Sierpnióweczki 2016! Część IV. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 15:49   #1051
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Pewnie by się dało, ale z właściwym dzieckiem tylko, bo pępowina ma ograniczoną długość
aha..z dzieckiem jeszcze..hmm..trzeba ulepszyć jakos ten pomysł w takim razie
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Przerażają mnie Twoje pomysły i moja wizualizacja teeeeego
no co Ty..ja to widzę oczyma mojej wyobraźni... można by opatentować to i zrobić na tym niezłą kasiorę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:49   #1052
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie, może Ci się bluzka odcisnęła Jutro zobacz czy nadal są

:

Obawiam sie, ze nie bo jest sieć taka czerwonych krótkich kreseczek ehhhh
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:50   #1053
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Baardzo nie lubię jak na ciuszkach nie ma metki i nie wiem jaki to rozmiar Te metki zazwyczaj są takie delikatne, że prędzej ten ucięty kawałek co zostanie będzie drapał niż metka Chyba, że byś się bawiła i całą metkę odszyła

:
Też właśnie się wacham ze względu na ten 'wgląd' rozmiaru Może faktycznie póki metka jest z delikatnego materiału to sobie daruję obcięcie Niektóre ciuszki mam na szczęście z rozmiarem nadrukowanym od środkaFajne rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
Przesłodkie! a ten pajacyk z delfinkiem

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
bardzo ładne ciuszki w naszym stylu. Moja mama bardzo lubi te marynarskie motywy.Wczoraj oglądaliśmy wózki i w ogóle nie byłam zdziwiona, że zakochała się w tym, mi też sie on podoba ale nie az tak jak mojej mamie. http://www.wozkitako.com.pl/wozki/vela.jpg
Wygląda ciekawie Taki nietypowy wzór
Ja jednak zostaje przy 'neutralnych' wzorach i kolorach, bo wózek przyda się kiedyś przy drugim dziecku

a propo brzuszków.. codziennie obserwuję swój brzuszek, czy czasem nie pojawia się jakaś 'niespodzianka' Liczę, że odziedziczyłam skóre po mamie.. po szóstce dzieci nie ma ani jednego rozstępu! Póki co widać kreseczkę biegnącą pod i nad pępkiem.. i wokół pępka mam taką ciemniejsza otoczkę z odrobiną popękanych naczynek

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-21 o 15:54
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:52   #1054
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja zawsze przerzucam bo mi wygodniej przerzucić niz przedkładać łopatka ale akurat to mam opanowane
aa..chyba że tak..no to żeliwna patelnia chyba by sprawę utrudniła..

Cytat:
Tatuaż nic ciekawego - robił gościu pod czujnym okiem podpitego liroya wiec na dzieło sztuki nie masz co liczyć.
dziarałas się u liroya? no ja Cie proszę.. wrzuć w klubie przynajmniej..a jak Ty tam trafiłaś?
Stary 2016-04-21, 15:56   #1055
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
aa..chyba że tak..no to żeliwna patelnia chyba by sprawę utrudniła..

dziarałas się u liroya? no ja Cie proszę.. wrzuć w klubie przynajmniej..a jak Ty tam trafiłaś?

Normalnie. Przez drzwi

Zaczęłam studia , szlam ulicą, patrzę gabinet tatuaży pierwszy w miarę profesjonalny to weszłam usiadłam. Powiedzieli ze wymyśla mi jakiś wzór.
Jedyne czego nie chciałam to delfinów i celtycko/ chińskich napisów.
I tak otrzymałam motyla na sercu.
Dobrze ze w miejscu do którego niewiele osób ma dostęp

Pod koniec zeszłego roku byłam umówiona na kolejny/ lub poprawę tego co mam ale juz w innym salonie. Juz nie poszłam bo w ciazy byłam.

