem wiec tak strasznie smutno mi nie będzie |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Mnie przyszła Gemini w poniedziałek. Też dużo wybuliłam, ale zamówiłam inhalator i termometr i już dwie stówki poszły. A reszta (czyli w sumie nic) i jakoś tak 320 się uzbierało A z tego, co patrzę, wielu rzeczy nie mam, przydałoby się domówić Ja też się zastanawiałam jak to z tym twardnieniem! Na pewno jak mam pełny pęcherz, jak gwałtownie wstaję i się kładę. Przeważnie właśnie mam to w nocy jak wstaję na siusiu. Nic z tym nie robię, bo i co... Magnez 2x dziennie, powiem ginowi, za tydzień wizyta. Natomiast znowu mam mokro w gaciach ... Całe życie chodziłam we wkładkach, ale teraz to już w ogóle. Siedzę w samych gaciach i czuję jakbym normalnie popuściła ![]() I PYTANIE: -> Jak idziecie na tę krzywą cukrową, to w labie Wam dają ten specyfik do picia, czy samemu trzeba kupić?Jeśli tak, tak to ile tego i jak to się nazywa W sobotę się wybieram, planuję też pooglądać wreszcie wózki
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W równy miesiąc tyle. Doobra, policzyłam na kalkulatorze i jest 3,3kg więcej. Panikę robię jakby co najmniej 5kg doszło Twoje 700g też się w zasadzie w normie prawie mieści - 0,5kg na tydzień ![]() Cytat:
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
opłacało się tyle czekać na te zdjęcia
![]() świetne kolory i fajne wzory ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostrzegam - nic ciekawego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
48zł to bym nie dała Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
kot obok leżał jak martwy..przy którejś fotce zwlókł się leniwie..coś zmęczony jest ostatnio..dostosował się do mojego trybu leżącego.. |
|||||||
|
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- usiadłam teraz na tej aptece gemini i widze ze maja rzeczy z palmersa w dobrej cenie. Polecam balsam jest fantastyczny chyba coś jeszcze dokupię jakiś olejek czy masło Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-21 o 11:51 |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na karcie rossnę teraz 10% to jest super, bo oni łączą z innymi promocjami ten rabat. I np szumisia kupiłam o dychę taniej
rabat jest na rzeczy dla dzieci i arykuły dla kobiet w ciąży począwszy od testu ciażowego, już wam dawno pisalam, żebyście zakładały. Jak kupuję synkowi tam pieluchy to różnica w cenie robi się ogromna, ja uważam, że warto to mieć. Procenty na karcie rosną wraz z ilością zakupów zrobionych w ross, na stronie to jest wyjaśnione. Ja teraz dobiłam do dychy.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#946 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
leż z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kot szybko łapie dobre nawyki
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-21 o 11:52 |
||||
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Orangee...możesz iść wzmocnić swoją samoocenę w klubie żeby rozruszać mamuśki powiem , że wrzuciłam dwa gratisy |
|
|
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dopisać, ja też patrze na jakość nie kupuje byle czego tylko dlatego że tanie. Zwracam uwagę, żebyciuszki były niezajechane , bez plam a materiał dobrej jakości bawełenka.
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam sporo zapasów więc może dzidzia byłaby łaskawa i korzystała z moich zapasów zamiast telepatycznie przesyłać mi info, że muszę jeść magnumy, delicje i inne cudowne słodycze
|
|
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Co do inhalatora - koleżanka kilka dni po powrocie z noworodkiem ze szpitala, z powrotem tam wylądowała, bo mały złapał od niej (chyba) kaszel. W szpitalu porobili badania, leczenia żadnego nie było, właśnie z wyjątkiem inhalacji solą fizjologiczną. Więc chyba można od początku. W razie czego jak pójdziesz do lekarza i powiesz, że masz, to pewnie się wypowie. Moja siostra ma super pediatrę, poleciła jej zakup inhalatora, antybiotyk daje w OSTATECZNOŚCI
Ta koleżanka kupiła taki dziecinny, w kształcie pingwinka firmy Intec - chwaliła sobie, opinie w necie ma dobre.Ja zamówiłam normalny, Rosmax NA 100 - też ma niezłe opinie. Na Gemini chyba 110zł, o ile pamiętam. Dwie maski (dla dzieci i dorosłych) + dla niemowląt końcówka ze smoczkiem, myślę, że to też dobre. Aha, są dwa rodzaje inhalatorów - tłokowe i ultradźwiękowe. Swojego nie testowałam, ale siostra ma tłokowy, jest baaardzo głośny. ALE nie kupuj ultradźwiękowego, bo nie wszystkie medykamenty można w nim podawać ![]() Jeszcze wcześniej kiedyś na promocji kupiłam nawilżacz powietrza. Myślałam, ze to wymysł, ale też mi siostra poleciła. Nie używa na co dzień, ale w chorobie zawsze dzieciom uruchamia. Mówi, że eliminują suchość w gardle, dzieci tak nie kaszlą. Sama jeszcze nawet tych cudów nie uruchomiłam Ale kupiłam, bo stwierdziłam, że jak będzie dziecko, to pewnie będę się szczypać z każdą złotówką, a tak to już będzie i szybko się przecież nie zużyje.
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Pierniku, spirytus do pępka rozwadniasz z wodą w proporcji 3-1 i nie smarujesz ciałka, tylko ten kikut. Ja tam nie mam z tym problemu, bo chcę, żeby jak najszybciej odpadł. Niewygodna strasznie jest pielęgnacja cialka z tym, lepiej nie moczyć itd. Tzn są różne szkoły, w Warszawie w św Zośce mowią, żeby myć wodą z mydłem. Ale wtedy się podobno paprać lubi. Ja używalam najpierw octaniseptu, ale nic się nie działo, położna kazala spirytus i raz dwa odpadł.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilżacz wg mnie jest strasznie ważny. Tylko nie na zimną parę, bo to siedlisko syfu, jak już kupować, to z jonizacją i opcją ciepłej mgiełki. U nas codziennie wieczorem przy usypianiu włączamy na kilkanaście minut. Co do inhalatora, to jestem wielką fanką, już parę razy inhalacje solą fizjologiczną mi syna wyprowadziły z infekcji. Tylko trzeba patrzeć, żeby to byl inhalator z opcją nebulizacji. |
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś ciekawego na allgr? ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawilżacz mam.. zgadzam się,ze takie cuda lepiej teraz wziąć Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Nebulizacja |
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez nie dają glukozy musze kupic sama. Laski Zastanawiam sie czy jak mam na 12 do pracy a pójdę na 8 to zdążę sie wyrobić? Tam siedze dwie czy trzy godziny?
|
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, rozumiem, ja już przed porodem mówiłam, że nie będę obcinać Młodemu paznokci. I do dziś tego nie robię. Ja nie wstydzę się powiedzieć, że mnie ten kikut brzydził. Bardzo się cieszyłam, jak odpadł. I nie zachowalam go na pamiątkę... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Dwie, masz pobranie na czczo, pijesz, potem pobranie po godzinie i po kolejnej. Ja kupowalam glukozę. |
||
|
|
|
#960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
łapacz snów kupiłam dla dziecka... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
czytała o zjadaniu własnego łożyska po porodzie,ale żeby kikut trzymać to |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

<3

Na środku:
Obiecuję poprawę i zrywam z magnumami! 

sos proponowałam sos.. nie sok