|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Normalnie jakbym o lobuzie czytała :/ ciężki przypadek, bo butla to jedno, a zaakceptowanie mm to drugie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
A jak ty dawalas?kubeczkiem tak?bo łobuz nie chcial?
![]() |
#693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak nie śpi to jesteś w stanie coś zrobić czy nie? U nas odpukać od kilku dni spanie, jedzenie, aktywnością występują o tych samych porach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a smażonego dorsza mogę jeść przy kp?
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ostatnio mam tez taki patent ze ja rozbieram od pasa w dol i klade w nozki termofor. Uwielbia tak lezec i w niego kopac. No ale czasem nie dziala..
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
Marcia, brak mi pomysłów, jak nauczyć picia z butli
![]() Ale taki smoczek- uspokajacz czasem Zosia brała, co nie? to zdaje sie, że nie powinno byc problemów z piciem z butli, a jednak są ![]() Kurczę, jesteś teraz "uwiazana " jakby nie patrzeć ![]() Ja normalnie Ciebie podziwiam, jak dajesz sobie radę, a jeszcze Zosia nie śpi dużo, i studia masz ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Nana, nie mam pojęcia, ja od świat Wielkanocy żrę wszystko ![]() Ale ryby są zdrowe i polecane, chyba... |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Elena wlasnie dobrze zrobilam ze na ten drugi semestr wzielam dziekanke. Znaczy dopiero podanie skladam:-D
Jestem strasznie uwiazana. Masakra szczegolnie ze czeka nas zapraszanie wielu gosci na wesele i wybor sukni itd a nie chcialabym jej ciagac.. Jaki to kubeczek w ogole?taki z lyzeczka?ona strzykawki tez nie chce bo sie drze ze nie cyc..Kurde myslalam ze jak zobaczy ze leci z butli to troche zalapie ale gdize tam.. Smoczek lapie ale nie ssie go, trzyma i wypluwaa.. No nie wiem licze na to ze te moje starania w koncu sie udadza i zalapie butle. Bo dzis sie tak darla mamie ale butli nie oczywiscie... Nie wiem juz..
#698 |
Zadomowienie
|
Marcia współczuję Ci z tą butla już chyba wyczerpalas limit pomysłów... Co za uparciuch mały 😒 Ja mam ochotę zabić tz bo robi wszystko tylko nie zajmuje się małą wiecznie coś jak nie samochód to jakieś kufa regały skręca no po☠☠☠ie mnie z nim a mała ostatnio taka dopolona wieczorem że nie wiem co jej do tyłka wlazło normalnie szok 😲 u nas też się mówi na dwór choć mieszkam blisko Krk 😀
#699 | |
Zakorzenienie
|
Hmm... A czemu by nie można? Jakbyś o surowego pytała to też można :p A jeśli o smażenie chodzi to też można. Poczytaj sobie blog Hafiji.
Marciar lyzeczka i kubkiem, czasem pociagla z butli z 10ml... A jakie masz przepływy w smokach? Może spróbuj z wiekszym? ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj figa ja mam juz 3 butle i 4 smoczek :-D i takie co samo leci i takie co mniej.. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- A jak to jest?lepiej do jednego przyzwyczajac czy moge zmiebiac i probowac czesto? ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A moglabys mi wrzucic link do tego kubka??
![]() |
#701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moze Zosia musi troszkę dorosnąć? jak bedzie bardziej kumata, to moze łatwiej załapie? a jaki smoczek dajesz do butelki? tzn. ile ma dziurek lub na miesiace? może jak za mało jej leci, to sie denerwuje? Sama nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze do tego zauwazylam ze mi sie w jedna strone wykrzywia calym cialem... Bede u ortopedy powiem...