Nad klubem sie zastanowię

Zobaczę czy dam radę zrobić zdjęcie.
Ale tatuaż do arcydzieł nie należy

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-21 o 15:58
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:58   #1056
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
aha..z dzieckiem jeszcze..hmm..trzeba ulepszyć jakos ten pomysł w takim razie

no co Ty..ja to widzę oczyma mojej wyobraźni... można by opatentować to i zrobić na tym niezłą kasiorę
Coś wymyślimy!

Cytat:
Obawiam sie, ze nie bo jest sieć taka czerwonych krótkich kreseczek ehhhh
A może to popękane naczynka?
Stary 2016-04-21, 16:00   #1057
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
czyli kiedy?

narzutka fajna..sukienka też..i brzuch pomieści..na wiosnę dobra..szminki to dla mnie jakaś wyższa szkoła jazdy,ale lubię bobbi brown..
cii...bo ja to mam wyrzuty sumienia..
a jeszcze jak jestem uziemiona to mąż wszystkie paczki wnosi, bo kurier zostawia na dole.. nic nie mówi na razie,ale to dopiero trzy dni były robocze..chyba będę musiała jakoś kuriera zdybać,zeby mi dostarczał do wyrka..

ale po co podnosić patelnie przy przerzucaniu naleśników? ja to robię takim silikonowym ustrojstwem..

no chyba..

też czekam na żarełko dla kota..

I ja i ja czeka na paczkę z żarełkiem dla sierściucha

Koniecznie musisz się uśmiechnąć do kuriera
Ja zawsze zamawiam paczki do pracy i przynajmniej mąż nie widzi ... więc mu nie żal
No ale ty tak nie dasz rady
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:02   #1058
florencee
Zadomowienie

Cytat:
nie chodzi o gadżety do kuchni też wole mniej i nie jestem fanem wydawania kasy na zbedne rzeczy . Problem w tym ze patelnie szczególnie te na indukcje mają grubaśne dno i są mega ciężkie . Swoją jak podnosze jedna ręką to nadgarstek mnie boli co dopiero jak bym miała przerzucić (przewrócić naleśnika na drugą str) 20naleśników. Chyba bym nadgarstek złamała

To co innego, ja nawet nie umiem tak podrzucić naleśnika żeby się obrócił, stosuję łopatkę.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Też właśnie się wacham ze względu na ten 'wgląd' rozmiaru Może faktycznie póki metka jest z delikatnego materiału to sobie daruję obcięcie Niektóre ciuszki mam na szczęście z rozmiarem nadrukowanym od środkaFajne rozwiązanie

Przesłodkie! a ten pajacyk z delfinkiem

Wygląda ciekawie Taki nietypowy wzór

Ja jednak zostaje przy 'neutralnych' wzorach i kolorach, bo wózek przyda się kiedyś przy drugim dziecku

a propo brzuszków.. codziennie obserwuję swój brzuszek, czy czasem nie pojawia się jakaś 'niespodzianka' Liczę, że odziedziczyłam skóre po mamie.. po szóstce dzieci nie ma ani jednego rozstępu! Póki co widać kreseczkę biegnącą pod i nad pępkiem.. i wokół pępka mam taką ciemniejsza otoczkę z odrobiną popękanych naczynek

Ja strasznie nie lubię jak nie ma metki, mało która mnie gryzie, a czasem jakieś informacje z nich się przydają, za to mój mąż wycina wszystkie (najchętniej z takich rzeczy których pranie w pralce jest dyskusyjne zanim ja zdążę przeczytać wskazówki o praniu ) i dziecku też mówił że wszystkie poobcina. :P

Cytat:
Tatuaż nic ciekawego - robił gościu pod czujnym okiem podpitego liroya wiec na dzieło sztuki nie masz co liczyć.

