|
|
#1171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część IV.
Cytat:
![]() I ja się zestresowałam! ![]() Cytat:
![]() 1. Poród na krzesełku (właśnie tym taborecie) porodowym jest jak najbardziej możliwy. Ale dużo kobiet tego nie wybiera, bo nogi cierpną i trzeba mieć podtrzymywacza z tyłu. Tutaj po prostu działa siła grawitacji i dlatego jest łatwiej. 2. Co do tej igły. Niektóre szpitale pobierają krew włośniczkową z główki noworodka w czasie porodu by sprawdzić stan dziecka. To dzieciaczka nie boli, praktycznie nie zostawia śladu. Jest to fajne badanie, bo w zasadzie przy każdym porodzie gdy główka dziecka jest już nisko w kanale rodnym zaczyna szaleć tętno dziecka. To badania pozwala stwierdzić czy są to naturalne szaleństwa związane z uciskiem czy może zagrożenie dla dziecka. Badanie to wygląda ja zwykłe badanie ginekologiczne. Kobieta nic innego nie widzi ![]() 3. Warto zapoznać się z metodami łagodzenia bólu. Dobrze, że szpital zapewnia tyle możliwości. To co nam pomoże dowiemy się dopiero w trakcie dlatego ważne jest by znać tych metod jak najwięcej ![]() Cytat:
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
tak mowili o igle. To sie nazywa Mikro-cos tam, ale nie zapamietalam i wlasnie lekarz poloznik tlumaczyl, ze bada sie dzieki temu zawartosc tlenu u dziecka i mozna ocenic czy wszystko ok.
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale jak się używa tego tylko do spania na wyjazdach to myślę, że spoko. Łóżeczka turystyczne też nie mają za fajnego materacyka, a na podróż są idealne.
|
|
#1174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :b rzydal:To wszystko zalezy od szpitala, czy da 10 zl na posilek na oddzial czy 20. Jest taka strona na FB, ktora wysmiewa absurdy szpitalnego jedzenia. I jakis pan dostal jakis kawalek mortadeli, koncowke z ogorka kiszonego, oczywiscie maslo, ktore nie starczy na te dwie czerstwe kromki chleba. Przeliczyl to na ilosc pacjentow na jego oddziale i wyszlo mu, ze jedno sniadanie to mniej niz zlotowka. To jest obrzydliwe i zenujace.....Pomijam fakty, ze odpowiednia dieta wielokrotnie leczy przyczyny a nie tylko skutki. Ale taniej jest podac kroplowke niz calego pomidora czy tez porzadny chleb. Ciekawe jak wyglada dieta dla vege albo wlasnie dla cukrzykow ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
- nie chce byc nacinana - wole naturalnie peknac jesli juz. Tylko mam nadzieje, ze dam rade i osoba towarzyszaca podola...
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
taaak, to kara za niepobieranie komórek macierzystych
Cytat:
![]() posiłek dla cukrzyków widziałam w szpitalu w UK i szczerze mówiąc zazdrościłam ![]() w Polsce nie mam porównania. |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo się zaczytywałam!Dzięki za polecenia legginsów - zapisuję do obadania h&m, f&f i bonprix. Coś trzeba kupić ![]() Wgl tak strasznie mi ręce drętwiały dziś w nocy w nadgarstkach, że aż się budziłam
|
|
#1177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cc będziemy razem testować.. zobaczymy co DobraDusza nam tu poleciła..ale opinie na KWC ma super.. śpiworek za 129zeta..tu sprzedający: http://allegro.pl/show_user.php?uid=25754067 hehe.. dba o Ciebie po prostu..nie zwalaj na wódę, jest zakochany po uszy i dba o swoja Niunię ![]() hehe.. Cytat:
Cytat:
jak vege to w sierpniu Ci powiem..albo nie powiem Ci juz teraz- vegeta w wodzie nazywająca się zupą to będzie vege menu..plus suchy chleb, dupka od ogórka bez mortadeli |
|||
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma sie przynajmniej pojęcie jak to wszystko wygląda. Cytat:
Mój to sie nie da, kazdy zakup musi byc konsultowany, a on mi kaze kupować wyprawkę samej. Mój paypal jest zablokowany i musze korzystac z konta TZta i bedzie widzial co kupuje. Pozniej bedzie wojna na co ja kase wydaje. Dlatego uwielbiam miec oddzielne konto. ![]() Ja juz nie wiem jak z nim rozmawiać. Jeszcze dodał, ze co ja niby mam kupować. Ja na to, ze moze zobaczyc sobie liste wyprawkową jak go to interesuje i uprzedzam, ze bedzie tego sporo ![]() Spytałam się czy nie chce isc na zajęcia dla tatusiów, powiedział, ze nie, bo nie bedzie siedzial z obcymi facetami ![]() Jedyny głupi argument. Wyszedł by gdzies do ludzi przynajmniej a on nie, dom praca i tak w kółko. Powiedział, ze jak znajde zajęcia gdzie poszlibysmy razem to wtedy pójdzie. ![]() Zapomniałam zapytać połoznej, a w internecie nie moge znalezc zadnego info. Na pocieszenie, ze sie złoszcze na niego pojechalismy do sklepu po sławetne magnumy ![]() Kurde mam tez kolejny problem. Kiedys mialam podraznienia na rekach i jak wyjechalam do PL to mi zniknely. Tylko wróciłam tutaj znów mi sie pojawiają bąble. Podejrzewam twardą wodę i nie mam pojęcia jak z tym walczyć. Nie chce znów sie zadrapywać do krwii bo swędzi. Muszę miec 100% suche dłonie cały dzien zeby było ok. Uzywam rękawiczek, a do mycia rąk chyba zaczne uzywac mokrych chusteczek bo nie wytrzymam
|
||
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
witam się
Mówicie o tym obrzydliwym jedzeniu szpitalnym aż mi się śniadanka odechciało. idę kawkę jedynie zrobić. Wróćcie na jakieś przyjemniejsze tematy żebym przynaajmniej obiad zrobiłła |
|
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam:/ ostatnio miałam problem z trzymaniem długopisu w ręku ((
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
To powiem jak wyglądają posiłki w szpitalu powiatowym
Śniadania i kolacje to tak standardowo - 3 kromki, jakieś masło, coś szynkopodobne, czasem jakieś warzywo. Od czasu do czasu dają pyszną pastę rybną Obiady to zupa i II danie. Zupa zawsze inna, ale zawsze smakuje tak samo II dania zdarzają się bardzo dobre, ale też takie nie do przełknięcia. Co do specjalnych diet. Otóż położna wypisuje karteczkę, że np. 4 diety normalne, 4 lekkie (po zabiegach i po porodach) i np. 2 diety cukrzycowe. I uwaga - każdy dostanie to samo Czasem są dwa rodzaje mięsa i gotowane dostają pacjentki po zabiegach i po porodach. Z kolei w szpitalu onkologicznym. Dokładniej w Centrum Onkologii w Bydgoszczy jest bajka. Zacznijmy od tego, że pacjent decyduje czy chce posiłek do sali czy zejdzie do bufetu. Posiłki rozwożą ludzie ubrani w czarne fartuchy, białe rękawiczki i takie fajne czapeczki. Posiłki są pakowane w jednorazowe pojemniki. Nie słyszałam by jakakolwiek pacjentka narzekała na jakość i ilość jedzenia
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ziemniak albo makaron i to w subtelnych ilościach tylko...
