|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Promocje -49%, 1+1 - Część II
dziewczyny polecam Wam bardzo ten puder! https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...oundation.html
dobrze matuje, nie podkreśla suchych skórek i świetnie kryje! bije na głowe bourjois, catrice i manhattan |
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
[1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;59301066]Dziewczyny z Krakowa, wiecie może czy w Galerii Bronowice jest szafa Catrice? Ciężko jest znaleźć informacje o asortymencie w poszczególnych sklepach, a to by było duże ułatwienie. Ostatnio schodziłam kilka rossów żeby znaleźć waciki peelingujące i były dopiero w Bonarce, nie wiem czym oni sie kierują, wielkością sklepu?[/QUOTE]
Nie ma
|
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Jak nie lubisz silikonowych baz to polecam lasting finish z rimmela kupiłam ostatnio póki co nie zawodzi fajnie się nakłada makijaż i cały dzień się trzyma ale to zależy dużo od podkładu.
|
|
|
|
#4294 |
|
Konto usunięte
|
To chyba podaruję sobi wycieczkę do tej Bronowickiej, dzięki za info!
Swoją drogą, na stronie Catrice dalej wisi róż Defining, a w sklepach nie można go już albo wcale dostać, albo w szalonych kolorach. Za późno się zorientowałam jaki to dobry produkt. Ciekawe,czy wycofują całkiem, czy zmieniają kolorystykę
|
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;59307681]To chyba podaruję sobi wycieczkę do tej Bronowickiej, dzięki za info!
Swoją drogą, na stronie Catrice dalej wisi róż Defining, a w sklepach nie można go już albo wcale dostać, albo w szalonych kolorach. Za późno się zorientowałam jaki to dobry produkt. Ciekawe,czy wycofują całkiem, czy zmieniają kolorystykę[/QUOTE]Defining nie jest dostępny w Polsce. Na stronie rzeczywiście jest, ale przy nim są flagi państw w których jest dostępny.
|
|
#4297 |
|
Konto usunięte
|
Szkoda, ze go wycofali z Polski, teraz będzie mi żal!
Kupiłam za to wczoraj oh oh Blusher i eeeeh, nie złapał mnie za serce. Muszę poszukać czegoś innego, bo cierpię na niedostatek ładnych róży
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
bigosowadama, zgodnie z Twoją sugestią zrobiłam napad na Hebe.
Mam i farbę i 2 szminki. ;-) Także bardzo dziękuję. A w rossmanie oglądałam przed zajęciami podkłady i w ciemniejszych kolorach dla średnich karnacji takich jak moja praktycznie jeszcze wszystko było, ale zapasy mam takie, że w sumie nie mam potrzeby się na nic rzucać. Ale dużo testerów podkładów było to kolory sobie pooglądałam. Jeśli nie ma tłumów to można chociaż skorzystać z okazji by z pomocą testerów nowy odcień podkładu sobie dobrać. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- [1=22e34b797ff423390419c94 79dd7b2de1d65296b_5e224a8 24bca3;59308296]Szkoda, ze go wycofali z Polski, teraz będzie mi żal! Kupiłam za to wczoraj oh oh Blusher i eeeeh, nie złapał mnie za serce. Muszę poszukać czegoś innego, bo cierpię na niedostatek ładnych róży[/QUOTE]To można mieć za mało róży? Ja raz zabłądziłam na wyliczanki i wpadłam na pytanie "Ile masz róży?" i stwierdziłam, że straciłam rachubę. Na dwa róże mam ochotę, ale na razie nie kupuję bo ileż można. ![]() Swoją drogą ciekawe czy do listopada, o ile będzie kolejna promocja w rossmanie, dam radę zużyć choć jeden róż. Bo wtedy może bym jeden nowy kupiła. Zużyłyście kiedyś jakiś róż w całości? Jeśli tak po jakim czasie używania?
|
#4299 | |
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 |
|
Rozeznanie
|
@bigosowadama
Bazę z Rimmela mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-makijazu.html Co do róży zużyłam w ciągu może 8-9 miesięcy róż catrice think pink teraz mam drugie opakowanie.
Edytowane przez Klutka Czas edycji: 2016-04-21 o 18:37 |
|
|
|
#4301 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki podkład polecacie dobrze kryjacy? Używałam Astor ps,rimmel lf nude,revlon cs-i są średnie :/ wiadomo korektor muszę mieć no ale...
|
#4304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zużyłam go dopiero kilka miesięcy temu. Najlepsze jest to, że był nadal świetny, nic mnie po nim nie wysypywało
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak potrzebujesz jeszcze większego krycia to możesz się zainteresować vichy dermablend albo kupić sobie z dermacola ten taki w tubce i mieszać ze zwykłym podkładem. Ale to już nie w rossie. Kiedyś jak miałam trądzik jako nastolatka dermacol tak właśnie mieszałam super się sprawdzał, bo sam nałożony na twarz jest naprawdę mega ciężki, po dermablendzie niestety czoło mi się świeciło okropnie. |
|
|
|
|
#4306 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie kupię żadnego kosmetyku kolorowego który nie jest zabezpieczony przed otwarciem. Dlatego kolorówki nie kupuję w Rossmannie, kupuję tusze Loreala w SP czy Hebe, tam są porządnie zaklejone. Resztę kupuję w internecie (podkłady czy pudry drogich marek).