To tym bardziej ciekawie brzmi, też proszę o wrzucenie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:06   #1059
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
czyli kiedy?

narzutka fajna..sukienka też..i brzuch pomieści..na wiosnę dobra..szminki to dla mnie jakaś wyższa szkoła jazdy,ale lubię bobbi brown..
cii...bo ja to mam wyrzuty sumienia..
a jeszcze jak jestem uziemiona to mąż wszystkie paczki wnosi, bo kurier zostawia na dole.. nic nie mówi na razie,ale to dopiero trzy dni były robocze..chyba będę musiała jakoś kuriera zdybać,zeby mi dostarczał do wyrka..

ale po co podnosić patelnie przy przerzucaniu naleśników? ja to robię takim silikonowym ustrojstwem..

no chyba..

też czekam na żarełko dla kota..
tak sie nauczyłam za małolata przerzucać, jak szpatułką chce przewracac to łamie naleśniki itd...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:07   #1060
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Serio? Myslałam, że to norma. Nawet w tych albumach o dzieciach jest miejsce na kikut. Na mnie wszyscy wsiedli, że jak mogłam tego nie zostawić
Nie...

Cytat:
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
Jak nówki sztuki! Super sprawa!

Cytat:
Brawa za 23+0.

Zdążyłam zrobić zdjęcia zakupów przed zalegnięciem.
Śliczniaste, uwielbiam ciuszki z fajnymi napisami

Cytat:
Przypomniało mi sie jeszcze, któraś z was też ma kuchenke indukcyjną?? Od roku szukam patelni do naleśników takiej płytkiej macie może? Kupiłam już 5 szt żadna nie podeszła
Ja mam indukcje a naleśniki smaże na zwykłej patelni Ambition. Nie podrzucam tylko przekladam silikonową łyżką. Ale osobiście uważam, że o powodzeniu naleśników decyduje ciasto.

Zrobiłam wstępną listę na gemini - 400zł, a potem zaczęłam was nadrabiać... inhalator, nawilżacz powietrza...
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:18   #1061
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie. Przez drzwi

Zaczęłam studia , szlam ulicą, patrzę gabinet tatuaży pierwszy w miarę profesjonalny to weszłam usiadłam. Powiedzieli ze wymyśla mi jakiś wzór.
Jedyne czego nie chciałam to delfinów i celtycko/ chińskich napisów.
I tak otrzymałam motyla na sercu.
Dobrze ze w miejscu do którego niewiele osób ma dostęp

Pod koniec zeszłego roku byłam umówiona na kolejny/ lub poprawę tego co mam ale juz w innym salonie. Juz nie poszłam bo w ciazy byłam.

Nad klubem sie zastanowię

Zobaczę czy dam radę zrobić zdjęcie.
Ale tatuaż do arcydzieł nie należy

to Ty to taka szalona trzydziecha jesteś
czyli się zgadzasz..to czekamy..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
I ja i ja czeka na paczkę z żarełkiem dla sierściucha

Koniecznie musisz się uśmiechnąć do kuriera
Ja zawsze zamawiam paczki do pracy i przynajmniej mąż nie widzi ... więc mu nie żal
No ale ty tak nie dasz rady
coś wymyślić trzeba, bo się biedaczysko zdziwi

Cytat:
To tym bardziej ciekawie brzmi, też proszę o wrzucenie.

Cytat:
tak sie nauczyłam za małolata przerzucać, jak szpatułką chce przewracac to łamie naleśniki itd...
kwestia ciasta..

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

Ja mam indukcje a naleśniki smaże na zwykłej patelni Ambition. Nie podrzucam tylko przekladam silikonową łyżką. Ale osobiście uważam, że o powodzeniu naleśników decyduje ciasto.