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() to ja juz wiem, czemu raptem tyle drobnych napraw sie znalazło w naszym samochodzie ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() I tak cierpliwa jestes, oby w końcu się udało ![]() Mój wcześniej leciutko był wykrzywiony, ale jeszcze w szpitalu pytałam, to lekarze mówili, zeby pilnowac tylko układania raz na jednym, raz na drugim boczku, bo tak widać był ułozony w brzuchu. Teraz na kontroli w poradni neonatologicznej dr go badała i pytałam o to, to po 1.to żadna asymetria a po 2. jak leżąc na brzuszku bez problemu przewraca główkę z jednej strony na druga to mam sie nie martwić i ze jest jeszcze mały, żeby mieć powody do niepokoju.. A ortopeda nic nie mówił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() melduje sie po cudownym dniu ![]() najedzona, obkupiona i opalona ![]() ![]() dzisiaj u mojej siostry w miescie bylo 25 stopni w cieniu! ![]() malutka byla bardzo grzeczna ( do godz 17 ) ![]() smiała sie od ucha do ucha, gugała, bawiła sie z siostra i jej dziecmi ![]() poszlam z nia z wózkiem na miasto - pierwzy raz mala ze mna w wózku po sklepach jezdzila i wiecie co ? spała jak zabita 4 godziny !!! toz to szok z moja samara ![]() matka miala sie obkupic i co ? nie kupilam ani jednej rzeczy dla mnie ani tz tylko wszystko dla kluski mojej... takie ładne bodziaki na outlecie z markowych firm, takie 4 paki po 5 Euro - zal nie brac ![]() chociaz wiecie ile ja mam ubranek ![]() ![]() byłam w polskim sklepie, kupilam kilka wedlinek przepysznych i berlinki parówki ![]() ![]() kurcze... gdybym tam mieszkała to bym miała inne zycie...tak jest miasto, jest zycie, cos sie dzieje, starówka, sklepy itp. Nawet jak bym tam nikogo nie znala to bym takie rundy po miesice robila i czas pyknał mi jak z bicza strzelil... a u mnie ? jak czarnoobyl - zero ludzi, zero sklepow i moge sobie gadac do siebie samej albo do malej... co z tego ze lasy, pola i laki ![]() ja chce do miasta wrócic, do chałasu, korków, tłumu ludzi i osranych chodników ![]() brakuje mi tego.... jeszcze bardziej sie zdołowałam tylko tym ![]() ustalilam z siostra ze w kazdy czwartek bede do niej przyjezdzala ![]()
#705 |
Zakorzenienie
|
Elena czy ja wiem czy juz 1+ wydaje mi sie ze ten dosyc duzy na nia jeszcze :-\
Paula super dzień :-D extra ze sie umowilas z nia ![]() Ale dobrze ze odpoczelas i ze samarka fajnie sie zachowywala :-*
#706 |
Wtajemniczenie
|
U nas leżenie na brzuchu też kiepska sprawa
![]() ![]()
15.09.2013 ![]() 24.09.2014 ![]() ![]() 18.04.2015 ![]() ![]() 06.06.2015 ![]() 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała ![]() 14.12.2016 ![]() 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zadomowienie
|
Figa rozbawiłas mnie tym piecem 😂 nie jestem sama 😀 Paula super ze tak odetchnelas przynajmniej wiem kto mi Samare podrzucił na wieczór... Już mam dość tak mi w uszach dzwoni od jej płaczu nadal łudze się że to ten skok 12 tydzień no normalnie dziecka nie poznaje 😞
#708 |
Zadomowienie
|
Paula super ze odpoczelas i że Mia grzeczna była
![]() U mnie na Pomorzu też mówi się na dwór ![]() Weźcie nic nie mówcie o facetach mój tz to samo dziś od 14 do 21 coś przy samochodzie robił jakąś pierdół ale MUSIAŁ to zrobić. Ale na szczęście Domiś grzeczny był. Wogole zjadł 2 cyce o 18 a o 20 zasnął i tak jeszcze śpi nie chciałam go budzić na kąpiel więc będzie dzień brudasa dzisiaj ![]() Figa dzięki za odp chodziło o smażonego dorsza i pstrąga bo się nazywała , że ostrożnie się wprowadzac bo są alergizujace itp. Wogole czy jak mój mały je co 4-4.5h nawet w dzień to jest ok?? Bo on zje godz aktywności ma i pada i śpi 3h oczywiście nie zawsze ale jednak coraz częściej. Czy to nie za rzadko? Człowiek taki przyzwyczajony że co 3h karmi że dziwnie mi tak :p
