|
|
#3001 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
|
|
#3002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic się nie martw! udowodnij lekarzowi że cuda się zdarzają i 7 maja bądź na wizyciue w dwupaku ![]() W ogóle co to za gadka lekarza... Nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy nastąpi poród (poza cesarka oczywiście) Żadna maszyna, człowiek ani obliczenia, wyliczenia nie określą terminu porodu! Można sobie szacować, a dziec i tak zrobi co będzie chciał ![]() Bywaja mamy które z rozwarciem i zgładzoną szyjką chodzą kilka tygodni i maja ostatecznie poród wywoływany, a bywają mamy z długą i pozamykaną szyjką jednego dnia, które rodzą następnego dnia |
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze!!!
|
|
#3004 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie tak sobie myślę o tym Twoim lekarzu.. tak jakby trochę to zlał.. Rozumiem, gdybyś już była w bezpiecznych tygodniach i taki jego tekst, ale teraz? powinien dać takie zalecenia, żeby wytrwać jak najdłużej.. No ale może się nie znam, nie jestem lekarzem.. W kazdym razie dziwne to dla mnie.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
za cierpliwość, zrozumienie i bezgraniczną miłość
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() później niech się dzieje co chce ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() I mam nadzieje ze słowa Twojego lekarza się nie sprawdza i Kubuś posiedzi jeszcze w brzuszku
|
||
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Ale wiesz, ja w żadnej mojej wypowiedzi nie cytowałam lekarza, tylko to jak ja zrozumiałam go, najważniejsze żebym nie urodziła przed 32 tygodniem żeby nie był aż takim wcześniakiem, po 32 tygodniu będzie bezpieczniejszy, z takim wielowodziem wszystko się może zdarzyć
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Ania
|
Cytat:
No tak to rozumiem. Dużo dzieci rodzi się około 33 tygodnia i dają radę. Miejmy nadzieję, ze wytrzymasz dłużej w dwupak
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Bartek z tata i babcia sadzi ziemniaki
![]() a ja pierwszy raz od 5 lat nie biorę udziału
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Idę w końcu odkurzyć
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, a ja dziś cały dzień bym jadła
Teraz mnie naszła ochota na naleśniki Trochę się wstrzymam i zrobię sobie na kolację Widziałam ostatnio obrazek z podpisem "Ostatnio przeszłam na dietę obrotową - gdzie się nie obrócę, tam coś zeżrę" - normalnie moje dzisiejsze motto ![]() Gdzie się Miqesi podziewa?
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Asiu i Claudette trzymam kciukasy żebyście jak najdłużej wytrzymały w dwupaku ![]() ![]() Pozostałym gratuluje świetnych wieści z wizyt ![]() Ja mam drugi dzień spadku formy. Taka jestem tąpnięta, że najchętniej to bym spała na okrągło. Ledwo się zbieram żeby zrobić obiad i ogarnąć dom. Do tego raz jeden użyłam tego dup.nego aplikatora do Luteiny i złapałam infekcję Pisałyście, że lepiei paluchem ale ja się musiałam sama przekonać i teraz mam...
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedz jedz nie odmawiaj sobie... pamiętaj że jeszcze w brzuszku jest głodomorek ![]() Odkurzyłam , zmyłam podłogi a teraz pichce farsz do naleśników ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- W pepco są kocyku minky za 25 zl ale też widziałam jakieś inne za 2o zł mega puchate Dodatkowo w rossmanie jest promocja na szamopony, dremy do twarzy i ciała, żele do kąpieli, olejki z babydram Ja oczywiście wszystko sobie zakupiłam ... zostało mi tylko dokupić lekarstwa i oscenisept
|
|
#3016 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Posadzili mnie za kierownicą, jakoś ustawili, ze traktor wolno jechał i jaka ja byłam dumna ![]() Cytat:
||
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
No to kupiłam spiworek za 14 zł w świetnym stanie
strasznie się cieszę,bo nie chciałam jakiegoś szitu kupić, ale z 2 strony wydawać miliard piniedzy na nowy spiworek to mi się nie uśmiechało. Ma 2.5 Tog wiec jest caloroczny,ale nie jakiś mega gruby,cieńszy od rozka
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny, musze sprawdzic jaki ten moj dziesiejszy jest gruby
|
|
|
|
|
#3019 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
dobra, po wizycie zabrałam się za przygotowania. Mąż wyciągnął dwie wielkie walizki z ciuszkami, przesegrgowałam. Rany, jakie te najmnejsze są malusieee... już zapomniałam. Jutro idzie pierwsza partia prania i jutro komoda wjeżdża, żebym mogła to pakować. Jutro w planie też ogarnięcie tematów higienicznych.. W weekend spakuję torby...;P póki co mam jedną do szpitala ze szlafrokiem, kubkiem i stanikami do karmienia;P więc daleka droga...