Zrobiłam wstępną listę na gemini - 400zł, a potem zaczęłam was nadrabiać... inhalator, nawilżacz powietrza...
zgadzam się odnośnie naleśników..
nie przejmuj się..jak masz za 400zl to masz darmowa przesyłke.. potem zrobisz drugie zamówienie i znowu wyślą Ci za darmo, bo przekroczysz 300zł
Stary 2016-04-21, 16:21   #1062
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

to Ty to taka szalona trzydziecha jesteś
czyli się zgadzasz..to czekamy..
)

30 w stosunku do mnie to komplement dziękuje
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:24   #1063
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krefetka Pokaż wiadomość
30 w stosunku do mnie to komplement dziękuje
:d
Stary 2016-04-21, 16:33   #1064
superhuman
Zadomowienie

Tija - moze byc, ze naczynka. Poprzegladalam sie w domu i chyba spanikowałam za szybko ale bede sie obserwować...
Stary 2016-04-21, 16:40   #1065
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Jest teraz promocja w mamissima -15% na whisbeary
Nie wiesz do kiedy ta promo? Wyplata dopiero za tydzien, a teraz splukana jestem :P

Nadrobic Was to jakas masakra :P
Jade z Tz do wirlkiego miasta obczaic kolory, moze cos wybierzemy do naszego mieszkania i zahacze o pare kosmetycznych sklepow :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:51   #1066
ziuta.
Rozeznanie

Pierniczku śliczności nakupiłaś!

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Też jestem w rossne i dostałam maila ze czeka na mnie ta oliwka babyderm
co do łóżeczka też myśleliśmy żeby to drugie było turystyczne, ale sama nie wiem do niego też kupuję się materac? i jest podobne jeśli chodzi o wygodę? Turystyczne też chcemy kupić ale myślałam że tylko na wyjazdy.

Tysiąc myśli na minute...

Dzień dobry dziewczyny
Chyba w tych turystycznych łóżeczkach jest taki turystyczny materac składany.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Marchewka surowa ma bardzo niski Ig więc bym się nie martwila o sok z niej. Same witaminy. Ale jeśli już to chyba taki samorobny bo wtedy wiesz, że nie jest dosladzany. Gotowana marchewka ma już średni Ig więc trzeba uważać z czym się na tym obiedzie łączy.

Chyba wyślę Tż bo wyciskarke....zbieram się i zbieram i kupić nie mogę:/
To super bo sok z marchwi uwielbiam i mam sokowirówkę więc sama wyciskam!

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Nagraj rzut pampersem przez okno
nagram i wam pokażę!

Cytat:
Wstawiam moje wczorajsze zdobycze wydałam za wszystko zawrotne 30zl... Czapka mnie rozwaliła
Sliczne

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór

Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.
Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie.
TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego.

Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
A może Dawid, Szymon, Darek? Mnie osobiście podoba się dla chłopca Grzegorz

Cytat:
Rany, ale miałam akcję. Jak Wam już się żaliłam jestem chora i starałam się wykurować łagodnymi środkami, leżąc, a jakby się pogorszyło, miałam iść do lekarza po antybiotyk. No to się chyba załatwiłam.
Z pracy zadzwonili, że muszę jeszcze coś pilnie do dzisiejszego popołudnia zrobić w tej sprawie co 2 tygodnie temu jeździłam do informatyka (kwestia poklikania w systemie komputerowym - niezwiązane w ogóle z obowiązkami zawodowymi, tylko chodzi o mój wniosek o przeniesienie bliżej domu). Informatyk mówił mi, że jakby coś jeszcze wyskoczyło do zrobienia, mogę to załatwić w tej samej instytucji, ale u mnie w mieście, żebym nie musiała jeździć kilkadziesiąt kilometrów do mojej pracy. No ale tak łatwo nie było, nabiegałam się po mieście, bo mnie poodsyłali, na początku nie dało się tego zrobić. Jestem wykończona, rozbolało mnie gardło i paskudnie kaszlę. To nie wiem co będzie z tym wykurowaniem się. ;/Ale udało się to zrobić w systemie i moja sprawa będzie rozpatrywana, bo jakbym tego dziś nie załatwiła, to nie mogłaby ruszyć z miejsca - nie miałam wyboru.

