|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
gdzie i po co tasiemki ?
|
#3062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizytę dopiero za 2 tyg planuję,takie mam zalecenia ze szpitala. Ja planuje kupić jakieś najtańsze staniki na allegro a jak się dowiem jaki rozmiar konkretnie to się rozejrze za czymś lepsYm Cytat:
Soffinka,co napisałaś w tym zadaniu konkursowym ze Wygralas?;-) Elaine, a po czasie Ci się rozmiar nie zmniejszył? |
||
|
|
|
#3063 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka biedna mala! Serio poważna rozmowa z dziadkiem się przyda
![]() Soffinka super że udało ci się wygrać tę kosmetyki! Od jakiegoś czasu mnie kuszą. Używałas juz? ![]() Majkela co do tamtum rosa to też zuzylam chyba z 4 z tego opakowania 10szt. Muszę sprawdzić czy jeszcze mają ważność ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
I ja się wzięłam za wyprawkę. Chcę skompletować wszystko do maja by potem cieszyć się l4 Zostało mi pare drobiazgów i materac do łóżeczka Za ubranka zabieram się po majówce. W tej ciąży jem po nocach... Jak nie zjem to nie mogę zasnąć. Teraz jem płatki z mlekiem |
|
|
|
#3065 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziadkowi nakładź do głowy jasno i prosto żeby zrozumiał, że wnuczce krzywdę robi takim gadaniem. Czeka te mamy które mają już starszaków nieustanne zapewnianie o miłości i przytulanie w czerwcu. Cytat:
http://allegro.pl/209-bawelniany-biu...914316232.html kupiłam sobie jasny i czarny i całkiem przyzwoite były- prałam non stop w pralce w worku na bieliznę. Ja bez fiszbinów to nie dałabym rady w ogóle- biust mi się zbija w kulkę na środku bez dobrego podtrzymania- mam F/G (na szczęście nie urósł mi w ogóle w trakcie ciąży- leciutka zmiana obwodu jedynie). |
|||
|
|
|
#3066 | |||||
|
Raczkowanie
|
Soffinka brawo, szczęście Cię nie opuszcza
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To ja się nastawiłam że się nie zmienią za bardzo. A tu się okaże wszystko później.Cytat:
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o sensoryke dziecko łapie te tasiemki i poznaje nowe kształty i struktury. Na krawędziach kocyka się je wrzuca ![]() Sliweczka aż mi się szkoda Twojej córeczki zrobiło:/ nie fajnie jej dziadek nagadal...
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
No to zaposcilam pink floyd i ac/dc i czytam ksiazke o dzieciach, zamiast tego spa. Zmeczona jednak jestem
![]() Dzis pol dnia przesiedzialam u kolezanki ciazowej, ma termin na sierpien. Oczywicie gadanie o dzieciach i partnerach. Pomoglam jej stworzyc liste wyprawkowa i troche obalilam jej zabobonow, ktore jej ktos nagadal, np. Ze jak sie ma zgage to dziecku wlosy rosna , albo zeby dziecko nie mialo kolki to oprocz karmienia piersia, trzeba dokarmoac mlekiem modyfikowanym. Nie wiem w jakim kontekscie jej to powiedzieli, ale juz tyle o kolkach sie naczytalam, a pierwszy raz slysze takie rewelacje ![]() Ogolnie wiecej ona gadala, bo ja z moja crypa, a raczej brakiem glosu przebic sie nie moglam ![]() No i w sumie fajnie miec kolege w tesco, dzis dal mi cynk i sprzedal mi plyn do plukania ciuszkow dzieciecych Fairy 3l, za 2,72 e. To wzielam dwa i moze jak beda to jutro tez wezme. Jak to on okreslil niedlugo bede miala tyle prania ze i tak moment pojdzie. Pozniej mnie wysciskal. W sumie nigdy sie nie spotkalismy poza tesco, ale jest tak mily i taki uczuciowy, ze szok. I ogolnie strasznie sie cieszy z kazdej ciazowej kolezanki. Sam jest podwojnym tatusiem, moze dlatego tak przezywa Bardzo go lubie
... Piękność jest dla kobiety ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyźnie łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie... Edytowane przez justynan01 Czas edycji: 2016-04-21 o 23:38 |
|
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Paula ja też u tego użytkownika kupiłam materacyki, tylko że sama pianka-lateks, kupiłam też kilka innych rzeczy przy okazji :-D
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że kompletowanie wyprawek ruszyło pełną parą
Tik tak tik tak... ![]() Cytat:
A dla dziadka Dobrze, że nastawiłam sobie budzik, bo bym jeszcze spała! A dzisiaj jadę na polowanie do ciucholandu, mam nadzieję, że nadal mają w piątki 1zł za sztukę
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki ;*
Australia udanych polowań w sh ;D Ja dziś po śniadaniu wybywam do galerii handlowej i do Ikei. Bardziej do Ikei, chcę trochę rzeczy dla małej dokupić i dla Nas do mieszkania też coś pewnie wpadnie
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ja dzis śmigam na badania i ktg
![]() Udanych zakupów dziewczynki
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz jadę do położnej na ktg. |
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki,już wstałam
dziś przede mną kolejny dzień w łóżku, nie mam jeszcze magnezu wykupionego i jak tylko coś więcej się rusze to brzuszek się stawia. Chyba muszę kogoś zatrudnić,żeby mi go kupił. Moja siostra ma dziś obronę inż o 13,mam stresa,bo się dość późno dowiedziała,bardzo proszę o kciuki za nią ![]() Weronia i mamaNiny, kciuki za USG,oby Wasze dzieci były już w dobrej pozycji i miały idealną wagę:-* Miłego dnia