Cytat:
U mnie póki co ok 3 szyjka...ale też przez ostatnie dwa tygodnie się skróciła. No ale Ty masz jeszcze trochę czasu...:P Cytat:
)Cytat:
)ale mi też po wizycie się śniło, że rodziłam.....szybko.. za szybko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) mam podobny za jakieś 12zł kupiony:PCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam sie pamieta mnie jeszcze ktos. Cora manotrawna powraca. Czytam Was na biezaca ale jakos ciezko jest mi wejsc w temat widzac jak juz jestescie zzyte. Nie bylo mnie chyba z 2 miesiace. Jesli chcecie to napisze co u nas. Ja juz mam na minusie 8kg przez ten moj woreczek i diete woreczkowa. Ale za to maly Antos ładnie sobie rosnie i fika u mamy w brzuszku. Na USG 3 trymestru w 30tc wazyl juz 1605g takze calkiem ladnie rosnie. Tak to ciazowo u mnie w porzadku kolejna wizyta w przyszla srode. A i maly lezy sobie juz glowka w dol. Widze ze na tapecie macie ciuszki torby remonty sprzatanie. Ja juz jak to moj maz mowi wylizalam caly dom. Ciuszki tez wyprane wyprasowane i slicznie poukladane w komodzie. Duzo dostalam od siostry a reszta kupiona w malym osiedlowym lumpku. Torba jeszcze nie spakowana bo mi jeszcze pare rzeczy brakuje. A mianowice koszule dla mnie biustonosze do karmienia aspirator do noska dla malego i reczniczki dla niego. To chyba tyle co u mnie brzusia niecmam zbyt duzego jak ja to mowie jest taki jakbym sobie porzadnie pojadla. A i zapomnialabym na ostatnim USG Antek byl starszy niz z OM i nagle termin wychodzi mi na 29 maj.
|
|
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu takie info :PCytat:
![]() Cytat:
Jak byłam mała też sadziłam z rodzicami i dziadkami ziemniaki. Zbieranie oczywiście też ![]() Cytat:
Macie te pouchate kocyki z Pepco? Warto? Miałam dziś zajęcia w SR z pierwszej pomocy, krótkie ale bardzo rzeczowe także jestem zadowolona.
|
|
#3022 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Zdąży się przekręcić jeszcze.Cytat:
Cytat:
Rafek ostatnio sadził z tatą cebulę i miał fun jak nie wiem co Dżdżownice mu się bardzo podobały. Po powrocie do domu nadawał się tylko do wanny i szorowania ![]() Elaine- to widzę, ze Cię pogoniło z przygotowaniami ![]() Witaj Monini po przerwie Zrobiłam dzisiaj na obiad zapiekankę z bakłażana z wędzonym serem. Tak mi posmakowała, że zjadłam 3/4 sama ![]() (to tak odnośnie gastrofazy dziewczyny). Też mi się ciągle chce jeść... Staram się uważać, żeby jeść jak najmniej węglowodanów a zapychać się nabiałem, rybami, mięsem, owocami i warzywami. |
|||
|
|
|
#3023 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Super śpiworek za półdarmo, brawo dla Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajna okazja się trafiła A ja niedawno ze szkoły rodzenia wróciłam. Fajnie dzisiaj było. O połogu, karmieniu piersią i o szczepionkach. Także przydatne rzeczy. No i potwierdziła się informacja że u nas w mieście są darmowe szczepionki na pneumokoki. I tak byśmy skorzystali a jak są za darmo to tylko plus. No i doktor polecała te skojarzone 5w1 ale to już jest chyba dość duży koszt. Więc co do tego to jeszcze przemyślimy. Przyszedł mi dzisiaj materacyk do łóżeczka i kilka drobiazgów i oczywiście zapomnieli mi jednej rzeczy przysłać Mam nadzieje że doślą szybko bez żadnych problemów. Ja to mam szczęście, już drugi raz mi się zdarzyło dlatego teraz sprawdzam dokładnie czy mi przyszło wszystko. Materac w końcu kupiłam lateks-pianka-kokos z tej aukcji http://allegro.pl/materac-lateks-pia...969211900.html Wygląda dobrze i w dotyku fajny. Nie za miękki. Myślę że będzie dobry. Łóżeczko ma przyjść jutro i zamawiałam jeszcze materacyk i torbę do wózka i ochraniacze na kółka. Jeszcze tylko zamówienie w aptece gemini dokończe bo narazie tak dodawałam do koszyka jak mi się coś przypominało i prawie wszystko już mam. Tylko stanik do karmienia i koszulę na ramiączkach muszę kupić. I można się pakować...
|
|
#3024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Nie wiem,czy chodzić na sr,dziś znów mi brzuch twardnial, a tylko posiedzialam z przyjaciółką na kanapie, a potem przejechalam się kawałek autem. A na szkole 2 godziny min siedzenia:-/ |
||
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jak podlinkowac przepis?
|
|
#3026 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że u Was ok Moja mała też trochę "przoduje", ale lekarz mi powiedział, żeby za bardzo się tymi obecnymi terminami z usg nie przejmować, te z I trymestru są bardziej prawdopodobne. A suma sumarum i tak dzieciaki powychodzą kiedy będą chciały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ja właśnie za bardzo nie uważam co jem, ale może jak jutro rano wejdę na wagę to się opamiętam ![]() Cytat:
Po wypłacie koniecznie muszę kupić stanik do karmienia... Myślałam bardziej o takim miękkim, a Wy jakie kupujecie? |
||||
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi tych saszetek Tantum Rosa to 10 szt wystarczy czy lepiej więcej?
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Może jednak zerknę na gemini i zamówię co trzeba do szpitala

Teraz mnie naszła ochota na naleśniki
Trochę się wstrzymam i zrobię sobie na kolację 
Pisałyście, że lepiei paluchem ale ja się musiałam sama przekonać i teraz mam...

nie wiem sama co mam o tym myśleć