Mi nie kazał nic brać, ale może dlatego że Aspargin 3x1 juz wcześniej mi zalecił na zespół niespokojnych nóg i cały czas tak zażywam. Zwolnienie przedłużył. Kazał zrobić 2 razy badanie krwi CRP, bo mówił że twardnienie może być wywołane jakąś infekcją i miałoby ją wykryć to badanie, ale już raz je zrobiłam i wyszło w normie.

A u mnie dziś 22+0 tak w ogóle.
Trzymaj się i zdrowiej i gratulacje 22 tyg

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Pierniczku poród lotosowy to taki, że nie odcina się pępowiny i dziecko kilka dni leży a obok niego łożysko
To w XXIw ludzie robią takie rzeczy

Ja po wizycie w poradni. W sumie nic nie wiem bo było na szybko, z resztą o mało by mnie dziś nie przyjęli. Dostałam glukometr, mam mierzyć cukier 4xdziennie i za tydzień przyjść z pomiarami.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:55   #1067
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Nie wiesz do kiedy ta promo? Wyplata dopiero za tydzien, a teraz splukana jestem :P

Nadrobic Was to jakas masakra :P
Jade z Tz do wirlkiego miasta obczaic kolory, moze cos wybierzemy do naszego mieszkania i zahacze o pare kosmetycznych sklepow :P

Niestety nie spojrzałam juz gupia ja....
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 18:15   #1068
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Nawilżacz wg mnie jest strasznie ważny. Tylko nie na zimną parę, bo to siedlisko syfu, jak już kupować, to z jonizacją i opcją ciepłej mgiełki. U nas codziennie wieczorem przy usypianiu włączamy na kilkanaście minut.

Co do inhalatora, to jestem wielką fanką, już parę razy inhalacje solą fizjologiczną mi syna wyprowadziły z infekcji. Tylko trzeba patrzeć, żeby to byl inhalator z opcją nebulizacji.

Ja mam właśnie nebulizator i dla mnie to mistrzostwo świata....tylko zgubiłam jedną część i nie mogę jej znaleźć

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczynki poszłam dzisiaj do lekarza zwykłego a dokładniej do peiatry bo nie ma innego u nas i dostałam skierowanie do diabetologa , i nie wiecie jak sie ciesze bo jade na 14 jestem juz umówiona ,bo na skierowaniu miałam pilne . Rozmawiałam już przez telefon z Panią dietetyk i mam przyjechac wcześniej bo Pani chce mnie przeszkolić w sprawie odżywiania sie jupiiii

Po powrocie ssie odezwe Buziaki i nadrobie Was ,bazgrolicie ze hej nie idzie za Wami nadążyć
klask i:

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Serio? Myslałam, że to norma. Nawet w tych albumach o dzieciach jest miejsce na kikut. Na mnie wszyscy wsiedli, że jak mogłam tego nie zostawić

Ja na początku też zostawiałam różne rzeczy a teraz po tych 11 latach to ja nawet nie wiem czy to jeszcze mam....Tym razem nie zamierzam już zbierać niczego....A kikuta u nas nie było bo nie było pępka:P

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie czapeczka zabawna
Gratuluje zakupów.

Kurcze my mamy nadal problemy z imieniem dla maluszka. TZ powiedział, ze Mikołaj bedzie zbyt trudny dla tubylców i bedą skracać Miki, Niki (ja nienawidzę myszki miki i bedzie mi sie za bardzo kojarzyć) takze znowu nie wiem.

TZ chce wybrac pare imion i spytac sie rodziny jakie sie podobają. Ja za bardzo nie chcę bo to będzie tak, ze to ktos wybierze, a pozniej bedzie sie szczycic, ze to on/ona wybrali :/ nie wiem jak wyplenić ten pomysł z jego głowy. Chcę zeby to był nasz własny, prywatny wybór

Obstawiam imiona Tomek,Daniel, Mateusz. Proste w wymowie i uniwersalne tylko kazde kojarzy mi sie z kolegami z klasy Popularne imiona w moim roczniku.
Ewentualnie Mikołaj bedzie na drugie.
TZ nie lubi udziwnionych imion tylko proste. Czyli odpada Maksym, Konrad czy Gabriel według niego.