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zielony makaron ryżowy? kapusta pewnie puściła sok.. Cytat:
a miała pisać w sprawie legginsów- ja mam z hm, nie prześwitują, ale ja i tak chodzę w nich po domu, jakos nie czuję się na siłach wyjść w nich na zewnątrz.. miałam jeszcze jakieś zwyklaki z allegro, ale po dwóch dniach wyglądały jak ogon mojego kota..wczoraj je zdjełam i wywaliłam do śmietnika..całe w kulkach, mimo ze ich jeszcze nie prałam nawet..z pralki chyba w częściach bym wyjęła.. |
||
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Też mogą pobrać krew włośniczkową jak mają do tego sprzęt. KTG jest takim standardowym postępowaniem. Tylko w przypadku KTG dowiemy się tylko, że są spadki tętna, ale nie dowiemy się czy tak ma być czy dziecko jest zagrożone.
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw....właśnie zjadłam kanapkę i jestem ciągle głodna:////
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o Bydgoszczy kiedys pisałyście, a ostatnio cos w trójce o tym jedzeniu na onkologii mówili..ale nie pamietam przy okazji jakiego tematu,ale zachwalane było... mam nadzieję,że żadna z nas nigdy się nie przekona.. Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
czyli w Pl wogóle nie dowiemy się czy dziecko jest zagrożone? aha.. ja nawet szklanki z woda nie dostałam jak byłam robić profil hormonalny w szpitalu-6godz w sierpniu, przy 38stop C na głodniaka i o suchym pysku, bo miało być tylko pobranie krwi i do domu.. |
|||
|
|
|
#1188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
rozczaruję cię, to miało dosyć nienaturalny kolor (neonowy) wię raczej uzyskany sztucznym barwnikiem uznałam, że makaron ma robić np za sałatę
|
||
|
|
|
#1189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od dzisiaj już wracam do palmersa i biooil, bo wczoraj wykończyłam oliwkę dla dzieci i nie zamierzam do niej wracać ![]() Cytat:
ponoć w szpitalu gdzie ja mam rodzić też nie jest najgorzej pod tym względem, ale pewnie i tak mi będą conieco dowozić...Cytat:
Cytat:
Tija wiem, że pisałaś 100 razy, ale mogłabyś przypomnieć mi normy do krzywej cukrowej dla ciężarnych?
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wczoraj cały dzień byłam poza domem, a tu 11 stron naskrobałyście ![]() Byłam u endokrynologa, tsh lekko w górę także dobrze Zaszłam też do HM, ZARA i C&A ale nic nie kupiłam, nic ciekawego dosłownie ![]() A jutro cały dzień nie mam prądu, 0d 7 do 17 Pogoda paskudna, oszalejemy
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehm..dużo masz tych zdjęć na kompie? a przed chwilą musiałam cofać się,żeby zobaczyć ten pierwszy zestaw co wrzuciłaś..nie wygląda źle..jadłabym... ale ja pytam - gdzie coś wartościowego? odżywczego? zdrowego? |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz na 3 dni może sobie przypomnę haha |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przypomniało mi się.. do listy tego co zabrać ze sobą do szpitala dopiszcie kubki/szklanki chyba, że wodę pijecie bezpośrednio z butelki |
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuje się te spadki i jeżeli poród nie postępuje odpowiednio szybko decyduje się o CC lub kleszczach/próżnociągu. Nikt na oko nie będzie decydować, że spadki tętna są objawem prawidłowym czy nie, bo to zbyt niebezpieczne. Cytat:
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ee..pod kocykiem jest ok |
||
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam gołąbki z kaszą ale musi być podkręcona, a nie sama sucha ![]() Pani dietetyk nie potrafiła mi wyjaśnić odżywczej strony tego akurat posiłku. zdjęć mam sporo- jedzenia z ostatniego pobytu w szpitali i jedzenia z cateringu :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

( raz na komórce, a pózniej upewniam sie na laptopie) 

Obiady to zupa i II danie. Zupa zawsze inna, ale zawsze smakuje tak samo 
1.09.2012