#709 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech no ciężka sprawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U moich dziewczyn nie ma/nie było problemu z piciem z butli mojego mleka. WIem wiem,że pod kątem naturalnego karmienia wszelkie butle i nakładki to ZUOOO, ale ja naprawdę nie mogłabym bez nakładek karmić, a bez butli ruszyć się z domu, a ja mam jednak różne załątwienia np. firmowe, gdzie dziecia ciągnąć nie będę. W dodatku chyba bym deprechy dostała z tego właśnie uwiązania. Dlatego może faktycznie łyżeczka lub kubeczek u Was? ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dziewczyny, ja tak prosto z mostu- jeśli zależy Wam na kp to próbujcie przystawiać jak najwięcej. Naprawdę popyt= podaż. Ja sama często mam wrażenie,że nic nie będzie, ale Zośka pociągnie trochę dłużej ( często gęsto się wnerwia) i leci. Ewentualnie można spróbować przed karmieniem trochę laktatorem popracować jeśli dziecko jest nerwowe. To już tak najczęściej jest,że tego mm będzie coraz więcej, a tego kp coraz mniej, aż w końcu wcale. Różne są sytuacje, wiadomo, ale jeśli macie ochotę i powody walczyć o kp, to polecam też grupy na fejsiku, np. Karmienie Piersią. Tam też na pewno doradzą.I naprawdę piszę to, bo życzę Wam powodzenia w tej Drodze Mlecznej ![]()
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Nana z alergiami to jest tak, że można mieć na wszystko :/ Natomiast teraz się mówi, żeby alergicy poznawali alergeny pod osłoną mleka matki, zarówno w jej mleku jak i potem obok przy rozszerzaniu diety.
Marciar pisze na tel., kubek zwykły lub ten kopniety, ale to dopiero jak dobrze szło łyżeczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć
![]()
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Paula to zaszalalas
![]() Figa piec godzine, dobre ![]() moj tz akurat nie ucieka od zajmowania sie mala, ale i tak menda z niego. Tak mnie wczoraj wkurzyl. Wieczorem jak juz J mi zasypia na rekach to ide z nia na gore, pakuje ja do kolyski, szybko sie myje i myk do lozka. Potem tz przychodzi i super. Tylko, ze zazwyczaj zasnie na kanapie i przychodzi po godzinie lub dwoch i chalasuje bo lazienke mamy w pokoju. No i wczoraj wybudzil mala ![]() ![]() ![]() Kurde dziewczyny nie wiem co z ta skora u mojej J. Jak wygladaja te alergie pokarmowe? Niby byl tradzik ale policzki ma strasznie suche i te krostki to sie wlasciwie w jedno zlewaja na policzkach. Do tego ma bardzo sucha skore na glowie i to nie ciemieniucha. Ta skora jest taka sucha ze po kapieli az biala sie robi. Uszy tez takie suche ze az sie luszczy. Smaruje i nic nie pomaga, no i nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Marcia a moja np butle bierze bez problemu a smoczek to wrog. Jeszcze wczesniej brala a teraz sie wscieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze poczytac o tych kubeczkach. A co do kp nie mam doswiadczenia ale mam podobne zdanie do Ciebie. W sumie moze dlatego ze nigdy nie dokarmialam, cycki były flaki ale dawalam zosce i jakos szlo.. Cytat:
Musze poczytac bo niezbyt moge siboe to wyobrazić :-\ Cytat:
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Siasia domyślam się, że w UK Ci powiedzą "it's normal"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Ale zielonych kupek nie było tzn czasem były przez jakiś czas 1 dziennie była zielona a tak ok były żółte tylko kilka razy śluz był ale ogólnie z kupkami prócz tego że strzelaly i przychodziły z trudnościami nie było problemu.
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Jaa przepadlam na ali a powinnam dawno spac. Pewnie za ok 3h pobudka. Wlasnie pomyslalam ze mam moze ze 2 rampersy na lato!! Tylko jaki tu rozmiar kupowac jak teraz body wchodzę w 62?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.