Wydaje mi się, ze o imie bedzie dłuzsza wojna
Wszystkie 3 są dla mnie piękne Ja zawsze chciałam Mateusza Ale kilka koleżanek mnie uprzedziło Mój TŻ ma na imie Tomasz

My też wybraliśmy "zwyklaka". Już mnie męczy moda na coraz bardziej wymyślne imiona i jak znajomi się pytają o imię i słyszą Michał to zawsze jest takie westchnięcie/zawód. Ale w tyle to mam

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Eliasz, kurcze, ma to imię coś w sobie wyjątkowego

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Nie wiem czy oglądałyście Pamiętniki Wampirów albo The Originals:P Ale tam jest jeden Eliasz tudzież Elijah po ang I zawsze byłam w tym imieniu zakochana....niestety do czasu. Oliwia ma w klasie jednego Elijah i jest brudny, wiecznie zawszony i bardzo niegrzeczny.....

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Talantea dajcie teraz na wstrzymanie

Czemu chcą Ci dać na wirusa antybiotyk?

gosiaczkam dobrze, już się będę pilnować
Moja była pediatra też leczyła wszystko antybiotykiem....dopiero tutaj poszłam po rozum do głowy....W Pl to antybol rozdają na prawo i lewo a później rodzice tacy jak ja są zaskoczeni "wysoką" odpornością swoich dzieci....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 18:18   #1069
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Zaszalałaś na gemini Inhalator i nawilżacz możesz kupić po porodzie gdy zajdzie taka potrzeba

Cytat:
Tija - moze byc, ze naczynka. Poprzegladalam sie w domu i chyba spanikowałam za szybko ale bede sie obserwować...
No widzisz

Cytat:

Moja była pediatra też leczyła wszystko antybiotykiem....dopiero tutaj poszłam po rozum do głowy....W Pl to antybol rozdają na prawo i lewo a później rodzice tacy jak ja są zaskoczeni "wysoką" odpornością swoich dzieci....
Też właśnie za dzieciaka byłam leczona na wszystko antybiotykami do 3 roku życia co chwila byłam na antybiotyku i pewnie większość z nich nie była potrzebna. Ale jak to nie mieliście pępka?
Stary 2016-04-21, 18:24   #1070
kasia_ruda
Zakorzenienie

Z tymi materacami w łóżeczkach turystycznych to jest tak, że one są spoko na jakiś wyjazd weekendowy czy krótkie wakacje, gdyby dziecko mialo w takim łóżeczku spać na stałe, to trzeba włożyć porzadny normalny materac. I w łóżeczku tego typu nie da się używać monitora oddechu przez miekkie dno.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 18:28   #1071
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

nagram i wam pokażę!

Sliczne

Ja po wizycie w poradni. W sumie nic nie wiem bo było na szybko, z resztą o mało by mnie dziś nie przyjęli. Dostałam glukometr, mam mierzyć cukier 4xdziennie i za tydzień przyjść z pomiarami.
Są też tacy co zabierają łożysko do domu. I albo suszą i kapsułkują albo robią z tego .....smoothie....

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Zaszalałaś na gemini Inhalator i nawilżacz możesz kupić po porodzie gdy zajdzie taka potrzeba

No widzisz

Też właśnie za dzieciaka byłam leczona na wszystko antybiotykami do 3 roku życia co chwila byłam na antybiotyku i pewnie większość z nich nie była potrzebna. Ale jak to nie mieliście pępka?