To macanie w Rossku to jakieś nieporozumienie a najgorsze jest to, że ekspedientki nie zwracają na to najmniejszej uwagi. Raz byłam właśnie gdzieś w tygodniu po południu(Twierdza Zamość), przy szafach ja szukająca niezmacanego cienia Max Factor i matka z nastoletnią córką. Co one wyprawiały to szok: młoda malowała oko eyelinerami Loreala i tuszami, co chwila rozcierając oko ręką i nakładając kolejne warstwy. Druga tak samo brała tusze i dokładała kolejne warstwy na oczy Stałam chwilę i patrzyłam na to, ekspedientka też to widziała ale nie zwracała im uwagi. Skoro tak, to myślę co się będę wtrącać i nawracać na siłę . Kiedyś w liceum kupowałam tam tusze i często byłam zdziwiona, jak to możliwe że nowy tusz jest taki suchy i słabo maluje . Powinni to wszystko mieć zaklejone fabrycznie, wtedy może coś tam kupię
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki pomyśle o tych co napisałaś.
|
|
#4308 | ||
|
Explorer siłowni 💪🏼😎
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze kryjące to masz chyba L'oreal True Match, Rimmel nude ten w tubce (miałaś ten w butelce? Bo u mnie ten w tubce dobrze, mocno kryje. Porządne, średnie krycie). I chyba Max Factor Facefinity. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Choć dziś kupowałam szminki w Hebe i na L'oreal Rouge Caresse na wielu były zerwane plomby. A w jednej szmince L'oreal Color Riche był ludzki ząb albo plomba, albo coś podobnego. I nie, to nie był tester. Także macaczki i w Hebe są w stanie dokonać inwazji i pozostawić po sobie niezłe spustoszenie.
|
|
#4310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jest teraz promo w SP na farby 1+1 gratis do 25.04 i na Loreal -50% (5 szt lub 5 zest 1+1) Z różami to ja mam kłopot. Mam ich za dużo a i tak podobają mi się nowe. Poza tym mam mineralne róże i one są nie do zdarcia. Nigdy żadnego różu nie zużyję, prędzej kupię nowy ![]() U mnie po 2 latach nadal nie widać denka (fakt nie używam codziennie tego samego) :brzydal; Cytat:
Ja z catrice mam Apricota w użyciu. I drugie opak na zapas
Edytowane przez bigosowadama Czas edycji: 2016-04-21 o 19:27 |
||
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Nie wiem czy za mojego życia się tego w Polsce doczekamy. Nie rozumiem jaki to problem zastosować takie rozwiązanie na wszystkie rynki, w tym na polski, skoro do dystrybucji w USA można i jakoś się da. Przecież to wszystko wielkie koncerny międzynarodowe, więc w czym problem?
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze mi się przypomniał estee lauder double wear ale to już koszt w necie najtaniej znalazłam go za 110 zł
|
|
|
|
#4313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Catrice mam Rose Royce i to mój różowy ideał. Szkoda, że już nie dam rady kupić ponownie skoro mówicie, że już niedostępne.
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych macanek to się zgadzam to jest skandal.
Ale z drugiej strony nie macie uczucia czasem frustracji że nie ma testera? Serio to też jest nieporozumienie, ja wtedy po prostu nie kupię jak nie sprawdzę. Kiedyś bylam przypadkowo w rossie pani tam zachwalało perfumę CK i mówię że chętnię zobaczę jak pachnie a nóż kupię bo byłam w trakcie poszukiwania prefumy a mieli ją na promocji a baba mi wypaliła że może mi dac powąchać z nakrętki |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla tłustych to ten L'oreal Infallible pro-matte w tubie chyba jest zalecany, ale daje średnie krycie. Ja mam cerę suchą i u mnie Rimmel Nude w tubie i matuje dość mocno i daje średnie krycie, choć potrzebuję pod dobrego nawilżania (YR Elixir 7.9 czy jak mu tam do wrażliwej daje radę) bo drań podkreśla suche skórki. Przy trądziku na same wypryski to ja bym szukała raczek korektora w kremie, może np. kamuflaż z Wibo? Bo mocnych zmian podkład chyba nie przykryje, a nawet jeśli na chwilę to ze zmiany ropnej spłynie. Ja przy trądziku to bym szła w bazy matujące, korektory, kamuflaże i wtedy można na resztę twarzy nawet lekki podkład, a pojedyncze niedoskonałości zakrywać miejscowo.
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj skusiłam się tylko i jedynie na róż Bourjois nowy kolor 42 Fraicheur de rose, taki delikatny róż na lato
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
Racja zwracam honor, pisała o tym specjalistka http://www.olfaktoria.pl/2014/02/jak...slowo-perfumy/
![]() Nie no tak na serio zobaczyłam sobie w słownik, masz rację
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Swoją drogą, na stronie Catrice dalej wisi róż Defining, a w sklepach nie można go już albo wcale dostać, albo w szalonych kolorach. Za późno się zorientowałam jaki to dobry produkt. Ciekawe,czy wycofują całkiem, czy zmieniają kolorystykę

tp