|
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak masz,brać magnez? U mnie po szpitalnych mega dawkach sprawdził się dopiero brany 3x1 tabletka wersja max. Zwykly brałam 3x2 i efektów nie było :/
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
witam z Michasiem w 33tc zapowiada sie dzisiaj ladny dzien
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Mam przepisany magnezin 3x po 500 mg i liczę na to,że jak go będę tak brać to się brzusio uspokoi
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
my tez juz po ktg, wczoraj mialam az 4 bo mala wgl nie chciala wspolpracowac ciagle sie wiercila i uciekalo :-P
dostalam wczoraj wieczorem druga dawke sterydow na płucka , dupsko mnie tak boli, ze nie moglam spac na tej stronie ![]() Nadrabiam was ale nie cytuje bo na telefonie moim sie nie da I do wieczora jeszcze mam ta pompe W sali nie mam tv i leze sama
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że chociaż masz neta
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Powinnam zabrać się do prasowania, ale mam lenia.. Dziś wieczorem jadę podglądać Mikołaja <3 cieszę się jak głupia ;-) Sliweczka, współczuję. Porozmawiałabym z dziadkiem. Biedna mała :-( Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3083 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja córka to z zewnątrz taka twrdzielka, nieco przemądrzała i lubi się rządzić, więc wszyscy myślą że nic ją nie rusza, a jednak jakąś wrażliwość i strach nowej sytuacji ma w sobie W ogóle nie rozumiem co ma na celu takie straszenie starszych dzieci młodszym rodzeństwem. Już nie pierwszy raz się z tym spotkałam. No ale co prawda to prawda, będzie trzeba spróbować czas w czerwcu w miarę równo rozdzielać... Te młodsze starszaki pewnie nie dadzą o sobie zapomnieć, o uwadze dla starszych trzeba pamiętać. australia udanych łowów w sh! No tak, my dzisiaj również zaczynamy 33. Pjona! Śniło mi się, że wchodzę dzisiaj rano na wizaż a tu info od PikPik o treści " Dzisiaj w nocy przyszło na świat nasz śliczne maleństwo" Już mam normalnie jakieś schizy nawet w nocy ![]() Zbieram się do dentysty z sobą i córką. Miłego dnia życzę! |
|||||
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za siostręi za dzisiejsze wizyty ja na twardnienia brzucha mam aspargin przypisany 3x2 tabl. To jest magnez z potasem Sliweczka nie strasz ![]() Najpierw przeczytałam od pogrubionego o PikPik i myślałam że mi serce stanie a dopiero pozniej przeczytalam ze to Ci się śniło ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Jestem po ktg- wszystko ok
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-04-22 o 09:24 |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Co do dziadka brak słów... niektórzy się nie czują i chyba mają dzieci za jakieś mniej rozumne istoty czy co... U mnie piękna pogoda od rana ) pięknego dnia Dziewczynki!
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie czytali nawet tego, mogłabym napisac przepis na jajecznice :p Poprostu zebrali ankiety i losowali ale mało u nas było ludzie wiec sporo wygranych :p Jedna dziewczyna dostała voucher na 200 zł na zakup produktów maxi- cosi Wróciłam z ktg nawet mi sie jeden konkretny skurcz zapisał :p ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59322241]Sliweczka biedna mala! Serio poważna rozmowa z dziadkiem się przyda ![]() Soffinka super że udało ci się wygrać tę kosmetyki! Od jakiegoś czasu mnie kuszą. Używałas juz? ![]() Majkela co do tamtum rosa to też zuzylam chyba z 4 z tego opakowania 10szt. Muszę sprawdzić czy jeszcze mają ważność ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie używałam bo dziecka jeszcze nie urodziłam :p ale dostałam tez mnóstwo ich próbek z kremami i innymi cudami dla siebie bede co jakiś czas cos wyciągać pewnie i sie smarować
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
Co do dziadka brak słów... niektórzy się nie czują i chyba mają dzieci za jakieś mniej rozumne istoty czy co... U mnie piękna pogoda od rana ) pięknego dnia Dziewczynki!
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga, uwaga 😁 zamowilam baze do fotelika
jakby ktos szukal to tu promohttp://dino.sklep.pl/nowy/maxi-cosi-...ia-p-5690.html
|
#3090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do biustonoszy to czytałam w gazecie, że kupując przed porodem trzeba wziąć pod uwagę, że obwód się zmniejszy i zapinać na najdłuższe haftki, a miska urośnie minimum o 1 rozmiar, ale nie mam doświadczenia, więc nie wiem czy to prawda.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Tak mnie ściskała jak zasypiała jakby się bała, że tak już nigdy nie będzie- biedna moja 

Dziadkowi nakładź do głowy jasno i prosto żeby zrozumiał, że wnuczce krzywdę robi takim gadaniem.
no ale jak jest dobrze to o czym ma mówić 

A dla dziadka 
Już mam normalnie jakieś schizy nawet w nocy
za siostrę