Oliwia się urodziła z wytrzewieniem jelitowym. Teraz nadal nie ma pępka - jeden problem mniej nie poprosi o kolczyka
Stary 2016-04-21, 18:29   #1072
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Oliwia się urodziła z wytrzewieniem jelitowym. Teraz nadal nie ma pępka - jeden problem mniej nie poprosi o kolczyka
Rozumiem. Za kilka lat gdzie indziej wymyśli, że chce kolczyki
Stary 2016-04-21, 18:33   #1073
TinkerrBell
Zadomowienie

Witam się

Korzystałam dziś z pięknej pogody 3 słoneczny dzień pod rząd rzadko się zdarza Najpierw zjadłam śniadanie u koleżanki, później byłam na maseczce u kosmetyczki, później spacer i muszę Wam coś powiedzieć. Jest coś lepszego niż truskawkowy w białej czekoladzie......to jest magnum z masłem orzechowym:brzyd al:

Moje hormony też szaleją i mam doła bo się w nic nie mieszczę. Wszystko jest aktualnie nie tak, nikt mnie nie lubi i nie kocha...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Rozumiem. Za kilka lat gdzie indziej wymyśli, że chce kolczyki

Moje dziecko boi się każdego bólu Myślę, że u niej kolczyki w innych miejscach to chyba tylko pod narkozą)

To jest taki delikates, że wejście w krzaki to dla niej jest już super hiper wyczyn podnoszący adrenalinę....nic się w matkę nie wdała...
Stary 2016-04-21, 18:42   #1074
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się

Korzystałam dziś z pięknej pogody 3 słoneczny dzień pod rząd rzadko się zdarza Najpierw zjadłam śniadanie u koleżanki, później byłam na maseczce u kosmetyczki, później spacer i muszę Wam coś powiedzieć. Jest coś lepszego niż truskawkowy w białej czekoladzie......to jest magnum z masłem orzechowym:brzyd al:

Moje hormony też szaleją i mam doła bo się w nic nie mieszczę. Wszystko jest aktualnie nie tak, nikt mnie nie lubi i nie kocha...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Moje dziecko boi się każdego bólu Myślę, że u niej kolczyki w innych miejscach to chyba tylko pod narkozą)

To jest taki delikates, że wejście w krzaki to dla niej jest już super hiper wyczyn podnoszący adrenalinę....nic się w matkę nie wdała...
Fajny dzień miałaś Ja jadłam przepysznego bakaliowego rożka

A no chyba, że tak To możesz spać spokojnie, Twoja córka nie przyjdzie do domu z kolczykiem i tatuażem
Stary 2016-04-21, 18:45   #1075
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja wyciągnęłam rodzinkę do parku na gofry i były miedobre :/

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 18:52   #1076
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam właśnie nebulizator i dla mnie to mistrzostwo świata....tylko zgubiłam jedną część i nie mogę jej znaleźć

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

klask i:

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Ja na początku też zostawiałam różne rzeczy a teraz po tych 11 latach to ja nawet nie wiem czy to jeszcze mam....Tym razem nie zamierzam już zbierać niczego....A kikuta u nas nie było bo nie było pępka:P

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Wszystkie 3 są dla mnie piękne Ja zawsze chciałam Mateusza Ale kilka koleżanek mnie uprzedziło Mój TŻ ma na imie Tomasz

My też wybraliśmy "zwyklaka". Już mnie męczy moda na coraz bardziej wymyślne imiona i jak znajomi się pytają o imię i słyszą Michał to zawsze jest takie westchnięcie/zawód. Ale w tyle to mam

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Nie wiem czy oglądałyście Pamiętniki Wampirów albo The Originals:P Ale tam jest jeden Eliasz tudzież Elijah po ang I zawsze byłam w tym imieniu zakochana....niestety do czasu. Oliwia ma w klasie jednego Elijah i jest brudny, wiecznie zawszony i bardzo niegrzeczny.....

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Ogladałam pamietniki, originals też , nawet aktora grającego Eliasza lubie. To imie za mna chodzi od dawna i mójemu tez sie podoba . A chłopiec biedny , szkoda že rodzice go zaniedbują .
Stary 2016-04-21, 18:59   #1077
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Witam się

Wlasnie byłam wczoraj w biedrze i widziałam na cenach w lodowce magnum peanut ale nie było w srodku ale to i dobrze bo jeszcze mocniej by mi sie gardło pochorowało :P nie wiem kiedy zjem loda chyba za miesiac dopiero
Stary 2016-04-21, 19:03   #1078
Aniol1985
Zadomowienie

Jestem smutna dzisiaj poprosiłam mojego kochanego mężczyzne- stara sie więc opiewam go :P żeby w biedrze kupił lody . Dzwoni że są malagowe jęzor mi wyszedł już snułam takie plany w głowie i miałam prawie filmy przed oczami jak pochłaniam litrowe opakowanie ahhhh ekstaza... Coś mnie natchnęło i mówię sprawdź skład i było że rodzynki są na winie malaga i czar prysł . Jak myślicie można takie coś jeść czy nie bardzo. Powiedziałam żeby nie kupował tych lodów ale sama nie wiem jak to jest przecież dzieci też jedzą takie lody , ciekawe ile tam tego alku jest...
Stary 2016-04-21, 19:11   #1079
florencee
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część IV.

Cytat:

nagram i wam pokażę!

Sliczne

To trzymam kciuki żeby dobrze szło z cukrami.

Cytat:

klask i:

Michał to bardzo fajne imię. Też nie lubię tych "wymyślnych" za bardzo.

Mnie też tak wciskali antybiotyki jak byłam dzieckiem, beznadzieja. ;/

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Wlasnie byłam wczoraj w biedrze i widziałam na cenach w lodowce magnum peanut ale nie było w srodku ale to i dobrze bo jeszcze mocniej by mi sie gardło pochorowało :P nie wiem kiedy zjem loda chyba za miesiac dopiero

Noo, tyle zwlekałam ze spróbowaniem Magnumów, a teraz nie mogę ich zjeść, niefajnie z tym gardłem. ;P

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Jestem smutna dzisiaj poprosiłam mojego kochanego mężczyzne- stara sie więc opiewam go :P żeby w biedrze kupił lody . Dzwoni że są malagowe jęzor mi wyszedł już snułam takie plany w głowie i miałam prawie filmy przed oczami jak pochłaniam litrowe opakowanie ahhhh ekstaza... Coś mnie natchnęło i mówię sprawdź skład i było że rodzynki są na winie malaga i czar prysł . Jak myślicie można takie coś jeść czy nie bardzo. Powiedziałam żeby nie kupował tych lodów ale sama nie wiem jak to jest przecież dzieci też jedzą takie lody , ciekawe ile tam tego alku jest...

Hmm pewnie bardzo mało jest, ale ja bym chyba nie jadła - z tym, że ja z tych scykanych i nastraszonych przez gina płynem do płukania ust.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:21   #1080
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję w imieniu córki...

no bo, żeby ustawić dietę i coś powiedzieć trzeba zobaczyć pewnie jak organizm w ciagu dnia radzi sobie z cukrami..który posiłek zwiększa ich poziom itp.. mam nadzieję,że bedą pomyślne wieści..

Cytat:
A kikuta u nas nie było bo nie było pępka:P

Cytat:
Są też tacy co zabierają łożysko do domu. I albo suszą i kapsułkują albo robią z tego .....smoothie....

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

chciałam spytac o co chodziło z brakiem pępka ale już kumam..
smoothie z łożyska..uu rarytas..
z drugiej strony jedzenie łożyska to spadek ewolucyjny..zwierzęta tak robią, bo chodzi o zawartość jakis tam cudów niewidów potrzebnych kobiecie-samicy wyczerpanej po porodzie dojść do siebie..

Cytat:
trzeba by w składzie lodów przeczytać jaka jest zawartość alko..musi być podane.. ja i tak bym pewnie odpuściła..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości